prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Avgust 2012

Arhiv novic - avgust 2012

Tadeja Majerič v polfinalu Mamaie,Polona Reberšak v polfinalu Osijeka

Ljubljana, 31.08.2012

V romunski Mamaii sta se v četrtfinalu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ merili Tadeja MAJERIČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje na mednarodnik turnirjih in še tretjič je slavila Tadeja MAJERIČ. Po zmagi z rezultatom 36 76(5) 62 se je uvrstila v polfinale, kjer bo igrala s 3. nosilko, kanadsko Fed cup reprezentantko Sharon FICHMAN. Ta na lestvici ITF zaseda 213. mesto. Tadeja MAJERIČ je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko Danko KOVINIĆ iz Črne gore uvrstila v finale, tu pa sta izgubili z Romunkama Raluco OLARU in Eleno BOGDAN s 67(4) 36. Polfinale pa si je na ITF turnirju v Osijeku priborila tudi Polona REBERŠAK. Ta je zmagala še petič zapored. Premagala je 7. nosilko, Hrvatico Karlo POPOVIČ z rezultatom 63 64 in bo v polfinalu igrala z domačinko Ivo MEKOVEC. TUKAJ.

ITF "Radenska Open 2012" - Zagorac, Šipek, Mohorčič, Zidanšek in Radinski v polfinalu

Ljubljana, 31.08.2012

Izjemen teden je za našimi igralkami in igralci na mladinskem ITF turnirju 4. kategorije do 18 let v Mariboru. Kar štiri igralke in en igralec so se uvrstili v polfinale. Pri dekletih je v slovenskem obračunu Tamara ZIDANŠEK s 64 63 premagala Hano MRAZ, uspešne pa so bile tudi Eva ZAGORAC, ki je bila boljša od Čehinje Miriam KOLODZIEJEVE s 62 36 64, Tina MOHORČIČ je s 63 36 75 premagala 6. nosilko, Čehinjo Andreo Gabrielo KNUTSON in Natalija ŠIPEK, ki je izločila 5. postavljeno Romunko, Irino FETECAU s 61 61. V ženski konkurenci bomo tako gledali slovenska polfinalna obračuna med Tamaro ZIDANŠEK in Tino MOHORČIČ ter Evo ZAGORAC in Natalijo ŠIPEK. Naše mlade igralke so po vrsti premagovale višje uvrščene igralke na svetovni mladinski lestvici, razen Eve ZAGORAC, ki je bila 2. nosilka, in prav vse štiri bodo prejele lepo število točk za to lestvico. Preseneča pa tudi Aljaž RADINSKI, ki je zelo dobro igral že na turnirju v Kranju, kjer je v četrtfinalu izgubil s kasnejšim zmagovalcem, tokrat pa se je uvrstil v polfinale in glede na dosedanje predstave ima vse možnosti da se najde v finalu. V četrtfinalu je brez težav odpravil 13. nosilca, Nemca Rubenia GREINERJA s 62 60. V polfinalu bo igral s Čehom Jakubom FILIPSKYM. TUKAJ.

Tudi Katarina Srebotnik se poslavlja od US Open

Ljubljana, 31.08.2012

V današnjem programu odprtega prvenstva ZDA je prvič nastopila Katarina SREBOTNIK. Žal je bila dvakrat neuspešna in po vrsti uspešnih let se presenetljivo poslavlja od turnirja za veliki slam že po prvem krogu. Najprej je s Kitajko Jie ZHENG, s katero sta bili postavljeni za 7. nosilki turnirja ženskih dvojic igrala s Čehinjo Evo BIRNEROVO in Švicarko Romino OPRANDI. V nekaj manj kot dveh urah je češko-švicarska dvojica slavila s 75 64, razmerje v točkah pa je bilo ob koncu srečanja 88-82. Nasprotnici sta bolje servirali, ustvarili pa sta si tudi več priložnosti za odvzem servisa ter jih tudi več izkoristili. Čez nekaj ur je šla z ne najboljšo popotnico na igrišče še enkrat. Tokrat v mešanih dvojicah, kjer je nastopila v paru z Nenadom ZIMONJIĆEM. Njuna nasprotnika sta bila Američana Melanie OUDIN in Jack SOCK. Srečanje je bilo vseskozi zelo izenačeno, na koncu pa sta slavila domačina z rezultatom 46 63 15-13. Razmerje v točkah se je ob koncu srečanja glasilo 66-66. Katarina SREBOTNIK se tako od turnirja v New Yorku po prvem krogu poslavlja prvič po letu 2002. V konkurenci zdaj ostaja samo Grega ŽEMLJA, ki bo nastopil danes. TUKAJ.

ITF turnir "Radenska Open 2012" - Hana Mraz izločila 1. nosilko, pri fantih ostal samo Aljaž Radinski

Ljubljana, 30.08.2012

Odlično še naprej igrajo naša dekleta na mladinskem ITF turnirju "Radenska Open 2012" v Mariboru. V tekmah tretjega kroga je še enkrat več prijetno presenetila nepostavljena Hana MRAZ, ki je izločila prvo nosilko, sicer pa 447. mladinko sveta, Estonko Eriko HENDSEL. Hana MRAZ je slavila z rezultatom 64 63. Tamara ZIDANŠEK, 12. nosilka je izločila Hrvatico Eno BABIČ s 75 63, Tina MOHORČIČ, 16. nosilka pa je bila boljša od 4. postavljene, 522. mladinke svetovne mladinske lestvice, Avstrijke Elbe KASUM. Tina je zmagala z rezultatom 64 76(4). Še bolj prepričljiva je bila Natalija ŠIPEK (13. nosilka), ki je ekspresno premagala 3. nosilko, 475. mladinko sveta, Slovakinjo Dominiko LACKOVO, s 60 61. Tudi Eva ZAGORAC, sicer naša najvišje uvrščena mladinka na svetovni lestvici (459. mesto) , ki nastopa na tem turnirju, zaseda tudi mesto 2. nosilke, ni porabila veliko moči. 15. postavljeno Izraelko Talyo ZANDBERG je premagala s 62 61. V žrebni listi so igralke razporejene tako, da bomo v četrtfinalu videli samo en slovenski obračun. Udarili se bosta edina nepostavljena igralka v četrtfinalu Hana MRAZ in Tamara ZIDANŠEK. Precej slabše so jo na turnirju odnesli fantje. V četrtfinalu bomo videli samo enega igralca iz Slovenije. Aljaž RADINSKI je v slovenskem obračunu premagal Roka KRIŽAJA s 67(4) 62 63. Izgubila sta Urh KRAJNC DOMITER. Premagal ga je Čeh Jakub FILIPSKY, ki je pred tem izločil 1. nosilca, Nemca Daniela BAUMANNA, z rezultatom 63 57 61. Prav tako je v tretjem krogu končal Dorian Tomaž JANEŽIČ. 13. nosilec, Nemec Ruben GREINER je bil boljši s 61 63.V polfinale konkurence dvojic sta se pri fantih uvrstila Domen GOSTINČAR in Rok SITAR, še višje, v finale pa se je pri dekletih uvrstila Sara DJURDJEVIĆ, ki igra v paru z Nelli PONOMAREVO. TUKAJ.

Tadeja Majerič, Maša Zec Peškirič in Polona Reberšak v četrtfinalih

Ljubljana, 30.08.2012

Tadeja MAJERIČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ sta se uvrstili v četrtfinale ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v romunski Mamaii. Tadeja MAJERIČ je v drugem krogu s 62 60 premagala Avstrijko Melanie KLAFFNER, Maša ZEC PEŠKIRIČ pa je bila boljša od Nemke Anne SCHAEFER s 46 62 64. Ena izmed napših igralk bo tudi polfinalistka. O tem, katera bo to, pa bosta odločili v medsebojnem četrtfinalnem srečanju. 25. letna Maša ZEC PEŠIRIČ, 294. igralka lestvice WTA in Tadeja MAJERIČ, 251. igralka lestvice WTA, ki bo jutri slavila svoj 22. rojstni dan sta se na mednarodni sceni doslej med sabo pomerili dvakrat in sicer leta 2006 in leta 2007. Obakrat je v treh nizih slavila Tadeja MAJERIČ. Še naprej pa niza zmage Polona REBERŠAK. V osijeku je na ITF turnirju (10.000 $) v drugem krogu odpravila madžarsko mladinsko reprezentantko Reko MULLER z rezultatom 62 61. V četrtfinalu bo igrala s Hrvatico Karlo POPOVIČ. Na turnirju do 12 let v nemškem Regensburgu je nastopala Anja GAL. Prebila se je do četrtfinala, tu pa je v treh nizih, z 26 76 46 izgubila s Kazahstanko Zhibek KULAMBAYEVO.Foto: Žtk Mb TUKAJ.

ITF turnir "Radenska Open 2012" - v tretjem krogu 4 fantje in 5 deklet

Ljubljana, 29.08.2012

Dobro gre našim predstavnikom na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki se igra na igriščih ŽTK Maribor. Po drugem krogu ostajajo v konkurenci še 4 igralci in 5 igralk, ki se bodo v četrtek borili za nastop v četrtfinalu. Pri fantih so bili v drugem krogu uspešni Urh KRAJNC DOMITER, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Aljaž RADINSKI inRok KRIŽAJ, izgubili pa so Maks TEKAVEC, Jan DERNIČ in Valentin HORVAT. Pri dekletih so zmagale Hana MRAZ, Tamara ZIDANŠEK, Tina MOHORČIČ, Natalija ŠIPEK in Eva ZAGORAC. V tretjem krogu bo na sporedu en domač obračun in sicer se bosta pomerila Rok KRIŽAJ in Aljaž RADINSKI. V konkurenci dvojic so pri fantih v četrtfinalu Rok SITAR in Domen GOSTINČAR ter Matic ŠPEC, ki igra v paru s Filipom KRALJEVIČEM. Pri dekletih sta se v četrtfinale uvrstili Sara DJURDJEVIĆ, ki igra v paru z Nelli PONOMAREVO ter Lara VOVK, ki igra v paru z Eno KAJEVIĆ. Vsi igralci in igralke so si v tretjem krogu že zagotovili točke za mladinsko svetovno lestvico. TUKAJ.

Veliko igralcev in igralk na "Belem turnirju" v Novem Mestu

Ljubljana, 29.08.2012

Že deveti Beli turnir, ki je v soboto, 26. avgusta 2012, potekal na teniških igriščih v Športnem parku Portoval, je pritegnil kar 68 igralcev iz vse Slovenije in tudi nekaj tujcev. Med damami sta prvo mesto osvojili Lidija Urh in Blažka Vrbinc, med gospodi pa Danijel Lavrič in Igor Ban. Najboljša novica za teniški šport pri nas pa je tudi uradna potrditev, da se bo letos oktobra začelo pripravljati zimsko nadkritje teniških igrišč, ki bo omogočilo, da se bo tenis v Novem mestu igral tudi pozimi.O tem sta prisotne ob uradni otvoritvi turnirja obvestila župan Alojzij Muhič in predsednica kluba Irena Gostiša-Benčina. „Že vrsto let tiho sanjamo o nadkritih igriščih – »balonu«. Letos smo bili uspešni pri razpisu Fundacije za šport, ki je pripravljena sofinancirati tretjino projekta, z delom potrebnih sredstev nam je pripravljena priskočiti na pomoč tudi Mestna občina Novo mesto, kljub kriznim časom pa računamo tudi na podporo gospodarskih družb iz okolja,“ je povedala predsednica kluba. „Če s tem projektom uspemo, obljubljam, da bomo letos organizirali tudi zimski Beli teniški turnir,“ je dodala.V Teniškem klubu Portovald so bili tudi sicer zadovoljni s potekom turnirja. Jiři Volt, idejni oče in glavni „operativec“ turnirja, je pojasnil, da je vesel, da so se turnirju letos pridružili tudi številni mlajši člani kluba. „Pomembno je, da izvirno teniško kulturo spoznajo ne le starejši igralci, ampak predvsem mlajši, kar je tudi glavni namen turnirja.“ Na turnirju so letos posebno pozornost namenili tudi najmlajšim, saj se je poleg turnirja odvijal tudi otroški živ-žav.Na Belem turnirju so veljala posebna pravila; igralci so morali nositi izključno bela oblačila in igrati z lesenimi loparji, ki na teniških igriščih že več desetletij niso več prisotni. Še več o turnirju lahko preberete TUKAJ.

Odigran četrti krog lige do 14 let

Ljubljana, 29.08.2012

Danes so se s tekmami 4. kroga nadaljevali obračuni v ligi za dečke in deklice do 14 let. Do konca je sicer samo še en krog, a zaradi preloženih tekem je še kar nekaj uvrstitev v play off odprtih. Po štirih krogih so si nastop v play offu pri dečkih že zagotovili igralci TK Triglav Kranj v skupini A ter ŽTK Maribor in TK Branik Maribor v skupini B. Mariborska kluba bosta v zadnjem krogu, v medsebojnem srečanju, odločala o 1. oz. 2 mestu v skupini. Pri deklicah je največ neodigranih tekem v skupinah A in B, kjer je tako še vse odprto. V skupini C napreduje v play off samo prvouvrščena ekipa. Največ možnosti pa ima trenutno TK Triglav Kranj, ki sicer še zaostaja za TK Krka Otočec, a ima odigrani dve tekmi manj, za napredovanje pa potrebuje iz srečanj s TK Portovald in TK AS Litija vsaj eno zmago in en neodločen izid. Nekaj fotografij iz današnjega srečanja med Max tenis clubom in TK Terme Ptuj si lahko pogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Grega Žemlja s 3 - 0 premagal Riccarda Mello in napredoval v drugi krog US Open

LJubljana, 29.08.2012

Danes na igriščih Flushing Medowsa nastopajo trije Slovenci. Ob 17. uri so srečanje začeli Grega ŽEMLJA ter dvojica Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ. Grega ŽEMLJA na igrišču št. 15 igra z 22. letnim brazilskim levičarjem Ricardom MELLO, ki na OP ZDA nastopa četrtič, trenutno pa se nahaja na 168. mestu lestvice ATP. V štirih nastopih se je enkrat uvrstil v tretji, dvakrat v drugi, leta 2011 pa je izgubil v prvem krogu. Ricardo MELLO se je, tako kot Grega ŽEMLJA, v glavni turnir uvrstil z uspešnim nastopom v kvalifikacijah. Prvi niz je s 7-5 po točno eni uri dobil Grega Žemlja, potem ko je pri izidu 5-5 nasprotniku v drugem poskusu odvzel servis. MELLO je sicer imel pri izidu 1-1 in 3-3 kar 12 priložnosti za odvzem servisa Gregi, a ni izkoristil nobene. Drugi niz je potekal hitreje, saj sta bila igralca bolj zanesljiva pri začetnem udarcu. MELLO si je ustvaril eno priložnost za break in jo pri izidu 1 - 1 tudi izkoristil. Pri rezultatu 5 - 4 je nato serviral za izenačenje v nizih, a mu je Grega ŽEMLJA odvzel servis, tako da sta igralca morala v podaljšano igro. V tej je pri izidu 3 - 2 Gregi uspel mini break, ki ga je nato ponovil pri izidu 6 - 3, ko je izkoristil 1. zaključno žogico za drugi niz. Tretji niz je prinesel nekaj razburljivih trenutkov v 4. in 5. igri. V četrti igri je imel priložnost za odvzem servisa MELLO, a je ni izkoristi, v 5. igri pa sta prav tako ostali neizkoriščeni dve priložnosti, ki si ju je ustvaril Grega. Rezultat je bil nato poravnan do 5 - 5, ko je Grega izkoristil break priložnost in povedel s 6 - 5 ter serviral za zmago. V zadnji igri je MELLO povedel s 30 - 0, a si je Grega nato le priigral prvo zaključno žogo, za zmago pa je nato potreboval še dve. Tretjo je izkoristil in si izboril mesto v drugem krogu, v katerem bo igral z Nemcem Cedricom-Marcelom STEBETOM, ki je izločil 29. nosilca, Srba Viktorja TROICKEGA. Tudi 22. letni STEBE, ki trenutno zaseda 97. mesto lestvice ATP je takot kot Mello levičar, na OP ZDA pa v glavnem turnirju nastopa prvič. današnje srečanje je trajalo dve uri in pol, Grega pa je odserviral 16 asov. Pomembno je k uspehu prispeval njegov izkoristek priložnosti za break, saj je od sedmih izkoristil tri, medtem ko je bil Brazilec v tem elementu precej slabši saj je od štirinajstih izkoristil le 1, kar 12 pa jih je zapravil v prvem nizu. TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač izgubili srečanje dvojic, že včeraj izpadel Blaž Kavčič

Ljubljana, 28.08.2012

Prvi, a žal tudi že zadnji nastop na OP ZDA sta v konkurenci dvojic opravili Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ. Američanka Vania KING in Kazahstanka Yaroslava SHVEDOVA, ki sta postavljeni za 5. nosilki sta dokazali, da sta izjemen teniški par. Še posebej uspešni sta bili doslej prav na OP ZDA, kjer sta leta 2010 zmagali, leta 2011 pa izgubili v finalu. Tudi danes sta bili daleč premočni za naši igralki, saj sta slavili z rezulatom 60 61, po uri in 20. minutah. OP ZDA se je končalo tudi za Blaža KAVČIČA. Po porazu v konkurenci posameznikov je s soigralcem iz Estonije Jurgenom ZOPPOM izgubil tudi v prvem krogu konkurence dvojic. 14. nosilca, Britanca Ross HUTCHINGS in Colin FLEMING, sta bila boljša z rezultatom 76(3) in 61. V konkurenci dvojic zdaj ostaja le še Katarina SREBOTNIK, ki bo nastopila v četrtek. TUKAJ.

Tadeja Majerič, Maša Zec Peškirič in Polona Reberšak v drugi krog turnirjev v Mamai in Osijeku, uspešna tudi Anja Gal

Ljubljana, 28.08.2012

V romunski Mamai poteka ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $. Tadeja MAJERIČ je v prvem krogu kot 6. nosilka premagala domačinko Bianco HINCU s 63 61. Uspešna je bila tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. V prvem krogu je premagala domačinko Eleno-Teodoro CADAR s 62 62. V drugem krogu bo igrala z Nemko Anne SCHAEFER, ki je izločila 1. nosilko, Romunko Cristino Andreeo MITU. Tadejo MAJERIČ v drugem krogu čaka Avstrijka Melanie KLAFFNER. Dobro pa je v glavnem ITF turnirju v Osijeku začela tudi Polona REBERŠAK. Po uspešnem nastopu v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja premagala Slovakinjo Moniko STANIKOVO s 62 62. V drugem krogu bo igrala z madžarsko mladinko Reko MULLER, ki se je v glavni turnir prav tako uvrstila iz kvalifikacij. V drugem krogu ITF turnirja (10.000 $) v italijanski Bagnatici pa se je poslovila Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Kolumbijka Yuliana LIZARAZO s 61 62. Na mladinskem turnirju do 14 let v madžarskem Pecsu je v drugem krogu izgubila Veronika ERJAVEC. Boljša od nje je bila Romunka Miriam Bianca BULGARU s 61 64. Na mladinskem turnirju do 12 let v nemškem Regensburgu je še trejo zmago zabeležila Mariborčanka Anja GAL. V tretjem krogu je premagala Belgijko Adeline LARDINOIS s 64 60 in se uvrstila v četrtfinale. TUKAJ.

