prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Oktober 2011

Arhiv novic - oktober 2011

Dalila Jakupović v glavni turnir v Nemčiji, jutri začnejo z nastopi tudi ostali

Ljubljana, 31.10.2011

Na močnem ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $+H v Ismaningu je Dalila JAKUPOVIĆ v zadnjem krogu kvalifikacij izgubila, a se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. V prvem krogu bo igrala proti kvalifikantki iz Rusije, Dariji GAVRILOVI. Težje delo v prvem krogu čaka Mašo ZEC PEŠKIRIČ, ki bo igrala s Čehinjo, 6. nosilko, Evo BIRNEROVO (WTA 106). V Torontu bo na enako vrednem turnirju Andreja KLEPAČ igrala s prvo nosilko Mirjano LUČIĆ, Petra RAMPRE pa bo imela nasproti 17. letno Kanadčanko Kimberley-Ann SURIN. Na 25.000 $ vrednem turnirju v Carigradu bo Tadeja MAJERIČ igrala z igralko iz BiH, Mervano JUGIĆ-SALKIĆ. Grega ŽEMLJA bo na ATP Challengerju v Eckentalu nastopil v torek proti Avstrijcu Martinu FISCHERJU. Na mladinskem turnirju v Budimpešti je v kvalifikacijah Matija OKORN v drugem krogu premagal prvega nosilca, Madžara Benjamina KASZASA s 63 36 75, a nato v zadnjem krogu klonil proti 8. nosilcu, Avstrijcu Jasonu Petru PLATZERJU s 61 57 57. Ostali bodo v glavnem turnirju začeli z nastopi v torek. TUKAJ.

V Ljubljanski ligi med prazniki ne počivajo

Ljubljana, 31.10.2011

Kljub krompirjevim počitnicam igralci ljubljanske lige ne počivajo. Komentar ligaškega dogajanja in rezultate najdete TUKAJ.

V Litijski ligi za igralci prvi tekmovalni vikend

Ljubljana, 31.10.2011

Rekreativna teniška liga TK AS Litija je krenila v svojo 11. sezono. Veliko število prijavljenih (103 moški in 17 žensk) so dokaz in obveza organizatorjem, da so že vsa leta na pravi poti, saj se v Litiji družijo rekreativci iz kar 14 občin od Ljubljane do Trbovelj in Dolenjske. Že prvi tekmovalni vikend je bilo v prostorih TK AS zelo živo, na igriščih pa nekajkrat prav dramatično.Letošnja »preobleka« dvorane, katero so poimenovali Arena AS Litija je velik dodatek in zahvala vsem, ki že toliko let vztrajajo v tem tekmovanju. Novice iz Litije bomo objavljali v zavihku rekreacija, rekreativne lige, več podrobnosti pa si lahko ogledate tudi na spletni strani TK AS Litija, na www.as-litija.si.Kako je minil prvi vikend pa lahko preberete TUKAJ.

Kje bodo nastopali naši igralci in igralke ta teden

Ljubljana, 29.10.2011

Na ATP in WTA touru igralci zaključujejo z nastopi v sezoni 2011, na turnirjih serije Challenger in Futures pri moških ter ITF pri članicah in mladincih pa turnirske pavze praktično ni in igralci ter igralke lovijo še zadnje točke v sezoni. V Charllotesvillu v ZDA je v prvem krogu kvalifikacij na ATP Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ nastopil Blaž ROLA, a že v prvem krogu izgubil. Premagal ga je Američan Jarmere JENKINS, ki je slavil z izidom 36 61 76(8). Na preostalih moških turnirjih prihodnji teden bo nastopil Grega ŽEMLJA in sicer v nemškem Eckentalu, kjer bo igral v glavnem turnirju z nagradnim skladom 30.000 €. Na turnirju je 6. nosilec, v prvem krogu bo igral proti Avstrijcu Martinu FISCHERJU. Bolj aktivna bodo dekleta. Na Turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ bosta v Torontu nastopili Petra RAMPRE in Andreja KLEPAČ, na enako vrednem turnirju v nemškem Ismaningu se je v zadnji krog kvalifikacij uvrstila Dalila JAKUPOVIĆ, ki je v drugem krogu s 63 63 premagala Niko KOVAČ. V glavnem turnirju bo nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 v Carigradu bo nastopila Tadeja MAJERIČ. Po krajši pavzi bodo nastopili tudi mladinci in mladinke na turnirju 5. ranga do 18 let v Budimpešti. Pri fantih bo v glavnem tunirju Maks TEKAVEC, Matija OKORN pa je moral v kvalifikacije, kjer je v prvem krogu zmagal, v drugem pa bo igral s prvim nosilcem, domačinom Benjaminom KASZASOM. Pri dekletih so v glavnem turnirju prijavljene Nina POTOČNIK, Sara PALČIČ in Ana OPARENOVIČ. TUKAJ.

Janez Semrajc izgubil v polfinalu Futuresa v Dubrovniku

Ljubljana, 29.10.2011

Janez SEMRAJC je nastope na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 15.000 $ v Dubrovniku končal v polfinalu. Potem, ko je v četrtfinalu premagal Italijana Marca CECCHINATA z rezultatom 6-2 7-6(3) je v polfinalu izgubil z osmim nosilcem, igralcem iz BiH, Damirjem DZUMHURJEM. Rezultat srečanja se je glasil 63 62 v korist DZUMHURJA. TUKAJ.

Janez Semrajc v polfinalu Dubrovnika, za ostale konec nastopov

Ljubljana, 28.10.2011

Janez SEMRAJC je dobil tudi četrtfinalno srečanje na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 15.000 $ v Dubrovniku. Premagal je Italijana Marca CECCHINATA z rezultatom 6-2 7-6(3). V pofinalu bo igral proti osmemu nosilcu, igralcu BiH, Damirju DZUMHURJU. Andraž BEDENE je s 61 in 64 klonil proti Italijanu Enricu BURZIJU. Na ženskem ITF turnirju je v četrtfinalu izpadla Tjaša ŠRIMPF, ki je po zaostanku 0-4 v prvem nizu, srečanje Rusinji Victoriji HAN, predala. Polfinalni nastop je bil v Lagosu zadnji za Dalilo JAKUPOVIĆ. Izgubila je s Hrvatico Donno VEKIĆ z rezultatom 36 62 67(1). TUKAJ.

Katarina Srebotnik tudi v tretje brez naslova

Ljubljana, 28.10.2011

Danes se je s finalnima tekmama mastersa v Carigradu zaključila letošnja teniška sezona WTA toura. Med posameznicami je masters osvojila Čehinja Petra KVITOVA, ki je v finalu premagala Belorusinjo Viktorijo AZARENKA. V finalu dvojic je tretjič nastopila Katarina SREBOTNIK, a tudi tokrat se ji je zmaga izmuznila. S Kveto PESCHKE nista bili kos drugima nosilkama, Američankama Lisi RAYMOND in Liezel HUBER, sicer dolgoletnima starima znankama s teniških turnirjev in že tudi najboljšima igralkama dvojic na svetu. Američanki sta zmagali s 64 in 64. Kljub temu porazu bosta Katarina in Kveta na končni letni lestvici obdržali prvo mesto. Čestitamo ! TUKAJ.

Dalila Jakupović v polfinalu Lagosa, Andraž Bedene, Janez Semrajc in Tjaša Šrimpf v četrtfinalu Dubrovnika

Ljubljana, 27.10.2011

Na ženskem ITF turnirju v Lagosu, z nagradnim skladom 25.000 $, se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je premagala 4. nosilko, Švicarsko Conny PERRIN (WTA 276) s 6-2 5-7 6-2.V polfinalu bo njena nasprotnica Hrvatica Donna VEKIĆ (WTA 638). Poslovila pa se je v četrtfinalu Tadeja MAJERIČ. Na turnirju je bila 5. nosilka, a je bila boljša od nje 3. postavljena Belgijka Tamaryn HENDLER (WTA 224). Belgijka je zmagala z rezultatom 61 61. Na Futuresu v Dubrovniku sta bila v drugem krogu uspešna tako Andraž BEDENE kot Janez SEMRAJC. Andraž BEDENE je zmagal še četrtič zapored. Premagal je domačina Mateja PAVIĆA z rezultatom 36 75 64. V četrtfinalu bo igral proti Italijanu, 5. nosilcu Enricu BURZIJU. Janez SEMRAJC je s 64 61 premagal Srba Ivana BJELICO in bo v četrtfinalu igral z Burzijevim rojakom Marcom CECCHINATOM. Na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $, ki se prav tako igra v Dubrovniku je v četrtfinale napredovala tudi Tjaša ŠRIMPF. Premagala je Slovakinjo Klaudio BOCZOVO s 6-0 4-6 6-1 in bo v četrtfinalu igrala z Rusinjo Victorio KAN, šesto nosilko na turnirju. TUKAJ.

Aljaž Bedene klonil v tretjem nizu proti Tommyu Haasu

Ljubljana, 27.10.2011

Aljaž BEDENE je izpustil priložnost za najodmevnejšo zmago v karieri, a tudi z doseženim je lahko več koz zadovoljen. V današnjem srečanju s Tommyem HASSOM mu je odlično kazalo vse do izida 45 v drugem nizu. Prvega je namreč dobil z rezultatom 64, prri izidu 45 v drugem pa je serviral za izenačenje. Kot kaže pa je bil pritisk za Aljaža prehud, saj je odločilni servis za izenačenje izgubil, Haasu pa je zaključno žogo "podaril" z dvojno napako in to celo prvo na srečanju. Drugi niz je tako s 64 pripadel Tommyu Hassu, Aljaž pa se ni uspel več pobrati. Zadnji niz je izgubil gladko z 1 - 6. Iz Dunaja pa se vrača s pomembnimi izkušnjami in prigaranimi 11.000 €. Ob takšnem nadaljevanju kariere bomo tudi njega že v naslednjem letu zagotovo iskali pod 100. mestom na lestvici ATP. TUKAJ.

