prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Julij 2012

Arhiv novic - julij 2012

Na ITF turnirju v Domžalah dekleta uspešna, pri fantih napredoval samo Urh Krajnc Domiter

Ljubljana, 31.07.2012

V Domžalah se je danes končal prvi krog srečanj glavnega žreba ITF turnirja do 18 let. Pri fantih je v drugi krog napredoval samo Urh KRAJNC DOMITER, ki je s 62 60 premagal Hrvata MIŠE Marina. Od ostalih igralcev je bil še najbližje uvrstitvi v drugi krog Matija OKORN, ki pa je po treh urah klonil proti Rusu Vadymu URSUJU z rezultatom 63 67(2) 57. OKORNA so pokopale neizsiljene napake, ki jih je naredil v zaključku dvoboja. Precej bolje je šlo dekletom. V drugi krog so se uvrstile Sara DJURDJEVIČ, ki je potrebovala več kot tri ure za zmago nad Srbkinjo Milico NOVAKOVIĆ, Pia BRGLEZ, Hana MRAZ, Nika KOZAR, Zala DOVNIK, Tamara ZIDANŠEK in Ana OPARENOVIČ. Turnir se nadaljuje v sredo z začetkom ob 09.00 uri. Nekaj fotografij prvega dne najdete TUKAJ.

Na odprtem prvenstvu Kamnika zmagali Aleš Maček, Robert Lazič in Lea Sunarič

Ljubljana, 31.07.2012

Včeraj se je po štiridnevnih bojih končalo odprto prvenstvo Kamnika v tenisu za rekreativce, ki je privabilo kar 75 igralcev in igralk iz vse Slovenije, kar je precej več kot so pričakovali organizatorji. Tekmovanje sodi v okvir novoustanovljenega slovenskega rekreativnega tenis toura Teniške zveze Slovenije, ki je razdeljeno na turnirje za čiste rekreativce in bivše tekmovalce, sestavlja pa ga devet odprtih prvenstev, dve državni prvenstvi (poletno in zimsko) in zaključno tekmovanje najboljših z lestvice rekreativcev oziroma tako imenovani masters. V konkurenci čistih rekreativcev je prvo mesto osvojil aktualni državni prvak med rekreativce Aleš Maček (Radomlje), ki je kot prvi nosilec v finalnem dvoboju s 6/3 6/4 premagal Jožeta Gorenca iz Kranja. Gorenc je prav gotovo prvo presenečenje turnirja, saj ni bil med nosilci, na poti do finala pa je premagal tudi drugega z lestvice Damjana Kropivška (Kamnik). Med igralci, ki so prijetno presenetili, je treba omeniti tudi Mariborčana Jerneja Ajda in Luko Grešaka iz Radomelj, ki sta se prvič udeležila kakšnega od rekreativnih tekmovanj Teniške zveze Slovenije, a oba izgubila šele v polfinalu. V tolažilni skupini, kjer so igrali poraženci prvega in drugega kroga glavnega turnirja, je zmagal Miha Ogrič iz Ljubljane, drugo mesto je osvojil Blaž Janhar iz Vodic, tretji pa je bil Simo Radulovič iz Novega mesta. V konkurenci bivših tekmovalcev je slavil Robert Lazič (Pragersko), ki je v finalnem dvoboju s 5/7 6/1 10/4 premagal Jerneja Špilerja (Novo mesto), pokal za tretje mesto pa je šel v Celje, osvojil ga je Uroš Ključar. Robert Lazič je za osvojitev prvega mesta moral dobesedno garati, saj je za zmago na vseh treh dvobojih, ki jih je odigral na turnirju, potreboval tri nize. V ženski konkurenci je Lea Sunarič iz Žalca opravičila vlogo prvega favorita in s finalno zmago nad Damjano Damiš s 6/1 6/2 opravičila pričakovanja. Manj, kot so si želeli organizatorji in seveda sama, je dosegla druga nosilka domačinka Katja Knez, ki je v polfinalu s 6/4 6/4 izgubila proti Damiševi, v dvoboju za tretje mesto pa še zmogla toliko volje in moči, da je s 6/3 6/4 premagala Adrijano Semenič iz Ljubljane. Slovenski rekreativni tenis tour se v avgustu seli v Velenje, sredi septembra bo v Ljubljani še zadnje odprto prvenstvo, poletna teniška sezona za rekreativce pa se bo zaključila konec septembra z mastersom, ki bo spet v Kamniku. Na fotografiji Gorenc in Maček; Tekst in foto: M. Pogačar, Več o rekreativnem teniškem touru najdete TUKAJ.

Konec slovenskih teniških nastopov na OI v Londonu

Ljubljana, 31.07.2012

S porazom Blaža KAVČIČA v drugem krogu olimpijskega moškega turnirja so se končali nastopi slovenske teniške ekipe na letošnjih olimpijskih igrah. Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ sta nastope na olimpijskih igrah v Londonu končali v drugem krogu. Danes sta izgubili z drugima nosilkama olimpijskega turnirja, Italijankama Saro ERRANI in Roberto VINCI z rezultatom 57 64 46. Zadnji je od slovenske ekipe stopil na prizorišče Blaž KAVČIČ. Nastopil je na osrednjem, pokritem igrišču.Blaž KAVČIČ se je hrabro boril s 5. igralcem sveta, Špancem, 4. nosilcem olimpijskega turnirja, Davidom FERRERJEM, a je bila kakovostna razlika med igralcema vendarle prevelika in FERRER je na koncu slavil z rezultatom 62 62. Blaž KAVČIČ je na trenutke odigral vrhunsko, a že v naslednji točki naredil neizsiljeno napako in to je tehtnico obrnilo na stran Španca. Najbolj zanimiva je bila druga igra drugega niza, ki je trajala skoraj dvajset minut. Igralca sta se menjavala v prednosti in na koncu je po izvrstnem serviranju igro dobil Blaž KAVČIČ. V nadaljevanju je osvojil še en svoj servis, a vse to je bilo premalo, da bi presenetil četrtega nosilca olimpijskega turnirja. Slovenska ekipa turnir zapušča z dvema najboljšima uvrstitvama na dosedanjih olimpijskih igrah. Pri moških se je Blaž KAVČIČ kot prvi Slovenec sploh uvrstil na olimpijske igre in se v prvem nastopu uvrstil v drugi krog. Prvič je v drugem krogu zaigrala slovenska ženska dvojica, pri dekletih pa še naprej ostaja najboljši rezultat drugi krog, ki sta ga leta 2004 dosegli Katarina SREBOTNIK in Maja MATEVŽIČ. Foto: M. Jaušovec TUKAJ.

Aljaž Bedene skočil na 83. mesto lestvice ATP

Ljubljana, 31.07.2012

Nov zgodovinski trenutek za slovenski tenis. Med najboljšimi 100 igraklci sveta prvič dva Slovenca. Po odličnih nastopih na Kitajskem je Aljaž BEDENE na lestvici ATP pridobil 20 mest, skočil na 83. mesto in le še 21 točk zaostaja za našim najvišje uvrščenim igralcem Blažem KAVČIČEM, ki je teden na 76. mestu. Grega ŽEMLJA je ta teden izgubil 4 mesta in je 114. Med zasledovalci najboljših je na 515. mestu Luka GREGORC in na 568. mestu Blaž ROLA. Naši najboljši tudi ta teden ne bodo počivali. Blaž KAVČIČ bo nastopil na OI v Londonu, Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA pa ostajata na Kitajskem, kjer bosta nastopila na ATP Challengerju v Pekingu z nagradnim skladom 75.000 $+H. Tudi na tem turnirju sta prvi in drugi nosilec, turnir pa se igra na trdi podlagi. Aljaž BEDENE se lahko ob dobrih nastopih zavihti najvišje doslej in postane celo prvi teniški lopar Slovenije med člani. Sicer pa je Aljaž na turnirju danes prost, v prvem krogu pa bo igral s Švicarjem Stephanom BOHLIJEM. Grega ŽEMLJA bo nastopil v torek. V prvem krogu bo igral s Kitajcem Zhe LIJEM. TUKAJ.

Finalista prvega OP slovenskega rekreativnega teniškega toura sta Aleš Maček in Jože Gorenc

Ljubljana, 30.07.2012

V Kamniku sta bili odigrani polfinalni srečanji čistih rekreativcev. V prvem srečanju se je Aleš MAČEK, 1. nosilec turnirja, po zaostanku z 0-4 uspel pobrati in si v nadaljvanju priigrati prvi finale. Končni rezultat srečanja z nepostavljenim Jernejem AJDOM je bil 76(2) 61 v korist Aleša MAČKA. V drugem polfinalnem srečanju je nepostavljeni Jože GORENC izločil 13. nosilca Luko GREŠAKA z rezultatom 61 60. O zmagovalcu prvega turnirja bosta tako mdoločala Aleš MAČEK in Jože GORENC.

V finale tolažilnega turnirja sta se uvrstila Miha OGRIČ in Blaž JANHAR.

Več o slovenskem rekreativnem teniškem touru preberite TUKAJ.

Na ITF18 v Domžalah čez kvalifikacije en fant in tri dekleta, jutri se začne glavni turnir

Ljubljana, 30.07.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah so danes končali kvalifikacije. Te so se uspešno končale za Matijo OKORNA, ki je za uvrstitev v glavni turnir potreboval dve zmagi, ter za tri dekleta. V glavni turnir so se uvrstile Zala DOVNIK, Sara DJURDJEVIĆ in Pia BRGLEZ. Poleg naštetih bo v glavnem turnirju nastopilo še 8 fantov in 9 deklet. Naših najboljših mladincev in mladink tokrat ne bo, saj bodo 1. avgusta začeli nastope na evropskih ekipnih prvenstvih, bo pa to priložnost za ostale da osvojijo nekaj točk za svetovno mladinsko lestvico. Za to pa bodo morali zmagati najmanj dvakrat, saj točke dobijo šele igralci, ki se uvrstijo med 16 najboljših. TUKAJ.

Kvalifikacije EEP do 12 let, Slovenkam ni uspel preboj v finalni del

Ljubljana, 30.07.2012

Slovenska ekipa deklic do 12 let se danes z Veliko Britanijo bori za napredovanje v finalni del evropskega prvenstva. Tekmice so zelo izenačene in po uvodnih dvobojih posameznic je izid izenačen na 1 - 1. Veliko Britanijo je v vodstvo povedla Ali COLLINS, ki je premagala Lian BENEDEJČIČ s 46 63 64. Izid je izenačila kristina NOVAK, ki je premagala Eliz MALONEY z rezultatom 46 60 63. O zmagovalkah in napredovanju v finale bo odločala igra dvojic. Naši igralki sta bili doslej dvakrat na taki preizkušnji in obakrat sta bili uspešni. Tokrat pa se žal ni izšlo. Britanska dvojica Ali COLLINS in Claudia HALLSWORTH je premagala naš par Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK v treh nizih z rezultatom 76(4) 16 61. Našim dekletom seveda vse čestitke za odlične nastope in zagotovo je pred njimi ob trdem delu še lepa teniška prihodnost.Do svoje prve zmage pa so danes prišli tudi fantje. Premagali so ekipo Bosne in hercegovine z rezultatom 21. Tim TEKAVEC je premagal Hamzo SATNIĆA z rezultatom 67(4) 64 75, Matic PODLIPNIK pa je bil boljši od Lukasa TOMIĆA z rezultatom 61 60. Točko za BiH sta osvojila v igri dvojic Lukas TOMIĆ in Nemanja MALEŠEVIĆ, ki sta premagala Jana KUPČIČA in Tima TEKAVCA s 64 75.Več o letošnji evropskih prvenstvih preberite TUKAJ.

Na OI v Londonu hiter konec za Polono Hercog, Blaž Kavčič do prve olimpijske zmage za moški tenis, zmaga tudi Katarini Srebotnik in Andreji Klepač

Ljubljana, 30.07.2012

Na OI v Londonu se slovenski nastopi niso začeli povsem po naših željah. Že v prvem krogu se je poslovila naša najboljša igralka Polona HERCOG. 29. letna Španka Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ je bila boljša z rezultatom 62 64. Srečanje je trajalo dobro uro, Španka pa je bila bolj agresivna od naše igralke in je na mreži odigrala kar 27 točk, od katerih jih je dobila 16, medtem ko je Polona HERCOG z igro na mreži osvojila 7 točk. Ob tem je naredila tudi štiri neizsiljene napake več od Španke. Za njo je nastopil Blaž KAVČIČ. Po pričakovanju mu Indijec, 302. igralec lestvice ATP ni bil kos in Blaž KAVČIČ je slavil z rezultatom 63 62. Pravi preizkus pa ga čaka v drugem krogu, ko bo njegov nasprotnik 30. letni Španec David FERRER. Ta je doslej na OI nastopil enkrat in sicer v Pekingu leta 2008, a se je tam kot 5. nosilec poslovil že v 1. krogu. David FERRER je trenutno 5. igralec sveta, na OI v Londonu pa mu pripada status 4. nosilca. Prvo zmago pa sta, čeprav težje kot je bilo pričakovati, dosegli tudi Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Od Gruzijk, 29. letne Margalite CHAKHNASHVILI in 22. letne Anne TATISHVILI sta bili boljši v teh nizih z rezultatom 76(0), 36 62. Tudi njiju čaka pravi preizkus v drugem krogu, ko bosta igrali proti Italjankama Roberti VINCI in Sari ERRANI. Srečanje drugega kroga se bo začelo v torek ob 11.30 uri, Blaž KAVČIČ bo na igrišče prišel okrog 17. ure.Foto: M.Jaušovec TUKAJ.

V Kamniku prvi dan presenetila Sašo Palma in Mitja Mali

Ljubljana, 30.07.2012

Na odprtem prvenstvu za rekreativce v Kamniku sta v konkurenci čistih rekreativcev največji presenečenji pripravila domača igralca Sašo Palma in Mitja Mali, ki sta »domov poslala« petega nosilca Denisa Uraniča (Zagorje) in štirinajstega nosilca Aleša Korenčana (Naklo). »Na dobri poti«, da se poslovijo, so bili tudi sedmi nosilec Mitja Udovič (Novo mesto), Simon Gradišar (Novo mesto) in Marko Semenič (Ljubljana), a so se vsi po šahovsko, v napetih končnicah tretjih nizov, izvlekli. Drugi krog sta »preživela« dva od nerangiranih igralcev, in sicer Safet Hadžič (Kranj) in Jernej Ajd (Bistrica ob Dravi), edini tujec Italijan Sergio Foti pa se je poslovil prav v drugem krogu, povsem gladko ga je premagal Jože Gorenc (Kranj). Prvi štirje nosilci Aleš Maček, Damjan Kropivšek, Tone Komar in Dejan Murko Hajtnik so vse svoje tekme dobivali brez večjih težav, favoriti so tudi v tekmah osmine finala, ki se začenjajo danes ob 9.00 uri. V konkurenci bivših tekmovalcev smo gledali izredno kvalitetne tekme, ki so postregle z »dramatiko« in številnimi preobrati. Aljoša Seljak (Vrhnika) v dvoboju z Jernejem Špilerjem (Novo mesto) ni znal unovčiti vodstva s 4/2 v prvem in drugem nizu, po dvournem boju je slavil slednji s 6/4 7/6. Še bolj napeto in dolgo je bilo v dvoboju Roberta Laziča (Pragersko) in Uroša Ključarja (Celje), kjer je prvi v odločilnem tie-breaku izkoristil šele svojo četrto »meč žogico« in uspel premagati tokrat zelo razpoloženega Ključarja. Dekleta so zaključila dvoboje po skupinah, tako da že lahko poročamo o finalistkah. V finalu bosta zaigrali državna prvakinja Lea Sunarič in Damjana Damiš (obe Žalec), ki si je mesto v odločilnem dvoboju za prvo mesto priborila proti Katji Knez (Kamnik), premagala jo je z 9/7. Katja se bo v boju za tretje mesto pomerila z Adrijano Semenič (Ljubljana), oba dvoboja pa bosta danes ne pred 10.00 uro.Danes bo na igriščih Pod skalco potekal tudi tolažilni turnir čistih rekreativcev, v katerega se je prijavilo kar 26 igralcev, pravico igranja pa imajo vsi tisti, ki so izgubili prvo ali drugo kolo. Igra se seveda tudi za točke jakostne lestvice TZS, ki se dodajo točkam, dobljenim v glavnem turnirju, najboljši trije pa bodo prejeli tudi pokale. Dvoboji tolažilne skupine se pričnejo ne pred 11. uro. Nekaj fotografij prvega dne si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

V Kamniku se zaključuje prvi turnir slovenskega teniškega toura

Ljubljana, 29.07.2012

Na OP za rekreativce v Kamniku se bliža koncu prvi turnir. Z nastopi so že končale ženske, med katerimi je slavila državna prvakinja med rekreativkami Lea SUNARIČ iz Žalca, ki je v finalu premagalla Damjano DAMIŠ iz Laškega. Na turnirju bivših tekmovalcev je bil najboljši Robert LAZIČ iz Pragerskega, ki je v finalu ugnal Jerneja ŠPILERJA iz Novega mesta. Danes je na sporedu zaključek turnirja čistih rekreativcev. Polfinalna para glavnega turnirja sta Aleš MAČEK in Jernej AJD ter Luka GREŠAK in Jože GORENC, v tolažiilnem turnirju pa bodo nastopili Blaž JANHAR, Miha BITEŽNIK, Simo RADULOVIČ in Miha OGRIČ. Današnja srečanja se začnejo ob 18. uri. Podrobnejši komentar dogajanj prvega in drugega dne pa si lahko preberete TUKAJ.

