Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Katarina Srebotnik in Blaž Kavčič uspešna v dvojicah, Nika Kovač zmagala v Italiji

Ljubljana, 24.4.2012

Katarina SREBOTNIK je iz Besancona odpotovala na WTA turnir Porsche Tennis Grand Prix z nagradnim skladom 740.000 $, ki se igra v Stuttgartu. Tam je prva nosilka s svojo stalno teniško partnerico Kveto PESCHKE. Žreb pa je nanesel tako, da sta jima že v prvem krogu nasproti stali Andreja KLEPAČ in njena zdaj že tudi stalna partnerica v konkurenci dvojic, Poljakinja Alicja ROSOLSKA. Dvoma o zmagovalkah danes ni bilo, saj sta Katarina in Kveta slavili s 60 62, po vsega 52. minutah. V drugem krogu bosta igrali proti nemški dvojici Kristini BARROIS in Jasmin WOEHR. Na drugi strani Atlantika pa je v Braziliji nastopil Blaž KAVČIČ, ki tokrat igra z igralcem iz BiH, Damirjem DZUHMURJEM. Njuna nasprotnika sta bila domačina Eduardo DISCHINGER in Augusto LARANJA. Kavčič in Dzuhmur sta srečanje dobila z rezultatom 63 64 in se uvrstila v četrtfinale. V italijanskem San Severu poteka ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V 1. krogu glavnega turnirja je Nika KOVAČ s 67(6) 62 60 premagala Italijanko Martino NATALI in bo v drugem krogu igrala z drugo nosilko, Avstrijko Tino SCHIECHTL. V Antalyi na enako vrednem turnirja na prvi nastop še čaka Dalila JKUPOVIĆ.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.