Aljaž Bedene igra odločilni tretji niz s Tommyem Haasom

Ljubljana, 27.10.2011

Aljaž BEDENE se je uvrstil v drugi krog 650.000 € vrednega ATP turnirja na Dunaju. Po treh zmagah v kvalifikacijah je bil uspešen tudi v prvem krogu. Ivo KARLOVIČ mu je namreč srečanje, pri izidu 76 (4) 1-0 za Aljaža, predal. Oba igralca sta sicer odlično servirala in do podaljšane igre si nobeden ni uspel priigrati žogice za break. V podaljšani igri je KARLOVIČ povedel s 4 - 2, nato pa zaradi bolečin v križu zahteval zdravniški odmor. Po tem odmoru je izgubil naslednjih 5 točk in Aljaž je podaljšano igro dobil s na 4. V drugem nizu je začel srevirati Aljaž in svoj servis ob enem asu in eni dvojni napaki zanesljivo dobil. Nato je Karlovič srečanje predal. Še en izmed odličnih nastopov Aljaža v tej sezoni in upajmo, da jih bomo videli še več. Njegov nasprotnik v drugem krogu pa je Nemec Tommy HAAS. Leta 2002 je bil 2. igralec sveta, v zadnjih letih pa so ga pestile poškodbe, tako da se trenutno nahaja na 273. mestu lestvice ATP. Na Dunaju je v kvalifikacijah nastopil s posebnim povabilom in premagal 1. nosilca kvalifikacij rojaka Matthiasa BACHINGERJA (ATP 86), še pomembnejšo zmago pa je dosegel v prvem krogu glavnega turnirja, ko je v treh nizih izločil Argentinca, Juana Ignacia CHELO, 29. igralca lestvice ATP in 5. nosilca turnirja na Dunaju. Srečanje se bo začelo ob 13. uri, prvi niz je s 64 dobil Aljaž BEDENE, drugega pa z enakim izidom Tommy HAAS. Rzultat lahko v živo spremljate TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović v četrtfinalu Lagosa , Andraž Bedene in Tjaša Šrimpf uspešna v Dubrovniku

Ljubljana, 26.10.2011

Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ sta uspešno nastopili tudi v drugem krogu turnirja ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v nigerijskem Lagosu. Tadeja MAJERIČ je premagala Hrvatico Silvio NJIRIĆ s 61 62 in bo v četrtfinalu igrala proti 3. nosilki, Belgijki Tamaryn HENDLER. Dalila JAKUPOVIĆ je s 75 64 odpravila Bolgarko, 7. nosilko na turnirju, Aleksandrino NAYDENOVO. V četrtfinalu bo igrala s 4. nosilko, Švicarko Conny PERRIN. Na ITF turnirju v Dubrovniku je Tjaša ŠRIMPF v prvem krogu premagala Srbkinjo Danijelo TOMIĆ s 61 64. Očitno pa je odličen nastop na Dunaju navdahnil tudi Aljaževega brata dvojčka Andraža BEDENETA. V prvem krogu Futuresa v Dubrovniku je izločil 1. nosilca na turnirju, sicer pa 220. igralca lestvice ATP, Čeha Dusana LOJDO. Izid je bil 60 76(4) za Andraža, ki se je s tem LOJDI oddolžil za poraz, ki mu ga je ta prizadejal na prejšnjem turnirju, ki se je igral prav tako v Dubrovniku. Lojda se je nato prebil vse do finala. V drugem krogu bo Andražev nasprotnik Hrvat Mate PAVIĆ. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupovič zmagali v Nigeriji, Janez Semrajc v Dubrovniku

Ljubljana, 25.10.2011

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Lagosu sta se Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ uvrstili v drugi krog. Tadeja MAJERIČ, ki je 5. nosilka, je premagala Egipčanko Nour AZZOUZ z rezultatom 6-1 6-2, Dalila JAKUPOVIĆ pa je bila boljša od Nigerijke Christie AGUGBOM s 6-2 6-0. Ne gre pa zadnje tedne najbolje Anji PRISLAN. Še drugič je kot 1. nosilka, tokrat ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ v Dubrovniku, hitro končala z nastopi. Že v prvem krogu je bila boljša od nje Rusinja Maria MOKH, ki je slavila z rezultatom 64 64. Neuspešna pa je bila v prvem krogu tudi Polona REBERŠAK. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je v prvem krogu morala priznati premoč 2. nosilki, Čehinji Martini KUBICIKOVI, ki je zmagala z rezultatom 6-2 1-6 6-3. Tjaša ŠRIMPF še čaka na nastop. Na moškem Futuresu, ki se prav tako igra v Dubrovniku in ima nagradni sklad 15.000 $ je v prvem krogu zmagal Janez SEMRAJC. Premagal je Romuna Victorja-Mugurela ANAGNASTOPOLA z rezultatom 6-2 7-5. Andraž BEDENE še čaka na tekmo s prvim nosilcem Dusanom LOJDO. TUKAJ.

Marino Kegl najboljši na turnirju gluhih in naglušnih na Češkem

Ljubljana, 24.10.2011

V Mlada Boleslavu na Češkem, je v soboto, 22.10.2011, potekal tradicionalni, mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, IV.ŠKODA OPEN 2011.Na tunirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (ŽTK Maribor). Marino je zanesljivo premagal vse nasprotnik in osvojil zmagovalni pokal. Končna uvrstitev na turnirju: 1.mesto Marino Kegl (SLOVENIJA)2.mesto Roman Lupomesky(ČEŠKA)3.mesto Karel Saitl (ČEŠKA) TUKAJ.

Aljaž Bedene na Dunaju po uspešnih kvalifikacijah v odlični družbi

Ljubljana, 24.10.2011

Aljaž BEDENE je naredil še en velik korak proti uvrstitvi med najboljših 200 igralcev na svetu, saj se je na ATP turnirju z nagradnim skladom 650.000 € na Dunaju, po treh zmagah v kvalifikacijah, uvrstil v glavni turnir. Zadnja ovira na poti v družbo igralcev prve stoterice na Dunaju je bil prav član prve stoterice, Španec Daniel GIMENO-TRAVER, 3. nosilec in trenutno 94. igralec sveta. Očitno pa se Aljaž na nasprotnika ni dosti oziral, saj je, tako kot letošnjo celo sezono, pokazal še eno odlično igro in zmagal. V celem srečanju sta imela oba igralca samo eno priložnost za odvzem servisa in to je Aljaž BEDENE v prvem nizu tudi izkoristil ter niz dobil s 64. V drugem nizu break ni uspel nobenemu in odločila je podaljšana igra. Tudi v tej je bil Aljaž boljši, tokrat s 7-4, kar je pomenilo končno slavje. V glavnem turnirju se bo Aljaž BEDENE pomeril s hrvaškim velikanom in odličnim serverjem, 32. letnim Ivom KARLOVIĆEM, ki je na lestvici ATP trenutno na 54. mestu. Ivo KARLOVIĆ prihaja na Dunaj z odlično popotnico, saj je v preteklih dveh tednih osvojil dva Challengerja v ZDA, v finalih pa premagal Sama QUERREYA in Jamesa BLAKEA. A ker je tudi Aljaž v odlični formi se obeta zelo razburljivo in zanimivo srečanje. To bo na Dunaju na sporedu že v torek ob 13.00 uri. Sicer pa je 1. nosilec turnirja na Dunaju Jo-Wilfried TSONGA, drugi pa Juan Martin Del POTRO. TUKAJ.

V Dubrovniku se začenjata glavna turnirja z udeležbo naših igralcev in igralk

Ljubljana, 23.10.2011

V Dubrovniku so se končali kvalifikacijski obračuni na turnirjih serije ITF za ženske in Futures za moške. V ženski konkurenci se je v glavni turnir iz kvalifikacij uvrstila Polona REBERŠAK, ki je v zadjem krogu premagala Niko KOVAČ z rezultatom 76 (6) 1-0, predaja Kovač. Poleg REBERŠAKOVE bosta v glavnem turnirju igrali še Anja PRISLAN kot prva nosilka in Tjaša ŠRIMPF. Pri moških se je skozi kvalifikacijsko sito na glavni turnir uvrstil samo Andraž BEDENE, medtem ko je Miha MLAKAR finalno srečanje kvalifikacij izgubil. Poleg Andraža BEDENETA bo v glavnem turnirju nastopil Janez SEMRAJC. TUKAJ.

V kvalifikacijah Dubrovnika zaenkrat fantje bolje od deklet

Ljubljana, 23.10.2011

V Dubrovniku se nadaljujejo kvalifikacije moškega in ženskega članskega turnirja serij Futures in ITF. Pri dekletih je po drugem krogu v konkurenci ostala Polona REBERŠAK, ki še čaka nasprotnico. To bo zmagovalka srečanja med Niko KOVAČ in Carlotto ORLANDO (Ita). Ostale naše igralke, Maša ŠMIC, Kaja PODOBNIK, Tajda BESTIJANIČ, Tina RUPERT, Nina NAGODE in Kaja MRGOLE si izpadle v prvem ali drugem krogu. Pri fantih sta se v zadnji krog kvalifikacij že uvrstila Miha MLAKAR in Andraž BEDENE, na nastop v drugem krogu pa še čakajo Tilen ŽITNIK, Mike URBANIJA in Sašo BENDE. Izpadli so Nejc LEMIČ, Žiga PAPEŽ in Nik RAZBORŠEK.Na fotografiji Miha MLAKAR. Foto: bm TUKAJ.

