prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : Marec 2018

Arhiv novic - marec 2018

Nastja Kolar ostaja neporažena še štirinajstič zapored, Tamara Zidanšek ostala brez finala na Sardiniji; Nina Potočnik in Veronika Erjavec finalistki turnirja dvojic v Antalyi

bm, 31.03.2018

Natja KOLAR v Egiptu nadaljuje letošnjo izjemno serijo zmag na turnirjih serije ITF (15.000 $) in še štirinajstič zapored ostaja neporažena. Zmaga v polfinalu turnirja v Sharm El Seikhu pa ji je prinesla še tretji zaporedni finale letos.

Njena polfinalna nasprotnica je bila 22-letna Čehinja Barbora STEFKOVA, sicer šele 1109. igralka lestvice ITF, ki pa v zadnjem obdobju igra dobro, saj je bila tudi prejšnji teden polfinalistka turnirja na istem prizorišču, ta teden pa se je že veselila zmage na turnirju v konkurenci dvojic. Izenačeno srečanje je s 3-6 6-3 6-4 dobila Kolarjeva po uri in dvainpetdesetih minutah igre. Igralki sta solidno servirali, tako da je bilo na tekmi skupaj le 5 breakov, uspešnejša je bila s tremi Kolarjeva. Ta se bo v finalu pomerila z rusko kvalifikantko, 29-letno Angelino GABUEVO, 1005. igralko lestvice WTA, ki je z uvrstitvijo v finale dosegla letošnji največji uspeh.

Ni pa se z uvrstitvijo v finale tokrat izšlo Tamari ZIDANŠEK v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji (25.000 $). V polfinalu je po uri in tričetrt igre izgubila z 32-letno Luksemburžanko Mandy MINELLA, 297. igralko lestvice WTA, za katero je uvrstitev v finale najboljši izid letos, na predhodnih dveh turnirjih na Sardiniji je izgubila že v drugem krogu. Minella je bila zelo dobra pri začetnem udarcu, ki ga je izgubila štirikrat, Zidanškovi pa ga je odvzela šestkrat, od tega dvakrat v tretjem, odločilnem nizu. Minella je bila boljša s 6-2 1-6 6-1.

Zidanškova in Juvanova bosta v Santa Margheriti tudi prihodnji teden, Juvanovo pa znova čaka nastop v kvalifikacijah.

Po hitrem izpadu med posameznicami na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) sta se Nina POTOČNIK in Veronika ERJAVEC izkazali v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstili v finale. V polfinalu sta s 7-6(3) 6-1 premagali Amalio Andreeo ROSCA in Nicole Gabrielo TATARUS iz Romunije. TUKAJ.

Živa Falkner v polfinalu ITF turnirja 2. ranga v Firencah¸, Aljaž Kirbiš osvojil turnir dvojic na TE 14 na Islandiji

bm, 30.03.2018

Živa FALKNER v Firencah nadaljuje z odličnimi predstavami in se je s tretjo zmago že uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 3-6 7-6(4) 6-2 premagala domačinko, 15-letno vrstnico Federico SACCO, 170. mladinko sveta, ki je doslej osvojila štiri naslove na turnirjih ITF, po enega tudi na turnirjih 3. in 4. ranga.

Za Živo je uvrstitev v polfinale turnirja 2. ranga en njenih največjih uspeh doslej. Lani je bila sicer že finalistka, a na turnirju 4. ranga, bila pa je tudi četrtfinalistka na turnirju 1. ranga in polfinalistka na turnirju 3. ranga. Trenutno zaseda 181. mesto, ki pa ga bo prihodnji ten še izboljšala.

V polfinalu se bo pomerila s 1. nosilko, prav tako 15-letno Danko Claro TAUSON, trenutno 14. mladinko sveta, prejšnji teden pa zmagovalko ITF turnirja 1. ranga v Vrsarju.

Aljaž KIRBIŠ je s soigralcem Miko BRUNOLDOM iz Švice s katerim sta bila 2. nosilca turnirja dvojic, osvojil turnir TE 14 na Islandiji. Kirbiš in Brunold sta v finalu s 7-6(3) 7-5 premagala prva nosilca, Irca Hugha BUTLERJA in Zacharya MURPHYA. TUKAJ.

Tara Katarina Milić in Tjaša Klevišar v polfinalu TE 16 na Reki, Aljaž Jeran poražen v četrtfinalu

bm, 30.03.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Reki so danes najprej odigrali prekinjena in neodigrana srečanja tretjega kroga. Vsi trije naši predstavniki so zmagali in se uvrstili v četrtfinale.

Tara Katarina MILIĆ je v tretjem krogu s 7-6(3) 4-6 6-3 premagala Rusinjo, 13-letno Aleno KASATKINO in se je v četrtfinalu pomerila z Italijanko Chiaro ALESIANI. Tudi četrtfinalno srečanje je dobila. Slavila je s 6-3 6-4 in se uvrstila v polfinale, kjer bo igrala s 3. nosilko, Italijanko Lorenzo CUOMO.

2. nosilka turnirja posameznic Tjaša KLEVIŠAR je bila v drugem krogu s 6-1 6-2 boljša od 13. nosilke Italijanke Giulie BARBERINI, v četrtfinalu pa je s 6-2 7-6(6) premagala 11. nosilko, Italijanko Greto SCHIERONI. V polfinalu bo igrala s 6. nosilko Majo DODIK iz BiH.

Aljaž JERAN je v tretjem krogu s 7-6(6) 6-1 premagal 7. nosilca, Hrvata Luko MIKRUTA in se je v četrtfinalu pomeril z 2. nosilcem, Italijanom Riccardom TRIONEJEM. Italijan je bil boljši in je zmagal s 6-1 6-1.



V konkurenci dvojic je Nina PLIBERŠEK izgubila četrtfinalno srečanje, Annika PLANINŠEK in Zala Ana VOLK pa sta četrtfinalno tekmo predali. TUKAJ.

Nastja Kolar v polfinale Sharm El Sheikha, Tamara Zidanšek preko 1. nosilke v polfinale na Sardiniji

bm, 30.03.2018

Nastja KOLAR nadaljuje zmagoviti niz v letošnjem letu in tudi po četrtfinalu turnirja v Sharm El Sheikhu (15.000 $) ostaja letos neporažena. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila 20-letna Gruzijka Miriam BOLKVADZE, 569. igralka lestvice WTA in 7. nosilka turnirja v Egiptu. Kolarjeva s svojimi predstavami opravičuje mesto 1. nosilke, Bolkvadzejevo pa je premagala 7-6(4) 6-2, po uri in pol igre. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat, ob koncu pa je bila boljša za 12 točk. To je bila Nastjina 13. zaporedna zmaga letos. V polfinalu ji bo nasproti stala 22-letna Čehinja Barbora STEFKOVA (1109), s katero se doslej še nista srečali.

