prijava_e
Davisov pokal : Davisov pokal 2012

Davis cup

 

Davisov pokal 2012

Južnoafriška Republika - Slovenija      4  -  1

 

Fotografije: Teniška zveza JAR

5. srečanje, nedelja ob 13.10

 

Nik RAZBORŠEK  Ruan ROELOFSE  6-4  3-6  6-7 (2)

 

Četrto srečanje, nedelja 10.00

 

 Blaž KAVČIČ  Izak VAN DER MERWE  6-7(3) 4-6 4-6

 

Kavčiču ni uspelo, Slovenija izgubila

Ljubljana, 8.4.2012 

 

Slovenska teniška reprezentanca je danes potrebovala  dve zmagi, če je želela obrniti zaostanek z 1:2 in dobiti dvoboj drugega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala proti Južnoafriški republiki v Johannesburgu. Ob 10. uri je prvi na igrišče stopil Blaž Kavčič in po dveh urah ter 40. minutah je bilo vse odločeno.

 

Tekmec najvišjepostavljenega slovenskega tenisača je bil 17 mest nižjeuvrščeni Izak van der Merwe, ki pa je imel  do tega srečanja na betonskem igrišču teniškega centra Arthur Ashe v Johannesburgu izjemno statistiko. V zadnjih dveh letih je izgubil vsega en dvoboj. In tako ostaja tudi po današnjem srečanju.

 

Izak VAN DER MERWE je ohranil primat na domačem igrišču in slavil z rezultatom 67(3) 46 46. Dva odvzemna servisa sta mu zadostovala za zmago in s tem osvojitev odločilne tretje točke za domačo ekipo.

 

Zadnji dvoboj sicer ni odločal o ničemer, a je bil pomemben za mladega  debitanta v ekipi Slovenije Nika RAZBORŠKA, ki mu je kapetan Blaž TRUPEJ dal priložnost. Nik jo je dobro izkoristil, za las pa mu je ušla celo zmaga, saj je imel v tretjem nizu pri izidu 5-4 zaključno žogo, ki pa je žal ni izkoristil. Tekma je nato šla v podaljšano igro tretjega niza, to pa je zanesljivo dobil ROELOFSE. Končni izid se je glasil 46 63 76(2) v korist domačega igralca.

 

Slovenija je tako na koncu izgubila z rezultatom 1 - 4.

 

 

JAR - SLOVENIJA po drugem dnevu   2  - 1

Ljubljana, 7.4.2012 

 

V Johannesburgu se je na srečanju 2. kroga I. Evro afriške skupine Davisovega pokala danes igrala pomembna tekma dvojic, ki je prinesla vodstvo JAR z 2-1. Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA sta prvi niz proti Izaku VAN DER MERWU in Ravenu KLAASENU sicer dobila s 7-6(5), nato pa ni šlo več najbolje.

 

V drugem nizu je bil rezultat izenačen do 6-6, podaljšano igro pa sta naša igralca izgubila na 4. Tretji niz sta nato Južnoafričana hitro dobila s 61, v četrtem nizu pa se je rezultat prelomil pri 2-3, ko sta Južnoafričana dobila dve igri zapored in povedla s 5-2. Našima igralcema je uspelo izid znižati na 4-5, pri čemer sta ubranila kar štiri meč žoge, kljub temu pa jima ni uspel veliki met, kot v prvem nizu, ko sta po zaostanku z 2-5 niz dobila v podaljšani igri. Tokrat domačina nista dovolila presenečenja in sta slavila s 64.

 

Končni izid srečanja se je torej glasil 76(5) 67(4) 61 64 v korist domačinov.

 

Kapetan Blaž Trupej po porazu v dvojicah ni bil preveč razočaran. "Glede na njune uvrstitve na lestvici ATP med dvojicami smo vedeli, da imamo v igri parov najmanj možnosti. Južnoafričana sta prevladovala v vseh elementih igre; bolje sta servirala, bolje sta vračala udarce in v ključnih trenutkih nista izgubila začetnih udarcev. Resda smo dobili prvi niz, imeli priložnost tudi za drugega, vendar pa realno gledano nismo bili blizu zmage. Južnoafričana sta bila enostavno boljša," je dejal Trupej.

 

Slovenija se je v podobnem položaju - da je zaostajala po igri dvojic - znašla leta 2010 v Litvi in nato dobila oba nedeljska dvoboja ter se uvrstila v prvo evroafriško skupino.

 

Trupej in psiholog reprezentance Matej Tušek imata nalogo, da Kavčiča in Žemljo čim bolje pripravita za nedeljska spopada. "Ne bo lahko, saj sta fanta precej potrta po porazu v dvojicah," pravi Trupej, katerega skrbi predvsem odlična forma prvega igralca v ekipi JAR Izaka van der Merweja, 126. tenisača na svetu. Čeprav je Kavčič na lestvici ATP kar nekaj mest višje (109.), Trupej meni, da bo moral njegov varovanec pokazati zelo dobro igro. "Glede na pogoje za igro, podlago, na kateri se igra, so Južnoafričani zagotovo v prednosti. Van der Merwe je na tem igrišču v zadnjih dveh letih izgubil le en dvoboj, tako da Kavčiča čaka resnično zahtevna preizkušnja," dodaja Trupej.

 

Prvi nedeljski dvoboj se bo začel ob 10. uri. Končni zmagovalec bo napredoval v septembrske kvalifikacije za svetovno skupino, poraženec pa bo tudi v prihodnji sezoni nastopal v prvi evroafriški skupini.

 

Tako bosta o napredovanju odločali jutrišnji srečanji posameznikov, ko se bodo pomerili Blaž KAVČIČ in Izak VAN DER MERWE ter Grega ŽEMLJA in Ruan ROELOFSE. Prvo srečanje se začne ob 10. uri


Vir: BM, STA

Dvojice, sobota 12.00

 

KAVČIČ/ŽEMLJA VAN DER MERWE/KLAASEN  7-6(5)  6-7(4) 1-6  4-6  

 

V Johannesburgu po prvem dnevu izenačeno

Ljubljana, 6.4.2012

 

Po prvem dnevu srečanja med Slovenijo in JAR v Johannesburgu je izid neodločen 1 - 1. V prvem srečanju je Blaž KAVČIČ po uvodnih težavah gladko odpravil tretjega domačega igralca Ruana  ROELOFSEA z rezultatom 67(4) 61 61 63.