Aljaž Bedene v zadnjem krogu kvalifikacij na Dunaju

Ljubljana, 23.10.2011

V kvalifikacijah ATP turnirja serije 250 na Dunaju, z nagradnim skladom 650.000 €, je bil Aljaž BEDENE danes še drugič uspešen. Po zmagi v prvem krogu nad 6. nosilcem kvalifikacijskega turnirja in 106. igralcem lestvice ATP, 31. letnim Francozom Stephanom ROBERTOM z rezultatom 76(6) 63 je danes premagal Iniga CERVANTESA-HUEGUNA, 21. letnega Španca, ki na lestvici ATP zaseda 229. mesto. Prvi niz je Aljaž dobil v podaljšani igri, a v drugem nekoliko slabše serviral, povsem ga je zapustil drug servis, in tudi slabo vračal začetni udarec nasprotnika ter drugi niz izgubil. V tretjem pa je stvari postavil spet na pravo mesto, odlično serviral, naprotniku ni ponudil možnosti za odvzem servisa, sam pa je Špancu servis odvzel dvakrat ter niz zanesljivo dobil. Razmerje točk v zadnjem nizu je bilo 30 - 13 v korist Aljaža BEDENETA. Končni izid srečanja se je glasil 76(2) 26 61. Aljaž bo v zadnjem krogu kvalifikacij igral proti 3. nosilcu kvalifikacijskega turnirja Danielu GIMENU-TRAVERU. 26. letni Španec na lestvici ATP trenutno zaseda 95. mesto TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugem krogu kvalifikacij na Dunaju

Ljubljana, 23.10.2011

Teniška sezona se počasi, a vztrajno bliža koncu. Dekleta so z WTA turnirji praktično zaključila, čaka jih le še Masters, fantje pa imajo pred sabo še nekaj nastopov na ATP touru. Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA sta se ta teden odpravila na bližnji Dunaj, kjer se igra ATP turnir serije 250 z nagradnim skladom 650.000 €. Aljaž in Grega sta ob močni zasedbi na turnirju morala v kvalifikacije, kjer je bil Grega ŽEMLJA 8. nosilec. Turnir je danes odlično začel Aljaž BEDENE, ki je v prvem krogu izločil 6. nosilca v kvalifikacijskem turnirju in 106. igralca lestvice ATP, 31. letnega Francoza Stephanea ROBERTA, z rezultatom 76(6) 63. Žal pa nastopi na trdi podlagi ne prinesejo uspeha Gregu Žemlji. Grega je danes igral proti Belgijcu Maximu AUTHOMU, 24. letniku, ki na lestvici ATP zaseda 235. mesto, a tudi tokrat ni uspel zmagati. Belgijec je bil po 57. minutah boljši z rezultatom 62 63. V drugem krogu bo Aljaž BEDENE igral proti Inigu CERVANTESU-HUEGUNU, 21. letnemu Špancu, ki na lestvici ATP zaseda 229. mesto. TUKAJ.

Tudi ta teden številni slovenski igralci in igralke v Dubrovniku

Ljubljana, 22.10.2011

Na moškem in ženskem turnirju v Dubrovniku bo tudi ta konec tedna nastopilo kar nekaj slovenskih igralk in igralcev, ki se bodo potegovali za udeležbo v glavnih turnirjih ITF za ženske z nagradnim skladom 10.000 $ in Futures za moške z nagradnim skladom 15.000 $. Oboji so z nastopi začeli danes in pri ženskah sta se v drugi krog kot nosilki že uvrstili Polona REBERŠAK in Nika KOVAČ. Srečanji prvega kroga sta že odigrali in to uspešno Tajda BESTIJANIČ in Tina RUPERT, med sabo pa se bodo pomerile Nina NAGODE in Kaja MRGOLE ter Maša ŠMIC in Kaja PODOBNIK. Pri moških je kot postavljen igralec že v drugem krogu Andraž BEDENE, tja pa se je uvrstil po zmagi v prvem krogu tudi Nejc LEMIČ. Ostali naši še čakajo na nastope, v prvem korgu pa bodo zaigrali Miha MLAKAR, Mike URBANIJA, Žiga PAPEŽ, Tilen ŽITNIK in Nik RAZBORŠEK. TUKAJ.

Za slovenske igralce in igralke se je teden zgodaj končal

Ljubljana, 20.10.2011

Za nami je eden slabših tednov, če gledamo z vidika uspešnosti slovenskih teniških igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih. Po dolgem času so vsi tekmovanje zaključili pred petkom, ko se ponavadi na turnirjih igrajo četrtfinalna srečanja. Danes je po Katarini SREBOTNIK, ki je izpadla v Moskvi, na WTA turnirju v Luksemburgu v konkurenci dvojic izpadla Andreja KLEPAČ. S soigralko Anno TATISHVILI sta izgubili v treh nizih proti Iveti BENESOVI in Barbori ZAHLAVOVI STRYCOVI. Rezultat se je glasil 63 36 4-10. Konec pa je tudi nastopov za Anjo PRISLAN in Andraža BEDENETA. Anja PRISLAN je izgubila v drugem krogu ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ v Dubrovniku, kjer je bila sicer postavljena za prvo nosilko. Premagala jo je Rusinja Natalia RYZHONKOVA z rezultatom 64 60. Prav tako v Dubrovniku je v drugem krogu turnirja serije Futures z nagradnim skladom 15.000 $ izpadel Andraž BEDENE. Tudi za njega je bil, tako kot za Janeza SEMRAJCA v prvem krogu, usoden Čeh Dusan LOJDA, ki je zmagal z rezultatom 64 63. Prav tako v drugem krogu pa je nastope v Nigeriji končala Dalila JAKUPOVIĆ. Na turnirju v Lagosu z nagradnim skladom 25.000 $ jo je premagala Južnoafričanka Natasha FOUROUCLAS z rezultatom 61 61. TUKAJ.

Dvojica Srebotnik/Peschke presenetljivo izpadla v Moskvi

Ljubljana, 20.10.2011

V Moskvi so se na ženskem WTA turnirju končali slovenski nastopi. Po Poloni HERCOG namreč rsko glavno mesto zapušča še Katarina SREBOTNIK. S soigralko Kveto PESCHKE, s katero sta bili na turnirju prvi nosilki, sta presenetljvo izpadli v drugem krogu. Usodni sta bili Poljakinja Urszula RADWANSKA in Rusinja Evgeniya RODINA, ki sta slavili dokaj gladko z rezultatom 64 63. Nasprotnici, ki na lestvici dvojic zasedata 130 oz. 138 mesto sta bili uspešnješi pri začetnem udarcu, izkoristili pa sta tudi dve break priložnosti več, kar je zadostovalo za zmago. TUKAJ.

Nova pridobitev v Litiji

Ljubljana, 20.10.2011

V tenis klubu AS Litija so se odločili za prenovo teniške dvorane. Dve igrišči so prekrili s tepihom z granulatom, eno igrišče pa je HARD ( US Open podlaga ), ki bo namenjeno predvsem treningom njihovih najboljših tekmovalcev kot so Nastja Kolar, Nik Razboršek, Blaž Bizjak, Pia Čuk, Grega Kokalj, Lara Kralj pa tudi drugim uspešnim tekmovalcem. V TK AS Litija verjamejo, da bo nova pridobitev omogočila doseganje še boljših rezultatov, občutno boljše pogoje za igranje pa bodo imeli tudi rekreativni ljubitelji tenisa.Toto: TK AS Litija TUKAJ.

Anja Prislan uspešna v Dubrovniku, Andreja Klepač v Luksemburgu, Maša Zec Peškirič in Luka Gregorc končala z nastopi

Ljubljana, 19.10.2011

V Dubrovniku, na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je Anja PRISLAN v prvem krogu brez težav odpravila domačinko, 17. letno Nedo KOPRĆINA z rezultatom 61 61 in bo v drugem krogu igrala z Rusinjo Natalio RYZHONKOVO. V Sevilli pa je v drugem krogu končala z nastopi Maša ZEC PEŠKIRIČ. Tokrat je morala priznati premoč Španki Estrelli CABEZA-CANDELA (WTA 168), ki je slavila z rezultatom 61 76(3). Na WTA turnirju v Luksemburgu z nagradnim skladom 220.000 $ je Andreja KLEPAČ v prvem krogu konkurence dvojic, s soigralko, Gruzijko Anno TATISHVILI, slavila v srečanju z Nemko Anno-Leno GROENEFELD in Grkinjo Eleni DANIILIDOU. Zmagali sta z rezultatom 57 63 10-6 in bosta v drugem krogu igrali s 1. nosilkama, Čehinjama Iveto BENESOVO in Barboro STRYCOVO ZAHLAVOVO. Na moškem Futuresu v Mansfieldu je Luka GREGORC v prvem korgu presenetljivo gladko izgubil s 24. letnim Francozom Alexandrem LACROIXOM z rezultatom 36 16. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila v Moskvi z Dominiko Cibulkovo, Katarina Srebotnik začela z zmago

Ljubljana, 19.10.2011

Polona HERCOG je danes odigrala srečanje prvega kroga posameznic na WTA turnirju v Moskvi. Njena nasprotnica je bila dve leti starejša Slovakinja Dominika CIBULKOVA, 20. igralka sveta. Cibulkova je srečanje dobila po dveh urah igre z rezultatom 63 76(3). Za zmago ji je zadostoval en odvzem servisa več od Polone v prvem nizu. Sicer pa je Polona že v torek odigrala srečanje prvega kroga dvojic. Z Rusinjo Ksenio PERVAK sta premagali dvojico Vera DUSHEVINA(Rus)/Mariya KORYTTSEVA(Ukr) z rezultatom 61 63. V drugem krogu bosta igrali proti 3. nosilkama Nathalie GRANDIN(Jar)Vladimira UHLIROVA(Češ). Prvič sta danes stopili na igrišče v konkurenci dvojic Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, ki sta kot prvi nosilki na turniju igrali proti Špankama Nurii LLAGOSTERA VIVES in Arantxi PARRA SANTONJA in zmagali. Po izgubljenem prvem nizu s 46, sta se v drugem zbrali, pokazali zakaj sta prvi nosilki in niz dobili 60, nato pa še podaljšano igro tretjega odločnega niza z 10-4. Ni pa veliki met uspel Poloni HERCOG, ki je morala danes še enkrat poražena z igrišča. Tokrat v konkurenci dvojic in tudi tokrat v dramatičnem zaključku podaljšanega odločilnega tretjega niza, ki sta ga s Ksenio PERVAK izgubili z 11 - 13. Končni izid srečanja proti Nathalie GRANDIN(Jar) in Vladimiri UHLIROVI (Češ) se je glasil 64 36 11-13. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič uspešna v Sevilli, Andraž Bedene v drugem krogu Dubrovnika

