Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Mladinske selekcije : Ml. sel. 2012

Evropska ekipna prvenstva 2012

Ljubljana, 25.7.2012

 

Z nastopom ekip fantov in deklet do 16 oz. 18 let se zaključujejo letošnje kvalifikacije za nastop v finalnem delu evropskih ekipnih prvenstev. Dečki in deklice do 12 let so nastopile prejšnji teden, medtem ko je bilo prvenstvo do 14 let že odigrano od 1. - 3. julija.

Dekleta in fantje do 16 let tretji v kvalifikacijah,  a oboji brez uvrstitve na zaključni turnir EEP 2012

Ljubljana, 1.8.2012

 

Slovenski ekipi fantov in deklet v kvalifikacijah ekipnega evropskega prvenstva od 1. do 3.8.2012 sta nastopali v Istabulu in Rakovniku.

 

Dekletom so družbo v skupini A v Rakovniku delala dekleta iz Belorusije, Bolgarije, Češke, Francije, Moldavije, Švedske in Švice. Ekipo je vodil Goran DJURDJEVIĆ, v njej pa sta bili lanski udeleženki finalnega turnirja deklet do 14 let Manca PISLAK in Nina POTOČNIK, pridružila pa se jima je Natalija ŠIPEK.  

 

Dekleta so igrala prvo srečanje s Švedsko in zmagala. V prvem srečanju je Nina POTOČNIK premagala Kajso RINALDO PERSSON s 62 62, Manca PISLAK je  v drugi tekmi izgubila z Jacqueline CABAJ AWAD z rezultatom 57 63 57. O zmagovalcu  je odločila igra dvojic. Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK sta z rezultatom 75 57 61 premagali Kajso RINALDO PERSSON in Jacqueline CABAJ AWAD in osvojili točko za napredovanje v polfinale.

 

V polfinalu so igrala  s 1. postavljenimi Čehinjami. Po tekmah posameznic je bil izid 1 - 1, a so dekleta izgubila odločilno tekmo dvojic. Slovenijo je v vodstvo popeljala Nina POTOČNIK, ki je drugo Čehinjo Sandro MATEKOVO odpravila s 60 60. Češko je v igri obdržala njihova prva igralka Katerina SINIAKOVA, ki je premagala Manco PISLAK s 62 62. Odločilno srečanje za uvrstitev v finale in s tem napredovanje v zaključni del evropskega prvenstva sta igrali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Žal jima ni uspelo osvojiti odločilne točke. Katerina SINIAKOVA in Kristyna ROUCKOVA sta bili boljši in sta Češki priigrali zmago z rezultatom 57 62 61.

 

V tekmi za tretje mesto je Slovenija premagala Bolgarijo z 2 - 1. Natalija ŠIPEK je slovenijo povedla v vodstvo z 1 - 0. Bolgarka Aleksandra KARAMANOLEVA ji je srečanje pri izidu  2 - 1 v prvem nizu, korist Natalije, predala. Manca PISLAK je v drugem srečanju izgubila še tretje posamično srečanje na prvenstvu. Tokrat jo je premagala Gabriela MIHAYLOVA z rezultatom 36 63 61. Odločilno srečanje dvojic bi morali igrati Manca PISLAK in Natalija ŠIPEK, a so Bolgarke to srečanje predale. 

 

Slovenke so v kavlifikacijah osvojile končno 3. mesto.

 

Fantje so nastopali v Istanbulu, v njihovi skupini D pa so bile še ekipe Armenije, Avstrije, Bosne ih Hercegovine, Češke, Estonije, Francije in Turčije. Ekipo je v Istanbulu vodil Igor RORIČ, v ekipi pa so bili Domen GOSTINČAR, Rok KRIŽAJ in Maks TEKAVEC.

 

Fantje so v uvodnem krogu brez posebnih težav premagali Armenijo s 3-0 in se uvrstili v polfinale. 

 

Rok KRIŽAJ je s 62 62 premagal Mikayela AVETISYANA, Maks TEKAVEC je bil s 62 61 boljši od Arshaka GHAZARYANA. V zadnjem srečanju sta Rok KRIŽAJ in Domen GOSTINČAR s 62 62 premagala Mikayela AVETISYANA in Arshaka GHAZARYANA.

 

Fantje so v polfinalu igrali z ekipo Avstrije. Žal tudi njim ni uspelo premagati severnih sosedov.  Z Avstrijo so že po tekmah posameznikov izgubljali z 0 - 2. David PICHLER je premagal Roka KRIŽAJA s 60 60, Lucas MIEDLER pa je bil boljši od Maksa TEKAVCA z rezultatom 61 62. V tekmi ki ni odločala več o zmagovalcu sta nastopila Domen GOSTINČAR in Rok KRIŽAJ ter premagala Lucasa MIEDLERJA in Sebastiana OFNERJA z rezultatom 64 75.