ITF turnir Radenska Open 2012 - končan prvi krog, naše zastopstvo prepolovljeno

Ljubljana, 28.08.2012

V Mariboru se končuje prvi krog mednarodnega mladinskega ITF turnirja 4. ranga. Danes je na igriščih ŽTK Maribor nastopilo kar 128 igralk in igralcev, slovensko zastopstvo pa je bilo uspešnejše pri dekletih. V drugi krog se je uvrstilo 7 igralcev, med njimi tudi oba postavljena igralca Maks TEKAVEC in Urh KRAJNC DOMITER. V drugem krogu bomo videli tudi 11 igralk, med njimi domače adute Evo ZAGORAC, Sašo KLANEČEK, Zalo DOVNIK, pa tudi nosilke Tamaro ZIDANŠEK, Natalijo ŠIPEK in Tino MOHORČIČ. Posebej je porebno omeniti zmagi Zale DOVNIK, ki je izločila 7. nosilko Amit ARI LEV iz Izraela z 16 61 61 in zmago Hane MRAZ nad 14. postavljeno Rusinjo Nelli PONOMAREVO. Hana je zmagala z rezultatom 62 61. V drugem krogu bomo pri dekletih videli tri slovenske obračune. O potnici v tretji krog bodo odločale Hana MRAZ in Lara VOVK, Tina MOHORČIČ in Anette ŠČULAC ter v mariborskem obračunu Natalija ŠIPEK in Saša KLANEČEK. Na mladinskem turnirju do 12 let v nemškem Regensburgu nastopa Anja GAL. Začela je dobro in se z dvema zmagama uvrstila v tretji krog. Na turnirju do 14 let v madžarskem Pecsu nastopa Veronika ERJAVEC. Tudi ona je začela z zmago in se uvrstila v drugi krog. TUKAJ.

US Open - Polona Hercog izgubila s Kvitovo, Kavčič s Cipollo, danes samo Kavčič v dvojicah

Ljubljana, 28.08.2012

Na OP ZDA smo v posamični ženski konkurenci ostali brez predstavnic. Že v prvem krogu se je poslovila Polona HERCOG. Premagala jo je 5. nosilka, Čehinja Petra KVITOVA s 76(5) 61. Srečanje je trajalo 1 uro in 35 minut, v prvem nizu pa je že dišalo po presenečenju. Najprej je sicer servis izgubila Hercogova, a je že v naslednji igri prednost Kvitove izničila. Izjemno napeta je bila 7. igra, ko sta imeli igralki večkrat prednost, na koncu pa je 7. igro dobila Polona HERCOG in povedla s 4-3. Igralki sta bili nato izenačeni do podaljšane igre. V tej sta bili izenačeni do izida 4-4, nato pa je Kvitovi uspel mini break, priigrala si je dve zaključni žogi za prvi niz, a jih je Polona HERCOG ubranila, nato pa pri 6-6 izgubila servis in KVITOVA je podaljšano igro dobila z 8-6. V drugem nizu je Polona HERCOG pri izidu 1 - 2 izgubila začetni udarec in KVITOVA je povedala s 3 - 1. Zadnjo priložnost za priključek je imela Polona HERCOG v 5. igri drugega niza, ko ni uspela izkoristiti treh žog za re-break in Kvitova je povedla s 4-1, nato pa brez težav dobila še naslednji igri ter drugi niz s 6-1. Drugi niz je trajal vsega 30 minut, Polona HERCOG pa je zamudila lepo priložnost za zmago nad danes dokaj nezanesljivo Čehinjo, ki je napravila 26 neprisiljenih napak, Polona HERCOG jih je napravila 25.

Tudi Blaž KAVČIČ se poslavlja po prvem krogu. Italijan Flavio CIPOLLA je bil boljši v štirih nizih z rezultatom 64 76 (5) 36 63. V srečanju, ki je trajalo nekaj minut manj kot štiri ure, z malo neprisiljenimi napakami in dolgimi izmenjavami, je bil Cipolla boljši za 9 točk. Oba igralca nista najboljše servirala, zato sta si oba ustvarila veliko priložnosti za odvzem servisa nasprotniku in pri tem je bil uspešnejši CIPOLLA. Od 16 prložnosti jih je izkoristil 9, Blaž pa je od 23 priložnosti izkoristil le 8. V prvem nizu je Blaž servis izgubil dvakrat, Cipolla enkrat, v drugem nizu sta igralca izgubila servis po enkrat, v podaljšani igri pa je Blaž Kavčič povedel s 4-1, a nato do konca dobil samo še eno igro in podaljšano igro izgubil s 5 - 7. Tretji niz je pripadel Blažu KAVČIČU, ki je hitro dosegel vodstvo s 4 -1, nato pa niz dobil s 6 - 3. V zadnjem nizu je Blaža dokončno izdal servis, saj je igro na svoj začetni udarec izgubil kar štirikrat, sam pa je uspel servis Cipolli odvzeti dvakrat. Na drugi servis je osvojil samo 2 od 11 točk.

Tako Blažu KAVČIČU kot Poloni HERCOG zdaj ostaja še nastop v konkurenci dvojic.

Danes bomo na US Openu spremljali samo nastop Blaža KAVČIČA, ki bo z Jurgenom ZOPPOM igral proti Britancema Colinu FELMINGU in Rossu HUTCHINSU.

TUKAJ.

V Velenju zmagali Andrej Maček, Lea Sunarič in Miran Stefanovič

Ljubljana, 28.08.2012

V Velenju se je končalo 2. odprto prvenstvo za rekreativce. Udeležilo se ga je preko 80 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Slovenije. Zmagovalcec odprtega prvenstva Velenja pri pravih rekreativcih je postal Aleš Maček iz Radomelj, ki je v finalu s 76(3) 62 premagal Andreja Šalamuna (Lenart) in je tako tudi po tretjem tekmovanju v letošnji sezoni slovenskega rekreativnega toura še neporažen. Maček premočno vodi tudi na lestvici pravih rekreativcev, na drugem in tretjem mestu pa sta Damjan Kropivšek in Tone Komar, ki v Velenju nista igrala. V dvoboju za tretje mesto je Jože Gorenc (Kranj) z 1/6, 6/3, 11/9 premagal Sebastijana Sajovica (Visoko), ki je bil v polfinalu le korak od zmage nad Mačkom. Tolažilni turnir pravih rekreativcev je dobil Tomi Rožič (Petrovče), pred Muharemom Halilovičem (Velenje) inSimom Radulovičem (Novo mesto). V ženski konkurenci je postala zmagovalka odprtega prvenstva Velenja prva nosilka Lea Sunarič iz Žalca, ki je tudi na tretjem tekmovanju slovenskega rekreativnega tenis toura osvojila prvo mesto. V finalu je zanesljivo in hitro s 6/1 in 6/0 premagala drugopostavljeno Karmen Kristan iz Vač pri Litiji. Tretje mesto sta si razdelili Olga vrhovec (Vače) in Damjana Damiš (Laško). Turnir bivših tekmovalcev je dobil Miran Stefanovič (Ravne), ki je v finalu s 6/4, 6/4 premagal Tomaža Camloha (Velenje), tretje mesto pa sta si razdelila Ivo Beliš (Slovenj Gradec) in Robert Lazič (Pragersko).Četrti turnir iz serije slovenski rekreativni teniški tour bo v Ljubljani od 15. do 17.9.2012. Na fotografiji so: direktor tekmovanja Matjaž Končan, drugouvrščeni Andrej Šalamun, prvi Aleš Maček, tretji Jože Gorenc in četrti Sebastijan Sajovic.Tekst in foto: A. Pogačar TUKAJ.

Uspešen nastop veteranov na ITF turnirju v Opatiji

Ljubljana, 27.08.2012

Slovenski veterani in veteranke so prejšnji teden nastopali v Opatiji. V kategoriji M 70 + je Borut ŠKULJ premagal najprej Hrvata Bošnjaka, nato pa v 2.kolu izgubil proti Madžaru Fabianu 76,16 16. Riki GRIZILO je bil v isti kategoriji v 1. kolu prost, nato je izgubil proti Hrvatu Vrabecu 46,36. V kategoriji M 65+ je bil najboljši Slovenec Štefan SEME, ki je po dveh zmagah proti Hrvatu Krajcarju in Latvijcu Vozbutasu izgubil v 1/2 finalu 06 06 proti Italijanu Cerriju. Najboljši rezultat je zabeležil Marjan FURLAN v kategoriji M 60+, ki je šele v finalu klonil proti Špancu Ruizu v treh setih 75,26 36; v isti kategoriji je Jože KOLETA po zmagi proti Hrvatu Kovačiču v 1/4 finalu klonil proti Špancu Ruizu 57,26. V kategoriji M 55 + je bil najuspešnejši Slovenec Zmago TAJNŠEK, ki je po zmagah proti Hrvatoma Čurčiču in Sušanju izgubil v 1/4 finalu proti Avstrijcu Riedererju 06,26. Branko PODGORNIK je po zmagi v 1.kolu proti Hrvatu Lončariču v drugem kolu klonil proti Riedererju 06,26. Tomaž ŠTRUKELJ pa je v 1.kolu izgubil proti Hrvatu Legoviču 67,26. V kategoriji M 50+ je Ivo BELIŠ po zmagah proti Rusu Tarakanovu in Italijanu Cataldiju izgubil v 1/4 finalu proti Avstrijcu Koepfu 16,36, Matjaž FRECE je po zmagi proti Italijanu Gavazziju izgubil v 2. kolu proti Igorju Flegu ( bivši Davis cup igralec) iz Hrvaške 06,16, Sašo SVOLJŠAK je po zmagi proti Italijanu Rinaldiju v treh setih izgubil proti Hrvatu Radoševiču 26,64,16. V najmlajši kategoriji M 35+ je Marko LOPATIČ najprej premagal Rusa Chuchalkova,nato pa v 2.kolu izgubil proti 1.nosilcu Tasilu Haunu iz Nemčije 46,26. Omeniti velja še 2. mesto mešane dvojice Vera in Marko ŠTROZAK, ki sta izgubila v finalu proti paru Kusanovič,Čurčič iz Hrvaške 26,16. TUKAJ.

Blaž Kavčič začel srečanje s Flaviom Cipollo

Ljubljana, 27.08.2012

Na igriščih teniškega centra Flushing Meadows v New Yorku se danes začenja zadnji letošnji turnir za veliki slam, odprto prvenstvo ZDA. V glavnem turnirju bomo imeli tri predstavnike. Pri moških sta to Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, pri ženskah pa bo nastopila Polona HERCOG. V konkurenci dvojic bosta nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, vsaka s svojo soigralko.

Slovenske nastope bosta že danes, če bo vreme dopuščalo, začela Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG. Blaž KAVČIČ bo v drugem srečanju dneva, na igrišču št. 15, igral z 29. letnim Italijanom Flaviom CIPOLLO. Ta na US Openu nastopa tretjič, najbolje pa se je odrezal leta 2008, ko je prišel do tretjega kroga. CIPOLLA trenutno na lestvici ATP zaseda 87. mesto in je torej uvrščen 10 mest slabše od Blaža KAVČIČA. Za Blaža bo to drugi nastop v glavnem turnirju US Opena, leta 2011 je izgubil v prvem krogu.

V tretjem srečanju dneva bo na Grandstandu nastopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica v prvem krogu bo leto dni starejša levičarka, Čehinja Petra KVITOVA, 5. nosilka in 5. igralka sveta, ki prihaja na odprto prvenstvo ZDA v odlični formi, saj je osvojila pripravljalni turnir v New Havenu ta teden. KVITOVA nastopa na OP ZDA že petič, najbolje pa se je odrezala leta 2009, ko se je uvrstila v četrti krog, medtem ko je leta 2011 izpadla že v uvodnem dvoboju. Polona HERCOG bo na US Openu nastopila četrtič, dvakrat je izgubila v prvem, lani pa v drugem krogu. Polona HERCOG je prijavljena tudi v konkurenci dvojic, kjer bo združila moči z Andrejo KLEPAČ.

Opravljen je bil tudi že žreb konkurence moških in ženskih dvojic. Katarina SREBOTNIK in Jie ZHENG sta 7. nosilki in bosta v 1. krogu igrali s Čehinjo Evo BIRNEROVO in Švicarko Romino OPRANDI.

Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ, ki tokrat nastopata skupaj, se bosta v 1. krogu merili s 5. nosilkama Američanko Vanio KING in Kazahstanko Yaroslavo SHVEDOVO.

Blaž KAVČIČ bo nastopil v paru z Estoncem Jurgenom ZOPPOM, v prvem krogu pa ju čakata 14. nosilca, Britanca Colin FLEMING in Ross HUTCHINS.

Spremljajte rezultata Blaža in Polone v živo TUKAJ.

Mladinski ITF turnir do 18 let "Radenska Open 2012", Anže Lovišček in Jan Dernič v glavni turnir

Ljubljana, 27.08.2012

Iz Kranja so se mladinci in mladinke preselili v Maribor. Tu se je s kvalifikacijami začel ITF turnir 4. ranga v kategoriji do 18 let, "Radenska Open 2012". Ponuja se torej še ena lepa priložnost za naše igralke in igralce, da na domačih tleh pridejo do točk za mladinsko svetovno lestvico. Tudi v Mariboru je zato udeležba naših igralk in igralcev številčna. Turnir je močnejši in bolje zaseden pri fantih, zato je moralo kar nekaj naših igralcev v kvalifikacije. V zaključnem krogu kvalifikacij jih je nastopilo 5, v glavni turnir sta se z zmago v zadnjem krogu uvrstila Anže LOVIŠČEK in Jan DERNIČ, kot srečna poraženca pa tudi Grega BOH in Gregor DOLINŠEK. V glavnem turnirju bo nastopilo 20 slovenskih igralcev, mesto nosilcev pa je pripadlo Maksu TEKAVCU (12) in Urhu KRAJNC DOMITER (16).Pri dekletih našim igralkam ni bilo potrebno igrati kvalifikacij, saj so vse prijavljene igralke v glavnem turnirju, ki se začne v torek. V glavnem tunirju bo nastopilo 23 igralk, najvišje je postavljena Eva ZAGORAC in sicer na mesto 2. nosilke, med nosilkami pa so še Tamara ZIDANŠEK (12), Natalija ŠIPEK (13) in Tina MOHORČIČ (16). Na fotografiji: Matic Špec TUKAJ.

V Radomljah končan 1. teniški maraton

Ljubljana, 27.08.2012

V Radomljah se je končal prvi teniški maraton, ki ga je po 26. urah igranja dobila ekipa TK Radomlje. Ta je z rezultatom 222 - 196 premagala ekipo Radia HIT. Uvodni večer, v petek 24.avgusta, je na igrišču postregel z vrhunskim dvobojem nekdanjih reprezentantov za Davisov pokal Andreja Kraševca in Gregorja Krušiča, kasneje pa v soočenju preostalih članov obeh ekip (TK Radomlje vs. Radio Hit) privabil več kot 200 gledalcev, ki so, povsem logično bolj skladno navijali za domače radomeljske tenisače, hkrati pa držali energijo in vzdušje vse do poznih jutranjih ur. Ker je bil maraton, resda na igriščih tekmovalen, sicer pa športno združevalen, v izjemni okolici so lep dan preživeli tudi družinski člani tekmovalcev in ostalih teniških navdušencev, so bili na koncu nagrajeni zmagovalci in poraženci. Nagradni sklad je prispeval Babolat in radio Hit, pokrovitelj turnirja pa je bil CarCenterCerar, podjetje, ki se ukvarja z vulkanizerstvom in prodajo pnevmatik ter avtovleko in hitrimi servisi. Tekst: G. Bolhar. Še več podrobnosti o poteku maratona in fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Poraz Saše Bendeta in Anje Prislan v prvih krogih, zmaga Dalile Jakupović

Ljubljana, 26.08.2012

Na ITF turnirju v italijanski Bagnatici (10.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu premagala domačo kvalifikantko Martino COLMEGNA z rezultatom 60 63. V Osijeku potekata ženski ITF turnir in moški turnir serije Futures, oba z nagradnim skladom 10.000 $. V kvalifikacijah turnirja žensk je nastopila Polona REBERŠAK in bila uspešna. V zadnjem krogu kvalifikacij je premagala Dajano CVJETKOVIČ iz BiH z rezultatom 60 62 in se uvrstila v glavni turnir. Na moškem turnirju je v zadnjem krogu kvalifikacij nastopil Sašo BENDE, ki pa je izgubil z Avstralcem Oliverjem CERANICEM z rezultatom 36 64 36. Poraz pa k sreči ni bil usoden, saj se je uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec. Nadomestil je Blaža ROLO, ki je odpovedal nastop na turnirju. Že danes pa je nastopil v prvem krogu glavnega turnirja, kjer pa ni bilo popravnega izpita, tako da je po porazu s Slovakom Michalom MILKOM s 46 36, z nastopi na turnirju končal. Hitro se je na ITF turnirju (10.000 $) v Beogradu poslovila Anja PRISLAN, ki v zadnjem času ne najde prave forme in praviloma izgublja v uvodnih krogih. Tokrat je kot 3. nosilka v prvem krogu izgubila z 21. letno Bolgarko Dalio ZAFIROVA 6-2 1-6 0-6. Foto: Flickr.com TUKAJ.

Kaj se bo ta teden dogajalo na teniških igriščih doma in na tujem

Ljubljana, 26.08.2012

Teden, ki je pred nami prinaša zadnji turnir za veliki slam v New Yorku, na katerem bosta v ponedeljek nastopila Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG.

V romunski Mamaii bosta na 25.000 $ vrednem ITF turnirju nastopili Tadeja MAJERIČ in Maša Zec PEŠKIRIČ, v Italiji bo v Bagnatici na ITF turnirju (10.000 $) nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, v Beogradu je na enako vrednem turnirju prijavljena Anja PRISLAN, v Osijeku pa v kvalifikacijah ITF turnirja (10.000$) že igra Polona REBERŠAK. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Poljakinjo Justyno PAJAK s 62 61, v zadnjem bo igrala z Dajano CVJETKOVIČ.

V Osijeku bo na turnirju Futures poskušal osvojiti še en naslov Blaž ROLA, v kvalifikacijah pa so že nastopili Sašo BENDE, Miha MLAKAR in Tilen ŽITNIK. Sašo BENDE je bil uspešen in se je uvrstil v zadnji krog kvalifikacij, kjer bo igral z Avstralcem Oliverjem CERANICEM, Tilen ŽITNIK in Miha MLAKAR pa sta izgubila v prvem oz. drugem krogu.

Na domačih teniških igriščih bomo spremljali nastope naših igralcev in igralk na ITF turnirju 4. ranga v Mariboru, obračune v ligi do 14 let, ki bo potekala čez ves teden, konec tedna državno prvenstvo za veterane na Ptuju, v soboto in nedeljo pa obračune v 1. moški teniški ligi in nastope najmlajših tekmovalcev v Novi Gorici.