Tamara ZIDANŠEK je po dveh urah in petdesetih minutah igre v srečanju s številnimi preobrati le uspela zlomiti 1. nosilko ITF turnirja v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), 25-letno Nizozemko Richel HOGENKAMP, trenutno 103. igralko sveta. S tem si je na široko odprla vrata k novi zmagi na turnirju. Srečanje je imelo zanimiv potek z velikimi nihanji v igri obeh igralk. V prvem nizu je Zidanškova zaostajala z 1-5, pri izidu 4-5 ubranila dve zaključni žogi, imela nato sama tri žoge za obstanek v nizu, a je igro izgubila in s tem niz s 4-6. V drugem nizu je povedla s 5-2, a jo je nasprotnica ujela in o zmagovalki je odločala podaljšana igra v kateri je bila Zidanškova precej boljša. Tudi v tretjem nizu je bilo ves čas zanimivo. Zidanškova je z breakom povedla z 2-1, nato izgubila štiri igre zapored in zaostajala z 2-5, a se je ponovno dvignila, k temu pa ji je izdatno pomagala nasprotnica, ki je pri vodstvu 5-3 servirala za zmago, si priigrala meč žogo, a jo z dvojno napako zapravila in Zidanškova je znižala na 4-5. Naslednjo igro na svoj servis je dobila in izenačila na 5-5, z breakom povedla s 6-5, pa ponovno izgubila svoj servis in Nizozemka si je priigrala podaljšano igro, v kateri pa ponovno ni imela možnosti in je igro gladko izgubila, s tem pa tudi tretji niz in srečanje. Končni izid se je glasil 4-6 7-6(3) 7-6(2).

V polfinalu bo Zidanškova igrala z Luksemburžanko, izkušeno 32-letno Mandy MINELLA, trenutno 297. igralko lestvice WTA, ki se je po več kot polletni pavzi februarja vrnila na turnirje, prav na tem turnirju pa z uvrstitvijo v polfinale dosegla najboljši izid letos. Ob igri, ki jko je na trenutke pokazala Tamara tudi Minella zanjno ne bi smela predstavljati večje težave.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) sta se Nina POTOČNIK in Veronika ERJAVEC uvrstili v polfinale konkurence dvojic. TUKAJ.

Le še nekaj dni nas loči do obračuna Slovenije in Turčije na tekmi Davisovega pokala v Portorožu

bm, 30.03.2018

Slovenska teniška reprezentanca se bo v okviru druge evroafriške skupine Davisovega pokala, v obračunu za obstanek, pomerila s Turčijo. Dvoboj bo na peščenih igriščih centra Marina SR, v soboto in nedeljo, 7. in 8. aprila 2018.

Znani sta tudi postavi obeh ekip. Za Slovenijo bodo nastopili Aljaž BEDENE (48), Nik RAZBORŠEK (820), Tom KOČEVAR DEŠMAN (892) in Mike URBANIJA (1019), vsi so tudi trenutno najvišje uvrščeni slovenski igralci na lestvici ATP.

Turčija je prijavila ekipo v postavi Cem ILKEL (244), Alzug CELIKBILEK (467) Anil YUKSEL (761), Sarp ABAGIBUN (916) in Tuna ALTUNA (nr).

Turčija je v prvem krogu gostovala v Harareju, kjer jo je domača reprezentanca Zimbabveja porazila s 3:1, a so bili vsi dvoboji sila izenačeni. Turški tenis, tako v svetu, kot tudi v Turčiji, nima večjega pomena, a sta trenutno gonilni sili ekipe dva mlada igralca, ki lahko presenetita marsikoga. Vodilna turška igralca sta 22 letni Cem Ilkel in 21 letni Altuk Celikbilek. Turčija je lani izgubila uvodno tekmo proti Švedski, v boju za obstanek pa po pravi bitki v gosteh premagala Ciper. Tudi leta 2016 so se Turki rešili na zadnji tekmi, ko so s 3:2 premagali Bolgarijo. Zagotovo Turkom ne diši gostovanje v Sloveniji, kjer bodo temperature nekoliko nižje kot v Turčiji, a so glede na rezultate zadnjih sezon vajeni stalnih bitk za obstanek.

Kljub vsemu je razlika v kakovosti najboljših igralcev očitna, tako da naša reprezentanca večjih težav z zmago ne bi smela imeti.

V slovenski ekipi ne bo Blaža KAVČIČA, ki je zaključil reprezentančno pot.

V Portorožu se nam obeta lep teniški konec tedna zato ste vabljeni, da si ogledate tekme in navijate za našo reprezentanco. TUKAJ.

Živa Falkner odlično igra v Firencah, Aljaž Kirbiš finalist turnirja dvojic TE 14 na Islandiji

bm, 29.03.2018

Živa FALKNER odlično igra na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah, kjer je v drugem krogu s 7-6(6) 6-2 izločila 3. nosilko, dve leti starejšo, 17-letno Italijanko Giulio PEONI, 91. igralko mladinske svetovne teniške lestvice. Peonijeva je imela avgusta in septembra 2017 izjemen niz, v katerem je dosegla 26 zmag in doživela le dva poraza. V tem obdobju sta se na zadnjem turnirju v polfinalu pomerili tudi z Živo in takrat je bila boljša Italijanka, ki pa se je na istem turnirju v finalu poškodovala in do turnirja v Firencah ni nastopala. Za Živo je dober začetek sezone, v enajstih tekmah je osemkrat zmagala in trikrat izgubila, prejšnji teden je bila četrtfinalistka na močnem ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju. Živa je trenutno na 181. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, v četrtfinalu pa bo igrala z vrstnico iz Italije Federico SACCO, ki je trenutno uvrščena na 170. mesto mladinske svetovne teniške lestvice.

