Masters do 12 let osvojila Anže Arh in Lian Benedejčič

Ljubljana

V Kranju se je končal predzadnji masters letošnje teniške sezone, masters v konkurenci do 12 let. Prinesel je največ "presenečenj" doslej, saj se v zaključne boje nista uvrstila 3. in 4. nosilec pri dečkih ter 4. nosilka pri deklicah. V drugem krogu je pri dečkih v svojem prvem nastopu izpadel 3. nosilec Jan VEHOVEC. Premagal ga je nepostavljeni Nejc ZAPLOTNIK, ki je zmagal z rezultatom 75 46 75. Prav tako je bil v drugem krogu in v svojem prvem nastopu izločen 4. nosilec Žan GORENEC DIEMAT. Od njega je bil boljši Mark MESARIČ, ki je slavil z rezultatom 67(3) 60 60. Mark MESARIČ (AsLit) je odlično nadaljeval tudi v polfinalu, kjer je izločil še 2. nosilca Nicka CMAGERJA (ŽtkMb) z rezultatom 63 61. Šele v finalu ga je ustavil 1. nosilec Anže ARH, ki ni dovolil presenečenja in je slavil, a tudi on tesno 76(3) 75. Zmagovalec mastersa do 12 let je pri fantih tako postal Anže ARH(Tr-Kr). Pri dekletih je tekmovanje potekalo z manj presenečenji. V prvem nastopu je izgubila samo 3. nosilka Stefany GRLJ. Premagala jo je Iva GABOR (TenMs) z rezultatom 76(4) 36 62. Ostale nosilke so se v zaključne boje uvrstile brez težav. V polfinalu je nato Kristina NOVAK (Tr-Kr) premagala Niko ZUPANČIČ (Otočec) s 62 61, v drugem polfinalu pa je Lian BENEDEJČIČ (Koper) premagala presenetljivo polfinalistko Ivo GABOR s 62 60. V finalu sta o zmagovalki odločali Kristina NOVAK, 1. nosilka in Lian BENEDEJČIČ, 2. nosilka. Lian BENEDEJČIČ je tudi Kristini NOVAK oddala samo eno igro in postala zanesljiva zmagovalka mastersa za leto 2011. Na fotografiji polfinalista Nick CMAGER in Matic ZAPLOTNIK. Foto:D. Cmager