prijava_e
Razpisi in obvestila : 2012 : Ostali dokumenti 2012

2012 

Zaključek teniške sezone na prireditev v Millenium privabil veliko  gledalcev, najboljša v 2012 Grega Žemlja in Polona Hercog

Ljubljana, 22.12.2012

 

 

Gledalci

 

Zaključna prireditev teniške sezone 2012 , ki se je danes popoldne odvijala v TC Millenium je na začasne tribune privabila preko 500 ljubiteljev tenisa ter naše najboljše teniške igralce in igralke vseh generacij.

 

Gledalci so z navdušenjem spremljali predvsem revialne nastope naših najboljših teniških igralcev Žemlje, Bedeneta in Kavčiča pa tudi nastope teniških legend Tkalca, Karnerja, Ruperta, Košaka, Tomoviča, Pintarja, Stražarja, Jerasa, pa mlajših že upokojenih teniških igralcev Kraševca, Jurmana, Šenka, Jovanoviča, Škrjanca, Severja, mladinca Tekavca ter gostov košarkaša Gorenca in hokejista Kontreca. Manjkale niso niti igralke Mima Jaušovec, Barbara Mulej, Karin Lušnic, Tina Pisnik in Maja Matevžič.

 

Vrhunec prireditve je bila podelitev priznanj najboljšim v letu 2012.

 

Priznanje za najboljšega teniškega igralca v letu 2012 je prejel Grega ŽEMLJA, za najbolšo igralko pa Polona HERCOG.

 

Žemlja Grega in Polona Hercog_2012_525

 

Sicer pa so priznanja prejeli najvišje uvrščeni igralci na lestvici TZS v posameznih kategorijah, zmagovalci letošnjih ligaških tekmovanj, najboljši rekreativci, zmagovalci veteranske lige, poleg njih pa še TK ŽTK Maribor, ki je že desetič zapored najboljši teniški klub v Sloveniji, Nina POTOČNIK kot najboljša mlada igralka, ekipa deklic do 12 let kot najboljša mladinska ekipa, naši trije TOP 100 igralci Žemlja, Bedene in Kavčič za letošnje dosežke na ATP touru in Žiga JANŠKOVEC kot najboljši trener 2012.

 

nagrajenci TZS 2012_525

 

Popoln seznam nagrajencev si lahko ogledate v dokumentu, v desnem meniju.

V SPOMIN – BORIS BRESKVAR

 

Breskvar Boris 525 

 

SPOZNALA SVA SE ŠELE APRILA 1997 V PORTOROŽU. TAKRATNI PREDSEDNIK TZS G. GORAN IVKOVIČ SE JE ODLOČIL, DA V SLOVENIJO PRIPELJE PRIZNANEGA TENIŠKEGA TRENERJA G. BORISA BRESKVARJA, KI NAJ BI POMAGAL DVIGNITI RAVEN SLOVENSKEGA TENISA NA VSEH PODROČJIH.

OB OMENJENEM DATUMU NA TISKOVNI KONFERENCI V PORTOROŽU – APRILA 1997 JE BIL IMENOVAN ZA KAPETANA SLOVENSKE REPREZENTANCE ZA DAVISOV POKAL, SAM PA ZA NJEGOVEGA POMOČNIKA. NAJINO PRVO SREČANJE JE BILO DOKAJ URADNO  (TISKOVNA KONFERENCA IN KOSILO, KI JE SLEDILO ).  GLEDE NA TAKRATNO STANJE V SLOVENSKEM TENISU, SEVEDA NI VEDEL KOMU LAHKO ZAUPA.

 

PRED VRNITVIJO NAZAJ V NEMČIJO, KJER JE BORIS DELOVAL SVA SI IZMENJALA VSE POTREBNO ZA NAJINO PRVO SKUPNO AKCIJO, KI JE SLEDILA

( SREČANJE PRVEGA KOLA DAVISOVEGA POKALA V TBILISIJU PROTI GRUZIJI V MESECU MAJU 1997 ). TBILISI IN ZMAGA PROTI GRUZIJI JE BILA ZA VSE NAS, VODSTVO IN IGRALCE NEKAJ POVSEM NOVEGA. IGRALCI SO SE SREČALI Z NOVIM TRENERJEM IN NJEGOVIMI METODAMI DELA, SAM PA SEM BORISA SPOZNAL KOT ČLOVEKA. NAJIN ODNOS SE JE SPREMENIL V VELIKO PRIJATELJSTVO, KI SE JE NADALJEVALO VSA LETA NAJINEGA DRUŽENJA.