 

V tekmi za tretje mesto so Slovenci igrali z ekipo Turčije. Rok KRIŽAJ je premagal Ogulcana DENIZA s 62 63, Domen GOSTINČAR pa je bil boljši od Berka ILIESCUJA z rezultatom 75 62. Naša ekipa je tako povedla z 2 - 0 in si zagotovila zmago. V srečanju dvojic sta nastopila Domen GOSTINČAR in Maks TEKAVEC.

 

Slovenci so na koncu osvojili končno 3. mesto.

Ekipi fantov in deklet do 18 let osvojili 4. mesti in ostajajo brez zaklučnih bojev na EEP 2012

Lubljana, 3.8.2012

 

Fantje in dekleta do 18 let, od katerih se nekateri že spogledujejo s člansko konkurenco, za marsikoga pa je bil to zadnji ekipni nastop v mladinski konkurenci,  so od

1. - 3.8.2012 igrali v kvalifikacijah za uvrstitev v finalni del evropskega ekipnega prvenstva v češkem Mostu in poljskem Wroclawu.

 

Fantje so nastopali v Wroclawu, kjer so se v skupini C za napredovanje na finalni turnir borili še mladinci iz Srbije, Rusije, Poljske, Grčije in Nemčije. Slovensko ekipo je vodil Marjan ČUK, člani ekipe pa so bili Blaž BIZJAK, Matic ŠPEC in Rok SITAR.

 

Fantje so nastope odlično začeli in v prvem krogu premagali 3. postavljeno ekipo Rusije.

 

V uvodnem dvoboju drugih igralcev je Matic ŠPEC izgubil z Evgenyem KARLOVSKIYM s 57 67(8), v drugi tekmi pa je Blaž BIZJAK ugnal prvega ruskega igralca v ekipi, Alexandra VASILENKA z rezultatom 61 06 64. O napredovanju v polfinale je odločala igra dvojic in v tej sta Blaž BIZJAK in Matic ŠPEC premagala Antona DESYATNIKA in Evgenya KARLOVSKIYA z rezultatom 36 64 61.

 

V polfinalu so fantje igrali z ekipo Srbije. Tudi v tem srečanju je o zmagovalcu odločala igra dvojic.  Miki JANKOVIĆ je po zmagi nad Maticem ŠPECOM s 62 62 povedel Srbijo v vodstvo z 1 - 0. Ponovno je izenačil Blaž BIZJAK, ki je z rezultatom 63 61 premagal Pedjo KRSTINA. V odločilni tekmi dvojic, zmaga bi pomenila napredovanje v finalni del, pa sta Blaž BIZJAK in Matic ŠPEC izgubila z Mikijem JANKOVIĆEM in Laslom DJEREJEM z rezultatom 36 67(5).

 

V tekmi za 3. mesto so naši mladinci še enkrat klonili Tokrat so izgubili z ekipo Poljske s 3 - 0. Kamil GAJEWSKI je premagal Roka SITARJA z rezultatom 63 75, Piotr LOMACKI je premagal Blaža BIZJAKA s 64 76(2), v igri dvojic pa sta Kamil GAJEWSKI in Szymon WALKOW premagala Roka SITARJA in Matica ŠPECA s 63 63.

 

Fantje so osvojili končno 4. mesto.

 

 

Dekleta igrajo v češkem Mostu, v skupini A. V tej skupini so še ekipe Belorusije, Bosne in Hercegovine, Češke in Velike Britanije. V slovenski ekipi so Maša MARC, Eva ZAGORAC in Tina RUPERT, vodja ekipe pa je Tomaž BERENDIJAŠ.

 

Slovenija U18_2012_EEP

 

Slovenke so prvo srečanje igrale s favorizirano ekipo Češke. Čehinje so bile boljše in so slavile s 3 - 0.  Tereza SMITKOVA je s 61 64 premagala Evo ZAGORAC, Barbora KREJCIKOVA pa je bila s 62 62 boljša od Maše MARC. Srečanje dvojic sta odigrali Maša MARC in Tina RUPERT in tudi v tem dvoboju sta bili Čehinji Tereza SMITKOVA in Jesika MALECKOVA boljši in sta slavili s 63 63.

