Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

S kvalifikacijami se je začel nov teniški teden

Ljubljana, 8.10.2011

Ko najboljši nastopajo v finalnih obračunih tekočega tedna, morajo igralci, ki nastopajo v kvalifikacijah že na igrišča na novih turnirjih. To se pogosto dogaja tudi našim igralcem in igralkam. Grega ŽEMLJA, ki je prejšnji teden nastopil v Pekingu je imel drugo postajo na azijski turneji na ATP turnirju z nagradnim skladom 3.245.000 $ v Šanghaju. Tudi tu je moral, tako kot v Pekingu, na kvalifikacijski turnir, a je bil že v prvem krogu neuspešen. Izločil ga je Švicar Stephane BOHLI z rezultatom 75 26 76(5). V kvalifikacijah turnirja v Tiburonu, bo v ZDA, na 100.000 $ vrednem ATP Challengerju, nastopil Luka GREGORC. Je 1. nosilec kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa bo igral proti igralcu s posebnim povabilom, domačinu Dennisu NOVIKOVU. Številno slovensko zastopstvo bo tudi na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ v Solinu. Tu bosta v glavnem turnirju neposredno nastopila Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC, kot kaže pa tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, vrsta naših igralcev pa je že začela z nastopi v kvalifikacijah. V prvem krogu so že bili uspešni Sašo BENDE, izločil je Mika URBANIJO s 63 63, Nik RAZBORŠEK, ki je bil boljši od Mateja LELJAKA 60 3-0, predaja LELJAK, Martin RMUŠ je izločil Hrvata Igorja ŠKORIĆA s 62 60, vdrugem krogu pa je tudi že Andraž BEDENE, ki je bil v prvem krogu prost. Med ženskami bo v glavnem turnirju WTA serije v Linzu nastopila Polona HERCOG, ki bo v prvem krogu igrala proti Sari ERRANI iz Italije. Na ITF turnirju v Troyu, v ZDA z nagradnim skladom 50.000 $ bo nastopila Petra RAMPRE, Maša ZEC PEŠKIRIČ bo igrala na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v St. Cugatu v Španiji, v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja v Bolu na Braču nastopata Nika KOVAČ in Maša ŠMIC. Prva je bila v prvem krogu prosta, Maša ŠMIC pa je izgubila z Madžarko Agnes BUKTA S 46 26.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.