V konkurenci dvojic se je v Firencah Sheila GLAVAŠ s soigralko Vaneso NIKOLOVOVO uvrstila v polfinale, četrtfinalno srečanje pa mora odigrati še Metka KOMAC, ki igra z Ukrajinko Ielyzaveto SKOROKHODOVO.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let na Islandiji se je Aljaž KIRBIŠ s soigralcem iz Švice Miko BRUNOLDOM uvrstil v finale turnirja dvojic. V polfinalu sta s 3-6 6-4 10-6 premagala Britanca Tomasa ALAMA in Matthewa RANKINA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v četrtfinale na Sardiniji, Nastja Kolar četrtfinalistka v Egiptu; Kaja Juvan izpadla

bm, 29.03.2018

Na ženskem ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji (15.000 $) je Tamara ZIDANŠEK v glavnem turnirju še drugič zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-4 premagala rusko kvalifikantko, 26-letno Anastasiyo VASYLYEVO, 400. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in sedemintrideset minut, Zidanškova je nasprotnici šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila štirikrat. Na koncu je bila boljša za 12 točk. V četrtfinalu bo igrala s 1. nosilko, 25-letno Nizozemko Richel HOGENKAMP, 103. igralko lestvice WTA.

V drugem krogu je z nastopi končala Kaja JUVAN, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. S 7-6(4) 6-3 jo je premagala 6. nosilka, 24-letna Rusinja Valentyna IVAKHNENKO, 188. igralka lestvice WTA, ki je ob štirih porazih dosegla svojo drugo zmago letos. Srečanje je trajalo dve uri, Juvanova je začetni udarec izgubila šestkrat, nasprotnica enkrat manj, Ivakhnenko pa je bila na koncu boljša za osem točk.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) se je v četrtfinale z lahkoto uvrstila Nastja KOLAR. S 6-2 6-0 je premagala dansko kvalifikantko, 18-letno Olgo HELMI in dosegla še dvanajsto zaporedno zmago letos. V četrtfinalu bo igrala z 20-letno Gruzijko Mariam BOLKVADZE, 569. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek na Sardiniji v drugi krog, Nastja Kolar uspešna v Egiptu; Nina Potočnik in Veronika Erjavec izpadli v Antalyi

bm, 28.03.2018

Kaja JUVAN je z zmagama v kvalifikacijah in prvem krogu glavnega žreba začela nastope na 25.000 $ vrednem turnirju ITF na Sardiniji. V uvodnem kvalifikacijskem nastopu je s 6-2 6-3 premagala 10. nosilko, 25-letno Romunko Cristino DINU, 353. igralko lestvice WTA. Po odmoru je morala na igrišče še enkrat, ko se je v finalu kvalifikacij pomerila z 18-letno Italijanko Tatiano PIERI, 851. igralko lestvice WTA, lani pa 31. mladinko sveta. Igralki sta se že srečali leta 2015 na mladinskem trunirju v Firencah, kjer je bila s 6-4 6-4 boljša Juvanova. Kaja je bila boljša tudi tokrat, ko je zmagala z rezultatom 6-4 7-5. Danes je odigrala tudi že tekmo glavnega žreba, kjer se je pomerila s kvalifikantko, 22-letno Belgijko Kimberley ZIMMERMANN, 309. igralko lestvice WTA. Kaja je srečanje po dobri igri dobila z rezultatom 6-2 6-2.

Danes je prvič nastopila Tamara ZIDANŠEK. Igrala je s 24-letno Italijanko Martino TREVISAN, uvrščeno na 200. mesto lestvice WTA. Tamara je po slabšem začetku bolje nadaljevala in po dveh urah ter sedemnajstih minutah igre zmagala z 2-6 6-4 6-1. V drugem krogu bo igrala s 26-letno ukrajinsko levičarko Anastasiyo VASYLYEVO, trenutno 400. igralko lestvice WTA. Ta je v preteklih dveh tednih že nastopala na istem prizorišču in se obakrat poslovila v drugem krogu, kot kaže bo tako tudi tretjič.

Uspešna je bila Nastja KOLAR, ki nastopa na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $), v prvem krogu pa je s 7-5 7-5 premagala Britanko Emilie LINDH GALLAGHER. Srečanje je trajalo uro in pol, Kolarjeva je nasprotnici šestkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat. Na koncu je bila boljša za 11 točk.

V Antalyi (15.000 $) je danes že nastopila Nina POTOČNIK, ki je bila 6. nosilka turnirja in je presenetljivo izgubila z 20-letno argentinsko kvalifikantko Melany Solange KRYWOJ (WTA 767). Argentinka je po dveh urah in pol zmagala z rezultatom 6-4 1-6 6-7(4). Bolje je šlo Potočnikovi v konkurenci dvojic, kjer sta združili moči z Veroniko ERJAVEC in v prvem krogu v manj kot uri igre s 6-4 6-0 premagali 4. nosilki, Rusinji Anastasio GASANOVO in Ekaterino VISHNEVSKAYO.

V tekmi prvega kroga glavnega turnirja je že včeraj izgubila Veronika ERJAVEC, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. V uvodnem nastopu jo je s 6-1 6-1 premagala 5. nosilka, 19-letna Romunka Andreea Amalia ROSCA, ki je v izjemni formi, saj je v letu 2018 v osemindvajsetih tekmah zabeležila kar 25 zmag, ob tem pa osvojila 3 ITF turnrje z nagradnim skladom 15.000 $.

TUKAJ.

Živa Falkner in Metka Komac v drugi krog v Firencah, Aljaž Jeran, Tara Katarina Milić in Tjaša Klevišar v tretji krog na Reki

bm, 27.03.2018

Z zmagama sta nastope v glavnem žrebu mladinskega ITF turnirja 2. ranga v Firencah začeli Živa FALKNER in Metka KOMAC. Falknerjeva je s 6-2 7-6(4) premagala 17-letno Švicarko Nino GEISSLER, 249. igralko lestvice ITF, Komčeva je bila s 6-2 6-4 boljša od 8. nosilke, 17-letne Britanke Victorie ALLEN, 154. mladinke sveta. Živa bo v drugem krogu igrala s 3. nosilko, 17-letno Italijanko Giulio PEONI (ITF 91), Metko čaka obračun s 15-letno Čehinjo Marketo PANACKOVO (1113).

Uvodna srečanja glavnega turnirja so izgubile kvalifikantka Sheila GLAVAŠ, pa tudi Kristina NOVAK in Tina CVETKOVIČ. V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstili Metka KOMAC, ki igra v paru z Ukrajinko SKOROKHODOVO in Sheila GLAVAŠ, ki igra v paru s Čehinjo Vaneso NIKOLOVO. Prav slednji sta v tesnem obračunu z 2-6 6-3 12-10 izločili Kristino NOVAK in Tino CVETKOVIČ. Izpadla je tudi Živa FALKNER, ki je igrala v paru s Hrvatico Ivo ZELIĆ.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let na Reki so bili uspešni Aljaž JERAN, Tara Katarina MILIĆ in Tjaša KLEVIŠAR. Vsi trije so se uvrstili v tretji krog. 2. nosilka Klevišarjeva je s 6-1 6-1 premagala Italijanko Svevo BERNARDI, kvalifikantka Milićeva je bila z 2-6 6-2 6-3 boljša od 7. nosilke, Hrvatice Marijane MAJETIĆ, Jeran je s 6-2 6-0 premagal Hrvata Filipa SABLJAKA.

