Blaž Rola z dvojno krono iz Futuresa v Innisbrooku

Ljubljana

Blaž ROLA je odlično nastopil na turnirju serije Futures v ZDA. V Innisbrooku, kjer je imel turnir nagradni sklad 10.000 $ se je uvrstil v finale in ga zanesljivo dobil. O njegovi suverenosti na tem turnirju pričajo rezultati od prvega kroga naprej, saj ni oddal nobenega niza, še več, v posameznem nizu je izgubil največ štiri igre. V četrtfinalu je tako izločil 1. nosilca, sicer pa 308. igralca ATP, Grega JONESA z rezultatom 62 64. V polfinalu je bil nato boljši še od tretjega nosilca, Britanca Alexa BOGDANOVICA, kateremu je oddal samo dve igri. Nič bolje pa se v finalu ni godilo Venezuelcu Luisu Davidu MARTINEZU. Blaž ROLA ge je povozil s 62 61. V paru z Američanom Chaseom BUCHANANOM je osvojil tudi turnir dvojic. V finalu sta z izidom 64 62 premagala Keitha-Patricka CROWLEYA (Jar) in Joshuo ZAVALA (Zda). Čestitamo!