US Open 2012 - Grega Žemlja v zadnji krog kvalifikacij, Aljaž Bedene izpadel, znan žreb glavnega turnirja

Ljubljana

V New Yorku se nadaljujejo kvalifikacijska srečanja na OP ZDA.

Grega ŽEMLJA je bil tudi v drugo uspešen. Danes je premagal Nizozemca Matwea MIDDELKOOPA z rezultatom 75 63. V zadnjem krogu kvalifikacij bo v petek ob 17. uri igral s 25. letnim Belgijcem Yannikom MERTENSOM, 221. igralcem lestvice ATP.

Svoj drugi nastop je opravil tudi Aljaž BEDENE. Žal je srečanje z 20. letnim Američanom Danielom KOSAKOWSKIM, 373 igralcem lestvice ATP izgubil v dramatičnem zaključku tretjega niza. Američan je srečanje dobil z izidom 63 36 76(7)

V New Yorku pa je bil opravljen tudi žreb glavnega turnirja za moške in ženske.

Blaž KAVČIČ ima na papirju ugoden žreb. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo nepostavljen igralec in sicer 29. letni Italijan Flavio CIPOLLA, ki na lestvici ATP zaseda 88. mesto. Italijan na US Open nastopa tretjič, najboljšo uvrstitev pa je dosegel leta 2008, ko se je uvrstil v tretji krog. Igralca sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2010, ko je na pesku, na Challengerju v Maroku v dveh nizih slavil Italijan.

Težjo nalogo ima Polona HERCOG. Nasproti ji bo stala 5. nosilka, leto starejša Čehinja Petra KVITOVA, lanskoletna zmagovalka turnirja za grand slam v Wimbledonu. Na letošnjih prvih treh turnirjih za grand slam se je dvakrat uvrstila v polfinale, Wibledon pa je končala v četrtfinalu. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.