Ljubljana, 18.10.2011

Maša ZEC PEŠKIRIČ je v Sevilli prekinila serijo porazov. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ je po treh zaporednih porazih v prvem krogu ITF turnirjev ponovno slavila. Z rezultatom 61 76(3) je premagala Maročanko, 21. letno Nadio LALAMI,ki na lestvici WTA zaseda 327. mesto. Nasprotnica v drugem krogu bo Španka, 3. nosilka, Estrella CABEZA-CANDELA. Na moškem Futuresu v Dubrovniku po prvem krogu ostaja v konkurenci samo še Andraž BEDENE. Ta je v prvem krogu, v slovenskem obračunu premagal Tilna ŽITNIKA z rezultatom 61 63 in se bo v drugem pomeril z drugim nosilcem, Čehom Dusanom LOJDO. LOJDA je v treh nizih, z rezultatom 64 57 63, izločil Janeza SEMRAJCA. Na moškem Futuresu v Mansfieldu, ZDA, bo Luka GREGORC v prvem krogu igral proti Francozu Alexandreu LACROIXU. TUKAJ.

V Dubrovniku uspešna Andraž Bedene in Janez Semrajc, Nina Nagode in Polona Reberšak izgubili

Ljubljana, 17.10.2011

Na turnirju serije Futures v Dubrovniku sta bila v zadnjem krogu kvalifikacij Andraž BEDENE in Janez SEMRAJC uspešna in sta se uvrstila v glavni turnir. Andraž BEDENE je s 64 64 premagal Nemca Jonasa KOENIGA, Janez SEMRAJC pa je bil s 64 60 prepričljivo boljši od Hrvata Luke ZANINOVIĆA. V glavnem turnirju bodo tako nastopili trije Slovenci. Poleg uspešnih kvalifikantov še Tilen ŽITNIK, ki je dobil posebno povabilo. Zagodel pa jim je žreb, saj so vsi trije razvrščeni v zadnji polovici žreba in se bosta tako Andraž BEDENE in Tilen ŽITNIK pomerila že v prvem krogu, zmagovalec tega srečanja pa bo v drugem krogu igral z boljšim iz srečanja med 2. nosilcem, Čehom Dusanom LOJDO in našim Janezom SEMRAJCEM. V glavnem delu ženskega ITF turnirja pa bo nastopila samo Anja PRISLAN, ki je postavljena za 1. nosilko. V zadnjem krogu kvalifikacij sta namreč izgubili tako Polona REBERŠAK kot tudi Nina NAGODE. Prvo je premagala Estelle GUISARD (FRA/5) z rezultatom 64 64, Nina NAGODE pa je klonila proti Madžarki Luci PUMP z rezultatom 46 67(6). Anja PRISLAN bo v prvem krogu igrala proti Hrvatici Nedi KOPRCINI. TUKAJ.

Grega Žemlja na azijski turneji ne najde prave forme

Ljubljana, 17.10.2011

Grega ŽEMLJA je še tretjič zapored na azijski turneji hitro končal z nastopi. Na 100.000 $ vrednem Challengerju v Seulu, kjer je bil postavljen za 2. nosilca, ga je že v prvem krogu izločil 18. letni levičar, domačin Hong CHUNG, ki je nastopil s posebnim povabilom. Rezultat je bil 67(9) 64 63 v korist korejskega igralca, ki na lestvici ATP zaseda 1435. mesto. Grega ŽEMLJA bo nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer bo igral v paru s Tajcem Jimmyem WANGOM. TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila, v Dubrovniku napredovali Andraž Bedene, Janez Semrajc, Nina Nagode, Polona Reberšak

Ljubljana, 16.10.2011

V kvalifikacijah WTA turnirjas v Luxemburgu je nastopila Andreja KLEPAČ, a je omagala že na prvi stopnički. Premagala jo je 21. letna Romunka Alexandra CATADANTU z rezultatom 26 64 61.Na ženskem ITF turnirju v Dubrovniku sta Polona REBERŠAK in Nina NAGODE zmagali še drugič in se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij. Nina NAGODE je z izidom 26 63 62 premagala 8. nosilko kvalifikacij, Francozinjo Chloe PAQUET in bo za nastop v glavnem turnirju igrala z Madžarko Luco PUMP. Polona REBERŠAK je bila boljša od Ukrajinke Georgine FEDOSENKOVE 76(5) 60 in bo za nastop v glavnem turnirju morala premagati Francozinjo, 5. nosilko kvalifikacij, Estelle GUISARD. Kaja PODOBNIK je izgubila. Pri moških sta bila v drugem krogu kvalifikacij uspešna Andraž BEDENE, ki je s 61 in 60 odpravil Avstrijca Michaela LEIBLA in Janez SEMRAJC, ki je s 62 62 premagal Marina DRAGANJO . V drugem krogu so izpadli Sašo BENDE, Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Za nastop v glavnem turnirju bo Andraž BEDENE igral z Nemcem Jonasom KOENIGOM, Janez SEMRAJC pa se bo pomeril s Hrvatom Luko ZANINOVIĆEM. TUKAJ.

Van der Meer preprečil Aljažu Bedenetu slavje v Solinu

Ljubljana, 16.10.2011

Po odličnih nastopih, ki jih je vse do finala v Solinu prikazal Aljaž BEDENE, mu je danes v finalnem nastopu Nizozemec Nick VAN DER MEER preprečil prvo letošnje slavje na turnirjih serije Futures. Skoraj tristo mest slabše uvrščeni igralec na lestvici ATP je bil danes očitno v boljši dnevni formi in Aljaž se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Nizozemec je slavil s 36 64 62. Aljaž BEDENE je osvojil 15 točk za ATP lestvico, to pa mu najbrž še ne bo zadostovalo za preboj med najboljših 200 igralcev na svetu. TUKAJ.

V Dubrovniku osem slovenskih igralk in igralcev v drugem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 15.10.2011

V Dubrovniku so se začele kvalifikacije moškega turnirja serije Futures in ženskega turnirja serije ITF. V prvem krogu je bilo doslej od 11 slovenskih predstavnikov uspešnih 8, trije pa so se od turnirja poslovili. Pri moških so v prvem krogu slavili Nik RAZBORŠEK, Sašo BENDE, Andraž BEDENE, Janez SEMRAJC in Mike URBANIJA. Izpadla sta Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je izgubil z Nemcem Demianom RAABOM in Miha MLAKAR, ki je izgubil z Antoniom LUPIERIEM. Pri dekletih so bile v prvem krogu uspešne Polona REBERŠAK, Kaja PODOBNIK in Nina NAGODE, izpadla pa je Tajda BESTIJANIČ. Izgubila je s Slovakinjo Ingrid VOJCINAKOVO. TUKAJ.

Aljaž Bedene odpihnil Madžara Balazsa z igrišča v Solinu

Ljubljana, 15.10.2011

Aljaž BEDENE je v finalu Futuresa z nagradnim skladom 15.000 $ v Solinu. V polfinalu je kot burja, ki te dni močno nagaja igralcem ob morju, odpihnil Madžara Attilo BALAZSA, z rezultatom 62 61. To je bila že druga letošnja gladka zmaga Aljaža proti temu nasprotniku. S tem si je priigral, po zmagi na Challengerju v Barletti, še svoj prvi finale letos na turnirjih serije Futures. Njegov nasprotnik v finalu bo Nizozemec Nick VAN DER MEER, ki je v čatertfinalu izločil Janeza SEMRAJCA. Aljaž BEDENE s tem finalom nadaljuje odlične letošnje nastope, v katerih je zabeležil 31 zmag in 11 porazov, ob tem pa zaigral ob 1 zmagi na turnirju serije Challenger še dvakrat v polfinalih na Challengerjih in dvakrat v polfinalih na turnirjih serije Futures. Leto 2010 je zaključil na 540. mestu lestvice ATP, pred zadnjim uspehom v Solinu pa se nahaja na 217. mestu, bo pa verjetno po tem turnirju že član prve dvestoterice teniških igralcev na svetu. Bravo Aljaž. TUKAJ.

Sedem Slovencev in štiri Slovenke v kvalifikacijah turnirjev v Dubrovniku

Ljubljana, 15.10.2011

Medtem, ko čakamo, kako se bo v polfinalu Futuresa v Solinu odrezal Aljaž BEDENE, ki bo danes igral proti Madžaru Attili BALAZSU, se v Dubrovniku začenjajo kvalifikacije drugega Futuresa z nagradnim skladom 15.000 $. Slovenski igralci so morali vsi po vrsti v kvalifikacije, ki se začnejo danes, nastopili pa bodo Nik RAZBORŠEK, Sašo BENDE, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Andraž BEDENE, Miha MLAKAR, Mike URBANIJA in Janez SEMRAJC. V Dubrovniku poteka tudi ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $. Fantom bodo tako delala družbo dekleta. V glavnem turnirju je Anja PRISLAN 1. nosilka, v kvalifikacijah pa bodo nastopile Nina NAGODE, Polona REBERŠAK, Tajda BESTIJANIČ in Kaja PODOBNIK. Sicer pa sta prihodnji teden v Lagosu (Nigerija) na 25.000 $ vrednem ITF turnirju prijavljeni Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIČ, Maša ZEC PEŠKIRIČ pa bo nastopila na enako vrednem turnirju v španski Sevilli. Seveda pa bomo spremljali še nastope Polone HERCOG na WTA turnirju v Moskvi ter Andreje KLEPAČ v kvalifikacijah WTA turnirja v Luksemburgu. Grega ŽEMLJA bo ta teden nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 10.000 $ v Koreji, kjer bo drugi nosilec. TUKAJ.