Aljaž Bedene osvojil ATP Challenger v Wuhanu na Kitajskem

Ljubljana, 29.07.2012

Aljaž BEDENE je z današnjo zmago na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Kitajskem Wuhanu potrdil, da si zasluži mesto med najboljšimi 100 igralci na svetu, kjer se bo znašel prihodnji teden. V današnbjem finalu je po natančno 2. urah premagal Francoza Josselina OUANNA s 63 46 63. Odločilna je bila 8. igra tertjega niza, v kateri je Aljaž odvzel servis Francozu, nato pa delo samo še dokončal. Četstitamo!! Aljaž je osvojil že svoj 4. ATP Challenger turnir letos, skupaj pa petega. S štirimi zmagami na turnirjih serije Futures je to že njegov 9 naslov med posamezniki. TUKAJ.

V Domžalah se začenja ITF turnir do 18 let

Ljubljana, 29.07.2012

S kvalifikacijami se v Domžalah začenja ITF turnir v kategoriji do 18 let. Turnir je 4. ranga, v kvalifikacijah, ki se bodo odvijale na igriščih TK Domžale in na igriščih v Duplici pa bo nastopilo 13 Slovencev in 10 Slovenk. Tekme se bodo začele ob 10. uri TUKAJ.

Blaž Rola v Bad Waltersdorfu v Avstriji osvojil svoj drugi turnir serije Futures letos

Ljubljana, 29.07.2012

Blaž ROLA je dobro formo potrdil z drugo letošnjo zmago na turnirjih serije Futures. V avstrijskem Bad Waltersdorfu je danes po polfinalni zmagi s 63 64 nad "krvnikom" Tomislava TERNARJA, domačinom Pascalom BRUNNERJEM, v finalu brez težav odpravil 23. letnega domačina, 814. igralca lestvice ATP, Nicolasa REISSIGA, ki je prejšnji teden osvojil turnir v Kramsachu. Izid srečanja je bil 63 62. Čestitamo! TUKAJ.

Slovenska ekipa deklic do 12 let na EEP danes v boj za finale z Britankami

Ljubljana, 28.07.2012

Slovenska ekipa deklic do 12 let je na kvalifikacijah za EEP v Harenu na Nizozemskem še tretjič zanesljivo zmagala. Deklice so danes premagale Nizozemsko s 3-0. Vodja ekipe Svetla BOŽIČNIK je danes dala priložnost Lian BENEDEJČIČ in Niki RADIŠIČ in obe sta zanesljivo slavili tako v dvobojih posameznic, kot v tekmi dvojic. Nika RADIŠIČ je s 63 61 premagala Noortje VAN LEEUWEN, Lian BENEDEJČIČ je z zmago nad Judith Van KESSEL s 64 63 vodstvo povišala na 2-0, piko na i pa sta z zmago v tekmi dvojic postavili Lian BENEDEJČIČ in Nika RADIŠIČ, ki sta Nizozemki Demi TRAN in Noortje VAN LEEUWEN premagali s 62 64. Deklice so se tako brez poraza v skupini uvrstile v play off, kjer bodo jutri za napredovanje v finalni del igrale z drugouvrščeno ekipo skupine A, Veliko Britanijo. Drugi par polfinala play offa deklic je Belgija - Španija. Slabše so jo v kvalifikacijah odnesli dečki. Tudi v zadnjem srečanju, ki so ga danes igrali z Veliko Britanijo, so igrišče zapustili sklonjenih glav. Velika Britanija je bila boljša z 2-1. Slovenijo je sicer v vodstvo popeljal Jan KUPČIČ, ki je premagal Harrya BUTLERJA z rezultatom 6-1 6-1, izenačujočo točko na 1 -1 je Veliki Britaniji priigral Ewen LUMSDEN. Ta je premagal Matica PODLIPNIKA z 06 60 61. V tekmi dvojic sta Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ izgubila z Britancema Ewenom LUMSDENOM in Harryem BUTLERJEM s 63 36 26. Dečki bodo tako jutri igrali tekmo z Bosno in Hercegovino, ki je prav tako končala tekmovanje v svoji skupini z eno osvojeno točko. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Wuhanu za nov naslov

Ljubljana, 28.07.2012

Kitajsko podnebje očitno prija Aljažu BEDENETU, saj nadaljuje z odličnimi predstavami. Na ATP Challengerju v Wuhanu z nagradnim skladom 50.000 $ je zmagal še četrtič. V današnjem polfinalu je v uri in 16. minutah premagal 27. letnega Avstralca Adama FEENEYA, 790. igralca lestvice ATP, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij. Za Avstralca je to letos najboljši rezultat, saj je doslej vedno prišel največ do 2. kroga glavnega turnirja. Že pred tem je bil Aljaž v četrtfinalu boljši od 26. letnega francoskega levičarja Vincenta MILLOTA, 265. igralca lestvice ATP. Aljažu je uvrstitev v finale že prinesla novih 38 ATP točk, to pa pomeni, da bo na novi lestvici prihodnji teden zanesljiv član najboljše stoterice teniških igralcev na svetu. Čestitamo ! V finalu se bo v nedeljo pomeril s 26. letnim Francozom Josselinom OUANNO, ki na lestvici ATP zaseda 178. mesto, leta 2009 pa je bil že 88. igralec sveta. Igralca sta se že pomerila prejšnji teden na turnirju v Anningu, kjer je bil v četrtfinalu boljši Aljaž z rezultatom 64 75. TUKAJ.

V Kamniku se je danes začel slovenski rekreativni teniški tour

Ljubljana, 28.07.2012

V Kamniku se je danes začel prvi turnir slovenskega rekreativnega teniškega toura

Kamnik, 28.7.2012

Na odprtem prvenstvu za rekreativce, ki se začenja danes v Kamniku, sodeluje 74 igralcev in igralk. Med zanimivejše pare prvega kroga spadajo dvoboji prvega nosilca Aleša Mačka s 30. igralcem na lestvici za rekreativce Brankom Guno, petega nosilca Denisa Uraniča z domačinom Sašom Palmo in enajstega nosilca Mihe Bitežnika z Jožetom Gorencem. Z velikim zanimanjem si bomo ogledali dvoboj edinega tujca na prvenstvu Sergia Fotija (rojen je bil v Argentini, večino svoje mladost pa je preživel v Italiji), ki se bo pomeril s Kamničanom Miranom Završnikom.

Sobotne tekme se pričnejo ob 9.00 uri, trajale pa bodo vse do zgodnjih večernih ur.

Tekst in foto: A. Pogačar

Več informacij o SRTT ter žreb in razpred tekem na prvem turnirju najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič brez nasprotnika, Polona Hercog ob 13.30 uri, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač ob 15.30 uri

Ljubljana, 28.07.2012

Jutri bodo na igrišča, zdaj še olimpijskega Wimbledona, stopili naši predstavniki na letošnjih olimpijskih igrah. V ženski konkurenci bo Polona HERCOG v prvem krogu igrala s 30. letno Španko Mario Jose Martinez SANCHEZ. Srečanje se bo začelo ob 13.30 uri. Če bo uspešna jo v drugem krogu verjetno čaka prva igralka sveta Victorija AZARENKA, ki igra z Romunko BEGU. Med moškimi bi moral Blaž KAVČIČ igrati z 29. letnim Nemcem Philippom KOLSCHREIBERJEM. Ta je nastop v zadnjem trenutku odpovedal, ITF pa bo novega nasprotnika Blaža KAVČIČA določil v nedeljo. V konkurenci dvojic bosta Katarina Srebotnik in Andreja KLEPAČ v prvem krogu igrali z Gruzijkama Anno TATISHVILI in Margalito CHAKHNASHVILI. Srečanje se bo začelo ob 15.30 uri. V primeru zmage bi v drugem krogu igrali proti boljšima iz srečanja med Saro ERRANI in Roberto VINCI ter Lucie SAFAROVO in Petro CETKOVSKO. TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist Futuresa v Avstriji, Dalila Jakupović in Tomislav Ternar izgubila, Maša Zec Peškirič osvojila turnir dvojic

Ljubljana, 27.07.2012

21. letni Blaž ROLA se je na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v avstrijskem Bad Waltersdorfu uvrstil v polfinale. V današnjem četrtfinalnem srečanju je premagal 7. nosilca Šveda Markusa ERIKSSONA z rezultatom 64 67(1) 62. Blaž tako nadaljuje letošnjo odlično serijo turnirskih nastopov. To je njegov šesti nastop na turnirjih serije Futures letos, zabeležil pa je 20 zmag in 4 poraze. Resnični "spodrsljaj" se mu je zgodil le prejšnji teden, ko ga je premagal Tomislav TERNAR. Sicer pa je letos osvojil en turnir serije Futures, po enkrat igral v finalu in s tem turnirjem dvakrat v polfinalu, dvakrat pa izgubil v četrtfinalu. Njegov nasprotnik v polfinalu bo domačin Pascal BRUNNER, ki je bil boljši od našega drugega četrtfinalista Tomislava TERNARJA z rezultatom 57 75 61.Na ITF turnirju v Les Contaminesu je v četrtfianlu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Francozinja Severine BELTRAM z rezultatom 64 57 62. Bolje je šlo v konkurenci dvojic Maši ZEC PEŠKIRIČ, ki je dvignila pokal zmagovalke turnirja. Skupaj s Švicarko Conny PERRIN sta v finalu premagali Švicarko Timeo BACSINSZKY in Francozinjo Estelle GUISARD z rezultatom 26 64 10-5. Foto: Flickr.com. Polfinalno srečanje Blaža ROLE bo na sporedu v soboto okrog 12. ure, rezultat srečanja pa boste našli TUKAJ.

V kvalifikacijah EEP deklice premagale Hrvaško in Belgijo, dečki izgubili z Bolgarijo in Nemčijo

, 27.07.2012

Začeli so se kvalifikacijski nastopi na Evropskem ekipnem prvenstvu do 12 let. Deklice so v postavi Lian BENEDEJČIČ, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ pod vodstvom Svetle BOŽIČNIK odpotovale v Haren na Nizozemsko.

Fante je v Ankaro odpeljal Brane GLOGOVAC, v ekipi pa so Jan KUPČIČ, Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC.

Deklice so v skupini z Belgijo, Hrvaško, Veliko Britanijo, Madžarsko, Nizozemsko, Španijo in Švico. Igra se po sistemu RR in tu so v skupini s Hrvaško, Belgijo in Nizozemsko.

Prvo srečanje so igrale s Hrvaško in zmagale z 2-1. Lian BENDEJČIČ je izgubila z Neli ŠUNJIČ s 36 46, Kristina NOVAK pa je premagala Ando KARANUŠIČ z rezultatom 75 46 64. O zmagovalcu je odločilo srečanje dvojic, v katerem sta Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK premagali Neli ŠUNJIČ in Ando KARANUŠIČ z rezultatom 75 67(5) 63.

Danes igrajo so igrale z Belgijo in po uvodnih srečanjih je bil izid 1-1. Lian BENEDEJČIČje v uvodnem srečanju premagala Cloe RUETTE s 62 62, v drugi tekmi pa je Kristina NOVAK izgubila z Irino CANTOS SIEMERS s 67(4) 26. O zmagovalcu srečanja je še enkrat odloča igra dvojic. Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK sta tekmo dvojic zanesljivo dobili z rezultatom 63 64 in Sloveniji zagotovili igranje v play offu.

Dečki so v skupini z Belorusijo, Belgijo, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Nemčijo, Veliko Britanijo in Turčijo. Igra se po sistemu Round Robin in v tej skupini je Slovenija z Bolgarijo, Nemčijo in Veliko Britanijo.

V prvem srečanju so igrali z Bolgarijo, ki je zmagala s 3 - 0. V prvem dvoboju je Tim TEKAVEC izgubil z Darkom JORDANOVIM z 26 26, Matic PODLIPNIK pa je izgubil s Simonom ANTHONYEM IVANOVIM 36 62 26. Tudi srečanje dvojic sta Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ izgubila. Adrian ANDREEV in Simon Anthony IVANOV sta bila boljša s 63 61.

V drugem srečanju so bili njihovi nasprotniki Nemci, ki so slavili s 3-0. Jan KUPČIČ je izgubil z Lukasom ENGELHARDTOM z 26 06,Matic PODLIPNIK pa z Rodolfom MOLEKERJEM 26 26. Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC sta izgubila srečanje dvojic z Rudolfom MOLLEKERJEM in Henrijem SQUIREJEM z 06 16. Po današnjem porazu naši dečki nimajo več možnosti za napredovanje v play off.

Podrobnost najdete TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na evropskih posamičnih prvenstvih

Ljubljana, 27.07.2012

Na evropskih posamičnih prvenstvih so naši igralci in igralke končali z nastopi V včeraj prekinjenih srečanjih na prvenstvu do 18 let v Klostersu, ko sta naši igralki Eva ZAGORAC proti Ellen ALLGURIN in Maša MARC proti Rebecci PETERSON dobili prvi niz in dobro začeli drugega, sta v današnjem nadaljevanju obe izgubili v tretjem nizu z izidom 26. Žal nista prikazali igre na včerajšnji ravni in, sicer favorizirani Švedinji, sta bili danes boljši. Izgubili pa sta tudi srečanje tretjega kroga dvojic. Britanka Katy DUNNE in Lihtenštajnka Kathinka Von DEICHMANN sta slavili s 76(3) 64. Edini predstavnici v ostalih kategorijah sta bili Nina POTOČNIK in Manca PISLAK, ki pa sta v četrtfinalu dvojic izgubili s Čehinjama Kristyno ROUCKOVO in Katerino SINIAKOVO z 26 16. S tem je slovenskih nastopov konec in naše igralke in igralci se bodo naslednji teden preselili na evropska ekipna prvenstva. Foto: A. Šporn; Vse rezultate EPP najdete TUKAJ.

Blaž Rola in Tomislav Ternar v četrtfinalu v Avstriji, Dalila Jakupović v Franciji

Ljubljana, 26.07.2012

V Avstrijskem Bad Waltersdorfu poteka teniški turnir serije Futures za moške in ITF za ženske, oba z nagradnim skladom 10.000 $. Odlično igrata Blaž ROLA in Tomislav TERNAR, ki sta se uvrstila v četrtfinale. Blaž ROLA je premagal domačina Michaela EIBLA s 62 61, Tomislav TERNAR pa je bil boljši od drugega domačina Bjorna PROPSTA z enakim rezultatom. V drugem krogu je izgubil Sašo BENDE, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kavlifikacij. Boljši je bil Britanec Daniel SMETHURST z rezultatom 61 75. V ženski konkurenci je po Tjaši ŠRIMPF danes izpadla tudi Anja PRISLAN. Premagala jo je domačinka Yvonne NEUWIRTH s 64 63. Naši igralci Blaž ROLA, Sašo BENDE, Tomislav TERNAR in Martin RMUŠ bodo nastopili še v polfinalnih tekmah dvojic. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Les Contaminesu v Franciji se je Dalila JKUPOVIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 64 64 premagala domačinko, ki je nastopila s posebnim povabilom, Charlene SEATEUN. Na istem turnirju je v finalu konkurence dvojic Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na turnirju serije Futures v Kikindi je Nik RAZBORŠEK po tridnevnem čakanju zaradi slabega vremena le prišel do prvega nastopa, a žal ni bil uspešen, V prvem krogu je izgubil s 7. nosilcem, Sašo STOJISAVLJEVIČEM z rezultatom 36 67(2). TUKAJ.

Tomislav Ternar in Sašo Bende v drugi krog Futuresa v Avstriji, Martin Rmuš, Tjaša Šrimpf in Polona Reberšak izgubili

Ljubljana, 25.07.2012

Po Blažu ROLI sta se v drugi krog Futuresa v Avstriji uvrstila tudi Tomislav TERNAR in Sašo BENDE. Tomislav TERNAR je s 63 46 63 premagal Avstrijca Johanessa SCHRETTERJA, Sašo BEDENE, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, pa je izločil Slovaka Filipa VITTEKA s 64 63. V uvodnem krogu glavnega turnirja pa je izgubil Martin RMUŠ. Premagal ga je 7. nosilec, Šved Markus ERIKSSON s 75 62. Odlično pa gre našim igralcem med dvojicami. Oba naša para sta se uvrstila v polfinale. Martin RMUŠ in Blaž ROLA sta v četrtfinalu premagala Avstrijca Matthiasa HIRSCHMANNA in Patricka SCHMOLZERJA s 61 61, Tomislav TERNAR in Sašo BENDE pa sta izločila 3. nosilca, Avstrijca Richarda RUCKELSHAUSENAin Britanca Alexandra s 5-7 6-4 [10-7]. V konkurenci deklet je v prvem krogu izgubila Tjaša ŠRIMPF. Premagala jo je domačinka Yvonne NEUWIRTH s 60 46 60. Na ITF turnirju v Paliću je v prvem krogu izgubila tudi Polona REBERŠAK. Premagala jo je Romunka Camelia-Elena HRISTEA z rezultatom 63 61. Na ITF turnirju v Les Contaminesu, v Franciji, se je Maša ZEC PEŠKIRIČ v konkurenci dvojic uvrstila v finale. S Švicarko Conny PERRIN sta v polfinalu premagali Italijanko Martino CACIOTTI in Nemko Anne SCHAEFER s 63 61. V Kikindi pa še vedno čaka na svoj prvi nastop Nik RAZBORŠEK. Organizatorjem nagaja vreme, tako doslej še ni bilo odigrano nobeno srečanje glavnega turnirja. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač že preizkusili travo v Londonu

Ljubljana, 25.07.2012

V soboto se na OI v Londonu začne teniški turnir. Slovenijo bodo zastopali Polona HERCOG, Blaž KAVČIČ, Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. V Londonu sta travo že preizkusili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, ki bosta nastopili v konkurenci dvojic, Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG, ki bosta nastopila med posamezniki, pa sta v London odpotovala danes. Žreb olimpijskega turnirja bo opravljen jutri, v soboto pa se bo začelo zares. Na turnirjih posameznikov bo sodelovalo po 64 igralcev in igralk, v konkurenci dvojic pa bo nastopilo po 32 parov. Finalni obračuni bodo na sporedu 4. in 5. avgusta. Srečanja se bodo na olimpijskem turnirju igrala na dva dobljena niza, finale moških pa na tri dobljene nize. Udeleženci turnirja se bodo sicer borili za medalje, za uvrstitve pa bodo dobili tudi ustrezno število ATP oz. WTA točk. Za Katarino SREBOTNIK bo to tretji nastop na olimpijskih igrah po letih 2000 in 2004. Najboljši rezultat je dosegla z uvrstitvijo v drugi krog med posameznicami leta 2004. Sicer pa so na olimpijskih igrah doslej Slovenijo zastopale še Tina KRIŽAN, Tina PISNIK in Maja MATEVŽIČ, ki je leta 2004 Sloveniji priigrala sploh prvo zmago na olipijskih teniški turnirjih. Med udeležence olimpijskih iger se bodo letos prvič zapisali Polona HERCOG, Blaž KAVČIČ in Andreja KLEPAČ. Foto: M. Jaušovec TUKAJ.