TUKAJ.

Na ITF turnirju 4. ranga v Kranju zaključek brez domačih predstavnikov, zmagovalca Nikolina Jović in Sebastian Prechtel

Ljubljana, 26.08.2012

V Kranju se končuje mladinski ITF turnir 4. ranga. Danes so bili na sporedu polfinalni obračuni, v katerih smo videli tudi nastop naše mladinke Tine MOHORČIČ. Tina je v preteklih dveh dneh odigrala dve težki srečanji, ki sta trajali po tri ure, kar je očitno pustilo posledice in v današnjem polfinalnem nastopu, ko je igrala s Srbkinjo Nikolino JOVIĆ, ni pokazala igre, ki jo je krasila v preteklih dneh. Napravila je preveč neizsiljenih napak, da bi se lahko resneje upirala nasprotnici. Ta je slavila z rezultatom 62 61. Tina MOHORČIČ je tokrat nastopila v tretjem polfinalu na turnirjih 4. ranga, doslej pa je osvojila 1 turnir 5. ranga. S tem uspehom bo na lestvici ITF pridobila kakšnih 200 mest in bo okrog 700. mesta. V drugem polfinalu pri dekletih je 2. nosilka, Avstrijka Karoline KURZ, premagala Čehinjo Simono HEINOVO s 64 61. V finalu je nepostavljena srbska igralka Nikolina JOVIĆ premagala Karoline KURZ s 62 62 in se veselila zmage na turnirju. Pri fantih je na koncu slavil 7. nosilec, Nemec Sebastian PRECHTEL. Ta je zaradi pozne prijave moral v kvalifikacije, kjer je v finalnem nastopu kvalifikacij izgubil z našim Alešem GERMIČEM, nato pa se v turnir uvrstil kot srečni poraženec in v finalu premagal 1. nosilca Daniela BAUMANNA z 06 62 64. V konkurenci moških dvojic sta zmagala Nemca Daniel CZEPIELEWSKI in Michael FEUCHT, pri dekletih pa sta bili najboljši Čehinji Simona HEINOVA in Andrea Gabriela KNUTSON. Na fotografiji Nikolina Jović. Nekaj fotografij si lahko ogledate tudi v fotogaleriji TUKAJ.

Blaž Rola osvojil turnir serije Futures v Vinkovcih

Ljubljana, 26.08.2012

Blaž ROLA je osvojil tretji letošnji turnir serije Futures. Tokrat je slavil v Vinkovcih, kjer je dosegel dvojno zmago. Slavil je tako med posamezniki, kot tudi v konkurenci dvojic. V današnjem finalu je premagal 2. nosilca Tonija ANDROIĆA s 62 62. Že pred tem je v četrtfinalu premagal domačina Joška TOPIĆA z rezultatom 64 63, v polfinalu pa je bil boljši od Hrvata Mateja DELIČA s 63 16 64. Uspešen je bil tudi v konkurenci dvojic, saj sta z domačinom Mislavom HIŽAKOM že osvojila turnir. V finalu sta s 64 76(3) premagala igralca iz BiH, Aldina ŠETKIČA in Tomislava BRKIČA. V avstrijskem Portschachu je v četrtfinalu izgubil Tomislav TERNAR. Premagal ga je Italijan, Riccardo BELLOTTI, s 61 75. Foto: Flickr.com TUKAJ.

Državno veteransko prvenstvo konec tedna na Ptuju - danes zadnji dan za prijave

Ljubljana, 26.08.2012

Državno veteransko prvenstvo bo letos na PtujuZadnji dan za prijave je ponedeljek, 27.8.2012.

Prijave niso potrebne na ITF v London, temveč direktno organizatorju in sicer na mail : mljet@yahoo.com


Direktor turnirja je Luka Hazdovac, tel. 040 304 897 fax 02 782 22 01.


Iz ITF so sporočili, da PRIJAVA Z IPIN KODO NI OBVEZNA. Igralci, ki ne bodo prijavljeni z IPIN kodo ne bodo dobili ITF točk za mednarodno lestvico.


Planirano je, da se turnir prične v četrtek, 30.8. 2012 , v kolikor pa bo število prijav dovoljevalo pa se bo pričel v petek.



Turnir je na ITF koledarju / rang 4 / in rezultati normalno štejejo za ITF seniors world ranking, z izjemo, ki je navedena zgoraj.


Sašo Svoljšak

TUKAJ.

V Velenju poteka drugo OP slovenskega rekreativnega teniškega toura

Ljubljana, 25.08.2012

Sobota na igriščih Šaleškega teniškega kluba Velenje je bila vroča, dolga in napeta. Na drugem turnirju iz serije slovenski rekreativni teniški tour sodeluje 64 igralcev v kategoriji pravih rekreativcev, 9 tekmovalk v ženski konkurenci in 9 bivših tekmovalcev. Na turnirju pravih rekreativcev je v igri še vedno 1. nosilec Aleš MAČEK, 2. nosilca Mitjo UDOVIČA je izločil 10. postavljeni Sašo PALMA, 3. nosilca Denisa URANIČA je izločil Mitja GORŠEK, zanesljiv pa je bil 4. nosilec Alojz AŠIČ. V turnirju bivših tekmovalcev, kjer je zaigralo devet igralcev, so se v polfinale uvrstili Ivo BELIŠ (Slovenj Gradec), Miran STEFANOVIČ (Ravne), Tomaž CAMLOH (Velenje) in zmagovalec Kamnika Robert LAZIČ (Polskava). V ženskem delu turnirja se bosta v finalu pomerili prva nosilka Lea Sunarič (Žalec) in druga nosilka Karmen Kristan (Vače pri Litiji). Podrobnosti prvega dne turnirja v Velenju preberite TUKAJ.

Začelo se je ligaško tekmovanje do 14 let

Ljubljana, 25.08.2012

Z današnjimi obračuni prvega kroga se je začelo letošnje ligaško tekmovanje za deklice in dečke v kategorji do 14 let. Dečki tekmujejo v skupinah A in B, skupaj pa v obeh skupinah nastopa 9 ekip. V play off, ki bo tako za dečke, kot za deklice na sporedu 18. in 19. septembra se uvrstita 1. in 2. uvrščena ekipa iz vsake skupine. Deklice nastopajo v skupinah A, B in C. Skupaj bo igralo 15 ekip. V play off se uvrstita 1. in 2. uvrščena ekipa iz skupine B ter 1. uvrščeni ekipi iz skupine A in C. V prvem krogu je v mariborskem obračunu ekipa deklic ŽTK Maribor s 3 - 1 premagala ekipo TK Branik. V prvih dveh krogih je bilo odigranih samo 11 srečanj, večina srečanj drugega kroga je prestavljenih zaradi slabega vremena. Na fotografiji ekipa TK Triglav Kranj. Rezultate srečanj najdete TUKAJ.

V Radomljah še vedno poteka teniški maraton

Ljubljana, 25.08.2012

V Radomljah še vedno poteka 25. urni teniški maraton v katerem moči merita ekipi TK Radomlje in Radia Hit. Na vsaki strani sodeluje po 9 igralcev, ki so do 15. ure odigrali dvajset enournih dvobojev, končni izid pa še vedno ni odločen saj sta ekipi zelo izenačeni. Od 15. ure do konca maratona, ki se bo zaključil danes ob 21. uri bodo nastopile še ekipe dvojic, ki bodo najverjetneje odločile o končnem zmagovalcu, čeprav rezultat, tako kot običajno pri takih srečanjih, ni v ospredju. V petek zvečer se je ob igriščih zbralo veliko gledalcev, ki so vzpodbujali nastopajoče, še več pa jih pričakujejo danes popoldne in proti koncu dvoboja. Teniški maraton sta skupaj orginizirala Andrej KRAŠEVEC (TK Radomlje) in Gašper BOLHAR (Radio HIT). Končni izid in krajši komentar dogajanja na maratonu boste lahko prebrali v prihodnjih dneh, ko bomo objavili tudi fotogalerijo. TUKAJ.

Nika Radišič poražena v finalu turnirja TE do 12 let na Ptuju

Ljubljana, 25.08.2012

Na Ptuju se je končal mladinski teniški turnir TE do 12 let. V današnjem finalu deklic je nastopila Nika RADIŠIČ, ki je v polfinalu premagala srbsko igralko Neveno SOKOVIĆ s 61 62. Njena nasprotnica je bila Jovana VUKOVIĆ (ta je že v prvem krogu premagala našo Kristino NOVAK), ki je v drugem polfinalu včeraj gladko s 60 60 odpravila V. KHALTURINO iz Rusije. V današnjem finalnem obračunu je bila Srbkinja Jovana VUKOVIĆ boljša od Nike RADIŠIČ in je slavila z izidom 63 62. Pri fantih je finale minil brez Slovencev. V včerajšnjem polfinalu je namreč Matic PODLIPNIK izgubil s Srbom Bidinom ZARKOVIĆEM z 16 46. Drugi finalist pri fantih je bil Romun Alexander GIMA. V finalu je bil Bidin ZARKOVIĆ prepričljivo boljši od Alexandra GIME in je zmagal z izidom 61 61. Za slovenske zmagovalne stopničke pa je poskrbela Kristina NOVAK, ki je s soigralko iz Srbije Jovano VUKOVIĆ slavila v konkurenci dvojic. V finalu sta premagali Tino CVETKOVIČ in Niko RADIŠIČ s 60 63. V fantovski konkurenci sta turnir dvojic dobila Hrvat Karlo SUEVIĆ in Rus Yan BONDAREVSKIY. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju v polfinalu samo Tina Mohorčič

Ljubljana, 24.08.2012

V četrtfinalu ITF turnirja do 18 let, 4. ranga v Kranju, smo imeli v četrtfinalu pet igralk oz. igralcev, v polfinalu pa bo zaigrala samo Tina MOHORČIČ. Ta je danes v izjemno izenačenem srečanju premagala 1. nosilko in zmagovalko turnirja v Domžalah, Rusinjo Anastasio CHIKALKINO s 62 67(4) 76(5). Ostali naši predstavniki so z nastopi končali v četrtfinalu. Natalija ŠIPEK je izgubila s Čehinjo Simono HEINOVO s 36 06, Evo ZAGORAC je izločila 2. nosilka, Avstrijka Karoline KURZ s 62 75, Maks TEKAVEC je izgubil s Črnogorcem Ivanom SAVELJIĆEM z 26 26, Aljaž RADINSKI pa je moral priznati premoč Nemcu Sebastianu PRECHTELU, ki je slavil s 61 61. V konkurenci dviojic v zaključnih obračunih nismo imeli naših predstavnikov. Sta pa pri dekletih že znani zmagovalki. Turnir v Kranju sta osvojili Čehinji Simona HEINOVA in Andrea Gabriela KNUTSON. TUKAJ.

ello
ello
Grega Žemlja v glavnem turnirju US Opena z Ricardom Mello, Katarina Srebotnik izgubila polfinale v New Havenu

Ljubljana, 24.08.2012

Pa mu je uspelo, bi lahko zapisali ob uspehu Grege ŽEMLJE, ki bo prvič v karieri zaigral v glavnem turnirju odprtega prvenstva ZDA. Grega je v kvalifikacijskem turnirju trikrat zanesljivo zmagal. V zadnjem krogu kvalifikacij je bil boljši od 25. letnega Belgijca Yannicka MERTENSA s 61 63. Čestitamo, Grega!. Zelo soliden žreb pa ga čaka tudi v glavnem turnirju. V prvem krogu bo igral z 22. letnim levičarjem iz Brazilije, Riccardom MELLO, ki na OP ZDA nastopa četrtič, trenutno pa se nahaja na 168. mestu lestvice ATP. Na WTA turnirju v New Havenu je Katarina nastope s svojo novo soigralko Jie ZHENG končala v polfinalu. Premagali sta ju 1. nosilki, Američanki Lisa RAYMOND in Liezel HUBER z rezultatom 75 63. TUKAJ.

US Open 2012 - Grega Žemlja v zadnji krog kvalifikacij, Aljaž Bedene izpadel, znan žreb glavnega turnirja

Ljubljana, 24.08.2012

V New Yorku se nadaljujejo kvalifikacijska srečanja na OP ZDA.

Grega ŽEMLJA je bil tudi v drugo uspešen. Danes je premagal Nizozemca Matwea MIDDELKOOPA z rezultatom 75 63. V zadnjem krogu kvalifikacij bo v petek ob 17. uri igral s 25. letnim Belgijcem Yannikom MERTENSOM, 221. igralcem lestvice ATP.

Svoj drugi nastop je opravil tudi Aljaž BEDENE. Žal je srečanje z 20. letnim Američanom Danielom KOSAKOWSKIM, 373 igralcem lestvice ATP izgubil v dramatičnem zaključku tretjega niza. Američan je srečanje dobil z izidom 63 36 76(7)

V New Yorku pa je bil opravljen tudi žreb glavnega turnirja za moške in ženske.

Blaž KAVČIČ ima na papirju ugoden žreb. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo nepostavljen igralec in sicer 29. letni Italijan Flavio CIPOLLA, ki na lestvici ATP zaseda 88. mesto. Italijan na US Open nastopa tretjič, najboljšo uvrstitev pa je dosegel leta 2008, ko se je uvrstil v tretji krog. Igralca sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2010, ko je na pesku, na Challengerju v Maroku v dveh nizih slavil Italijan.

Težjo nalogo ima Polona HERCOG. Nasproti ji bo stala 5. nosilka, leto starejša Čehinja Petra KVITOVA, lanskoletna zmagovalka turnirja za grand slam v Wimbledonu. Na letošnjih prvih treh turnirjih za grand slam se je dvakrat uvrstila v polfinale, Wibledon pa je končala v četrtfinalu. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

TUKAJ.

Na turnirju TE do 12 let na Ptuju v polfinalu Nika Radišič in Matic Podlipnik

Ljubljana, 23.08.2012

Na turnirju TE do 12 let na Ptuju so že znani polfinalisti in polfinalistke. Med njimi sta v vsaki kategoriji tudi naša igralca. Pri dečkih je to Matic PODLIPNIK, ki je v četrtfinalu premagal Rusa Y. BONDAREVSKYGA, finalista turnirja TE na Otočcu. Izid se je glasil 64 63 v korist Matica PODLIPNIKA. Naš drugi predstavnik v četrtfinalu Tim TEKAVEC je izgubil z Romunom Alexandrom GIMO z rezultatom 16 36. Pri deklicah se je v polfinale uvrstila naša reprezentantka do 12 let Nika RADIŠIČ. V četrtfinalu je premagala Rusinjo V. PARIYSKAYO z rezultatom 61 63. Tudi v konkurenci deklic je naša druga predstavnica v četrtfinalu Kaja JUVAN izgubila. Premagala jo je Srbkinja Nevena SOKOVIĆ s 64 61. V konkurenci dvojic pri fantih v finalu nimamo predstavnikov, pri deklicah pa bodo o naslovu zmagovalke turnirja odločale Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ na eni ter Kristina NOVAK in Jovana VUKOVIĆ na drugi strani. Na fotografiji: Matic PODLIPNIK TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju imamo pet četrtfinalistov, Nina Potočnik izgubila v polfinalu Budaorsa

Ljubljana, 23.08.2012

Na ITF turnirju 4. ranga v Kranju so se slovenski igralci in igralke odrezali še bolje kot v Domžalah. V četrtfinalu bo jih bo nastopilo 5. Pri fantih je v domačem obračunu tretjega kroga Maks TEKAVEC premagal Matica ŠPECA z rezultatom 64 63. Še naprej dobro igra Aljaž RADINSKI. Ta je v tretjem krogu premagal igralca iz BiH, Patrika JOVANOVIĆA z rezultatom 61 36 75. V tretjem krogu pa je izgubil Rok SITAR. Izločil ga je Slovak Alex MOLCAN s 64 60. Pri dekletih so se v četrtfinale uvrstile tri naše igralke. Eva ZAGORAC je premagala Čehinjo Miriam KOLODZIEJOVO z rezultatom 60 76(5), Natalija ŠIPEK je bila boljša od 3. nosilke, Čehinje Petre MELOUNOVE s 76(1) 75, kot tretja pa se je v četrtfinale uvrstila Tina MOHORČIČ, ki je premagala Čehinjo Dominiko HALDINOVO z rezultatom 46 63 62. V konkurenci dvojic tako pri fantih kot tudi pri dekletih v polfinalu nimamo predstavnikov. Na ITF turnirju 2. ranga v madžarskem Budaorsu je Nina POTOČNIK nastope končala v polfinalu. Premagala jo je Čehinja Gabriela PANTUCKOVA z rezultatom 60 62. tem je dosegla enega najboljših rezultatov doslej v posamični konkurenci na mladinskih ITF turnirjih in osvojila novih 50 točk za lestvico ITF, kar jo bo na lestvici približalo prvim 100 mladinkam na svetu. TUKAJ.

Slovenski obračun v Dallasu dobila Katarina Srebotnik

Ljubljana, 23.08.2012

Na WTA turnirju v Dallasu sta se v četrtfinalu konkurence dvojic med sabo udarili letošnji soigralki na olimpijadi v Londonu, Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Vsaka s svojo soigralko sta si poskušali izboriti napredovanje v polfinale in na koncu je to uspelo starejši in izkušenejši Katarini SREBOTNIK. S Kitajko Jie ZHENG sta premagali Andrejo KLEPAČ in Alicjo ROSOLSKO z rezultatom 63 75. V polfinalu bosta igrali s 1. nosilkama na turnirju, Američankama Liso RAYMOND in Liezel HUBER. TUKAJ.

Tomislav Ternar in Blaž Rola v četrtfinalu, Dalila Jakupović, Anja Prislan in Andraž Bedene izgubili

Ljubljana, 23.08.2012

Nadaljujejo se mednarodni turnirji, kjer so bili odigrani prvi in drugi krogi glavnih turnirjev.

Na turnirju serije Futures v Portschachu se je Tomislav TERNAR uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 63 63 premagal domačina Lucasa MIEDLERJA, 16 letnika, ki je nastopil s posebnim povabilom. V četrtfinalu bo igral s 3. nosilcem, Italijanom Riccardom BELLOTTIJEM.

Na ženskem ITF turnirju, ki poteka istočasno, je izpadla še zadnja Slovenka. Že v prvem krogu je izgubila 2. nosilka Anja PRISLAN. Premagala jo je domačinka, 21. letna Natasha BREDL, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Izid se je glasil 36 62 76(9) v korist Avstrijke.

Na turnirju serije Futures v Vinkovcih, se je Blaž ROLA uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je bil boljši od Hrvata Mateja ŠABANOVA s 61 61. Z nastopi pa je v drugem krogu končal Mike URBANIJA. Izgubil je s Tomislavom BRKIČEM iz BiH z rezultatom 16 46.

Na Futuresu v Zlatiboru pa je v drugem krogu izpadel Andraž BEDENE. Premoč je moral priznati Srbu Saši STOJISAVLJEVIĆU, ki je bil boljši z rezultatom 60 61.

