Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Hitro slovo Grega Žemlje v Rimu in Blaža Kavčiča v Santosu, poražen tudi Andraž Bedene v Padovi

Ljubljana, 17.4.2012

Danes sta začela in tudi že končala z nastopi na ATP Challengerjih v Santosu in Rimu Blaž KAVČIČ (ta teden na lestvici ATP zaseda 104. mesto) in Grega ŽEMLJA (ta teden je na 127. mestu). V Rimu je Grega ŽEMLJA, ki je bil na turnirju 5. nosilec, v prvem krogu igral z 20. letnim Špancem Javierjem MARTIJEM (ATP 171). Grega Žemlja očitno še ni našel prave forme, saj po neprepričljivem nastopu v Južni afriki, tudi proti Javierju MARTIJU ni našel orožja, s katerim bi si priigral zmago. Španec je slavil z rezultatom 64 64. Podobno usodo je v Santosu doživel Blaž KAVČIČ, ki je bil 2. nosilec. V prvem krogu je igral z igralcem iz BiH, Damirjem DZUMHURJEM, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. 19. letni Damir DZUMHUR, ki na lestvici ATP zaseda 262. mesto je danes slavil z rezultatom 64 46 64, za zmago nad Blažem KAVČIČEM pa je potreboval nekaj manj kot tri ure. V Padovi je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Andraž BEDENE. Boljši je bil 2. nosilec, Avstrijec Philipp OSWALD s 62 62.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.