Urban Dacar presenetljivi zmagovalec OP 16 v Portorožu, pri dekletih zanesljivo Lara Vovk

Ljubljana

Presenetljivi zmagovalec turnirja do 16 let v Portorožu je Urban DACAR (Radovljica). Za njim je odličen turnir, saj je do turnirske zmage prišel preko 2. nosilca OGOREVC Naceta, premagal ga je s 75 63, Mihe POVHETA, katerega je premagal s 62 76(4), v polfinalu je izločil 7. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJO, v finalu pa je deklasiral še 5. nosilca Bora SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) s 61 61. Urban DACAR sicer na lestvici TZS trenutno zaseda 27. mesto, njegov letošnji najboljši rezultat na turnirjih do 16 let pa je bila uvrstitev v osmino finala. Pri dekletih 1. nosilka Lara VOVK (Straž) ni dovolila presenečenja, čeprav je morala z Moni POTRČ (Br-Mb) za zmago odigrati tri nize. Končni rezultat se je glasil 63 67(4) 61 za Laro VOVK. V konurenci dvojic sta turnir pri fantih osvojila osmoljenca v konkurenci posameznikov Nik KRAPEŽ in Nace OGOREVC, ki sta v finalu s 46 62 10-5 premagala Žigo DROBNIČA in Jakoba Filipa ZUPANČIČA. Pri dekletih sta zmagovalki Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Sara SIRŠE. V finalu sta presenetili 1. nosilki Laro VOVK in Laro GLAVIČ ter slavili z rezultatom 64 57 10-4. Foto: A. Živin