V polfinalih kvalifikacij za EEP našim ni uspelo presnetiti

Ljubljana

Naša dekleta in fantje do 16 let ter fantje do 18 let so se v kvalifikacijah za uvrstitev v finalni del evropskega ekipnega prvenstva borili za finale. V srečanjih ekip deklet do 16 let in fantov do 18 let je bil izid po tekmah posameznikov 1 - 1, a sta obe ekipi izgubili odločilno tekmo dvojic. Dekleta do 16 let igrajo v Rakovniku. Slovenijo je v vodstvo popeljala Nina POTOČNIK, ki je drugo Čehinjo Sandro MATEKOVO odpravila s 60 60. Češko je v igri obdržala njihova prva igralka Katerina SINIAKOVA, ki je premagala Manco PISLAK s 62 62. Odločilno srečanje za uvrstitev v finale in s tem napredovanje v zaključni del evropskega prvenstva sta igrali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Žal jima ni uspelo osvojiti odločilne točke. Katerina SINIAKOVA in Kristyna ROUCKOVA sta bili boljši in sta Češki priigrali zmago z rezultatom 57 62 61. Za uvrstitev v zaključni del so se v Wroclawu v tretji tekmi borili tudi fantje do 18 let. Po tekmah posameznikov je bil izid 1 - 1. Matic ŠPEC je v prvem srečanju izgubil z JANKOVIĆ Mikijem z rezultatom 2-6 2-6, Blaž BIZJAK pa je po zmagi nad Pedjo KRSTINOM s 63 61 izid izenačil na 1-1. O napredovanju v finale in s tem na zaključni turnir je tako tudi tu odločala igra dvojic. Žal se tudi fantom ni izšlo. Srbska mladinca Laslo DJERE in Miki JANKOVIĆ sta zmagala s 63 76(5). Na zaključni turnir pa se ni uspelo uvrstiti niti fantom do 16 let. Z Avstrijo po tekmah posameznikov izgubljajo z 0 - 2. David PICHLER je premagal Roka KRIŽAJA s 60 60, Lucas MIEDLER pa je bil boljši od Maksa TEKAVCA z rezultatom 61 62. V tekmi ki ne odloča več o zmagovalcu bosta nastopila Domen GOSTINČAR in Rok KRIŽAJ.