Izgubili so Maj NAJVIRT KOLARIČ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Zala Ana VOLK in Nina PLIBERŠEK. V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstili Zala Ana VOLK in Annika PLANINŠEK ter Nina PLIBERŠEK, ki igra v paru z Italijanko Svevo BRNARDI. Med fanti so vsi naši igralci v konkurenci dvojic že končali z nastopi.

Na turnirju TE do 14 let na Islandiji je Aljaž KIRBIŠ izgubil četrtfinalni obračun. S 6-3 6-1 ga je premagal Irec Hugh BUTLER. Aljaža čaka še četrtfinalni nastop v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Tina Cvetkovič in Sheila Glavaš v glavni žreb v Firencah, Aljaž Kirbiš četrtfinalist na Islandiji, Miha Velički poražen na Malti

bm, 26.03.2018

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah sta se Sheila GLAVAŠ in Tina CVETKOVIČ uvrstili v glavni žreb. Glavaševa je najprej s 6-1 6-4 premagala Valentino GAGGINI, v finalu kvalifikacij pa s 3-6 6-2 6-1 še Lihtenštajnčanko Sylvie ZUND. Cvetkovičeva je bila v drugem krogu s 6-1 6-1 boljša od Alessie TAGLIENTE, v zadnji kvalifikacijski tekmi pa s 3-6 6-3 6-3 še od Ukrajinke Ielyzavete SKOROKHODOVE.

Na ITF turnirju 5. ranga na Malti je Miha VELIČKI v prvem krogu z 1-6 4-6 izgubil s Kitajcem Hanwen LIJEM.

Na turnirju TE 16 na Reki se je po Emeršiču Potočniku in Jeranu pri fantih v drugi krog uvrstil Maj NAJVIRT KOLARIČ. Pri dekletih je bila uspešna Tjaša KLEVIŠAR.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let na Islandiji odlično igra Aljaž KIRBIŠ, ki se je tako v posamični kot tudi v konkurenci dvojic uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagal Poljaka Antonia PANKOWSKEGA, v drugem je s 6-4 6-3 izločil še Britanca Christopherja SMITHA. Zdaj ga čaka 2. nosilec, Madžar Hugh BUTLER. TUKAJ.

Naše najboljše mladinke v Firencah, šestnajstletniki na Reki

bm, 26.03.2018

V Firencah so se začele kvalifikacije na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga. V kvalifikacijskem turnirju fantov je nastopil Filip Jeff PLANINŠEK in v uvodnem nastopu s 3-6 4-6 izgubil z 2. nosilcem kvalifikacij, Italijanom Gianmarcom FERRARO (ITF 272).

Pri dekletih sta prvi krog kvalifikacij uspešno preskočili Tina CVETKOVIČ, s 6-4 6-0 je premagala domačinko Ilario SPOSETTI (1511) in Sheila GLAVAŠ, ki je s 6-3 6-1 odpravila Italijanko Eleno RAFFAETA (NR). V uvodnem nastopu je izgubila Anja TRBEŽNIK, katero je s 6-4 3-6 7-5 premagala Italijanka Barbara DESSOLIS (739). V glavni turnir so že uvrščene Živa FALKNER, Kristina NOVAK in Metka KOMAC.

Na Malti bo na ITF turnirju 5. ranga nastopil Miha VELIČKI, ki je bil kot 6. nosilec v prvem krogu prost, v drugem pa bo igral s 15-letnim Kitajcem Hanwenom LIJEM (897).

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Reki sta v prvem krogu glavnega turnirja pri fantih zmagala Gal EMERŠIČ POTOČNIK, s 6-3 6-2 je premagal Srba Lava DAŠIĆA in Aljaž JERAN, ki je bil s 7-5 6-4 boljši od Srba Nikole MITROVIĆA. Izpadla sta Jaka PROTIČ ŽAKELJ in Sebastian DOMINKO, na nastop še čakata Maj NAJVIRT KOLARIČ in kvalifikant Tilen KOVAČ.

Pri dekletih je kvalifikantka Tara Katarina MILIĆ s 6-1 6-0 premagala srečno poraženko, Avstrijko Nino WALTER, Nina PLIBERŠEK je s 6-1 2-6 6-3 izločila italijansko kvalifikantko Grancesco PETRACCHI, Zala Ana VOLK pa je s 6-0 6-2 premagala domačo povabljenko Chiaro BARESSI. Izpadli sta Alja BELINGER in Annika PLANINŠEK, na nastop še čaka 2. nosilka Tjaša KLEVIŠAR. TUKAJ.

Veronika Erjavec v glavni turnir v Antalyi, jutri v boj za glavni turnir tudi Kaja Juvan

bm, 26.03.2018

Na mednarodnih članskih turnirjih je Veronika ERJAVEC uspešno prebrodila kvalifikacije v Antalyi (15.000 $) in se uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-4 6-4 premagala Romunko Arino Gabrielo VASILESCU. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z 19-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA, 407. igralko lestvice WTA. V Antalyi bo nastopila tudi Nina POTOČNIK. Njena prva nasprotnica bo argentinska kvalifikantka Melany Solange KRYWOJ.

V glavni turnir pa se v Sharm El Sheikhu (15.000 $) ni uspela uvrstiti Nina KOLAR. V zadnjem krogu kvalifikacij jo je s 6-2 6-2 premagala 17-letna Danka Olga HELMI. Sicer pa je 1. nosilka turnirja v Egiptu naša Nastja KOLAR, ki se je v Egipt preselila iz Maname, kjer je osvojila ITF turnir prejšnji teden. V Sharm El Sheikhu bo v prvem krogu igrala z 18-letno Britanko Emilie LINDH GALLAGHER, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Heraklionu (15.000 $) je nastopila Anja GAL, a je izgubila uvodno srečanje kvalifikacij.