 

Ker je na turnirju nastopalo samo 5 ekip, v finale pa sta se uvrstili ekipe Češke (ta je na koncu osvojila 1. mesto) in Belorusije, so o uvrstitvah na mesta od 3 do 5 po sistemu RR, a samo v tekmah dvojic, odločale ekipe Slovenije, BiH in Velike Britanije.

 

Tina RUPERT in Maša MARC sta prvo srečanje z ekipo BiH za katero sta nastopili Nerma ČALUK in Anita HUSARIĆ izgubili z 46 in 06. V odločilnem srečanju za končno 4. mesto pa sta Tina RUPERT in Maša MARC premagali Britanki Katy DUNNE in Georgino SELLYN  z rezultatom 76(4) 61.

 

Slovenke so osvojile končno 4. mesto.

 

S kvalifikacijami začeli dečki in deklice do 12 let, deklice se niso uspele uvrstiti na zaključni turnir

Ljubljana, 27.7.2012

 

Danes so se začeli kvalifikacijski nastopi na Evropskem ekipnem prvenstvu do 12 let. Deklice so v postavi Lian BENEDEJČIČ, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ pod vodstvom Svetle BOŽIČNIK odpotovale v Haren na Nizozemsko.

 

Slovenija u12 2012_525

Z leve: Lian BENEDEJČIČ, Nika RADIŠIČ, Svetla Božičnik(vodja ekipe) in Kristina NOVAK

Foto: S. Božičnik

 

Slovenija U 12_2012_525_Kupčič_Podplipnik_Tekavec

Z leve: Jan KUPČIČ, Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC

 

Fante je v Ankaro odpeljal Brane GLOGOVAC, v ekipi pa so Jan KUPČIČ, Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Deklice so v skupini z Belgijo, Hrvaško, Veliko Britanijo, Madžarsko, Nizozemsko, Španijo in Švico. Igra se po sistemu Round Robin in tu so v skupini s Hrvaško, Belgijo in Nizozemsko.

 

Prvo srečanje so igrale s Hrvaško in zmagale z 2-1. Lian BENDEJČIČ je izgubila z Neli ŠUNJIČ s 36 46, Kristina NOVAK pa je premagala Ando KARANUŠIČ z rezultatom 75 46 64. O zmagovalcu je odločilo srečanje dvojic, v katerem sta Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK premagali Neli ŠUNJIČ in Ando KARANUŠIČ z rezultatom 75 67(5) 63. Z uvodno zmago so si priigrale lepe možnosti za napredovanje v play off.

 

Danes igrajo z Belgijo in po uvodnih srečanjih posameznic je izid 1-1. Lian BENEDEJČIČ je v uvodnem srečanju premagala Cloe RUETTE s 62 62, v drugi tekmi pa je Kristina NOVAK izgubila z Irino CANTOS SIEMERS s 67(4) 26. O zmagovalcu srečanja je še enkrat odločala igra dvojic. Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK sta tekmo dvojic zanesljivo dobili z rezultatom 63 64 in Sloveniji zagotovili igranje v play offu

 

Slovenska ekipa deklic do 12 let je na kvalifikacijah za EEP v Harenu na Nizozemskem še tretjič zanesljivo zmagala. Deklice so danes premagale Nizozemsko s 3-0. Vodja ekipe Svetla BOŽIČNIK je danes dala priložnost Lian BENEDEJČIČ in Niki RADIŠIČ in obe sta zanesljivo slavili tako v dvobojih posameznic, kot v tekmi dvojic. Nika RADIŠIČ je s 63 61 premagala Noortje VAN LEEUWEN, Lian BENEDEJČIČ je z zmago nad Judith Van KESSEL s 64 63 vodstvo povišala na 2-0, piko na i pa sta z zmago v tekmi dvojic postavili Lian BENEDEJČIČ in Nika RADIŠIČ, ki sta Nizozemki Demi TRAN in Noortje VAN LEEUWEN premagali s 62 64. Deklice so se tako brez poraza v skupini uvrstile v play off, kjer bodo jutri za napredovanje v finalni del igrale z drugouvrščeno ekipo skupine A, Veliko Britanijo. Drugi par polfinala play offa deklic je Belgija - Španija.  

 

Slovenska ekipa deklic do 12 let se je z Veliko Britanijo borila za napredovanje v finalni del evropskega prvenstva. Tekmice so bile zelo izenačene in po uvodnih dvobojih posameznic je bil izid izenačen na 1 - 1. Veliko Britanijo je v vodstvo povedla Ali COLLINS, ki je premagala Lian BENEDEJČIČ s 46 63 64. Izid je izenačila Kristina NOVAK, ki je premagala Eliz MALONEY z rezultatom 46 60 63. O zmagovalkah in napredovanju v finale je tako odločala igra dvojic. Naši igralki sta bili doslej dvakrat na taki preizkušnji in obakrat sta bili uspešni. Tokrat pa se žal ni izšlo. Britanska dvojica Ali COLLINS in Claudia HALLSWORTH je premagala naš par Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK v treh nizih z rezultatom 76(4) 16 61.  Našim deklicam seveda vse čestitke za odlične nastope in zagotovo je pred njimi ob trdem delu še lepa teniška prihodnost. 

