prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : April 2012

Arhiv novic - april 2012

Polona Hercog in Andreja Klepač v Estorilu

Ljubljana, 30.04.2012

Polona HERCOG bo ta teden nastopila na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Estorilu. Je 9. nosilka in bo v prvem krogu igrala z Avstrijko Tamiro PAszek. V kvalifikacijah je nastopila Petra RAMPRE, ki pa je izgubila v prvem krogu. V konkurenci dvojic bo v Estorilu igrala tudi Andreja KLEPAČ, ki bo tokrat nastopila z Eleni DANIILIDOU. V prvem krogu bosta igrali z 2. nosilkama Anastassio RODIONOVO in Sanio MIRZA. TUKAJ.

Nejc Sitar, Silvija Peroša,Filippo Olivo in Katarina Čepon zmagovalci turnirjev do 14 let

Ljubljana, 29.04.2012

V Kopru so potekali FIN A in B turnirji do 14 let. Zmnagovalec turnirja A pri dečkih je Nejc SITAR (ŽtkMb), ki je v finalu premagal Svena LAHA iz Ptuja z rezultatom 63 62. V finalu B je slavil Filippo OLIVO, ki je bil v finalu boljši od HERIC Reneja z rezultatom 64 36 60. V finalu A pri deklicah je bila najboljša Silvija PEROŠA (Koper) kateri je finalno srečanje Veronika ERJAVEC (Ltc) predala. V B finalu je slavila Katarina ČEPON (Šplus), kateri je srečanje Maja TUMA pri izidu 61 20 v korist Čeponove, predala. Več o turnirju v Kopru preberite TUKAJ.

Na Futuresu v Doboju v igri še trije, V Firencah Eva Zagoracv glavni turnir

Ljubljana, 28.04.2012

Na moškem turnirju serije Futures v Doboju so se nadaljevale kvalifikacije. V prvem krogu so bili uspešni štirje naši igralci. Zmagali so Miha MLAKAR, Tomislav TERNAR , Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK, poslovil pa se je Marko STOSIĆ, ki je imel tudi nekaj smole, saj je srečanje tesno izgubil z izidom 46 62 67(9). Tudi v drugem krogu so bili uspešni Tomislav TERNAR, Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK, z nastopi pa je končal Miha MLAKAR. Na močnem ITF turnirju do 18 let v Firencah sta v kvalifikacijah nastopila Eva ZAGORAC in Aljaž CAJZEK. Eva ZAGORAC je zmagala trikrat in se uvrstila v glavni turnir, Aljaž CAJZEK pa je zmagal enkrat, kar je bilo premalo za nastop v glavnem turnirju. Tam sta že Blaž BIZJAK, ki bo v prvem krogu igral z domačinom Federicom TEODORIJEM, ki je bil uspešen v kvalifikacijah, Maša MARC se bo v prvem krogu merila s 3. nosilko, Novozelandko Emily FANNING, Eva ZAGORAC pa z domačinko Giulio PAIRONE TUKAJ.

Teniški igralci in igralke tudi med prazniki ne počivajo

Ljubljana, 27.04.2012

Medtem, ko večina ljudi praznične dni izkoristi za počitek in oddih, pa s teniškimi igralci in igralkami ni tako. Tako bodo nastopali tudi med prazniki.

Že danes v Kopru začenjajo s FIN A in B turnirji dečki in deklice do 14 let. Nastopilo bo 132 igralcev in igralk. Pri deklicah bomo na delu videli večino najboljših, prva nosilka pa bo 1 igralka lestvice do14 let, Nika KOZAR. Tudi pri fantih bodo nastopili praktično vsi najboljši z izjemo 1. igralca lestvice do 14 let, Grege KOKALJA. Mesto prvega nosilca je tako pripadlo ŽMAVC Žanu.

V članski konkurenci bo številno zastopstvo na moškem ITF Futuresu v Doboju. V glavnem turnirju je prijavljen Andraž BEDENE, v kvalifikacijah pa Tomislav TERNAR, Miha MLAKAR, Mike URBANIJA, Marko STOSIČ in Nik RAZBORŠEK.

Tudi dekleta ne bodo počivala.

V Chiassu v Švici je na 25.000 $ vrednem turnirju v kvalifikacijah prijavljena Maša ZEC PEŠKIRIČ, na enako vrednem turnirju v Moskvi pa je v glavnem turnirju prijavlejna Tadeja MAJERIČ. Na 10.000 $ vrednem turnirju v Antalyi pa tudi ta teden igrala Dalila JAKUPOVIĆ.

Na mladinski turnir ITF do 18 let 2. ranga v Salssomagiore je na kvalifikacije odpotovala Eva ZAGORAC, pri fantih pa sta v kvalifikacijah prijavljena Aljaž CAJZEK in Dorian Tomaž JANEŽIČ. V glavni turnir sta že uvrščena Maša MARC in Blaž BIZJAK.

Kvalifikacije se na turnirjih začenjajo v soboto, glavni turnirji pa v ponedeljek.

Na WTA turnirju v Estorilu bo v kvalifikacijah v soboto začela z nastopi Petra RAMPRE. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke končali v polfinalu Stuttgarta, poraz Petre Rampre v Estorilu, Dalila Jakupović v finalu Antalye

Ljubljana, 26.04.2012

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta nastope na WTA turnirju v Stuttgartu končali v polfinalu. V četrtfinalnem obračunu dvojic sta premagali Nemki Jasmine WOEHR in Kristno BARROIS z rezultatom 62 63 v polfinalu pa sta igrali z Nemkama Julio GOERGES in Anno Leno GROENEFELD. Domači igralki sta bili boljši in sta slavili z izidom 64 62. Na ITF turnirju v Antalyi se je Dalila JAKUPOVIĆ, ki je na turnirju 2. nosilka, uvrstila v finale. V polfinalu je z rezultatom 64 75 premagala Britanko Liso WHYBOURN in bo za zmago na turnirju igrala z Rusinjo Elizaveto KULICHKOVO.Petra RAMPRE je nastopila v kvalifikacijah WTA turnirja v Estorilu z nagradnim skladom 220.000 $. Že v prvem krogu pa se je morala posloviti. Premagala jo je mlada, 19. letna domačinka Maria-Teresa TORRO-FLOR, ki je bilas boljša z rezultatom 76(7) 61. TUKAJ.

Blaž Kavčič osvojil ATP Challenger v Sao Paolu

Ljubljana, 25.04.2012

Blaž KAVČIČ je zmagal na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ v Sao Paolu, v Braziliji. Potem, ko je v polfinalu premagal Čeha Iva MINARJA z rezultatom 61 60, je bil v finalu boljši še od Brazilca Julia SILVE, 166. igralca lestvice ATP. Blaž KAVČIČ je v finalu slavil s 63 75, za zmago pa je potreboval 2 uri in 9 minut. Domov se vrača z 80. novimi točkami za lestvico ATP ter čekom za 5.000 $. Z Damirjem DZUMHURJEM sta v polfinalu dvojicpa uspešno nastopata v konkurenci dvojic. V zelo izenačenem četrtfinalnem srečanju sta premagala Hrvata Marina DRAGANJO in Dina MARCANA z rezultatom 63 46 10-7. TUKAJ.

Naši mladinci ta teden že končali z nastopi

Ljubljana, 25.04.2012

Po izjemno uspešnem tednu za naše mladince, je večina ta teden počivala, nekaj pa se jih je ponovno odpravilo na mednarodne turnirje. Tokrat so bili manj uspešni, saj se nobenemu ni uspelo uvrstiti v četrtfinale.

Na ITF turnirju do 18 let 3. ranga v Bolgariji, Kenana Cup, je uspešno začel Maks TEKAVEC. Moral je v kvalifikacije, ki jih je uspešno zaključil s tremi zmagami in se uvrstil v glavni turnir, tudi tu pa je prvič zmagal. Premagal je Nemca Milena IANAKIEVA, 256. igralca mladinske svetovne lestvice z rezultatom 26 63 64. V drugem krogu je igral z 2. nosilcem turnirja, Turkom Cemom ILKELOM, 139. mladincem svetovne lestvice in izgubil oz srečanje predal pri zaostanku 26 13.

Na turnirju do 16 let, Talentum cup v Budimpešti, je nastopil Domen GOSTINČAR, ki je v prvem krogu izgubil z Avstrijcem Canom Paulom GUEVENOM z rezultatom 26 06.

Na močnem turnirju 1. kategorije do 14 let v Bukarešti je v prvem krogu zmagal David Lucas AMBROŽIČ. V prvem krogu glavnega turnirja je premagal domačina Horio Ioana GIUVELCO s 63 62. V drugem krogu pa je z nastopi končal. Premagal ga je 13. nosilec turnirja, Britanec Charles BROOM s 64 60.

Na turnirju 3. kategorije do 14 let v Solinu pa je nastopilo nekoliko več igralcev in igralk. Pri fantih so v kvalifikacijah igrali Nejc FERJAN, Klemen NIKOLAŠ in Žan ŽMAVC. Vsi trije so turnir končali v drugem krogu. Uspešen pa je bil v prvem krogu glavnega turnirja Anže ARH. Premagal je Hrvata Ivana SINOVČIĆA z rezultatom 62 64, a ga je v drugem krogu čakal 1. nosilec, Rus Alexander GUSKOV. Rus, sicer 53. igralec mladinske lestvice TE 14, je bil boljši in je slavil z rezultatom 61 63.

Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopila Nina KNEZ in izpadla v prvem krogu, v glavnem turnirju pa sta zaigrali Hana MRAZ in Nika KOZAR. Nika KOZAR je izgubila s 1. nosilko na turnirju, Hrvatico Marijo ČURNIĆ 16 16, Hana MRAZ pa je v drugem krogu končala niz odličnih nastopov v Zagrebu in Solinu. Potem, ko je v prvem krogu premagala domačinko Miriam ŠILJIĆ z rezulatom 62 62, je v drugem krogu izgubila z igralko iz BiH, Heleno TRIPUNOVIĆ z rezultatom 76(7) 16 26.

TUKAJ.

Uspešen začetek nove serije turnirjev za otroke na Primorskem

Ljubljana, 24.04.2012

Po 15 letih so na Primorskem ponovno oživeli nekdaj pribljeno serijo teniških tekmovanj za otroke poimenovano »Primorski satelit« . Tekmovanja bodo potekala po razporedu še v : Kopru, Novi Gorici, Tolminu, Ilirski Bistrici, Hrušici pri Podgradu, Hrvatinih in Padričah v zamejstvu. Prvega tovrstnega v tem letu je uspešno izvedla TA Los Vanganelos, sicer tudi pobudnik ustanovitve serije po vzoru na pretekla leta, ki je organizirano za otroke, ki niso registrirani na TZS in vadijo tenis zgolj 2 krat tedensko brez tekmovalnih ambicij, v starosti od 10 – 15 let. V Vanganelu je tokrat nastopilo 20 igralcev in igralk iz Kopra, Hrvatinov, Padrič, Ilirske Bistrice, Vanganela in povabljenih gostov iz Slovenskih Konjic, ki jih vodi dolgoletni trener v Kopru g. Zmago Tajnšek.Realizacija pobude je pokazala, da je to zadetek v polno in koristno za vse tečajnike, ki lahko v sproščenem ozračju, brez pritiskov po rezultatu na prijaznejši način občutijo tekmovalni tenis. Za svoj trud, prikazano znanje in korajžo, so bili prav vsi nagrajeni z medaljami.Rezultate in fotografije iz turnirja najdtete TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Blaž Kavčič uspešna v dvojicah, Nika Kovač zmagala v Italiji

Ljubljana, 24.04.2012

Katarina SREBOTNIK je iz Besancona odpotovala na WTA turnir Porsche Tennis Grand Prix z nagradnim skladom 740.000 $, ki se igra v Stuttgartu. Tam je prva nosilka s svojo stalno teniško partnerico Kveto PESCHKE. Žreb pa je nanesel tako, da sta jima že v prvem krogu nasproti stali Andreja KLEPAČ in njena zdaj že tudi stalna partnerica v konkurenci dvojic, Poljakinja Alicja ROSOLSKA. Dvoma o zmagovalkah danes ni bilo, saj sta Katarina in Kveta slavili s 60 62, po vsega 52. minutah. V drugem krogu bosta igrali proti nemški dvojici Kristini BARROIS in Jasmin WOEHR. Na drugi strani Atlantika pa je v Braziliji nastopil Blaž KAVČIČ, ki tokrat igra z igralcem iz BiH, Damirjem DZUHMURJEM. Njuna nasprotnika sta bila domačina Eduardo DISCHINGER in Augusto LARANJA. Kavčič in Dzuhmur sta srečanje dobila z rezultatom 63 64 in se uvrstila v četrtfinale. V italijanskem San Severu poteka ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V 1. krogu glavnega turnirja je Nika KOVAČ s 67(6) 62 60 premagala Italijanko Martino NATALI in bo v drugem krogu igrala z drugo nosilko, Avstrijko Tino SCHIECHTL. V Antalyi na enako vrednem turnirja na prvi nastop še čaka Dalila JKUPOVIĆ. TUKAJ.

Prijave in odjave iz FIN RR, začetek DP do 14 in 18 let ter prijave za Koper Junior Open 2012 - pomembna obvestila

Ljubljana, 24.04.2012

Vse igralce in trenerje ponovno opozarjamo, da lahko na FIN turnirje po RR prijavijo samo igralce uvrščene od 1 .- 8. mesta na lestvici TZS in odjavijo igralce, ki na FIN turnirju ne bodo nastopili. Nobenega drugega igralca ni dovoljeno prijaviti s strani kluba. Vsi ostali igralci, ki nastopajo na RR tekmovanjih so na FINALNI turnir namreč prijavljeni avtomatsko s strani TZS. Igralce, ki dobijo vabilo prijavi sodnik.