 

V drugem srečanju smo pričakovali, da bo imel Grega ŽEMLJA težko delo z njihovim prvim igralcem Izakom VAN DER MERWEJEM in to se izkazalo za točno. Grega je hitro izgubil uvodni niz, naslednjega nato dobil, a je v tretjem in četrtem spet klonil in tako je Južna Afrika izid izenačila. Izak VAN DER MERWE je slavil z rezultatom 61 36 63 64.

 

V soboto je na sporedu srečanje dvojic. Začelo se bo ob 12. uri, rezultat pa bomo tako kot danes v živo spremljali na spetnih straneh TZS.

 

Sicer pa je Blaž Kavčič v prvi partiji stopil na igrišče kot nesporni favorit, saj je na lestvici ATP uvrščen več kot 250 mest pred svojim tekmecem. "Malce sem bil pod pritiskom, saj sem vedel, da ta dvoboj enostavno moram dobiti," je po zmagi priznal Kavčič. "Nasprotnik je prvi niz odigral fenomenalno, zadeval je nemogoče udarce in zasluženo povedel. A nato sem jaz dvignil raven svoje igre, pričel servirati zelo dobro, s tem se mi je odprl tudi 'return' in zadeva se je popolnoma obrnila. Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo in zmago, še posebej, ker se še zdaleč nisem privadil na specifične razmere na visoki nadmorski višini v Johannesburgu," je po današnjem uvodnem obračunu dejal Kavčič.

 

Nato je na veliko sceno stopil Žemlja, na nasprotni strani mreže pa mu je - v odsotnosti Kevina Andersona in Rika De Voesta - stal v tem trenutku najboljši domači teniški igralec Izak van der Merwe, sicer 126. igralec na lestvici ATP. Dvoboj se ni razpletel po slovenskih željah, po njem pa je Žemlja dejal: "Izak van der Merwe je dobro začel obračun. Nisem naredil veliko napak, res pa je, da sem nekoliko slabše serviral. V nadaljevanju je bila tekma odprta, a sem zapravil ogromno priložnosti za 'break', medtem ko jih Južnoafričan ni, kar je na koncu odločilo najin dvoboj."

 

Kapetan slovenske reprezentance Blaž Trupej je današnji razplet v Johannesburgu označil za realnega, nastopa Kavčiča in Žemlje pa je ocenil z naslednjimi besedami: "Kavčič je začel dokaj nervozno, po izgubljenem prvem nizu pa je v nadaljevanju vzpostavil ravnovesje in v dokaj zahtevnih in nenavadnih razmerah upravičil vlogo favorita. Žemlja je imel v drugem posamičnem obračunu ogromno priložnosti za 'break', od petnajstih pa je izkoristil zgolj eno. Prav to je na koncu naredilo razliko med njim in van der Merwejem."

 

Selektor Blaž Trupej se še ni odločil za dokončno slovensko kombinacijov igri dvojic, svojo odločitev bo sporočil tik pred začetkom dvoboja. Pod vprašajem je nastop Kavčiča, njegovo zdravstveno stanje namreč ni najboljše, v primeru dobrega počutja pa bo bržkone zagotovo zaigral v paru z Žemljo.

Vir: STA

2. srečanje, petek 13.50

 

Grega ŽEMLJA Izak VAN DER MERWE 1 - 6   6 - 3 3 - 6 4 - 6  

 

1. srečanje, petek 10.00

 

 

  Blaž KAVČIČ  Ruan ROELOFSE  6 - 7(4) 6 - 1  6 - 1   6 - 3  

 

Danes ob 10. uri začetek srečanja Slovenija - JAR

Ljubljana, 6.4.2012

 

Danes ob 10. uri se začenja srečanje 2. kroga Davisovega polkala v I. EA skupini. Odprla ga bosta prva igralec pri Sloveniji Blaž KAVČIČ in tretji lopar JAR, Ruan ROELOFSE.

 

Vsaj na papirju bo slovensko delo olajšalo dejstvo, da sta pri Južnoafriški republiki udeležbo odpovedala najboljša igralca Kevin Anderson (33. na lestvici ATP) in Rik De Voest (120.). Oteževalna okoliščina je ta, da se bodo dvoboji igrali v Johannesburgu na zunanjem igrišču, kjer ima močan vpliv na igro visoka nadmorska višina (1753 metrov).

 

"V dneh, ko smo v Južnoafriški republiki, smo se skušali čim bolj pripraviti na razmere, ki so točno takšne, kot smo jih pričakovali. Težko je kontrolirati žogico, a smo v teh petih dneh naredili vse, da smo se optimalno prilagodili," je z juga črne celine sporočil slovenski selektor Blaž Trupej.

 

Najvišje postavljeni slovenski igralec Blaž Kavčič je pristavil: "Na začetku je bilo zelo težko, saj tudi po nekaj treningih ni bilo bistvene razlike. Težko se je v enem tednu tako dobro privaditi, da me ne bi nič motilo. Tukaj bi moral preživeti več mesecev, da bi se popolnoma privadil. Tudi domačini niso povsem prilagojeni na igranje na tej višini, a zagotovo so v prednosti."

 

Ker v tem obdobju v Južnoafriški republiki sonce hitro zaide in ker ob igrišču ni reflektorjev, se bodo dvoboji začeli v dopoldanski urah. Danes in v nedeljo, ko so na sporedu posamični obračuni, že ob 10. uri zjutraj. "Že ves teden vstajamo malo bolj zgodaj. Fantje tudi prej hodijo spat, čeprav tega niso navajeni," je dejal Trupej, ki je pozitivno presenečen nad organizacijo. "Od prvega dne naprej imamo na voljo neomejeno število žogic, brisač, vode… Prevoz je brezhiben, saj imamo vseskozi na voljo dva šoferja. Zdaj samo čakamo, kako bodo svoje delo opravili linijski sodniki, ki so domačini. Sicer so razmere tipično afriške. Način življenja je počasnejši in bolj brezskrben."