 

Rezultat srečanja najdete TUKAJ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dečki so v skupini z Belorusijo, Belgijo, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Nemčijo, Veliko Britanijo in Turčijo. Igra se po sistemu Round Robin in v tej skupini je Slovenija z Bolgarijo, Nemčijo in Veliko Britanijo.


V prvem srečanju so igrali z Bolgarijo, ki je zmagala s 3 - 0. V prvem dvoboju je Tim TEKAVEC izgubil z Darkom JORDANOVIM z 26 26, Matic PODLIPNIK pa je izgubil s Simonom ANTHONYEM IVANOVIM 36 62 26. Tudi srečanje dvojic sta Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ izgubila. Adrian ANDREEV in Simon Anthony IVANOV sta bila boljša s 63 61.

 

V drugem srečanju so bili njihovi nasprotniki Nemci in ti so slavili s 3-0. Jan KUPČIČ je izgubil z Lukasom ENGELHARDTOM z 26 06,Matic PODLIPNIK pa z Rudolfom MOLLEKERJEM 26 26. Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC sta izgubila z Rudolfom MOLLEKERJEM in Henrijem SQUIREJEM z 06 16. Z današnjim porazom so dečki izgubili možnost za napredovanje v play off.

 

Slabše so jo v kvalifikacijah odnesli dečki. Tudi v zadnjem srečanju, ki so ga danes igrali z Veliko Britanijo, so igrišče zapustili sklonjenih glav. Velika Britanija je bila boljša z 2-1. Slovenijo je sicer v vodstvo popeljal Jan KUPČIČ, ki je premagal Harrya BUTLERJA z rezultatom 6-1 6-1, izenačujočo točko na 1 -1 je Veliki Britaniji priigral Ewen LUMSDEN. Ta je premagal Matica PODLIPNIKA z 06 60 61. V tekmi dvojic sta Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ izgubila z Britancema Ewenom LUMSDENOM in Harryem BUTLERJEM s 63 36 26. Dečki bodo tako jutri igrali tekmo z Bosno in Hercegovino, ki je prav tako končala tekmovanje v svoji skupini z eno osvojeno točko.

 

Do svoje prve zmage pa so danes prišli tudi fantje. Premagali so ekipo Bosne in Hercegovine z rezultatom 21. Tim TEKAVEC je premagal Hamzo SATNIĆA z rezultatom 67(4) 64 75, Matic PODLIPNIK pa je bil boljši od Lukasa TOMIĆA z rezultatom 61 60. Točko za BiH sta osvojila v igri dvojic Lukas TOMIĆ in Nemanja MALEŠEVIĆ, ki sta premagala Jana KUPČIČA in Tima TEKAVCA s 64 75.

Prvi so nastopili dečki in deklice do 14 let

Ljubljana, 2.7.2012

 

 

Julij in začetek avgusta pripadata ekipnim evropskim prvenstvom t.i. Summer cupom in evropskim prvenstvom za posameznike.

 

Z nastopi so prvi začeli igralci in igralke v kategoriji do 14 let. V kvalifikacijah so deklice zasedle končno 5., dečki pa končno 6. mesto.

 

Ekipa dečkov v postavi Grega KOKALJ, Sven LAH in Anže ARH je pod vodstvom Aleša ŠPORNA odpotovala v italijanski Sassari, kjer pa je že v prvem nastopu naletela na previsoko oviro za napredovanje v zaključne boje.

 

Slovenija U14 dečki_2012_525

Foto: B. Matevžič

 

Domačini Italijani so bili boljši in so slavili s 3 - 0, našo ekipo pa tako poslali v boj za 5. - 8- mesto. Srečanji posameznikov sta bili zelo izenačeni in našim igralcem je zmanjkalo tudi malo sreče za zmago. Enrico DALLA VALLE je v prvem srečanju premagal LAH Svena z rezultatom 57 64 63, Gian Marco MORONI je bil v drugem srečanju boljši od KOKALJ Grege z rezultatom 76(5) 67(6) in 63, v tekmi dvojic pa sta Sven LAH in Anže ARH izgubila z 06 06 s Filippom MORA in Enricom DALLA VALLE. Srečanji posameznikov sta pri temperaturi 38 stopinj trajali kar 6 ur.

