Blaž Rola polfinalist Futuresa v Avstriji, Dalila Jakupović in Tomislav Ternar izgubila, Maša Zec Peškirič osvojila turnir dvojic

Ljubljana

21. letni Blaž ROLA se je na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v avstrijskem Bad Waltersdorfu uvrstil v polfinale. V današnjem četrtfinalnem srečanju je premagal 7. nosilca Šveda Markusa ERIKSSONA z rezultatom 64 67(1) 62. Blaž tako nadaljuje letošnjo odlično serijo turnirskih nastopov. To je njegov šesti nastop na turnirjih serije Futures letos, zabeležil pa je 20 zmag in 4 poraze. Resnični "spodrsljaj" se mu je zgodil le prejšnji teden, ko ga je premagal Tomislav TERNAR. Sicer pa je letos osvojil en turnir serije Futures, po enkrat igral v finalu in s tem turnirjem dvakrat v polfinalu, dvakrat pa izgubil v četrtfinalu. Njegov nasprotnik v polfinalu bo domačin Pascal BRUNNER, ki je bil boljši od našega drugega četrtfinalista Tomislava TERNARJA z rezultatom 57 75 61.
Na ITF turnirju v Les Contaminesu je v četrtfianlu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Francozinja Severine BELTRAM z rezultatom 64 57 62. Bolje je šlo v konkurenci dvojic Maši ZEC PEŠKIRIČ, ki je dvignila pokal zmagovalke turnirja. Skupaj s Švicarko Conny PERRIN sta v finalu premagali Švicarko Timeo BACSINSZKY in Francozinjo Estelle GUISARD z rezultatom 26 64 10-5. Foto: Flickr.com. Polfinalno srečanje Blaža ROLE bo na sporedu v soboto okrog 12. ure, rezultat srečanja pa boste našli