 

Ko se dvoboji enkrat začnejo, igralci ne razmišljajo več, ali igrajo prvi ali drugi dvoboj, a oba najboljša Slovenca imata raje, da Kavčič igra prvi, Žemlja pa drugi. V Južnoafriški republiki se je želja obema uresničila, kar je prvič od spopada z Litvo septembra leta 2010. "Da igram prvi mi ustreza zato, ker natančno vem, kdaj bom igral, in mi ni treba čakati," pravi Kavčič.

 

Od trenutne ekipe Južnoafriške republike sta bila na žrebu za posamične dvoboje postavljena Izak Van der Merwe in Ruan Roelofse, sicer 379. igralec svetovne lestvice. "Oba igralca pri Južni Afriki igrata servis-mreža in dokaj agresivno. To je način igre, ki je v teh razmerah lahko zelo uspešen. Zato tudi ne igra Raven Klassen, ki je drugi igralec Južnoafričanov," je ocena Trupeja. O poznavanju nasprotnikov je Kavčič dodal: "Prvega igralca Van der Merweja poznamo že od prej, rahla neznanka pa je Roelofse, a ga pozna Nik Razboršek, ki nam bo znal največ povedati."

 

Vir: Dnevnik

 

 

Danes je bil v Johnnesburgu opravljen žreb vrstnega reda srečanj med ekipama Slovenije in Jar

Ljubljana, 5.4.2012 

 

Tokrat bo za Slovenijo prvi na igrišče stopil Blaž KAVČIČ, ki se bo v otvoritvenem srečanju, začne se ob 10.00 uri, pomeril s tretjim igralecm JAR Ruanom ROELOFSEJEM, za njim pa bo Grega ŽEMLJA igral s prvim domačim igralcem Izakom VAN DER MERWEJEM.

 

V soboto je kot običajno na sporedu samo srečanje dvojic. Začne se ob 10.00 uri. Za Slovenijo sta prijavljena Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, za JAR pa Izak VAN DER MERWE in Raven KLAASEN.

 

Zadnji dan srečanja v nedeljo bosta ob 10. Uri najprej igrala Blaž KAVČIČ in Izak VAN DER MERWE, za njima pa bosta v zadnji tekmi nastopila Grega ŽEMLJA in Ruan ROELOFSE.

 

Zaenkrat še ni znano ali bo mogče rezultat srečanja spremljati v živo, takoj ko bomo o tem dobili informacijo jo bomo objavili na spletni strani.

 

 

Slovenska Davis cup reprezentnaca že trenira v Johannesburgu

Ljubljana, 3.4.2012 

 

Slovenska Davis cup ekipa je srečno prispela na prizorišče srečanja z JAR v Johannesburg. Ekipi se je pridružil tudi Grega ŽEMLJA, ki je priletel iz Amerike. Razmere in pogoji za igranje so takšni kot so jih člani naše ekipe pričakovali. Sicer pa so zaenkrat zadovoljni s pogoji za delo. Vreme je sončno, temperatura pa okrog 22 stopinj. Fantje pridno trenirajo in se prilagajajo na nove razmere. 

 

Iz JAR smo prejeli tudi nekaj fotografij kompleksa, kjer se pripravljajo naši igralci.

 

 

Na tiskovni konferenci se je predstavila reprezentanca Slovenije

Ljubljana, 28.3.2012 

 

tiskovnaJAR1_525 

 

Na tiskovni konferenci se je danes novinarjem predstavila slovenska teniška reprezentanca, ki se bo konec prihodnjega tedna v JAR borila za preboj v drugi krog I. Evroafriške skupine Davisovega pokala. Na tiskovni konferenci so bili prisotni kapetan ekipe Blaž TRUPEJ, igralci Blaž KAVČIČ, Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK ter psiholog Matej TUŠAK. Manjkal je Grega ŽEMLJA, ki je še na turnirju Ameriki. Kapetan Blaž TRUPEJ je povedal, da odhajajo v Južno Afriko po zmago, tudi glede na dejstvo, da bo nasprotnik nastopil brez svojega prvega igralca Kevina ANDERSONA. Sicer pa so razmere za igranje na nadmorski višini, na kateri leži Johannesburg  specifične in zahtevajo drugačen pristop in način igranja. Tu so zagotovo v prednosti domačini, ki temu primerno gojijo bolj napadalen način igre z več izleti na mrežo. Naša ekipa bo v Johannesburg odpotovala v petek, tam pa se ji bo pridružil tudi Grega Žemlja. Pet dni bodo nato imeli časa, da se aklimatizirajo in privadijo na podlago in redkejši zrak. Prva igralca slovenske reprezentance na srečanju bosta  Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK pa bosta čakala na morebitno priložnost v ozadju.          

 

Mednarodna teniška zveza je letos zaradi olimpijskih iger v Londonu spremenila koledar tekmovanj v Davisovem pokalu, kar je pripeljalo do številnih odpovedi najboljših igralcev, ki osebne interese in s tem povezane nastope na turnirjih ATP postavljajo pred želje nacionalnih teniških zvez.

 

Tako se je nastopu v slovenski reprezentanci v JAR odpovedal Aljaž Bedene, za ekipo JAR pa ne bosta zaigrala njihova najboljša igralca, Kevin Anderson, ki zaseda 28. mesto na lestvici ATP, in Rik De Voest (124.).

 

Trupej Blaž Jar 250

 

Slovenija se je tako kar naenkrat znašla v vlogi favorita. "Zagotovo je to dobro za nas, vendar treba se je zavedati, da nas v Johannesburgu čakajo zahtevni in specifični pogoji za igro. Dvoboj bo potekal na visoki nadmorski višini, ki je za nas popolna uganka, za njihove igralce pa povsem običajna stvar. Žoge imajo na taki višini povsem drug let, odboj je drugačen, zato bomo skušali pet dni priprav v JAR izkoristiti čim bolje in se v domovino vrniti z zmago," pravi kapetan Blaž Trupej.

 

Kavčič Blaž Jar 250

 

Najvišje rangirani slovenski igralec Blaž Kavčič je že okusil igranje v Johannesburgu, zato je kljub odpovedim najboljših domačih igralcev previden v napovedih. "Treba je igrati na čim krajše izmenjave. Vem, da bomo delali veliko napak, vendar nanje je treba čim prej pozabiti in garati za vsako točko. Želim si zmago, saj nas nato morda septembra končno čaka pravi dvoboj tudi v Sloveniji," pravi Kavčič.