 

SlovenijaU12_2012_AŠ_525

Foto: A. Šporn

 

Naši igralci so v razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta najprej igrali z Avstrijo in zmagali z 2-1.

 

Slovenija_U12_2012_525_AŠ

Foto: Aleš šporn

 

Anže ARH je v uvodnem dvoboju izgubil z Jakobom AICHHORNOM z rezultatom 62 26 06. Grega KOKALJ je z zmago nad Matthiasom HAIMOM z rezultatom 62 63 izid izenačil, dvojica Grega KOKALJ in Sven LAH pa je v odločilnem srečanju premagala Jakoba AICHHORNA in Matthiasa HAIMA z rezultatom 75 61 in priigrala zmagovalno točko, ki je ekipo peljala v boj za 5. mesto.

 

Njihovi nasprotniki so bili Poljaki, ki so bili boljši z rezultatom 2 - 1. Odločilo je srečanje dvojic. V prvi tekmi je Sven LAH premagal Roberta WRZESINSKEGA z rezultatom 76(7) 64. V drugi tekmi je Anže ARH izgubil z Piotrom MATUSZEWSKIM z 26 in 06. V odločilni tekmi dvojic pa sta Anže ARH in Grega KOKALJ izgubila s Piotrom MATUSZEWSKIM in Kacperjem ZUKOM z rezultatom 26 26.

 

Dečki so tako osvojili končno 6. mesto.

 

 

 

Ekipa deklic v postavi Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Zala DOVNIK je pod vodstvom Dominika SENICE odpotovala na kvalifikacijski turnir v italijanski Castellammare di Stabia. Finalni del bo v Loanu, v Italiji konec prihajajočega tedna. Žreb je našim mladim igralkam v prvem krogu namenil Španke. Zmaga bi jih vodila v polfinale, a tudi njim žal ni uspelo.

 

Foto: B. MatevžičSlovenska ekipa U14_2012

 

Španke so po tekmah posameznic povedle z 2 - 0, končni izid pa se je glasil 2 - 1 za Španke. Selektor je določil, da bosta med posameznicami nastopili Veronika ERJAVEC in Hana MRAZ, v dvojicah pa Hana MRAZ in Zala DOVNIK. Prva je na igrišče stopila Veronika ERJAVEC, ki je z Marto CANAS ALVAREZ izgubila z 06 57. Hana MRAZ je morala zmagati, če je hotela ekipo obdržati v igri za napredovanje. Žal tudi njej ni uspelo. Julia PUYOLA je bila boljša z rezultatom 64 61. V tekmi dvojic sta nastopili Hana MRAZ in Zala DOVNIK in Sloveniji priigrali točko. Premagali sta Noelio BOUZO ZANOTTI in Julio PUYOLA s 76(4) 57 64.

 

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so deklice najprej igrale z Armenijo in zmagale z rezultatom 3 - 0.  

 

Slovenija_U12_deklice_2012_525

Foto: D. Senica

 

Zala DOVNIK je v uvodni tekmi premagala Ani SAFARYAN z rezultatom 61 61, Hana MRAZ je po zmagi nad Mileno AVETISYAN s 60 60 Slovenijo povedla v vodstvo z

2 - 0, piko na i pa je postavila dvojica Hana MRAZ/Veronika ERJAVEC, ki je Lindo OHANYAN in Ani SAFARYAN premagala s 61 61.

 

Naše deklice so se na koncu borile za 5. mesto in ga tudi osvojile. 

 

Veronika ERJAVEC je uvodno srečanje proti Victoriji SMIRNOVI izgubila s 46 57, izid pa je nato izenačila Zala DOVNIK, ki je premagala Pauline DE RYCK s 63 62. Odločilno točko in s tem 5. mesto sta priigrali Hana MRAZ in Zala DOVNIK, ki sta Victorio in Anastasio SMIRNOVO premagli s 63 64.

Evropska prvenstva za posameznike 2012

Ljubljana 21.7.2012

 

Ta teden domača igrišča, kar se tiče tekmovanj, samevajo. To pa ne pomeni, da bodo počivali naši najboljši mladi igralci. Ta teden nastopajo na evropskih prvenstvih za posameznike in posameznice v kategorijah do 14, 16 in 18 let, teden za tem pa se bodo pomerili še na ekipnih obračunih v istih kategorijah. 

 

Evropska posamična prvenstva so na sporedu od 23. do 29 julija.