V Solinu Aljaž Bedene v polfinale, Janez Semrajc klonil v treh nizih

Ljubljana, 14.10.2011

Na mednarodnih turnirjih sta bila ta teden v igri samo še Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC na Futuresu v Solinu. Od danes pa bomo spremljali le še nastope Aljaža BEDENETA. Ta je namreč v četrtfinalu brez težav opravil s Hrvatom Joškom TOPIĆEM, ki je Aljažu, po zaostanku z 06 10, srečanje v začetku drugega niza predal. Aljaž BEDENE bo tako igral v polfinalu proti Madžaru Attili BALAZSU, od katerega je bil letos že boljši, saj ga je v Turčiji premagal gladko s 62 60. Nastope pa je po porazu v treh nizih končal Janez SEMRAJC. Premagal ga je Nick VAN DER MEER iz Nizozemske s 64 36 64. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Janez Semrajc danes v četrtfinalu Futuresa v Solinu, Petra Rampre izpadla v Troyu

Ljubljana, 14.10.2011

Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC sta se uvrstila v četrtfinale Futuresa z nagradnim skladom 15.000 $ v Solinu. Aljaž BEDENE je v drugem krogu premagal Franja RASPUDIĆA (BIH) z rezultatom 6-2 6-2 in bo v četrtfinalu igral proti Jošku TOPIĆU (ATP 871). Janez SEMRAJC je bil boljši od 19. letnega Tajca Liang-Chi HUANGA s 6-3 6-2 . V četrtfinalu bo igral proti 26. letnemu Nizozemcu Nicku VAN DER MEERU (ATP 527). Aljaž BEDENE je končal z nastopi v konkurenci dvojic. S Slovakom Andrejem MARTINOM sta v polfinalu z 16 76 (1) in 5-10 izgubila z Romunoma Victorjem - Mugurelom ANAGNASTOPOLOM in Florinom MERGEO. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ pa se je še enkrat v prvem krogu ustavila Petra RAMPRE. Proti Alexis KING je sicer odigrala tri izenačene nize, vsi trije so se namreč končali v tie-breaku, a je tokrat potegnila krajšo in na koncu izgubila. Alexis KING, ki na lestvici WTA zaseda 404. mesto je slavila s 7-6(3) 6-7(1) 7-6(4). TUKAJ.

Aljaž Bedene in Janez Semrajc napredovala v Solinu, Andreja Klepač izpadla v Linzu

Ljubljana, 12.10.2011

Aljaž Bedene, ki je na Futuresu v Solinu z nagradnim skladom 15.000 $ 2. nosilec, je v prvem krogu brez težav premagal Hrvata Silvia DADIĆA z rezultatom 6-1 6-4. V 2. krogu bo v četrtek igral proti Franju RASPUDIĆU iz Bosne in Hercegovine. Igralec iz Mostarja je trenutno na 1.054 mestu ATP lestvice. Aljaž BEDENE je zmagal tudi v konkurenci dvojic. S Slovakom Andrejem MARTINOM sta danes premagala Aljaževega brata dvojčka Andraža in Mikea URBANIJO s 6-2 6-0. Uspešen je bil v prvem krogu tudi Janez SEMRJAC. Premagal je 4. nosilca Adama KELLNERJA iz Madžarske. Srečanje je bilo zelo izenačeno, saj sta se prva niza končala v podaljšanih igrah, v tretjem nizu pa je bil SEMRAJC občutno boljši in je na koncu slavil z rezultatom 76(6) 67(4) 62. V 2. krogu bo SEMRAJC igral z 19-letnim Tajvancem Liang ČI-HUANGOM, ki na lestvici ATP zaseda 705. mesto. V Linzu je na ženskem WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ nastopila v konkurenci dvojic Andreja KLEPAČ.Že v prvem krogu sta ju s partnerko, Anno TATISHVILI, premagali Sandra KLEMENTSCHITS in Mervana JUGIĆ-SALKIĆ z rezultatom 76(1) 63. TUKAJ.

Nike Junior Masters - sodelovali bodo štirje predstavniki Slovenije

Ljubljana, 12.10.2011

Nike Junior Tour je globalno mladinsko tekmovanje v tenisu pod okriljem multinacionalke NIKE. Namen tekmovanja je, da se na enem mestu zberejo vsi najboljši mladi igralci v kategorijah do 12 in 14 let, pri čemer je v ozadju tudi iskanje talentov v teh starostnih skupinah in že morebitni dogovori za podpis sponzorskih pogodb. Turnir naj bi bil po svoji pomembnosti na 3. mestu med turniji te vrste v svetu. V Sloveniji vsako leto organiziramo tri turnirje v vsaki starostni kategoriji, ki štejejo za končni seštevek točk. Igralci z največ točkami v vsaki kategoriji pa dobijo priložnost za sodelovanje na zaključnem turnirju. Letos bo turnir Nike Junior Masters potekal od 7. - 14. decembra v Port St. Lucie na Floridi. Slovenski igralci in igralke, ki so si priigrali pot na masters so: do 12 let Anže ARH in Kristina NOVAK, v kategoriji do 14 let pa sta to Nik KRAPEŽ in Nina POTOČNIK. Slovensko ekipo bo na tekmovanju vodil Marko TEKAVEC. Več informacij o NJT lahko najdete na njihovi spletni strani TUKAJ.

Martin Rmuš in Andraž Bedene izgubila v Solinu

Ljubljana, 11.10.2011

Na ITF turnirju v Solinu sta z nastopi v posamezni konkurenci končala Andraž BEDENE in Martin RMUŠ. Oba sta se preko kvalifikacij sicer uvrstila v glavni turnir, tu pa že v prvem korgu naletela na previsko oviri. Martin RMUŠ je izgubil s 5. nosilcem, Hrvatom Kristijanom MESAROŠEM z 26 57, Andraž BEDENE pa je moral priznati premoč 7. nosilcu, Madžaru Attili BALAZSU, ki je slavil z rezultatom 62 46 62. Na nastop še čakata Aljaž BEDENE, igral bo proti Hrvatu Silviu DADIĆU in Janez SEMRAJC, ki bo igral z Madžarom Adamom KELLNERJEM. Na ITF turnirju v Troyu ZDA bo Petra RAMPRE v sredo, v prvem krogu igrala proti Italijanki Camili GIORGI. TUKAJ.

Polona Hercog hitro zapušča Linz, Luka Gregorc ustavljen v zadnjem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 11.10.2011

Na WTA turnirju v Linzu je Polona HERCOG doživela neprijeten poraz z Italijanko Saro ERRANI, 47. igralko lestvice WTA. Ta jo je že v prvem krogu na hitri podlagi premagala s 60 63, to pa je bil Polonin drugi poraz s to igralko. Erranijeva je prvič slavila v Marbeli leta 2009. Polona je zelo slabo vračala začetne udarce ERRANIJEVE, pa tudi na svoj servis je dobila premalo točk, da bi lahko resno konkurirala Italijanki. Polona tokrat med dvojicami ne nastopa, bo pa tam igrala Andreja KLEPAČ. Ta bo v Linzu zružila moči z Gruzijko Anno TATISHVILI in bosta v prvem korgu igrali proti Mervani JUGIĆ-SALKIĆ in Sandri KLEMENTCSHITS . Na ATP Challengerju v ameriškem Tiborunu je Luka GREGORC omagal na zadnji stopnički. Izgubil je z na lestvici ATP tri mesta nižje uvrščenim Artemom SITAKOM iz Nove Zelandije z izidom 36 46. Luka je sicer povedel s 3 - 1 v prvem nizu, nato pa se je ustavil in do konca niza ni dobil nobene igre več, v drugem nizu pa je Novozelandec zanesljivo kontroliral izid in zabeležil končno zmago. TUKAJ.

Manca Pislak šesta na Tennis Europe Junior Mastersu

Ljubljana, 11.10.2011

Manca PISLAK se je kot edina slovenska igralka uvrstila na Tennis Europe Junior Masters 2011, ki se je ta konec tedna igral v Reggio Calabriji, v Italiji. V posebnem točkovanju TE za uvrstitev na zaključni turnir se je s 545 osvojenimi točkami uvrstila na 9. mesto in si tako zagotovila udeležbo na Mastersu. Tu je v prvem krogu izgubila z 2. nosilko, Rusinjo Anastasiyo KOMARDINO z 16 26, nato v srečannjih za razvrstitev od 5. do 8. mesta najprej premagala Rusinjo Aleksandro POSPELOVO 76 (6) 63 62, v tekmi za končno peto mesto pa je izgubila z igralko iz BiH Katarino JOKIĆ z rezultatom 36 46. TUKAJ.

Martin Rmuš in Andraž Bedene v glavnem turnirju, Maša Zec Peškirič poražena

Ljubljana, 11.10.2011

V zadnjem krogu kvalifikacij ITF turnirja v Solinu je v še enem slovenskem obračunu na turnirju, za nastop v glavnem turnirju Martin RMUŠ premagal Tomislava TERNARJA s 62 60. Uspešen je bil tudi Andraž BEDENE, ki je bil boljši od Hrvata Filipa VEGERJA S 61 63. Oba sta se tako v glavnem turnirju pridružila Aljažu BEDENETU in Janezu SEMRAJCU. V kvalifikacijah ITF turnirja v Bolu na Braču se je v zadnji krog uvrstila Nika KOVAČ, ki pa je finalno srečanje kvalifikacij Rusinji Polini LEYKINI predala. Z nastopi je končala Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je ponovno v manjši krizi, saj se je na ITF turnirju v Španiji poslovila že tretjič zapored v prvem krogu. Tokrat je izgubila s Španko, 3. nosilko na turnirju, Estrello CABEZA-CANDELA (WTA 167) z rezultatom 36 57. Luka GREGORC bo v finalu kvalifikacij v ZDA nastopil danes, v sredo pa čaka nastop tudi Petro RAMPRE na glavnem turnirju v Troyu, ZDA, kjer bo igrala s kvalifikantko. TUKAJ.