TRK je na zadnji seji sprejela sklep, da se tudi za poletno sezono opravi žreb en dan pred začetkom tekmovanja. S tem smo želeli udeležencem skrajšati čas čakanja na tekme, ker je tudi urnik objavljen dan prej.

Žal se dogaja, da nekateri igralci ne pridejo na prvo tekmo, ne da bi za to imeli opravičljiv razlog. V tem primeru so za sedaj kaznovani s 5. kazenskimi točkami, če pa se bo to še dogajalo, bomo morali za tako ravnanje sprejeti ostrejše kazni, v najslabšem primeru pa ponovno uvesti vpis na dan začetka turnirja.

Opozarjamo še na spremembo časovnice državnih prvenstev do 14 in 18 let v začetku maja.

GLAVNA TURNIRJA na državnih prvenstvih do 14 in 18 let se začneta v ponedeljek 7.5.2012. KVALIFIKACIJE se bodo zato začele že v soboto 5.5.2012.

Iz TK Koper so sporočili, da so prijave za mednarodni turnir LUKA KOPER JUNIOR OPEN do 1. maja in da si morajo igralci tudi zaradi prvomajskih praznikov pravočasno, vsaj do petka, urediti IPIN za nastope na mednarodnem turnirju !!

TUKAJ.

Po odličnih nastopih prejšnji teden naši mladinci in mladinke napredovali na svetovnih mladinskih lestvicah

, 24.04.2012

Po odličnih nastopih konec tedna so slovenski mladinci in mladinke vidno napredovale tudi na svetovnih mladinskih lestvicah.

Svojo najvišjo uvrstitev v karieri je dosegel Blaž BIZJAK, ki se nahaja na 155. mestu svetovne mladinske lestvice, ta teden pa je pridobil kar 47 mest. Ostale uvrstitve fantov med najboljšimi 1000 mladinci:

Maks TEKAVEC - 621. mesto

Urh KRAJNC DOMITER - 927. mesto

Dorian Tomaž JANEŽIČ - 993. mesto.

Še bolje so uvrščena dekleta.

Svoji najboljši uvrstitvi se je ponovno približala Maša MARC, ki je napredovala za 60 mest in je ta teden na 193. mestu, velik skok sta naredilii tudi Nina POTOČNIK, ki je po zmagi v Mostarju na 218. mestu in Ana OPARENOVIČ, ki je po polfinalu v Mostarju pridobila 297 mest in je sedaj na 776. mestu

Sicer pa so naše igralke na svetovni mladinski lestvici v prvi tisočerici uvrščene takole:

Maša MARC - 193. mesto

Nastja KOLAR (ne nastopa več) 202. mesto

Pia ČUK 209. mesto

Nina POTOČNIK 218. mesto

Tina MOHORČIČ 488. mesto

Eva ZAGORAC 494. mesto

Ana OPARENOVIČ 776. mesto

Natalija ŠIPEK 818. mesto

Sara PALČIČ 871. mesto

TUKAJ.

Aljaž Bedene izgubil v Barceloni, Blaž Kavčič uspešen v Sao Paolu, Miha Mlakar izpadel v Vicenzi

Ljubljana, 23.04.2012

Aljaž BEDENE je ta konec tedna uspešno nastopil v kvalifikacijah turnirja ATP 500 v Barceloni. Turnir z nagradnim skladom 1.627.500 € gosti vrhunske teniške igralce, prvi nosilec pa je Rafael Nadal. Aljaž BEDENE se je z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir, kjer je danes igral proti kvalifikantu, 21. letnemu Argentincu Federicu DELBONISU, ki je na lestvici ATP uvrščen skoraj 30 mest pred njim. To je bilo njuno prvo srečanje, boljši pa je bil Argentinec, ki je slavil z rezultatom 63 75. Na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $+H v Braziliji pa je uspešno začel Blaž KAVČIČ. Je 1. nosilec na turnirju, v prvem krogu pa je danes igral z Argentincem Maximom GONZALEZOM. 28. letni Maximo GONZALEZ na lestvici ATP zaseda 183. mesto, igralca pa sta se srečala prvič. Blaž KAVČIČ je bil boljši v treh nizih. Zmagal je z rezultatom 64 16 63. Srečanje je trajalo 2 uri in pol, oba igralca pa sta imela največ težav z začetnim udarcem. Vsak je uspel nasprotniku kar po sedemkrat odvzeti servis, Blaž KAVČIČ pa je v statistiko vpisal tudi 9 dvojnih napak. Kljub temu je bil na koncu boljši s skupaj 86 osvojenimi točkami, medtem ko jih je nasprotnik osvojil 83. Blaž Kavčič bo igral tudi v konkurenci dvojic, kjer bo moči združil z Damirjem DZUMHURJEM iz BiH. V Vicenzi je v kvalifikacijah turnirja Futures nastopil Miha MLAKAR, bil enkrat uspešen, v zadnjem krogu kvalifikacij pa ga je premagal domačin Omar GIACALONE s 62 64. V San SEVERU bo na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ igrala Nika KOVAČ. V prvem krogu bo imela nasproti domačinko Martino NATALI, ki bo nastopila s posebnim povabilom. V Antalyi pa je na turnirju z enakim nagradnim skladom prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ. TUKAJ.

Vollmeier Patricia in Marko Stosič osvojila članska turnirja v Ljubljani

Ljubljana, 23.04.2012

Na igriščih Max tenis cluba v Ljubljani je potekalo OP za članice. Na turnirju je igralo 18 igralk, v finale pa sta se uvrstili Patricia VOLLMEIER (ŽtkMb), ki je v polfinalu premagala Tina RUPERT (Benč) z rezultatom 63 63 in Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj), ki je bila v polfinalu boljša od Tajde BESTIJANIČ (Medvode) z rezultatom 06 64 64. V finalu je Patrcia VOLLMEIER premagala Saro DJURDJEVIĆ z rezultatom 75 64. Precej številčnejša je bila udeležba je na turnirju članov, ki se igra na igriščih TK Olimpija. Finalista sta Marko STOSIČ, ki je v polfinalu premagal ŽIBRAT Janoša s 75, predaja ŽIBRAT, in Urh KRAJNC DOMITER, ki je bil v drugem polfinalu boljši od Mitje ZAJŠKA. Ta je srečanje pri rezultatu 67(4) 02, predal. V finalu je Marko STOSIČ upravičil vlogo favorita in 1. postavljenega igralca na turnirju in v prvih dveh nizih zelo izenačenem srečanju, v tretjem strl odpor KRAJNC DOMITER Urha ter na koncu slavil z rezultatom 64 46 60. TUKAJ.

Aljaž Bedene v glavni turnir ATP Series 500 v Barceloni, v Vicenzi Miha Mlakar v zadnji krog kv.

Ljubljana, 23.04.2012

Aljaž BEDENE je ta konec tedna nastopal v kvalifikacijah turnirja ATP 500 v Barceloni. Turnir z nagradnim skladom 1.627.500 € gosti vrhunske teniške igralce, prvi nosilec pa je Rafael Nadal. V kvalifikacijah je Aljaž BEDENE zasedel mesto 8. nosilca in v prvem krogu premagal domačega igralca Jordia SEMPER-MONTANO, ki je nastopil s posebnim povabilom, z rezultatom 64 61. V drugem je bil boljši še od Rusa Evgenya DONSKOYA, 4. nosilca kvalifikacij, sicer pa 143. igralca lestvice ATP. Aljaž BEDENE in Evgeny DONSKOY sta se letos že srečala in sicer je na Challengerju v Maroku, v četrtfinalu v treh nizih slavil DONSKOY, tokrat pa se mu je Aljaž BEDENE oddolžil za poraz in slavil z rezultatom 75 76(3). Aljaž pa je imel kar srečo pri žrebu. V prvem krogu bo igral proti kvalifikantu, 21. letnemu Argentincu Federicu DELBONISU, ki je na lestvici ATP uvrščen 10 mest pred njim, doslej pa se med sabo še nista pomerila. V Vicenzi sta na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 15.000 $ nastopila Sašo BENDE in Miha MLAKAR. Sašo BENDE je izgubil v drugem krogu, Miha MLAKAR pa je bil dvakrat uspešen in se bo za nastop v glavnem turnirju boril z Italijanom Omarjem GIACALONEJEM, ki je 7. nosilec kvalifikacij. TUKAJ.

Gal Anja, Jan Kupčič ter Metka Komac in Miho Bjelovučić zmagovalci turnirjev FIN v Mariboru

, 22.04.2012

Na A turnirju deklic do 12 let je slavila 1. nosilka Anja GAL (ŽtkMb), ki je v finalu premagala prijetno presenečenje turnirja Marušo PLANK (Celje). Ta se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Finalno srečanje je bilo zelo izenačeno in napeto, Anja GAL pa je slavila z rezultatom 67(0) 75 76(9).Na B turnirju deklic je bila najboljša Metka KOMAC (Igor), ki je v finalu premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr) 62 63. Na A turnirju dečkov je bil najboljši 1. nosilec Jan KUPČIČ (ŽtkMb), ki je v finalu premagal 2. nosilca TEKAVEC Tima (MaxLj) z rezultatom 63 46 61. Na B turnirju je bil najboljši Miho BJELOVUČIĆ (Rogaška), ki je v finalu premagal Maksa LUKMANA (Medvode) z rezultatom 61 61. Na fotografiji TK Maribor so: Bjelovučić, Mausser Kočevar in Lukman. TUKAJ.

Nina Potočnik osvojila dvojni naslov v Mostarju, Maša Marc v Piestanyu in Hana Mraz v Zagrebu izgubili v finalu

Ljubljana, 22.04.2012

15. letna Nina POTOČNIK, sicer že 309. mladinka sveta je osvojila mladinski ITF turnir 4. ranga v Mostarju. V finalu je s 63 46 61 premagala Srbkinjo Nikolino JOVIĆ. Na precej močnejšem ITF turnirju 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem je 16. letna Maša MARC klonila v finalu. Izgubila je z drugo nosilko, sicer pa 62. mladinko sveta, Petro UBERALOVO z 06 16. Na turnirju TE do 14 let v Zagrebu, ki je bil prav tako 2. ranga, pa je v finalu izgubila tudi 14. letna Hana MRAZ. Premagala jo je domačinka Petra GRANIĆ s 61 36 64. Vsekakor pa je za našimi mladimi igralkami in igralci eden najuspešnejših tednov na mednarodnih turnirjih, glede na njihove uvrstitve. Še enkrat velja omeniti, da je bila v Mostarju v ppolfinalu tudi Ana OPARENOVIČ, ki je izgubila prav s kasnejšo zmagovalko Nino POTOČNIK, pri fantih pa se je v polfinale uvrstil tudi Dorian TOMAŽ JANEŽIČ. Na turnirju v Piestanyu pa je pri fantih v polfinalu nastopil naš najboljši mladinec Blaž BIZJAK. V Mostarju smo pri mladinkah gledali še slovenski finale v konkurenci dvojic. Nina POTOČNIK in Pia ČUK sta v finalu premagali Saro PALČIČ in Ano OPARENOVIČ. Na turnirju TE 14 Grill Open v Zagrebu je Grega KOKALJ nastopil v polfinalu dvojic. Na turnirju je v tej konkurenci igral z Avstrijcem Berniem SCHRANZEM. Na istem turnirju se je v polfinale med dvojicami uvrstila Zala DOVNIK. Ta je igrala z Moldavijko Adriano SOSNOVSCHI. TUKAJ.

Francija v Pokalu Federacij slavila z rezultatom 5 - 0

Ljubljana, 22.04.2012

Po obeh posamičnih zmagah danes je Francija v Pokalu Federacij povedla s 4-0. Kljub porazu pa obe naši igralki proti favoriziranim Francozijam nista razočarali, saj je bila Petra Rampre tudi danes le korak oddaljena od zmage proti najvišje uvrščeni Francozinji Pauline PARMENTIER. Pri izidu 5-4 v tretjem nizu je že imela dve zaključni žogici, ki pa ju ni izkoristila ter srečanje izgubila s 46 63 57. V drugi tekmi posameznic je za Francijo dobila priložnost Stephanie FORETZ GACON, kateri se je Nastja KOLAR odlično upirala, a bila dvakrat prekratka v podaljšani igri. Francozinja je srečanje dobila z izidom 76(6) 76(1). V zadnji tekmi sta nastopili Katarina SREBOTNIK in Petra RAMPRE, ki sta igrali proti Stephanie FORETZ GACON in Kristini MLADENOVIC. Tudi njima ni uspelo osvojiti točke za Slovenijo. Francozinji sta bili boljši s 63 64. Več o Pokalu federacij preberite TUKAJ.

V Mariboru na FIN turnirju do 12 let se tekmovanje preveša v zaključni del

Ljubljana, 21.04.2012

V Mariboru potekajo finalni A in B turnirji do 12 let. Fantje so na A turnirju prišlido polfinala. Tja so se uvrstili Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC, Gašper TOPČIČ in Aleš K. MAUSSER, kot edini nepostavljen igralec. Na turnirju B sta znana finalista. To sta Miho BJELOVUČIĆ (Rogaška) in Maks LUKMAN (Medvode). Pri deklicah so na A turnirju odigrali četrtfinalna srečanja, v polfinale pa so se uvrstile Anja GAL, nepostavljena Lina ŠENICA, Katja HRKAČ in še ena nepostavljena igralka, Maruša PLANK. Na B turnju pa je že znana zmagovalka. To je Metka KOMAC (Igor), ki je v finalu s 62 63 premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr). TUKAJ.