 

Po štirih dneh obračunov v konkurenci nimamo več igralcev in igralk. Najboljši rezultat sta dosegli Manca PISLAK in Nina POTOČNIK z uvrstitvijo v četrtfinale dvojic v konkurenci deklet do 16 let.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dečki in deklice do 14 let igrajo v češkem Pilzenu, Slovenijo pa zastopajo Grega KOKALJ (TE-141) in Sven LAH (TE-395) ter Hana MRAZ (TE-56) in Zala DOVNIK. Ekipo vodi Rok FERJAN.

 

POSAMEZNO: (žreb 128):  V konkuranci posameznikov nimamo več predstavnikov

 

1.  KROG 
Grega KOKALJ   prost
Sven LAH Lukas KLEIN (Slovaška) 26 16
Hana MRAZ  Christina   WOLFGRUBER (Avstrija) 64 63
Zala DOVNIK   prosta
     
2.  KROG 

Grega KOKALJ

Patrik   RIKL (Češka) 63 61
Hana MRAZ  Simone   ALIPIEVA [13] (Danska) 46 64 64
Zala   DOVNIK  Alicja SIERZPUTOWSKA (Poljska) 46 64 36
     
3.  KROG 

Grega KOKALJ

 Mate VALKUSZ [7] (Madž) 

75 46 36

 Hana MRAZ

 Aspasia AVGERI (Grčija)

61 46 67(1)

 

 

 

DVOJICE: (žreb 64):  V konkurenci dvojic nimamo več predstavnikov

 

1.  KROG 
Grega KOKALJ,   Sven LAH Mario   CALMIC, Cristian LOZAN (Moldavija) 36 64 10-6
Hana MRAZ,   Zala DOVNIK  Mira   ANTONITSCH, Christina WOLFGRUBER (Avstrija) 57 16

 

2.  KROG 
Grega KOKALJ,   Sven LAH Cedric   RUDOLPH, Marko OSMAKCIC [5] (Švica)    63 46 11-9

 

3.  KROG 

Grega KOKALJ,   Sven LAH

Stepan   HOLIS / Vojtech PROKOP (Češka)

46 46

 

 

 

Slovenija EP posamezno 2012 do 14 let

 

Fante in dekleta do 16 let gosti Moskva. Pri fantih slovenske barve branita Maks TEKAVEC (TE-94) in Rok KRIŽAJ (TE-299), pri dekletih Manca PISLAK (TE-49) in Nina POTOČNIK (TE-51). Ekipo vodi Dominik SENICA.

 

POSAMEZNO: (žreb 128):  V konkurenci nimamo več igralcev in igralk

 

1.  KROG 
Rok KRIŽAJ Christopher   Robin KLETTENBERG (Estonia) 63 60
Maks TEKAVEC   prost
Manca PISLAK Bianka   BEKEFI (Madžarska)     7-6(1) 3-6 4-6 
Nina POTOČNIK   prosta
     
2.  KROG 
Rok KRIŽAJ Arturs   LAZDINS [16] (Avstrija) 76(6) 67(3) 36
Maks TEKAVEC Karl   Kiur SAAR (Estonia) 61 61
Nina POTOČNIK Emilie   FRANCATI (Danska) 60 63
     
3.  KROG 

Maks TEKAVEC

 Alexander   LEBEDYN [3](Ukrajina) 

46 26

Nina POTOČNIK

 Ana KONJUH [1] (Hrvaška)

76(5) 16 16

 

 

DVOJICE: (žreb 64): V konkurenci nimamo več igralcev in igralk

 

1.  KROG 
Rok KRIŽAJ,   Maks TEKAVEC   prosta
Manca PISLAK, Nina POTOČNIK (6)   prosti
     
2.  KROG 
Rok KRIŽAJ,   Maks TEKAVEC Jacopo   STEFANINI/ Filippo BALDI [9] (Italija) 26 36
Manca PISLAK, Nina POTOČNIK (6) Mariana   CARREIRA/ Ana Filipa SANTOS (Portugalska) 64 64

 

3.   KROG

Manca PISLAK,Nina POTOČNIK (6)

Justina   MIKULSKYTE / Greta KEREZAITE [10] (Litva)

64 64

 

ČETRTFINALE

Manca PISLAK, Nina POTOČNIK (6)

Katerina SINIAKOVA /   Kristyna ROUCKOVA [4]

26 16

 

 

 

Ekipa do 16 let 2012 

 

Na prvenstvu do 18 let, ki ga kot običajno gosti švicarski Klosters barve Slovenije pri fantih zastopata Blaž BIZJAK (ITF-151) in Matic ŠPEC (ITF-NR), pri dekletih pa Maša MARC (ITF-166) in Eva ZAGORAC (ITF-510). Ekipo bo vodi Aleš ŠPORN.

