Uspešen nastop veteranov na ITF turnirju v Opatiji

Ljubljana

Slovenski veterani in veteranke so prejšnji teden nastopali v Opatiji.

V kategoriji M 70 + je Borut ŠKULJ premagal najprej Hrvata Bošnjaka, nato pa v 2.kolu izgubil proti Madžaru Fabianu 76,16 16. Riki GRIZILO je bil v isti kategoriji v 1. kolu prost, nato je izgubil proti Hrvatu Vrabecu 46,36.

V kategoriji M 65+ je bil najboljši Slovenec Štefan SEME, ki je po dveh zmagah proti Hrvatu Krajcarju in Latvijcu Vozbutasu izgubil v 1/2 finalu 06 06 proti Italijanu Cerriju.

Najboljši rezultat je zabeležil Marjan FURLAN v kategoriji M 60+, ki je šele v finalu klonil proti Špancu Ruizu v treh setih 75,26 36; v isti kategoriji je Jože KOLETA po zmagi proti Hrvatu Kovačiču v 1/4 finalu klonil proti Špancu Ruizu 57,26.

V kategoriji M 55 + je bil najuspešnejši Slovenec Zmago TAJNŠEK, ki je po zmagah proti Hrvatoma Čurčiču in Sušanju izgubil v 1/4 finalu proti Avstrijcu Riedererju 06,26. Branko PODGORNIK je po zmagi v 1.kolu proti Hrvatu Lončariču v drugem kolu klonil proti Riedererju 06,26. Tomaž ŠTRUKELJ pa je v 1.kolu izgubil proti Hrvatu Legoviču 67,26.

V kategoriji M 50+ je Ivo BELIŠ po zmagah proti Rusu Tarakanovu in Italijanu Cataldiju izgubil v 1/4 finalu proti Avstrijcu Koepfu 16,36, Matjaž FRECE je po zmagi proti Italijanu Gavazziju izgubil v 2. kolu proti Igorju Flegu ( bivši Davis cup igralec) iz Hrvaške 06,16, Sašo SVOLJŠAK je po zmagi proti Italijanu Rinaldiju v treh setih izgubil proti Hrvatu Radoševiču 26,64,16.

V najmlajši kategoriji M 35+ je Marko LOPATIČ najprej premagal Rusa Chuchalkova,nato pa v 2.kolu izgubil proti 1.nosilcu Tasilu Haunu iz Nemčije 46,26.

Omeniti velja še 2. mesto mešane dvojice Vera in Marko ŠTROZAK, ki sta izgubila v finalu proti paru Kusanovič,Čurčič iz Hrvaške 26,16.