Na ITF turnirju na Sardiniji (25.000 $) bo v kvalifikacijah nastopila Kaja JUVAN. Njena prva nasprotnica bo v torek 25-letna Romunka Cristina DINU, 353. igralka lestvice WTA. V glavni turnir je že uvrščena Tamara ZIDANŠEK, kateri pripada mesto 5. nosilke, v prvem krogu pa se bo pomerila z domačinko, 24-letno levičarko Martino TREVISAN, 200. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Ta teden med drugimi v igri ponovno Tamara Zidanšek in Kaja Juvan ter mladinci in mladinke

bm, 26.03.2018

Začenja se nov teniški teden. Najboljši ostajajo na Floridi, na turnirjih nižjega ranga pa bodo ponovno v igri naši igralci in igralke, ki so prejšnji teden navdušili z rezultati in uvrstitvami.

Nastope sta na članskih turnirjih v kvalifikacijah Sharm El Sheikha in Antalye (15.000 $) uspešno začeli Nina KOLAR in Veronika ERJAVEC. Kolarjeva je v Egiptu s 6-0 3-6 6-2 premagala 18-letno Rusinjo Zaremo MEKHTIEVO, Erjavčeva pa je bila v Antalyi s 6-3 6-2 boljša od 18-letne Brazilke Nathalie WOLF GASPARIN. Obe sta se uvrstili v finale kvalifikacij.

Na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji (15.000 $) sta prijavljeni Tamara ZIDANŠEK in Kaja JUVAN. Slednja mora v kvalifikacije, kjer bo v prvem krogu igrala s 25-letno Romunko Christino DINU.

Na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah bodo v kvalifikacijah nastopili Filip Jeff PLANINŠEK, Anja TRBEŽNIK, Sheila GLAVAŠ in Tina CVETKOVIČ. V glavnem turnirju so prijavljene Živa FALKNER, Kristina NOVAK in Metka KOMAC.

Številčna je tudi zasedba naših igralcev in igral na turnirju TE do 16 let na Reki.

Miha VELIČKI bo nastopil na ITF turnirju 5. ranga na Malti. TUKAJ.

Dalila Jakupović si je za rojstni dan podarila dvojni naslov v Canberri

bm, 25.03.2018

Odlično je ta teden na ITF turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Canberri nastopila Dalila JAKUPOVIĆ in si za 27. rojstni dan podarila dvojni naslov, tako med posameznicami, kot med dvojicami. Potem, ko je z Avstralko Priscillo HON med dvojicami, kjer sta v finalu s 5-4 4-6 10-7 premagali Japonki KATO in NINOMIYA, slavili že včeraj, je danes poskrbela za popoln teden še z osvojitvijo naslova med posameznicami in s 6-4 6-4 premagala domačinko Destinee AIAVO, po uri in četrt igre. Jakupovićeva je nasprotnici sedemkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila petkrat, ob koncu pa je bila boljša za 14 točk.

Za Dalilo je zmaga največji uspeh v karieri, saj doslej še ni slavila na turnirju s tako viskoim nagradnim skladom. To je sicer njen peti naslov na turnirjih ITF, prvi po letu 2016, ko je osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $. Še uspešnejša je v konkurenci dvojic, kjer je osvojila deseti naslov, poleg ene zmage na turnrju serije WTA jih je devet vknjižila na turnirjih ITF.

Kako suvereno je tokrat odigrala turnir pove tudi podatek, da v Canberri ni oddala nobenega niza, še več, največ iger je izgubila prav v finalu, pred tem pa je nasprotnicam oddala največ štiri igre v posamezni tekmi.

Finalni obračun s 17-letno Avstralko je potekalo v težkih vremenskih razmerah ob močnem vetru in dvakratni prekinitvi zaradi dežja. Dalila je po tekmi povedala, da jo današnja zmaga še bolj veseli zaradi tega, ker je bilo izjemno težko igrati v takšnih vremenskih pogojih, da je za njo izjemen teden in da je užćivala v igranju na pesku, saj na tej podlagi že precej časa ni igrala.

Zmaga v Canberri ji bo prinesla velik skok na lestvici WTA, kjer se bo približala svoji najviški uvrstitvi v karieri, 129. mestu. Pridobila je 26 mest in se bo prihodnji teden uvrstila okrog 145. mesta, s temn pa ponovno prevzela mesto 2. Slovenke na lestvici WTA.

Čestitke za zmagi in vse najboljše za rojstni dan. TUKAJ.

Lun Obrul v Antalyi osvojil svoj prvi turnir TE v starostni kategoriji do 14 let, na Reki šestnajstletniki

bm, 25.03.2018

Lun OBRUL je zmagovalec turnirja Tennis Europe drugega ranga v starostni katergoriji do 14 let v Antlayi. V današnjem finalnem obračunu je s 6-4 6-1 premagal domačina, 11. nosilca Barana SOYLERJA, na lestvici TE uvrščenega na 101. mesto. Lun je bil pred tem v polfinalu s 6-3 4-6 6-1 boljši od Romuna Alina Mihaia FATUA, 69. igralca lestvice TE. To je bil Lunov drugi finale na turnirjih TE do 14 let in prva zmaga, dva naslova je osvojil še na turnirjih TE do 12 let.

Čestitamo !

Na Reki so se začele kvalifikacije turnirja TE v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih so v drugi krog napredovali Tilen KOVAČ, Simon JAVORŠEK, Tit ŠKERLAVAJ in Patrik ŠPEGEL KUMER, preboj v glavni turnir pa je uspel samo Tilnu KOVAČU

. Pri dekletih so se v tretji krog , ki predstavlja tudi finale kvalifikacij, uvrstile Ana Teja TABOR, Lina BOŽIČNIK, Manca LAMPRET in Tara Katarina MILIĆ, v glavni turnir pa je napredovala samoTara Katarina MILIĆ. Poleg kvalifikantov bodo v glavnem turnirju nastopile še Nina PLIBERŠEK, Ana Zala VOLK, Tjaša KLEVIŠAR, Annika PLANINŠEK in Alja BELIGER pri dekletih ter Maj NAJVIRT KOLARIČ, Marsel ŽNUDERL, Jaka PROTIČ ŽAKELJ, Sebastian DOMINKO, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Aljaž JERAN

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga na Malti je v uvodnem kvalifikacijskem nastopu Borut ŠRAJ izgubil z Bolgarom Nikolayem NEDELCHEVIM. V glavnem turnirju bo tako nastopil samo Miha VELIČKI. TUKAJ.