22.10.2011 testiranja na Fakulteti za šport

Ljubljana, 10.10.2011

Kapetan - koordinator Aleš ŠPORN obvešča tekmovalce, da je datum meritev iz programa mladih reprezentanc TZS, ki bi se morale opravljati na Fakulteti za šport dne 15.10.2011, prestavljen na 22.10.2011. Vse podrobnosti ter seznam vabljenih igralcev in igralk najdete TUKAJ.

Na Otočcu končan mednarodni ITF veteranski turnir

Ljubljana, 10.10.2011

V teniškem centru Otočec se je od petka do nedelje odvijal mednarodni veteranski ITF teniški turnir 5. ranga. Nastopilo je lepo število slovenskih veterank in veteranov, med zmagovalce pa so se v moških kategorijah vpisali: 35+ Ivo BUBNJIČ, 40+ Sandi BRADAČ, 60+ Leopold ŽNIDAR in 65+ Dane ULČAR. Pri ženskah je v skupni kategoriji 35+,40+ in 45+ slavila Slavka SREBRNJAK. TUKAJ.

Luka Gregorc zaenkrat odlično v ZDA, v Solinu napredovala Andraž Bedene in Martin Rmuš

Ljubljana, 09.10.2011

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $ v Kaliforniji nastopa Luka GREGORC. Po odpovedi Marcosa DANIELA je na poziciji 1. nosilca in doslej je to vlogo tudi povsem opravičil. Zmagal je dvakrat in za nastop v glavnem turnirju potrebuje le še eno zmago. V prvih dveh krogih je premagal Dennisa NOVIKOVA iz ZDA s 62 76(5), v drugem pa je bil boljši od Čilenca Nicolasa MASSUJA s 64 62. V finalnem nastopu ga čaka obračun z Artemom SITAKOM iz Nove Zelandije, ki je 8. nosilec in na lestvici ATP uvrščen na 444. mesto. V Solinu se nadaljujejo kvalifikacije na 15.000 $ vrednem Futuresu. Po drugem krogu so ostali v konkurenci še štirje Slovenci. Andraž BEDENE je izločil Hrvata Anteja MARINČIĆA v treh nizih s 26 62 63, Sašo BENDE je bil boljši od Hrvata Luke LEDENKA z rezultatom 61 64, Tomislav TERNAR je izločil Rusa Aleksandra KONDULUKOVA z izidom 63 46 64, Martin RMUŠ pa je bil v slovenskem obračunu boljši od Nika RAZBORŠKA s 76(1) 63. V zadnjem krogu kvalifikacij je v drugem slovenskem obračunu na turnirju Martin RMUŠ premagal Tomislava TERNARJA s 62 60, uspešen pa je bil tudi Andraž BEDENE, ki je bil boljši od Hrvata Filipa VEGERJA S 61 63. Oba sta se tako v glavnem turnirju pridružila Aljažu BEDENETU in Janzu SEMRAJCU. V kvalifikacijah ITF turnirja v Bolu na Braču se je v zadnji krog uvrstila Nika KOVAČ, ki pa je filano srečanj kvalifikacij Rusinji Polini LEYKINI predala. V prvem krogu je izgubila Maša ŠMIC. TUKAJ.

Članska mastersa 2011 osvojila Tadej Turk in Kaja Podobnik

Ljubljana, 09.10.2011

Danes se je s članskima mastersoma dejansko končala teniška sezona 2011. V Mariboru so se torej na igriščih ŽTK Maribor člani in članice v soboto in nedeljo borili za naslov zmagovalca mastersa za sezono 2011. Pri ženskah so se v polfinale uvrstile tri postavljene igralke in Julija JAUK, ki je izločila 2. nosilko Aleksandro LUKIČ, potem, ko ji je ta po izgubljenem prvem nizu z 16 srečanje predala. V polfinalnih srečanjih je 3. postavljena Nina NAGODE (Ltc) premagala 1. postavljeno Patricio VOLLMEIER (ŽtkMb) z rezultatom 63 62, v drugem polfinalu pa je 4. postavljena Kaja PODOBNIK (Medvo)izločila nepostavljeno Julijo JAUK (Mima) z rezultatom 61 62. V finalu je bila v treh nizih Kaja PODOBNIK (Medvo) boljša od Nine NAGODE (Ltc) z rezultatom 61 36 76(5). Pri moških je 1. nosilca Mitjo ZAJŠEKA presenetil Boštjan REPANŠEK (TkKam), ki je slavil s 63 61 in se uvrstil med štiri najboljše. V polfinalu ga je nato premagal Tadej TURK (Br-Mb), ki je slavil s 61 63, v drugem polfinalu pa je bil Miha MLAKAR (Sl-Lj) boljši od Marka STOSIČA (Brebr) s 62 76(0). V finalnem obračunu je 3. nosilec mastersa Tadej TURK premagal 2. nosilca Miho MLAKARJA z rezultatom 64 62. Z naslovom zmagovalcev članskih mastersov za leto 2011 se torej ponašata Tadej TURK (Br-Mb) in Kaja PODOBNIK (Medvode). TUKAJ.

S kvalifikacijami se je začel nov teniški teden

Ljubljana, 08.10.2011

Ko najboljši nastopajo v finalnih obračunih tekočega tedna, morajo igralci, ki nastopajo v kvalifikacijah že na igrišča na novih turnirjih. To se pogosto dogaja tudi našim igralcem in igralkam. Grega ŽEMLJA, ki je prejšnji teden nastopil v Pekingu je imel drugo postajo na azijski turneji na ATP turnirju z nagradnim skladom 3.245.000 $ v Šanghaju. Tudi tu je moral, tako kot v Pekingu, na kvalifikacijski turnir, a je bil že v prvem krogu neuspešen. Izločil ga je Švicar Stephane BOHLI z rezultatom 75 26 76(5). V kvalifikacijah turnirja v Tiburonu, bo v ZDA, na 100.000 $ vrednem ATP Challengerju, nastopil Luka GREGORC. Je 1. nosilec kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa bo igral proti igralcu s posebnim povabilom, domačinu Dennisu NOVIKOVU. Številno slovensko zastopstvo bo tudi na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ v Solinu. Tu bosta v glavnem turnirju neposredno nastopila Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC, kot kaže pa tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, vrsta naših igralcev pa je že začela z nastopi v kvalifikacijah. V prvem krogu so že bili uspešni Sašo BENDE, izločil je Mika URBANIJO s 63 63, Nik RAZBORŠEK, ki je bil boljši od Mateja LELJAKA 60 3-0, predaja LELJAK, Martin RMUŠ je izločil Hrvata Igorja ŠKORIĆA s 62 60, vdrugem krogu pa je tudi že Andraž BEDENE, ki je bil v prvem krogu prost. Med ženskami bo v glavnem turnirju WTA serije v Linzu nastopila Polona HERCOG, ki bo v prvem krogu igrala proti Sari ERRANI iz Italije. Na ITF turnirju v Troyu, v ZDA z nagradnim skladom 50.000 $ bo nastopila Petra RAMPRE, Maša ZEC PEŠKIRIČ bo igrala na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v St. Cugatu v Španiji, v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja v Bolu na Braču nastopata Nika KOVAČ in Maša ŠMIC. Prva je bila v prvem krogu prosta, Maša ŠMIC pa je izgubila z Madžarko Agnes BUKTA S 46 26. TUKAJ.

Masters do 12 let osvojila Anže Arh in Lian Benedejčič

Ljubljana, 08.10.2011

V Kranju se je končal predzadnji masters letošnje teniške sezone, masters v konkurenci do 12 let. Prinesel je največ "presenečenj" doslej, saj se v zaključne boje nista uvrstila 3. in 4. nosilec pri dečkih ter 4. nosilka pri deklicah. V drugem krogu je pri dečkih v svojem prvem nastopu izpadel 3. nosilec Jan VEHOVEC. Premagal ga je nepostavljeni Nejc ZAPLOTNIK, ki je zmagal z rezultatom 75 46 75. Prav tako je bil v drugem krogu in v svojem prvem nastopu izločen 4. nosilec Žan GORENEC DIEMAT. Od njega je bil boljši Mark MESARIČ, ki je slavil z rezultatom 67(3) 60 60. Mark MESARIČ (AsLit) je odlično nadaljeval tudi v polfinalu, kjer je izločil še 2. nosilca Nicka CMAGERJA (ŽtkMb) z rezultatom 63 61. Šele v finalu ga je ustavil 1. nosilec Anže ARH, ki ni dovolil presenečenja in je slavil, a tudi on tesno 76(3) 75. Zmagovalec mastersa do 12 let je pri fantih tako postal Anže ARH(Tr-Kr). Pri dekletih je tekmovanje potekalo z manj presenečenji. V prvem nastopu je izgubila samo 3. nosilka Stefany GRLJ. Premagala jo je Iva GABOR (TenMs) z rezultatom 76(4) 36 62. Ostale nosilke so se v zaključne boje uvrstile brez težav. V polfinalu je nato Kristina NOVAK (Tr-Kr) premagala Niko ZUPANČIČ (Otočec) s 62 61, v drugem polfinalu pa je Lian BENEDEJČIČ (Koper) premagala presenetljivo polfinalistko Ivo GABOR s 62 60. V finalu sta o zmagovalki odločali Kristina NOVAK, 1. nosilka in Lian BENEDEJČIČ, 2. nosilka. Lian BENEDEJČIČ je tudi Kristini NOVAK oddala samo eno igro in postala zanesljiva zmagovalka mastersa za leto 2011. Na fotografiji polfinalista Nick CMAGER in Matic ZAPLOTNIK. Foto:D. Cmager TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke osvojili WTA turnir v Pekingu

