Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog hitro zapušča Linz, Luka Gregorc ustavljen v zadnjem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 11.10.2011

Na WTA turnirju v Linzu je Polona HERCOG doživela neprijeten poraz z Italijanko Saro ERRANI, 47. igralko lestvice WTA. Ta jo je že v prvem krogu na hitri podlagi premagala s 60 63, to pa je bil Polonin drugi poraz s to igralko. Erranijeva je prvič slavila v Marbeli leta 2009. Polona je zelo slabo vračala začetne udarce ERRANIJEVE, pa tudi na svoj servis je dobila premalo točk, da bi lahko resno konkurirala Italijanki. Polona tokrat med dvojicami ne nastopa, bo pa tam igrala Andreja KLEPAČ. Ta bo v Linzu zružila moči z Gruzijko Anno TATISHVILI in bosta v prvem korgu igrali proti Mervani JUGIĆ-SALKIĆ in Sandri KLEMENTCSHITS . Na ATP Challengerju v ameriškem Tiborunu je Luka GREGORC omagal na zadnji stopnički. Izgubil je z na lestvici ATP tri mesta nižje uvrščenim Artemom SITAKOM iz Nove Zelandije z izidom 36 46. Luka je sicer povedel s 3 - 1 v prvem nizu, nato pa se je ustavil in do konca niza ni dobil nobene igre več, v drugem nizu pa je Novozelandec zanesljivo kontroliral izid in zabeležil končno zmago.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.