Blaž Rola finalist ATP Challengerja v Qujingu, v finalu je bil Malek Jaziri boljši

bm, 25.03.2018

Blaž ROLA je v Qujingu našel pravo formo in se po odličnih predstavah uvrstil v finale. V finalu je igral s 1. nosilcem, 34-letnim Tunizijcem Malekom JAZIRIJEM, 98. igralcem lestvice ATP in izgubil s 6-7(5) 1-6. Srečanje je trajalo uro in pol, zelo izenačen prvi niz v katerem sta igralca dobila vse svoje servise pa je dobil Jaziri v podaljšani igri. Blaž je imel štiri break priložnosti, od tega dve za osvojitev prvega niza, ki pa jih ni uspel izkoristiti, Jaziri nobene. V podaljšani igri je Rola povedel s 4-2, nato pa do konca osvojil le še točko. V drugem nizu je močno popustil ter začetni udarec izgubil v drugi in šesti igri. Edino break priložnost si je priigral v tretji igri, a mu je spolzela iz rok.

Jaziri je v dobri formi saj je bil letos že polfinalist ATP turnirja v Dubaju, na zadnjih dveh turnirjih na Kitajskem pa je izgubil v četrtfinalnih obračunih, prvič ga je v Zhuhaju premagal Elex Bolt, v Shenzhenu pa je bil boljši Hubert Hurkacz. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje na turnirjih serije ATP.

Za Blaža je po polfinalu v Bangkoku januarja to prvi vidnejši rezultat, saj je vmes trikrat izpadel že po uvodnih nastopih. V finalu je nazadnje nastopil aprila 2017, ko je tudi osvojil svoj zadnji Challenger na Floridi. Finale mu je prineslo 6.360 $ denarne nagrade 48 ATP točk, tako da se bo na lestvici ATP pomaknil za 26 mest višje in bo ob prihodnji spremembi lestvice po turnirju v Miamiju okrog 190. mesta.V polfinalu je s 7-5 3-6 6-3 premagal 25-letnega Avstralca Alexa BOLTA. Srečanje je trajalo uro in pol, oba igralca pa sta odlično servirala, tako da je o zmagovalcu odločala predvsem zbranost pri začetnem odarcu in manj neizsiljenih napak v daljših izmenjavah, ki pa jih je bilo le malo. Blaž je bil v obeh elementih boljši. Oba igralca sta imela izkoristek prvega servisa čez 80 %, pri drugem pa je bil Rola s 60 % nekoliko boljši od Bolta. Drug drugemu sta zabila 11 oz. 12 asov, v vsakem nizu pa smo videli samo po en break in Blažu je ta uspel v prvem in tretjem nizu. Na koncu je osvojil 10 točk več od Bolta.

TUKAJ.

V Ljubljani so se na državnem prvenstvu merili rekreativci in veterani

, 24.03.2018

Športni center Millenium v BTC-ju je bil prizorišče državnega prvenstva rekreativnih dvojic, kjer je nastopilo 90 teniških igralk in igralcev z vseh koncev Slovenije.

Organizator Tenis Slovenija je v sodelovanju s ŠC Millenium pripravil klasičen turnirski sistem, hkrati pa vse sodelujoče obdaril z darilnimi paketi. Poseben motiv so bile glavne nagrade, ki jih je ob koncu tekmovanja izžrebal predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger. Poleg odličnih nagrad Petrola, Telemacha in Diners cluba Slovenije, je bila še posebej vznemirljiv paket dveh vstopnic za ogled zaključnega mastersa Nitto Atp Finals najboljših osmih igralcev sveta, ki bo letos novembra v Londonu.

V enotni ženski kategoriji sta naslov državnih prvakinj osvojili Nastja Glebov in Petra Dragšič, ki sta imeli največ dela v 2. krogu ko sta z 9:5 premagali Barbaro Volk in Jano Lovše. V finalu sta Nastja in Petra brez večjih težav opravili s Kristino Vanceta in Mašo Koglot.

Izjemne boje so številni gledalci in tudi navijači, med katerimi je bil tudi eden najboljših slovenskih igralcev vseh časov Blaž Kavčič, proti koncu je teniško družbo prišel pozdraviti tudi reprezentant Tom Kočevar Dešman, spremljali v vseh treh moških kategorijah. Med najbolj izkušenimi igralci sta naslov državnih prvakov zasluženo osvojila, redna udeleženca veteranskih turnirjev, Sašo Štiftar in Metod Tratnik, ki sta v finalu premogla več moči in vzdržljivosti od nasprotnikov Mira Mikuša in Marjana Valentičiča, sicer obeh, poleg teniških, tudi košarkarskih zanesenjakov.

Srednja moška kategorija do 105 let je postregla z najbolj izenačenim finalom med vsemi razpisanimi kategorijami. Precej težko delo sta do finala imela Marko Lopatič in Tone Komar, ki sta v polfinalu naletela na odlična Matjaža Končana in Zakija Zakeršnika ter ju premagala v tie breaku, nato pa v finalu proti Alešu Pogačniku in Boštjanu Teliču že izgubljala z 0:3, a vseeno našla dovolj znanja in moči za tesno zmago z 9:7. Za teniška borca je bila pot do naslova državnih prvakov trnova, na koncu pa pošteno poplačana, saj jima je srečna roka predsednika Tenis Slovenije, prinesla glavno nagrado, vstop na zaključni turnir Nitto ATP Finals. Radosti in veselja seveda pri obeh izjemnih rekreativcih ni manjkalo.

V najmlajši moški kategoriji, kjer je Tenis Slovenija pošteno odprla vrata pri prijavah za turnir, sta povsem pričakovano zmagala nekdanja reprezentanta Janez Semrajc in Tilen Žitnik, ki sta na poti do zmage premagala praktično vse najboljše dvojice na turnirju: Aleša Mačka in Klemna Kadivnika, Marina Kegla in Gregorja Krušiča ter v finalu še Matjaža Jurmana in Marka Škrjanca.

Fotografije iz turnirja si lahko ogledate v fotogaleriji, več o veteranskem in rekreativnem tenisu pa najdete TUKAJ.

Zadnji turnir za najmlajše v zimski sezoni je potekal v Ljubljani

bm, 24.03.2018

V Ljubljani se je odvil zadnji turnir v zimski sezoni za starostno kategorijo 8-11 let. Najmlajši so nastopili v mini, midi ter tenisu do 10 in 11 let.

Turnir je bil eden najbolje obiskanih v zimski sezoni saj je bilo v vseh kategorijah prijavljenih 170 otrok. Najboljši v posameznih kategorijah so bili: MINI tenis deklice: Nika MATEVŽIČ BAŠELJ (Maja), MINI tenis dečki - Tilen KOŠAK (Maja), MIDI tenis deklice - Kaja KADAK OCVIRK (Maja), MIDI tenis dečki - Lun JARC (Polzela), tenis do 10 let dečki - Gašper BERNARD (Radovljica), tenis do 10 let deklice - Ana STOJNEV (MaxLj), tenis do 11 let dečki - Gašper MATJAŠIČ (Grosuplje) in tenis do 11 let deklice - Eva ŠIFRER (Medvode).