 

POT NAJU JE VODILA OD TBILISIJA, NOVE GORICE, MONTE CARLA, BUDIMPEŠTE, DUBLINA, KAIRA, SZCZECINA, ATEN, HELSINKOV, HARAREJA, ACCRE, LUXEMBOURGHA, LJUBLJANE IN POROROŽA, KJER SVA APRILA 2004 URADNO ZADNJIČ SODELOVALA, ZADNJE DVE LETI TUDI PRI ŽENSKI REPREZENTANCI ZA POKAL FEDERACIJ. V TEH OSMIH LETIH USPEŠNEGA SODELOVANJA SMO VSI SKUPAJ DOŽIVELI VRSTO ČUDOVITIH DRUŽENJ, NEPOZABNIH TRENUTKOV KATERI MORAJO VSEM NAM, KI SMO BILI DELEŽNI NJEGOVE DRUŽBE OSTATI V TRAJNEM SPOMINU. NAŠA DRUŽENJA IN NAŠE TEKME SO BILE NEKAJ DRUGAČNEGA, NEKAJ POSEBNEGA, VSI SMO SE ŽE VNAPREJ VESELILI NAŠIH SREČANJ IN NOVIH IZZIVOV. NA NAŠIH POTOVANJIH SMO VEDNO OSTALI ŠE KAKŠEN DAN VEČ, DA SMO SI POLEGA TENISA OGLEDALI ŠE KAJ ZANIMIVEGA IN SPOZNALI DOLOČENE KULTURE LJUDI.

NEPOZABNE SO BILE PREDVSEM NAŠE SKUPNE REPREZENTANČNE VEČERJE, KI SO BILE POLNE DOVTIPOV, HUDOMOŠNOSTI,  VESELJA IN ZDRAVE KONKURENCE, PARTIJE TAROKA IN TEKME MALEGA NOGOMETA PA SO MEJILE ŽE NA NOROST.

 

NAJINO SODELOVANJE PA NISO BILE LE TEKME DAVISOVEGA POKALA. BORIS JE VSA TA LETA NEIZMERNO RAD PRIHAJAL V LJUBLJANO, K SINU PETRU IN NJEGOVIM NAJBLIŽJIM IN NA TENIŠKI CHALLENGER TURNIR V TIVOLI, KATEREGA ORGANIZATOR JE BILA TZS. SKORAJ VEDNO SEM GA POČAKAL NA LJUBLJANSKEM LETALIŠČU, SLEDILO PA JE OBVEZNO KOSILO, KJER SVA VEDNO SKUPAJ NAČRTOVALA SKUPNE AKCIJE IN PRIHODNOST NAŠEGA TENISA. V VSEH TEH LETIH SEM TUDI SAM VELIKOKRAT ODPOTOVAL K NJEMU V NEMČIJO V (HEIDELBERG), KAMOR SEM VOZIL SLOVENSKE TENISAČE NA TRENIGE IN IZPOPOLNJEVANJE V TENIŠKO AKADEMIJO V NUSSLOCH KJER JE DELOVAL.

 

TUDI V VSEH LETIH NJEGOVEGA SLABŠEGA ZDRAVSTVENEGA STANJA SVA SE VELIKOKRAT SLIŠALA IN VIDEVALA, NAZADNJE JULIJA LETOS V LJUBLJANI, KJER SEM ORGANIZIRAL TURNIR TENIŠKIH IGRALK IN IGRALCEV IZ PROSTORA BIVŠE JUGOSLAVIJE.

 

V IMENU VSEH NAS, KI SMO BILI S TEBOJ NAJBOLJ POVEZANI  (MIMA, MARJETKA, DRAŠKO, ANDREJ, TONE, IVO, TAKI, KRAČA, URTE, BOŽO, KRULE, KRAŠI, REPREZENTANTKE, REPREZENTANTI IN VSI TENISAČI, KI SO SODELOVALI S TEBOJ ), SE TI ZAHVALJUJEMO ZA VSE KAR SI NAREDIL ZA SLOVENSKI  TENIS, TENIŠKO ZVEZO IN ZA VSE NAS. BORIS HVALA TI ZA VSE. 

 

POČIVAJ V MIRU. STROKOVNJAK, LEGENDA, ČLOVEK.

 

 

 

LJUBLJANA, DECEMBER 2012


ANDREJ JERAS - JERČI


Foto: Vid Ponikvar


Okrogla miza "Slovenski moški tenis"

Ljubljana, 20.11.2012

 

Okrogla miza 5-525

 

Slovenski moški tenis je v zadnjem letu doživel veliki preboj v elitno stoterico svetovnega tenisa. Grega Žemlja, Blaž Kavčič in Aljaž Bedene so se na lestvici ATP prebili v Top 100, Žemlja je ob tem dosegel tudi največji uspeh, ko je zaigral v finalu turnirja ATP na Dunaju.