Prvo OP rekreativnega teniškega toura z visoko udeležbo

Ljubljana, 25.07.2012

Na prvo odprto prvenstvo za rekreativce, ki bo ta konec tedna v Kamniku, se je prijavilo 71 igralcev in igralk, kar je glede na dejstvo, da je čas počitnic in dopustov, zelo visoka številka. Med prijavljenimi igralci so tudi vsi štirje polfinalisti prvega državnega prvenstva za rekreativce z Alešem Mačkom na čelu, ki bo tudi prvi nosilec turnirja čistih rekreativcev. Udeležba v konkurenci bivših tekmovalcev in v ženski konkurenci je bolj skromna, a direktor tekmovanja g. Hajradin Kočan se je odločil, da tekmovanje v obeh konkurencah kljub vsemu izpelje, za kar se mu rekreativno-tekmovalna komisija zahvaljuje – ta odločitev je zelo pomembna za promocijo teh dveh skupin rekreativcev. Pri Teniški zvezi Slovenije so zelo zadovoljni z razvojem projekta »slovenski rekreativni tenis tour«. Rekreativna-tekmovalna komisija v sestavi Miha Bitežnik, Anton Grosman, Franci Hrovat, Matjaž Pogačar in Dušan Razboršek je pred kratkim izvedla licenciranje rekreativnih lig (podelili so štirinajst licenc), izdelala vse pravilnike, jakostno lestvico rekreativcev ter koledar tekmovanj do konca poletne sezone. Ena od nalog, ki jo bo komisija začela izvajati v mesecu oktobru, je izdelava registra vseh slovenskih teniških rekreativcev - registracija bo enostavna in brezplačna, omogočala pa bo sodelovanje na rekreativnih tekmovanjih s koledarja Teniške zveze Slovenije. Vse podrobnejše informacije lahko dobite, če pokličete telefonsko številko 041844086 ali pa pošljete e-pošto na naslov tenis.rekreacija@t-2.net. Tekst in foto: M. Pogačar Še več informacij o slovenskem rekreativnem teniškem touru najdete TUKAJ.

Na EPP v tretjem krogu izpadli Nina Potočnik, Maks Tekavec, Hana Mraz in Grega Kokalj

Ljubljana, 25.07.2012

Tretji dan slovenskim mladincem in mladinkam na evropskih posamičnih prvenstvih ni prinesel veliko uspeha.

V kategoriji do 14 let sta v 3. krogu izgubila Hana MRAZ in Grega KOKALJ. Hano MRAZ je premagala Grkinja Aspasia AVGERI z 16 64 76(1), Grega KOKALJ pa je izgubil s 7. nosilcem, Madžarom Matejem VALKUSZOM, ki je bil boljši z rezultatom 57 64 63.

Grega KOKALJ in Sven LAH sta nastopila tudi v 3. krogu konkurence dvojic. Žal nista bila uspešna. Premagala sta ju Čeha Stepan HOLIS in Vojtech PROKOP z rezultatom 64 64.

V kategoriji do 16 let sta v tretjem krogu izgubila Maks TEKAVEC in Nina POTOČNIK.

Nina POTOČNIK je igrala s 1. nosilko, mladim hrvaškim upom, Ano KONJUH, 1. igralko Evrope do 14 in 3. igralko Evrope do 16 let. Nina POTOČNIK je prvi niz sicer dobila v podaljšani igri s 76(5), v nadaljevanju pa je bila Ana KONJUH boljša in je naslednja niza osvojila s 61 61. Maks TEKAVEC je igral s 3. nosilcem, Ukrajincem Alexandrom LEBEDYNOM, 3. evropejcem do 16 let in izgubil s 46 26.

Manca PISLAK in Nina POTOČNIK sta v konkurenci dvojic premagali 10. nosilki Litvanki Greto KEREZAITE in Justino MIKULSKYTE z rezultatom 62 62 in se uvrstili v četrtfinale.

V kategoriji do 18 let med fanti nimamo več predstavnikov, pri dekletih pa sta v tretjem krogu nastopili Maša MARC in Eva ZAGORAC.

Maša MARC je dobro začela srečanje z 10. nosilko Rebecco PETERSON, 55. mladinko sveta. Srečanje je bilo zaradi dežja prekinjeno, ob prekinitvi pa vodi Maša MARC, ki je dobila prvi niz 6-4, v drugem pa je izid izenačen na 2-2. Dobro kaže tudi Evi ZAGORAC. Eva igra s 5. nosilko, Ellen ALGURIN, 40. mladinko sveta, ob prekinitvi pa je v vodstvu Eva ZAGORAC, ki je dobila prvi niz 7-5, v drugem pa vodi z 1-0. Prekinjeni srečanji se bosta nadaljevali v četrtek, naši igralki pa sta tudi še v konkurenci dvojic.

Vse rezultate naših igralk in igralcev najdete TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu ATP Challengerja v Wuhanu

Ljubljana, 25.07.2012

Aljaž BEDENEna Kitajskem, tokrat v Wuhanu, še naprej zmaguje. Iz peska so se igralci preselili na trdo podlago, a za Aljaža to ni predstavljalo posebne ovire. V prvem krogu turnirja, na katerem je 1. nosilec, je premagal 23. letnega Kitajca Yu CHANGA z rezultatom 36 76(8) 60. Za zmago je potreboval dve uri in 15 minut. Odlično je serviral, nasprotniku pa je zabil kar 17 asov. V prvih dveh nizih je bilo srečanje zelo izenačeno, Kitajec pa je izkoristil edino priložnost za odvzem servisa Aljažu. V drugem nizu je odločala podaljšana igra, v tretjem pa je Aljaž postavil stvari na pravo mesto in zanesljivo slavil. Uspešen pa je bil tudi v drugem krogu. Še drugič v enem tednu je premagal Egipčana Mohameda SAFWATA. Tokrat je slavil z rezultatom 62 64, za zmago pa je potreboval uro in deset minut. Tudi danes je odlično serviral, saj je dobil kar 96 % točk na svoj prvi servis, nasprotniku pa je zabil 9 asov. Ta na srečanju ni prišel do niti ene priložnosti za odvzem servisa Aljažu. V četrtfinalu bo igral s Francozom Vincentom MILLOTOM. Takrat je srečanje zanesljivo dobil Aljaž BEDENE. Četrtfinalni obračun bo na sporedu v petek. Slabše je šlo tokrat Gregu ŽEMLJI, ki je moral srečanje prvega kroga pri izidu 64 57, predati. S tem je tudi konec sanj o še drugem slovenskem finalu na Kitajskem. TUKAJ.

Dober začetek naših igralcev in igralk v Avstriji, v Franciji s polovičnim uspehom

Ljubljana, 24.07.2012

Sašo BENDE in Martin RMUŠ sta uspešno nastopila v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja v Bad Waltetrsdorfu, v Avstriji. Oba sta v kvalifikacijah po trikrat zmagala in se uvrstila v glavni turnir. V finalnem srečanju kvalifikacij je Sašo BENDE, ki je bil tretji nosilec kvalifikacij premagal Švicarja Jacoba KAHOUNA s 75 60, Martin RMUŠ pa je kot 11. nosilec izločil Italijana Ercolea DI IANNIA z rezultatom 62 60. V glavnem turnirju imamo 4 predstavnike, saj sta tam že Blaž ROLA in Tomislav TERNAR. Za razliko od prejšnjega turnirja, ko sta že v prvem krogu trčila Blaž ROLA in Tomislav TERNAR, so tokrat naši igralci lepo razporejeni po igralni tabeli.

Začela so se že tudi srečanja glavnega turnirja. Blaž ROLA je v prvem krogu premagal Hrvata Josipa MESINO s 61 62, v prvem krogu konkurence dvojic pa sta bila z Martinom RMUŠEM boljša od 4. nosilcev, Avstralca Ryana AGARJA in Avstrijca Sebastiana BADERJA z rezultatom 62 63. Prav tako sta zmagala Tomislav TERNAR in Sašo BENDE, ki sta premagala domačo dvojico Michael EIBL/ Nicolas REISSIG 76(7) 63.

V istem kraju se igra tudi ženski ITF turnir. V drugem krogu kvalifikacij je Sara DJURDJEVIĆ izgubila s Čehinjo Pavlo SMIDOVO z rezultatom 16 06. Z zmago je turnir deklet začela Anja PRISLAN, ki je v prvem krogu premagala Čehinjo Martino PRADOVO s 63 60. V glavnem turnirju je še Tjaša ŠRIMPF.

Na ITF turirju z nagradnim skladom 25.000 $ v francoskem smučarskem središču Les Contamines je v prvem krogu izpadla Maša ZEC PEŠKIRIČ. Izgubila je z Nemko Rebecco-Sarah SEKULIC s 57 62 06. Uspešnejša je bila na istem turnirju Dalila JAKUPOVIĆ. Z rezultatom 63 63 je premagala Nemko Alice-Kim GRAJDEK. TUKAJ.

Ljubljanska poletna rekreativna liga - rezultati in komentar

Ljubljana, 24.07.2012

V polnem teku je ljubljanska poletna rekreativna liga. Vse pomembne rezultate in komentar dogajanj v posameznih ligah si lahko preberete TUKAJ.

Na EPP v konkurenci ostajajo Maša Marc, Eva Zagorac, Nina Potočnik, Maks Tekavec, Grega Kokalj in Hana Mraz

Ljubljana, 24.07.2012

Ta teden domača igrišča, kar se tiče tekmovanj, samevajo. To pa ne pomeni, da počivajo naši najboljši mladi igralci. Nastopajo namreč na evropskih prvenstvih za posameznike in posameznice v kategorijah do 14, 16 in 18 let, teden za tem pa se bodo pomerili še na ekipnih obračunih v istih kategorijah.

Evropska posamična prvenstva so na sporedu od 23. do 29 julija.

Dečki in deklice do 14 let igrajo v češkem Pilzenu, Slovenijo pa zastopajo Grega KOKALJ (TE-141) in Sven LAH (TE-395) ter Hana MRAZ (TE-56) in Zala DOVNIK Ekipo vodi Rok FERJAN.

Fante in dekleta do 16 let gosti Moskva. Pri fantih slovenske barve branita Maks TEKAVEC (TE-94) in Rok KRIŽAJ (TE-299), pri dekletih nastopata Manca PISLAK (TE-49) in Nina POTOČNIK (TE-51). Ekipo vodi Dominik SENICA.

Na prvenstvu do 18 let, ki ga kot običajno gosti švicarski Klosters barve Slovenije pri fantih zastopata Blaž BIZJAK (ITF-151) in Matic ŠPEC (ITF-NR), pri dekletih pa Maša MARC (ITF-166) in Eva ZAGORAC (ITF-510). Ekipo vodi Aleš ŠPORN.

Objektivno smo si lahko največ obetali od Nine POTOČNIK in Mance PISLAK, ki letošnjo sezono nastopata v odlični formi in sta zagotovo med favoritinjami za najvišja mesta, a je slednja žal presenetljivo izgubila že v prvem krogu.

Na fotografiji ekipa do 18 let, foto: A.ŠpornVeč o letošnjih nastopih mladincev in rezultate po končanih srečanjih EPP si lahko preberete TUKAJ.

V Portorožu so nastopali najmlajši

Ljubljana, 24.07.2012

TK Morje iz Portoroža je po turnirju do 16 let gostil še naše najmlajše tekmovalce. Kljub dopustiškim dnem se jih je zbralo lepo število in kot ponavadi smo gledali zanimive obračune. Zmagovalci po posameznih kategorijah so postali:

MINI TENIS dečki: Marsel ŽNUDERL (TenMS)
MINI TENIS deklice: Neža ULE (Talos)

MIDI TENIS dečki: Lun OBRUL (Celje)
MIDI TENIS deklice: Kaja KRANER (ŽtkMb)

TENIS DO 1O LET dečki: Benjamin ADORNO (ŽtkMb)
TENIS DO 10 LET deklice: Klara ŠMIGOC (ŽtkMb)

TENIS DO 11 LET dečki: Matic DIMIC (MaxLj)
TENIS DO 11 LET deklice: Živa FALKNER (Otočec)

Nekaj fotografij, ki so jih poslali iz TK Morje si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Kavčič še drugič domov po prvem krogu, Žemlja in Bedene na Kitajskem

Ljubljana, 23.07.2012

Po ponesrečenem nastopu v Gstadtu se Blaž KAVČIČ tudi na ATP turnirju v Kuetzbuhlu ni našel. Bil je postavljen za osmega nosilca, a mu je načrte že v prvem krogu prekrižal stari znanec Antonio VEIĆ, Hrvat, katerega je Blaž KAVČIČ premagal na turnirju v Umagu. Tokrat proti VEIĆU ni našel orožja in ta je slavil po dobri uri igre z rezultatom 61 62. Kavčič je imel težave z vračanjem tako prvega, kot drugega servisa nasprotniku, saj je bil izkoristek osvojenih točk samo 30 oz. 22 %. Blaž KAVČIČ se bo sedaj pridružil slovenski olimpijski ekipi v Londonu, kjer bo na Olimpijskih igrah nastopil s posebnim povabilom.

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ bosta tudi ta teden nastopila Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. Ostajata na Kitajskem, le da sta se preselila v Wuhanu. Ponovno sta postavljena za 1. in 2. nosilca in morda bomo doživeli še drugi slovenski finale. Tokrat se turnir igra na trdi podlagi, tako da igralci niso imeli veliko časa za prilagoditev, predvsem pa ne Grega in Aljaž, ki sta šele v nedeljo zaključila z nastopi na pesku.

Na Futuresu v avstrijskem Bad Waltersdorfu z nagradnim skladom 10.000 $ nastopajo v kvalifikacijah štirje Slovenci. Žiga PAPEŽ in Martin RMUŠ sta doslej zmagala po enkrat in se borita za uvrstitev v tretji krog, dvakrat pa je bil uspešen Sašo BENDE, ki za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago. V prvem krogu je izgubil Nejc LEMIČ. V glavnem turnirju sta že Blaž ROLA in Tomislav TERNAR.

V Kikindi bo na enako vrednem Futuresu v glavnem turnirju nastopil Nik RAZBORŠEK.

V Astani je na 100.000 $ vrednem ženskem ITF turnirju v glavnem žrebu Tadeja MAJERIČ, ki pa ni nastopila in jo je zamenjala srečna poraženka. Vzrok odpovedi ni znan. V francoskem Les Contaminesu bosta na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v glavnem žrebu Dalila JAKUPOVIĆ in Maša ZEC PEŠKIRIČ.

V avstrijskem Bad Waltersdorfu nastopajo na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ tudi dekleta. V glavnem turnirju sta Tjaša ŠRIMPF in Anja PRISLAN, v kvalifikacijah pa se preizkušajo Tina RUPERT, Saša KLANEČEK in Sara DJURDJEVIĆ. V prvem krogu je bila uspešna samo slednja.

V Paliću je v glavnem turnirju prijavljena Polona REBERŠAK, v kvalifikacijah pa je izgubila Kaja PODOBNIK.TUKAJ.

Marino Kegl najboljši mladinski gluhi teniški igralec v Evropi

Ljubljana, 23.07.2012

V Koblenzu v Nemčiji je Marino KEGL dosegel velik uspeh. Postal je mladinski evropski prvak gluhih in naglušnih teniških igralcev. V polfinalu je premagal Avstrijca Stefana urban 6:1 , 6:2, v finalu pa Angleža Jacka CLIFTONA 6:3 in 6:1.Marino je naslovu med posamezniki dodal še zmago v konkurenci mešanih parov. Skupaj z Angležinjo Sophie PAUL sta bila v finalu boljša od italijanskega para Luca LENTINI in Deborah DONADIO z 9:7. Marino KEGL se je v članski konkurenci uvrstil v četrtfinale, kjer ga je po ogorčenem boju premagal kasnejši nosilec srebrne medalje, Madžar Mathe GABOR, z rezultatom 6:3 in 6:3.Čestitamo ! Foto. M. Kegl TUKAJ.

