Grega Žemlja namučil Kohlschrieberja v Pekingu

Ljubljana

Izjemno priložnost za uvrstitev v glavni turnir je danes v Pekingu izpustil iz rok Grega ŽEMLJA. Na turnirju z nagradnim skladom 2.100.000 $ je pri izidu 5 - 4 v tretjem nizu, po 2. urah in 40 minutah igre, potem, ko je pri 4 -4 Kolschrieberju odvzel servis, serviral za zmago. A je v ključnih trenutkih zatajil. Čeprav v celem dotedanjem poteku srečanja Kolschrieberju ni dal veliko možnosti za odvzem servisa, je tokrat svoj servis izgubil na 0. V naslednji igri si je ustvaril novo priložnost za break, a je ni izkoristil, tako da je Kolschrieber dobil svoj servis in povedel s 6 - 5. Grega ŽEMLJA je nato serviral za obstanek v igri, a še drugič zapored svoj servis izgubil in Kolschrieberju tako rekoč podaril zmago. Srečanje je trajalo 2 uri in 48 minut, končno razmerje točk pa je bilo 121 proti 119 v korist Kolschrieberja. Igralca sta v celotnem srečanju izgubila po en servis v vsakem nizu, le Grega je v odločilnem izgubil dva, kar je bilo usodno. Končni izid se je glasil 76(3) 67(5) 57.