Vse zmagovalce najmlajših v zimski sezoni najdete TUKAJ.

Nastja Kolar zmagovalka ženskega ITF turnirja v Manami

bm, 24.03.2018

23-letna Nastja KOLAR je zmagovalka ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 15.000 $ v Manami. V finalu je s 6-4 6-2 premagala 19-letno Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO, ki na lestvici WTA zaseda 404. mesto. Za zmago je potrebovala uro in petnajst minut, ob dobrem serviranju je nasprotnici štirikrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila samo enkrat. Izkoristek prvega servisa je imela kar 82 %. V seštevku točk je bila boljša s 55 - 41.

Za Kolarjevo je to skupaj peta zmaga na turnirjih ITF in druga letos. Sezono 2018 je začela izvrstno, saj je pred Manamo osvojila tudi turnir v Sharm El Sheikhu z enakim nagradnim skladom, tako da letos v desetih odigranih tekmah ostaja neporažena. Trenutno je na 411. mestu lestvice WTA in ob dobrem nadaljevanju sezone se lahko kmalu znajde med najboljšimi 300 igralkami sveta. TUKAJ.

Andreja Klepač in Katarina Srebotnik v drugi krog WTA turnirja dvojic v Miamiju

bm, 24.03.2018

Andreja KLEPAČ se je s soigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ uvrstila v drugi krog turnirja dvojic v Miamiju. Turnir serije Mandatory ima nagradni sklad kar 8.648.508 $. V prvem krogu sta s 6-2 6-4 poremagali domačinko Monique ADAMCZAK in Hrvatico Darijo JURAK.

V drugem krogu bosta igrali z ukrajinsko-rusko navezo Lyudmyla KICHENOK in Alla KUDRYAVTSEVA.

Uspešni sta bili tudi Katarina SREBOTNIK in Američanka Vania KING. Za gladko zmago s 6-1 6-1 nad Romunko Raluco OLARU in Ukrajinko Olgo SAVCHUK sta potrebovali vsega 55 minut. Njuni nasprotnici v drugem krogu bosta Avstralka Ashleigh BARTY in Američanka Coco VANDEWEGHE. TUKAJ.

Dalila Jakupović finalistka ITF turnirja v Canberri in zmagovalka turnirja dvojic

bm, 24.03.2018

Dalila JAKUPOVIĆ odlično igra na ITF turnirju v avstralski Canberri, kjer se je uvrstila v finale konkurence posameznic in slavila s soigralko Priscillo HON v konkurenci dvojic.

V polfinalu je gladko s 6-2 6-2 v uri in šestih minutah premagala 7. nosilko, 20-letno Gabriello TAYLOR, 178. igralko lestvice WTA. Zmaga je toliko odmevnejša saj je Taylorjeva v odlični formi, na zadnjih 26 srečanjih je namreč doživela šele drugi poraz, ob tem pa je od decembra osvojila štiri turnirje z nagradnim skladom 25.000 $. Jakupovićeva je odlično servirala, kar pa tokrat ni veljalo za njeno nasprotnico, ki je naredila kar 9 dvojnih napak, vsega skupaj pa je osvojila na svoj servis samo 17 točk. Jakupovićeva ji je tako servis odvzela šestkrat, sama ga je izgubila dvakrat.

V finalu, prvem po novembru 2017, ko je v finalu igrala v Navi Mumbaju na WTA Challengerju, se bo pomerila s 17-letno domačinko Destanee AIAVA, 219. igralko lestvice WTA. Tudi njen odmevnejši izid sega v november 2017, ko je bila finalistka 60.000 $ vrednega ITF turnirja, prav tako v Canberri.

S soigralko Priscillo HON pa je Jakupovićeva osvojila turnir dvojic. Po dveh polfinalih jima je v tretjem poskusu uspelo. V finalu sta v tesnem obračunu s 6-4 4-6 10-6 premagali 1. nosilki, Japonki Miyu KATO in Makoto NINOMIYA. TUKAJ.

Konec tedna v Ljubljani rekreativno-veteransko državno prvenstvo dvojic

bm, 24.03.2018

V soboto in nedeljo se bo v športnem centru Millenium v Ljubljani odvijalo Rekreativno-veteransko državno prvenstvo dvojic, ki ga organizira Tenis Slovenija. V štirih kategorijah je prijavljenih 42 dvojic.

Ker je v zadnjem trenutku prišlo do nekaterih odpovedi smo bili primorani preoblikovati pare in sam razpored tekmovanja, najpomembnejše časovne odmike od objavljenega urnika tekmovanja si oglejte TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist ATP Challengerja v Qujingu

bm, 24.03.2018

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Qujingu (75.000 $) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je v uri in četrt s 6-4 6-4 premagal 3. nosilca, 25-letnega Belorusa Ilya IVASHKO, 121. igralca lestvice ATP, ki je prejšnji teden osvojil Challenger v Shenzhenu. Blaž je še enkrat več odlično serviral, izkoristek servisa je imel kar 74 %, svoj servis je izgubil enkrat, nasprotniku pa ga je odvzel trikrat. Na koncu je osvojil sedemnajst točk več od nasprotnika (68-51). V polfinalu bo igral s 25-letnim Avstralcem Alexom BOLTOM, 193. igralcem lestvice ATP. Tudi on je v dobri formi saj je pred štirinajstimi dnevi osvojil Challenger v Zhuhaju, v Shenzhenu prejšnji teden pa je v treh nizih izgubil v prvem krogu z Estoncem Zoppom.

Pred tem je bil v drugem krogu po uri in štiridesetih minutah igre s 6-3 7-6(8) boljši od 6. nosilca, 25-letnega Italijana Salvatora CARUSA, 177. igralca lestvice ATP. Blaž je dobro serviral, nasprotniku zabil 9 asov in le enkrat izgubil začetni udarec, nasprotniku pa ga odvzel dvakrat iz dveh poskusov. Ubranil je osem break žog, na koncu pa je bil boljši za 9 točk (80-71).

Blaž je prekinil serijo treh zaporednih porazov v prvem krogu turnirjev, obenem pa je njegova dobra forma lepa napoved pred srečanjem s Turčijo v Davisovem pokalu, ki ga bo Slovenija gostila v začetku aprila v Portorožu.