Aljaž Bedene na robu stoterice, Polona Hercog na 62. mestu

Ljubljana, 23.07.2012

Teniške lestvice najboljših igralk in igralcev so za slovenske predstavnike prinesle nekaj vidnih sprememb. Z zmago na WTA turnirju v Bastadu je Polona HERCOG po enem tednu ponovno prevzela mesto najvišje uvrščenega Slovenca oz. Slovenke na svetovnih teniških lestvicah, saj se je vrnila na 62. mesto. Petra RAMPRE je 199, Tadeja MAJERIČ 294, Maša ZEC PEŠKIRIČ 333, Dalila JAKUPOVIĆ 340, kot zadnja med prvimi 400 igralkami pa je Nastja KOLAR na 394. mestu. Aljaž BEDENE se je po uspešnem nastopu v Anningu uvrstil na rob stoterice in sicer je trenutno na 103. mestu, Grega ŽEMLJA je 110. Med prvimi petsto igralci nimamo drugih predstavnikov. Viden skok je ta teden naredil tudi Blaž ROLA, ki se je uvrstil na rob petstoterice in sicer je na 562. mestu. Med mladinci je štiri mesta pridobil Blaž BIZJAK , ki je kot edini Slovenec uvrščen med 500 najboljših mladincev na svetu in sicer je ta teden na 147. mestu. Pri dekletih do 18 let je pogled na lestvico nekoliko prijetnejši, saj je med prvih petsto mladink na svetu uvrščenih 5 Slovenk. Najvišje je tudi ta teden Maša MARC na 167. mestu, na 176. mestu je Pia ČUK, Nina POTOČNIK je 192., na lestvici je še vedno Nastja KOLAR na 199. mestu, vendar ne nastopa več med mladinkami, kot zadnja v petstoterici je Eva ZAGORAC na 496. mestu. TUKAJ.

Konec tega tedna se v Kamniku začenja "Slovenski rekreativni teniški tour"

Ljubljana, 23.07.2012

V Kamniku bo po prvem državnem prvenstvu na sporedu še prvo odprto prvenstvo za rekreativce. Tekmovanje, ki ga organizirata TZS in Deta projekt d.o.o. iz Kamnika, bo potekalo od 28. do 30.07.2012 na teniških igriščih Pod skalco v Kamniku in bo štelo za jakostno lestvico za rekreativne igralce tenisa, ki je bila prvič objavljena pred nekaj dnevi. Jakostna lestvica TZS za rekreativce upošteva rezultate licenciranih lig, rezultate dveh državnih prvenstev (poletno in zimsko) ter rezultate desetih odprtih prvenstev.V okviru »slovenskega rekreativnega tenis toura« bodo do konca leta poleg Kamnika na sporedu še tri tekmovanja: od 24. do 26.8.2012 bo odprto prvenstvo Velenja, od 15. do 17.9.2012 odprto prvenstvo Ljubljane (na igriščih ŠD Šentvid), od 29.9.2012 pa do 1.10.2012 pa bo v Kamniku potekalo še zaključno tekmovanje (masters) najboljših 32 igralcev z lestvice TZS za rekreativce. Foto: M. PogačarVeč podatkov o "slovenskem rekreativnem teniškem touru" in lestvico najdete TUKAJ.

Polona Hercog osvojila svoj drugi WTA turnir v karieri

Ljubljana, 22.07.2012

Polona HERCOG je v Bastadu na Švedskem obranila lanskoletni naslov, potem ko je v današnjem finalu premagala 27. letno Francozinjo Mathilde JOHANSSON z 06 64 75. Polona HERCOG , ki letos ni imela posebej uspešne sezone, poleg tega pa so jo pestile številne poškodbe, je v Bastadu igrala dobro in se tudi v pravem času vrnila v formo pred nastopom na olimpijskih igrah v Londonu, ki se začnejo konec prihodnjega tedna. JOHANSSONOVA je sicer dobila uvodnih sedem iger, a se je Polona HERCOG uspela pobrati, v drugem in tretjem nizu pa ob številnih neizsiljenih napakah nasprotnice, ki je na srečanju naredila kar 16 dvojnih napak in predvsem po dobri igri na svoj servis, uspela povesti s 5-1. Ko je že kazalo, da je srečanje končano pa je JOHANSSONOVA dobila štiri igre zapored, ubranila celo 1 zaključno žogo Polone za zmago in izid izenačila na 5-5. No, v naslednji igri je postala spet nezanesljiva, naredila dvojno napako, nato pa lahko žogico s forhandom poslala v avt in Poloni HERCOG je uspel break ter vodstvo s 6-5. V zadnji igri je Polona zanesljivo odservirala in končno je lahko po več kot dveh urah zmagoslavno dvignila roke v znak novega uspeha. Igralki sta se pred tem srečali enkrat. Tudi leta 2008 je bila na pesku, na ITF turnirju v Civitavecchii, boljša Polona HERCOG. Sicer pa tudi za JOHANSSONOVO letos ni bila najbolj uspešna sezona. Prvih deset turnirjev letos je namreč končala v prvem krogu, najdlje pa je prišla v Fesu, kjer se je aprila uvrstila v polfinale. Letos je ob 9 zmagah zabeležila 16 porazov. Poloni HERCOG je to druga zmaga na touru, še dvakrat pa je izgubila v finalnih nastopih. Prav tako je osvojila dva turnirja v konkurenci dvojic. S to zmago se bo na lestvici WTA ponovno pomaknila precej mest višje. Polona HERCOH se iz Bastada vrača s 37.000 € denarne nagrade in 280 WTA točkami. Čestitamo ! Foto: Flickr.com TUKAJ.

Grega Žemlja osvojil turnir v Anningu

Ljubljana, 22.07.2012

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Anningu je v slovenskem finalu Grega ŽEMLJA premagal Aljaža BEDENETA, po 2. urah in 15. minutah, z rezultatom 16 75 63. Grega ŽEMLJA je osvojil novih 80 ATP točk, Aljaž BEDENE jih je vknjižil 48. Pobrala sta tudi levji delež nagradnega sklada. Grega ŽEMLJA je prejel 7200 $, Aljaž BEDENE pa 4240 $. Priložnost za nov obračun bosta imela igralca že čez en teden. Že jutri se začenja nov turnir z enakim nagradnim skladom, igralci pa se selijo v Wuhan. Tudi tu bosta naša igralca na poziciji 1. in 2. nosilca. Aljaž BEDENE bo v prvem krogu igral s Kitajcem Yu CHANGOM, Grega ŽEMLJA pa s Tajvancem Ti CHENOM. TUKAJ.

Urban Dacar presenetljivi zmagovalec OP 16 v Portorožu, pri dekletih zanesljivo Lara Vovk

Ljubljana, 22.07.2012

Presenetljivi zmagovalec turnirja do 16 let v Portorožu je Urban DACAR (Radovljica). Za njim je odličen turnir, saj je do turnirske zmage prišel preko 2. nosilca OGOREVC Naceta, premagal ga je s 75 63, Mihe POVHETA, katerega je premagal s 62 76(4), v polfinalu je izločil 7. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJO, v finalu pa je deklasiral še 5. nosilca Bora SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) s 61 61. Urban DACAR sicer na lestvici TZS trenutno zaseda 27. mesto, njegov letošnji najboljši rezultat na turnirjih do 16 let pa je bila uvrstitev v osmino finala. Pri dekletih 1. nosilka Lara VOVK (Straž) ni dovolila presenečenja, čeprav je morala z Moni POTRČ (Br-Mb) za zmago odigrati tri nize. Končni rezultat se je glasil 63 67(4) 61 za Laro VOVK. V konurenci dvojic sta turnir pri fantih osvojila osmoljenca v konkurenci posameznikov Nik KRAPEŽ in Nace OGOREVC, ki sta v finalu s 46 62 10-5 premagala Žigo DROBNIČA in Jakoba Filipa ZUPANČIČA. Pri dekletih sta zmagovalki Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Sara SIRŠE. V finalu sta presenetili 1. nosilki Laro VOVK in Laro GLAVIČ ter slavili z rezultatom 64 57 10-4. Foto: A. Živin TUKAJ.

Polona Hercog v finalu WTA turnirja v Bastadu, slovenski finale na ATP Challengerju v Anningu

Ljubljana, 21.07.2012

Polona HERCOG je v finalu WTA turnirja v Bastadu. Danes je v polfinalu v točno eni uri premagala nerazpoloženo Nemko Mono BARTHEL z rezultatom 61 63 in si tako priigrala priložnost za ubranitev lanskoletnega naslova. Njena finalna nasprotnica bo 27. letnaFrancozinja Mathilde JOHANSSON. ki na lestvici WTA zaseda 83. mesto. Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE bosta v medsebojnem obračunu odločila o zmagovalcu ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ v kitajskem Anningu. V današnjem prvem srečanju je Grega ŽEMLJA s 76(2) 36 63 premagal 24. letnega Francoza Laurenta ROCHETTO, zatem pa si je finalno vstopnico priigral še Aljaž BEDENE. Bil je boljši od Tajvanca Tsung-Hua YANGA s 63 63. V jutrišnjem finalu bosta tako zaigrala Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE. Okrog 15. ure bo v Bastadu polfinalno srečanje začela Polona HERCOG, ki bo igrala z leto dni starejšo Nemko Mono BARTHEL, ki je doslej igrala zelo zanesljivo in nasprotnicam še ni oddala niza.V Darmstadtu je v polfinalu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Njena nasprotnica je bila domačinka Laura SIEGEMUND, ki se je do polfinala prebila iz kvalifikacij. Dobro formo je prikazala tudi v polfinalnem srečanju in Mašo ZEC PEŠKIRIČ premagala z rezultatom 26 63 76(7). TUKAJ.

Bor Schweiger Mužar in Urban Dacar ter Lara Vovk in Moni Potrč finalisti OP 16 v Portorožu

Ljubljana, 20.07.2012

V Portorožu se zaključuje OP do 16 let za fante in dekleta. Znani so vsi finalisti pri posmeznikih. Pri fantih bosta za naslov igrala 5. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) in nepostavljeni Urban DACAR (Radov). DACAR je v drugem krogu izločil 2. nosilca Naceta OGOREVCA (Benč), v polfinalu pa še 7. nosilca Aljaža Jakoba KAPLJO (Domžale) z rezultatom 62 46 61. Bor SCHWEIGER MUŽAR je v polfinalu premagal 3. nosilca Primoža VOVKA (Straž) s 63 63. Pri dekletih je Lara VOVK (Straž), sicer 1. nosilka, v polfinalu izločila nepostavljeno Evgenijo BURGER (Otočec) s 64 61, v drugem polfinalu pa je 7. nosilka Moni POTRČ (Br-Mb) premagala 2. nosilko Laro GLAVIČ (Topte) s 62 75. V konurenci dvojic sta turnir pri fantih osvojila osmoljenca v konkurenci posameznikov Nik KRAPEŽ in Nace OGOREVC, ki sta v finalu s 46 62 10-5 premagala Žigo DROBNIČA in Jakoba Filipa ZUPANČIČA. Pri dekletih sta zmagovalki Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Sara SIRŠE. V finalu sta presenetili 1. nosilki Laro VOVK in Laro GLAVIČ ter slavili z rezultatom 64 57 10-4. Foto: A. Živin TUKAJ.

P. Hercog v polfinalu Bastada, A. Bedene in G. Žemlja v polfinalu Anninga, M.Z. Peškirič v polfinalu Darmstadta, N. Potočnik zmagala v Timisoari

Ljubljana, 20.07.2012

Polona HERCOG je na dobri poti k ubranitvi lanskoletnega naslova na WTA turnirju v švedskem Bastadu. Danes je v četrtfinalu premagala Bolgarko Tsvetano PIRONKOVO s 36 75 64. 24. letna Bolgarka, ki je na lestvici trenutno uvrščena 24 mest pred Polono HERCOG je imela zmago tako rekoč v žepu, saj je v tretjem nizu z breakom vodila s 4-2, a je Polona HERCOG pri izidu 3-4 Bolgarki odvzela servis in izenačila na 4-4. V deveti igri je Polona HERCOG servirala za vodstvo 5 - 4, a naredila tri napake, zaostajala z 0 - 40 in PIRONKOVA je imela tri žoge za vodstvo s 5 - 4. No Polona HERCOG ni popustila in v nadaljevanju je uspela igro na svoj servis dobiti ter povesti s 5 - 4. Ponovno je servirala PIRONKOVA, zaostajala z 0-30, ko je srečanje za nekaj minut prekinil dež. Prekinitev pa ni zmotila Polone HERCOG, ki je v nadaljevanju izkoristila prvo zaključno žogo in se veselila uvrstitve v polfinale.

V Kitajskem Anningu pa na ATP Challengerju opravičujeta vlogo prvih favoritov Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. Kot prvi in drugi nosilec sta se uvrstila v polfinale. Aljaž BEDENE je premagal 26. letnega Francoza Josselina OUANNO, 185. igralca lestvice ATP s 64 75, Grega ŽEMLJA pa je izločil 21. letnega Hirokija MORIYO, 219. igralca sveta, s 62 61. V polfinalu bo Aljaž BEDENE igral z 21. letnim Tsung-Hua YANGOM iz Tajvana, ki na lestvici ATP zaseda 174. mesto, na turnirju pa je 3. nosilec. Grega ŽEMLJA se bo pomeril s 24. letnim Francozom Laurentom ROCHETTOM, 228. igralcem lestvice ATP, na turnirju pa zaseda mesto 8. nosilca.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Darmstadtu se je Maša ZEC PEŠKIRIČ uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je presenetila 1. nosilko na turnirju, 19. letno Slovakinjo Jano CEPELOVO, ki je na lestvici WTA uvrščena 200 mest pred njo, na 138. mesto, s 63 76(3).

Nov velik uspeh pa je dosegla Nina POTOČNIK, ki je slavila na ITF turnirju 3. ranga do 18 let v Timisoari. Danes je v finalu premagala Madžarsko vrstnico Luco FABIAN s 62 61. Že včeraj je nastopila tudi v finalu dvojic, a to finale izgubila.

TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene v četrtfinalu Anninga, Maša Zec Peškirič v četrtfinalu Darmstadta, Nina Potočnik v finalu Timisoare

Ljubljana, 19.07.2012

Na ATP Challengerju v Anningu na Kitajskem sta tudi danes začela Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE, ki sta se borila za nastop v četrtfinalu. Po pričakovanju sta bila nasprotnika preslaba, da bi ju lahko ogrozila, tako da sta se oba zanesljivo uvrrstila v četrtfinale.

Grega ŽEMLJA je s 63 76(9) premagal 20. letnega Tajvanca Liana Chi HUANGA, ki na lestvici ATP zaseda 465. mesto. Aljaž BEDENE je igral s 23. letnim Japoncem Junnom MITSUHASIJEM, ki na lestvici ATP zaseda 636 mesto. Bil je precej boljši in je slavil z izidom 62 63.

V Avstriji je na Futuresu za uvrstitev v polfinale igral Tomislav TERNAR. Uvrstitev v polfinale mu ni uspela, saj je bil Slovak Filip HORANSKY, 730. igralec lestvice ATP boljši z rezultatom 64 63. Z nastopi sta z Blažem ROLO končala tudi v četrtfinalu konkurence dvojic. Izgubila sta s Hrvatom Mislavom HIZAKOM in Nemcem Jeremyem JAHNOM s 62 67(3) 10-7.

V Imoli je v četrtfinalu z nastopi končalaTadeja MAJERIČ, ki je po zmagi nad Grkinjo Despino PAPAMICHAIL s 76(0) za polfinale igrala Britanko Amando CARRERAS. Ta je bila boljša z rezultatom 64 62.

Se je pa v Darmstadtu v četrtfinale uvrstila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je v drugem krogu premagala Nemko Anno KLASEN z rezultatom 36 64 75 in bo v četrtfinalu igrala s 1. nosilko, Slovakinjo Jano CEPELOVO.

Nina POTOČNIK je v Timisoari na ITF tunrirju 3. ranga dosegla nov uspeh. Uvrstila se je v finale posameznic, potem ko je bila v polfinalu boljša od Kanadčanke Marik AKKERMAN s 36 62 62. Nastopila je tudi že v finalu konkurence dvojic. Z Vendulo ZOVINCOVO sta izgubili finalno srečanje z Romunkama Lauro ENEO in Oano Georgeto SIMION z rezultatom 26 46.

Polona HERCOG bo četrtfinalno tekmo v Bastadu odigrala v petek.

TUKAJ.

Marino Kegl na EP gluhih in naglušnih v četrtfinalu posameznikov

Ljubljana, 19.07.2012

Marino KEGL se je na EP gluhih in naglušnih teniških igralcev, v nemškem Koblenzu uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je bil prost, v drugem krogu pa je po dramatičnem drugem nizu ugnal favoriziranega Avstrijca, 11. nosilca prvenstva, Daniela ERLBACHERA z rezultatom 6:3 in 7:5. V 3. krogu se je Marino pomeril z Angležem Petrom WILLCOXOM. Marino je po uri igre slavil 6:1 in 6:3. V četrtfinalu čaka Marina 2. nosilec turnirja, Madžar Mathe Gabor. TUKAJ.

Na OP 16 v Portorožu poleg Jana Davida presenetil tudi Urban Dacar

Ljubljana, 18.07.2012

V Portorožu so na OP 16 znani polfinalni pari. V polfinalu ne bo 1. nosilca Nika KRAPEŽA, ki ga je že v prvem krogu izločil Jan DAVID iz Kopra z rezultatom 64 36 64. Sicer pa so se v polfinale uvrstili Bor MUŽAR SCHWEIGER, ki je v četrtfinalu izločil Jana DAVIDA, Primož VOVK, Jakob Aljaž KAPLJA in Urban DACAR, ki je pripravil drugo veliko presenečenje in v drugem krogu izločil drugega nosilca, Naceta OGOREVCA z rezultatom 75 63. Pri dekletih so bile zanesljive nosilke Lara VOVK, Moni POTRČ in Lara GLAVIČ, v polfinalu pa je še Evgenija BURGER, kio je v prvem krogu izločila Kajo LJUBIČ EMERŠIČ. TUKAJ.

