Naši igralci in igralke so se razpršili po svetu

Ljubljana

S kvalifikacijami se začenja nov teniški teden. Na WTA turnirju v švedskem Bastadu z nagradnim skladom 220.000 $ bo v glavnem žrebu nastopila lanskoletna zmagovalka Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala z dve leti starejšo Rusinjo Alexandro PANOVO, ki na lestvici WTA zaseda 74. mesto. V kvalifikacijah pa je že nastopila Petra RAMPRE. V prvem krogu je bila uspešna. Premagala je Španko Beatriz Garcio VIDAGANY, ki ji je srečanje pri zaostanku 16 02, predala. V drugem krogu pa s 1. nosilko kvalifikacij, Španko Lourdes LINO DOMINGUEZ, 80. igralko sveta ni uspela. Španka je slavila z izidom 63 64 in jo izločila iz turnirja. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 740.000 $ v Carlsbadu, v ZDA, je v kvalifikacijah s posebnim povabilom nastopila Jelena DURIŠIČ, a je v prvem krogu izgubila s Francozinjo Ireno PAVLOVIC s 46 06 . Na ATP turnirju z nagradnim skladom 358.000 € v Gstadtu bo nastopil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu bo igral z Brazilcem Thomazom BELLUCCIJEM, v primeru zmage ga v drugem krogu čaka 4. nosilec, Rus Mikhail YOUZHNY. Na Kitajsko sta odpotovala Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA, ki bosta nastopila na pesku, na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Anningu. Na turnirju sta v vlogi prvega in drugega nosilca. Aljaž BEDENE bo kot 1. nosilec v prvem krogu igral z Egipčanom Mohamnedom SAFWATOM, Grega ŽEMLJA, pa bo kot drugi nosilec v prvem krogu igral z Indijcem Jeevanom NEDUNCHEZHIYANOM. V nemškem Darmstadtu bodo na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopile tri Slovenke: Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Na enako vrednem turnirju v Imoli bo igrala Tadeja MAJERIČ.