Maša Marc v finalu ITF 18 na Slovaškem, Nina Potočnik v finalu Mostarja,Hana Mraz v finalu Grill Open v Zagrebu

Ljubljana, 21.04.2012

Odličen teden je za našimi mladinci in mladinkami. Ob koncu tedna imamo na močnih mednarodnih turnirjih tri finalistke, trije naši predstavniki pa so izgubili v polfinalu. Maša MARC je v polfinalu turnirja 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem premagala Poljakinjo Paulino LEWANDOWSKO z 26 64 61 in se uvrstila v svoj prvi finale na tako močnem turnirju. Na istem turnirju je odlično igral tudi Blaž BIZJAK, ki je šele v polfinalu izgubil z 41. igralcem mladinske svetovne lestvice, 2. nosilcem, Vaclavom SAFRANEKOM z rezultatom 60 46 26. V Mostarju, na turnirju ITF 18, 4. ranga, sta o finalistki odločali Nina POTOČNIK in Ana OPARENOVIČ. Nina POTOČNIK je bila boljša s 36 62 62 in se uvrstila v nedeljski finale. V četrtfinalu je izgubila 1. nosilka Pia ČUK. Premagala jo je Srbkinja Nikolina JOVIĆ, ki bo nasprotnica Nine POTOČNIK v finalu. Dorian Tomaž JANEŽIČ je nastope končal v polfinalu. Izgubil je z Dagomajem BILJESKO iz Hrvaške z 16 26.Prav tako odlično igra na turnirju TE 14 v Zagrebu, tradicionalnem Grill Openu, Hana MRAZ. Tudi ona se je uvrstila v finale, potem ko je v polfinalu premagala 4. nosilko, Britanko Anastasio MIKHEEVO, 31. igralko evropske mladinske teniške lestvice do 14 let. Izid je bil 76(3) 63 v korist Hane MRAZ. TUKAJ.

Francija proti oslabljeni ekipi Slovenije povedla s 3 - 0

Ljubljana, 21.04.2012

Danes se je v Besanconu začelo srečanje Pokala Federacij, ki odloča o obstanku v svetovni skupini ženskega tenisa. Čeprav bi morala srečanje začeti Polona HERCOG, pa ta zaradi bolečin v rami ni nastopila. Slovenska ekipa je z odpovedjo Hercogove močno oslabljena, zamenjala pa jo je Petra RAMPRE. Njena nasprotnica je bila po moči tretja francoska igralka Virginia RAZZANO. Petra je tekmo izgubila po 2. urah in 43. minutah. Prikazala je izjemno borbenost, na treutke vrhunske poteze, a naredila, predvsem v drugem in tretjem nizu, preveč neizsiljenih napak. Končni izid se je glasil 26 64 64 v korist Francozinje. V drugem srečanju sta igrali prva Francozinja Pauline PARMENTIER in naš mladi up Nastja KOLAR. Izkušena Francozinja je srečanje zanesljivo dobila s 62 63. Nastja KOLAR je sicer pokazala nekaj lepih potez, a naredile bistveno preveč napak, da bi se lahko resneje upirala Francozinji. Kapetanka Slovenije Maja Matevžič je bila po končanih dvobojih razočarana na odločitvijo Polone Hercog. "To je neprofesionalno in neodgovorno do ekipe. Potem ko je še na včerajšnji tiskovni konferenci pripovedovala, kako se bo borila za zmago Slovenije, nam je zvečer ob večerji sporočila, da ima težave z ramenom in da zato ne bo nastopila. Nekaj govora o ramenu je sicer bilo v preteklih dneh, vendar Hercogova je normalno trenirala po dvakrat na dan in nihče ni slutil, da je z njo kaj narobe. Dekleti, ki sta danes nastopili, sta se zgledno borili, vendar je bila razlika v kakovosti prevelika. Prepričana sem, da se bosta tudi jutri in da bomo Francijo zapustili z dvignjeno glavo," je za STA dejala Matevžičeva.Več o Pokalu Federacij 2012 preberite TUKAJ.

Blaž Bizjak in Maša Marc v polfinalu ITF turnirja na Slovaškem, Hana Mraz v polfinalu v Zagrebu, Dorian Tomaž JANEŽIČ v polfinalu v Mostarju

Ljubljana, 20.04.2012

Ta teden so zaznamovali odlični nastopi naših mladink in mladincev na mednarodnih turnirjih na Slovaškem, v BiH in na Hrvešakem. V Piestanyu sta se naša mladinca Blaž BIZJAK in Maša MARC na turnirju 2. kategorije uvrstila v polfinale. Blaž BIZJAK je v četrtfinalu izločil Čeha Frantiska POLANKO s 64 60, Maša MARC pa je bila boljša od 5. postavljene Hrvatice Adrijane LEKAJ z rezultatom 63 26 62. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju gre odlično Dorianu Tomažu JANEŽIČU. Zabeležil je že 6. zaporedno zmago in se uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je bil boljši od domačina Patrika JOVANOVIĆA z rezultatom 54(6), 04, 7 - 4. Dekleta so odigrala drugi krog in v četrtfinale so se uvrstile Pia ČUK, Ana OPARENOVIČ in Nina POTOČNIK. V drugem krogu sta izgubili Eva ZAGORAC in Manca PISLAK. Prav tako pa odlično igra na turnirju do 14 let v Zagrebu Hana MRAZ. Tudi ona se je uvrstila v polfinale, potem ko je v četrtfinalu premagala Britanko Katie SWAN z rezultatom 63 62. TUKAJ.

V Mariboru poteka turnir Večer Open 2012 do 12 let za dečke in deklice

Ljubljana, 19.04.2012

V Mariboru poteka v organizaciji TK Branik teniški turnir Večer Open 2012 za dečke in deklice v kategoriji do 12 let. Gre za finalne turnirje A in B, na katere so se udeleženci uvrstili iz turnirjev RR2. Odigrane so bile že kvalifikacije in prvi krog glavnega turnirja A tako pri dečkih, kot pri deklicah, ter dva kroga glavnega turnirja B pri dečkih in četrtfinalni obračuni na turnirju B pri deklicah. V prvem krogu A turnirja dečkov je edino presenečenje pripravil Matic DIMIC, ki je izločil 6. nosilca AŠIČ KOVAČ Toma. Pri deklicah so v prvem krogu izpadle tri nosilke in sicer Alja KUHAR, Pia LOVRIČ in Maja TUMA. Na B turnirju deklic presenečenj ni bilo, saj so nse v polfinale uvrstile vse postavljene igralke, izpadla pa je prba va nosilka Dea FACKOVIČ VOLJČAJNK. Turnir se nadaljuje v soboto, ko bodo nastopili igralci in igralke v vseh konkurencah. TUKAJ.

Maša Marc in Blaž Bizjak v četrtfinalu ITF 18 v Piestanyu, Hana Mraz v Zagrebu, mladinke uspešne tudi v Mostarju

Ljubljana, 19.04.2012

Maša MARC in Blaž BIZJAK sta se na ITF turnirju 2. kategorije v Piestanyu na Slovaškem uvrstila v četrtfinale. Maša MARC je v tretjem krogu izločila tretjo nosilko na turnirju, sicer pa 70. igralko mladinske svetovne lestvice, Romunko Ioano Loredano ROSCO z rezultatom 62 63. Blaž BIZJAK pa je prav tako izločil 3. nosilca moškega dela turnirja, 45. igralca svetovne mladinske lestvice, Srba Pedjo KRSTINA z 16 63 64. Na ITF 18 turnirju v Mostarju, ki je 4. ranga so slovenske igralke za začetek dobro nastopile. V prvem krogu so zmagale Pia ČUK, Manca PISLAK, Eva ZAGORAC, Ana OPARENOVIČ in Nina POTOČNIK. Izgubila je samo Sara PALČIČ. Pri fantih je v drugi krog uvrščen Dorian Tomaž JANEŽIČ. Na turnirju TE 14 v Zagrebu je v tretjem krogu izpadel zadnji predstavnik pri fantih. Grega KOKALJ je izgubil s Hrvatom Bornom GOJO z rezultatom 36 64 46. V četrtfinale pa se je uvrstila Hana MRAZ, ki je v tretjem krogu premagala domačinko, 5. nosilko Nino ALIBALIĆ z rezultatom 63 63. TUKAJ.

Mladinci in mladinke zaenkrat solidno na mednarodnih turnirjih na Slovaškem, v BiH in na Hrvaškem

Ljubljana, 19.04.2012

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem sta ob naša predstavnika v glavnih turnirjih zmagala. Blaž BIZJAK je v drugem krogu premagal Slovaka Patrika OBALA z rezultatom 60 75. Uspešna je bila tudi Maša MARC, ki je v drugem krogu premagala Slovakinjo Marto SRAMKOVO z rezultatom 16 62 63. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju se je v glavni turnir iz kvalifikacij uvrstil z dvema zmagala Dorian TOMAŽ JANEŽIČ. Dobro nadaljuje tudi v glavnem turnirju, saj se je kot edini slovenski predstavnik pri fantih uvrstil v drugi krog. V prvem krogu je premagal 6. nosilca, Portugalca Rudolfa PEREIRO s 61 62. V glavnem turnirju deklet bo igralo pet slovenskih igralk. 1. nosilka na turnirju je Pia ČUK, poleg nje pa bodo nastopile še Manca PISLAK, Sara PALČIČ, Eva ZAGORAC (5. nosilka). Ana OPARENOVIČ in Nina POTOČNIK (2.nosilka). Slovenske vrste pa se redčijo tudi na turnirju TE14 v Zagrebu. Pri fantih se je v tretji krog uvrstil samo Grega KOKALJ, ki je bil v drugem krogu boljši od domačina Dujeta AJDUKOVIĆA s 62 60, izpadla pa sta Žan ŽMAVC in Jernej ZAPLOTNIK. Pri dekletih sta se v tretji krog uvrstili Hana MRAZ in Pia FACKOVIČ VOLČANJK. Prva je premagala Avstrijko Kristino WOLFGRUBER s 64 61, druga pa igralko BiH Nefiso BERBEROVIĆ z rezultatom 36 63 64. Izpadle so Silvija PEROŠA, Zala DOVNIK, Veronika ERJAVEC in Moni POTRČ. TUKAJ.

Polona Reberšak izgubila v drugem krogu ITF turnirja na Bolu, Anja Prislan v prvem

Ljubljana, 19.04.2012

Polona REBERŠAK je na turnrju serije ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v Bolu na Braču izgubila v drugem krogu glavnega turnirja. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je slavila tudi v prvem krogu glavnega turnirja, kjer je premagala 3. nosilko, Italijanko Nicole CLERICO z rezultatom 63 61. V drugem pa je naletela na boljšo nasprotnico. Premagala jo je Čehinja Tereza MARTINCOVA z reultatom 61 76(4). Forme pa v zadnjem času ne najde Anja PRISLAN. Tudi tokrat se poslavlja že po prvem krogu. Kot 4. nosilka je izgubila z Rusinjo Ekaterino ALEXANDROVO z rezultatom 46 26. TUKAJ.

Hitro slovo Grega Žemlje v Rimu in Blaža Kavčiča v Santosu, poražen tudi Andraž Bedene v Padovi

Ljubljana, 17.04.2012

Danes sta začela in tudi že končala z nastopi na ATP Challengerjih v Santosu in Rimu Blaž KAVČIČ (ta teden na lestvici ATP zaseda 104. mesto) in Grega ŽEMLJA (ta teden je na 127. mestu). V Rimu je Grega ŽEMLJA, ki je bil na turnirju 5. nosilec, v prvem krogu igral z 20. letnim Špancem Javierjem MARTIJEM (ATP 171). Grega Žemlja očitno še ni našel prave forme, saj po neprepričljivem nastopu v Južni afriki, tudi proti Javierju MARTIJU ni našel orožja, s katerim bi si priigral zmago. Španec je slavil z rezultatom 64 64. Podobno usodo je v Santosu doživel Blaž KAVČIČ, ki je bil 2. nosilec. V prvem krogu je igral z igralcem iz BiH, Damirjem DZUMHURJEM, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. 19. letni Damir DZUMHUR, ki na lestvici ATP zaseda 262. mesto je danes slavil z rezultatom 64 46 64, za zmago nad Blažem KAVČIČEM pa je potreboval nekaj manj kot tri ure. V Padovi je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Andraž BEDENE. Boljši je bil 2. nosilec, Avstrijec Philipp OSWALD s 62 62. TUKAJ.

Mladinci v Piestanyu, Mostarju, Pančevu in Zagrebu

Ljubljana, 16.04.2012

Na mladinskem turnirju 2. ranga na Slovaškem bosta v glavnih turnirjih nastopila Blaž BIZJAK in Maša MARC. Oba sta bila v prvem krogu prosta.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju sta v kvalifikacijah že v prvem krogu končala s tekmovanjem Aljaž CAJZEK in Rok KRIŽAJ, v tretji krog pa se je po zmagah nad Švedom Kevinom SJOHOLMOM s 64 60 in Francozom Hugom SCHOTTOM s 63 64 uvrstil Dorian Tomaž JANEŽIČ.