Polona Hercog v četrtfinalu Bastada, Tomislav Ternar v četrtfinalu Kramsacha, Nina Potočnik v polfinalu Timisoare, Aljaž Bedene in Grega Žemlja zmagala v Anningu

Ljubljana, 18.07.2012

Na ATP Challengerju v Anningu na Kitajskem sta danes v prvem krogu posameznikov nastopila Aljaž BEDENE In Grega ŽEMLJA. Aljaž BEDENE v srečanju z Egipčanom Mohamedom SAFWATOM ni imel težav in je v manj kot eni uri gladko zmagal z rezultatom 63 61. Za njim je nastopil še Grega ŽEMLJA. Tudi njega Indijec Jeevan NEDUNCHEZHIYAN ni posebej utrudil. saj je Grega potreboval za zmago vsega 53 minut. Izid se je glasil 63 62 v korist našega igralca. V Bastadu je v 2. krogu nastopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica je bila Nemka Julia GOERGES, s katero sta se doslej srečali trikrat. Dvakrat je bila boljša Nemka, enkrat pa Polona HERCOG. Danes je bila Polona HERCOG, predvsem v drugem nizu, precej boljša, predvsem je naredila manj neprisiljenih napak kot njena nasprotnica in zanesljivo je dobila srečanje s 76 (4) 62. V četrtfinalu bo igrala z Bolgarko Svetlano PIRONKOVO. V Kramsachu je v drugem krogu nastopil Tomislav TERNAR in s 61 16 62 premagal Nemca Christiana LICHTENEGGERJA ter se uvrstil v četrtfinale. V Imoli je prvi in drugi krog na 25.000 $ vrednem ITF turnirju odigrala Tadeja MAJERIČ in bila dvakrat uspešna. Premagala je Italijanko Martino CACIOTTI z rezultatom 61 62 in Grkinjo Despino PAPAMICHAIL s 76(0) in 60 ter se uvrstila v četrtfinale. V Darmstadtu sta nastopili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Maša ZEC PEŠKIRIČ je s 63 64 premagala Nemko Jasmin STEINHERR, Dalila JAKUPOVIĆ pa je morala premoč priznati Čehinji Katerini KRAMPEROVI, ki je slavila s 62 64. V Linzu je v drugem krogu ITF turnirja 1. ranga do 18 let z nastopi med posamezniki končal Blaž BIZJAK. Izgubil je s 4. nosilcem, Nemcem Kevinom KACZYNSKIM. Ta je bil boljši s 60 63. Odlično igra na ITF turnirju 3. ranga do 18 let v Timisoari Nina POTOČNIK. Po četrtfianlni zmagi nad igralko BiH Nermo ČALUK s 62 62 se je uvrstila v polfinale, kjer bo igrala s Kanadčanko Mariko AKKERMAN. Odlično ji gre tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO uvrstili v finale. V polfinalu sta izločili prvi nosilki Kanadčanko Mariko AKKERMAN in Slovakinjo Barbaro KOTELESOVO s 57 64 10-4.Na mladinskem turnirju do 12 let v hrvaškem Stobreču je v 2. krogu nastopil Tin KRSTULOVIČ in izgubil z Rusom . Andreyem VOROBYEVOM z rezultatom 67(1) 06. Doma se začenja turnir do 16 let v Portorožu. TUKAJ.

Blaž Kavčič hitro zapušča Gstaadt, Polona Hercog v drugi krog Bastada, Tomislav Ternar ugnal Blaža Rolo, Nastja Kolar izgubila

Ljubljana, 17.07.2012

Prva sta danes v Anningu na Kitajskem v konkurenci dvojic nastopila Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. Dan sta začela z zmago. V prvem krogu sta kot 4. nosilca premagala Avstralca Adama FEENEYA in Samuela GROTHA z rezultatom 62 46 10-8. V konkurenci posameznikov bosta nastopila jutri.

Precej slabše jo je v Gstaadtu odnesel Blaž KAVČIČ. Srečanje z levorokim Brazilcem Thomazom BELLUCCIJEM je v manj kot eni uri izgubil z 16 16. Blaž KAVČIČ je uspel dobiti samo dve igri na svoj servis, še slabše pa mu je šlo pri vračanju začetnega udarca BELLUCCIJU. Uspel je dobiti samo dve točki na Belluccijev prvi in 6 točk na brazilčev drugi servis.

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ je Polona HERCOG uspešno začela pot k ubranitvi lanskoletnega naslova. V prvem krogu je premagala Rusinjo Alexandro PANOVO s 75 75 in bo v drugem krogu igrala z Nemko Julio GOERGES.

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v Darmastadtu je Nastja KOLAR že v prvem krogu izpadla. Izgubila je s Slovakinjo Lenko WIENEROVO z rezultatom 75 06 16.

Na Futuresu v Avstriji je uvodno tekmo 1. kroga izgubil Sašo BENDE. Premagal ga je domačin Marcus AHNE s 64 67(5) 62. Že v prvem krogu sta se pomerila Tomislav TERNAR, ki je na 1. Futuresu izgubil s kasnejšim zmagovalcem Rathom, in finalist prejšnjega turnirja, naš Blaža ROLA. Tomislav TERNAR je slavil s 64 62.

Na mladinskem turnirju 1. ranga v Linzu sta v kvalifikacijah nastopila Pia ČUK in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Oba sta izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij, a se je Dorian Tomaž JANEŽIČ v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Tu pa je izgubil še drugič. V prvem krogu ga je premagal 15. letni Argentinec Jordi ARCONADA (ITF 229) z rezultatom 61 61.

Blaž BIZJAK je v prvem krogu premagal domačina, kvalifikanta Dominika DOMAZETA s 62 63, Maša MARC pa je še drugič letos izgubila z Romunko Nicoleto Catalino DASCALU. Romunka je zmagala z rezultatom 62 76(3)

Na ITF turnirju 3. ranga v romunski Timisoari nastopa Nina POTOČNIK. Po dveh zmagah se je že uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je premagala Srbkinjo Jeleno DŽINIĆ s 60 61, v drugem pa Madžarko Eszter PALINKAS 67(3) 60 63.

TUKAJ.

Matic Podlipnik in Lian Benedejčič zmagovalca FIN 12 v Portorožu

Ljubljana, 16.07.2012

V Portorožu se je s finalnima srečanjema na A turnirjih za deklice in dečke končal finalni turnir do 12 let. Medtem, ko smo v B turnirjih dobili zmagovalca že včeraj, so o najboljših na A turnirju odločali Matic PODLIPNIK (ŽtkMb) in Rok KOMAC (Igor) pri dečkih ter Lian BENEDEJČIČ (Koper) in Nika RADIŠIČ (Proten) pri deklicah. Zmagovalca A turnirjev sta postala najvišje uvrščena igralca na letvici TZS do 12 let Lian BENEDEJČIČ in Matic PODLIPNIK. Lian BENEDEJČIČ je v maratonskem finalu, ki je trajalo kar 4 ure in 5 minut premagala Niko RADIŠIČ z rezultatom 57 64 63, Matic PODLIPNIK pa je bil boljši od Roka KOMCA z rezultatom 62 60. V polfinalnih obračunih dečkov je 1. nosilec Matic PODLIPNIK s 76(2) 75 premagal klubskega kolega Jeffa Filipa PLANINŠKA, v drugem polfinalu pa je Rok KOMAC izločil Tima TEKAVCA (MaxLj) z rezultatom 62 60. Pri deklicah je v prvem polfinalu Lian BENDEJČIČ (Koper) premagala Anjo GAL (ŽtkMb) s 76(5) 63, v drugem polfinalu pa je Nika RADIŠIČ (Proten) premagala Tino CVETKOVIČ (Radovljica) s 61 61. Turnir dvojic sta pri dečkih osvojila Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC, ki sta v finalu s 64 64 premagala dvojico Tom AŠIČ KOVAČ in Gašper BEZJAK. Pri deklicah sta zmagovalki Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ, ki sta v dramatičnem finalu s 76(4) 46 10-7 premagali prvi nosilki Lian BENEDEJČIČ in Anjo GAL. Nekaj fotografij, ki jih je poslal organizator lahko pogledateFoto: organizator TUKAJ.

Sašo Bende uspešno čez kvalifikacije Futuresa v Kramsachu

Ljubljana, 16.07.2012

Sašo BENDE je uspešno nastopil v kvalifikacijah Futuresa z nagradnim skladom 10.000 $ v avstrijskem Kramsachu, na katerem v glavnem turnirju igrata tudi Tomislav TERNAR in Blaž ROLA. Sašo BENDE je v kvalifikacijah trikrat zmagal, pri čemer nasprotnikom ni oddal nobenega niza. V glavnem turnirju bo v prvem krogu igral z domačinom, ki nastopa s posebnim povabilom, Marcusom AHNEJEM. Žal pa se bosta že v prvem krogu med sabo pomerila oba preostala naša predsatvika, namreč Blaž ROLA in Tomislav TERNAR. Oba pa sta bila danes že uspešna v konkurenci dvojic. V prvem krogu sta premagala Avstrijca Marcusa AHNEJA in Michaela EIBLA s 63 60. TUKAJ.

V Portorožu znani polfinalisti na turnirju A in zmagovalci na turnirju B FIN 12

Ljubljana, 16.07.2012

V Portorožu so na finalnem turnirju do 12 let znani polfinalisti pri dečkih in deklicah na A turnirjih ter zmagovalca v B turnirjih. Pri dečkih so se v polfinale uvrstili prvi štirje nosilci Matic PODLIPNIK, J. Filip PLANINŠEK, Rok KOMAC in Tim TEKAVEC. Tudi pri deklicah prvim štirim postavljenim igralkam do polfinala ni bila kos nobena zasledovalka na lestvici. Vse štiri so se v polfinale uvrstile brez izgubljenega niza. Polfinalistke so Lian BENEDEJČIČ, Anja GAL, Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. B turnirja sta že končana. Pri deklicah je na B turnirju slavila Petra GOBEC (Šentjur), ki je v finalu z rezultatom 60 62 premagala Hano STRNIŠA (Domžale). Pri dečkih je turnir B osvojil Anej LEVPUŠČEK (Domžale), ki je z rezultatom 64 64 premagal Daniela TRIANTAFYLLOUA (Ltc). Do finalnih obračunov pa so prišli tudi na turnirjih dvojic. Pri dečkih so finalisti Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC, njuna nasprotnika v finalu bosta Gašper BEZJAK in Tom AŠIČ KOVAČ. Pri deklicah bomo gledali zdaj že skoraj običajen finale v katerem bodo igrale Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL ter Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. TUKAJ.

Stošič Marko in Diana Nakič osvojila članska turnirja v Velenju

Ljubljana, 16.07.2012

V Velenju so članice v nedeljo s finalnim obračunom zaljučile ženski del turnirja OP Velenje. Zaradi slabega vremena se je organizator potrudil in tekme prestavil v dvorano, ki ima prav tako peščeno podlago. V finalu sta igrali domačinka Diana NAKIČ in Radovljičanka Katja VOGRINEC. Diana NAKIČ je v polfinalu premagala Tino RUPERT s 63 62, Katja VOGRINEC pa je bila boljša od Lare GLAVIČ z rezultatom 76(3) 75. V finalu je bila prepričljivo boljša domača igralka. Diana NAKIČ je slavila z rezultatom 60 62. Pri članih je bilo finale odigrano danes. Pomerila sta se 1. nosilec Marko STOŠIČ (BreBr) in 4. postavljeni Jan ROMIH (Sl-Lj). Marko STOŠIČ je v polfinalu premagal Domna VERTOTA s 76(6) 63, Jan ROMIH pa je izločil LEMIČ Nejca z rezultatom 16 76(3) 63. V današnjem finalu je bil Marko STOŠIČ z rezultatom 76(4) 63 boljši od Jana ROMIHA, ta je v prvem nizu povedel že s 5-1, a nato v podaljšani igri prvi niz izgubil, in tako dvignil pokal zmagovalca. Foto: A. Grosman TUKAJ.

Ta teden 2 zmagi naših veteranov na mednarodnih turnirjih

Ljubljana, 15.07.2012

Naša veterana Sašo SVOLJŠAK in Matjaž FRECE sta ta teden uspešno nastopila na mednarodnih veteranskih turnirjih. Matjaž FRECE je zmagal na turnirju v Sarajevu, kjer je v finalu premagal domačina Ismirja BRKIĆA s 61 61. Sašo SVOLJŠAK je bil uspešn v Trstu. V finalu je premagal Italijana Massima FERIOZZIJA s 64 62. TUKAJ.

V Velenju člani in članice, v Portorožu finalni turnir do 12 let

Ljubljana, 15.07.2012

Ta konec tedna na domačih igriščih potekata dva turnirja. Članice, nastopa jih samo 13, in člani, nastopa jih 26, igrajo v Velenju. Pri članih so prišli do četrtfinalnih obračunov. V četrtfinalu ne bo dveh nosilcev. 5. postavljenega Marka LAZIČA je s 64 63 izločil Matic ŠPEC, 8. nosilca Matica SOTLERJA pa je 46 61 76(2) premagal domačin Tjaš RAMŠAK. Prvi nosilec moškega turnirja je Marko STOŠIČ. Pri članicah so pri polfinalnih tekmah. Polfinalistke so nosilke Tina RUPERT (1), Lara GLAVIČ (4) , Katja VOGRINEC (2) in nepostavljena domačinka Diana NAKIČ, ki je s 63 61 izločila tretjo nosilko Saro DJURDJEVIĆ. V Portorožu potekata finalna A in B turnirja dvanajstletnikov za dečke in deklice. Pri dečkih v prvem in drugem krogu ni bilo presenetljivih izidov, saj se je vseh osem nosilcev uvrstilo v četrtfinale, tudi pri deklicah v doslej končanih srečanjih 2. kroga ni izpadla še nobena nosilka. TUKAJ.

Naši igralci in igralke so se razpršili po svetu

Ljubljana, 14.07.2012

S kvalifikacijami se začenja nov teniški teden. Na WTA turnirju v švedskem Bastadu z nagradnim skladom 220.000 $ bo v glavnem žrebu nastopila lanskoletna zmagovalka Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala z dve leti starejšo Rusinjo Alexandro PANOVO, ki na lestvici WTA zaseda 74. mesto. V kvalifikacijah pa je že nastopila Petra RAMPRE. V prvem krogu je bila uspešna. Premagala je Španko Beatriz Garcio VIDAGANY, ki ji je srečanje pri zaostanku 16 02, predala. V drugem krogu pa s 1. nosilko kvalifikacij, Španko Lourdes LINO DOMINGUEZ, 80. igralko sveta ni uspela. Španka je slavila z izidom 63 64 in jo izločila iz turnirja. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 740.000 $ v Carlsbadu, v ZDA, je v kvalifikacijah s posebnim povabilom nastopila Jelena DURIŠIČ, a je v prvem krogu izgubila s Francozinjo Ireno PAVLOVIC s 46 06 . Na ATP turnirju z nagradnim skladom 358.000 € v Gstadtu bo nastopil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu bo igral z Brazilcem Thomazom BELLUCCIJEM, v primeru zmage ga v drugem krogu čaka 4. nosilec, Rus Mikhail YOUZHNY. Na Kitajsko sta odpotovala Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA, ki bosta nastopila na pesku, na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Anningu. Na turnirju sta v vlogi prvega in drugega nosilca. Aljaž BEDENE bo kot 1. nosilec v prvem krogu igral z Egipčanom Mohamnedom SAFWATOM, Grega ŽEMLJA, pa bo kot drugi nosilec v prvem krogu igral z Indijcem Jeevanom NEDUNCHEZHIYANOM. V nemškem Darmstadtu bodo na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopile tri Slovenke: Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Na enako vrednem turnirju v Imoli bo igrala Tadeja MAJERIČ. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil v finalu Futuresa v Telfsu

Ljubljana, 14.07.2012

Blaž ROLA je po nizu devetih zaporednih zmag na zadnjih dveh turnirjih serije Challenger danes izgubil. V finalu turnirja Futures Avstrija 1 z nagradnim skladom 10.000 $ v Telfsu je bil v finalu boljši domačin, 22. letni Marc RATH, ki se je v glavni turnir zaradi pozne prijave uvrstil iz kvalifikacij, sicer pa na lestvici ATP zaseda 431. mesto. Tako kot Blaž ROLA tudi on v glavnem turnirju do finala ni oddal nobenega niza, v prvem krogu pa je izločil našega Tomislava TERNARJA. V finalu je slavil z rezultatom 26 63 62. Naša igralca ostajata v Avstriji, kjer bosta nastopila tudi na naslednjem Futuresu, ki se v Kramsachu začne v ponedeljek. TUKAJ.

Grega Kokalj osvojil dvojni naslov na mednarodnem turnirju TE U14 "Krka Open 2012" na Otočcu

Ljubljana, 14.07.2012

Grega KOKALJ je zmagovito končal nastope na turnirju Tennis Europe do 14 let na Otočcu. Finalno srečanje mu je 1. nosilec, Hrvat Zvonimir OREŠKOVIČ, 51. igralec evropske mladinske lestvice do 14 let, pri zaostanku z 1-3, predal. Grega KOKALJ je ves turnir odigral suvereno in z osvojitvijo turnirja dosegel svoj največji mednarodni uspeh. Dopolnil ga je z zmago v konkurenci dvojic, kjer sta s Svenom LAHOM prav tako stopila na najvišjo stopničko. V finalu sta s 76(4) 63 premagala Italijana Pasquala DE GIORGIA in Gennara ORAZZA. Pri deklicah sta Zala DOVNIK in Nika KOZAR med posameznicami končali v četrtfinalu, v konkurenci dvojic pa v polfinalu. V tej konkurenci se je najdlje uvrstila Anja GAL, ki je v paru s Hrvatico Neli ŠUNJIČ izgubila šele finalno srečanje z belorusko-rusko navezo Diana DETEREVICH-Evgeniya LEVASHOVA. Končni izid se je glasil 64 60 v korist belorusko-ruske dvojice. TUKAJ.

