Katarina Srebotnik v finalu turnirja v Pekingu, Blaž Kavčič izgubil v Palermu

Ljubljana

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.100.000 $ v Pekingu sta se Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE uvrstili v finale. V polfinalu sta bili boljši od Vanie KING in Yaroslave SHVEDOVE 64 64. Za nov naslov na WTA turnirjih se bosta v finalu pomerili s tretjima nosilkama Giselo DULKO in Flavio PENETTA. Zmagovalki si bosta razdelili 266.000 $, poraženki pa polovico manj. Na Challengerju v Palermu je Blaž KAVČIČ izgubil v četrtfinalu. V uri in 47 minutah ga je premagal Nemec Andreas BECK z rezultatom 76(2) 62. Blaž KAVČIČ pa je skupaj z Jaroslavom POSPISOLOM zaključil tudi s tekmovanjem v konkrenci dvojic. Tu sta v polfinalu morala preznati premoč 4. postavljenima Poljakoma Mateusz KOWALCZYKU in Tomaszu BEDNAREKU, ki sta slavila z rezultatom 46 75 10-5.