Aljaž Bedene na Dunaju po uspešnih kvalifikacijah v odlični družbi

Ljubljana

Aljaž BEDENE je naredil še en velik korak proti uvrstitvi med najboljših 200 igralcev na svetu, saj se je na ATP turnirju z nagradnim skladom 650.000 € na Dunaju, po treh zmagah v kvalifikacijah, uvrstil v glavni turnir. Zadnja ovira na poti v družbo igralcev prve stoterice na Dunaju je bil prav član prve stoterice, Španec Daniel GIMENO-TRAVER, 3. nosilec in trenutno 94. igralec sveta. Očitno pa se Aljaž na nasprotnika ni dosti oziral, saj je, tako kot letošnjo celo sezono, pokazal še eno odlično igro in zmagal. V celem srečanju sta imela oba igralca samo eno priložnost za odvzem servisa in to je Aljaž BEDENE v prvem nizu tudi izkoristil ter niz dobil s 64. V drugem nizu break ni uspel nobenemu in odločila je podaljšana igra. Tudi v tej je bil Aljaž boljši, tokrat s 7-4, kar je pomenilo končno slavje. V glavnem turnirju se bo Aljaž BEDENE pomeril s hrvaškim velikanom in odličnim serverjem, 32. letnim Ivom KARLOVIĆEM, ki je na lestvici ATP trenutno na 54. mestu. Ivo KARLOVIĆ prihaja na Dunaj z odlično popotnico, saj je v preteklih dveh tednih osvojil dva Challengerja v ZDA, v finalih pa premagal Sama QUERREYA in Jamesa BLAKEA. A ker je tudi Aljaž v odlični formi se obeta zelo razburljivo in zanimivo srečanje. To bo na Dunaju na sporedu že v torek ob 13.00 uri. Sicer pa je 1. nosilec turnirja na Dunaju Jo-Wilfried TSONGA, drugi pa Juan Martin Del POTRO.