 

Razboršek Nik 250

 

Novinec v reprezentanci je 18. letni Litijan Nik RAZBORŠEK, zadnji leti naš najuspešnejši mladinec, ki se je letos podal na pot profesionalnega tenisa z nastopi na turnirjih serije Futures. Že kot majhen otrok sem tako kot vsak športnik sanjal o tem, da bom nekoč igral za svojo reprezentanco. To se mi je že kmalu uresničilo, tako da se že veselim, da se bom družil z najboljšimi slovenskimi igralci. Od Davisovega pokala bom skušal odnesti kar največ,'' je povedal Nik, kateremu bo ta izkušnja zagotovo izjemo dragocena na poti v težek svet profesionalnega tenisa.

 

Tušak_Matej_250 

 

Teniška zveza pošilja z ekipo tudi našega priznanega športnega psihologa Mateja TUŠKA, ki tudi sicer že sodeluje z našima najboljšima igralcema. Igralci in selektor so z odločitvijo TZS zadovoljni. Vsako tako sodelovanje zahteva nekaj časa, zato moramo biti potrpežljivi, sem pa prepričan, da nam lahko uspe in da lahko skupaj naredimo dodatno kvaliteto. Vsako tako sodelovanje zahteva nekaj časa, zato moramo biti potrpežljivi, sem pa prepričan, da nam lahko uspe in da lahko skupaj naredimo dodatno kvaliteto, " pa je povedal Matej TUŠAK

 

Slovenija si je obstanek v prvi evroafriški skupini za prihodnjo sezono že zagotovila, ob zmagi v Johannesburgu pa bi se od 14. do 16. septembra srečala z enim od poražencev v svetovni skupini. Morebitni tekmeci so nadvse atraktivni; Švica z Rogerjem Federerjem, Rusija z Mihajilom Južnim in Nikolajem Davidenkom, Nemčija s Tommyjem Haasom ter Kazahstan, Kanada, Italija, Švedska in Japonska.

   

Vir: bm in sta 

 

Tiskovna konferenca Davis cup ekipe pred odhodom v JAR, znana tudi ekipa JAR

Ljubljana, 27.3.2012 

 

Teniška zveza Slovenije vas pred odhodom slovenske moške teniške reprezentance v Južnoafriško republiko, na srečanje drugega kroga Davisovega pokala, vljudno vabi na tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 28.3. ob 13.00, v Maxi klubskem salonu (1. nadstropje veleblagovnice Maximarket).   

 

Sicer pa je bil danes zadnji dan za objavo sestave ekip, ki bodo nastopile prihodnji konec tedna v Davisovem pokalu. Za JAR bodo nastopili Izak VAN DER MERWE (ATP 128), Raven KLAASEN (ATP 271) in Ruan ROELOFSE (ATP 377). Kapetan ekipe je John-Laffnie DE JAGER.    

 

JAR bo torej proti Sloveniji nastopila precej zdesetkana, saj v ekipini ni najboljši dveh igralcev in sicer Kevina ANDERSONA ( ATP 28) in Rika DE VOESTA (ATP 124). 

   

SLOVENIJA  - JUŽNA AFRIKA

23.3.2012

Kapetan slovenske teniške reprezentance Blaž TRUPEJ je objavil postavo za srečanje Slovenije in Južne Afrike v okviru 2. kroga I. Evroafriške skupine Davisovega pokala. Srečanje je na sporedu od 6. do 8. aprila 2012, gostitelj pa je Južna Afrika. Domačini so izbrali trdi podlago, srečanje pa se bo igralo v Arthur Ashe centru v Johanessburgu. Južno afričani sestave svoje ekipe še niso sporočili, morajo pa to storiti najkasneje 10 dni pred začetkom srečanja.

 

Slovenijo bodo v Johannesburgu zastopali Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK.

 

Sicer pa iz Južne Afrike prihajajo za slovenske igralce ugodne novice.  Po poročanju spletnega portala Šport-tv za domačine namreč po doslej znanih informacijah ne bo nastopil njihov najboljši igralec Kevin Anderson. Razlog: čakanje v ZDA na pridobitev zelene karte.

 

Zelo dobro informacijo za našo moško teniško reprezentanco je potrdil tudi kapetan Južne Afrike, John-Laffnie de Jager. Zmagovalec dvoboja med Slovenijo in Južno Afriko se uvrsti v kvalifikacije za svetovno skupino svetovnega tenisa. Če bi Afričanom to uspelo, bi jim uspelo že četrto leto zapored. "Kevin mi je povedal, da ne sme zapustiti Združenih držav Amerike, medtem ko je v procesu pridobivanja zelene karte," je povedal De Jager. "Kevin potrebuje vizo, saj drugače ne more oditi iz ZDA in igrati za Južno Afriko v Davisovem pokalu," je še dodal kapetan naših nasprotnikov.

 

Zanimivo je, da je bil Anderson pravočasno obveščen o vseh datumih, ki jih je moral poznati zaradi pridobivanja vize. Prav zaradi tega je bil kapetan še dodatno jezen in razočaran: "Zanimivo bo videti, če bo Kevin dobil vizo za pot v Evropo, kjer se začnejo ATP turnirju na pesku… takoj po Davisovem pokalu!" Kakorkoli že, trenutno karte kažejo dobro za Slovenijo. Če bi Anderson igral za Južno Afriko, bi bile možnosti naših fantov za uspeh znatno manjše. Tako pa bo zdaj potrebno premagati le še težavo domačega igrišča, ki je v Davisovem pokalu znana problematika.

SLOVENIJA - DANSKA:   5  -  0 

 

Slovenija si je z zmago zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini ter naslednji dvoboj od 6. do 8. aprila v Južnoafriški republiki za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino Davisovega pokala.

 

Za Slovenijo je to peti maksimalni izkupiček ali po teniško "kravata" v zadnjih treh letih nastopanja v Davisovem pokalu, za kapetana Blaža Trupeja pa jubilejna deseta zmaga v petnajstih nastopih od leta 2006, ko je prevzel izbrano vrsto.