Na ženskem ITF turnirju v Charleroiu je v drugem krogu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Izločila jo je Francozinja Alize LIM.

Na fotografiji Blaž ROLA. Foto: Flickr.com

TUKAJ.

25. urni teniški maraton v petek in soboto v Radomljah

Ljubljana, 23.08.2012

Nekdanji odlični teniški igralec Andrej Kraševec in športni novinar Gašper Bolhar bosta svežo idejo uresničila 24. in 25. avgusta. Sredi poletnega dopusta je, jasno, na teniškem igrišču, padla ideja o prvem slovenskem teniškem maratonu. Andrej Kraševec ima svojo teniško šolo, Gašper Bolhar pa teniški lopar vihti že leta, poleg tega pa ima športni urednik radia Hit pod kontrolo cel kup športnih projektov. Po ideji je teniškem maratonu še najbližja Hitova prireditev Dneva mladih, kjer imajo košarkarji za seboj že 13 maratonov, hokejisti pa tri.Prizorišče premiernega neustavljivega športnega dogodka bodo igrišča teniškega kluba Radomlje, ki mu predseduje Frenk Kaplja (sin Jaka je še vedno eden od upov slovenskega tenisa), s teniškimi nadobudneži pa se ukvarja in jih vzgaja, nekdanji svetovni podprvak do 14 leta in slovenski reprezentant a Davisov pokal, danes 33 letni Andrej Kraševec - Kraši.Tako Kraševec, kot tudi Bolhar (ekipa nosi ime radia Hit), sta v svoje vrste zbrala teniške prijatelje, ki bodo loparje začeli vihteti v petek 24. avgusta ob 19. uri, igrali na vso moč tudi skozi noč ter z zadnjimi petimi urami v igri dvojic končali maraton v soboto 25. avgusta ob 21. uri. Naziv kakovostnih nosilcev obeh ekip pa pri Radomljanih pripada Krašiju, pri ekipi radia Hit pa Gregorju Krušiču, tudi nekdanjemu slovenskemu reprezentantu, danes pa zastopniku priznane svetovne teniške znamke Babolat.Razpored teniškega maratona 2012 in pravila igranja si lahko pogledate TUKAJ.

Na Ptuju v igri le še Tim Tekavec, Matic Podlipnik, Kaja Juvan in Nika Radišič

Ljubljana, 22.08.2012

Na turnirju Tennis Europe do 12 let, ki se igra na Ptuju bomo v četrtfinalu videli nastope štirih Slovencev oz. Slovenk. Pri dečkih sta se v četrtfinale uvrstila Tim TEKAVEC, ki je premagal Srba Stefana GAZO s 63 64 in Matic PODLIPNIK, ki je izločil Blaža VIDOVIČA z rezultatom 62 61. Pri deklicah sta se v četrtfinale uvrstili Kaja JUVAN, ki je bila boljša od Žive FALKNER s 64 63 in Nika RADIŠIČ, ki je premagala Hrvatico Ivo KRIVIC s 62 60. V konkurenci dvojic sta pri fantih v polfinalu Tin KRSTULOVIČ in Marko KOVAČEVIČ. Pri deklicah pa bodo v polfinalu igrale Taya TOŠIČ in Hrvatica Lana ŠIPEK, Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ, Anja GAL in Katja HRKAČ ter Kristina NOVAK, ki igra v paru z Jovano VUKOVIĆ. Nekaj fotografij iz Players partya, ki nam jih je poslal organizator, si lahko ogledate TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju dobre predstave fantov in deklet, na Madžarskem Nina Potočnik v polfinalu

Ljubljana, 22.08.2012

Na ITF turnirju do 18 let, ki se odvija na igriščih TK Triglav Kranj so fantje končali drugi, dekleta pa prvi krog. Naši igralci in igralke so zaenkrat še v igri, bolje pa gre fantom. Danes so zmagali in se v tretji krog uvrstili Maks TEKAVEC, ki je premagal Hrvata Orlanda POPOVIČA s 76(2) 75, Matic ŠPEC je bil boljši od Jamiea MALIKA iz Velike Britanije s 46 62 64, Rok SITAR je izločil Norvežana Viktorja DURASOVICA z rezultatom 63 64, Aljaž RADINSKI pa si je priigral uvrstitev v tretji krog z zmago nad Čehom, 4. nosilcem, Miroslavom HERZANOM 75 67(4) in 61. Iz nadaljnjega tekmovanja so izpadli Rok KRIŽAJ, ki je izgubil z Igorjem SAVELJIČEM iz Črne Gore 63 36 46, Urh KRAJNC DOMITER, katerega je premagal Nemec Sebastian PRECHTEL s 75 62 in Dorian Tomaž JANEŽIČ, ki je moral premoč priznati Avstrijcu Sebastianu OFNERJU. Ta je bil boljši s 61 75. Tudi dekleta se dobro držijo, v drugi krog pa so se uvrstila štiri. Že včeraj je zmagala Tina MOHORČIČ, danes pa so se ji pridružile Natalija ŠIPEK z gladko zmago nad Rusinjo Aleno VASILYEVO s 63 60, Eva ZAGORAC, ki ni imela težav z Izraelko Amit LEV ARI in je zmagala s 62 62 ter Pia BRGLEZ, ki se je od naših igralk morala za zmago najbolj potruditi. Na koncu je ugnala Hrvatico Mio JURASIČ z rezultatom 62 67(4) 64. Izgubila je Tamara ZIDANŠEK, katero je premagala Avstrijka Karoline KURZ s 64 63 . Še naprej pa s predstavami navdušuje 15. letna Nina POTOČNIK. Na ITF turnirju 2. ranga, ki poteka v madžarskem Budaorsu se je uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je premagala Romunko, Cristino ENE, ki na lestvici ITF zaseda 194. mesto. V polfinalu bo igrala s Čehinjo Gabrielo PANTUCKOVO. Na fotografiji: Aljaž Radinski. Nekaj fotografij današnjih obračunov so lahko ogledate v TUKAJ.

Polona Hercog izpadla v Dallasu, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik uspešni v New Havenu

Ljubljana, 22.08.2012

Na WTA turnirju v Dallasu (220.000 $) je v drugem krogu izgubila Polona HERCOG. S 63 62 jo je izločila izkušena Italijanka, 3. nosilka, 26. igralka lestvice WTA, Roberta VINCI. Bolje je šlo našima predstavnicama na WTA turnirju v New Havenu. Katarina SREBOTNIK in Jie ZHENG sta v prvem krogu premagali Madžarko Timeo BABOS in Američanko Sloane STEPHENS s 63 64. V naslednjem krogu bosta igrali z Andrejo KLEPAČ in Alicjo ROSOLSKI, ki sta v prvem krogu premagali Španki Carlo SUAREZ NAVARRO in Silvio SOLER-ESPINOSA s 61 63. TUKAJ.

Us Open - Grega Žemlja in Aljaž Bedene v drugi krog, Petra Rampre izgubila

Ljubljana, 22.08.2012

V New Yorku se je s kvalifikacijami začel zadnji turnir za grand slam v letošnjem letu, US Open.

Aljaž BEDENE je v svojem prvem nastopu v New Yorku postavljen za 2. nosilca in je v prvem krogu igral s Kitajcem, 22. letnim Ze ZHANGOM, 171. igralcem lestvice ATP. Aljaž BEDENE je prvi nastop opravil z odliko, saj je Kitajca izločil gladko z rezultatom 62 64 in se v drugem krogu pridružil Gregu ŽEMLJI.

Prav tako je bil v prvem krogu že včeraj uspešen Grega ŽEMLJA. Tudi zanj je to prvi nastop, na turniju pa je 6. nosilec. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil domačin, 18.letni Christian HARRISON, 498. igralec lestvice ATP. Grega ŽEMLJA z mladim Američanom ni imel veliko dela in je zanesljivo zmagal z izidom 63 64.

32. letna Petra RAMPRE je prvič nastopila na OP ZDA. V prvem krogu je igrala s 17. nosilko ženskega kvalifikacijskega turnirja, Švicarko Stefanie VOEGELE, ki na US open nastopa tretjič, trenutno pa je 137 igralka sveta. Petra RAMPRE je hitro dobila prvi niz, enako gladko je drugega izgubila, v tretjem pa se ji po zaostanku z 1-4 ni več uspelo vrniti v igro in Švicarka je slavila z izidom 16 61 64

Nastop v glavnem turnirju sta si že zagotovila Polona HERCOG in Blaž KAVČIČ.

TUKAJ.

Na turnirju TE do 12 let na Ptuju v tretji krog 6 dečkov in 7 deklic

Ljubljana, 21.08.2012

Na Ptuju poteka mladinski teniški turnir TE do 12 let. Končana sta prva kroga pri dečkih in deklicah, v tretji krog pa se je uvrstilo lepo število naših predstavnikov. Pri dečkih se bodo v tretjem krogu za nastop v četrtfinalu borili Tim TEKAVEC, Jan KUPČIČ, Gašper BEZJAK, Blaž VIDOVIČ, Matic PODLIPNIK in Marko KOVAČEVIČ. Pri deklicah je v tretjem krogu 7 slovenskih igralk. Jutri bodo nastopile Živa FALKNER, Kaja JUVAN, Leeloo OBRUL, Nika RADIŠIČ, Katja HRKAČ in Lana ŠIPEK. Nekoliko presenetljivo se je že v drugem krogu poslovila Kristina NOVAK. Srečanja tretjega kroga se začnejo ob 09.00 uri. Na fotografiji: Tim TEKAVEC TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju v igri še 7 fantov in 5 deklet

Ljubljana, 21.08.2012

Na ITF turnirju 4. ranga v Kranju so odigrali 1. krog pri fantih ter polovico dvobojev prvega kroga pri dekletih. Pri fantih so v prvem krogu zmagali Dorian Tomaž JANEŽIČ, Matic ŠPEC, Urh KRAJNC DOMITER, Aljaž RADINSKI, Rok KRIŽAJ in Rok SITAR. V drugem krogu je tudi Maks TEKAVEC, ki je bil v prvem krogu prost. Pri dekletih je nastopilo osem parov, v drugi krog pa se je uvrstila Tina MOHORČIČ. Nastop jutri čaka še Tamaro ZIDANŠEK, Pio BRGLEZ, Natalijo ŠIPEK in Evo ZAGORAC. Turnir se nadaljuje v sredo, tekme se na igriščih TK Triglav Kranj začnejo ob 09. uri. TUKAJ.

Andraž Bedene v drugi krog Zlatibora, Nina Potočnik v četrfinalu ITF turnirja 2. ranga v Budaorsiju

Ljubljana, 20.08.2012

Na turnirju serije Futures v Zlatiboru se je Andraž BEDENE uvrstil v drugi krog. V prvem je bil boljši od domačina Ivana MILIVOJEVIĆA, katerega je premagal z rezultatom 67(5) 63 60. Nina POTOČNIK še naprej odlično nastopa na mednarodnem ITF turnirju do 18 let, 2. ranga, v madžarskem Budaorsiju. V drugem krogu je premagala domačinko, 15. letno Bianko BEKEFI, trenutno 158. mladinko sveta, z rezultatom 64 63. V četrtfinalu bo igrala z Romunko Cristino ENE. TUKAJ.

V Kranju končane kvalifikacije na ITF 18, na Ptuju se je začel turnir TE U12

Ljubljana, 20.08.2012

V Kranju se jutri začne glavni del mladinskega turnirja ITF do 18 let, 4. kategorije, za fante in dekleta. Turnir šteje za mladinsko svetovno lestvico, danes pa so se končale kvalifikacije. Kljub velikemu številu domačih igralcev so se skozi kvalifikacijsko sito prebili le štirje. Pri fantih je to uspelo Maticu SOTLERJU, Aljažu RADINSKEMU in Alešu GERMIČU, pri dekletih pa je bila uspešna samo Pia BRGLEZ. V glavnem turnirju bo nastopilo 64 fantov in 32 deklet. Pri fantih bo nastopilo 13 Slovencev, najvišje pa mkotira Maks TEKAVEC, ki je na lestvici ITF na 574. mestu, na turnirju pa je 11. nosilec. 1. nosilec turnirja fantov je Nemec Daniel BAUMANN. Pri dekletih bomo imeli 10 predstavnic, najvišje je na lestvici ITF uvrščena Eva ZAGORAC na 460. mesto, zato na turnirju zaseda mesto 5. nosilke. Pri dekletih mesto prve nosilke zaseda Rusinja Anastasia CHIKALKINA (na fotografiji).Na Ptuju se je danes začel glavni del turnirja Tennis Europe do 12 let. Tudi tu je veliko slovenskih igralcev in igralk. Naše zastopstvo se je v prvem krogu že skoraj prepolovilo, v igri pa ostajajo najboljši slovenski dečki in deklice. Današnje rezultate iz Ptuja najdete TUKAJ.

Tomislav Ternar, Dalila Jakupović, Mike Urbanija in Nina Potočnik uspešni, izpadli Polona Reberšak in Kaja Podobnik

Ljubljana, 20.08.2012

V belgijskem Charleroiu nastopa na ITF turnirju (25.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je premagala 7. nosilko, 21. letno Francozinjo Myrtille GEORGES, z rezultatom 76(3) 75.V Portschachu, v Avstriji, se je Tomislav TERNAR uvrstil v drugi krog glavnega turnirja serije Futures (10.000 $). V prvem krogu je premagal 6. nosilca, Hrvata Mateja PAVIČA z rezultatom 64 46 63. Na ženskem turnirju v Portschachu (10.000 $) sta v zadnjem krogu kvalifikacij izpadli še zadnji naši igralki, Polona REBERŠAK in Kaja PODOBNIK. V glavnem turnirju bo tako nastopila samo Anja PRISLAN. V Vinkovcih je v kvalifikacijah Futuresa (10.000 $) uspešno nastopil Mike URBANIJA. V kvalifikacijah je dvakrat zmagal in se v glavnem turnirju pridružil Blažu ROLI. Na mladinskem turnirju v madžarskem Budaorsu je Nina POTOČNIK, ki je na turnirju 8. nosilka v prvem krogu premagala domačinko, 14. letno Dalno GALFI s 75 61. Končali pa sta z nastopi Pia ČUK, ki je izgubila z dočainko Zsofio KOLESZAR s 46 16 in Maša MARC, ki si je pri izidu 5-5, v srečanju z naslednjo domačinko Palmo JUHASZ, poškodovala gleženj in srečanje predala. TUKAJ.

Grega Žemlja se je po enem tednu vrnil v stoterico, najbolj napredovala Tadeja Majerič

Ljubljana, 20.08.2012

Na najnovejši ATP lestvici so ponovno trije igralci med prvih 100. Grega ŽEMLJA, ki je prejšnji teden iz stoterice izpadel, se je ta teden vrnil na 100. mesto. Blaž KAVČIČ je izgubil 5 mest, zadj je na 74. mestu, Aljaž BEDENE pa je izgubil 3 mesta in je zdaj na 82. mestu. Med prvimi 500 igralci je še Blaž ROLA na 486. mestu.

Pri dekletih Polona HERCOG ostaja na 63. mestu, Petra RAMPRE je 212., 46 mest pa je pridobila Tadeja MAJERIČ, ki je ta teden na 250. mestu in se je približala svoji najvišji uvrstitvi, ki je bila leta 2011, ko je zasedla 233. mesto. Med najboljšimi 500 igralkami so še Maša ZEC PEŠKIRIČ (293), Dalila JAKUPOVIĆ (318), Andreja KLEPAČ (454), Anja PRISLAN (486) in Nastja KOLAR (487).

Na mladinski ITF lestvici do 18 let je pri fantih najvišje Blaž BIZJAK na 162. mestu, drugi Slovenec na tej lestvici pa je Maks TEKAVEC na 574. mestu. Pri dekletih je najvišje uvrščena Nina POTOČNIK, ki je na 143. mestu, visoko sta tudi Maša MARC (158) in Pia ČUK (181). Med 500 mladinkami na svetu je še Eva ZAGORAC, ki je na 460. mestu.

Na mladinski lestvici Tennis Europe do 16 let je pri fantih najvišje Domen GOSTINČAR, ki je na 100. mestu, pri dekletih pa je najvišje uvrščena Manca PISLAK, ki je 50. mestu.

Med mladinci do 14 let najdemo na evropski teniški lestvici najvišje Grego KOKALJA, ki je na 116. mestu, pri deklicah pa je najvišje uvrščena Hana MRAZ, ki je 95. mestu.

Na fotografiji: Nina Potočnik TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog Dallasa po predaji Bertensove

Ljubljana, 20.08.2012

Na zadnjih turnirskih preizkušnjah pred OP ZDA, ki se začne prihodnji teden, igralke nastopajo v New Havenu in Dallasu. V Dallasu je Polona HERCOG, ki je že preskočila prvo oviro. Nizozemka, 20. letna Kiki BERTENS, ji je srečanje po izgubljenem prvem nizu s 46, predala. V drugem krogu bo Polona HERCOG igrala v torek z Italijanko Roberto VINCI. Srečanje se začne ob 22. uri. TUKAJ.

Pred nami bogat teniški teden s kvalifikacijami za US Open

Ljubljana, 20.08.2012

V tednu pred začetkom zadnjega grand slama v letošnjem letu, ki se v torek s kvalifkacijami začenja v New Yorku, teniški igralci in igralke ne počivajo.

Polona HERCOG se bo za nastop pripravljala na WTA turnirju v Dallasu (220.000 $). Tu bo že danes v prvem krogu igrala z Nizozemko Kiki BERTENS. Katarina SREBOTNIK, ki je finale v Cincinnatiju izgubila, se seli na WTA turnir v New Haven (637.000 $), kjer bo nastopila tudi Andreja KLEPAČ.

Blaž KAVČIČ ta teden ne nastopa, nastop v kvalifikacijah US Opena, ki se začnejo v torek, pa čaka Aljaža BEDENETA, Grego ŽEMLJA in Petro RAMPRE.

Dalila JAKUPOVIĆ je prijavljena na ITF turnirju (25.000 $) v Charleroiu, Blaž ROLA na Futuresu (10.000 $) v Vinkovcih,kjer v kvalifikacijah igra tudi Mike URBANIJA, Andraž BEDENE pa na Futuresu (10.000 $) v Zlatiboru.

Najštevilčnejše slovensko zastopstvo je ta teden v Portschachu, v Avstriji. Tam poteka moški Futures in ženski ITF turnir, oba z nagradnim skladom 10.000 $. Pri moških je prijavljen Tomislav TERNAR, pri ženskah pa je v glavnem turnirju prijavljena Anja PRISLAN. V kvalifikacijskem žrebu ženskega turnirja so nastopilePolona REBERŠAK (4), Julija JAUK, Sara DJURDJEVIĆ, Kaja PODOBNIK, Tina MOHORČIČ, Tina RUPERT, Kaja MRGOLE in Katja VOGRINEC,a se nobeni ni uspelo uvrstiti v glavni turnir.

Najboljše mladinke bodo ta teden igrale na ITF turnirju 1. ranga v madžarskem Bodarosu. Nastopile bodo tri igralke, ki so uvrščene med najboljših 200 mladink na svetu. To so Nina POTOČNIK, Maša MARC in Pia ČUK.

