US Open - Polona Hercog izgubila s Kvitovo, Kavčič s Cipollo, danes samo Kavčič v dvojicah

Ljubljana

Na OP ZDA smo v posamični ženski konkurenci ostali brez predstavnic. Že v prvem krogu se je poslovila Polona HERCOG. Premagala jo je 5. nosilka, Čehinja Petra KVITOVA s 76(5) 61. Srečanje je trajalo 1 uro in 35 minut, v prvem nizu pa je že dišalo po presenečenju. Najprej je sicer servis izgubila Hercogova, a je že v naslednji igri prednost Kvitove izničila. Izjemno napeta je bila 7. igra, ko sta imeli igralki večkrat prednost, na koncu pa je 7. igro dobila Polona HERCOG in povedla s 4-3. Igralki sta bili nato izenačeni do podaljšane igre. V tej sta bili izenačeni do izida 4-4, nato pa je Kvitovi uspel mini break, priigrala si je dve zaključni žogi za prvi niz, a jih je Polona HERCOG ubranila, nato pa pri 6-6 izgubila servis in KVITOVA je podaljšano igro dobila z 8-6. V drugem nizu je Polona HERCOG pri izidu 1 - 2 izgubila začetni udarec in KVITOVA je povedala s 3 - 1. Zadnjo priložnost za priključek je imela Polona HERCOG v 5. igri drugega niza, ko ni uspela izkoristiti treh žog za re-break in Kvitova je povedla s 4-1, nato pa brez težav dobila še naslednji igri ter drugi niz s 6-1. Drugi niz je trajal vsega 30 minut, Polona HERCOG pa je zamudila lepo priložnost za zmago nad danes dokaj nezanesljivo Čehinjo, ki je napravila 26 neprisiljenih napak, Polona HERCOG jih je napravila 25.

Tudi Blaž KAVČIČ se poslavlja po prvem krogu. Italijan Flavio CIPOLLA je bil boljši v štirih nizih z rezultatom 64 76 (5) 36 63. V srečanju, ki je trajalo nekaj minut manj kot štiri ure, z malo neprisiljenimi napakami in dolgimi izmenjavami, je bil Cipolla boljši za 9 točk. Oba igralca nista najboljše servirala, zato sta si oba ustvarila veliko priložnosti za odvzem servisa nasprotniku in pri tem je bil uspešnejši CIPOLLA. Od 16 prložnosti jih je izkoristil 9, Blaž pa je od 23 priložnosti izkoristil le 8. V prvem nizu je Blaž servis izgubil dvakrat, Cipolla enkrat, v drugem nizu sta igralca izgubila servis po enkrat, v podaljšani igri pa je Blaž Kavčič povedel s 4-1, a nato do konca dobil samo še eno igro in podaljšano igro izgubil s 5 - 7. Tretji niz je pripadel Blažu KAVČIČU, ki je hitro dosegel vodstvo s 4 -1, nato pa niz dobil s 6 - 3. V zadnjem nizu je Blaža dokončno izdal servis, saj je igro na svoj začetni udarec izgubil kar štirikrat, sam pa je uspel servis Cipolli odvzeti dvakrat. Na drugi servis je osvojil samo 2 od 11 točk.

Tako Blažu KAVČIČU kot Poloni HERCOG zdaj ostaja še nastop v konkurenci dvojic.

Danes bomo na US Openu spremljali samo nastop Blaža KAVČIČA, ki bo z Jurgenom ZOPPOM igral proti Britancema Colinu FELMINGU in Rossu HUTCHINSU.