 

Glede na to, da si je Slovenija končno zmago zagotovila že po sobotni igri dvojic, je Blaž Trupej zadnji dan priložnost ponudil najmlajšima v ekipi, vrstnikoma, ki sta se julija 1989 rodila le šest dni narazen. Prvi je nastop uspešno izkoristil starejši Aljaž Bedene, ki je po slabih dveh urah igre premagal dve leti starejšega in teniško povsem neznanega Thomasa Kromanna. "Šlo je težje od pričakovanj, saj je bil tekmec tudi zame popolna neznanka. Igral je na vse ali nič, močno udarjal praktično vsako žogo, delal zato tudi veliko napak, a ostal sem zbran in na koncu izkoristil priložnost, ki se mi je ponudila. Zagotovo mi je manjkalo nekaj žara v igri, saj čeprav je zame vsak nastop v državnem dresu nekaj posebnega, je bila to vendarle mrtva točka, ki ni odločala o ničemer," je dejal Ljubljančan.

 

Oceno odlično ali po šolsko pet je Sloveniji prinesel Janez Semrajc, ki je tudi v tretjem nastopu v državnem dresu dosegel tretjo zmago. V drugem nastopu je imel čast igrati proti Richardu Berankisu iz Litve, ki je bil nekoč 60. igralec na svetu, tokrat pa je v Velenju premagal Kristiana Plessa, pred leti 65. igralca z lestvice ATP. "Vidi se, da mu tenis ni več na prvem mestu. Vseeno pa je pri 31 letih in številnih izkušnjah zelo nevaren. Do konca sem moral ohraniti zbranost," je dejal Semrajc.

 

"Vesel sem, da so fantje do konca odigrali maksimalno angažirano, čeprav sta bili zadnji dve partiji bolj revialnega značaja. 5:0 je lep rezultat, suverena zmaga, ne glede na moje napovedi. Marsikdo mi je očital, da sem z napovedmi o najtežjem dvoboju v karieri podcenjeval svoje fante. Zdaj lahko povem, da je bil to del moje taktike. Hotel sem, da se igralci ne bi preveč sprostili, hkrati pa sem želel angažirati ljubitelje tenisa za obisk Velenja. Zdaj gledamo proti Južni Afriki, kjer upam na ugoden razplet verjetno z isto postavo kot zdaj," je dejal Blaž Trupej.

 

Vir: STA 

 

5. SREČANJE - 17.30

 

      SLO   Janez SEMRAJC
6 (7)
6

 

      DAN   Christian PLESS

6(5)

  3

 

 

SLOVENIJA - DANSKA:  4  -  0

 

 

4. SREČANJE - NEDELJA 15.00

 

      SLO   Aljaž BEDENE
6

3

6

      DAN  Thomas KROMANN 

3

6
4

 

SLOVENIJA - DANSKA: 3 - 0 

3. SREČANJE - SOBOTA 16.00

 

      Grega ŽEMLJA
      Blaž    KAVČIČ
6

6 (5)

6
7

 

      Friderik NIELSEN

      Thomas KROMANN

4

7(7)

4

5

 

 

 

Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ se nista izneverila selektorju Blažu TRUPEJU in sta danes dobila pomembno tretje srečanje tekme Davisovega pokala. Srečanje, ki že pomeni zmago nad Dansko in, ki pomeni, da se bo Slovenija aprila borila z Južno Afriko za nastop v izločilnih bojih za svetovno skupino Davisovega pokala. Današnje srečanje z Dancema sta odločila v svojo korist z rezultatom 64 67 64 75. V nedeljo tako preostala dvoboja sicer predstavljata le še formalnost, a zagotovo bomo lahko gledali dve odlični tekmi, saj igralci ne bodo igrali pod pritiskom, zato bodo lahko prikazali svoj najboljši tenis. Vabljeni torej tudi v nedeljo ob 15. uri v Rdečo dvorano v Velenje. Naši igralci si zaslužijo, da jih pridete vzpodbujat.

Slovenija brez težav do vodstva z 2 - 0 

Velenje, 9.2.2012

 

V prvi partiji dneva v Rdeči dvorani, v kateri se je zbralo kakšnih 500 gledalcev, je trenutno najvišjerangirani slovenski tenisač na lestvici ATP Grega Žemlja nekdanjemu igralcu iz prve stoterice na svetu Kristianu Plessu v treh nizih prepustil vsega pet iger. Nato pa je nalogo dokončal Blaž Kavčič, ki je s 3:0 v nizih (6:2, 6:4, 6:4) premagal Frederika Nielsena.

 

Slovenija si lahko končno zmago pribori že v soboto v igri dvojic, za katero je Blaž Trupej ob žrebu predvidel Aljaža Bedeneta in Janeza Semrajca, vendar lahko odločitev spremeni še uro pred dvobojem, ki se bo začel ob 16.00. Z zmago bi si Slovenija zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini, hkrati pa tudi aprilski dvoboj v Južnoafriški republiki za vstop v elitno, 16-člansko svetovno skupino Davisovega pokala.

 

Petindvajsetletni Grega Žemlja je v uvodni partiji dneva dosegel eno najbolj prepričljivih zmag v devetnajstletni zgodovini nastopov Slovenije v Davisovem pokalu. Glede na to, da je tekmeca, nekdanjega najboljšega mladinca na svetu, pred leti pa 65. igralca sveta, nadigral s 6:0, 6:1 in 6:4 in da je bila zmaga dosežena v višji, prvi evroafriški skupini, v kateri Slovenija nastopa šele četrto sezono, je dosežek vrednejši od na videz še višjih zmag Boruta Urha proti Malti iz leta 1996 (6:0, 6:0, 6:1) ali Blaža Kavčiča izpred treh let z Egiptom s 6:0, 6:2, 6:2.

 

Žemlja se je s tem izenačil po številu zmag z doslej najuspešnejšim slovenskim tenisačem v Davisovem pokalu Markom Tkalcem, hkrati pa je postal igralec z največ nastopi v slovenskem dresu. Oba imata sedemindvajset zmag, le, da je Žemlja ob tem vknjižil še štirinajst porazov, Tkalec pa trinajst.

