Blaž Kavčič v Braziliji izgubil polfinalno srečanje z Veićem, poražen tudi v finalu dvojic

Ljubljana

Blaž KAVČIČ se je v Braziliji na ATP Challengerju uvrstil v polfinale. V četrtfinalnem srečanju je premagal še enega domačina, tokrat Thiaga ALVESA z rezultatom 64 62, za zmago pa je potreboval uro in pol. V današnjem polfinalu je bil njegov nasprotnik partner v igri dvojic, Hrvat Antonio VEIĆ, s katerim sta se uvrstila tudi v finale konkurence dvojic. 24. letni Antonio VEIĆ rojen na Malem Lošinju na lestvici ATP zaseda 150. mesto, kar je tudi njegova najvišja uvrstitev v karieri, v zadnjem času pa je v zelo solidni formi, kar je pokazal tudi na današnjem srečanju s Kavčičem. Ta je prvi niz izgubil s 57, drugega dobil s 64 po krajši vmesni prekinitvi zaradi dežja, v tretjem pa že v prvi igri izgubil svoj servis, te prednosti pa nato Veić ni več izpustil do konca in zadnji niz dobil s 62. Končni izid 75 46 62 v korist Veića. Igralca sta na igrišču s krajšo prekinitvijo zaradi dežja prebila več kot tri ure. Po prekinitvi sta morala oba na igrišče še enkrat, tokrat na finalno srečanje dvojic. Kot kaže pa energije enostavno ni bilo več in Dino MARCAN ter Marin DRAGANJA sta slavila s 62 60. Blaž KAVČIČ nadaljuje južnoameriško turnejo v Santosu, kjer je na naslednjem ATP Challengerju 2. nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril s kvalifikantom.