Blaž Rola v finalu Futuresa v Telfsu, s Tomislavom Ternarjem osvojila turnir dvojic, Dalila Jakupović izgubila v Aschaffenburgu

Ljubljana, 13.07.2012

Blaž ROLA nadaljuje zmagoviti niz in je danes zmagal še devetič zapored. Na Futuresu v avstrijskem Telfsu je v polfinalu premagal domačina, 22. letnega Lucasa JASTRAUNIGA, 733. igralca lestvice ATP z rezultatom 61 64 in se uvrstil v finale. Blaž ROLA in Tomislav TERNAR sta osvojila tudi turnir dvojic. V finalu sta s 62 75 premagala domača igralca Stefana HIRNA in Sebastiana STIEFELMEYERJA. Na ITF turnirju v nemškem Aschaffenburgu je v drugem krogu z nastopi končala Dalila JAKUPOVIĆ Izgubila je z 28. letno Nemko Kathrin WOERLE, 225. igralko lestvice WTA, z rezultatom 46 06. Se je pa s Sarah Rebecco SEKULIC uvrstila v polfinale dvojic. Za polfinale se v dvojich bori tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki igra v paru z Leno-Marie HOFMANN. TUKAJ.

Marino Kegl odhaja na evropsko prvenstvo gluhih v Koblenz

Ljubljana, 13.07.2012

V Mariboru se je na tiskovni konferenci predstavil 16. letni gluhi teniški igralec Marino KEGL, član ŽTK Maribor, ki bo od 14. do 21. julija zastopal Slovenijo na evropskem prvenstvu gluhih v nemškem Koblenzu. Marino Kegl je doslej zmagal na enajstih mednarodnih teniških turnirjih gluhih, odlično pa se je odrezal tudi na ekipnem svetovnem prvenstvu gluhih lani v turškem Izmirju, kjer je slovenska reprezentanca debitirala in osvojila deveto mesto. Kegl je tam od sedmih posamičnih dvobojev zmagal šestkrat. Boljši od njega je bil le trenutno najboljši gluhi teniški igralec na svetu Avstrijec Mario Kargl.Mladi tenisač iz Murske Sobote, nad katerim bdi močan strokovni štab, Iztok Božič kot trener, Tomaž Berendijaš kot vodja kondicijskih priprav in Aleš Filipčič kot strokovni svetovalec, bo na evropskem prvenstvu nastopil tako v članski kot mladinski kategoriji. Vir: STA, Foto: Dušanka Mlakar; Kaj je povedal o sebi novinarju Večera lahko preberete TUKAJ.

Grega Kokalj v finalu na Otočcu, Zala Dovnik in Nika Kozar izgubili, konec tudi za Blaža Bizjaka

Ljubljana, 12.07.2012

Na Otočcu, na mednarodnem turnirju TE U14 se je od Grega KOKALJ uvrstil v finale. V četrtfinalu je premagal Bolgara Martina ATANASOVA z rezultatom 62 60, danes pa je bil v polfinalu boljši še od 2. nosilca, Hrvata Karla DIVKOVIČA z rezultatom 60 60. V finalu bo igral s Hrvatom, 1. nosilcem Zvonimirjem OREŠKOVIČEM. Deklice so z nastopi končale, saj sta obe naši predstavnici v četrtfinalu izgubili. Zalo DOVNIK je premagala 1. nosilka, Belorusinja Diana DEHTEREVICH z rezultatom 67(8) 76(4) 62, Nika KOZAR pa je izgubila s 3. nosilko, Rusinjo Evgeniyo LEVASHOVO z rezultatom 67(3) 36. V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v finale uvrstila Grega KOKALJ in Sven LAH, ki sta v polfinalu izločila Slovaka Martina FEKIASA in Srba Alekso PETROVIĆA z rezultatom 61 62. Pri deklicah sta polfinalno srečanje izgubili Zala DOVNIK in Nika KOZAR. Boljši sta bili Belorusinja Diana DEHTEREVICH in Rusinja Evgeniya LEVASHOVA s 64 61. Bo pa v finalu dvojic nastopila Anja GAL. Ta je v paru s Hrvatico Neli ŠUNJIČ v polfinalu izločila Rusinji Dario CHEMODANOVO in Mario KOZYREVO z rezultatom 26 64 10-7.Na ITF turnirju 1. ranga v Berlinu je z nastopi v tretjem krogu končal Blaž BIZJAK. Domači up, 1. nosilec, 17. letni Daniel MASUR, ki na mladinski svetovni lestvici zaseda 28. mesto, je bil boljši z rezultatom 61 62. TUKAJ.

Blaž Kavčič po treh urah klonil v Umagu, izgubil tudi v konkurenci dvojic

Ljubljana, 11.07.2012

Blaž KAVČIČ je na ATP turnirju v Umagu izpustil lepo priložnost za uvrstitev v četrtfinale. Danes je v izjemno izenačenem srečanju po treh urah in osmih minutah izgubil z leto starejšim, na svetovni lestvici pa 60 mest slabše uvrščenim Američanom Waynom ODESNIKOM. Ta je tako tudi v drugem medsebojnam srečanju ostal neporažen. Prava drama se je odvijala v drugem in tretjem nizu. Prvi niz je brez težav dobil Blaž KAVČIČ s 6-3. V drugem nizu je ODESNIK povedel s 5-2 z dvema breakoma, a je KAVČIČ izenačil na 5-5, serviral za vodstvo s 6-5, a igro na svoj servis izgubil, nato pa izgubil tudi drugi niz s 5-7. Tretji niz je odlično začel, povedel s 3-0 in 5-1 ter serviral za zmago. Servis je izgubil, še enkrat serviral za zjmago pri izidu 5-3, a je ODESNIKU tudi tokrat uspel odvzem servisa KAVČIČU in rezultat je znižal na 4-5 ter dobil priložnost, da z osvojitvijo igre na svoj servis ostane v igri. Blaž KAVČIČ je v tej igri povedel s 30-0 in bil samo še dve točki oddaljen od zmage, a je nato ODESNIK dobil tri točke zapored in v nadaljevanju, po zdaj že dveh urah in 50. minutah skupni izid izenačil na 5-5. Stanje je bilo identično kot v drugem nizu, le da je tokrat ODESNIK ujel KAVČIČA. KAVČIČ je ponovno serviral za vodstvo s 6-5, a za razliko od drugega niza tokrat svoj servis dobil in povedel s 6-5. ODESNIK je ponovno izenačil, tokrat na 6-6 in o zmagovalcu je, po točno treh urah igranja, odločala podaljšana igra. V tej je bil ODESNIK boljši, Kavčiču je trikrat odvzel točko na njegov servis in na koncu slavil v podaljšani igri 76(3). O izenačenosti igralcev pove tudi rezultat v točkah, ki se je na koncu glasil 108-108. Blaž je moral na igrišče še enkrat. V konkurenci dvojic sta z Jaroslavom POSPISILOM izgubila tudi srečanje dvojic. Boljša sta bila Italijana Fabio FOGNINI in Daniele BRACCIALI, ki sta zmagala s 64 76(4). TUKAJ.

Na turnirju TE U14 na Otočcu v četrtfinale Grega Kokalj, Zala Dovnik in Nika Kozar

Ljubljana, 11.07.2012

Z obračuni tretjega kroga se je na Otočcu nadaljeval mednarodni teniški turnir "KRKA OPEN 2012". Pri dečkih je naš zadnji predstavnik Grega KOKALJ zanesljivo zmagal tudi v tretjem krogu. S 61 60 je odpravil Italijana Andreo GUERRIERIJA, 15. nosilca na turnirju. V četrtfinalu bo igral z Bolgarom, 11. nosilcem, Martinom ATANASOVIM. Pri deklicah sta bili uspešni Nika KOZAR in Zala DOVNIK. Nika KOZAR je premagala 9. postavljeno Isidoro ŽIVKOVIĆ iz Srbije in bo v četrtfinalu igrala s 3. nosilko, Rusinjo Evgeniyo LEVASHOVO. Zala DOVNIK je bila s 60 61 boljša od Rusinje Uliane BOLSHAKOVE. V četrtfinalu bo igrala s 1. nosilko, Belorusinjo Diano DEHTEREVICH. V konkurenci dvojic sta v četrtfinalu pri dečkih dva slovenska para, ki se bosta pomerila med seboj. Grega KOKALJ in Sven LAH bosta s Klemnom NIKOLAŠEM in Žanom ŽMAVCEM igrala za napredovanje v polfinale. Pri deklicah bodo v četrtfinalu nastopile Urška VELEC in Moni POTRČ, ki bosta igrali z Anjo GAL in Neli ŠUNJIČ. Žana LAPAJNE in Anika MAKAROVIČ bosta igrali s 4. nosilkama, Rusinjama Dario CHEMODANOVO in Mario KOZYREVO. Zala DOVNIK in Nika KOZAR pa se bosta za napredovanje borili z Litvankama Paulino BAKAITE in Gerdo ZYKUTE. TUKAJ.

Blaž Rola v polfinalu, Dalila Jakupović v drugi krog, Maša Zec Peškirič in Tadeja Majerič izgubili

Ljubljana, 11.07.2012

Blaž ROLA na turnirjih serije Futures ne popušča. Tudi v četrtfinalu ni oddal niza pri zmagi nad Italijanom Francescom BORGO s 63 63. 26. letni Italijan je na lestvici ATP na 828. mestu, zato za odličnega Blaža ROLO, kot smo predvidevali, ni predstavljal resne ovire. V polfinalu bo igral z domačinom, 8. nosilcem, Lucasom JASTRAUNIGOM, ki na lestvici ATP zaseda 733. mesto. S Tomislavom TERNARJEM pa sta si tudi že priigrala nastop v finalu dvojic. V polfinalu sta premagala domačina Lukasa JASTRAUNIGA in Nicolasa REISSIGA. Na ITF turnirju v Aschaffenburgu, v Nemčiji, z nagradnim skladom 25.000 $ je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu zmagala. Premagala je Nemko Julio WACHACZYK, ki se je prav tako uvrstila v glavni turnir iz kvalifikacij, z rezultatom 62 63. Maša ZEC PEŠKIRIČ je igrala z 8. nosilko, Nemko Kristino BARROIS in izgubila s 46 46. Tadeja MAJERIČ je na turnirju v Zwevegemu, v Belgiji igrala s Slovakinjo Kristino KUCOVO in izgubila z 26 36. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Umagu v drugi krog, Grega Žemlja izgubil v Newportu

Ljubljana, 11.07.2012

Na ATP turnirju v Umagu se je Blaž KAVČIČ uvrstil v drugi krog. Danes je po odlični igri premagal domačina Antonia VEIĆA z rezultatom 62 62, v manj kot uri in pol. Blaž KAVČIČ je odlično serviral in vračal napsrotnikov servis, prav tako pa je bil precej boljši tudi v igri. Po dobljenem prvem nizu s 62, se je Veić nekoliko poškodoval, prosil za zdravniško pomoč, a nato srečanje nadaljeval. Blaž KAVČIČ ni popustil niti v drugem nizu in povedel s 5-0. Pri tem izidu je za trenutek popustila koncentracija, tako da je izgubil svoj servis in naredil nekaj neprisiljenih napak, a je nato pri izidu 5-2 še enkrat serviral in izkoristil tretjo zaključno žogo za pomembno ATP zmago. V drugem krogu bo igral s 26. letnim Američanom Waynom ODESNIKOM, 130. igralcem lestvice ATP, ki je v treh nizih, po treh urah igre izločil 8. nosilca, Francoza Edouarda ROGGERA-VASSELINA. Igralca sta se doslej pomerila enkrat in sicer leta 2010, ko je na Aus Open slavil ODESNIK s 3-1 v nizih. Srečanje se je že začelo, izdi pa je po dveh urah izenačen 1 -1 v nizih. Po srečanju posameznikov bo Blaž KAVČIČ nastopil še enkrat, tokrat na igišču št.1, kjer bosta z Jaroslavom POSPISILOM igrala tekmo dvojic proti Italijanoma Danielu BRACCIALIJU in Fabiu FOGNINIJU. Na turnirju v Newportu, ki se igra na travi, se Grega ŽEMLJA ni tako dobro odrezal. V prvem krogu je v vsega 57. minutah izgubil z 28. letnim Američanom, 118. igralcem lestvice ATP, Rajeev RAMOM z rezultatom 36 16. Grega ŽEMLJA je v nasprotju s Kavčičem slabo serviral, napravil 7 dvojnih napak, izkoristek prvega srevisa je imel 62, drugega pa samo 33 %, ob tem pa je uspel RAMU odvzeti vsega 3 točke od 22 na njegov prvi in 10 točk od 25 na njegov drugi servis. Rezultat Blaža Kavčiča lahko v živo spremljate TUKAJ.

Na Otočcu pri dečkih v tretji krog samo Grega Kokalj, uspešnejša dekleta; v Berlinu dvakrat uspešen Blaž Bizjak, Pia Čuk izgubila

Ljubljana, 10.07.2012

Na turnirju TE U14 na Otočcu "KRKA OPEN 2012" je končan drugi krog. Pri dečkih se je v tretji korg uspel po zmagi nad Žanom GORENEC DIEMAT s 61 61 uspel uvrstiti samo Grega KOKALJ. Vsi ostali dečki, nastopilo jih je skupaj 20, so izgubili v prvem ali drugem krogu. Uspešnejše so bile deklice. V tretji krog se jih je uvrstilo 5 in sicer Žana LAPAJNE, Nika KOZAR, Zala DOVNIK, Evgenija BURGER in Silvija PEROŠA. Tekmovanje se nadaljuje v sredo, srečanja pa se bodo začela ob 08.30 uri. Na ITF turnirju do 18 let 1. ranga v Berlinu sta v prvem krogu nastopila Blaž BIZJAK in Pia ČUK. Blaž BIZJAK je v prvem krogu premagal domačina Kaia WEHNELTA z rezultatom 75 76(2), medtem ko je Pia ČUK izgubila z Litvanko Akvile PARAZINSKAITE z 16 06. BIZJAK je zmagal tudi v drugem nastopu. Premagal je Turka Cema ILKELA (ITF - 111) z rezultatom 64 67(6) 75 in bo v tretjem krogu igral s 1. nosilcem, sicer pa 19. mladincem sveta, Nemcem Danielom MASURJEM. TUKAJ.

Slovenski rekreativni teniški tour

Ljubljana, 10.07.2012

Teniška zveza Slovenije je pri svojih aktivnostih za popularizacijo tenisa naredila še en pomemben korak, saj je formirala komisijo za rekreativni tenis, katere naloga je vzpostavitev sistema tekmovanj za rekreativne igralce tenisa ter vzpostavitev sistema rangiranja le‐teh. Pomemben segment v sistemu rangiranja rekreativnih igralcev so tudi regionalne rekreacijske teniške lige, ki potekajo po vsej Sloveniji.

Na pobudo predsednika Teniške zveze Slovenije Marka Umbergerja je bil slican sestanek predstavnikov TZS in predstavnikov regionalnih teniških lig z namenom, da bi vsa rekreativna teniška tekmovanja v Sloveniji povezali oziroma združili v enoten sistem tekmovanj pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

Sestanek je potekal v torek 26.6.2012 ob 14.00 uri v prostorih TZS v Ljubljani. Na sestanku so bili izvoljeni tudi člani tekmovalne komisije rekreacijskih tekmovanj TZS.

To so Matjaž POGAČAR, ki je tudi predsednik, Anton GROSMAN kot podpredsednik ter člani Franci HROVAT, Miha BITEŽNIK in Dušan RAZBORŠEK. Tekmovalna komisija bo pripravila vse potrebno za začetek tekmovanj, izdelala potrebe akte in koledar tekmovanj.

Ob tem vse klube oziroma organizatorje rekreativnih teniških lig poziva, da v roku 14 dni pisarni TZS pošljejo pisne vloge za pridobitev licence TZS, ki bo njihovim ligaškim tekmovanjem omogočala vključitev v točkovanje za jakostno lestvico TZS za rekreativce.

Zapisnik ustanovnega sestanka, pravilnik o rangiranju in poziv klubom najdete TUKAJ.

Na Otočcu končan prvi krog turnirja TE U14

Ljubljana, 09.07.2012

Na Otočcu se je končal prvi dan glavnega turnirja za dečke in deklice. Organizatorji so na igriščih v TC Otočec in v Šmarjeških toplicah pod streho spravili 64 srečanj dečkov in deklic. Slovenski igralci in igralke so bili dokaj uspešni, saj se jih je v drugi krog uvrstilo 20. Pri dečkih je izpadel Žan ŽAMVC, katerega je premagal 3. nosilec, Srb Aleksa PETROVIĆ, pri deklicah pa sta izgubili Veronika ERJAVEC in Anja GAL. Turnir se s srečanji drugega kroga nadaljuje v torek, ko bomo videli nastope osmih dečkov in dvanajstih deklic. TUKAJ.