 

Žirovničan je priznal, da o zgodovinskih številkah ni razmišljal, saj je bil med dvobojem popolnoma zbran na igro Kristiana Plessa, ki je bila zaradi dolgega premora od profesionalnega tenisa neznanka za vse prisotne, verjetno vključno z njegovim kapetanom Kennethom Carlsenom, ki ga je uvrstil v ekipo ob pomanjkanju drugih igralcev. Danska je namreč v Šaleško dolino pripotovala z vsega enim igralcem z lestvice ATP, Frederikom Nielsenom (226.). "Na trenutke je igral povsem solidno, v glavnem pa se je videlo, da že tri leta ne igra profesionalnega tenisa," je povedal Žemlja.

 

Če je bil prvi dvoboj za gledalce manj zanimiv, pa je zato drugi postregel z bolj razburljivo in izenačeno igro. Blaž Kavčič je proti Frederiku Nielsenu uveljavil več kot sto mest višjo uvrstitev na lestvici ATP in po dobrih dveh urah trajajočem dvoboju Sloveniji priboril visoko skupno prednost.

"Nasprotnik je igral tenis, ki mi najmanj ustreza. Vse je vračal na prvo žogo, zato je tudi naredil veliko napak in igra je vseskozi nihala. Toda držal sem visoko raven zbranosti, bil vseskozi pozitiven in čeprav nisem igral vrhunski tenis, sem verjel vase in vedel, da lahko dvignem svojo igro," je po dvoboju dejal 24-letni Ljubljančan.

 

Z razpletom prvega dne je bil seveda zadovoljen tudi kapetan Blaž Trupej: "Več kot vodstva z 2:0 ne moreš zahtevati, zato sem zelo vesel, a hkrati se je treba zavedati, da v Davisovem pokalu še nobena ekipa ni zmagala z 2:0. Treba bo osvojiti še tretjo točko, pa naj bo to že v soboto v parih ali pa nato zadnji dan," pravi Trupej.

 

Vir:STA

2. SREČANJE - 17.20 

 

 

      SLO   Blaž KAVČIČ
6
6
6

 

      DAN   Frederik NIELSEN

2

4

4

 

 

 

V današnjem drugem srečanju je Blaž KAVČIČ brez težav odpravil prvega danskega igralca Friderika NIELSENA s 62 64 64 in Sloveniji priigral drugo točko. V jutrišnjem dvoboju dvojic, za Slovenijo bosta nastopila Janez SEMRAJC in Aljaž BEDENE, za Dansko pa Friderik NIELSEN in Thomas KROMANN, srečanje pa se v Rdeči dvorani v Velenju začne ob 16. uri, si Slovenija že lahko priigra odločilno točko za zmago in uvrstitev v borbo za svetovno skupino Davisovega pokala. Vabljeni !!

Foto: Bojan Matevžič 

  

1. SREČANJE - ZAČETEK OB 15.00 URI

 

 

     SLO    Grega ŽEMLJA
6
6
6

 

 

     DAN   Christian  PLESS           

 0

 1

4

 

 

 

 

Končano je prvo srečanje med Slovenijo in Dansko. Neznanka, ki so jo z mešanimi občutki pričakali v naši ekipi, Christian PLES se ni mogel resneje upirati našemu prvemu igralcu danes, Gregu ŽEMLJI. Ta je potreboval manj kot dve uri za gladko zmago s 60 61 in 64 ter s tem slovensko vodstvo z 1 - 0. Zdaj bo na igrišče prišel Blaž KAVČIČ, ki se bo pomeril s prvim Danskim igralcem Frederikom NIELSENOM.  

Foto:Bojan Matevžič  

 

Poglejte kaj poročajo o nastopu v Davisovem pokalu ostali mediji:

 

Spletne strani Siol.net, SPORT-TV, TV SLO .

 

 

V Velenju začenja Grega ŽEMLJA

Velenje, 9.2.2012

 

Davsi cup Danska 2012_520

Foto: Bojan Matevžič

 

V velenjski Rdeči dvorani slovensko moško teniško reprezentanco ta konec tedna čaka nastop v prvem krogu prve evro-afriške skupine Davisovega pokala. Tekmec je Danska, ki je v Šaleško dolino pripotovala z zgolj enim igralcem z uvrstitvijo na lestvici ATP. V vili Bianca je danes sodnik srečanja legendarni Gerry Armstrong s pomočjo direktorja TZS Zorana Kofola opravil žreb.
 
Prvo ime, ki je prišlo iz zato prirejene teniške žogice, je bilo Kristian Pless, to pa je pomenilo, da bo od Slovencev prvi na trdo podlago velenjske Rdeče dvorane stopil Grega Žemlja.  Njegova želja, da bi tokrat le igral kot drugi se torej ni uresničila: »Želja se mi sicer ni uresničila, a po drugi strani, sem izgubil le en dvoboj ko sem nastopil kot prvi. In tudi to je nekaj dobrega. Kar se tiče dvoboja pa moram reči, da je Kristian Pless zame velika neznanka. A to me ne sme motiti, sam se moram osredotočiti na svojo igro. Hitrost igrišča mi ustreza, malo me moti le, da se ne morem še zadrsat, ker je igrišče še novo. Tudi odskok žoge je še malce višji, a s treningi se bom navadil tudi na to,« je dejal Žemlja, nato pa je svoje napovedi podal tudi tekmec PLESS, ki je bil nekdaj že 65. igralec sveta, gre pa tudi za nekdanjega zmagovalca OP Avstralije med mladinci. »Mislim, da sva z Žemljo enkrat že igrala (leta 2005 je Pless na turnirju serije Challenger zmagal s 6:4 in 6:1). Dvoboja se zelo veselim, saj na mednarodni ravni nisem igral že dve leti. Zame bo to velik izziv. Na igrišču se počutim dobro, zadovoljen sem tudi s servisom. Naša želja je, da napredujemo. Kljub temu, da so Slovenci favoriti pa verjamem, da lahko razmišljamo o uspehu. Osredotočili se bomo na eno tekmo hkrati in potem bomo videli kaj se bo zgodilo,« je dejal Pless, ki se je od aktivnega igranja poslovil leta 2009.
V drugem dvoboju dneva se bosta srečala trenutno drugi slovenski lopar Blaž KAVČIČ (112. na ATP lestvici) in trenutno 226. igralec sveta Frederik NIELSEN. »Pripravljenost je dobra, glede na to, da zadnje tri mesece lanske sezone nisem igral. S povratkom sem tako lahko zadovoljen. Prišel sem nazaj v tekmovalni ritem, morda mi manjka malo samozavesti, ki pa jo bom pridobil s tekmami. Treniram dobro in samo čakam, da se bo igra razvila in bom začel igrati še bolje. Upam, da bom zaigral ko bo 1:0 za Slovenijo«, je dejal KAVČIČ, njegov tekmec pa je nadaljeval: «Sem v dobri formi. Na začetku sezone sem odigral nekaj dobrih dvobojev in lahko rečem, da tako dobro v karieri še nisem igral. Upam, da bom tako igral tudi ta konec tedna. Slovenija je favorit, lestvica ne laže. Kar trije igralci so med dvestoterico najboljših. Če malce karikiram, v ekipi Slovenije verjetno sploh ne bi mogel igrati. Pred nami je težka naloga, vendar pa verjamem, da jo lahko opravimo. V športu so se dogajala še večja presenečenja. Upam, da bomo igrali dobro, potem pa bomo videli, kam nas lahko to pripelje. Z Blažem še nisem igral. Vem pa, da je dober igralec. Bil je med stoterico najboljših. Je zelo tekmovalen. Če želim zmagati bom moral igrati svoj najboljši tenis. Igrišče nam ustreza, saj na Danskem igramo osem mesecev na leto v dvorani. Dvorana je lepa in za spremembo tudi topla. Tudi podlaga je prava, tako, da upam na najboljše.«
 