Na turnirju do 16 let v Pančevu sta v kvalifikacijah nastopila Nik KRAPEŽ in Grega BOH, a sta oba izgubila prvo srečanje. V glavnem turnirju je nastopil s posebnim povabilom Jakob Aljaž KAPLJA, ki je bil v prvem krogu uspešen, ko je premagal domačina Aleksandra CURĆINA s 64 61, v drugem krogu pa je izpadel proti drugemu domačinu Filipu GRBIČU z 16 16. V glavnem turnirju deklet je nastopila Lara KRALJ, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem krogu pa je izgubila s Saro GRUBAC s 67(6) 57.

Množična udeležba naših igralk in igralcev je tudi na tradicionalnem turnirju do 14 let, Grill Open v Zagrebu. V kvalifikacijah je nastopilo 9 dečkov, uspešni pa so bili Jernej ZAPLOTNIK, Klemen NIKOLAŠ in Žan ŽMAVC (zadnji kot LL), ki so se uvrstili v glavni turnir ter se tam pridružili Anžetu ARHU in Gregi KOKALJU.

V prvem krogu glavnega turnirja so zmagali Grega KOKALJ, Žan ŽMAVC in Jernej ZAPLOTNIK, izgubila pa sta Klemen NIKOLAŠ in Anže ARH.

Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopilo 5 igralk, v glavni turnir pa so napredovale Moni POTRČ, Pia FACKOVIČ VOLČANJK ter kot LL tudi Silvija PEROŠA. V glavni turnir so neposredno uvrščene Kristina NOVAK, Hana MRAZ, Urška VELEC, Zala DOVNIK, Veronika ERJAVEC in Nika KOZAR.

V glavnem turnirju so bile doslej uspešne Hana MRAZ, Moni POTRČ, Pia FACKOVIČ VOLČANJK, Zala DOVNIK, Veronika ERJAVEC in Silvija PEROŠA, izgubili sta Kristina NOVAK in Urška VELEC, Nika KOZAR pa je srečanje predala.

TUKAJ.

Polona Reberšak v glavni turnir na Bolu, Andraž Bedene v Padovi

Ljubljana, 16.04.2012

Na ITF turnirju v Bolu na Braču z nagradnim skladom 10.000 $ se je Polona Reberšak kot ednina Slovenka iz kvalifikacij uvrstila v glavni turnir. V zadnjem srečanju kvalifikacij je premagala Čehinjo Karolino CECHOVO s 61 60. Po izpadu ostalih naših igralk je v drugem krogu kvalifikacij izpadla še Marina BAKLAN. Prav tako v drugem krogu je v kvalifikacijah turnirja v Antalyi izpadla Jelena DURIŠIĆ. Na moškem Futuresu v Padovi z nagradnim skladom 15.000 $ se je v glavni turnir skozi kvalifikacije z dvema zmagama prebil Andraž BEDENE. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubil Sašo BENDE. Andraž BEDENE bo v prvem krogu glavnega turnirja igral z 2. nosilcem, Avstrijcem Philippom OSWALDOM. TUKAJ.

Urh Krajnc Domiter in Lara Vovk osvojila turnirja do 18 let v Krškem in Ljubljani

Ljubljana, 16.04.2012

Ta konec tedna sta se v Ljubljani in Krškem igrala turnirja za fante in dekleta v kategoriji do 18 let. V finalu turnirja deklet sta igrali 1. nosilka Lara VOVK (Straž), ki je v polfinalu premagala Tjašo JERŠE (Tc-Lj) z rezultatom 64 76(2) in 2. nosilka Lara GLAVIČ (Topte), kateri je polfinalno srečanje pri zaostanku s 35 v prvem nizu predala Ana OPARENOVIČ (MaxLj). Zmagovalka turnirja je postala Lara VOVK, ki je bila v finalu boljša od Lare GLAVIČ z rezultatom 63 62. Pri fantih, ti so igrali v Krškem, sta se v finalu merila Urh KRAJNC DOMITER (Ptuj), ki je v polfinalu premagal FUGINA Vida (Tc-Lj) s 46 64 61 in Rok SITAR (ŽtkMb), ki je bil boljši od Jana Vita ŠUNTARJA (Tr-Kr) z rezultatom 61 26 75. Zmagovalni pokal je dvignil Urh KRAJNC DOMITER , ki je v finalu slavil z rezultatom 75 64. TUKAJ.

Na čelu veteranske organizacije še naprej Sašo Svoljšak

Ljubljana, 16.04.2012

V Domžalah je bila v ponedeljek volilno programska skupščina Veteranske organizacije TZS. Na čelu VO bo tudi naslednja štiri leta Sašo SVOLJŠAK, za podpredsednika je bil izvoljen Matjaž FRECE, člani upravnega odbora pa so še Majda SREBRNJAK, Robert LAZIČ, Igor RAKUN, Iztok ŠKOF in Franci HROVAT. TUKAJ.

Reprezentanca v Franciji, Žemlja v Rimu, Kavčič v Santosu, ostali v Padovi, na Bolu, Rijeki in Piestanyu

Ljubljana, 15.04.2012

Pred nami je še en zanimiv teniški teden. Ženska reprezentanca bo v soboto in nedeljo v Besanconu igrala v Pokalu Federacij s Francijo (prenos TV SLO), Blaž KAVČIČ nadaljuje JA turnejo v brazilskem Santosu, Grega ŽEMLJA bo igral na ATP Challengerju v Rimu, Andraž BEDENE in Sašo BENDE nastopata v kvalifikacijah Futuresa v Padovi (oba sta se že uvrstila v tretji krog), Brač na Bolu pa gosti ITF turnir za dekleta. Tu je v glavnem turnirju Anja PRISLAN, v kvalifikacijah pa nastopajo Polona REBERŠAK (uvrstila se je v tretji krog), Tina RUPERT, Julija JAUK, Kaja MRGOLE, Sara DJURDJEVIĆ, Katja VOGRINEC (vse so že končale s tekmovanjem po porazu v prvem srečanju) in Marina BAKLAN, ki še ni nastopila. V Turčiji v kvalifikacijah ITF turnirja igra Jelena DJURIŠIĆ( v prvem krogu je zmagala). Aktivni so tudi mladinci in mladinke. Na ITF 18 druge kategorije v Piestanyu na Slovaškem bosta igrala Maša MARC in Blaž BIZJAK, še množičnejša pa bo udeležba na ITF 18 četrte kategorije v Mostarju. Tu bodo v glavnem turnirju nastopile Pia ČUK, Nina POTOČNIK, Sara PALČIČ, Ana OPARENOVIČ in Eva ZAGORAC, v kvalifikacijah pa še Manca PISLAK. Pri fantih v glavnem turnirju zaenkrat nimamo predstavnikov, v kvalifikacijah pa so prijavljeni Aljaž CAJZEK , Dorian Tomaž JANEŽIČ in Rok KRIŽAJ. Na fotografiji: Andraž Bedene TUKAJ.

Blaž Kavčič v Braziliji izgubil polfinalno srečanje z Veićem, poražen tudi v finalu dvojic

Ljubljana, 14.04.2012

Blaž KAVČIČ se je v Braziliji na ATP Challengerju uvrstil v polfinale. V četrtfinalnem srečanju je premagal še enega domačina, tokrat Thiaga ALVESA z rezultatom 64 62, za zmago pa je potreboval uro in pol. V današnjem polfinalu je bil njegov nasprotnik partner v igri dvojic, Hrvat Antonio VEIĆ, s katerim sta se uvrstila tudi v finale konkurence dvojic. 24. letni Antonio VEIĆ rojen na Malem Lošinju na lestvici ATP zaseda 150. mesto, kar je tudi njegova najvišja uvrstitev v karieri, v zadnjem času pa je v zelo solidni formi, kar je pokazal tudi na današnjem srečanju s Kavčičem. Ta je prvi niz izgubil s 57, drugega dobil s 64 po krajši vmesni prekinitvi zaradi dežja, v tretjem pa že v prvi igri izgubil svoj servis, te prednosti pa nato Veić ni več izpustil do konca in zadnji niz dobil s 62. Končni izid 75 46 62 v korist Veića. Igralca sta na igrišču s krajšo prekinitvijo zaradi dežja prebila več kot tri ure. Po prekinitvi sta morala oba na igrišče še enkrat, tokrat na finalno srečanje dvojic. Kot kaže pa energije enostavno ni bilo več in Dino MARCAN ter Marin DRAGANJA sta slavila s 62 60. Blaž KAVČIČ nadaljuje južnoameriško turnejo v Santosu, kjer je na naslednjem ATP Challengerju 2. nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril s kvalifikantom. TUKAJ.

Znani zmagovalci na turnirjih 8-11

Ljubljana, 14.04.2012

TK Branik Maribor je konec tedna gostil Lumpi Junior tour v kategoriji 8 - 11 let. Dobili smo vse zmagovalce.V MINI tenisu je pri dečkih slavil Luka FIRM (Domžale), pri deklicah je bila najboljša Nina PLIBERŠEK (Ptuj). MIDI tenisu je pri dečkih zmagal Damir SKLEPIĆ (LTC), pri deklicah pa je v MIDI tenisu slavila Maja RADIŠIČ (Proten). V tenisu do 10 let je bil pri fantih najboljši Benjamin ADORNO (ŽtkMb), pri deklicah pa Jana VELIČKI (Br-Mb). V tenisu do 11 let je pri deklicah slavila Živa FALKNER (Otočec), pri dečkih pa Marko KOVAČEVIČ (ŠtkVe). Na fotografiji TK Br-Mb so najboljše v MIDI tenisu. TUKAJ.

Hana Mraz in Zala Dovnik poraženi v polfinalu Zaba kupa v Vinkovcih, Hana Mraz osvojila naslov v dvojicah

Ljubljana, 13.04.2012

Hana MRAZ in Zala DOVNIK sta na Zaba cupu, turnirju TE do 14 let v Vinkovcih svoje nastope končali v polfinalu. V četrtfinalu je Hana MRAZ premagala Švicarko Jessico BRUEHWILER s 76(1) 75, Zala DOVNIK pa je bila boljša od Bosanke Nefise BERBEROVIĆ z rezultatom 57 76(2) 61. V polfinalu je Hana MRAZ igrala z 2. nosilko, Hrvatico Leo BOŠKOVIĆ in izgubila z rezultatom 63 60, Zala DOVNIK pa se je pomerila s 1. postavljeno Nemko, Anno GABRIC, ki je slavila z rezultatom 61 63. Obe naši igralki pa sta se uvrstili tudi v finale konkurence dvojic. Hana MRAZ je v paru z Eno BABIĆ premagala našo dvojico Nika KOZAR/Kristina NOVAK z rezultatom 61 63, Zala DOVNIK pa je bila v paru z Moldavijko Adriano SOSNOVSCHI boljša od Švicark Tamare ARNOLD in Lune MILOVANOVIC z rezultatom 61 75. V finalu dvojic sta Hana MRAZ in Ena BABIĆ premagali Zalo DOVNIK in Moldavijko Adriano SOSNOVSCHI z rezultatom 57 61 11-9. V Novem Sadu pa je na turnirju do 16 let v četrtfinalu izpadla Tamara ZIDANŠEK. Premagala jo je Ukrajinka Kateryna SLIUSAR, 3. nosilka na turnirju, z rezultatom 63 46 62. V polfinalu sta z Laro KRALJ končali tudi z nastopi v konkurenci dvojic. Izgubili sta z ukrajinsko dvojico Kateryna SLIUSAR/Veronica MIROSHNICHENKO z rezultatom 61 46 8-10. TUKAJ.

Maja Matevžič in Polona Hercog o pričakovanjih pred tekmo s Francijo

Ljubljana, 13.04.2012

V prostorih Maximarketa v Ljubljani sta na tiskovni konferenci o pričakovanjih pred prihajajočim srečanjem Pokala Federacij med Slovenijo in Francijo, ki bo 21. in 22. aprila v francoskem Besanconu, spregovorili kapetanka slovenske ženske teniške reprezentance Maja MATEVŽIČ in naša prva igralka Polona HERCOG. Preostale članice ekipe Katarina SREBOTNIK, Petra RAMPRE in Nastja KOLAR so bile zadržane, prvi dve se nahajata v tujini, Nastja pa je imela neodložjive opravke. Ekipa potuje v Besancon v nedeljo, v ponedeljek pa se ji bo priključil manjkajoči del, tako da bodo od takrat v popolni postavi in bodo lahko začele s pripravami na sobotno srečanje. Maja MATEVŽIČ in Polona HERCOG odhajata v Francijo zmerno optimistični in verjameta, da si slovenska ekipa, ne glede na okoliščine srečanja (trda podlaga v dvorani) lahko zagotovi obstanek v svetovni skupini. Srečanja iz Francije bo neposredno premašala TV Slovenija. Izjavi s tiskovne konference in več in formacij o Pokalu Federacij najdete TUKAJ.

Slovenska ekipa za pokal FED se bo danes predstavila na tiskovni konferenci

Ljubljana, 13.04.2012

Znani sta postavi za pomembno srečanje Pokala Federacij med Francijo in Slovenijo, ki se bo odvijalo konec prihodnjega tedna v Besanconu v Franciji. Po pričakovanju bo Francija nastopila brez svoje najboljše igralke Marion BARTOLI (WTA - 7), ki je v sporu s francosko teniško zvezo, tako da bodo Francijo zastopale Pauline PARMENTIER (WTA-58) , Stephanie FORETZ GACON (WTA-79), Virginie RAZZANO (WTA-98) in Kristina MLADENOVIC (WTA-161). Francozinje so izbrale trdo podlago, ki jim bolj ustreza. Slovenija naj bi nastopila v najmočnejši postavi s Polono HERCOG, Katarino SREBOTNIK, Petro RAMPRE in Nastjo KOLAR. V petek, 13.4.2012 bodo članice slovenske ekipe spregovorile o srečanju s Francijo na tiskovni konferenci.Več informacij o Pokalu federacij najdete TUKAJ.