Blaž Rola zmagal, Tomislav Ternar izgubil v Avstriji, Maša Zec Peškirič in Dalila Jakupović v glavni turnir Aschaffenburga

Ljubljana, 09.07.2012

21. letni Blaž ROLA se je iz Amerike vrnil v Evropo, kjer ta teden, tako kot Tomislav TERNAR, nastopa na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v avstrijskem Telfsu. Po osvojitvi Futuresa v ZDA je tudi tu začel nastope z zmago. V prvem krogu je premagal Avstralca Bryana AGARA z rezultatom 76(5) 63 in svoje letošnje razmerje zmag in porazov povišal na 10-2. Slabše se je v prvem krogu končalo za Tomislava TERNARJA. Ta je igral s prvim nosilcem na turnirju, 22. letnim domačinom Marcom RATHOM, ki na lestvici ATP zaseda 431. mesto in izgubil s 46 16. ROLA in TERNAR igrata tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v polfinale. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa sta premagala Nemca Petra HELLERJA in Sebastiana WAGNERJA z rezultatom 61 67(4) 10-4.Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v nemškem Aschaffenburgu nastopata Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Obe sta morali v kvalifikacije, kjer pa sta bili po dvakrat uspešni in sta se obe uvrstili v glavni turnir. V prvem krogu glavnega turnirja dvojic je nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ v paru z Nemko Leno-Marie HOFMANN. Premagali sta Rusinji Dario AFANASYEVO in Irino GLIMAKOVO z rezultatom 67(5) 63 10-6.Foto: siol.net TUKAJ.

Grega Žemlja v Newportu, Polona Hercog izpadla v Palermu, Aljaž Bedene v Umagu

Ljubljana, 09.07.2012

Palermo letos ni bil srečen kraj za slovenske teniške igralke. Nastja KOLAR in Petra RAMPRE sta se poslovili v prvem krogu kvalifikacij, Polona HERCOG, ki je bila na tem turnirju lani v finalu, pa je letos z nastopi končala že v prvem krogu glavnega turnirja. Po zelo slabem prvem nizu, ki ga je dobila Romunka Irina Camelia BEGU z rezultatom 6-1, je Polona HERCOG v drugem nizu na trenutke zaigrala bolje, povedla s 3-2, nato ponovno zaostajala s 3-5, a si na koncu le priigrala podaljšano igro. V tej je zaostajala že s 3-5, nato pa si je z nekaj lepimi potezami priigrala tri set žoge, ki pa jih ni uspela izkoristiti, tako da je na koncu Romunka slavila v podaljšani igri drugega niza z 10-8. Poraz bo Polono HERCOG, ki je ta teden na 63. mestu lestvice WTA, porinil še nekoliko niže.

Prav tako pa preboj v drugi krog na ATP turnirju v Umagu ni uspel Aljažu BEDENETU. V srečanju z levorokim Slovakom Martinom KLIZANOM nikakor ni prišel do svoje igre, nekoliko pa ga je izdal tudi začetni udarec, saj je na drugi servis osvojil samo 7 od 28 točk, napravil pa je tudi 6 dvojnih napak. Slovak je slavil z rezultatom 62 62, po uri in sedemnajstih minutah igre.

V dvojicah je bil uspešen Blaž KAVČIČ v paru s Čehom Jaroslavom POSPISILOM. Premagala sta domačina Franca ŠKUGORJA in Antonia VEIĆA s 61 63 . V konkurenci posameznikov bo Blaž KAVČIČ igral na centralnem igrišču v torek ob 17.30 uri.

Na ATP turnirju v Newportu je v konkurenci dvojic nastopil Grega ŽEMLJA, ki je v paru z Avstralcem Marinkom MATOSEVICEM izgubil z Mehičanom Santiagom GONZALESOM in Američanom Scottom LIPSKYM s 46 67(4). Danes bo igral z Američanom Raejeev RAMOM.

Od ostalih naših igralcev in igralk bomo ta teden spremljali nastope Tomislava TERNARJA in Blaža ROLE, ki se je že uvrstil v drugi krog Futuresa v Avstriji, Dalile JAKUPOVIĆ in Maše ZEC PEŠKIRIČ v nemškem Aschaffenburgu, kjer sta obe po dveh zmagah v kvalifikacijh prišli v glavni turnir, Tadeje MAJERIČ v belgijskem Zwevegemu, ter mladincev Pie ČUK in Blaža BIZJAKA na mladinskem ITF turnirju v Berlinu.

V Torinu je na ITF tunrirju z nagradnim skladom 10.000 $ v kvalifikacijah nastopila Nika KOVAČ in v prvem krogu izgubila z Italijanko Alessio PIRAN s 61 36 16.

TUKAJ.

V Umagu, Palermu in Newportu se z nastopi Slovenk in Slovencev nadaljujeta WTA in ATP tour

Ljubljana, 08.07.2012

S turnirji v Palermu in Umagu se s slovensko udeležbo nadaljujeta WTA in ATP tour. V Palermu nastopajo dekleta. V glavnem turnirju bo igrala Polona HERCOG, ki je postavljena za 6. nosilko in brani lanski finale na tem turnirju. V prvem krogu bo igrala z 21. letno, 64. igralko lestvice WTA, Romunko Camelio-Irino BEGU. Doslej se še nista srečali. V kvalifikacijah sta nastopili Nastja KOLAR in Petra RAMPRE, a sta bili obe v prvem krogu neuspešni. Petra RAMPRE je kot 2. nosilka izgubila z Ukrajinko, 19. letno Valentyno IVAKHNENKO, z rezultatom 16 16, Natjo KOLAR pa je izločila 188. igralka lestvice WTA, 25. letna Romunka Madalina GOJNEA z rezultatom 64 62. Na ATP turnirju v Umagu bosta v glavnem turnirju nastopila Blaž KAVČIČ in s posebnim povabilom Aljaž BEDENE. Blaž KAVČIČ bo v prvem krogu igral z domačinom Antoniom VEIĆEM, 144. igralcem lestvice ATP, s katerim sta se doslej srečala šestkrat. Štirikrat je bil boljši Veić, v letošnjih treh srečanjih pa je dvakrat slavil Veić, enkrat pa KAVČIČ. Naprotnik Aljaža BEDENETA bo 7. nosilec, 62. igralec lestvice ATP, Slovak Martin KLIZAN. V treh medsebojnih srečanjih je bil dvakrat boljši KLIZAN. Na zadnjem v Beogradu letos je v dveh nizih slavil BEDENE. Aljaž BEDENE bo prvo srečanje v Umagu igral v ponedeljek ob 20. uri. Sicer pa sta v kvalifikacijah Umaga nastopila tudi dva Slovenca. Sašo BENDE je izgubil s Tomislavom BRKIĆEM s 67(3) 36, Mike URBANIJA, ki je prišel v kvalifikacije kot nadomestilo po odpovedi Andraža BEDENETA, pa je izgubil s Špancem Joseom Antoniom MARTINOM SLAZARJEM s 64 36 36. Na ATP turnirju v ameriškem Newportu bo na travi nastopil Grega ŽEMLJA. V prvem krogu bo igral z Rajeevom RAMOM iz ZDA. TUKAJ.

Na Otočcu se je s kvalifikacijami začel turnir TE U14 "Krka Open 2012"

Ljubljana, 07.07.2012

Po uspešno izpeljanem turnirju TE U12, ki se je včeraj končal na Otočcu, se je s kvalifikacijami začel naslednji mednarodni turnir. Ta se igra v kategoriji do 14 let in bo kot vedno dobro zaseden. V kvalifikacijah je nastopilo 9 dečkov in 8 deklic, v glavni turnir pa je neposredno uvrščenih 15 dečkov in 17 deklic, nekaj pa jih bo prejelo še posebno povabilo. Pri deklicah bomo v glavenem turnirju videli nastope reprezentantk Zale DOVNIK in Veronike ERJAVEC, pa tudi Lian BENEDEJČIČ, pri dečkih pa vse naše najboljše igralce v tej kategoriji na čelu z Gregom KOKALJEM, Anžetom ARHOM, Žanom ŽMAVCEM in Svenom LAHOM. Končane so kvalifikacije pri deklicah. V glavni turnir so se uvrstile Iva GABOR, Ajda BUKOVEC, Tjaša RANT in Anika MAKAROVIČ. Pri fantih sta bila v igri za napredovanje po prvem krogu kvalifikacj Enej BERGHAUS in Tin ČERMELJ. Z zmago v drugem in tudi zadnjem krogu si je napredovanje zagotovil Tin ČERMELJ, medtem ko je Enej BERGHAUS izgubi. TUKAJ.

Lian Benedejčič osvojila turnir TE U12 na Otočcu

Ljubljana, 07.07.2012

Na Otočcu se je končal mednarodni turnir TE U12 za dečke in deklice. V finalu turnirja deklic je Lian BENEDEJČIČ iz Kopra dosegla še en lep mednarodni uspeh. Po zmagi na turnirju TE U 12 v Trstu je danes osvojila še turnir na Otočcu. V finalu je z rezultatom 61 26 75 premagala Rusinjo Varvaro GRACHEVO. Rok KOMAC, ki je presenetil z dobrimi nastopi in se uvrstil v polfinale je izgubil s Karlom SUEVIČEM iz Hrvaške z rezultatom 16 26. Ta je tudi na koncu slavil, ko je v finalu premagal Rusa Yana BONDAREVSKIYA s 76(5) 63. V konkurenci dvojic je slavila, zdaj že zelo uigrana dvojica, Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. V finalu sta s 62 62 premagali naš par Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL. Za finale sta se pri fantih borila Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ, a sta polfinalno srečanje z Rusom Yanom BONDAREVSKIYM in Hrvatom Karlom SUEVIČEM izgubila z 16 06. Foto na naslovnici: A Živin TUKAJ.

Katarina Srebotnik izgubila v polfinalu mešanih dvojic Wimbledona

Ljubljana, 07.07.2012

Katarina SREBOTNIK in Nenad ZIMONJIĆ, ki sta bila 3. nosilca na turnirju mešanih parov sta izgubila polfinalno srečanje z drugima nosilcema, Američanko Liso RAYMOND in Mikeom BRYANOM. Američana sta bila boljša s 63 64. Foto: wimbledon.org TUKAJ.

Nik Razboršek in Tomislav Ternar končala v četrtfinalu Futuresa v Beogradu

Ljubljana, 06.07.2012

Na Futuresu v beogradu sta z nastopi končala v četrtfinalu Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR. Igrala sta s 1. oz. 2. nosilcem na turnirju. Nik RAZBORŠEK je s 57 26 izgubil s 1. nosilcem, Srbom Ivanom BJELICO, bližje uspehu je bil Tomislav TERNAR, ki je 2. nosilcu Aldinu ŠETKIČU iz BiH odvzel drugi niz, a na koncu vseeno poražen zapustil igrišče. Izid je bil tesen v korist Šetkiča, ki je slavil z 26 57 75. Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK sta združila moči tudi v konkurenci dvojic in se uvrstila v polfinale, kjer sta klonila proti Ismarju GORČIČU in Aldinu ŠETKIČU z 16 46. Tomislav TERNAR bo prihodnji teden nastopil v glavnem delu Futuresa v Avstriji, v kvalifikacij Umaga pa bomo videli Saša BENDETA in Andraža BEDENETA. TUKAJ.

Nik Razboršek in Tomislav Ternar v četrtfinalu Futuresa v Beogradu, Petra Rampre in Tadeja Majerič končali z nastopi

Ljubljana, 05.07.2012

V Beogradu, na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $, uspešno igrata Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR. Oba sta zmagala tudi v drugem krogu in se uvrstila v četrtfinale. Nik RAZBORŠEK je premagal igralca iz BiH Ismarja GORČIĆA z rezultatom 46 63 62 in ga zdaj čaka prvi nosilec, 386. igralec lestvice ATP, domačin Ivan BIJELICA. Tomislav TERNAR je bil boljši od 8. nosilca, Čeha Adama PAVLASEKA. Premagal ga je z rezultatom 36 64 62. V četrtfinalu bo igral z 2. nosilcem, Aldinom ŠETKIČEM, 453. igralcem lestvice ATP iz BiH. Ni pa uspel preboj v četrtfinale 2. nosilki 25.000 $ vrednega turnirja v Torunu, Petri RAMPRE. V drugem krogu jo je premagala 17. letna Anna Karolina SCHMIEDLOVA, 320. igralka lestvice WTA, z rezultatom 63 63. Prav tako je v drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Denainu izpadla Tadeja MAJERIČ. Izgubila je s Francozinjo Myrtille GEORGES, 339. igralko lestvice WTA, z rezultatom 06 36. TUKAJ.

Na Otočcu v polfinale TE U12 Lian Benedejčič in Rok Komac

Ljubljana, 05.07.2012

Na Otočcu se je s četrtfinalnimi srečanji dečkov in deklic nadaljeval turnir TE U12 "KRKA OPEN 2012".

V četrtfinalu smo videli nastope dveh deklic in treh dečkov iz Slovenije. Uspešna sta bila samo Lian BENEDEJČIČ in Rok KOMAC. Pri dečkih je Romun Stefan PALOSI s 61 61 premagal Tima TEKAVCA, Rus Yan BONDAREVSKIY pa s 61 61 Matica PODLIPNIKA.

Uspešen pa je bil Rok KOMAC. Premagal je Nemca, balkanskih korenin, Gorana TUFEKCICA, s 63 64. V zadnjem četrtfinalnem srečanju je Hrvat Karlo SUEVICH s 62 61 premagal Romuna Petrua Octaviana BERDILO.

Pri deklicah je Hrvatica Anda KARANUŠIČ izločila našo Niko RADIŠIČ. Srečanje je trajalo 3 ure, izid pa je bil 75 26 61 v korist hrvaške igralke.

Precej manj časa je za zmago nad Lano ŠIPEK iz Hrvaške porabila 1. nosilka Lian BENEDEJČIČ. Slavila je s 63 61 in se kot ednina Slovenka uvrstila v polfinale.

Napredovali sta še Rusinja Kamila KOKELADZE, ki je presenetljivo izločila najboljšo Hrvaško igralko do 12 let Neli ŠUNJIČ s 64 61 in Rusinja Varvara GRACHEVA, ki je s 62 62 izločila Romunko Ramono Evo CHIVU.

V konkurenci dvojic smo dobili prvi finalistki pri deklicah. To sta Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL, ki sta s 63 62 premagali Avstrijki Coralie HUBER in Benito NASIC.

Nekaj fotografij iz današnjih srečanj si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Končana je Severnoprimorska rekreativna liga

Ljubljana, 05.07.2012

Končana je letošnja severnoprimorska liga mladih veteranov. TK Belvin je uspešno obranil naslov najboljšega iz lanskega leta, drugi so Vipavci, ki so napredovali za eno mesto, na stopničkah pa so ostali tudi Tolminci – lani drugouvrščeni. Krasno Gorica so tik pod stopničkami. Na repu lestvice se ziblje letošnji novinec v ligi, ekipa Gorica , pred njo se drenjajo Clubovci – s polhi in brez njih. Ajdovci in Desklani so z obeh strani zavarovani v sredini razpredelnice. Liga je minila brez incidentov, in brez poškodb. Ekipni duh je prežemal vse sodelujoče, želimo si, da tako ostane tudi v prihodnje ! Čestitke vsem in še vsakemu posebej. Tekst:Milan Tomulič. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Matic Podlipnik, Tim Tekavec, Rok Komac, Lian Benedejčič in Nika Radišič v četrtfinalu TE 12 na Otočcu

Ljubljana, 04.07.2012

Na Otočcu so na turnirju TE do 12 let danes odigrali tekme osmine finala posameznikov in posameznic ter četrtfinalne dvoboje v konkurenci dvojic. V četrtfinale so so uvrstili Tim TEKAVEC, premagal je Hrvata Borno SEATOVIČA s 63 64, Matic PODLIPNIK, ki je bil boljši od Italijana Alessia SAVOLDIJA s 60 64 in Rok KOMAC, ki je premagal Avstrijca Tobiasa PUERRERJA z 16 64 64. Izpadel Je Filip Jeff PLANINŠEK. Pri deklicah je prva nosilka Lian BENEDEJČIČ v osmini finala zanesljivo premagala Marijo VIČIČ s 60 61, Nika RADIŠIČ pa je bila boljša od Romunke Sabine DADACIU z rezultatom 60 60. Izpadli sta Anja GAL in Tina CVETKOVIČ. V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ, pri deklicah pa so polfinalistke Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL ter Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. TUKAJ.

Rok Sitar in Natalija Šipek osvojila OP 18 v Ljubljani

Ljubljana, 04.07.2012

Rok SITAR (ŽTKMB) in Natalija ŠIPEK (NATKA) sta zmagovalca opdrtega prvenstva do 18 let, ki je potekalo v TC Ljubljana. V današnjem finalu je 1. nosilec Rok SITAR po gladko dobljenem prvem in v zelo izenačenem drugem nizu, premagal 4. nosilca Sebastijana GORŠIČA (SL-LJ) z rezultatom 61 75. Zelo suvereno pa je turnir osvojila nepostavljena Natalija ŠIPEK. Nasprotnice so na celotnem turnirju uspele skupaj nabrati le 8 iger. V današnjem finalu je brez izgubljene igre premagala 1. nosilko Saro DJURDJEVIĆ (SL-LJ) z rezultatom 60 60. Na fotografiji Rok SITAR in Sebastijan GORŠIČ, še nekaj fotografij pa si lahko ogledate v fotogalerijah. TUKAJ.