Prvi dvoboj se bo začel ob 15. uri. Vabljeni v velenjsko Rdečo dvorano.
 
Spored:
- petek, 10. 2., začetek ob 15.00 uri:
Grega Žemlja - Kristian Pless
Blaž Kavčič - Frederik Nielsen
 
- sobota, 11. 2., začetek ob 16.00 uri:
Janez Semrajc/Aljaž Bedene - Frederik Nielsen/Thomas Kromann
 
- nedelja, 12. 2. začetek ob 15.00 uri:
Grega Žemlja - Frederik Nielsen
Blaž Kavčič - Kristian Pless
Foto: Bojan Matevžič 

 

Na tiskovni konferenci sta se predstavili ekipi Slovenije in Danske

Velenje, 8.2.2012

 

Da se časi spreminjajo in da je slovenski moški tenis v zadnjih letih vidno napredoval, govori podatek, da je Slovenija v svojo četrti sezoni in drugi zaporedni v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala prvič favorit v dvoboju. Doslej so se slovenski fantje ogorčeno borili za obstanek v drugi evroafriški skupini, letos pa imajo možnost, da se z zmago proti Danski in nato aprila na gostovanju v Južnoafriški republiki prebijejo celo v svetovno skupino Davisovega pokala.
 
Brez dvoma je bil Sloveniji žreb zelo naklonjen, saj Danska že nekaj let nima predstavnika v svetovnem vrhu; njen najboljši igralec je trenutno Frederik Nielsen, 226. na lestvici ATP. Celo toliko, da se je Teniška zveze Slovenije zaradi ugodnejše finančne konstrukcije odločila, da bo dvoboj priredila na trdi podlagi, ki praviloma slovenskim igralcem ne ustreza. V Rdeči dvorani v Velenju je tako položila modro-zeleno podlago, o kateri pa slovenski igralci nimajo pritožb.
 
Slovenskemu kapetanu Blažu Trupeju največ preglavic povzroča izbor njegovega kolega na drugi strani Kennetha Carlsena, ki je bil prvi igralec Danske na do sedaj edinem medsebojnem srečanju leta 2003 in ki je v ekipo nekoliko presenetljivo uvrstil Kristiana Plessa, izkušenega tenisača, ki se je od aktivnega tenisa poslovil leta 2009. Enkrat se je že poskusil vrniti, vendar neuspešno, novo priložnost pa mu je ponudil Carlsen, ki je sicer imel precej težav s sestavo ekipo, saj je moral preostala člana poiskati na univerzah v ZDA.
 
"Po mojem mnenju bo to najtežji dvoboj, odkar sem kapetan Slovenije. Po eni strani zaradi dejstva, ker vsi od nas pričakujejo gladko zmago, po drugi pa, ker Danci nimajo kaj izgubiti in če jih bomo le malo podcenjevali, se nam lahko to hitro maščuje," pravi Blaž Trupej.
 
Glede na zadnjo lestvico ATP bo prvi slovenski lopar Grega ŽEMLJA, ki je ta teden uvrščen na 111. mesto na svetu, le eno mesto pred Blažem KAVČIČEM.  Tretji slovenski igralec je Aljaž BEDENE (168.), četrti pa Janez SEMRAJC (685.).
 
"Ne glede na to, kdo bo igral za Dansko, mislim, da smo favoriti. Smo dobro pripravljeni, podlaga ni prehitra, tako da z optimizmom zremo v dvoboj," pravi Žemlja,  Kavčič pa dodaja: "Treba bo biti previden, vendar realno gledano smo boljši. Mislim, da Pless ne more biti jeziček na tehtnici, saj če sodim po sebi, ko lani nisem tri mesece igral zaradi poškodbe, se je zelo težko vrniti na vrhunski nivo. Še posebej v dvobojih Davisovega pokala, ki potekajo na tri dobljene nize."
 
Kapetana bosta postavi sporočila v četrtek na žrebu, še vedno pa jih lahko spremenita uro pred dvobojem.
 
V petek se bo prva partija začela ob 15. uri, v soboto je igra dvojic na sporedu ob 16.00, v nedeljo pa bo igrišče znova oživelo ob 15. uri.
 
Vstop v Rdečo dvorano je prost za otroke in dijake, za odrasle pa je cena celodnevne vstopnice 5 evrov.
Vir:STA

 

TISKOVNA1_400Tiskovna2_400DVORANA1_400

 

Slovenska ekipa se pripravlja na srečanje z Dansko,

Ljubljana, 7.2.2012

 

Slovenska Davis cup ekipa ( Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC) se je že zbrala in se pod vodstvom Blaža TRUPEJA pripravlja na petkovo srečanje z ekipo Danske. Ker dvorana v Velenju še ni povsem nared, so naši fantje prve treninge opravili v Kranju, Danci, ki so prav tako že prispeli v Slovenijo, pa so prvi trening opravili v Litiji. S pogoji in ostalimi storitvami so bili (zelo) zadovoljni, zato bi se ob tej priložnosti radi zahvalili teniskemu klubu As Litija za njihovo pomoč ter sodelovanje.  V sredo bo ob 12.30 uri v Velenju tiskovna konferenca na kateri se bosta predstavili obe ekipi, v četrtek pa bo opravljen žreb vrstnega reda srečanj. Tekme se začnejo v petek.