 

Umberger Marko 300x400

 

"Jaz lahko kot predsednik rečem, da sem izredno vesel in zadovoljen, da je do takih rezultatov prišlo. Fantje so razen tega, da igrajo vrhunski tenis, tudi kot osebnosti 'fejst' in dobri fantje in jim samo želim, da bodo v svoji karieri uspešni, predvsem pa, da bodo zdravi, da bodo imeli čim manj poškodb," je uvodoma na okrogli mizi Slovenske tiskovne agencije (STA) v Maxi klubskem salonu spregovoril predsednik Teniške zveze Slovenije (TZS) Marko Umberger.

 

Žemlja Grega 300x400 

Najvišje se je letos zavihtel Žemlja, ki je na zadnji lestvici ATP na 55. mestu, najvišje pa je bil oktobra na 50. mestu. O tem, kako je sam doživljal vzpone in padce v zadnjih letih, je dejal: "Glede na to, da sem čisto vsako leto na koncu leta napredoval za 20, 30 mest, mislim, da me je to držalo pokonci, da sem vsa leta trdo treniral, da sem po vsaki končani sezoni želel še več. Sicer so bila kakšna slaba obdobja, tudi letos na začetku sezone, v prvi polovici, ko ni šlo vse, kot sem si želel. Rekel sem si: 'kakor bo, pa bo'. Poizkusil bom narediti tisto, kar največ zmorem, naprej trdo trenirati. Vedno sem si začrtal svoje poti na dolgi rok. Izgleda, da se je to v tem odboju izkazalo najbolje. Veliko stvari se je spremenilo, ampak način dela in sam odnos do tega je ostal isti," je dejal Žemlja.

 

Dobre igre je Jeseničan kronal na Dunaju, ko je v finalu prekrižal lopar z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, sledil pa je nov vzpon po lestvici: "To ni bil nek klik, to ni bila nobena čarobna palčka. Jaz to dojemam kot delo na dolgi rok. Moj trener Žiga Janškovec je vedno govoril: 'trdo delo se bo pri tebi poznalo nekoliko kasneje.' Vedno, ko sem trdo treniral, sem si želel rezultata. Nisem ga dosegel, sledile so razne negativne misli, samozavest je padla, začel sem se spraševati ali sem vse dobro naredil. Zdaj sem se enostavno umiril, enostavno šel naprej in rezultati so se pokazali."

 

Kavčič Blaž 300x400 

Kavčič se je leta 2011 prebil v stoterico. Čeprav so mnogi dvomili, da je to v Sloveniji možno, pa je Ljubljančan verjel vase. "Veliko ljudi je dvomilo v to, da se da v Sloveniji narediti enega dobrega igralca. Jaz sem vedno poudarjal, da ni treba trenirat čez lužo. Da so pogoji v Sloveniji dobri za delo, da je najpomembnejša želja in motivacija ter vera v to, da lahko to dosežeš. Zmeraj sem bil 'fighter' na igrišču, trdo sem treniral in to se je takrat, ko sem prišel med 100 na svetu, nekako izplačalo."

Kavčič, ki je imel v zadnjem obdobju nekaj težav s poškodbami, se počasi vrača v tekmovalni ritem, visoki pa ostajajo tudi njegovi cilji. "Ko prideš med 100 na svetu, se ne želiš tam ustaviti, spet najdeš nove cilje. Vsaka stopnička je veliko težja. Želja in motivacija, to je tisto, kar me je gnalo naprej," je dejal Kavčič in nadaljeval: "Osnovni cilj je bil stoterica, nekako v svoji glavi imam še vedno višje cilje, ki jih bom skušal doseči. Letos sem bil kar na dobri poti, da bi mogoče prišel še višje kot je 68. uvrstitev, ki je bila najboljša letos, pa me je poškodba žal spet ustavila."

 

Bedene Aljaž 300x400 

Tretji član slovenskega tria med 100 najboljšimi na svetu je 23-letni Bedene, ki se je veliko naučil od izkušenejših Kavčiča in Žemlje, vesel pa je vsakega trenutka, ki ju preživi z njima na treningih: "Tudi po pogovoru s starejšimi, bolj trenerji, sem ugotovil, da mi je to 'ful' pomagalo. Sami so se pritoževali, da niso vedeli, kaj je možno, jaz sem na srečo imel to priložnost, najprej z Blažem, zdaj z Grego. Meni je bilo veliko lažje, tudi na treningih. Ko sem treniral z njima, sem videl, da se vse da. Onadva sta to pokazala proti boljšim nasprotnikom."