 

POSAMEZNO: (žreb 128): V konkurenci nimamo več predstavnikov

 

1.  KROG 
Blaž BIZJAK   prost
Matic ŠPEC   prost
Eva ZAGORAC   prosta
Maša MARC   prosta
     
2.  KROG
Blaž BIZJAK Christian   PERINTI (Italija)  67(2) 36
Matic ŠPEC Gergely MADARASZ (Madžarska)  57 26
Eva ZAGORAC Ani   GOGVADZE (Gruzija) 60 62
Maša MARC Reka   MULLER (Madžarska)  46 75 75
     
     
3 KROG

Eva ZAGORAC

Ellen   ALLGURIN (Švedska)[5]

75 26 26

Maša MARC

Rebecca   PETERSON (Švedska) [10]

64 46 26


     

DVOJICE: (žreb 64): v konkurenci nimamo več predstavnikov

 

1.   KROG
Blaž BIZJAK,   Matic ŠPEC   prosta
Maša MARC, Eva   ZAGORAC   prosti
     
2. KROG
Blaž BIZJAK,   Matic ŠPEC  Evan   HOYT, Jonny O'MARA (V. Britanija) [11] 75  06 7-10
Maša MARC, Eva   ZAGORAC (11)  Andrea   LAZARO GARCIA, Olga SAEZ LARRA (Španija) 63 63

 

3.   KROG

Maša MARC, Eva   ZAGORAC (11)

 Katy   DUNNE (V.Britanija), Kathinka VON DEICHMANN (Lie.)[7]    

67(3) 46

 

Maša_Eva_2012_250 Špec Bizjak EPP 2012_250

 

Rusedski,Maša in Eva,Klosters 2012_250 Slovenska ekipa EPP Klosters 2012_250

 

Foto: A Šporn 

 

ekipa do 18 let 2012

 

Slovenija EP 18 posamezno 2012

Ekipa do 18 let z leve: Eva ZAGORAC, Maša MARC, Blaž BIZJAK in Matic ŠPEC

 

 

 

Zimska ekipna evropska prvenstva 2012 (Winter Cups) 

 

Vsako leto v februarju potekajo zimska evropska ekipna prvenstva t.i. WINTER CUPS. Udeležujejo se jih ekipe v starostnih kategorijah 12, 14 in 16 let. Tekmovanje poteka v skupinah, najboljši ekipi iz vsake skupine pa se nato uvrstita na finalni del. Od slovenskih ekip je letos to uspelo deklicam do 12 let.

 

Deklice do 12 let so na finalnem delu WINTER CUPA 2012 v Sheffieldu osvojile 4. mesto in tako postale 4. ekipa v Evropi.

 

Benedejčič_Lian_DP_12_2012_350Radišič Nika_2011_350Kristina_novak_2012_350 

Deklice do 12 let so v kvalifikacijah osvojile končno 1. mesto.

 

S kvalifikacijami so se začela zimska ekipna evropska prvenstva. Prvi so bili na prizorišču igralci in igralke v kategoriji do 12 let. Dečki so igrali v Trabzonu, v Turčiji, deklice pa so nastopale v Istanbulu in si zagotovile nastop na finalnem delu tega tekmovanja. Ekipo deklic so sestavljale Lian BENEDEJČIČ, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ. V prvem srečanju so gladko, s 3 - 0 premagale Estonijo. Lian BENEDEJČIČ je z 61 61 premagala Hello Lindo SEPMAN, Kristina NOVAK pa s 63 61 Mario Loto KAUL. Nika RADIŠIČ in Lian BENEDEJČIČ sta v igri dvojic slavili s 60 64. V drugi tekmi so se pomerile z Italijo, ki je s 3 - 0 premagala Turčijo. Tudi v drugo so bile uspešne. Najprej je Lian BENEDEJČIČ s 63 64 premagala Liso PICCINETTI, izid srečanja je na 1-1, po zmagi nad Kristino NOVAK, izenačila Giulia PEONI, ki je slavila s 64 63. Odločilno točko za Slovenijo in s tem uvrstitev na zaključni turnir pa je priigrala dvojica BENEDEJČIČ/NOVAK, ki je premagala italijanski par Costanca TRAVERZI/Giulia PEONI z rezultatom 63 62. V finalu so nato gladko odpravile še ekipo Velike Britanije s 3 - 0. Lian BENEDEJČIČ je s 63 62 premagala Donio ABDEL-AZIZ, Kristina NOVAK je bila s 60 76(4) boljša od Marie BUDIN, dvojica Kristina NOVAK/Nika RADIŠIČ pa je 26 64 76(4) odpravila angleško dvojico ABDEL-AZIZ/BUDIN. Finale se bo odvijalo od 10-12 februarja v Sheffieldu v Veliki Britaniji. 