Ostala naša dekleta in fantje bodo nastopili na ITF turnirju do 18 let , 4. ranga, v Kranju. Tu so se začele kvalifikacije v katerih je nastopilo19 fantov in 12 deklet. V zadnji krog kvalifikacij so se uvrstile Pia BRGLEZ, Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Lara VOVK ter fantje Aleš GERMIČ, Klemen NIKOLAŠ, Matic SOTLAR in Aljaž RADINSKI.

Na Ptuju pa se je s kvalifikacijami začel turnir TE U12, na katerem bo nastopilo 33 dečkov in 26 deklic.

TUKAJ.

V Portorožu so igrali v kategorijah od 8 do 11 let

Ljubljana, 19.08.2012

TK Portorož je gostil naše najmlajše tekmovalce, ki so se kot običajno merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Zmagovalci posameznih kategorij so postali:

MINI tenis dečki: Marsel ŽNUDERL (TenMs),
MINI tenis deklice: Lana JAGODNIK (Proten),
MIDI tenis dečki: Gal P. EMERŠIČ (ŽtkMb)
MIDI tenis deklice: Tina DUJC (Koper)
Tenis dečki do 10 let: Benjamin ADORNO (ŽtkMb)
Tenis deklice do 10 let: Kaja KRANER (ŽtkMb)
Tenis dečki do 11 let: Dan TROŠT SLAPNIK (Maja)
Tenis deklice do 11 let: Zala ULE (Talos)



Na fotografiji: Dan TROŠT SLAPNIK

TUKAJ.

Lara Glavič osvojila članski turnir v Ljubljani, Marko Stošič v Mojstrani

Ljubljana, 19.08.2012

Ta konec tedna so loparje na domačem turnirju ponovno prekrižali člani in članice. Člani so igrali v Mojstrani, članice pa je gostil TK Olimpija v Ljubljani. Na turnirju članov je nastopilo 31 igralcev, medtem ko se je pri dekletih zbralo le 14 igralk.

Na turnirju članov v Mojstrani je slavil Marko STOŠIČ. Ta je v polfinalu premagal Marka SABOLČKEGA z rezultatom 64 63, drugi finalist Domen VERTOT pa je bil v polfinalu boljši od MARIČ Nejca s 61 60. V zanimivem in izenačenem finalnem obračunu je torej zmagal Marko STOŠIČ (BreBr), ki je Domna VERTOTA (Tc-Lj) premagal z rezultatom 57 76(3) 75.

V Ljubljani sta se v finale turnirja članic uvrstili Tea PALANDAČIČ, ki je v polfinalu premagala Emo PERHAVEC s 62 63 in Lara GLAVIČ, ki je v treh nizih izločila Nejo SOTOŠEK z rezultatom 64 46 64. V finalnem obračunu je Lara GLAVIČ (Topte) s 75 64 premagala Teo PALANDAČIČ (Benč).

Na fotografiji: Lara GLAVIČ.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik v Cincinnatiju z novo partnerico Jie Zheng izgubila v finalu

Ljubljana, 19.08.2012

Katarini SREBOTNIK, ki je končala sodelovanje s Kveto PESCHKE in se odločila za novo teniško partnerico, Kitajko Jie ZHENG je uvodni skupni nastop odlično uspel. Na WTA turnirju v Cincinnatiju sta se uvrstili v finale, potem ko sta v polfinalu z rezultatom 64 63 premagali Španki Nurio LLAGOSTERA VIVES in Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ. V prvem skupnem finalnem nastopu pa jima ni uspelo tudi prvič zmagati. Čehinji Andrea HLAVACKOVA in Lucie HRADECKA sta bili boljši in sta slavili z rezultatom 61 63. Katarina in Jie se zdaj selita na nov turnir, zadnji pred US Open, ki se ta teden igra v New Havenu. TUKAJ.

Maruša Plank, Matic Podlipnik, Taya Tošič in Alen Tušek zmagovalci turnirjev na 1. Fredijevem memorialu

Ljubljana, 18.08.2012

V Mariboru se je na igriščih TK Branik končal 1. Fredijev memorial. Prvi zmagovalci turnirja, ki nosi ime zaslužnega pokojnega športnega, predvsem teniškega delavca, Fredija REICHERJA so postali: Matic PODLIPNIK (ŽtkMb), Maruša PLANK (Celje), Taya TOŠIČ (Šplus) in Alen TUŠEK (Br-Mb). V današnjem finalu A turnirja pri dečkih je Matic PODLIPNIK s 64 60 premagal klubskega kolega Jana KUPČIČA. V A finalu deklic je bila Maruša PLANK boljša od Kaje JUVAN (Šplus) s 61 62. V finalu B je pri deklicah slavila Taya TOŠIČ, ki je v finalu premagala klubsko kolegico Aljo BELINGER s 61 63, pri dečkih pa je Alen TUŠEK s 62 63 premagal Aneja LEVPUŠČEK (Domžale). TUKAJ.

Blaž Rola izgubil finalni obračun na Futuresu v Čakovcu

Ljubljana, 18.08.2012

Na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ v Čakovcu je Blaž ROLA v svojem četrtem letošnjem finalnem nastopu drugič izgubil. V današnjem finalu ga je premagal Nemec, 20. letni Peter HELLER, ki je na lestvici ATP sicer uvrščen 92. mest za Blažem ROLO. Peter HELLER je slavil z rezultatom 64 60. V Čakovcu pa smo kljub porazu Blaža ROLE dobili slovenskega zmagovalca. V finalu konkurence dvojic je slavil Janoš ŽIBRAT. Ta je v paru s Francozom Thibaultom VENTURINOM premagal Tomislava TERNARJA in Blaža ROLO z rezultatom 63 64 in se lahko veselil svojega prvega naslova na turnirjih serije Futures. TUKAJ.

Blaž Rola v finalu Futuresa v Čakovcu, Janoš Žibrat in Polona Reberšak osvojila turnirja dvojic

Ljubljana, 18.08.2012

Blaž ROLA nadaljuje z dobrimi nastopi na turnirjih serije Futures, ki jih bo kot kaže kmalu prerasel, pa tudi uvrstitev na lestvici, ki jo vsak teden nekoliko popravi, mu bo kmalu omogočala nastope na turnirjih serije Challenger. Na turnirju v Čakovcu je zmagal še četrtič. V polfinalu je premagal 2. nosilca Futuresa, Hrvata Tonija ANDROIČA z rezultatom 75 61. 20. letni Toni ANDROIČ, sicer varovanec Gorana Prpiča, je na lestvici ATP na 353. mestu, medtem ko se Blaž ROLA trenutno nahaja na 480. mestu. Njegov nasprotnik v finalu bo Nemec, 20. letni Peter HELLER, ki je na lestvici ATP 92. mest za Blažem ROLO. Blaž ROLA bo torej v Čakovcu v svojem letošnjem četrtem finalu, v katarem bo naskakoval tretji naslov na turnirjih serije Futures letos. V treh finalnih nastopih je letos dvakrat slavil, enkrat pa je bil poražen. V Čakovcu pa smo že dobili slovenskega zmagovalca. V finalu konkurence dvojic je slavil Janoš ŽIBRAT. Ta je v paru s Francozom Thibaultom VENTURINOM premagal Tomislava TERNARJA in Blaža ROLO z rezultatom 63 64 in se lahko veselil svojega prvega naslova na turnirjih serije Futures. Na ITF turnirju v Innsbrucku je Polona REBERŠAK, potem, ko je izpadla v drugem krogu posameznic, slavila v konkurenci dvojic. S soigralko Jasmino KAJTAZOVIĆ, nekdaj eno perspektivnejših mladih slovenskih igralk, ki se je kasneje preselila v BiH, za katero sedaj tudi nastopa, sta v finalu premagali Čehinji Klaro DOHNALOVO in Lenko KUNCIKOVO z rezultatom 75 2-6 20-18 !! Čestitamo vsem.Na fotografiji: Janoš Žibrat TUKAJ.

Španec Daniel Gimeno-Traver izločil Blaža Kavčiča v Cordenonsu

Ljubljana, 17.08.2012

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju v Cordenonsu, v Italiji, nastope končal v četrtfinalu. Danes ga je v dveh urah in 40. minutah premagal 27. letni Španec Daniel GIMENO-TRAVER ( ATP 110). V zelo izenačenem srečanju so odločale malenkosti, odločilna pa je bila tretja igra zadnjega niza, v kateri je Španec odvzel servis Blažu KAVČIČU ter povedel z 2 - 1 in nato s 3 - 1. Pri izidu 1 - 2 je imel Blaž takoj 4 priložnosti za re-break, a mu ni uspelo nobene izkoristiti. Španec je nato do konca zanesljivo obdržal svoj servis in na koncu slavil s 57 64 64. Oba igralca sta dobro servirala in nasprotniku ponudila malo priložnosti za odvzem servisa. Poleg omenjenih štirih v tretjem nizu, je imel Blaž KAVČIČ še 3, od katerih je 2 izkoristil. GIMENO-TRAVER si je vsega skupaj priigral le štiri priložnosti za odvzem servisa, a je izkoristil kar tri. TUKAJ.

na 1. Fredijevem memorialu v Mariboru znani finalisti

Ljubljana, 17.08.2012

Na 1. Fredijevem memorialu v Mariboru so znani finalisti pri dečkih in deklicah v turnirjih A ter pri dečkih v turnirju B, pri deklicah v turnirju B pa je že znana zmagovalka. V finalu A turnirja pri dečkih bomo gledali srečanje trenutno 1. in 2. igralca lestvice do 12 let, klubski obračun članov Žtk Maribor, Matica PODLIPNIKA in Jana KUPČIČA. V današnjih polfinalih je Matic PODLIPNIK s 46 64 60 premagal Jeffa Filipa PLANINŠKA, še tretjega igralca Žtk Maribor v polfinalu, Janu KUPČIČU pa je nepostavljeni Aleks GRLJ (Koper), ki je v četrtfinalu izločil 3. nosilca Tima TEKAVCA, srečanje pri zaostanku 06 25, predal. V turnirju B sta se v finale uvrstila Anej LEVPUŠČEK (Domža), ki je v polfinalu s 46 64 64 izločil TROŠT SLAPNIK Dana (Maja), ter Alen TUŠEK (Br-Mb), ki je bil v polfinalu boljši od Blaža VIDOVIČA (Ptuj). Pri deklicah sta finalistki Kaja JUVAN (Šplus), kateri je v polfinalu srečanje predala Anja TRBEŽNIK (MaxLj) in Maruša PLANK (Celje), ki je bila boljša od Katje HRKAČ (Tr-Kr) s 61 60. B turnir je pri deklicah osvojila Taya TOŠIČ (Šplus), ki je v klubskem obračunu premagala Aljo BELINGER s 61 63. TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila v polfinalu ITF turnirja v Kazanu, Katarina Srebotnik v polfinalu WTA turnirja v Cincinnatiju

Ljubljana, 17.08.2012

Na ITF turnirju v ruskem Kazanu (50.000 $) se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je z 06 64 75 premagala 18. letno Belorusinjo Ilono KREMEN. Ta je na lestvici WTA na 325. mestu, medtem ko se 21. letna Tadeja MAJERIČ trenutno nahaja na 296. mestu. V polfinalu je igrala z Britanko, 20. letno Taro MOORE, ki je na lestvici WTA uvrščena 2. mesti za Tadejo MAJERIČ. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje, Britanka pa je bila boljša z rezultatom 57 75 64. Za Tadejo MAJERIČ je kljub porazu to najboljši rezultat v letošnji sezoni. Letos je sicer že nastopila v enem finalu in sicer na polovico manj vrednem turnirju v Karshiju, kjer je finale izgubila. Na WTA turnirju v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2.168.000 $ se je Katarina SREBOTNIK s svojo novo teniško partnerico, odlično igralko dvojic iz Kitajske, Jie ZHENG uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta jima Grkinja Eleni DANIILIDOU in Kitajka Shuai PENG po izgubljenem prvem nizu s 57, srečanje predali. Njuni polfinalni nasprotnici sta Španki Nuria LLAGOSTERA-VIVES in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ.Foto: Ztkmb TUKAJ.

Na 1. Fredijevem memorialu v Mariboru v uvodnih krogih brez presenečenj

Ljubljana, 17.08.2012

Na igriščih TK Branik Maribor poteka 1. Fredijev memorial. Turnir nosi ime zaslužnega pokojnega športnega, predvsem teniškega delavca, Fredija REICHERJA.Tako kot na ostalih turnirjih v tem času, se tudi tu občuti, da so otroci še na počitnicah, zato je udeležencev nekaj manj kot običajno, a kljub temu pri dečkih nastopajo najboljši. Po turnirjih RR so igralci in igralke odigrali tudi uvodne kroge glavnih A in B turnirjev. Pri dečkih, kjer na A turnirju nastopajo 1. štirje igralci z lestvice TZS, so se v četrtfianle uvrstili vsi nosilci razen enega. Spodrsnilo je le Aljažu FUGINI, katerega je v drugem krogu izločil Aleks GRLJ. Tudi na B turnirju so v četrtfinalu vsi postavljeni igralci razen enega. STARC Tila je premagal Žiga KOVAČIČ. Tudi pri deklicah so na A turnirju pri četrtfinalnih obračunih. Tu sta doslej izgubili dve nosilki. Irino PEŠUT je izločila Tjaša KLEVIŠAR, Zojo ŠTRUKELJ pa Lina ŠENICA. Na B turnirju doslej presenečenj ni bilo, v polfinale so se uvrstile Taya TOŠIČ, Alja BELINGER, Urška FRELIH in Anja ČOTAR. V Mariboru bodo danes na sporedu polfinalna in finalna srečanja, na B turnirju deklic pa bo že danes tudi finale. TUKAJ.

Blaž Rola v polfinalu Futuresa v Čakovcu, ostali izgubili, Tjaša Šrimpf izpadla v Brčkem

Ljubljana, 16.08.2012

Upali smo, da bomo na Futuresu v Čakovcu videli slovenski polfinale, a se to žal ni zgodilo. V polfinale pa se je le uspelo uvrstiti enemu Slovencu in sicer je Blaž ROLA s 63 62 premagal Hrvata Luko ZANINOVIČA in bo v polfinalu igral s Tonijem ANDROIĆEM, ki je s 60 60 izločil našega Tomislava TERNARJA. Izgubila sta tudi Andraž BEDENE in Nik RAZBORŠEK. Andraž BEDENE je pri zaostanku s 36 03, srečanje 4. nosilcu, Nemcu Petru HELLERJU predal, Nik RAZBORŠEK pa je tesno, v treh nizih, izgubil s 6. nosilcem, Hrvatom Joškom TOPIČEM. Na ITF turnirju v Brčkem (10.000 $) je v drugem krogu izgubila Tjaša ŠRIMPF. V treh nizih jo je s 46 64 63 premagala Hrvatica Neda KOPRČINA in se ji tako oddolžila za poraz, ki ga je doživela v Sarajevu junija letos. Na mladinskem turnirju TE do 16 let v sarajevu je Domen GOSTINČAR izgubil v četrtfinalu. Premagal ga je 1. nosilec iz Srbije, Petar CONKIĆ.Foto: Flickr.com TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP Challengerja v Cordenonsu

Ljubljana, 16.08.2012

2 uri in 5 minut je danes potreboval Blaž KAVČIČ, da je strl odpor 21. letnega Rusa Andreya KUZNETSOVA in si priigral uvrstitev v četrtfinale Challengerja v Cordenonsu. V zelo izenačenem srečanju je imel KUZNETSOV proložnost za presenečenje, vendar mu na koncu Blaž KAVČIČ tega ni dopustil. V prvem nizu je po odvzemu servisa Rus vodil s 54 in serviral za zmago v prvem nizu, a je nato izgubil tri igre zapored in Blaž KAVČIČ je osvojil prvi niz s 75. Tudi v drugem nizu je bila zgodba podobna. KUZNETSOV je vodil s 65 in serviral za niz, a tudi tokrat pomembno servis igro izgubil, v podaljšani igri pa si je Blaž takoj priigral mini break, na koncu pa podaljšano igro dobil s 75. V četrtfinalu bo igral s Špancem Danielom GIMENO-TRAVERJEM, 7. nosilcem in trenutno 110. igralcem lestvice ATP. To bo njuno prvo medsebojno srečanje. 27.letni Španec iz Valencie se lahko letos pohvali z eno zmago na turnirjih serije Challenger, na katerih pa ni veliko igral, saj je v glavnem nastopal na turnirjih serije ATP, kjer pa ni dosegel vidnejšega uspeha. Na zadnjem Challengerju v San Marinu je izpadel že v prvem krogu. TUKAJ.

Tjaša Jerše in Primož Vovk osvojila turnirja do 16 let

Ljubljana, 16.08.2012

V Portorožu se je končalo OP Portoroža za dekleta do 16 let. V prvem polfinalnem srečanju je Tjaša JERŠE (Tc-Lj) izločila Kajo LJUBIČ EMERŠIČ (Domž) z rezultatom 64 64. V drugem polfinalu je Sara SIRŠE (Ltc) izločila Silvijo PEROŠA (Koper) s 63 46 61. V finalu je bila Tjaša JERŠE s 64 64 boljša od Sare SIRŠE. Pri fantih, ti so igrali na Max tenis clubu v Ljubljani, smo videli kar nekaj presenečenj. Verjetno največje je pripravil nepostavljeni Tino KOVAČIČ iz Maribora, ki je v četrtfinalu izločil 1. nosilca, sicer pa 2. igralca lestvice TZS do 16 let, Nika KRAPEŽA. KOVAČIČ je slavil z izidom 62 36 61. Poleg njega so smo v polfinalu videli še Luko VOLKA, ki je premagal Luko ŠKORJANCA s 62 63, Primož VOVK je bil s 62 64 boljši od Aljaža Jakoba KAPLJE, Miha OKORN pa je premagal OGOREVC Naceta s 63 26 62. Polfinalni obračuni so se končali po pričakovanjih. Miha OKORN je izločil Tina KOVAČIČA s 61 62, VOVK Primož pa VOLK Luko s 61 61. V današnjem finalu je 2. nosilec VOVK Primož (Straž) premagal Miho OGOREVCA (MaxLj) z rezultatom 62 62. Na fotografiji: Primož VOVK TUKAJ.

Blaž Kavčič danes za četrtfinale s Kuznetsovim, Tadeja Majerič v četrtfinalu Kazana

Ljubljana, 16.08.2012

Blaž KAVČIČ ta teden nastopa na ATP Challengerju v italijanskem Cordenonsu z nagradnim skladom 85.000 € + H. Na turnirju je prvi nosilec. V torkovi skorajda nočni tekmi, ta se je končala po polnoči, je v prvem krogu po skoraj dveh urah premagal Srba Ilijo BOZOLJACA s 46 61 63. Blaž KAVČIČ je, z izjemo prvega niza, odlično serviral , saj je v drugem in tretjem nizu na svoj servis izgubil vsega 5 točk. Na drugi strani je bil BOZOLJAC v tem elementu precej slabši, še posebej pri drugem servisu, katerega izkoristek je bil ob relativno malo zadetih prvih servisih, le 36 %. To pa je bilo daleč premalo, da bi lahko presenetil Blaža KAVČIČA. Danes bo igral z Rusom Andreyem KUZNETSOVIM. V četrtfinale pa se je na ITF turnirju (50.000 $+H) v ruskem Kazanu že uvrstila Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu je premagala Ukrajinko Elizaveto IANCHUK, v drugem krogu pa Romunko, 7. nosilko Raluco OLARU s 63 64. V četrtfinalu bo igrala z Belorusinjo, 18. letno Ilono KREMEN. Foto:ŽtkMb TUKAJ.

