Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Aljaž Bedene in Janez Semrajc napredovala v Solinu, Andreja Klepač izpadla v Linzu

Ljubljana, 12.10.2011

Aljaž Bedene, ki je na Futuresu v Solinu z nagradnim skladom 15.000 $ 2. nosilec, je v prvem krogu brez težav premagal Hrvata Silvia DADIĆA z rezultatom 6-1 6-4. V 2. krogu bo v četrtek igral proti Franju RASPUDIĆU iz Bosne in Hercegovine. Igralec iz Mostarja je trenutno na 1.054 mestu ATP lestvice. Aljaž BEDENE je zmagal tudi v konkurenci dvojic. S Slovakom Andrejem MARTINOM sta danes premagala Aljaževega brata dvojčka Andraža in Mikea URBANIJO s 6-2 6-0. Uspešen je bil v prvem krogu tudi Janez SEMRJAC. Premagal je 4. nosilca Adama KELLNERJA iz Madžarske. Srečanje je bilo zelo izenačeno, saj sta se prva niza končala v podaljšanih igrah, v tretjem nizu pa je bil SEMRAJC občutno boljši in je na koncu slavil z rezultatom 76(6) 67(4) 62. V 2. krogu bo SEMRAJC igral z 19-letnim Tajvancem Liang ČI-HUANGOM, ki na lestvici ATP zaseda 705. mesto. V Linzu je na ženskem WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ nastopila v konkurenci dvojic Andreja KLEPAČ.
Že v prvem krogu sta ju s partnerko, Anno TATISHVILI, premagali Sandra KLEMENTSCHITS in Mervana JUGIĆ-SALKIĆ z rezultatom 76(1) 63.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.