Zala Dovnik in Hana Mraz v četrtfinalu Zaba cupa, Tamara Zidanšek v četrtfinalu Elite open

Ljubljana, 12.04.2012

Naši štirinajstletnici Hana MRAZ in Zala DOVNIK sta se v Vinkovcih na turnirju TE v kategoriji do 14 let uvrstili v četrtfinale. Za Zalo DOVNIK je bila to že 5. zaporedna zmaga, saj je morala igrati tudi kvalifikacije, Hana MRAZ pa je bila uspešna tretjič zapored. V četrtfinalu bo Zala DOVNIK igrala s 4. nosilko Nefiso BERBEROVIĆ iz BiH, Hana MRAZ, ki je na turnirju 3. nosilka pa se bo pomerila s 5. nosilko, Švicarko Jessico BRUEHWILER. Srečanji bosta v petek ko bodo v polfinalu dvojic nastopile štiri naše igralke. Hana MRAZ je združila moči z Eno BABIĆ, njuni polfinalni nasprotnici pa bosta Nika KOZAR in Kristina NOVAK. V polfinalu bo nastopila tudi Zala DOVNIK, ki igra v paru z Moldavko Adriano SOSNOVSCHI. V eni starostni kategoriji više, torej do 16 let, pa na turnirju 2. kategorije v Novem Sadu uspešno igrata Domen GOSTINČAR in Tamara ZIDANŠEK. Oba sta se uvrstila v tretji krog, kjer je Domen GOSTINČAR nato izgubil s Killianom DAVANZOM iz Švice z rezultatom 36 60 46, Tamara ZIDANŠEK pa se je z zmago nad igralko BiH, Jeleno DJORDAN z rezultatom 75 62 uvrstila v četrtfinale.V polfinalu pa bo nastopila v konkurenci dvojic. Tja se je uvrstila s soigralko Laro KRALJ. TUKAJ.

Blaž Kavčič brez težav v četrtfinale Challengerja v Braziliji, danes s Tiagom Alvesom

Ljubljana, 12.04.2012

V brazilski Blumenau je iz Južne Afrike odpotoval Blaž KAVČIČ. Na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $+H je prvi nosilec, doslej pa je že dvakrat zmagal. V prvem krogu je gladko premagal 27.letnega Italijana Danielea GIORGINIJA s 62 64, v drugem krogu pa je igral z domačim upom, 17. letnim levičarjem Thiagom MONTEIROM, ki nastopa s posebnim povabilom. Thiago MONTEIRO je eden najboljših mladincev na svetu, ki se trenutno nahaja na 7, mestu svetovne mladinske lestvice, januarja pa je bil že 2. mladinec sveta. Tudi to srečanje je Blaž KAVČIČ zanesljivo dobil in mledega Brazilca ugnal s 61 64, za zmago pa je potreboval 5 minut manj kot dve uri. V četrtfinalu bo v petek okrog 14.30 ure po loklnem času igral s še enim Brazilce, tokrat bo na drugi strani mreže 29. letni domačin, 160. igralec lestvice ATP, Thiago ALVES. Thiago ALVES je na lestvici ATP posegel najvišje leta 2009, ko je bil na 88. mestu. Sicer pa je letos v solidni formi, saj je zadnji turnir, ki ga je igral v Mehiki prejšnji mesec osvojil, pred tem pa je izgubil v polfinalu in to ravno z Blažem KAVČIČEM, ki je bil v Florianapolisu boljši z rezultatom 63 64. To pa še ni konec današnjih nastopov, saj bo Blaž prišel na igrišče še enkrat. V konkurenci dvojic bosta z Antoniom VEIĆEM igrala v polfinalu proti domačinoma Rodrigu-Antoniu GRILLI in Andreu MIELI. TUKAJ.

Polona Hercog predala srečanje v Barceloni

Ljubljana, 11.04.2012

Po izvrstnih nastopih v Charlestonu se je Polona HERCOG preselila v Barcelono, kjer se je danes pomerila z 20. letno Romunko Sorano CIRSTEA. Polona HERCOG se je z danes 47. igralko sveta doslej pomerila enkrat in sicer v New Havenu leta 2010 in takrat je na trdi podlagi slavila Romunka. Ta je kot zmagovalka zapustila igrišče tudi danes, saj je Polona HERCOG po izgubljenem prvem nizu s 46 srečanje predala. Sicer pa je Polona izgubila ker tri igre na svoj servis, pri izidu 4-4 pa je imela dve žogi za odvzem servisa nasprotnici, a ju ni izkostila. V naslednji igri, ko je servirala ni dobila nobene točke več, niz izgubila s 4-6, nato pa srečanje zaradi izčrpanosti predala. Zagotovo to ni najboljši obet pred odločilnim srečanjem za obstanek v drugi svetovni skupini Pokala federacij, ki ga bo Slovenija igrala prihodnji teden v Franciji. TUKAJ.

Naši igralci in igralke v Novem Sadu na TE 16 in v Vinkovcih na TE 14

Ljubljana, 10.04.2012

Na mednarodnem teniškem turnirju TE v kategoriji do 16 let v Novem sadu sta se v drugi krog glavnega turnirja uvrstila Tamara ZIDANŠEK in Domen GOSTINČAR. Pri fantih je v kvalifikacijah nastopil še Grega BOH in izgubil, v glavnem turnirju pa je prav tako v prvem krogu izgubil Jakob ALJAŽ KAPLJA. Pri dekletih je nastopila tudi Lara KRALJ, a se je poslovila že v prvem krogu. Zelo številčno pa je bilo slovensko zastopstvo pri fantih in dekletih na tradicionalnem Zaba cupu v Vinkovcih, v kategoriji do 14 let. V kvalifikacijah so nastopili in tam z nastopi tudi končali Jernej in Matic ZAPLOTNIK, Gašper TOPČIČ, Aljaž ŠENICA, Nejc FERJAN in Omar SAMJLOVIČ. Nič boljše ni šlo fantom v glavnem turnirju, saj so z nastopi tudi tu že vsi končali. V prvem krogu so izgubili Klemen NIKOLAŠ, Jan VEHOVEC, Žan GORENEC DIEMAT in Anže ARH, v drugem krogu pa sta se poslovila še Luka ROŠA in Žan ŽMAVC. Za spoznanje boljše gre dekletom, kjer naše najboljše igralke ostajajo v konkurenci. Sicer pa so v kvalifikacijah izgubile Urška VELEC, Nina KNEZ, Pia FACKOVIČ VOLČAJNK, Evgenija BURGER in Nika ZUPANČIČ. Uspešno sta kvalifikacije opravili zala DOVNIK in Kristina NOVAK. V glavnem turnirju so v prvem krogu zmagale Hana MRAZ, Nika KOZAR in kvalifikantka Zala DOVNIK, izgubila pa je Kristina NOVAK.V drugem krogu je nato izpadla še Nika KOZAR, uspešni pa sta bili še drugič Zala DOVNIK in Hana MRAZ, ki sta se uvrstili v tretji krog. TUKAJ.

Turnirja do 16 let v Mariboru osvojila Pija Brglez in Jan Vit Šuntar

Ljubljana, 10.04.2012

Na igriščih ŽTK Maribor sta se končala turnirja do 16 za fante in dekleta. Pri dekletih sta o naslovu zmagovalke odločali Pija BRGLEZ (Br-Mb) in Tjaša JERŠE (Tc-Lj). Pija BRGLEZ je v polfinalu premagala Saro SIRŠE z rezultatom 61 61, Tjaši JERŠE pa je pri zaostanku 36 02 Saša KLANEČEK srečanje predala. V današnjem finalu je bila boljša Pija BRGLEZ, ki je slavila z rezultatom 60 57 60. Pri fantih sta se za zmago na turnirju borila Jan Vit ŠUNTAR (Tr-Kr) in Primož VOVK (Straž). Jan Vit ŠUNTAR je bil v polfinalu boljši od Luke VOLKA s 62 63, Primož VOVK pa je izločil KERŠIČ Petra (ta je v prvem krogu premagal 2. postavljenega Gregorja VOVKA) s 63 61. Turnir je osvojil Jan Vit ŠUNTAR, ki je v finalu slavil z rezultatom 62 64. Foto: Žtk Mb TUKAJ.

Konec za Polono Reberšak in Anjo Prislan na Hvaru

Ljubljana, 09.04.2012

Polona REBERŠAK se je na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ na Hvaru uvrstila v glavni turnir. V kvalifikacijah je trikrat gladko zmagala, v glavnem turnirju pa je v 1. krogu igrala s Poljakinjo Barbaro SOBASZKIEWICZ in izgubila. Poljakinja je bila boljša s 26 64 62. V glavnem turnirju je nastopila tudi Anja PRISLAN, ki se je v prvem krogu merila s Hrvatico Indire AKIKI, finalistko turnirja v Šibeniku. Tudi ona neuspešno, saj je Hrvatica slavila z rezultatom 63 61. V kvalifikacijah so nastopile tudi Tina RUPERT, Julija JAUK in Kaja MRGOLE, a so vse tri izgubile v prvem oz. drugem krogu. V kvalifikacijah ITF turnirja z enakim nagradnim skladom v Pomezzi, Italija, je nastopila Nika KOVAČ in izpadla v drugem krogu, kjer jo je premagala Švicarka Lisa SABINO s 61 75. TUKAJ.

Aljaž Bedene deklasiral Staraceja in še enkrat osvojil Barletto

Ljubljana, 08.04.2012

Aljaž BEDENE je še drugič zapored osvojil ATP Challenger v Barletti. V finalu je deklasiral 30. letnega domačina Potita STARACEJA, 69. igralca lestvice ATP z rezultatom 62 60. Zmago si je pravzaprav priigral že včeraj, ko je v razburljivem srečanju, ki na začetku ni obetalo takega konca, premagal Tunizijca Maleka JAZIRIJA, ki je bil na turnirju 5. nosilec, na lestvici ATP pa zaseda visoko 96. mesto. Končni izid se je glasil 36 63 76(0) v korist BEDENETA. A kazalo ni tako dobro, saj je Tunizijec v prvem nizu povedel s 5-0. Pri tem rezultatu je Aljaž zaprosil za zdravniški odmor in to se je izkazalo kot dobra poteza. V nadaljevanju je Tunizijec postal veliko manj zanesljiv in Aljaž je osvojil tri zaporedne igre, a prvega niza kljub temu ni uspel rešiti. Drugi niz je začel odločno, v drugi igri nasprotniku odvzel servis, povedel s 3-0 in nato prednost zanesljivo obdržal do konca. Tretji niz je odločila podaljšana igra in v tej je Aljaž BEDENE pokazal močne živce ter nasprotniku ni oddal niti točke. Z današnjo finalno zmago je obranil lanskih 80 ATP točk, priigral pa si je tudi denarno nagrado v višini 4300 €. Čestitamo ! TUKAJ.

Manca Pislak osvojila turnir TE 16 na Rijeki, Tjaša Šrimpf izgubila finale v Šibeniku

Ljubljana, 07.04.2012

Manca PISLAK, ena naših najboljših mladih igralk, ki prihajajo je ta teden osvojila turnir TE 16 na Rijeki. Manca je celoten turnir odigrala odlično, danes pa je za konec v finalu premagala domačinko Lano SLAVICA z rezultatom 63 64. Tjaša ŠRIMPF, ki je ta teden odlično nastopala v Šibeniku je na koncu ostala brez naslova. V finalu je izgubila z domačinko, 4. nosilko, Indire AKIKI s 57 26. Čestamo obema za odlična rezultata. TUKAJ.

Petra Rampre v zadnjem krogu kvalifikacij v Barceloni izgubila

Ljubljana, 07.04.2012

Na WTA turnirju v Barceloni z nagradnim skladom 220.000 $, ki je zadnji pred tednom, ko bodo nastopale reprezentance, tudi slovenska, v Pokalu Federacij, se je Petra RAMPRE uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. V drugem krogu je premagala Turkinjo Caglo BUYUKAKCAY z rezultatom 63 61. Za nastop v glavnem turnirju bi Petra (ta teden je dosegla novo najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, 153. mesto) morala preskočiti še eno oviro, ta pa je bila 28. letna Ukrajinka Yulia BEYGELZIMER (WTA 204). Žal Petri RAMPRE ni uspelo, saj je bila 4. leta mlajša Ukrajinka boljša z rezultatom 63 62. Petra je bila od Ukrajinke precej slabša predvsem pri začetnem udarcu. V glavnem turnirju pa bo nastopila Polona HERCOG. Polona bo 8. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala z Romunko Sorano CIRSTEA. TUKAJ.

Zanimiva teniška nedelja prinaša tri finala naših igralk in igralcev ter srečanje v Johannesvurgu

Ljubljana, 07.04.2012

Pred nami je zanimiva teniška nedelja, ki prinaša tri finalne nastope naših igralk in igralcev ter tekmo Davisovega pokala v Johannesburgu. Danes bomo torej spremljali finalne obračune Aljaža BEDENETA v Barletti, srečanje se začne ob 15. uri, Tjaše ŠRIMPF v Šibeniku in Mance PISLAK na Rijeki, Petro RAMPRE v kvalifikacijah Barcelone okorg 13. ure, kvalifikacije ITF turnirja deklet na Hvaru, pa tudi dogajanje na OP 16 v Mariboru. Rezultat srečanja Petre RAMPRE lahko spremljate TUKAJ.