Naši fantje še naprej odlično igrajo v Čakovcu, pri dekletih izpadli Anja Prislan in Polona Reberšak

Ljubljana, 15.08.2012

Na teniškem Futuresu v Čakovcu še naprej navdušujejo slovenski igralci. Kar štirje od petih so se uvrstili v četrtfinale, pa še to le zaradi tega, ker je bil en obračun drugega kroga slovenski. Pa pojdimo po vrsti. Nik RAZBORŠEK je izločil prvega nosilca, Francoza Axela MICHONA, 336. igralca lestvice ATP. Izid je bil 36 75 62 v korist RAZBORŠKA. V slovenskem obračunu je Andraž BEDENE premagal Mikea URBANIJO. Tudi on je za zmago potreboval tri nize. Izid se je glasil 61 36 63. Rola BLAŽ je brez težav izločil Hrvata Marka BABIČA GOLEŠA, ki je nastopil s posebnim povabilom, s 61 60, precej bolj pa se je moral za zmago potruditi Tomislav TERNAR. Tudi on je igral z domačinom, ki je nastopil s posebnim povabilom, Antunom PEHARJEM, zmagal pa je z izidom 62 46 76(4). Vsi naši četrtfinalisti bodo igrali s tujci, torej ne bo nobenega slovenskega obračuna in zato upamo na kakšen slovenski polfinale. V polfinalu dvojic pa že imamo tri igralce. Po Janošu ŽIBRATU sta se v polfinale dvojic uvrstila tudi Tomsilav TERNAR in Blaž ROLA. Slabše gre ta teden dekletom. Na ITF turnirju v Innsbrucku je v drugem krogu izgubila Polona REBERŠAK. Premagala jo je mlada Avstrijka, 16. letna Barbara HAAS s 46 62 76(5). V Brčkem pa je po Sari DJURDJEVIĆ v prvem krogu izpadla tudi Anja PRISLAN. Izgubila je z Jeleno PANDŽIĆ s 62 62. Na fotografiji: Andraž BEDENE TUKAJ.

V Mariboru se je začel 1. Fredijev memorial

Ljubljana, 15.08.2012

V teh dneh je živahno tudi na igriščih TK Branik Maribor, kjer se je z RR turnrji za dečke in deklice začel 1. Fredijev memorial do 12 let. Turnir nosi ime zaslužnega pokojnega športnega, predvsem teniškega delavca, Fredija REICHERJA. Odigrani je že bil turnir RR za dečke, deklice pa bodo turnir igrale danes. Najboljši iz turnirjev RR so se oz. se bodo uvrstili v A oz. B finalni turnir. Zelo močno je turnir zaseden pri dečkih, saj nastopajo prvi štirje igralci iz lestvice TZS, zato je turnir 1. ranga, prvi nosilec pa je Matic PODLIPNIK. Pri deklicah je zasedba skromnejša, 1. nosilka pa je 6. uvrščena igralka lestvice TZS, Kaja JUVAN. Na fotografiji: Rok Komac TUKAJ.

Približuje se naslednje OP iz serije turnirjev Slovenskega rekreativnega toura

Ljubljana, 15.08.2012

Slovenski rekreativni tenis tour se po državnem in odprtem prvenstvu v Kamniku nadaljuje v Velenju, kjer bo od petka 24.8.2012 pa do nedelje 26.8.2012 potekalo drugo odprto prvenstvo, ki bo štelo za jakostno lestvico Teniške zveze Slovenije za rekreativce. Organizator razpolaga z osmimi teniškimi igrišči, vsa igrišča pa imajo razsvetljavo, tako da bodo igralci svoje dvoboje igrali v poznih popoldanskih in večernih urah. Za vse igralce, ki ne marajo vročine, je to prav gotovo odlična novica, po vsej verjetnosti pa si bo večerne dvoboje ogledalo tudi precej večje število gledalcev, kot bi si jih sicer. Organizacijski odbor, ki ga vodi direktor tekmovanja Matjaž Končan, bo poleg pokalov za najboljše tri v vsaki kategoriji (moški, ženske - čisti rekreativci, bivši tekmovalci; starostnih kategorij ni) zagotovil tudi praktične nagrade v višini 1.000 evrov, najbolj pa bodo igralce pritegnile točke – tekmovanje v Velenju je prve kategorije, zato bo zmagovalec vknjižil 480 točk za jakostno lestvico TZS, poraz v prvem krogu pa igralcem prinaša najmanj 30 točk (igralci, ki izgubijo v prvem ali drugem krogu lahko igrajo še tolažilni turnir, ki tudi prinaša točke za lestvico). Na moški lestvici je na prvem mestu Aleš Maček (Radomlje), na ženski pa Lea Sunarič (Žalec), oba pa sta zmagala tako na državnem kot tudi odprtem prvenstvu v Kamniku. Bosta v Velenju uspešna še tretjič, ali pa bomo dobili novo ime na seznamu zmagovalcev tekmovanj za rekreativce? Rok za prijavo na tekmovanje v Velenju je torek 21.8.2012, prijavite pa se lahko tako, da na e-poštni naslov tenis.rekreacija@t-2.net pošljete izpolnjeno Excelovo prijavnico (glej priponko). Za vsa vprašanja, vezana na slovenski rekreativni tenis tour, pokličite 041844086 (Matjaž).

Tekst: A. Pogačar.

Preberite tudi TUKAJ.

Vsi naši igralci zmagali v prvem krogu Futuresa v Čakovcu, med dekleti uspešna Tjaša Šrimpf

Ljubljana, 14.08.2012

Ne zgodi se prav pogosto, da vsi slovenski igralci slavijo v prvem krogu kakšnega turnirja. To se je ta teden zgodilu na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Čakovcu. Prvi se je že včeraj v drugi krog uvrstil Nik RAZBORŠEK, danes pa so se mu pridružili Mike URBANIJA, ki je s 67(6) 62 61 izločil Srba Denisa BEJTULAHIJA, Andraž BEDENE je bil s 64 62 boljši od 7. nosilca, Hrvata Mateja DELIĆA, Blaž ROLA je kot 3. postavljeni igralec s 63 62 premagal Španca Adria MAS MASCOLO, Tomislav TERNAR pa je kot 8. nosilec s 76(7) 62 izločil Hrvata Josipa MESINA. V drugem krogu bo zdaj prišlo do slovenskega obračuna. O četrtfinalistu bosta jutri odločala Mike URBANIJA in Andraž BEDENE. V polfinale konkurence dvojic se je že uvrstil Janoš ŽIBRAT, ki igra v paru s Thibaultom VENTURINOM, prav tako se bosta za mesto v polfinalu dvojic jutri borila Tomislav TERNAR in Blaž ROLA. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Brčkem je v prvem krogu zmagala Tjaša ŠRIMPF. Kot 8. nosilka je izločila Srbkinjo Andjelo NOVČIĆ z rezultatom 63 76(5). Slabše je šlo Sari DJURDJEVIĆ, ki je v prvem krogu izgubila z domačinko Dunjo SUNKIĆ. Ta je slavila s 61 60. Na ITF turnirju z enakim denarnim skladom v Innsbrucku je presenetljivo hitro izpadla prva nosilka Dalila JAKUPOVIĆ. S 61 61 jo je izločila Čehinja Katerina VANKOVA. Na mladinskem turnirju do 16 let v Sarajevu, ki je druge kategorije je Domen GOSTINČAR v prvem krogu zmagal, po prvem krogu pa se poslavlja Bor SCHWEIGER MUŽAR. Pri dekletih je nastopila Mojca MEJAK, a tudi ona izgubila v prvem krogu. TUKAJ.

V Portorožu in Ljubljani potekata turnirja do 16 let

Ljubljana, 14.08.2012

V Portorožu in Ljubljani potekata turnirja v kategoriji do 16 let. Dekleta gosti TK Portorož, fante pa Max tenis klub Ljubljana. V Portorožu je turnir začelo 33 deklet, zato je bila odigrana ena tekma kvalifikacij, zaključili pa so tudi že s četrtfinalnimi obračuni kvalifikacij. V polfinale so se uvrstile 1. nosilka Tjaša JERŠE, 4. nosilka Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, 3. nosilka Sara SIRŠE in 7. nosilka Silvija PEROŠA. V sredo bodo na sporedu zaključni obračuni. Fantje igrajo v Ljubljani. Turnir je začelo 47 igralcev, zato so morali odigrati 2 kroga kvalifikacij, danes pa so odigrali tudi prvi krog glavnega turnirja na katerem je prvi nosilec Nik KRAPEŽ. V prvem krogu je izpadel en postavlje igralec in sicer 5. nosilec Filip Jakob ZUPANČIČ. Izločil ga je Tino KOVAČIČ s 63 76(2). Ostali nosilci v prvem krogu niso imeli težav in so gladko napredovali. Drugi krog in četrtfinale sta na sporedu v sredo.Na fotografiji: Tino KOVAČIČ TUKAJ.

Polona Reberšak, Nik Razboršek in Mike Urbanija v današnjih nastopih uspešni

Ljubljana, 13.08.2012

Na ITF turnirju (10.000 $) v Innsbrucku nadaljuje z dobrimi predstavami Polona REBERŠAK. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je bila uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 63 60 je premagala 4. nosilko, 20. letno Japonko Mai MINOKOSHI, ki na lestvici WTA zaseda 399. mesto. Na moškem Futuresu (10.000 $) v Čakovcu je v prvem krogu glavnega turnirja Zmagal Nik RAZBORŠEK, ki je s 67(3) 61 61 izločil 17. letnega Italijana Stefana NAPOLITANA (trenutno je 12. mladinec sveta), ki je nastopil s posebnim povabilom. V zadnjem krogu kvalifikacij je bil uspešen tudi Mike URBANIJA, ki se je z zmago nad Ukrajincem Oleksandrom GOROVYTSOVIM s 63 62 uvrstil v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubil Janoš ŽIBRAT. TUKAJ.

Številno slovensko zastopstvo ta teden v Čakovcu

Ljubljana, 13.08.2012

Zaključujejo se kvalifikacije za turnirje, ki bodo potekali ta teden. Naš najvišje uvrščeni igralec na lestvici ATP Blaž KAVČIČ bo ta teden nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 85.000 €+H v italijanskem Cordenonsu. Na turnirju je 1. nosilec, v prvem krogu pa bo igral s Srbom Ilijo BOZOLJCEM. Ostali naši najboljši igralci in igralke ta teden ne nastopajo. Je pa številno slovensko zastopstvo na turnirju serije Futures v Čakovcu. V glavnem turnirju so prijavljeni Blaž ROLA, Tomislav TERNAR, Nik RAZBORŠEK in Andraž BEDENE. Za uvrstitev vanj pa se še borita Mike URBANIJA in Janoš ŽIBRAT, ki sta se uvrstila v tretji krog kvalifikacij. Z nastopi so v kvalifikacijah že končali Žiga PAPEŽ, Matija OKORN in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Dekleta bodo ta teden nastopila v Insbruku in Brčkem. V Insbruku je v glavnem ITF turnirju (10.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ, ki je prva nosilka na turnirju, v kvalifikacijah pa je dobro nastopila Polona REBERŠAK, ki je dvakrat zmagala in se prav tako uvrstila v glavni turnir. Na enako vrednem turnirju v Brčkem bodo v glavnem turnirju nastopile Anja PRISLAN, Tjaša ŠRIMPF in Sara DJURDJEVIĆ. TUKAJ.

Matic Špec in Tamara Zidanšek osvojila ITF turnir v Sobreču

Ljubljana, 12.08.2012

Matic ŠPEC in Tamara ZIDANŠEK imata za sabo izvrsten teden. Oba sta v Stobreču pri Splitu nastopila šele na svojem drugem ITF turnirju do 18 let in oba sta se v turnirsko zgodovino zapisala kot zmagovalca. In ne zgodi se prav pogosto, da tako turnir fantov kot turnir deklet v istem tednu osvojita igralca, ki se v glavni turnir uvrstita iz kvalifikacij. Oba sta za osvojitev turnirja morala zmagati osemkrat zapored. Matic ŠPEC je v današnjem finalu premagal Hrvata Filipa KRALJEVIČA, 8. nosilca turnirja v Stobreču, s 75 75. Tamara ZIDANŠEK, ki je prejšnji teden igrala v polfinalu v Domžalah, je tokrat naredila še dva koraka dalje ter turnir osvojila. V finalu je premagala 8. postavljeno, 14. letno Romunko Jaqueline Adino CRISTIAN s 75 76(4). TUKAJ.

Maša Zec Peškirič osvojila ITF turnir v Hechingenu, Katarina Srebotnik izgubila v finalu Montreala

Ljubljana, 12.08.2012

Maša ZEC PEŠKIRIČ je po daljšem sušnem obdobju ponovno zaigrala tako kot v najboljših časih in zanesljivo osvojila turnir z nagradnim skladom 25.000 $ v nemškem Hechingenu. Danes je v finalu s 60 64 premagala igralko iz BiH Mervano JUGIĆ SALKIĆ in osvojila svoj prvi turnir v letošnji sezoni, sicer pa 11. v karieri. Zanimivo je, da je nazadnje zmagala na kakšnem turnirju serije ITF leta 2008, ko je med 5 turnirji v svoji daleč najboljši sezoni po številu osvojenih turnirjev, osvojila tudi turnir v Hechingenu. V naslednjem letu se je nato prebila vse do 93. mesta, kar je bila njena najboljša uvrstitev na lestvici WTA, leto pa končala kot 149. igralka sveta. Kot kaže je Maša ponovno našla formo, predvsem pa si okrepila samozavest, tako da se lahko tudi v prihodnje nadejamo dobrih novic iz turnirjev. Po nekaj slabših turnirjih pa ta teden zopet odlično nastopila Katarina SREBOTNIK. Na WTA turnirju v Montrealu je igrala v paru z Rusinjo Nadjo PETROVO, s katero sta v preteklosti že igrali skupaj, tokrat pa sta si priigrali finale. V polfinalu sta izločili prvi nosilki Američanki Lizel HUBER in Liso RAYMOND z rezultatom 64 64, v finalu pa sta morali premoč priznati Poljakinji Klaudiji JANS-IGNACIK in Francozinji Kristini MLADENOVIC, ki sta slavili z rezultatom 7-5 2-6 10-7. TUKAJ.

Tino Kovačič in Žana Lapajne osvojila turnirja v Kopru in Novi Gorici

Ljubljana, 12.08.2012

V Kopru je končan A turnir do 14 let za dečke. Zmagovalec turnirja je 2. nosilec Tino KOVAČIČ (MIMA), ki je v finalu gladko premagal 1. nosilca na turnirju Žana ŽMAVC (Tr-Kr) z rezultatom 63 61. Pri deklicah, te so igrale v Novi Gorici, je turnir osvojila Žana LAPAJNE (IDRIJA), ki je v finalu s 62 62 premagala Anjo GAL (ŽTKMB). Potekala sta tudi turnirja v konkurenci dvojic. Tu sta pri dečkih slavila Matic PODLIPNIK in Jan VEHOVEC, ki sta v finalu premagala HRIBAR Nika in NIKOLAŠ Klemna s 64 62. Pri deklicah sta turnir dvojic osvojili Žana LAPAJNE in Tina Kristina GODEC, ki sta v finalu premagali Silvijo PEROŠA in Ivo GABOR z rezultatom 36 63 12-10. TUKAJ.

Lara Vovk in Aljaž Radinski osvojila turnirja do 18 let

Ljubljana, 12.08.2012

Končlana sta turnirja do 18 let, ki sta se konec tedna igrala na Bledu in v Bovcu. Pri dekletih je na Bledu slavila 1. postavljena Lara VOVK (STRAŽ), ki je v finalu s 62 in 63 premagala nepostavljeno Zalo DOVNIK (ŽTKMB). Pri fantih, ti so igrali v Bovcu, je zmagal 4. postavljeni Aljaž RADINSKI (ŽTKMB), ki je v finalu z izidom 75 60 premagal soimenjaka iz Rogaške, 1. nosilca Aljaža CAJZEK. Aljaž RADINSKI je osvojil prvi turnir do 18 let v letošnji sezoni, še enkrat pa je nastopil v polfinalu. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 14 in do 18 let

Ljubljana, 11.08.2012

Po dvotedenskem turnirskem zatišju so oživela teniška igrišča po Sloveniji, saj se ta konec tedna odvijajo turniji do 14 in do 18 let. Dekleta do 18 let gosti Bled. Nastopilo je 14 deklet, v polfinale pa so se uvrstile Lara VOVK, ki je tudi prva nosilka, nepostavljeni Nika KOZAR in Zala DOVNIK ter Lara GLAVIČ, ki je druga nosilka. Fante do 18 let gosti, kot je to zadnja leta v tem terminu že običajno, Bovec. Nastopilo je 20 igralcev, znana pa sta že finalista. To sta 1. nosilec Aljaž CAJZEK (Rogaška) in 4. nosilec Aljaž RADINSKI (ŽtkMb). Prvi je v polfinalu izločil Gregorja BRESKVARJA (Tabre), ki je srečanje predal, drugi pa je bil boljši od Matica SOTLERJA (Krško). Radinski je zmagal z izidom 64 62. Fante do 14 let, ki igrajo na A in B turnirju gosti Koper. V polfinale A turnirja so se uvrstili 1. nosilec Žan ŽMAVC, nepostavljeni Gal KEBRIČ, 3. nosilec Jan VEHOVEC in 2. nosilec Tino KOVAČIČ. Na B turnirju je že znan zmagovalec. Turnir je osvojil Olivio FILIPPO (Koper), ki je v finalu s 60 62 premagal PLESTENJAK Jošta (Vrhnika). Dekleta igrajo v Novi Gorici. Odigrane so bile kvalifikacije in prvi krog glavnega turnija. Od nosilk se je poslovila Lara JAMŠEK, katero je premagala Urška ARZENŠEK. TUKAJ.

