Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog danes za četrtfinale z Marion Bartoli, v prvo uspešna tudi Katarina Srebotnik v dvojicah

Ljubljana, 4.4.2012

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 720.000 $ v Charlestonu bomo danes videli dva slovenska nastopa. Prva je na igrišče stopila Polona HERCOG. Na osrednjem igrišču je v drugem krogu igrala s 25. letno levičarko rojeno v Uzbekistanu, sicer pa Američanko, Varvaro LEPCHENKO, 77. igralko lestvice WTA. Igralki sta se doslej srečali dvakrat, vsaka pa je dobila po eno srečanje, nazadnje je leta 2010 v Sydneyu na trdi podlagi slavila Američanka. V današnjem srečanju dvomov o zmagovalki ni bilo, saj je Polona HERCOG srečanje zanesljivo dobila z izidom 63 62. V naslednjem krogu bo igrala s Francozinjo Marion BARTOLI, 7. igralko sveta, s katero je sicer izgubila srečanje na turnirju v Miamiu, a takrat na trdi podlagi. Zdaj bosta igrali na pesku in verjamemo, da se ji Polona HERCOG lahko oddolži za poraz. V prvem krogu je nastopila tudi Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta popraviti vtis iz prejšnjega turnirja, kjer sta klonili že v prvem krogu. Čehinji Iveto BENEŠOVO in Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO sta premagali z rezultatom 63 75.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.