Blaž Kavčič ni uspel izničiti prednosti JAR, Slovenija izgubila z 1 - 4

Ljubljana, 07.04.2012

Slovenska teniška reprezentanca je danes potrebovala dve zmagi, če je želela obrniti zaostanek z 1:2 in dobiti dvoboj drugega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala proti Južnoafriški republiki v Johannesburgu. Ob 10. uri je prvi na igrišče stopil Blaž Kavčič in po dveh urah ter 40. minutah je bilo vse odločeno. Tekmec najvišjepostavljenega slovenskega tenisača je bil 17 mest nižjeuvrščeni Izak van der Merwe, ki pa je imel do tega srečanja na betonskem igrišču teniškega centra Arthur Ashe v Johannesburgu izjemno statistiko. V zadnjih dveh letih je izgubil vsega en dvoboj. In tako ostaja tudi po današnjem srečanju. Izak VAN DER MERWE je ohranil primat na domačem igrišču in slavil z rezultatom 67(3) 46 46. Dva odvzemna servisa sta mu zadostovala za zmago in s tem osvojitev odločilne tretje točke za domačo ekipo. Zadnji dvoboj ne odloča o ničemer, tako da je bil odigran na dva dobljena niza, priložnost v naši ekipi pa je dobil Nik RAZBORŠEK. Nik jo je dobro izkoristil, za las pa mu je ušla celo zmaga, saj je imel v tretjem nizu pri izidu 5-4 zaključno žogo, ki pa je žal ni izkoristil. Tekma je nato šla v podaljšano igro tretjega niza, to pa je zanesljivo dobil ROELOFSE. Končni izid se je glasil 46 63 76(2) v korist domačega igralca.Več o Davisovem pokalu pa lahko preberete TUKAJ.

Lucie Safarova končala zmagoviti niz Polone Hercog

Ljubljana, 07.04.2012

Polona HERCOG je na turnirju WTA v Charlestonu, ki ima nagradni sklad 740.000 $ končala v polfinalu. Polona Čehinji Lucie SAFAROVI ni uspela odvzeti niti igre, tako da je slednja slavila z rezultatom 60 60. To je bil njun tretji medsebojni obračun, in druga zmaga Safarove. Polona HERCOG je imela izjemno slab izkoristek servisa, saj je s prvim servisom osvojila 38 %, z drugim pa le 17 % točk na svoj servis. Srečanje je trajalo dobro uro. Polona HERCOG je prihodnji teden prijavljena za turnir v Barceloni, ali bo tam tudi nastopila pa še ni znano. TUKAJ.

Petra Rampre z zmago začela kvalifikacije v Barceloni

Ljubljana, 07.04.2012

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Barceloni, ki se igra na pesku, v kvalifikacijah nastopa Petra RAMPRE. Petra je 6. nosilka, v prvem krogu kvalifikacij pa je premagala Francozinjo Severine BELTRAME z rezultatom 63 76(3). V drugem krogu bo igrala s Turkinjo Caglo BUYUKAKCAY. Za uvrstitev v glavni turnir mora zmagati še dvakrat. Sicer pa je prihodnji teden na glavnem turnirju serije ITF z nagradnim skladom 50.000 $ v Wenshanu na Kitajskem prijavljena Maša ZEC PEŠKIRIČ. V kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnija v italijanski Pomezii je prijavljena Nika KOVAČ, v kvalifikacijah enako močnega turnirja na Hvaru pa so prijavljene Tjaša ŠRIMPF, Polona REBERŠAK, Tina RUPERT, Julija JAUK in Kaja MRGOLE. Na tem turnirju je v glavni del neposredno uvrščena Anja PRISLAN. TUKAJ.

Po porazu naše dvojice Južna afrika vodi z 2 - 1

Ljubljana, 07.04.2012

V Johannesburgu se je na srečanju 2. kroga I. Evro afriške skupine Davisovega pokala danes igrala pomembna tekma dvojic, ki je prinesla vodstvo JAR z 2-1. Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA sta prvi niz proti Izaku VAN DER MERWU in Ravenu KLAASENU sicer dobila s 7-6(5), nato pa ni šlo več najbolje. V drugem nizu je bil rezultat izenačen do 6-6, podaljšano igro pa sta naša igralca izgubila na 4. Tretji niz sta nato Južnoafričana hitro dobila s 61, v četrtem nizu pa se je rezultat prelomil pri 2-3, ko sta Južnoafričana dobila dve igri zapored in povedla s 5-2. Našima igralcema je uspelo izid znižati na 4-5, pri čemer sta ubranila kar štiri meč žoge, kljub temu pa jima ni uspel veliki met, kot v prvem nizu, ko sta po zaostanku z 2-5 niz dobila v podaljšani igri. Tokrat domačina nista dovolila presenečenja in sta slavila s 64. Končni izid srečanja se je torej glasil 76(5) 67(4) 61 64 v korist domačinov. Tako bosta o napredovanju odločali jutrišnji srečanji posameznikov, ko se bodo pomerili Blaž KAVČIČ in Izak VAN DER MERWE ter Grega ŽEMLJA in Ruan ROELOFSE. TUKAJ.

Začeli sta se srečanji v Johannesburgu in Barletti ( spremljajte v živo)

Ljubljana, 07.04.2012

Pred nami je ena najuspešnejših "teniških" sobot v zadnjem času. Danes bomo spremljali kar pet igralk in in igralcev v polfinalih mednarodnih teniških turnirjev različnih kategorij in rangov. Že ob 12. začnejo Aljaž BEDENE v Barletti ( rezultat v živo) in dvojica ŽEMLJA/KAVČIČ v Johannesburgu (rezultat v živo), okrog 21. ure v Charlestonu Polona HERCOG (Eurosport), v Šibeniku Tjaša ŠRIMPF in na Rijeki Manca PISLAK ter Lara VOVK. Poleg tega se začenjajo kvalifikacije na ženskem ITF turnirju na Hvaru, v Ljubljani se igarjo RR turnirji v kategoriji do 12 let, v Mariboru pa bodo nastopajo fantje in dekleta na turnirju do 16 let. V Johannesburgu je JAR slavila s 67(5) 76(4) 61 63. V Barletti pa Aljaž Bedene zaostaja 0-1 v nizih in vodi v drugem 3-0. Trenutno je srečanje prekinjeno zaradi dežja. Spremljajte rezultate na naših spletnih straneh. TUKAJ.

Polona Hercog v polfinalu Wta turnirja v Charlestonu, Katarina Srebotnik izgubila

Ljubljana, 07.04.2012

Imeniten uspeh je dosegla Polona HERCOG na turnirju v Charlestonu. Potem, ko je v četrtfinalu deklasirala Rusinjo Nadio PETROVO s 61 62, se je uvrstila v polfinale 740.000 $ vrednega turnija. Polona HERCOG je srečanje odigrala odlično in bila prepričljivo boljša nasprotnica. Rusinji je popolnoma odpovedal servis, saj je s prvim in drugim servisom skupaj osvojila samo 8 točk, ostale je dobila, ko je branila servis Polone HERCOG. V polfinalu bo Hercogova igrala s 25. letno češko levičarko Lucie SAFAROVO, ki je v četrtfinalu izločila Vero ZVONAREVO. Igralki sta se doslej srečali dvakrat, vsaka pa je po enkrat zmagala. Polona je bila boljša na pesku, Lucie pa na trdi podlagi. Danes je nastopila tudi Katarina SREBOTNIK, ki se je borila za uvrstitev v polfinale konkurence dvojic. Nasprotnici Srebotnikove in Kvete PESCKE sta bili Nathalie GRANDIN in Vladimira UHLIROVA, igralki, ki sta bili v prvem krogu premočni za Andrejo KLEPAČ in Alicjo ROSOLSKO. In premočni sta bili tudi za Katarino Kveto, saj sta slavili z rezultatom 76(8) 62. Polfinalno srečanje Polone HERCOH bo predvidoma prenaša Erosport z začetkom okrog 21. ure. Sicer pa lahko rezultat srečanja v živo spremljate TUKAJ.

Aljaž Bedene v Barletti v polfinalu

Ljubljana, 06.04.2012

Aljaž BEDENE je le še dva koraka oddaljen od ubranitve lanskoletnega naslova na ATP Challengerju v Barletti. Včeraj je v četrtfinalu z rezultatom 61 67(1) 63 premagal Italijana Enrica BURZIJA. Srečanje je trajalo 2 uri in pol. Aljaž je ekspresno dobil prvi niz, v drugem pa sta bila igralca izenačena do podaljšane igre. V tej je bil Italijan prepričljivo boljši saj jo je dobil na 1. V tretjem nizu je nato Aljaž zaigral še bolje, povedel s 3-0, nato pa nasprotniku ni več dovolil, da bi se približal in srečanje je rutinirano pripeljal do konca. V polfinalu danes igra proti Tunizijcu, 5. nosilcu Maleku JAZIRIJU. 28. letni Malek JAZIRI na lestvici ATP zaseda 98. mesto. Včeraj je Aljaž nastopil še enkrat in sicer sta v polfinalu dvojic s Srbom ZEKIĆEM izgubila s prvima nosilcema Švedom Johanom BRUNSTROMOM in Belgijcem Dickom NORMANOM z rezultatom 57 46. Aljaž je v današnjem srečanju z JAZIRIJEM izgubil prvi niz s 36, potem ko je zaostajal že z 0-5, pri tem izidu po pol ure srečanja zaprosil za zdravniško pomoč, po krajši prekinitvi pa nato precej bolje nadaljeval. Ob 13.20 je bilo srečanje v drugem nizu pri Aljaževem vodstvu s 3-0 zaradi močnega naliva prekinjeno. Srečanje se bo, če bo vreme zdržalo nadaljevalo ob 16.30 uri.Rezultat srečanja lahko spremljate v živo TUKAJ.

Tjaša Šrimpf v finalu ITF turnirja v Šibeniku, Manca Pislak v finalu na Rijeki

Ljubljana, 06.04.2012

Na ITF turnirju v Šibeniku z nagradnim skladom 10.000 $ se je Tjaša ŠRIMPF uvrstila v finale. V četrtfinalu je bila boljša od domačinke Nede KOPRCINA s 76(6) 64, v polfinalu pa je gladko odpravila še eno Hrvatico, Dijano BANOVEC, ki je bila na turnirju 3. nosilka. V finalu bo Tjaša ŠRIMPF igrala s 4. nosilko, Hrvatico Indire AKIKI. Izgubila pa je Polona REBERŠAK. V treh nizih jo je v četrtfinalu z rezultatom 67(2) 61 64 premagala 5. nosilka, Švedinja Hilda MELANDER. Na mladinskem turnirju TE do 16 let na Rijeki pa je se je v finale uvrstila Manca PISLAK. V polfinalu je z rezultatom 64 62 premagala Hrvatico Petro GRANIĆ. V polfinalu je obstala druga naša predstavnica Lara VOVK, ki je izgubila z Lano SLAVICA s 46 57, a kljub porazu dosegla enega svojih najboljših rezultatov. TUKAJ.

Blaž Kavčič priigral prvo točko za Slovenijo, Grega Žemlja praznih rok

Ljubljana, 06.04.2012

Slovenska teniškja reprezentanca je ob 10. uri začela dvoboj 2. kroga I. EA skupine Davisovega pokala z JAR v Johannesburgu. V ekipi so Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK. Zmaga v srečanju prinaša tekmo za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala, poraz pa ne pomeni praktično nič, saj si je ekipa že z uvrstitvijo v drugi krog zagotovila obstanek v I. EA skupini. Ob 10.00 je kot prvi na igrišče stopil Blaž KAVČIČ, ki je pred srečanjem povedal :" Da igram prvi mi ustreza zato, ker natančno vem, kdaj bom igral, in mi ni treba čakati." Po slabšem začetku, ko je prvi niz izgubil v podaljšani igri, se je Blaž v nadaljevanju zbral in srečanje zanesljivo pripeljal do konca in Sloveniji priigral vodstvo z 1 - 0. Končni izid srečanja je bil 67(4) 61 61 63 v korist Blaža KAVČIČA. Za njim sta na igrišče prišla naš drugi igralec Grega ŽEMLJA in prvi Južnoafričan Izak VAN DER MERWE. Pokazalo se je, da razmere Gregi na tej višini res ne odgovarjajo, o čemer je govoril že pred odhodom v JAR. Van Der Merwe je prvi niz hitro dobil z rezultatom 61, v drugem se je Grega vrnil v igro in niz dobil 6-3, tretjega pa ponovno izgubil in to s 3-6. V četrtem nizu je Južnoafričan takoj odvzel servis našemu igralcu in povedel z 2 - 0, te prednosti pa nato do konca ni izpustil iz rok. Sedaj je pred nami težka sobota, ki bi že lahko tehtnico prevesila na eno ali drugo stran. Domačini so poznani kot igralci, ki zelo dobro igrajo servis voley, zato bodo v dvojicah toliko bolj trd oreh. A prepričani smo, da bo našim fantom ta oreh uspelo zlomiti. Kaj sta povedala igralca in selektor preberite TUKAJ.

