Dober začetek naših igralcev in igralk v Avstriji, v Franciji s polovičnim uspehom

Ljubljana

Sašo BENDE in Martin RMUŠ sta uspešno nastopila v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja v Bad Waltetrsdorfu, v Avstriji. Oba sta v kvalifikacijah po trikrat zmagala in se uvrstila v glavni turnir. V finalnem srečanju kvalifikacij je Sašo BENDE, ki je bil tretji nosilec kvalifikacij premagal Švicarja Jacoba KAHOUNA s 75 60, Martin RMUŠ pa je kot 11. nosilec izločil Italijana Ercolea DI IANNIA z rezultatom 62 60. V glavnem turnirju imamo 4 predstavnike, saj sta tam že Blaž ROLA in Tomislav TERNAR. Za razliko od prejšnjega turnirja, ko sta že v prvem krogu trčila Blaž ROLA in Tomislav TERNAR, so tokrat naši igralci lepo razporejeni po igralni tabeli.

Začela so se že tudi srečanja glavnega turnirja. Blaž ROLA je v prvem krogu premagal Hrvata Josipa MESINO s 61 62, v prvem krogu konkurence dvojic pa sta bila z Martinom RMUŠEM boljša od 4. nosilcev, Avstralca Ryana AGARJA in Avstrijca Sebastiana BADERJA z rezultatom 62 63. Prav tako sta zmagala Tomislav TERNAR in Sašo BENDE, ki sta premagala domačo dvojico Michael EIBL/ Nicolas REISSIG 76(7) 63.

V istem kraju se igra tudi ženski ITF turnir. V drugem krogu kvalifikacij je Sara DJURDJEVIĆ izgubila s Čehinjo Pavlo SMIDOVO z rezultatom 16 06. Z zmago je turnir deklet začela Anja PRISLAN, ki je v prvem krogu premagala Čehinjo Martino PRADOVO s 63 60. V glavnem turnirju je še Tjaša ŠRIMPF.

Na ITF turirju z nagradnim skladom 25.000 $ v francoskem smučarskem središču Les Contamines je v prvem krogu izpadla Maša ZEC PEŠKIRIČ. Izgubila je z Nemko Rebecco-Sarah SEKULIC s 57 62 06. Uspešnejša je bila na istem turnirju Dalila JAKUPOVIĆ. Z rezultatom 63 63 je premagala Nemko Alice-Kim GRAJDEK.