Ljubljana, 08.10.2011

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta osvojila nov turnir serije WTA v konkurenci dvojic. Ob koncu sezone sta bili najboljši na 4.500.000 $ vrednem WTA turnirju v Pekingu. V finalu sta z rezultatom 63 64 premagali Argentinko Giselo DULKO in Italijanko Flavio PENNETTA 63 64. Zmaga jima je prinesla 1000 točk in vsaki po 133.000 $ denarne nagrade. Foto: Getty Images TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu turnirja v Pekingu, Blaž Kavčič izgubil v Palermu

Ljubljana, 07.10.2011

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.100.000 $ v Pekingu sta se Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE uvrstili v finale. V polfinalu sta bili boljši od Vanie KING in Yaroslave SHVEDOVE 64 64. Za nov naslov na WTA turnirjih se bosta v finalu pomerili s tretjima nosilkama Giselo DULKO in Flavio PENETTA. Zmagovalki si bosta razdelili 266.000 $, poraženki pa polovico manj. Na Challengerju v Palermu je Blaž KAVČIČ izgubil v četrtfinalu. V uri in 47 minutah ga je premagal Nemec Andreas BECK z rezultatom 76(2) 62. Blaž KAVČIČ pa je skupaj z Jaroslavom POSPISOLOM zaključil tudi s tekmovanjem v konkrenci dvojic. Tu sta v polfinalu morala preznati premoč 4. postavljenima Poljakoma Mateusz KOWALCZYKU in Tomaszu BEDNAREKU, ki sta slavila z rezultatom 46 75 10-5. TUKAJ.

V ljubljanski teniški ligi že skoraj 140 igralcev, letos tudi denarne nagrade

Ljubljana, 07.10.2011

Po skromnih začetkih pred dvema letoma, prijavljenih je bilo 12 igralcev, ljubljanska rekreacijska teniška liga vse bolj pridobiva na kvaliteti in množičnosti. V zimsko teniško ligo, ki se igra v dvorani Harmonija v Mengšu, se je letos prijavilo kar 80 igralcev in igralk (poleti je v štirih ligah letos igralo 60 igralcev ), ki igrajo v šestih kvalitetnih skupinah – petih moških in eni ženski. Liga je namenjena izključno rekreacijskim igralcem tenisa, osnovni kriterij pri razvrščanju igralcev v posamezne lige pa je kvaliteta – stremimo k čim bolj izenačenim dvobojem, razlika v starosti med tekmeci pri tem ni pomembna. Zaradi precejšnjega števila igralcev, ki bi se radi vključili v ljubljansko teniško ligo, ne smejo pa v njej igrati zaradi dejstva, da so registrirani tekmovalci, smo se prireditelji odločili organizirati še tako imenovano »elitno ligo«, v kateri bodo lahko igrali tudi pri TZS registrirani igralci in to celo za denarne nagrade. Rok za prijave je 24.10.2011, začetek elitne liga pa je v soboto 5.11.2011. Vse podrobnejše informacije o novoustanovljeni elitni ligi lahko dobite na telefonu 041844086 ali po e-pošti na tkkamnik@siol.net. TUKAJ.

Tjaša Šrimpf in Anja Prislan končali v četrtfinalu ITF turnirja v Solinu

Ljubljana, 06.10.2011

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Solinu sta se v četrtfinale uvrstili Tjaša ŠRIMPF in Anja PRISLAN. Tjaša ŠRIMPF je v drugem krogu premagala Srbkinjo Barbaro BONIĆ s 63 60, Anja PRISLAN pa je izločila Hrvatico Mateo ČURIĆ 75 62. V četrtfinalu pa sta obe izgubili. Tjaša ŠRIMPF je igrala proti Hrvatici Ivani KLEPIC, ki je bila boljša z rezultatom 26 60 60, Anja PRISLAN pa je klonila proti Slovakinji Luciji BUTKOVSKI z izidom 46 26. TUKAJ.

Nik Razboršek in Tina Rupert zmagovalca mastersa do 18 let

Ljubljana, 05.10.2011

Na igriščih Tenis Max kluba v Ljubljani se je odigral masters do 18 let. Tako kot na prejšnjih mastersih v nižjih kategorijah tudi na tem do polfinala presenečenj ni bilo. V polfinale so se uvrstili po štirje najvišje postavljeni igralci in igralke na turnirju. Pri fantih sta se v finale uvrstila 1. postavljeni Nik RAZBORŠEK (AsLit), ki je premagal 3. postavljenega Urha KRAJNC DOMITER (Ptuj) s 63 61 ter 4. postavljeni Maks TEKAVEC (MaxLj) , ki je premagal 2. postavljenega Mateja LELJAKA (ŽtkMb) s 62 64. Pri dekletih je 1. nosilka Tina RUPERT (Benč) premagala 4. nosilko Kajo MRGOLE (Jesenice) s 63 60. 2. nosilka Lara VOVK (Straž) pa je izločila 3. nosilko Tino MOHORČIČ (MaxLj) z izidom 75 64. Zmagovalca mastersa 2011 sta postala Nik RAZBORŠEK, v finalu je bil boljši od Maksa TEKAVCA s 61 61 ter Tina RUPERT, ki je v finalu premagala Laro VOVK s 63 60.Nekaj fotografij današnjih obračunov najdete TUKAJ.

Polona Hercog namučila Viktorijo Azarenka, Rampre in Jakupović izgubili na turnirjih ITF

Ljubljana, 05.10.2011

Polona HERCOG je v Pekingu v svojem drugem nastopu dobro namučila 4. igralko sveta, Belorusinjo Viktorijo AZARENKA. Po skoraj dveh urah je slednja slavila z rezultatom 76(8) 63, Poloni pa za uspeh ni zadostovalo niti 11 asov. Viktorija AZARENKA je bila tokrat za odtenek boljša, Polona HERCOG pa očitno postaja vse boljša tudi na trdi podlagi, to pa je odličen obet pred zadnjimi turnirji sezone. V Pekingu je danes v konkurenci dvojic nastopila še Andreja KLEPAČ, ki je skupaj z GAJDOSOVO izgubila proti HANTUCHOVI in RADWANSKI s 46 57. V ZDA je z nastopi na 50.000 $ vrednem ITF turnirju v prvem krogu končala Petra RAMPRE. S 63 62 je bila boljša Američanja Madison BRENGLE. V Erevanu je v prvem krogu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ izpadla Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Ukrajinka Veronika KAPSHAY z rezultatom 63 63.Bolje gre Anji PRISLAN in Tjaši ŠRIMPF na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Solinu. Obe sta v prvem krogu zmagali. Anja PRISLAN je premagala Hrvatico Bernardo PERA s 64 62, Tjaša ŠRIMPF pa Nemko Dejano RAICKOVIC z rezultatom 63 36 62. Na nastop še čaka Polona REBERŠAK. V Pirotu je na enako vrednem turnirju v prvem krogu izgubila Janine KOLETA. S 60 61 jo je izločila Srbkinja Jelena LAZAREVIĆ. TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP Challengerja v Palermu, Katarina Srebotnik v polfinalu dvojic v pekingu

Ljubljana, 04.10.2011

Blaž KAVČIČ ta teden nastopa na 42.500 € vrednem teniškem ATP Challengerju v Palermu. V prvem krogu je igral proti 28. letnemu Italijanu Simoneju VAGNOZZIJU (ATP 168). KAVČIČ se je s trdoživim Italijanom boril točno dve uri in pol. Končni izid je bil 75 46 62 v korist KAVČIČA, ki je izkoristil 7 od 9 break priložnosti, medtem ko je bil v tem elementu VAGNOZZI slabši, saj je imel kar 12 break priložnosti, a jih je izkoristil le 5. Blaž KAVČIČ, ki je s soigralcem POSPISILOM slavil tudi že v 1. krogu konkurence dvojic, bi moral v drugem krogu igrati proti 22. letnemu Francozu Benoitu PAIREU (ATP 110), vendar mu je ta srečanje predal. V četrtfinalu bo Blaž KAVČIČ igral proti 25. letnemu Nemcu Andreasu BECKU (ATP 125).V konkurenci dvojic sta se Blaž KAVČIČ in Jaroslav POSPISIL uvrstila v polfinale. Tam se bosta srečala s Poljakoma Tomaszom BEDNAREKOM in Mateuszem KOVALCZYKOM. Na WTA turnirju v Pekingu se je Katarina SREBOTNIK s Kveto PESCHKE uvrstila v polfinale konkurence dvojic. Njuni polfinalni nasprotnici bosta Vania KING (ZDA) inYaroslava SHVEDOVA (KAZ). TUKAJ.

Veteranski ITF turnir ta konec tedna na Otočcu

Ljubljana, 04.10.2011

Ta konec tedna, od 7. do 9.10.2011, bo v Teniškem centru Otočec potekal mednarodni ITF turnir za veterane 5. ranga. Preberite več TUKAJ.