 

Krušič Grega 300x400

 

Poleg uspehov treh slovenskih tenisačev je bilo govora tudi o delovanju TZS. Vodja pisarne TZS Gregor Krušič je dal jasno vedeti, da se zveza trudi za povezovanje slovenskih teniških klubov, želi jim dati nov zagon, želi pa si tudi njihovega večjega sodelovanja. Pred pričetkom okrogle mize so vodstvo TZS in igralci sedli za mizo in se pogovorili o medsebojnem sodelovanju. V prihodnosti bodo združili moči in se pogovorili o stvareh, ki težijo obe strani, je še dodal Krušič.

 

Vir: STA 2012

 

Kaj so še povedali naši fantje na okrogli mizi lahko preberete na spodnjih povezavah:

 

SIOL.NET

 

DNEVNIK.SI

 

DELO.SI

Marino Kegl na evropsko prvenstvo gluhih v Koblenz

 

Marino Kegl se bo ta mesec udeležil evropskega prvenstva gluhih v Koblenzu. Kaj je povedal o sebi si lahko preberete v priponki v desnem meniju. 

Ponudba namestitve v Termah Ptuj v času DP do 16 let

 

Terme Ptuj so za čas trajanja DP do 16 let, ki bo od 2. - 10.6.2012 na Ptuju pripravile ugodno ponudbo za namestitev igralcev in spremljevalcev. Podrobnosti najdete v priponki v desnem meniju.

Teniški klub Kolektor iz Idrije išče trenerja

Ljubljana, 2.4.2012

 

Teniški klub Kolektor iz Idrije, išče trenerja za daljše obdobje. Izbran kandidat bo prevzel mesto glavnega trenerja v našem klubu.

 

Zgodovina našega kluba je zelo pestra ,tako po uspehih tekmovalcev (medalje z mednarodnih tekmovan,OP in DP) in uvrstitvi kluba na 5 mesto lestvice TZ-Slovenje.V preteklosti so naš program vodili sami priznani strokovnjaki .

 

Zato vabimo vse, ki imate za to delo interes in  ustrezne kvalifikacije na tem področju, da se prijavite na ta razpis .

 

Prijavite se lahko na naslov : Teniški klub Kolektor Vodnikova 25 5280 Idrija ali na e-naslov:franc.kacin@gmail.com,ter mob.št. 041 494 353

Drugi SportForum o slovenskem tenisu

Ljubljana, 26.3.2012 

 

V ponedeljek je bil v BTC City Ljubljana na vrsti že drugi SportForum o slovenskem tenisu, na katerem so v SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije gostili številna priznana imena kot so Zoran Kofol (direktor TZS), Marko Umberger (predsednik TZS), Drago Banović (v.d. direktor javnega zavoda Šport Ljubljana), Marko Kolenc (vodja oddelka za šport Mestna občina Ljubljana), Tone Knez (direktor Športni objekti Maribor), Matjaž Plejič (direktor ŽTK Maribor) ter Marko Tekavec (lastnik teniškega kluba Max iz Ljubljane).

 

Skupaj z voditeljem prireditve Gregorjem Krušičem (nekdanji Davis Cup reprezentant, zdaj direktor Babolat Slovenija) smo bili priča razpravi o infrastrukturnih izzivih slovenskega tenisa, beseda v 2-urni razpravi pa se je dotaknila seveda tudi odnosa mestnih uprav do razvoja tenisa na sončni strani Alp, kategorizacije, priprave in kriterijev v razpisih za javno-zasebno partnerstvo… Osrednji gostje ter ustali udeleženci druge tovrstne prireditve, ki bo postala stalnica v svetu slovenskega tenisa, so ponudili številne rešitve za razreševanje nekaterih problemov in za napredek na različnih področjih slovenskega tenisa.

 

V SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije so ob robu tokratne teniške prireditve skupaj s prisotnimi nazdravili tudi tretjemu rojstnemu dnevu organizacije, ki se že od leta 2009 zavzema za dialog in napredek v slovenskem športu. 

 

Sportforum_0285_120326_VP_250 

 

Sportforum_0207_120326_VP_250

 

Sportforum_0182_120326_VP_240

 

Sportforum_0309_120326_VP_240

 

Foto: SportForum

Pomoč družini Igorja Komca

23.3.2012 

 

V pdf dokumentu na desni najdete pobudo Trenerske organizacije TZS za pomoč družini pokojnega teniškega delavca Igorja KOMCA.

 

 

Odprti turnir dvojic TK Domžale

16.2.2012 

 

TK Domžale vabi na odprti turnir dvojic, ki bo 25.2.2012 v TC Domžale.

 

PLAKAT

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.