Marino Kegl zmagal na turnirjih gluhih v Avstriji in na Slovaškem

Ljubljana, 04.07.2012

MARINO KEGL ZMAGAL V GRAZU in NOVE ZAMKYH NA SLOVAŠKEM. Marino KEGL je v zadnjem mesecu nastopil na dveh turnirjih gluhih v Avstriji in na Slovaškem. Na obeh turnirjih je dvignil pokal zmagovalca.V avstrijskem Grazu se je v okviru 80 letnice ustanovitve Štajerske športne in kulturne zveze gluhih (StGSKV 1932), poleg ostalih dogodkov, odvijalo tudi več športnih turnirjev z mednarodno udeležbo, tudi turnir v tenisu. Na teniškem turnirju gluhih je sodeloval tudi Marino Kegl (ŽTK Maribor), iz Murske Sobote Marino je igral odlično in v finalu posameznikov premagal avstrijskega reprezentanta Christiana Stalzera 6:3, 6:2. Zmagi med posamezniki pa je skupaj z Avstrijcem Heinzem Fliesserjem dodal še naslov med dvojicami. V finalu sta premagala dvojico Christian Stalzer/ Bernhard Brunnbauer, z rezultatom 6:4, 6:1.V Nove Zamkyh, na Slovaškem, je od 29.06. do 01.07. potekalo mednarodno srečanje gluhih. Poleg ostalih dogodkov se je odvijal tudi turnir v tenisu. Med igralci iz Slovaške, Češke, Madžarske in Hrvaške je nastopil tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl, ki je nasprotnikom v petih srečanjih oddal le 3 igre in suvereno osvojil prvo mesto. V finalu je s 61 premagal domačina Vita PROCHAZSKO. To je Marinova 13. turnirska zmaga v kategoriji gluhih in naglušnih tenisačev, obenem pa zadnji pripravljalni mednarodni turnir pred Evropskim prvenstvom v nemškem Koblenzu, kamor se odpravlja 11.julija. TUKAJ.

Petra Rampre in Tadeja Majerič ter Tomislav Ternar in Nik Razboršek v drugi krog, Luka Gregorc in Anja Prislan izgubila

Ljubljana, 04.07.2012

Tadeja MAJERIČ je na ITF turnirju v francoskem Denainu kot 4. nosilka napredovala v drugi krog. V prvem je premagala kvalifikantko iz Britanije, Nicolo SLATER z rezultatom 60 61. Tudi Petra RAMPRE je bila na enako vrednem turnirju v poljskem Torunu v prvem krogu uspešna. Kot druga nosilka pa se je namučila s kvalifikantko iz Češke, Martino KUBICIKOVO. Petra je zmagala z rezultatom 75 46 60. Danes sta v Beogradu v prvem krogu Futuresa nastopila tudi Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK, ki je v glavnem turnirju kot srečni poraženec nadomestil Andraža BEDENETA.Oba sta bila v prvo uspešna. Nik RAZBORŠEK je z rezultatom 61 06 62 premagal Hrvata Marka MIJAČEVIČA, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, Tomislav TERNAR pa je bil boljši od drugega srečnega poraženca na turnirju, domačina Milana KRNJETINE. Zmagal je z rezultatom 61 62. Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Winettki, v ameriškem Illinoisu, je Luka GREGORC po uspešno odigranih kvalifikacijah klonil v prvem krogu glavnega turnirja. Izgubil je s 24.letnim domačinom Timom SMYCZEKOM, ki na lestvici ATP zaseda 197. mesto, s 64 36 16. Neuspešna je bila tudi Anja PRISLAN v Indiji. Na turnirju v New Delhiju z nagradnim skladom 10.000 $ je bila 1. nosilka, že v prvem krogu pa je morala priznati premoč Khaterine IP iz Hong Konga. Ta je zmagala z rezultatom 26 63 61. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v četrtfinalu mešanih dvojic, Andreja Klepač izpadla

Ljubljana, 04.07.2012

Na igriščih LTA v Wimbledonu se nadaljuje 3. grand slam sezone, OP Anglije. V drugi teden igranja sta se uvrstili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ v konkurenci mešanih parov. Obe bi morali nastopiti že v ponedeljek, a je organizatorjem nagajal dež, tako da sta njuna nastopa prišla na vrsto šele danes. Andreja KLEPAČ je bila v paru s Švedom Johanom BRUNSTROMOM na pragu presenečenja, saj sta prvi niz proti 1. nosilcema, Američanoma Bobu BRYANU in Liezel HUBER dobila s 64. No, Američana nista dovolila presenečenja in sta naslednja niza dobila s 64 in 64. Na videz lažje delo naj bi čakalo Katarino SREBOTNIK in Srba Nenada ZIMONJIĆA. A sta se morala za napredovanje v četrtfinale pošteno potruditi. Britanca Kenetha SKUPSKEGA in Melanie SOUTH sta premagala z rezultatom 64 67(5) 97. Naslednji nastop ju čaka v petek. Foto: Običajna scena tega tedna v Wimbledonu (wimbledon.org) TUKAJ.

Najboljša kluba v 3. moški članski ligi sta TK Krško in TK Rogatec

Ljubljana, 03.07.2012

Končana je 3. moška liga v kateri je v dveh skupinah nastopalo 14 ekip. Dobili smo dva zmagovalca, ki se v naslednji sezoni selita v višjo ligo.

V skupini A je bil najboljši TK Krško, ki je sicer osvojil enako število točk kot TK Krka Otočec, a je bil boljši v medsebojnem srečanju. Ekipo TK Krško so zastopali:

Nejc MARIČ, Matic SOTLER, Borut ŽIČKAR, Žiga PUSTAVRH, Miha POVHE, Andrej HOVELJA, nIikola ZRNIĆ, Žiga ŠPILER, Luka BULOVIČ in Krištof GOLOB.

V skupini B je brez poraza 1. mesto osvojil TK Rogatec.

Ekipo TK Rogatec so zastopali: Igor CESAREC, Samo MRKŠA, Iztok ARTIČ, Simon JUTRIŠA, Mladen KANTOCI, Rok VIHER in Goran PRELOVŠEK.

Na naslovnici ekipa TK Krško. Foto: Lana Špiler TUKAJ.

Otočec gosti deklice in dečke do 12 let na turnirju Tennis Europe "Krka 2012"

Ljubljana, 03.07.2012

V teniškem centru Otočec so se ponovno zbrali igralci in igralke v kategoriji do 12 let na mednarodnem turnirju Tennis Europe. V obeh konkurencah so igralke in igralci odigrali prva dva kroga posamezno. Pri dečkih je v glavnem turnirju nastopilo 29 slovenskih igralcev. Po prvem krogu jih je v igri ostalo 9, za četrtfinale pa se bodo borili Tim TEKAVEC, Matic PODLIPNIK, Rok KOMAC in Filip Jeff PLANINŠEK. Najvišje je od naših postavljen Matic PODLIPNIK, ki je 5. nosilec. Pri deklicah je v glavnem žrebu nastopilo 23 igralk, po prvem krogu jih je v igri ostalo le še 6, četrtfinale pa si bodo poskušale priigrati prva nosilka Lian BENEDEJČIČ, Marija VIČIČ, Nika RADIŠIČ, Anja GAL in Tina CVETKOVIČ. Izpadla je druga nosilka Kristina NOVAK. Premagala jo je Čehinja Radka BUZKOVA z rezultatom 46 62 61. Na fotografiji: Matic Podlipnik (OAMP) TUKAJ.

Rok Sitar in Sebastijan Goršič ter Natalija Šipek in Sara Djurdjević finalisti OP 18 v Ljubljani

Ljubljana, 03.07.2012

Na igriščih TC Ljubljana poteka turnir za fante in dekleta v kategoriji do 18 let. Končana so polfinalna srečanja. V prvih dveh krogih sta se od nosilcev, od tekmovanja poslovila Primož in Gregor VOVK. Prvega je premagal Jakob BREC, drugega pa Borut ŽIČKAR. Oba zmagovalca sta nato končala z nastopi v četrtfinalu, kjer je Jakob BREC izgubil z Vidom FUGINA s 36 06, Boruta ŽIČKARJA pa je izločil Sebastijan GORŠIČ z rezultatom 64 64. Prvi nosilec Rok SITAR je premagal Jana Vita ŠUNTARJA s 62 61, 2. nosilec Maks TEKAVEC pa je bil boljši od Matica SOTLERJA s 62 63. Tudi pri dekletih sta se v prvih dveh krogih poslovili dve nosilki. Kajo EMERŠIČ LJUBIČ je izločila Natalija ŠIPEK, Valerijo GERČAR pa Stania RAKOČEVIČ. Natalija ŠIPEK je bila uspešna tudi v četrtfinalu, kjer je izločila 8. postavljeno Emo PERHAVEC, Stania RAKOČEVIČ pa je izgubila z 2. nosilko Laro GLAVIČ s 46 46. V tretjem četrtfinalnem srečanju je domačinka Tjaša JERŠE s 60 76(5) premagala Klavdijo BUKOVEC. Srečanje med Saro DJURDJEVIĆ in Katjo VOGRINEC je po treh nizih dobila Sara DJURDJEVIĆ z rezultatom 36 75 62. Končana so tudi že polfinalna srečanja. Rok SITAR je premagal Vida FUGINO s 64 60, Sebastijan GORŠIČ pa je izločil Maksa TEKAVCA s 61 63. Pri dekletih je Natalija ŠIPEK premagala Laro GLAVIČ s 61 62, Sara DJURDJEVIĆ pa je izločila Tjašo JERŠE s 63 76(1). Finali bosta na sporedu v sredo. Nekaj fotografij igralcev in igralk si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Luka Gregorc v glavni turnir ATP Challengerja v Winettki, Nik Razboršek LL v Beogradu, Dalila Jakupović izgubila v Versmoldu

Ljubljana, 03.07.2012

Najboljši igralci in igralke ta teden počivajo, julijska vročina pa ni ovira za številne druge naše igralke in igralce, ki nastopajo na manjših turnirjih. Na ATP Challengerju v Winettki (ZDA), v kvalifikacijah 50.000 $ vrednega turnirja, ki se igra na trdi podlagi, nastopa Luka GREGORC. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa je premagal Američana Erica QUIGLEYA s 64 61. Za napredovanje v glavni turnir je premagal še Avstralca Carstena BALLA, 2. nosilca kvalifikacij z rezultatom 63 06 61. Na Futuresu v Beogradu z nagradnim skladom 10.000 $ je v kvalifikacijah nastopil Nik RAZBORŠEK. Tudi njega je od glavnega turnirja ločila še ena zmaga. Kot drugi nosilec je premagal Avstrijca Ivana GALICA s 60 64 in Srba Nikolo DŽALETA s 63 62. Za uvrstitev v glavni turnir bi moral premagati še Madžara Gaborja BORSOSA, kar pa mu ni uspelo. Madžar je bil boljši z izidom 75 76(6). A bo vseeno nastopil v glavnem turnirju, saj se je vanj uvrstil kot srečni poraženec. V glavnem turnirju bosta igrala Tomislav TERNAR in Andraž BEDENE. Ta teden bomo spremljali tudi nastope deklet. Na 50.000 $ vrednem ITF turnirju v Versmoldu (Nemčija) je Dalila JAKUPOVIĆ v kvalifikacijah dvakrat zmagala. Premagala je Nemko Lauro SCHAEDER s 61 76(10) in Rusinjo Aminat KUSHKOVO s 63 63. Uvrstitev v glavni turnir ji je preprečila 1. nosilka, Stephanie VOGT (Lie), ki je zmagala s 61 62. V Denainu je na 25.000 $ vrednem turnirju prijavljena Tadeja MAJERIČ, na enako vrednem turnirju v Torunu na Poljskem je prijavljena Petra RAMPRE, na 10.000 $ vrednem turnirju v New Delhiju (Indija) pa Anja PRISLAN. TUKAJ.

V kvalifikacijah za EEP deklice na koncu na 5., dečki na 6. mestu

Ljubljana, 03.07.2012

Julij in začetek avgusta pripadata ekipnim veropskim prvenstvom t.i. Summer cupom in evropskim prvenstvom za posameznike.

Z nastopi so začeli igralci in igralke v kategoriji do 14 let. Ekipa dečkov v postavi Grega KOKALJ, Sven LAH in Anže ARH je pod vodstvom Aleša ŠPORNA v italijanskem Sassariju osvojila končno 6. mesto.

V prvem srečanju so dečki izgubili z domačini Italijani z 0 - 3. V razigravanju od 5. do 8. mesta so z 2-1 ugnali Avstrijo, v tekmi za 5. mesto pa so izgubili s Poljsko z 1 - 2. Tako so osvojili končno 6. mesto.

Ekipa deklic v postavi Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Zala DOVNIK je pod vodstvom Dominika SENICE odpotovala na kvalifikacijski turnir v italijanski Castellammare di Stabia.

Španke so v uvodni tekmi zmagale z 2-1 in tako so tudi deklice morale v razigravanje od 5. do 8. mesta.

.

Tu so najprej premagale ekipo Armenije s 3 - 0, v tekmi za 5. mesto pa so bile boljše še od Belgije z 2-1.

Foto: D. Senica

Podrobnejše izide srečanj najdete TUKAJ.

V Novem mestu potekal turnir 8-11 let

Ljubljana, 01.07.2012

V Novem Mestu so se potili najmlajši

Novo Mesto, 1.7.2012

Konec tedna je v Novem mestu na igriščih TK Portovald potekal turnir v kategorijah od 8 - 11 let. Udeležba na turnirju je bila času primerna, kar pa seveda ne zmanjšuje uspeha zmagovalcev.

Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali:

MINI tenis deklice: Kaja POČERVINA (Pvald)

MINI tenis dečki: Matic BERGLEZ (Grosuplje)

MIDI tenis deklice: Snježana STJEPANOVIČ (Celje)

MIDI tenis dečki: Gal EMERŠIČ (ŽtkMb)

Tenis do 10 let dečki: Andraž SOTLER (Krško)

Tenis deklice do 10 let: Maja RADIŠIČ (Proten)

Tenis do 11 let dečki: Samuel PATE (Pvald)

TUKAJ.

Blaž Rola z dvojno krono iz Futuresa v Innisbrooku

Ljubljana, 01.07.2012

Blaž ROLA je odlično nastopil na turnirju serije Futures v ZDA. V Innisbrooku, kjer je imel turnir nagradni sklad 10.000 $ se je uvrstil v finale in ga zanesljivo dobil. O njegovi suverenosti na tem turnirju pričajo rezultati od prvega kroga naprej, saj ni oddal nobenega niza, še več, v posameznem nizu je izgubil največ štiri igre. V četrtfinalu je tako izločil 1. nosilca, sicer pa 308. igralca ATP, Grega JONESA z rezultatom 62 64. V polfinalu je bil nato boljši še od tretjega nosilca, Britanca Alexa BOGDANOVICA, kateremu je oddal samo dve igri. Nič bolje pa se v finalu ni godilo Venezuelcu Luisu Davidu MARTINEZU. Blaž ROLA ge je povozil s 62 61. V paru z Američanom Chaseom BUCHANANOM je osvojil tudi turnir dvojic. V finalu sta z izidom 64 62 premagala Keitha-Patricka CROWLEYA (Jar) in Joshuo ZAVALA (Zda). Čestitamo! TUKAJ.

Lian Benedejčič osvojila turnir Tennis Europe do 12 let v Trstu

Ljubljana, 01.07.2012

12-letna Lian Benedejčič, članica Teniškega kluba Koper in varovanka trenerja Alena Ramića je zmagovalka mednarodnega turnirja "International Tournament Under 12-Trieste", ki je se je končal v Trstu. Lian je na poti do finala v kvalifikacijah najprej premagala dve Italijanki, v glavnem turnirju pa še dve igralki iz Kanade, Belgijko in Italijanko.V finalnem obračunu je odpravila Sasho Zhulin iz Rusije z 6-2 in 7-6 (2). Lian Benedejčič je bila na zadnjih dveh turnirjih kar dvakrat v finalu ( TE Koper, DP Otočec). V tretjem zaporednem pa ji je končno uspel veliki met. In to povsem zasluženo. Pred lepim številom gledalcev, ki so športno bodrili obe igralki je Lian z borbeno in bolj agresivno igro po 2 urah in 13 minutah strla odpor Rusinje, ki je s potrpežljivo igro in dvigovanjem žogic v nebo večkrat "znervirala" Benedejčičevo.Slednja je v podaljšani igri drugega niza z odličnimi "drive voleji" tekmo zaključila in veselje je bilo v Lianinem taboru po tekmi nepopisno. Lian je z današnjo zmago osvojila rekordnih 42 točk za lestvico Tennis Europe 14 v letu 2013. Foto in tekst: A. Živin TUKAJ.

Rok Križaj in Manca Pislak osvojila turnir TE 16 v Kranju

Ljubljana, 01.07.2012

Na turnirju TE 16 v Kranju smo dobili zmagovalce. Pri fantih si je zmago priigral 5. nosilec Rok KRIŽAJ, ki je bil v polfinalu s 62 75 boljši od 4. nosilca, Madžara Barnabasa KONCZA, v današnjem finalu pa je premagal 3. nosilca, Madžara Davida SZINTAIA z rezultatom 64 62. Pri dekletih smo gledali slovenski finale. Turnir je osvojila Manca PISLAK, ki je v pofinalu s 61 60 izločila 4. postavljeno Srbkinjo Milico PANIĆ in do finala oddala vsega 6 iger, v današnjem finalu pa je z rezultatom 61 64 premagala še, 5. nosilko Tamaro ZIDANŠEK. V konkurenci dvojic sta pri fantih Nik KRAPEŽ in Rok OGOREVC izgubila v finalu z Madžaroma Gergom RENDEKOM in Davidom SZINTAIEM s 36 63 7-10. Pri dekletih sta turnir osvojili Nika KOZAR in Tjaša JERŠE, ki sta v finalu premagali Karlo DUJIĆ in Diano KRASNOVO s 63 60. Fotografije na naslovnici in v fotogaleriji: M. Pislak. Nekaj fotografij si lahko ogledate tudi v fotogaleriji TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.