Manca Pislak in Lara Vovk v polfinalu turnirja TE 16 na Rijeki, Blaž Bizjak in Eva Zagorac izgubila v Firencah

Ljubljana, 05.04.2012

Na mladinskem turnirju TE 16 na Rijeki sta Manca PISLAK in Lara VOVK napredovali v polfinale. Manca PISLAK je v drugem krogu premagala domačinko Ano BIŠKIĆ 57 76(6) 60, v četrtfinalu pa je bila boljša še od Hrvatice Mie JURAŠIĆ s 61 60. Lara VOVK je v drugem krogu izločila hrvaško igralko Eno BABIĆ z rezultatom 63 62, v četrtfinalu pa še Ivano BABIĆ s 61 63. Pri fantih je izpadel še zadnji predstavnik. Domen GOSTINČAR je izgubil z Italijanom Riccardom ROBERTOM z rezultatom 67(3) 60 36. Na ITF turnirju do 18 let 2. ranga v Firencah je v tretjem krogu izgubil Blaž BIZJAK. Premagal ga je Španec, 3. nosilec in 41. mladinec sveta, Albert ALCARAZ IVORRA z rezultatom 75 62. Prav tako je izgubila Eva ZAGORAC, ki je še enkrat morala priznati premoč, tako kot že v kvalifikacijah, Nizozemki Rosalie Van Der HOEK. Izid je bil 67(6) 75 61 v korist Nizozemke. TUKAJ.

Polona Reberšak in Tjaša Šrimpf v četrtfinalu ITF turnirja v Šibeniku, Maša Zec Peškirič izgubila v ZDA

Ljubljana, 05.04.2012

V Šibeniku, na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $, še naprej odlično igrata Polona REBERŠAK in Tjaša ŠRIMPF. Obe sta bili uspešni tudi v drugem krogu, še več, izločili sta 1. in 2. nosilko turnirja. Polona REBERŠAK je premagala 1. postavljeno Nemko Anne SCHAEFER, 331. igralko lestvice WTA, s 62 61, v četrtfinalu pa bo igrala s Švedinjo Hildo MELANDER. Tjaša ŠRIMPF pa je izločila 2. postavljeno, 19. letno Latvijko Diano MARCINKEVICA, ki na lestvici WTA zaseda 317. mesto, z rezultatom 75 63. V četrtfinalu bo igrala z domačinko Nedo KOPRCINA, ki nastopa s posebnim povabilom. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Jacksonu, ZDA, je v prvem krogu zmagala tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. Premagala je članico kanadske Fed cup ekipe, 7. nosilko na turnirju Sharon FICHMAN s 63 62. V drugem krogu pa se je morala posloviti. Izločila jo je Rusinja Elena BOVINA z rezultatom 63 60. TUKAJ.

Polona Hercog in Katarina Srebotnik danes ponoči v Charlestonu

Ljubljana, 05.04.2012

Poloni HERCOG je uspel veliki met. Na WTA turnirju v Charlestonu je danes premagala 7. igralko sveta, Francozinjo Marion BARTOLI. Polona HERCOG je bil od 3. postavljene igralke boljša z rezultatom 64 16 64, za kar je potrebovala dve uri in petnajst minut. Igralki sta se tokrat srečali petič, v predhodnih štirih dvobojih pa je do leta 2010 vedno slavila Francozinja, ki je dobila tudi oba letošnja dvoboja v Sydneyu in Miamiu. Zmaga nad najboljšo Francozinjo pa je tudi dobra napoved pred srečanjem pokala Federacij, ki ga bodo Slovenke igrale proti Francozinjam v Besanconu čez 14 dni. "Dosegla sem prvo zmago nad igralko iz 'top 10', tako da je občutek res fenomenalen," je uvodoma za STA takoj po odmevni zmagi sporočila Hercogova. "Čeprav je bilo med tekmo kar nekaj vzponov in padcev, sem lahko s končnim izidom zelo zadovoljna. V prvem in tretjem nizu sem igrala zelo solidno in napadalno. V drugem pa mi je zmanjkalo nekaj koncentracije in padec v rezultatu je bil viden takoj," je sam dvoboj opisala 21-letna Štajerka in dodala: "Tudi ko sem v tretjem nizu že zaostajala za 'break', sem še vedno verjela v zmago in sama pri sebi bila prepričana, da mi lahko uspe, da jo lahko premagam. Mislim, da je bila to glavna razlika glede na najin minuli dvoboj v Miamiju. Moji morebitni nasprotnici dvoboja še nista začeli, tako da bom imela danes lepo priložnost, da si ogledam kakšno igro ali dve. Trdno verjamem, da lahko na tem turnirju dosežem še več, kot sem do zdaj," je za STA iz Združenih držav Amerike še sporočila Hercogova.Polona HERCOG bo v četrtfinalu igrala z Rusinjo Nadio PETROVO, srečanje pa se bo začelo ob 01. uri po našem času. Za njo bo na istem igrišču, Stadium, nastopila še Katarina SREBOTNIK. TUKAJ.

Priznanje TK Koper za organizacijo turnirja LKJO 2011

Ljubljana, 05.04.2012

Teniški klub Koper je prejel veliko priznanje za odlično organizacijo lanskoletnega Luka Koper Junior Open turnirja do 12 let. Na sedežu Evropske teniške federacije (Tennis Europe) v Baslu, so predstavniki Tennis Europe izbrali 4. Luka Koper Junior Open do 12 let za enega izmed najbolje organiziranih turnirjev v letu 2011 iz serije Tennis Europe Junior Tour do 12, 14 in 16 let.V ta namen je klub prejel prestižno nagrado, ki daje vestnim koprskim organizatorjem novo vzpodbudo za nadaljnje organiziranje tovrstnih teniških dogodkov v Kopru. Letos bo turnir od 26.maja - 3.junija, rok za prijave pa poteče 1.maja 2012. TUKAJ.

Srečanje med JAR in Slovenijo v petek začenjata Blaž Kavčič in Ruan Roelofse

Ljubljana, 05.04.2012

Slovenska Davis cup ekipa je srečno prispela na prizorišče srečanja z JAR v Johannesburg. Ekipi se je pridružil tudi Grega ŽEMLJA, ki je priletel iz Amerike. Razmere in pogoji za igranje so takšni kot so jih člani naše ekipe pričakovali. Sicer pa so zaenkrat zadovoljni s pogoji za delo. Vreme je sončno, temperatura pa okrog 22 stopinj. Fantje pridno trenirajo in se prilagajajo na nove razmere. Danes je bil v Johnnesburgu tudi opravljen žreb vrstnega reda srečanj med ekipama Slovenije in Jar. Tokrat bo za Slovenijo prvi na igrišče stopil Blaž KAVČIČ, ki se bo v otvoritvenem srečanju, začne se ob 10.00 uri, pomeril s tretjim igralecm JAR Ruanom ROELOFSEJEM, za njim pa bo Grega ŽEMLJA igral s prvim domačim igralcem Izakom VAN DER MERWEJEM. Podroben pregled srečanj najdete in nekaj fotografij, ki smo jih prejeli iz Jar najdete TUKAJ.

Aljaž Bedene danes v četrtfinalu z Enricom Burzijem (spremljajte v živo)

Ljubljana, 05.04.2012

Aljaž BEDENE ta teden brani lansko zmago in s tem zajetno število točk na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 €+H v italijanski Barletti. Začel je odlično in v prvem krogu premagal Italijana, 7. nosilca, sicer pa 108. igralca letvice ATP, Simonea BOLELLIJA z rezultatom 63 76(5). Srečanje je trajalo 2 uri, Aljaž pa je bil boljši predvsem pri drugem servisu, saj je osvojil 59 % točk, medtem ko je bil v tem elementu Bollelli z osvojenimi 27 % točk precej slabši. V drugem krogu je igral s 24. letnim Špancem Guillermom OLASO, ki na lestvici ATP zaseda 221. mesto. Tudi v drugo je bil Aljaž uspešen. Po izgubljenem prvem nizu z 26 se je zbral in naslednja dva zanesljivo dobil s 64 60. V četrtfinalu bo igral z naslednjim domačinom Enricom BURZIJEM, ki nastopa s posebnim povabilom. Dobro je začel tudi v konkurenci dvojic. S Srbom Miljanom ZEKIĆEM sta v prvem krogu premagala domačina Enrica BURZIJA in Stefana GALVANIJA s 63 62, v četrtfinalu pa sta izločila Italijana Alessandra MOTTIJA in Čeha Davida SKOCHA s 63 62. Aljaž bo v četrtfinalu nastopil v petek točno ob 12. uri, ne pred 15.30 pa zaigral še v polfinalu konkurence dvojic. Srečanje lahko spremljate v živo TUKAJ.

Domen Gostinčar, Manca Pislak in Lara Vovk napredovali na Rijeki, Blaž Bizjak in Eva Zagorac v Firencah

Ljubljana, 04.04.2012

Na turnirju TE 16 na Rijeki so se v naslednji, tretji krog, uvrstili Domen GOSTINČAR, Manca PISLAK in Lara VOVK. Izpadla sta Jakob Aljaž KAPLJA in Aleš GERMIČ pri fantih ter Lara KRALJ pri dekletih. Na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah sta v drugi krog napredovala Blaž BIZJAK in Eva ZAGORAC. Blaž je premagal Švicarja Daniela VALENTA z rezultatom 63 64, Eva ZAGORAC pa s eje v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. Tudi ona je bila nato v prvem krogu glavnega turnirja uspešna. premagala je Italijanko Mario MASINI z rezultatom 62 75. Zanimivo je, da se bo v drugem krogu glavnega turnirja ponovno srečala z Nizozemko Rosalie VAN DER HOEK, s katero je izgubila v finalnem srečanju kvalifikacij in se ji bo tako imela priložnost oddolžiti za poraz, s tem pa se tudi uvrstiti v četrtfinale glavnega turnirja. TUKAJ.

Polona Hercog danes za četrtfinale z Marion Bartoli, v prvo uspešna tudi Katarina Srebotnik v dvojicah

Ljubljana, 04.04.2012

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 720.000 $ v Charlestonu bomo danes videli dva slovenska nastopa. Prva je na igrišče stopila Polona HERCOG. Na osrednjem igrišču je v drugem krogu igrala s 25. letno levičarko rojeno v Uzbekistanu, sicer pa Američanko, Varvaro LEPCHENKO, 77. igralko lestvice WTA. Igralki sta se doslej srečali dvakrat, vsaka pa je dobila po eno srečanje, nazadnje je leta 2010 v Sydneyu na trdi podlagi slavila Američanka. V današnjem srečanju dvomov o zmagovalki ni bilo, saj je Polona HERCOG srečanje zanesljivo dobila z izidom 63 62. V naslednjem krogu bo igrala s Francozinjo Marion BARTOLI, 7. igralko sveta, s katero je sicer izgubila srečanje na turnirju v Miamiu, a takrat na trdi podlagi. Zdaj bosta igrali na pesku in verjamemo, da se ji Polona HERCOG lahko oddolži za poraz. V prvem krogu je nastopila tudi Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta popraviti vtis iz prejšnjega turnirja, kjer sta klonili že v prvem krogu. Čehinji Iveto BENEŠOVO in Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO sta premagali z rezultatom 63 75. TUKAJ.

Nastja Kolar po uspešnih kvalifikacijah Tessenderla v Belgiji izgubila v prvem krogu

Ljubljana, 04.04.2012

Nastja KOLAR je po krajši pavzi ta teden nastopila v Belgiji, na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Tessenderlu. Igrati je morala kvalifikacije, v katerih je bila 3. nosilka, a se je brez težav prebila v glavni turnir. V kvalifikacijah je bila v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Belgijko Indio MAGGEN s 61 60, v zadnjem pa še Francozinjo Audrey BERGOT z rezultatom 64 63. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z vrstnico iz Ukrajine, prav tako 17. letno Elino SVITOLINO, ki je bila leta 2010 prva mladinka sveta, uspešno pa kariero nadaljuje tudi med profesionalnimi igralkami. Trenutno se nahaja na 178. mestu lestvice WTA in je torej uvrščena skoraj 100 mest višje od Nastje. Igralki sta se doslej pomerili dvakrat, vsaka pa je slavila po enkrat. Po današnjem srečanju je v prednosti Elina SVITOLINA, saj je v Tessenderlu slavila z rezultatom 62 26 63. TUKAJ.

Polona Reberšak in Tjaša Šrimpf v drugi krog ITF turnirja v Šibeniku, Mike Urbanija izgubil

Ljubljana, 03.04.2012

Šibenik ta teden gosti dekleta. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v glavnem turnirju nastopajo Anja PRISLAN, Tjaša ŠRIMPF in Polona REBERŠAK. Slednji sta se v glavni turnir prebili iz kvalifikacij. V prvem krogu glavnega turnirja sta že nastopili Polona REBERŠAK in Anja PRISLAN. Polona REBERŠAK nadaljuje zmagovito serijo in je bila še enkrat uspešna. Premagala je Hrvatico Petro SUNIĆ, ki se je tako kot ona v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Izid je bil 64 61 v korist Polone REBERŠAK. V drugem krogu jo čaka 1. nosilka na turnirju Nemka Anne SCHAEFER. V prvem krogu glavnega turnirja je bila uspešna tudi Tjaša ŠRIMPF, ki je premagala Francozinjo Gracio RADOVANOVIC s 46 62 62. V drugem krogu bo igrala z drugo nosilko na turnirju, Latvijko Diano MARCINKEVICA . Po prvem krogu pa Šibenik zapušča Anja PRISLAN, katero je premagala Hrvatica Karla POPOVIĆ z rezultatom 63 63. Na turnirju serije Futures v Šibeniku je po doličnih nastopih v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Mike URBANIJA. Premagal ga je 4. nosilec, Nemec Marc SIEBER z rezultatom 62 62. TUKAJ.

