Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Aljaž Bedene v drugem krogu kvalifikacij na Dunaju

Ljubljana, 23.10.2011

Teniška sezona se počasi, a vztrajno bliža koncu. Dekleta so z WTA turnirji praktično zaključila, čaka jih le še Masters, fantje pa imajo pred sabo še nekaj nastopov na ATP touru. Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA sta se ta teden odpravila na bližnji Dunaj, kjer se igra ATP turnir serije 250 z nagradnim skladom 650.000 €. Aljaž in Grega sta ob močni zasedbi na turnirju morala v kvalifikacije, kjer je bil Grega ŽEMLJA 8. nosilec. Turnir je danes odlično začel Aljaž BEDENE, ki je v prvem krogu izločil 6. nosilca v kvalifikacijskem turnirju in 106. igralca lestvice ATP, 31. letnega Francoza Stephanea ROBERTA, z rezultatom 76(6) 63. Žal pa nastopi na trdi podlagi ne prinesejo uspeha Gregu Žemlji. Grega je danes igral proti Belgijcu Maximu AUTHOMU, 24. letniku, ki na lestvici ATP zaseda 235. mesto, a tudi tokrat ni uspel zmagati. Belgijec je bil po 57. minutah boljši z rezultatom 62 63. V drugem krogu bo Aljaž BEDENE igral proti Inigu CERVANTESU-HUEGUNU, 21. letnemu Špancu, ki na lestvici ATP zaseda 229. mesto.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.