Us Open - Grega Žemlja in Aljaž Bedene v drugi krog, Petra Rampre izgubila

Ljubljana

V New Yorku se je s kvalifikacijami začel zadnji turnir za grand slam v letošnjem letu, US Open.

Aljaž BEDENE je v svojem prvem nastopu v New Yorku postavljen za 2. nosilca in je v prvem krogu igral s Kitajcem, 22. letnim Ze ZHANGOM, 171. igralcem lestvice ATP. Aljaž BEDENE je prvi nastop opravil z odliko, saj je Kitajca izločil gladko z rezultatom 62 64 in se v drugem krogu pridružil Gregu ŽEMLJI.

Prav tako je bil v prvem krogu že včeraj uspešen Grega ŽEMLJA. Tudi zanj je to prvi nastop, na turniju pa je 6. nosilec. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil domačin, 18.letni Christian HARRISON, 498. igralec lestvice ATP. Grega ŽEMLJA z mladim Američanom ni imel veliko dela in je zanesljivo zmagal z izidom 63 64.

32. letna Petra RAMPRE je prvič nastopila na OP ZDA. V prvem krogu je igrala s 17. nosilko ženskega kvalifikacijskega turnirja, Švicarko Stefanie VOEGELE, ki na US open nastopa tretjič, trenutno pa je 137 igralka sveta. Petra RAMPRE je hitro dobila prvi niz, enako gladko je drugega izgubila, v tretjem pa se ji po zaostanku z 1-4 ni več uspelo vrniti v igro in Švicarka je slavila z izidom 16 61 64

Nastop v glavnem turnirju sta si že zagotovila Polona HERCOG in Blaž KAVČIČ.