Blaž Kavčič brez nasprotnika, Polona Hercog ob 13.30 uri, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač ob 15.30 uri

Ljubljana

Jutri bodo na igrišča, zdaj še olimpijskega Wimbledona, stopili naši predstavniki na letošnjih olimpijskih igrah. V ženski konkurenci bo Polona HERCOG v prvem krogu igrala s 30. letno Španko Mario Jose Martinez SANCHEZ. Srečanje se bo začelo ob 13.30 uri. Če bo uspešna jo v drugem krogu verjetno čaka prva igralka sveta Victorija AZARENKA, ki igra z Romunko BEGU. Med moškimi bi moral Blaž KAVČIČ igrati z 29. letnim Nemcem Philippom KOLSCHREIBERJEM. Ta je nastop v zadnjem trenutku odpovedal, ITF pa bo novega nasprotnika Blaža KAVČIČA določil v nedeljo. V konkurenci dvojic bosta Katarina Srebotnik in Andreja KLEPAČ v prvem krogu igrali z Gruzijkama Anno TATISHVILI in Margalito CHAKHNASHVILI. Srečanje se bo začelo ob 15.30 uri. V primeru zmage bi v drugem krogu igrali proti boljšima iz srečanja med Saro ERRANI in Roberto VINCI ter Lucie SAFAROVO in Petro CETKOVSKO.