 

poster Slovenija_Danska_350

Nova št. 1 v Sloveniji ta teden Grega ŽEMLJA

Ljubljana, 6.2.2012

 

Na najnovejši lestvici ATP je ta teden primat med Slovenci prevzel Grega ŽEMLJA. Ta se ta teden uvršča na 111. mesto lestvice, kar je le mesto slabše od njegove dosedanje najvišje uvtrstitve. Blaž KAVČIČ je zdrsnil na lestvici za 1 mesto in je ta teden na 112. mestu. Tretji član Davis cup ekipe Aljaž BEDENE je ta teden na 168. mestu, Janez SEMRAJC pa zaseda 685. mesto.

 

Znana tudi postava Danske za srečanje v Velenju

Ljubljana, 3.2.2012

 

Znana pa je tudi že postava Danske. Za Dansko bodo igrali 29. letni Frederik NIELSEN (ATP 227), 24. letni Thomas KROMMAN, 23.letni Christoffer KONIGSFELDT in 31. letni Kristian PLESS. Ekipo bo vodil nekdaj odličen igralec Kenneth CARLSEN, ki je bil najvišje v karieri uvrščen na 41. mesto lestvice ATP.

 

 

Blaž Trupej oznanil ekipo za srečanje z Dansko od 10. - 12. februarja v Velenju

 

Kapetan slovenske Davis cup ekipe Blaž TRUPEJ je danes objavil seznam igralcev, ki bodo zaigrali za Slovenijo na srečanju prvega kroga Davisovega pokala prve Evroafriške skupine od 10. - 12. februarja 2012 v Velenju. Njihov nasprotnik bo Danska. V ekipo so nominirani Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC. Vsi štirje ta teden nastopajo na ATP turnirju v Zagrebu.

 

"V ekipi so vsi tisti, ki so želeli biti v njej in so bili vpoklicani. Prvi trije igralci niso bili nikoli sporni, Semrajc pa je pač po rangu za Gregorcem naš najboljši igralec. Gregorc se je tokrat odpovedal nastopu, tako da glede tega nimam česa povedati, ker je vse kristalno jasno," je o izboru ekipe Slovenije dejal selektor Trupej.

 

O Dancih za zdaj v slovenskem taboru še nimajo informacij, danska stran še ni razkrila, v kakšni postavi bo nastopila. "Nielsen je njihov prvi igralec in je zelo dober. Tudi na nedavnem Hopmanovem pokalu je imel 'match žoge' proti Mardyju Fishu in se nato uvrstil tudi na Australian Open, tako da je glede tega enakovreden našim. Kar se tiče drugega igralca, pa težko sodim, ker jih niti ne poznamo, a po kakovosti močno odstopajo od naših oziroma njihovega prvega igralca," pa je o tekmecih dejal Trupej.

 

Najvišje uvrščeni danski igralec na lestvici ATP je Frederik Nielsen na 227. mestu, drugi pa za njim precej zaostajajo; med prvih tisoč nimajo Danci nikogar več, Marc Ferrigno je na 1333. mestu. Slovenci so glede na položaj na ATP v prednosti: Kavčič je 111., Žemlja 121., Bedene 168., Semrajc pa 689.

 

V prejšnji sezoni je Slovenija uspešno nastopila na tej ravni Davisovega pokala in si po zmagi nad Finsko zagotovila obstanek v prvi efroafriški skupini, jeseni pa zaigrala še v kvalifikacijah za svetovno skupino, kjer pa je morala priznati premoč Italiji.

 

Trupej pravi, da bo prvi cilj ostal enak tudi v prihajajoči sezoni, a naloga ne bo lahka: "Dosega tega cilja ne bo tako lahka, kot se zdi na papirju, ker igramo na trdi podlagi. Čim trša je podlaga, tem manjša je razlika v kakovosti. Če bomo premagali Dansko v Velenju, si bomo zagotovili obstanek in še eno možnost v Južnoafriški republiki za kvalifikacije za svetovno skupino. Prvotni cilj pa je obstanek v tej skupini."

Vir:STA

 

Žreb Sloveniji namenil Dansko

Ljubljana, 21.09.2011

 

V Hong Kongu je bil opravljen žreb Davisovega pokala za sezono 2012.

 

Slovenija, ki nastopa v I. evro afriški skupini bo igrala doma proti Danski od 10. - 12. februarja. Imela bo tudi možnost izbire podlage.

 

"Dejstvo je, da smo favoriti. Dobili smo najbolj ugodnega tekmeca, ki nam je bil na voljo. Če bi izgubili, bi bilo to veliko presenečenje. Danci so bistveno boljši na trdi podlagi in mislim, da si bodo naši igralci želeli igrati na peščeni podlagi. Upam, da bodo v začetku prihodnjega leta naši igralci v dobri formi. V primeru zmage z Danci že vemo tudi za naslednjega tekmeca. Če bomo z Južnoafriško republiko igrali doma, potem že sedaj napovedujem, da se bomo borili za svetovno skupino, če pa bomo nastopili v gosteh, potem pa bodo favoriti Južnoafričani," je dejal kapetan slovenske moške reprezentance Blaž Trupej

 

Z danskimi igralci sicer naši igralci doslej nimajo tekmovalnih izkušenj, se pa srečujejo z njimi na turnirjih serije challenger. Najboljši danski igralec je trenutno 28. letni Frederik NIELESEN, ki je na lestvici ATP na 192. mestu, trenutno drugi igralec Philip ORNO pa je trenutno na 1126. mestu. Za Dansko pa je na zadnjih Davis cup srečanjih igral 24. letni Martin PEDERSEN, ki je bil najvišje uvrščen na 344. mesto leta 2008, trenutno pa na turnirjih serije challenger ali Futures ne nastopa.

 

davis_cup_sardinija_2011_ziga _bojc_400

Tudi na Sardiniji so naši igralci prikazali dobre partije. Foto: Žiga Bojc

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.