Tudi Katarina Srebotnik se poslavlja od US Open

Ljubljana

V današnjem programu odprtega prvenstva ZDA je prvič nastopila Katarina SREBOTNIK. Žal je bila dvakrat neuspešna in po vrsti uspešnih let se presenetljivo poslavlja od turnirja za veliki slam že po prvem krogu. Najprej je s Kitajko Jie ZHENG, s katero sta bili postavljeni za 7. nosilki turnirja ženskih dvojic igrala s Čehinjo Evo BIRNEROVO in Švicarko Romino OPRANDI. V nekaj manj kot dveh urah je češko-švicarska dvojica slavila s 75 64, razmerje v točkah pa je bilo ob koncu srečanja 88-82. Nasprotnici sta bolje servirali, ustvarili pa sta si tudi več priložnosti za odvzem servisa ter jih tudi več izkoristili. Čez nekaj ur je šla z ne najboljšo popotnico na igrišče še enkrat. Tokrat v mešanih dvojicah, kjer je nastopila v paru z Nenadom ZIMONJIĆEM. Njuna nasprotnika sta bila Američana Melanie OUDIN in Jack SOCK. Srečanje je bilo vseskozi zelo izenačeno, na koncu pa sta slavila domačina z rezultatom 46 63 15-13. Razmerje v točkah se je ob koncu srečanja glasilo 66-66. Katarina SREBOTNIK se tako od turnirja v New Yorku po prvem krogu poslavlja prvič po letu 2002. V konkurenci zdaj ostaja samo Grega ŽEMLJA, ki bo nastopil danes.