Blaž Kavčič danes za četrtfinale s Kuznetsovim, Tadeja Majerič v četrtfinalu Kazana

Ljubljana

Blaž KAVČIČ ta teden nastopa na ATP Challengerju v italijanskem Cordenonsu z nagradnim skladom 85.000 € + H. Na turnirju je prvi nosilec. V torkovi skorajda nočni tekmi, ta se je končala po polnoči, je v prvem krogu po skoraj dveh urah premagal Srba Ilijo BOZOLJACA s 46 61 63. Blaž KAVČIČ je, z izjemo prvega niza, odlično serviral , saj je v drugem in tretjem nizu na svoj servis izgubil vsega 5 točk. Na drugi strani je bil BOZOLJAC v tem elementu precej slabši, še posebej pri drugem servisu, katerega izkoristek je bil ob relativno malo zadetih prvih servisih, le 36 %. To pa je bilo daleč premalo, da bi lahko presenetil Blaža KAVČIČA. Danes bo igral z Rusom Andreyem KUZNETSOVIM. V četrtfinale pa se je na ITF turnirju (50.000 $+H) v ruskem Kazanu že uvrstila Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu je premagala Ukrajinko Elizaveto IANCHUK, v drugem krogu pa Romunko, 7. nosilko Raluco OLARU s 63 64. V četrtfinalu bo igrala z Belorusinjo, 18. letno Ilono KREMEN. Foto:ŽtkMb