 

Dečki do 12 let so v kvalifikacijah osvojili končno 7. mesto.

 

V ekipi dečkov so nastopili Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC. Dečki so v prvem krogu igrali s Hrvaško in izgubili z 1 - 2. Izgubili so obe tekmi posameznikov, zmagali pa v srečanju dvojic. Tim TEKAVEC je z 16 06 klonil proti Duju AJDUKOVIĆU, Matic PODLIPNIK pa je izgubil s Karlom SUEVIĆEM z 06 26. V igri dvojic sta bila uspešna Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ, ki sta slavila s 62 63. Naša ekipa je s tem sicer izgubila možnost za morebitno napredovanje v finalni del, ostaja pa ji borba za 5 - 8 mesto. Drugo srečanje so igrali z ekipo Poljske. V prvem srečanju je Jan KUPČIČ s 36 75 64 premagal Kacperja KIEPAREKA, v drugem pa je Matic PODLIPNIK izgubil s Tomaszem DUDEKOM 46 16. O zmagovalcu je tako odločala igra dvojic. Za Slovenijo sta igrala Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC, a sta srečanje s Poljakoma DUDEKOM in PALUCHO izgubila z 16 26. V zadnji tekmi turnirja se je srečanje z Litvo končalo z rezultatom 1-1. V prvem srečanju je Jan KUPČIČ premagal Juliusa ADOMAVICIUSA s 62 64, v drugem srečanju pa je Lukas SAULIS ugnal Tima TEKAVCA z rezultatom 16 36 in izid izenačil na 1-1. Tekme dvojic niso odigrali.

 

Nobeni izmed ekip do 14 in 16 let se ni uspelo uvrstiti na finalni del

 

Fantje do 14 let so v kvalifikacijah osvojili končno 5. mesto.
 

Fantje do 14 let se nastopili v Ankari. Za Slovenijo so igrali Grega KOKALJ, Žan ŽMAVC in Sven LAH. Uvodno srečanje proti Veliki Britaniji (ta je tudi preostali srečanji dobila s 3-0) so izgubili z 0 - 3, nato pa so dvakrat zmagali. Najprej so premagali Belgijo z 2 - 1, v tekmi za 5. mesto pa še Poljsko z 2 - 1. Obe točki je v posameznih dvobojih priigral Grega KOKALJ, dvakrat pa je bila uspešna tudi dvojica KOKALJ-LAH.

 

Deklice do 14 let so v kvalifikacijah osvojila končno 7. mesto.

 

Deklice do 14 let so nastopale v Ebreichsdorfu v Avstriji. Za Slovenijo so igrale Hana MRAZ, Saša KLANEČEK in Nika KOZAR. Tudi one so uvodno srečanje s Španijo izgubile s 3-0 ter izpadle iz tekme za napredovanje v finalni del. V nadaljevanju so nato igrale še s Poljsko in tudi to srečanje izgubile z 0 - 3.

 

wc_2012_14_let_350

Fantje do 16 let so v kvalifikacijah osvojili končno 5. mesto.

 

Fantje do 16 let so nastopili v Udinah. Za Slovenijo so igrali Maks TEKAVEC, Rok KRIŽAJ in Nik KRAPEŽ. V prvi tekmi so igrali proti Belgiji in izgubili z 0 - 3. V nadaljevanju so nato dvakrat zmagali in osvojili končno 5. mesto. Točki sta proti Turčiji za zmago z 2-1 prispevala Rok KRIŽAJ in dvojica Rok KRIŽAJ/Maks TEKAVEC, Nik KRAPEŽ je srečanje predal, za zmago proti z Nizozemski z 2-1 pa sta ponovno točki priigrala Rok KRIŽAJ ter dvojica KRIŽAJ/TEKAVEC.

 
Dekleta do 16 let so v kvalifikacijah osvojila končno 7. mesto.

 

Dekleta do 16 let so nastopila v Izmiru. Manca PISLAK, Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ so osvojile končno 7. mesto. V uvodnem srečanju so izgubile z Estonijo. Točko za Slovenijo je osvojila Manca PISLAK.V razigravanju od 5-7 mesta pa so nato izgubile še z Bolgarijo z 1 - 2. Točko za Slovenijo je priigrala dvojica OPARENOVIČ/ŠIPEK.

 

WC_2-12_ekipa_16_let

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.