V Portorožu in Ljubljani potekata turnirja do 16 let

Ljubljana

V Portorožu in Ljubljani potekata turnirja v kategoriji do 16 let. Dekleta gosti TK Portorož, fante pa Max tenis klub Ljubljana. V Portorožu je turnir začelo 33 deklet, zato je bila odigrana ena tekma kvalifikacij, zaključili pa so tudi že s četrtfinalnimi obračuni kvalifikacij. V polfinale so se uvrstile 1. nosilka Tjaša JERŠE, 4. nosilka Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, 3. nosilka Sara SIRŠE in 7. nosilka Silvija PEROŠA. V sredo bodo na sporedu zaključni obračuni. Fantje igrajo v Ljubljani. Turnir je začelo 47 igralcev, zato so morali odigrati 2 kroga kvalifikacij, danes pa so odigrali tudi prvi krog glavnega turnirja na katerem je prvi nosilec Nik KRAPEŽ. V prvem krogu je izpadel en postavlje igralec in sicer 5. nosilec Filip Jakob ZUPANČIČ. Izločil ga je Tino KOVAČIČ s 63 76(2). Ostali nosilci v prvem krogu niso imeli težav in so gladko napredovali. Drugi krog in četrtfinale sta na sporedu v sredo.

Na fotografiji: Tino KOVAČIČ