Blaž Kavčič nastope v San Marinu končal v četrtfinalu

Ljubljana, 11.08.2012

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 85.000 $+H v San Marinu je Blaž KAVČIČ nastope končal v četrtfinalu. Še tretjič v tretjem medsebojnem srečanju je izgubil z Italijanom, 103. igralcem lestvice ATP, Simonejem BOLELLIJEM. Blaž KAVČIČ je srečanje začel slabo, saj je v prvih petih igrah osvojil vsega 5 točk, ob tem pa izgubil oba svoja servisa in Bolelli je prvi niz dobil v vsega 25. minutah. V drugem nizu je bila slika drugačna. Blaž KAVČIČ si je priigral kar šest priložnosti za odvzem servisa BOLELLIJU, ta si ni ustvaril nobene, a tudi Blaž ni uspel izkoristiti nobene, tako da je odločala podaljšana igra. V tej je bil BOLELLI boljši in jo je dobil na 5. Končni izid srečanja se je po 1 uri in štiridesetih minutah glasil 61 76(5) v korist BOLELLIJA. Blaž KAVČIČ je osvojil 20 ATP točk in 2480 €. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v finalu ITF turnirja v Hechingenu

Ljubljana, 11.08.2012

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v nemškem Hechingenu se je Maša ZEC PEŠKIRIČ uvrstila v finale. Po včerajšnji zmagi v četrtfinalu, v katerem je premagala Japonko Akiko OMAE z rezultatom 62 61, je danes v polfinalu gladko odpravila tudi 5. nosilko, Poljakinjo, 258. igralko lestvice WTA, Paulo KANIO. Izid je bil 62 61. V ne preveč uspešni sezoni za 25. letno Mašo ZEC PEŠKIRIČ, ki je bila leta 2009 že 119. igralka sveta, trenutno pa je na 315. mestu, je to prvi letošnji finale, v katerem bo igrala z igralko iz BiH, 32. letno Mervano JUGIĆ-SALKIĆ, 7. nosilko, sicer pa 296. igralko lestvice WTA. Mervana JUGIĆ SALKIĆ je v polfinalu premagala našo Tadejo MAJERIČ. Danes pa je bila v konkurenci dvojic s soigralko iz Avstrije Sandro KLEMENSCHITS v polfinalu s 57 64 10-2 boljša še od Dalile JAKUPOVIĆ, ki je igrala v paru z Isabello SHINIKOVO. TUKAJ.

Matic Špec in Tamara Zidanšek v finalu ITF turnirja v Stobreču

Ljubljana, 11.08.2012

Matic ŠPEC in Tamara ZIDANŠEK imata za sabo izvrsten teden. Oba v Stobreču pri Splitu nastopata šele na svojem drugem ITF turnirju do 18 let in oba sta se iz kvalifikacij uvrstila v finale. Matic ŠPEC je v sedmi tekmi še sedmič zmagal. V polfinalu je premagal domačina, 7. nosilca Stjepana ŠIŠKA, s 26 75 76(6) in bo v finalu igral s Hrvatom Filipom KRALJEVIČEM. Tamara ZIDANŠEK, ki je prejšnji teden igrala v polfinalu v Domžalah, je tokrat naredila še korak naprej in se uvrstila v finale. Tudi ona je zmagala sedmič. V polfinalu je premagala domačinko Ivono ČUDINA s 63 63. V četrtfinalu je izgubila Hana MRAZ. Premagala jo je Romunka Jacqueline Adina CHRISTIAN s 57 63 62. V polfinalu konkurence dvojic je nastopila Ana OPARENOVIČ, ki je v paru z Rusinjo Nelli PONOMAREVO izgubila s Poljakinjama Aleksandro BUCZYNSKO in Karolino SNITA s 64 57 7-10. TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP Challengerja v San Marinu

Ljubljana, 09.08.2012

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v San Marinu uvrstil v četrtfinale. Danes je v srečanju drugega kroga v uri in tričetrt zlomil odpor 24. letnega Portugalca, 222. igralca lestvice ATP, Pedra SOUSE, z rezultatom 64 75. V prvem nizu je Sousa povedel z odvzemom servisa Kavčiču z rezultatom 4-3, a je Blažu hitro uspel re-break za izenačenje, nato pa še en odvzem servisa nasprotniku pri izidu 5-4 in 1. niz je bil dobljen. V drugem nizu je Portugalec z breakom povedel z 2-1, a tudi tokrat mu je Blaž takoj vrnil, nato pa v zadnji igri še enkrat odvzel servis za zmago z 2-0 v nizih. Blaž KAVČIČ bo v četrtfinalu igral z Italijanom, 26. letnim Simonejem BOLELLIJEM, 103. igralcem sveta. Igralca sta se doslej srečala dvakrat, leta 2010 in letos, obakrat pa je slavil Bolelli. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič in Tadeja Majerič v četrtfinalu Hechingena, Tomislav Ternar izgubil v Welsu

Ljubljana, 09.08.2012

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v nemškem Hechingenu sta se Maša ZEC PEŠKIRIČ in Tadeja MAJERIČ uvrstili v četrtfinalu. Maša ZEC PERŠKIRIČ je v drugem krogu s 63 76(3) premagala 28. letno Čehinjo Renato VORACOVO, trenutno 380., v svojih najboljših igralnih letih pa je bila 74. igralka sveta. Tadeja MAJERIČ je bila boljša od 3. nosilke, 25. letne Bolgarke Die EVTIMOVE, 206. igralke lestvice WTA. Slavila je z izidom 62 26 62. Na Futuresu v Welsu je v drugem krogu izpadel Tomislav TERNAR. Izgubil je s 1. nosilcem, Čehom Dusanom LOJDO z rezultatom 16 26. TUKAJ.

V Hechingenu uspešna tudi Tadeja Majerič

Ljubljana, 09.08.2012

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v nemškem Hechingenu se je po Maši ZEC PEŠKIRIČ v drugi krog uvrstila tudi Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu je premagala Belorusinjo Aliaksandro SASNOVICH s 75 63. V drugem krogu bo igrala s 3. nosilko, Bolgarko Dio EVTIMOVO. Maša ZEC PEŠKIRIČ se bo za uvrstitev v četrtfinale pomerila s Čehinjo Renato VORACOVO. Na ATP Challengerju v San Marinu je Blaž KAVČIČ s Francom ŠKUGORJEM nastopil tudi v prvem krogu dvojic, a manj uspešno kot med posamezniki. Italijana Matteo VIOLA in Stefano IANNI sta bila boljša z rezultatom 64 62. V konkurenci posameznikov bo Blaž KAVČIČ v drugem krogu igral s Portugalcem Pedrom SOUSO. Srečanje bo na sporedu v četrtek okrog 22. ure. Foto: ŽtkMb TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Hana Mraz in Matic Špec v četrtfinalu Stobreča

Ljubljana, 09.08.2012

Na mladinskem ITF turnirju v Stobreču pri Splitu, ki je 5. ranga, so naši kvalifikantje uspešno nastopili v prvem in drugem krogu glavnega turnirja in se vsi trije uvrstili v četrtfinale. Matic ŠPEC je v prvem krogu premagal Hrvata Stjepana CAGALJA z rezultatom 46 60 64, v drugem krogu pa je bil boljši od Nemca Lucasa CLEMENSA s 62 61. Hana MRAZ je bila v prvem krogu boljša od Hrvatice Ane Marije BANIČ z rezultatom 16 63 60, v drugem pa še od 2. nosilke, Rusinje Alene VASILYEVE s 64 62. Tamara ZIDANŠEK je v prvem krogu izločila Rusinjo Alexandro SHCHIPAKINO s 63 64, v drugem krogu pa še 3. nosilko, Romunko Madalino GRIGORIU s 63 60. Vsi ostali naši, ki so bili neposredno uvrščeni v glavni turnir so izgubili. Tako so s tekmovanjem v prvem krogu končali Ana OPARENOVIČ, Aljaž CAJZEK in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Na mladinskem turnirju TE 16 v Ulmu je v drugem krogu izgubil Domen GOSTINČAR. TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Hana Mraz in Matic Špec v glavni turnir ITF 18 v Stobreču

Ljubljana, 07.08.2012

V Stobreču pri Splitu se ta teden odvija mladinski ITF turnir do 18 let, 5. kategorije. Pri fantih so v kvalifikacijah nastopili Jan Vit ŠUNTAR, Rok SITAR in Matic ŠPEC. Jan Vit ŠUNTAR je izgubil v prvem, Rok SITAR pa v drugem krogu. Matic ŠPEC je bil trikrat uspešen in se je uvrstil v glavni turnir. Po vrsti je premagal domačina Nikolo KUTLEŠA z rezultatom 62 61 in Nikolo CRVELINA s 63 60, v zadnjem krogu kvalifikacij pa še Italijana Stefana MODUGNA s 60 63. V glavnem turnirju sta že Aleš CAJZEK in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Pri dekletih sta v kvalifikacijah nastopili Hana MRAZ in Tamara ZIDANŠEK. Obe sta bili uspešni in sta se uvrstili v glavni turnir. Hana MRAZ je po vrsti premagala Selmo SARAN iz BiH s 61 60, Mario KOZYREVO iz Rusije s 63 64 in 1. nosilko kvalifikacij Margito ŠUNJIČ s 61 60. Tamara ZIDANŠEK nadaljuje z dobrimi predstavami, ki jih je prikazala že v Domžalah. Danes je v prvem krogu izločila Hrvatico Barbaro BAČIČ s 61 60, nato 4. nosilko, Rusinjo Polino IVANOVO s 60 63 in na koncu še Britanko Patricio VALIMAA s 62 60. V glavnem turnirju bo nastopila še Ana OPARENOVIČ. Na mladinskem turnirju TE 16 v Ulmu igra Domen GOSTINČAR. V prvem krogu je premagal Nemca Dustina WERNERJA s 62 61, v drugem pa je izgubil z Italijanom Diegom MORELLIJEM s 36 67(1). Na mladinskem TE16 turnirju v avstrijskem Haidu je bila po Klavdiji, v prvem krogu uspešna tudi Ajda BUKOVEC, ki je premagala Hrvatico Ano SIROVINO s 46 64 60. Obe pa sta nato turnir končali v drugem krogu. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Maša Zec Peškirič v drugi krog, Nik Razboršek in Dalila Jakupović že končala z nastopi

Ljubljana, 07.08.2012

Blaž KAVČIČ se je ekspresno uvrstil v drugi krog ATP Challengerja v San Marinu. V prvem krogu je izločil 33. letnega Brazilca Julia SILVO, 177. igralca lestvice ATP, z rezultatom 60 63. Blaž KAVČIČ je v prvem nizu odlično serviral, saj je izgubil samo eno točko na svoj servis. Drugi niz je začel z izgubo servisa, a je hitro nasprotniku odvzel servis in stvari postavil na svojo mesto. Kljub nekoliko manj zanesljivi igri Kavčiča kot v prvem nizu, pa Brazilec ni imel nobenih možnosti za resnejši odpor. Srečanje je trajalu dobro uro. V drugem krogu bo KAVČIČ igral s 24. letnim Portugalcem, 222. igralcem sveta, Pedrom SOUSO. Na ITF turnirju v Hechingenu (25.000 $) je bila v prvem krogu uspešna Maša ZEC PEŠKIRIČ. Premagala je igralko iz Lihtenštajna Stephanie VOGT z rezultatom 64 62. Na istem turnirju je v prvem krogu srečanje predala Dalila JAKUPOVIĆ. Ob predaji je Japonka Akiko OMAE vodila s 61 10. Danes bo nastopila še Maša ZEC PEŠKIRIČ. V Novem Sadu se je že v prvem krogu Futuresa poslovil Nik RAZBORŠEK. Z rezultatom 61 62 ga je premagal na lestvici ATP tristo mest višje uvrščen Britanec Matthew SHORT. Na Futuresu v slovaškem Popradu se v glavni turnir ni uspelo uvrstiti Sašu BENDETU. V zadnjem, finalnem krogu kvalifikacij, ga je s 64 61 premagal domačin Filip VITTEK. TUKAJ.

Prijave za ljubljansko zimsko rekreativno ligo

Ljubljana, 07.08.2012

Čeprav smo sredi poletja in sredi najhujše vročine, organizatorji ljubljanske teniške lige že razmišljajo o zimski sezoni. Ker bodo po vsej verjetnosti zadnje aktivnosti na področju rekreativnih tekmovanj v Sloveniji povzročile, da se bo število igralcev v licenciranih ligah močno povečalo, se morajo na začetek sezone 2012-2013 pravočasno pripraviti. Povsem sveža informacija je odločitev rekreativne-tekmovalne komisije TZS, da s sezono 2012-2013 za jakostno lestvico TZS za rekreativce začneta veljati dve ligi – najboljša zimska IN najboljša poletna (za leto 2012 za lestvico velja samo ena liga, poletna ALI zimska, boljša od dveh ali večih lig, če jih igrate več). Zaradi te odločitve bo število udeležencev v ligah prav gotovo večje. »Predprijave« za ljubljansko zimsko ligo 2012-2013: da bodo organizatorji vsaj približno vedeli, koliko igralcev namerava letos igrati ljubljansko zimsko ligo, vse nove igralce prosijo, da po e-pošti (naslov glej spodaj) pošljejo izpolnjeno Excelovo prijavnico, »stari mački« ljubljanske lige pa lahko pošljejo samo kratko obvestilo po e-pošti ali SMS-u, saj vse podatke o njih že imajo. Na podlagi zbranih »predprijav« bodo organizatorji vsaj približno vedeli, koliko ur igranja morajo rezervirati, da bodo lahko sprejeli vse prijave. Če bo prijav več, kot je razpoložljivih kapacitet, bodo prisiljeni lige »zapreti«, kar pomeni, da bodo sprejeli samo toliko novincev, kolikor jih pač bodo lahko - pri tem bo veljalo pravilo »kdor prej pride, prej melje«, zato ne odlašajte s predprijavo (imate prednost pred drugimi novinci, če jo pošljete prej kot oni – »največjo prednost« seveda imajo stari člani lige). Obvestilo/predprijavnico o nameravani udeležbi v ljubljanski zimski ligi 2012-2013 pošljite do petka 31. avgusta 2012! Za vsa vprašanja v zvezi z ljubljansko zimsko ligo pokličite številko 041844086 (Matjaž) ali pa pošljete e-pošto na tenis.rekreacija@t-2.net .Več o ljubljanskih rekreativnih ligah lahko preberete TUKAJ.

Kje se bodo ta teden potili naši igralci in igralke

Ljubljana, 06.08.2012

Začel se je nov teniški teden.

Konec tedna bodo ponovno oživela domača igrišča, saj se v petek začenjajo turnirji do 14 in do 18 let.

Na mednarodni sceni bo ta teden Blaž KAVČIČ nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 85.000$+H v San Marinu. Turnir se igra na pesku. Blaž KAVČIČ je 2. nosilec, v prvem krogu pa bo v torek okrog 17. ure igral z Brazilcem Juliom SILVO.

Na Futuresu v Welsu (10.000 $) bo v glavnem turnirju nastopil Tomislav TERNAR, na enako vrednem Futuresu v Novem Sadu bo igral Nik RAZBORŠEK.

V kvalifikacijah 10.000 $ vrednega Futuresa v slovaškem Popradu igra Sašo BENDE. Kot deveti nosilec je dobro začel in doslej dvakrat zmagal, v zadnjem krogu kvalifikacij pa bo igral z domačinom Filipom VITTEKOM.

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v nemškem Hechingenu bodo nastopile Tadeja MAJERIČ, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

Na turnirju TE do 16 let, 2. kategorije, v avstrijskem Haidu, nastopata Klavdija in Ajda BUKOVEC. Klavdija BUKOVEC je bila v prvem krogu uspešna, Ajda bo prvič nastopila v torek.

Na turnirju TE 16 v nemškem Ulmu bo v glavnem turnirju igral Domen GOSTINČAR. Prvič bo nastopil v torek.

TUKAJ.

Blaž Kavčič, Aljaž Bedene in Grega Žemlja podirajo slovenske teniške mejnike

Ljubljana, 06.08.2012

Po desetih letih, ko smo imeli med najboljšimi 100 igralkami tri dekleta, imamo danes med 100 igralci tri fante. Kot tretji se je na lestvico najboljše stoterice na svetu danes zavihtel Grega ŽEMLJA, ki je ta teden na 96. mestu. A tudi Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE se ne ustavljata. Ta teden sta oba dosegla najboljši uvrstitvi. Blaž KAVČIČ je 68. Aljaž BEDENE pa 79. igralec sveta. Med najboljših 500 igralcev se je ta teden ponovno vrnil Blaž ROLA, ki je pridobil 70 mest in je na 498. mestu. Pri ženskah ni prišlo do večjih premikov. Najvišje še naprej ostaja Polona HERCOG, ki je taden na 63. mestu. TUKAJ.

Marino Kegl osvojil turnir v Brnu

Ljubljana, 05.08.2012

V Brnu na Češkem je v soboto, 04.08.2012, potekal V. tradicionalni, mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, BRNENSKY POHAR 2012. Generalni pokrovitelj tega velikega tekmovanja je mesto Brno.Na turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (ŽTK Maribor), ki je branil lanskoletni naslov. Marino je v odlični formi, saj je na turnirju, kjer je odigral šest dvobojev, oddal le dve igri. Turnir se je odvijal po sistemu round robin s turnirskim delom. Tekmovalci so bili razvrščeni v osem skupin. Iz vsake skupine sta se prvouvrščena tekmovalca uvrstila v osmino finala. Marino je suvereno premagal oba nasprotnika v skupini (Sklenak Milan 6:0, Čila Josef 6:0) in osvojil prvo mesto v skupini A.V osmini finala je premagal Čurik Malyoša 6:0, v četrfinalu Dvorak Stanislava 6:0. V polfinalu se je srečal z Hudi Antoninom in zmagal 6:0.V finalu se je pomeril z Vitom Prochazko in ga premagal v dveh nizih, 6:1 in 6:1.To je bil pravi praznik tenisa, saj se je poleg velikega števila tekmovalcev zbralo tudi veliko ljubiteljev tenisa. Igralo se je na dvanajstih igriščih, dobro pa je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo. Organizacija turnirja bi lahko bila za zgled marsikateremu turnirju slišečih! Rezultati:1.mesto Marino Kegl (SLOVENIJA)2.mesto Vit Prochazka (ČEŠKA)3.mesto Antonin Hudi (ČEŠKA)Marino je poleg zmagovalnega pokala in kar nekaj daril,osvojil tudi prehodni pokal mesta Brno in drugič zapored osvojil laskavi naslov: »BRNENSKY VITEZ 2012«!Tekst in foto: Darko Kegl TUKAJ.

Grega Žemlja v Pekingu ekspresno do osvojitve 5. ATP Challengerja v karieri

Ljubljana, 05.08.2012

Grega ŽEMLJA je v Pekingu v treh tednih osvojil še svoj drugi ATP Challenger na Kitajskem, tretjega letos in 5. v karieri. Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ je ekspresno odpravil domačega upa Di WUJA z rezultatom 63 60 v uri in desetih minutah.Kitajec, ki trenutno zaseda 282. mesto na svetovni teniški lestvici, ni bil kos razpoloženemu Gregu ŽEMLJI. Ta je v peti igri prvega niza pri izidu 2-2 nasprotniku prvič odvzel odvzel servis, nato pa mu je do konca srečanja prepustil samo še eno igro. Grega ŽEMLJA je z zmago osvojil novih 100 ATP točk, kar mu zadostuje, da bo v ponedeljek kot tretji Slovenec v zgodovini med najboljšimi 100 igralci na svetu. Čestitamo, Grega ŽEMLJA ! TUKAJ.

