Grawe Open 2017 - Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek in Tjaša Klevišar polfinalisti posamične konkurence

V Mariboru se končuje prvi turnir TE v starostni kategoriji do 14 in 16 let - GARWE OPEN 2017, v zaključnih bojih pa bodo tudi štirje slovenski predstavniki.

Med dečki do 14 let je na odlični poti proti zmagi domačin Gal EMERŠIČ POTOČNIK. V četrtfinalu je naredil še en korak proti končnemu uspehu, ko je s 6-3 6-1 izločil 3. nosilca, Latvijca Edvardsa Teodorisa LIEPINSA. V polfinalu bo igral s kvalifikantom iz Avstrije Aleksandrom TOMASOM.

Tudi v konkurenci fantov do 16 let imajo domačini svojega predstavnika v polfinalu. To je Jan KUPČIČ, ki je v četrtfinalu s kar 6-2 6-0 povozil 1. nosilca, Avstrijca Lukasa NEUMAYERJA. Ali bomo spremljali celo slovensko finale pa je odvisno tudi od Filipa Jeffa PLANINŠKA, ki je za uvrstitev v polfinale s 6-3 6-3 premagal Srba Luko STEFANOVIĆA.

Med dekleti do 16 let se je v polfinale uvrstila Tjaša KLEVIŠAR, ki je srečanje s Pio LOVRIČ dobila brez boja, v polfinalu pa bo igrala s Hrvatico Taro WURTH.

V konkurenci dvojic do 14 let se je Ptujčanka Nika STRAŠEK, ki igra v paru z Rusinjo Nadezdo KHALTURINO uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-2 6-1 izločili 2. nosilki, Izraelki Miko DRAGAN FRUCHTMAN in Loruin TILIPMAN.

Med fanti do 16 let sta se v finale konkurence dvojic zavihtela Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ. V polfinalu sta s 6-2 6-3 premagala 3. nosilca, Avstrijca Benedikta EMESZA in Michaela FRANKA.