Konec slovenskih teniških nastopov na OI v Londonu

Ljubljana

S porazom Blaža KAVČIČA v drugem krogu olimpijskega moškega turnirja so se končali nastopi slovenske teniške ekipe na letošnjih olimpijskih igrah. Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ sta nastope na olimpijskih igrah v Londonu končali v drugem krogu. Danes sta izgubili z drugima nosilkama olimpijskega turnirja, Italijankama Saro ERRANI in Roberto VINCI z rezultatom 57 64 46. Zadnji je od slovenske ekipe stopil na prizorišče Blaž KAVČIČ. Nastopil je na osrednjem, pokritem igrišču.Blaž KAVČIČ se je hrabro boril s 5. igralcem sveta, Špancem, 4. nosilcem olimpijskega turnirja, Davidom FERRERJEM, a je bila kakovostna razlika med igralcema vendarle prevelika in FERRER je na koncu slavil z rezultatom 62 62. Blaž KAVČIČ je na trenutke odigral vrhunsko, a že v naslednji točki naredil neizsiljeno napako in to je tehtnico obrnilo na stran Španca. Najbolj zanimiva je bila druga igra drugega niza, ki je trajala skoraj dvajset minut. Igralca sta se menjavala v prednosti in na koncu je po izvrstnem serviranju igro dobil Blaž KAVČIČ. V nadaljevanju je osvojil še en svoj servis, a vse to je bilo premalo, da bi presenetil četrtega nosilca olimpijskega turnirja. Slovenska ekipa turnir zapušča z dvema najboljšima uvrstitvama na dosedanjih olimpijskih igrah. Pri moških se je Blaž KAVČIČ kot prvi Slovenec sploh uvrstil na olimpijske igre in se v prvem nastopu uvrstil v drugi krog. Prvič je v drugem krogu zaigrala slovenska ženska dvojica, pri dekletih pa še naprej ostaja najboljši rezultat drugi krog, ki sta ga leta 2004 dosegli Katarina SREBOTNIK in Maja MATEVŽIČ. Foto: M. Jaušovec