Končane kvalifikacije za ekipna evropska prvenstva do 16 in 18 let

Ljubljana, 05.08.2012

Z današnjimi obračuni za končna mesta so se končale kvalifikacije za uvrstitev na zaključne turnirje poletnih ekipnih evropskih prvenstev. Žal se nobeni naši ekipi ni uspelo uvrstiti na zaključek, čeprav sta bili povsem blizu ekipi deklet do 16 in fantov do 18 let. Obe ekipi sta namreč izgubili odločilni tekmi dvojic. V današnjih tekmah za razvrstitev so dekleta do 16 let premagala Bolgarijo in osvojila končno 3. mesto. Fantje do 16 let so premagali Turčijo in tudi oni osvojili končno 3. mesto. Fantje do 18 let so izgubili s Poljsko in osvojili končno 4. mesto. Četrta so bila tudi dekleta do 18 let, ki so v odločilni tekmi, odigrano je bilo samo srečanje dvojic, premagala Veliko Britanijo. Vse rezultate letošnjih posamičnih in ekipnih evropskih prvenstev najdete TUKAJ.

Karoline Kurz in Aman Agarwal zmagovalca ITF turnirja v Domžalah

Ljubljana, 04.08.2012

V Domžalah se je končal mednarodni ITF turnir 4. ranga. Pri dekletih je zmagovalka Avstrijka Karoline KURZ, 527. igralka mladinske svetovne lestvice. Ta je v polfinalu premagala našo Tamaro ZIDANŠEK, v današnjem finalu pa je bila boljša od Rusinje Marie NOVIKOVE s 75 62. Pri fantih je slavil Indijec Aman AGARWAL, 318. mladinec sveta. V današnjem finalu je premagal Britanca Sama BUTLERJA, ki je na lestvici 7 mest za njim, z rezultatom 26 75 63. Turnir je kot običajno odlično organiziral teniški klub Domžale, udeležba na tunirju pa je bila tudi letos odlična, saj je nastopilo 191 igralk in igralcev. Čeprav so najboljši slovenski mladinci manjkali so se izkazale Ana OPARENOVIČ, Pia BRGLEZ in Tamara ZIDANŠEK, pri fantih pa Urh KRAJNC DOMITER. Najdlje, v polfinale, se je uvrstila Tamara ZIDANŠEK. Nekaj fotografij s turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila polfinale v Domžalah

Ljubljana, 04.08.2012

Zelo dobro je ta teden na svojem prvem mednarodnem ITF turnirju v kategoriji do 18 let nastopila Tamara ZIDANŠEK. Že v prvem poskusu se je na turnirju 4. ranga zavihtela do polfinala in le malo ji je zmanjkalo za prvi finale. V današnjem srečanju z Avstrijko Karoline KURZ, 527. mladinko sveta, je Tamara ZIDANŠEK povsem prevladovala v prvem nizu, ki ga je dobila z gladkih 6-2. V drugem in tretjem nizu se je nato razmerje na igrišču nekoliko obrnilo v prid Avstrijke, ki je izkoristila slabšo Tamarino zbranost in Avstrijka je na koncu slavila z 26 63 64. Sicer pa smo v vseh polfinalnih srečanjih danes spremljali zanimiv in kvaliteten tenis. Druga finalistka je postala Rusinja Maria NOVIKOVA, ki je s 64 26 62 premagala Belgijko Morgane MICHIELS. Pri fantih sta si finale priigrala odličen Britanec Samm BUTLER in Indijec Aman AGARWAL. V konkurenci dvojic sta pri fantih zmagovalni pokal dvignila Hrvata Robert DULA in Filip KRALJEVIĆ, medtem, ko sta bili pri dekletih najboljši Čehinji Petra MELOUNOVA in Anna VRBENSKA. Finalna obračuna bosta na sporedu v nedeljo ob 10.00 uri. Več o turnirju in fotogalerijo najdete TUKAJ.

Grega Žemlja v finalu ATP Challengerja v Pekingu

Ljubljana, 04.08.2012

Grega ŽEMLJA ta teden nadaljuje z odličnim nastopi na Kitajskem. Danes se je uvrstil v finale ATP Challengerja z nagradnim skladom 75.000 $, potem ko je v polfinalu premagal 30. letnega Slovaka Karola BECKA, ki na lestvici ATP zaseda 125. mesto. Izid se je po uri in 42. minutah glasil 64 64 v korist Grega ŽEMLJE. Na Kitajskem bo tako še tretji teden zapored v finalu nastopil slovenski igralec in upajmo, osvojil še tretji turnir. Grega ŽEMLJA je odlično serviral, nasprotniku zabil tudi 11 asov, srečanje pa je imel ves čas pod kontrolo, saj Slovak ni prišel do niti ene možnosti za odvzem servisa našemu igralcu. Kot smo že poročali je Aljaž BEDENE čtertfinalno srečanje predal. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil v polfinalu v Piestanyu, Nik Razboršek končal v četrtfinalu v Vrbasu

Ljubljana, 04.08.2012

Blaž ROLA se je na Futuresu v slovaškem Piestanyu uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je premagal 4. nosilca, Poljaka Grzegorza PANFILA s 64 63. V polfinalu je igral s 1. nosilcem, leto dni starejšim Slovakom Andrejem MARTINOM, 260. igralcem lestvice ATP in srečanje izgubil v treh nizih. Slovak je bil boljši z rezultatom 26 64 63. Na Futuresu v Vrbasu je Nik RAZBORŠEK z nastopi zaključil v četrtfinalu. Tu je izgubil s 4. nosilcem, Aldinom ŠETKIĆEM iz BiH z rezultatom 26 67(1). Foto: Flickr.com TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah Tamara Zidanšek v polfinalu

Ljubljana, 03.08.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah smo dobili polfinaliste in polfinalistke, med katerimi je tudi naša Tamara ZIDANŠEK. V današnjih četrtfinalnih obračunih so naše tri predstavnice prikazale dobro igro, a se je v polfinale uspela uvrstiti samo ena. Ana OPARENOVIČ je v izjemno izenačenem dvoboju klonila proti 8. nosilki, Karoline KURZ. Usodni sta bili dve podaljšani igri. Avstrijka je namreč srečanje dobila z izidom 76(4) 76(7). Tesno je bilo tudi na srečanju Pie BRGLEZ in Rusinje Marie NOVIKOVE. Slednja je zmagala z rezultatom 64 64. Da pa zaključek turnirja ne bo minil brez slovenskih predstavnikov je poskrbela Tamara ZIDANŠEK. Ta je z rezultatom 63 76(1) premagala 10 nosilko, Čehinjo, Petro MELOUNOVO.Z nastopi pa so končali vsi naši predstavniki v konkurenci dvojic. Zadni sta v četrtfianlu izgubili Hana MRAZ in Nika KOZAR. Premagali sta ju Čehinji Petra MELOUNOVA in Anna VRBENSKA s 63 60. TUKAJ.

Grega Žemlja v polfinalu Pekinga, Aljaž Bedene predal, Dalila Jakupović izgubila v Nemčiji

Ljubljana, 03.08.2012

Če se zalomi enemu, pa je tu drugi Slovenec na kitajskem, ki poskrbi za dobre novice. Grega žemlja je bil danes v četrtfinalu navidez že v izgubljenem položaju v srečanju z Japoncem, 23. letnim, 167. igralcem lestvice ATP, Yuichijem SUGITO. Ta je prvi niz dobil s 64 in v drugem nizu povedel že s 4 - 1, a se Grega ŽEMLJA ni predal. Od tega izida dalje je bil na igrišču samo še en igralec, Grega ŽEMLJA. Ta je do konca srečanja nasprotniku prepustil le še dve igri in na koncu slavil s 46 64 62 in se po dveh urah in pol uvrstil v polfinale. Tu bo igral s Slovakom Karolom BECKOM, zmaga pa bi ga že uvrstila na rob prve stoterice. V današnjem četrtfinalu pa se je žal končala zmagovita serija Aljaža BEDENETA na Kitajskem. Kitajcu Di WUJU je srečanje pri izidu 2-2 v prvem nizu, predal. Aljaž Bedene je od ATP turnirja v Umagu, kjer je izgubil v prvem krogu v naslednjih dvanajstih nastopih nanizal 11 zmag in en poraz in se na lestvici ATP zavihtel na 83. mesto. Upamo, da ne gre za resnejšo poškodbo, saj se je Aljaž BEDENE uvrstil na OP ZDA, do katerega je le še dobre tri tedne. V nemškem Bad Saulgau pa je v četrtfinalu ITF turnirja (25.000 $) z nastopi končala Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Nemka Anne SCHAEFER s 63 61. TUKAJ.

Nik Razboršek in Blaž Rola v četrtfinalu Futuresov, Dalila Jakupović v četrtfinalu ITF, Maša Z. Peškirič v finalu dvojic v Belgiji

Ljubljana, 02.08.2012

Odlične igre Žemlje in Bedeneta očitno pozitivno vplivajo tudi na Razborška in Rolo. Oba namreč na sicer manj kakovostnih turnirjih odlično igrata in sta se uvrstila v četrtinale. Nik RAZBORŠEK je v Vrbasu zmagal še petič zapored. V drugugem krogu Futuresa z nagradnim skladom 10.000 $ je premagal domačina Uroša PETRONIJEVIĆA s 63 64. V četrtfinalu bo igral s 4. nosilcem Aldinom ŠETKIĆEM iz BiH. V slovaškem Piestanyu pa z dobrimi predstavami nadaljuje Blaž ROLA. V drugem krogu je, na enako vrednem Futuresu, kot je v Vrbasu, premagal domačina Filipa HAVAJA s 63 62. V četrtfinalu se bo pomeril s 4. nosilcem Poljakom Grzegorzom PANFILOM. Na ženskem ITF turnirju (25.000) v Bad Saulgau se je v četrtfinale uvrstila Dalila JAKUPOVIĆ. V drugem krogu je premagala Japonko Akiko OMAE s 63 16 64. V četrtfinalu bo igrala z Nemko Anne SCHAEFER. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Rebecqu je v drugem krogu izpadla Tadeja MAJERIČ. Izgubila je z Bolgarko Isabello SHINIKOVO s 46 06. Ponovno pa, tako kot prejšnji teden, v konkurenci dvojic dobro nastopa Maša ZEC PEŠKIRIČ. S Slovakinjo Lenko WIENEROVO sta se poslovili šele v polfinalu, kjer sta ju premagali Romunka Diano BUZEAN in Nizozemka Danielle HARMSEN. Foto: Fickr.com TUKAJ.

Na ITF turnirju U18 v Domžalah v četrtfinalu Pia Brglez, Tamara Zidanšek in Ana Oparenovič

Ljubljana, 02.08.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki šteje za svetovno mladinsko lestvico do 18 let so danes preostale tri naše predstavnice v konkurenci deklet zmagale. Pia BRGLEZ, Tamara ZIDANŠEK in Ana OPARENOVIČ so se tako že uvrstile v petkov četrtfinale in si priigrale prve oz. nove točke za mladinsko lestvico. Pia BRGLEZ je s 61 46 64 premagala 7. nosilko, Rusinjo Antonino LYSAKOVO in bo v četrtfinalu igrala z Rusinjo Mario NOVIKOVO. Tamara ZIDANŠEK je premagala Madžarko Zsofio KOLESZAR s 62 64 in bo v četrtfinalu igrala s Čehinjo Petro MELOUNOVO. Ana OPARENOVIČ še naprej izloča nosilke. Potem, ko je v drugem krogu izločila 2. nosilko, Romunko Raluco CIUFRILA, je v tretjem krogu premagala še 15. postavljeno Čehinjo, Nikolo TOMANOVO. Tudi v četretfinalu jo čaka nosilka, tokrat 8. postavljena Avstrijka, Karoline KURZ. V konkurenci dvojic po četrtfinalnih obračunih pri fantih nimamo več predstavnikov. Pri dekletih pa sta se v četrtfinale kot edini slovenski predstavnici v konkurenci dvojic uvrstili Nika KOZAR in Hana MRAZ. Tudi jutri se tekme začnejo ob 10.00 uri, ko bodo nastopile vse tri naše igralke. TUKAJ.

V polfinalih kvalifikacij za EEP našim ni uspelo presnetiti

Ljubljana, 02.08.2012

Naša dekleta in fantje do 16 let ter fantje do 18 let so se v kvalifikacijah za uvrstitev v finalni del evropskega ekipnega prvenstva borili za finale. V srečanjih ekip deklet do 16 let in fantov do 18 let je bil izid po tekmah posameznikov 1 - 1, a sta obe ekipi izgubili odločilno tekmo dvojic. Dekleta do 16 let igrajo v Rakovniku. Slovenijo je v vodstvo popeljala Nina POTOČNIK, ki je drugo Čehinjo Sandro MATEKOVO odpravila s 60 60. Češko je v igri obdržala njihova prva igralka Katerina SINIAKOVA, ki je premagala Manco PISLAK s 62 62. Odločilno srečanje za uvrstitev v finale in s tem napredovanje v zaključni del evropskega prvenstva sta igrali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Žal jima ni uspelo osvojiti odločilne točke. Katerina SINIAKOVA in Kristyna ROUCKOVA sta bili boljši in sta Češki priigrali zmago z rezultatom 57 62 61. Za uvrstitev v zaključni del so se v Wroclawu v tretji tekmi borili tudi fantje do 18 let. Po tekmah posameznikov je bil izid 1 - 1. Matic ŠPEC je v prvem srečanju izgubil z JANKOVIĆ Mikijem z rezultatom 2-6 2-6, Blaž BIZJAK pa je po zmagi nad Pedjo KRSTINOM s 63 61 izid izenačil na 1-1. O napredovanju v finale in s tem na zaključni turnir je tako tudi tu odločala igra dvojic. Žal se tudi fantom ni izšlo. Srbska mladinca Laslo DJERE in Miki JANKOVIĆ sta zmagala s 63 76(5). Na zaključni turnir pa se ni uspelo uvrstiti niti fantom do 16 let. Z Avstrijo po tekmah posameznikov izgubljajo z 0 - 2. David PICHLER je premagal Roka KRIŽAJA s 60 60, Lucas MIEDLER pa je bil boljši od Maksa TEKAVCA z rezultatom 61 62. V tekmi ki ne odloča več o zmagovalcu bosta nastopila Domen GOSTINČAR in Rok KRIŽAJ. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Grega Žemlja v četrtfinalu ATP Challengerja v Pekingu

Ljubljana, 02.08.2012

Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA še naprej prevladujeta na kitajskih teniških igriščih. Ob sta se z današnjima zmagama uvrstila v četrtfinale. Aljaž BEDENE je v prvem krogu ATP Challengerja v Pekingu premagal Švicarja Stephana BOHLIJA z rezultatom 46 76(5) 61. V drugem krogu je bil boljši še od kvalifikanta, 22. letnega Indonezijca Christopherja RUNGKATA, ki na lestvici ATP zaseda 374. mesto, z rezultatom 75 76(3) in se uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je bil uspešen tudi Grega ŽEMLJA. Po slabšem začetku in izgubljenem prvem nizu je odlično nadaljeval in premagal Kitajca Zhe LIJA z rezultatom 57 62 62. Grega ŽEMLJA je odlično igral tudi v drugem krogu. V vsega 1 uri je premagal Indijca Yukiema BHAMBRIJA z rezultatom 62 61.Naša igralca sta nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer pa sta že v prvem krogu izgubila z dvojico Nikolaus MOSER (Avstrija) / Ruan ROELOFSE (Jar) z rezultatom 64 36 6-10. TUKAJ.

Blaž Rola, Nik Razboršek, Tadeja Majerič in Dalila Jakupović začeli z zmagami

Ljubljana, 01.08.2012

Na turnirju serije Futures v Piestanyu se je Blaž ROLA uvrstil v drugi krog. V prvem je Blaž, sicer 8. nosilec, premagal Poljaka Mateusza SZMIGIELA s 63 63. Uspešen je bil v Somboru tudi Nik RAZBORŠEK. Ta se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, kjer je zmagal tri tekme, vse tri z izidom 61 61. V prvem krogu glavnega turnirja je premagal Avstralca Chrisa LETCHERJA s 63 64. Na ženskem ITF turnirju v Bad Salgau (25.000 $) je v prvem krogu zmagala Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala je Francozinjo Celine CATTANEO s 62 46 60. Na ITF turnirju v belgijskem Rebecqu (25.000 $) je Tadeja MAJERIČ, na turnirju je 8. nosilka, v prvem krogu premagala 17. letno domačinko Ysaline BONAVENTURE z rezultatom 75 36 64. Manj uspešna je bila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki se poslavlja že po prvem krogu. Izgubila je z Nizozemko Angelique VAN DER MEET z rezultatom 26 16. Dve naši igralki sta nastopili na ITF turnirju (10.000 $) na Dunaju. Obe sta izgubili že v prvem krogu. Tjašo ŠRIMPF je s 64 75 premagala 1. nosilka, Francozinja Amandine HESSE , Anja PRISLAN, ki je bila postavljena za 3. nosilko turnirja, pa je izgubila z Rusinjo Ekaterino ALEXANDROVO 76(3) 16 46. TUKAJ.

Pia Brglez, Tamara Zidanšek in Ana Oparenovič v tretji krog ITF turnirja v Domžalah

Ljubljana, 01.08.2012

V Domžalah smo spremljali napeta srečanja tretjega dne glavnega žreba turnirja ITF do 18 let. Pri fantih smo med posamezniki ostali brez predstavnikov, saj je v danes izjemno izenačenem in teniško zelo gledljivem srečanju 1. nosilec, Avstrijec Daniel VALENT izločil našega zadnjega aduta Urha KRAJNC DOMITER. Gledali smo odlično teniško predstavo obeh igralcev, z dolgimi izmenjavmi in relativno malo neizsiljenimi napakami. Pri dekletih so se v tretji kreog uvrstile tri naše igralke. Pija BRGLEZ je v treh nizih premagala Čehinjo Kristyno HRABALOVO z rezultatom 36 64 63, Tamara ZIDANŠEK je bila boljša od Poljakinje Zofie STANISZ s 62 61, Ana OPARENOVIČ pa je izločila 2. nosilko, 275. mladinko sveta, Raluco CIUFRILA z rezultatom 62 61. Začel se je tudi turnir dvojic. Pri fantih bomo v četrtfianlu videli samo Doriana Tomaža JANEŽIČA, ki igra v paru z Marinom MIŠEJEM iz Hrvaške. Pri dekletih pa so se v 2. krog uvrstile Lara GLAVIČ in Katja VOGRINEC, Nika KOZAR in Hana MRAZ, Sara DJURDJEVIĆ in Tamara ZIDANŠEK, Pia BRGLEZ in Lara VOVK ter Ana OPARENOVIČ, ki igra v paru z Bojano MARINKOVIĆ iz Srbije. Danes so se od tekmovanja posameznic poslovile Sara DJURDJEVIĆ, Zala DOVNIK, Hana MRAZ in Nika KOZAR. Jutri se srečanja v Domžalah začnejo ob 10. uri.Nekaj fotografij prvega in drugega kroga si lahko ogledate TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.