Aljaž Bedene danes z Bolellijem, Maša Zec Peškirič s Sharon Fichman

Ljubljana, 03.04.2012

Na ATP Challengerju v Barletti bo dnas ob 11. uri nastopil Aljaž BEDENE, ki se bo v prvem krogu turnirja pomeril z Italijanom Simonejem BOLELLIJEM. V ZDA bo na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki bo v prvem krogu igrala s Kanadčanko, 7. nosilko, Sharon FICHMAN. V Šibeniku bo Polona REBERŠAK igrala v prvem krogu s kvalifikantko Petro SUNIĆ iz Hrvaške, Anja PRISLAN bo igrala s Hrvatico Karlo POPOVIĆ, Tjaša ŠRIMPF pa z Gracio RADOVANOVIĆ, ki igra za Francijo. TUKAJ.

Polona Hercog premagala japonsko veteranko Kimiko Date Krumm, Andreja Klepč izgubila v dvojicah

Ljubljana, 03.04.2012

Polona HERCOG je na "svoji podlagi", na peščenem WTA turnirju v Charlestonu, dosegla pomembno zmago. V tretjem poskusu je prvič premagala Kimiko DATE-KRUMM, ki je doslej zmagala dvakrat, obe srečanji sta bili odigrani v okviru Pokala Federacij. Polona HERCOG je tokrat slavila z rezultatom 64 63, za zmago pa je potrebovala uro in pol. Razlika med igralkama je bila očitna, Japonki je uspel en odvzem servisa, medtem ko je Polona HERCOG nasprotnici odvzela servis trikrat. V drugem krogu bo igrala z zmagovalko srečanja med Belorusinjo Anastasiyo YAKIMOVO in Američanko Varvaro LEPCHENKO. V torek je od naših igralk nastopila samo Andreja KLEPAČ v konkurenci dvojic. S parterko iz Poljske Alicjo ROSOLSKO sta izgubili z Južnoafričanko Nathalie GRANDIN in Čehinjo Vladimiro UHLIROVO z rezultatom 57 26. TUKAJ.

Mladinci na TE 16 na Rijeki dobro začeli glavni turnir, v Firencah ostaja samo Blaž Bizjak

Ljubljana, 02.04.2012

Na Rijeki se je začel turnir TE 16, ki je 3. ranga. Skozi kvalifikacije se v glavni turnir ni uspelo uvrstiti nobenemu našemu igralcu ali igralki. So pa vsi odlično začeli z nastopi v glavnem turnirju. Pri fantih so se Domen GOSTINČAR, Jakob Aljaž KAPLJA in Aleš GERMIČ zanesljivo uvrstili v drugi krog. Prav tako so bila v prvem krogu uspešna vsa tri naša dekleta. Lara KRALJ, Manca PISLAK in Lara VOVK so se zanesljivo uvrstile v drugi krog. Na ITF turnirju 2. kategorije do 18 let v Firencah po kvalifikacijah turnir zapuščajo Maša MARC, Dorian Tomaž JANEŽIČ in Eva ZGORAC. Maša MARC je v prvem krogu izgubila z Italijanko Jasmine PAOLINI 67(3) 67(5), Dorian Tomaž JANEŽIČ pa je moral priznati premoč Marcu MOSCIATTIJU, ki je slavil s 64 64. V prvem krogu kvalifikacij je bila uspešna Eva ZAGORAC, ki je premagala Italijanko Beatrice TORELLI s 63 75, v drugem pa je bila boljša pše od 4. nosilke, Britanke Pippe HORN z rezultatom 63 36 63. V zadnjem krogu kvalifikacij pa je tudi ona klonila. Premagala jo je Rosalie VAN DER HOEK iz Nizozemske z rezultatom 63 63. Na turnirju ostaja tako samo Blaž BIZJAK, ki bo v prvem krogu glavnega turnirja igral proti Švicarju Danielu VALENTU. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Barleltti, mladinci v Firencah do 18 in na Reki do 16 let

Ljubljana, 02.04.2012

V Barletti bo na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 € ta teden branil lanskoletni naslov Aljaž BEDENE. V prvem krogu bo igral z Italijanom Simonejem BOLLELIJEM, 7. nosilcem in trenutno 109. igralcem lestvice ATP. V Italiji pa se ta teden začenja serija močnih mladinskih turnirjev v kategoriji do 18 let. Na prvem v Firencah bodo nastopili Blaž BIZJAK, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Maša MARC in Eva ZAGORAC. Blaž BIZJAK je v glavnem delu moškega turnirja, ostali trije pa morajo v kvalifikacije, ki se začnejo danes. Na Reki pa so na turnirju TE do 16 let že končane kvalifikacije skozi katere pa se nobenemu igralcu in igralki ni uspelo uvrstiti na glavni turnir. Tam bomo videli nastope naših igralk in igralcev, ki so se vanj uvrstili neposredno. Pri fantih so to Jakob Aljaž KAPLJA, Aleš GERMIČ in Domen GOSTINČAR, pri dekletih pa Manca PISLAK, Lara KRALJ in Lara VOVK. TUKAJ.

Petra Rampre brez glavnega turnirja v Charlestonu, danes nastop Polone Hercog

Ljubljana, 02.04.2012

V kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 740.000 $ v Charlestonu na Floridi, ki se igra na zelenem pesku je Petra RAMPRE končala nastope v drugem krogu. Izgubila je z 20. letno Američanko Melanie OUDIN, ki je slavila z rezultatom 63 62. Melanie OUDIN je bila pred leti najavljena kot nova teniška zvezda ZDA, a se je kasneje, po prvih odličnih rezultatih, izgubila v povprečju, tako da je sedaj na 304. mestu lestvice WTA. Petra je v nasprotju s prvim srečanjem tokrat slabo servirala, predvsem je zatajil njen drugi servis, saj je imela izkoristek le-tega samo 24 %, ob 8. dvojnih napakah in 55 % zadetih prvih servisov pa zmaga tokrat ni bila dosegljiva. V Charlestonu ostajajo tako v konkurenci tri naše igralke. Med posameznicami bo v ponedeljek v prvem krogu igrala Polona HERCOG z Japonko Kimiko DATE KRUMM. V konkurenci dvojic bosta v igri ponovno Andreja KLEPAČ, ki bo v paru z Alicjo ROSOLSKO igrala proti Južnoafričanki Nathalie GRANDIN in Čehinji Vladimiri UHLIROVI ter Katarina SREBOTNIK, ki bo s Kveto PESCHKE poskušala popraviti vtis iz Miamia, kjer sta izpadli v prvem krogu. Tokrat bosta igrali s Čehinjama Iveto BENESOVO in Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO. In tudi tokrat se lahko zgodi, da pride v drugem krogu do slovenskega obračuna, če bosta obe dvojici uspešni v prvem. TUKAJ.

Slovenska Davis cup ekipa se je predstavila pred odhodom v Johannesburg

Ljubljana, 02.04.2012

Na tiskovni konferenci se je novinarjem predstavila slovenska teniška reprezentanca, ki se bo konec tedna v JAR borila za preboj v drugi krog I. Evroafriške skupine Davisovega pokala. Na tiskovni konferenci so bili prisotni kapetan ekipe Blaž TRUPEJ, igralci Blaž KAVČIČ, Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK ter psiholog Matej TUŠAK. Manjkal je Grega ŽEMLJA, ki je še na turnirju Ameriki. Kapetan Blaž TRUPEJ je povedal, da odhajajo v Južno Afriko po zmago, tudi glede na dejstvo, da bo nasprotnik nastopil brez svojega prvega igralca Kevina ANDERSONA. Sicer pa so razmere za igranje na nadmorski višini, na kateri leži Johannesburg specifične in zahtevajo drugačen pristop in način igranja. Tu so zagotovo v prednosti domačini, ki temu primerno gojijo bolj napadalen način igre z več izleti na mrežo. Naša ekipa je v Johannesburg odpotovala v petek, tam pa se ji je pridružil tudi Grega Žemlja. Pet dni bodo zdaj imeli časa, da se aklimatizirajo in privadijo na podlago in redkejši zrak. Prva igralca slovenske reprezentance na srečanju bosta Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK pa bosta čakala na morebitno priložnost v ozadju. Izjave preberite TUKAJ.

Petra Rampre uspešna v prvem krogu, Andreja Klepač izgubila v Charlestonu

Ljubljana, 01.04.2012

V kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 740.000 $ v Charlestonu na Floridi, ki se igra na zelenem pesku je bila v kvalifikacijah v prvem krogu spešna Petra RAMPRE. Petra je 22. nosilka in je v prvem krogu premagala Nathalie GRANDIN iz Jar z rezultatom 63 64. V drugem krogu bo igrala z domačinko Melanie OUDIN. Manj sreče je imela Andreja KLEPAČ, ki je že v prvem krogu naletela na 1. nosilko na turnirju, Čehinjo Iveto BENEŠOVO in izgubila z rezultatom 46 63 16. Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala z Japonko Kimiko Date KRUMM in bo imela priložnost, da se ji oddolži za poraz, ki ji ga je Japonka prizadejala na tekmi Pokala Federacij. TUKAJ.

Na kvalifikacijah turnirja TE 16 na Rijeki vsi naši igralci in igralke neuspešni

Ljubljana, 01.04.2012

Začela se je sezona turnirjev na pesku in ker doma v prihodnjem tednu nimamo mladinskih turnirjev, so se naši mladinci preselili na Rijeko. Tam je turnir TE v kategoriji do 16 let. Pri fantih so v glavnem turnirju prijavljeni Jakob Aljaž KAPLJA, Aleš GERMIČ in Domen GOSTINČAR. V kvalifikacijah, ki so se začele v soboto so natopili Jan Vit ŠUNTAR, Miha OKORN, Luka VOLK, Primož VOVK, Grega BOH in Gregor VOLK. Pri dekletih je prva nosilka na turnirju Manca PISLAK, v glavnem turnirju pa sta še Lara KRALJ in Lara VOVK. Preko kvalifikacij so si nastop v glavnem turnirju poskušale zagotoviti Ajda BUKOVEC, Blažka TRATNIK, Lara GLAVIČ, Klavdija BUKOVEC in Kristina Tina GODEC. Po prvem dnevu kvalifikacij je ostala v igri pri dekletih le Klavdija BUKOVEC, ki je bila v prvem krogu prosta in je prvič nastopila v nedeljo, izpadle pa so Blažka TRATNIK, Lara GLAVIČ, Kristina Tina GODEC in Ajda BUKOVEC. V drugem krogu pa je z nastopi končala tudi Klavdija BUKOVEC. Pri fantih sta se v tretji krog kvalifikacij uvrstila Jan Vit ŠUNTAR in Primož VOVK, kjer pa sta oba izgubila. Preostali fantje, Luka VOLK, Gregor VOVK, Grega BOH in Miha OKORN so s tekmovanjem zaključili že prej. Glavni turnir se začne v ponedeljek.Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

V zadnjem krogu kvalifikacij ITF turnirja v Šibeniku uspešni Tjaša Šrimpf in Polona Reberšak

Ljubljana, 01.04.2012

Šibenik ta teden gosti dekleta. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ bodo v glavnem turnirju nastopile Anja PRISLAN, Tjaša ŠRIMPF in Polona REBERŠAK. V kvalifikacijah so nastopile še Nina NAGODE, Julija JAUK, Kaja PODOBNIK, Tina RUPERT, Natalija ŠIPEK, Sara DJURDJEVIĆ in Kaja MRGOLE. Po prvem krogu, ki je bil odigran v soboto sta izpadli dve igralki in sicer Tina RUPERT in Kaja PODOBNIK. V drugem krogu smo videli tudi slovenski obračun. Pomerili sta se Tjaša ŠRIMPF in Nina NAGODE. Zmagala je Tjaša ŠRIMPF z rezultatom 75 76(4). V drugem krogu je izgubila še Sara DJURDJEVIĆ. V zadnjem krogu kvalifikacij so izgubile Julija JAUK, Natalija ŠIPEK in Kaja MRGOLE, zmagali pa sta Tjaša ŠRIMPF, ki je premagala Nemko Stefanie VORIH z rezultatom 61 63 in Polona REBERŠAK, ki je s 61 60 izločila Čehinjo Marino HRUBA. Podrobnejše rezultate turnirja najdete TUKAJ.

Na Istarski rivieri Mike Urbanija v glavni turnir, Tomislav Ternar izgubil

Ljubljana, 01.04.2012

Četrti turnir serije Futures iz niza turnirjev Istarska riviera gosti Vrsar. V glavnem turnirju pa smo dobili tudi predstavnika. To je Mike URBANIJA, ki je nanizal štiri zaporedne zmage in se še na drugem Futuresu zapored uvrstil v glavni turnir. Sicer pa so se kvalifikacijskega turnirja udeležili Sašo BENDE, Mike URBANIJA, Miha MLAKAR, Matej LELJAK, Matija OKORN, Tomislav TERNAR in Marko STOSIČ. Že v prvem so se od turnirja poslovili Matej LELJAK, Matija OKORN in Marko STOSIČ, v drugem krogu sta bila se jim pridružila Miha MLAKAR in Sašo BENDE, v tretjem pa še Tomislav TERNAR. Odlično je v tretjem krogu zaigral Mike URBANIJA, ki je premagal 1. nosilca kvalifikacij, Avstrijca Tristana-Samuela WEISSBORNA s 61 64, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je bilo boljši še od 10. nosilca, Italijana, Mattea CIVAROLA s 75 63. Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.