Natalija Šipek in Rok Križaj zmagovalca mastersov do 16 let

Ljubljana, 04.10.2011

Na igriščih ŽTK Maribor se je danes končal masters v kategorji do 16 let. Igralci in igralke so na mastersu potrdili svoje uvrstitve na lestvici, saj so se v polfinale uvrstili štirje prvopostavljeni igralci v obeh kategorijah. Pri fantih sta v polfinalu igrala Maks TEKAVEC (MaxLj) in Aleš GERMIČ (ŽtkMb). Zmagal je Maks TEKAVEC 63 62. V drugem polfinalu sta igrala Rok SITAR (ŽtkMb) in Rok KRIŽAJ (Ltc). Rok KRIŽAJ je presenetil drugega nosilca in zmagal s 62 60. Pri dekletih sta v prvem polfinalu igrali Natalija ŠIPEK (Natka) in Ana OPARENOVIČ (Celje). Slavila je Natalija ŠIPEK, potem ko je Ana OPARENOVIČ po dobljenem prvem nizu s 63 in izgubljenem drugem nizu s 46, srečanje predala. V drugem polfinalu je Eva ZAGORAC (ŽtkMb) premagala Laro VOVK (Straž) z rezultatom 63 62. V finalnih obračunih je 1. nosilka pri dekletih Natalija ŠIPEK premagala 2. nosilko Evo ZAGORAC z rezultatom 62 62 in osvojila naslov zmagovalke mastersa 2011. Pri fantih je presenečenje pripravil četrti igralec z jakostne lestvice Rok KRIŽAJ, ki je v finalu v treh nizih premagal 1. igralca Maksa TEKAVCA z rezultatom 75 57 61 in postal zmagovalec mastersa pri fantih za leto 2011.Foto: ŽtkMb TUKAJ.

Grega Žemlja še drugič poražen v Pekingu, Katarina Srebotnik napredovala

Ljubljana, 03.10.2011

Grega ŽEMLJA je na ATP turnirju serije 500 v pekingu dobil drugo priložnost. Po nesrečnem porazu proti KOLSCHREIBERJU v zadnjem krogu kvalifikacij se je namreč v glavni turnir uvrstil po odpovedi Gaela MONFILSA kot srečni poraženec. V žrebu je zamenjal ravno MONFILSA, to pa je pomenilo, da jebil postavljen na pozicijo drugega nosilca. Že v prvem krogu pa je naletel na previsoko oviro. Italijan Fabio FOGNINI, 39. igralec lestvice ATP je bil prepričljivo boljši in je po uri in osmih minutah slavil z rezultatom 64 61. Grega si je ustvaril samo eno proložnost za odvzem servisa nasprotniku, FOGNINI pa je od devetih izkoristil štiri, kar je zadostovalo za dokaj gladko zmago.Se je pa v četrtfinale s svojo češko partnerico v igri dvojic uvrstila Katarina SREBOTNIK. Boljši sta bili od 19. letnih čeških dvojčič Karoline in Kristyne PLISKOVE, a šele v odločilnem super tie-breaku. Katarina in Kveta sta slavili z rezultatom 62 46 10-4. Sicer pa sta bili sestri 4. in 7. mladinka sveta, zanimivo pa je tudi to, da je ena desničarka, druga pa levičarka. Zagotovo bomo o obeh v prihodnosti še slišali. TUKAJ.

Primorsko prvenstvo v tenisu

Ljubljana, 03.10.2011

Lepo prvo oktobrsko soboto se teniški veterani v kategorijah + 50,+55,+60 in +65 izkoristili in ponovno obudili več let neaktivno tekmovanje za prvaka Primorske. Prvaka sta postala v kategoriji 50/55 Dušan VALENTINČIČ in v kategoriji 60/65 Blaž ŠMICBERGER.Več preberite TUKAJ.

V Kopru končan masters 8 - 11 let

Ljubljana, 03.10.2011

V Kopru se je na igriščih tamkajšnjega kluba z mastersom zaključilo tekmovanje v kategoriji 8 - 11 let. Dobili smo zadnje zmagovalce v tej sezoni. To so postali: MINI tenis dečki - Aljaž JERAN (Radomlje), MINI tenis deklice - Tina DUJC (Koper), MIDI tenis dečki - Žiga KOVAČIČ (Šentjur), MIDI tenis deklivce - Kaja KRANER CASSIOPEA, TENIS deklice 10 let - Pia LOVRIČ (Domžale), TENIS dečki do 10 let - Matic DIMIC (MaxLj), TENIS deklice do 11 let - Lian BENEDEJČIČ (Koper) in TENIS dečki do 11 let - Rok KOMAC (Igor). Fotografije, ki jih je poslal organizator si lahko ogledate v fotogaleriji. TUKAJ.

Grega Žemlja namučil Kohlschrieberja v Pekingu

Ljubljana, 02.10.2011

Izjemno priložnost za uvrstitev v glavni turnir je danes v Pekingu izpustil iz rok Grega ŽEMLJA. Na turnirju z nagradnim skladom 2.100.000 $ je pri izidu 5 - 4 v tretjem nizu, po 2. urah in 40 minutah igre, potem, ko je pri 4 -4 Kolschrieberju odvzel servis, serviral za zmago. A je v ključnih trenutkih zatajil. Čeprav v celem dotedanjem poteku srečanja Kolschrieberju ni dal veliko možnosti za odvzem servisa, je tokrat svoj servis izgubil na 0. V naslednji igri si je ustvaril novo priložnost za break, a je ni izkoristil, tako da je Kolschrieber dobil svoj servis in povedel s 6 - 5. Grega ŽEMLJA je nato serviral za obstanek v igri, a še drugič zapored svoj servis izgubil in Kolschrieberju tako rekoč podaril zmago. Srečanje je trajalo 2 uri in 48 minut, končno razmerje točk pa je bilo 121 proti 119 v korist Kolschrieberja. Igralca sta v celotnem srečanju izgubila po en servis v vsakem nizu, le Grega je v odločilnem izgubil dva, kar je bilo usodno. Končni izid se je glasil 76(3) 67(5) 57. TUKAJ.

Polona Hercog uspešno začela nastope v Pekingu

Ljubljana, 02.10.2011

Polona HERCOG bo ta teden preživela na Kitajskem. Dekleta igrajo v Pekingu na 4.500.000 $ vrednem WTA turnirju. V prvem krogu dvojic je bila uspešna tudi Andreja KLEPAČ, ki igrav paru z Jarmilo GAJDOSOVO. Dobili sta srečanje proti paru GRANDIN/UHLIROVA, potem ko sta jima nasprotnici predali zaradi težav Grandinove. V konkurenci dvojic bosta na turnirju igrali tudi Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. Polona HERCOG je v prvem krogu igrala proti kvalifikantki, Angležinji Pauli ROBSON (WTA 146) in zmagala z rezultatom 64 63. V drugem krogu jo sedaj čaka 2. nosilka, Viktorija AZARENKA, 3. igralka lestvice WTA. V Palermu bo na izjemno močnem Challengerju z nagradnim skladom 42.500 $ igral Blaž KAVČIČ, ki bo tam 7. nosilec, vsi postavljeni igralci pa so iz prve stoterice. V prvem krogu bo igral proti Italijanu Simoneju VAGNOZZIJU. Petra RAMPRE bo nastopila na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Kansas Cityu. V Yerevanu bo igrala Dalila JAKUPOVIĆ na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Anja PRISLAN, Polona REBERŠAK in Tjaša ŠRIMPF bodo nastopile na ITF turnirju vrednem 10.000 $ v Solinu, kjer v kavlifikacijah igrajo Maša ŠMIC, Julija JAUK in Nina NAGODE. Vse tri so v drugem krogu, izpadli sta Tajda BESTIJANIČ in Tina RUPERT. V Pirotu bo na enako vrednem turnirju nastopila Janine KOLETA. TUKAJ.

Grega Kokalj in Nina Potočnik osvojila mastersa do 14 let

Ljubljana, 01.10.2011

Z MASTERSOM do 14 let se je začelo zadnje dejanje letošnje teniške sezone. Prvi so tako sezono končali tekmovalci v kategoriji do 14 let, ki so se ta konec tedna zbrali na Otočcu. Razveseljivo je, da so na mastersu sodelovali vsi najboljši. V polfinale so se uvrstili vsi najboljši igralci in igralke z lestvice do 14 let, torej prvi štirje v vsaki kategoriji. Pri fantiih so se za nastop v finalu pomerili Bor SCHWEIGER MUŽAR in Filip Jakob ZUPANČIČ, boljši je bil prvi ter Nik KRAPEŽ in Grega KOKALJ, slavil je slednji. Pri dekletih so igrale Manca PISLAK, ki je premagala Hano MRAZ ter Nina POTOČNIK, ki je bila boljša od Sare SIRŠE. V finalu deklic smo tako gledali obračun najboljših igralk z lestvice do 14 let, pri dečkih pa sta se za zmago borila prvi in tretji igralec lestvice fantov. V srečanju Nine POTOČNIK in Mance PISLAK je slavila Potočnikova z rezultatom 36 62 63, Grega KOKALJ, ki je na turnir prišel kot tretji pa je slavil v konkurenci dečkov. V finalu je premagal Bora SCHWEIGER MUŽAR z rezultatom 63 62. Naslednji masters se v kategoriji do 16 let začne v ponedeljek, v Mariboru. TUKAJ.

Pia Čuk zaključila nastope v polfinalu mladinskega ITF turnirja na Velem Lošinju

Ljubljana, 01.10.2011

Pia ČUK, je ta teden skupaj z nekaterimi našimi igralkami nastopala na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju in se uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je premagala 2. nosilko, Britanko Katie BOULTER z rezultatom 6-3 6-1. V polfinalu pa je igrala s Hrvatico Jano FETT, ki je v četrtfinalu premagala drugo našo četrtfinalistko Ano OPARENOVIČ z rezultatom 16 62 62. Jana FETT je bila boljša tudi od Pie ČUK in je zmagala z rezultatom 06 62 61.Na dekleta so nastopala tudi v konkurenci dvojic. Tu sta se Tina MOHORČIČ in Britnaka Katie BOUTLER uvrstili v polfinale. Prav tako sta se v polfinale uvrstili Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ. Vse tri so polfinalne dvoboje izgubile. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.