TUKAJ.

Slovenija bo v začetku aprila v Davisovem pokalu v Portorožu gostila Turčijo

zk, 24.03.2018

Slovenska teniška reprezentanca se bo v okviru druge evroafriške skupine Davisovega pokala, v obračunu za obstanek, pomerila s Turčijo. Dvoboj bo na peščenih igriščih centra Marina SR, v soboto in nedeljo, 7. in 8. aprila 2018.

Športni center Marina SR je tradicionalna in znana lokacija teniških dogodkov, še posebej je v ospredju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki se igra na trdi podlagi, a tudi peščena igrišča imajo za seboj številne izjemne teniške dogodke. Prav slovenska reprezentanca je pred tremi leti igrala proti Izraelu v prvi evroafriški skupini in izgubila z 2:3, tokrat pa bo v začetku meseca aprila nasprotnik, ki ga je potrebno premagati. Slovenija je v prvem krogu februarja v izenačeni tekmi z 2:3 klonila proti Poljski, zato se bodo vsi poraženci uvodnih dvobojev med seboj pomerili in odločili, kdo bo v prihodnji sezoni nadaljeval na tem nivoju ali izpadel v 3. evroafriško skupino oziroma četrti nivo svetovnega ekipnega tenisa.

Turčija je v prvem krogu gostovala v Harareju, kjer jo je domača reprezentanca Zimbabveja porazila s 3:1, a so bili vsi dvoboji sila izenačeni. Turški tenis, tako v svetu, kot tudi v Turčiji, nima večjega pomena, a sta trenutno gonilni sili ekipe dva mlada igralca, ki lahko presenetita marsikoga. Vodilna turška igralca sta 22 letni Cem Ilkel (272.ATP) in 21 letni Altuk Celikbilek (407.). Turčija je lani izgubila uvodno tekmo proti Švedski, v boju za obstanek pa po pravi bitki v gosteh premagala Ciper. Tudi leta 2016 so se Turki rešili na zadnji tekmi, ko so s 3:2 premagali Bolgarijo. Zagotovo Turkom ne diši gostovanje v Sloveniji, kjer bodo temperature nekoliko nižje kot v Turčiji, a so glede na rezultate zadnjih sezon vajeni stalnih bitk za obstanek.

Kapetan slovenske reprezentance Miha Mlakar bo skušal zbrati najboljše igralce, seveda je edini cilj obračuna – slovenska zmaga.

Sobotne tekme (7.4.) se bo začele predvidoma ob 10. uri, nedeljske (8.4.) pa predvidoma ob 11-ih. TUKAJ.

Nastja Kolar finalistka ITF turnirja v Bahrainu, Veronika Erjavec obstala v četrtfinalu Antalye

bm, 23.03.2018

Nastja KOLAR se je uvrstila v finale ženskega ITF turnirja (15.000 $) v Manami. V polfinalu je s 6-3 6-4 premagala 1. nosilko, 26-letno Nizozemko Quirine LEMOINE, 322. igralko lestvice WTA. Kolarjeva je zelo dobro servirala, ob petih asih je imela izkoristek prvega servisa kar 75 %, nasprotnici je trikrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat. Kolarjeva je dosegla deveto zaporedno zmago saj je prišla v Manamo kot zmagovalka ITF turnirja v Sharm El Sheikhu, kjer je naslov osvojila februarja. V Manami se bo borila za šesti naslov na turnirjih ITF, njena nasprotnica pa bo boljša iz srečanja med Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO in Indijko Kaniko VAIDYA.

18-letna Veronika ERJAVEC je na ženskem turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) nastope končala v četrtfinalu. Tu je po uri in pol igre izgubila s 4. nosilko, 23-letno Švedinjo Cornelio LISTER, 436. igralko lestvice WTA. Veronika je tokrat slabše servirala, izkoristek obeh servisov je imela pod 50 %, tako da je začetni udarec izgubila šestkrat, nasprotnici ga je uspela odvzeti dvakrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 67-48 v korist Švedinje. TUKAJ.

Lun Obrul polfinalist na TE 14 v Antalyi, Nika Radišič finalistka konkurence dvojic v Vrsarju

bm, 23.03.2018

Lun OBRUL še naprej odlično igra na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, ki se ta teden odvija v turški Antalyi. Zmagal je še četrtič zapored in se uvrstil v polfinale. Potem, ko je v tretjem krogu je s 6-2 6-4 premagal 9. nosilca, Bolgara Adriana ZHENEVA, je v četrtfinalu igral s 16. nosilcem, domačinom Efejem Boranom GULERJEM. Lun je bil prepričljivo boljši in je zmagal s 6-0 6-1. V polfinalu bo igral s 6. nosilcem, Romunom Alinom Mihaiom FATUJEM, 69. igralcem lestvice TE do 14 let

V konkurenci dvojic sta se s soigralcem Dragosem Nicolaem CAZACUJEM po zmagi 3-6 7-5 10-4 nad Turkoma Mertom CEVIKOM in Ardo Edizom GULOM uvrstila v polfinale, tu pa izgubila izenačen dvoboj s Turkoma Erdenom EROM in Mellissom YAKUPOM POURJEM. Turka sta zmagala z 1-6 6-2 10-6.

Brez predstavnikov v posamični konkurenci pa smo ostali na mladinskem ITF turnirju v Vrsarju. Naša zadnja predstavnica v konkurenci posameznic Živa FALKNER je v tretjem krogu s 6-7(5) 3-6 izgubila s 4. nosilko, 44. mladinko sveta, 17-letno Ukrajinko Viktoriio DEMA.

Nika RADIŠIČ in Živa FALKNER sta vsaka s svojo soigralko nastopili še v četrtfinalu konkurence dvojic. To je bil medsebojni obračun v katerem sta 1. nosilki Radišičeva in Italijanka Elisabetta COCCIARETTO s 6-7(4) 6-4 10-4 premagali 7. nosilki Živo in Rusinjo Dario FRAYMAN, nato pa v polfinalu s 6-2 7-6(6) še 3. nosilki, Poljakinjo Anio HERTEL in Madžarko AdrienN NAGY. V finalu bosta igrali s 6. nosilkama Romunko Andreeo PRISACARIU in Italijanko Isabello TCHERKES ZADE. TUKAJ.

Dalila Jakupović polfinalistka posamezno in zmagovalka turnirja dvojic v Canberri

bm, 23.03.2018

Dalila JAKUPOVIĆ se je v Canberri na turnirju ITF (60.000 $) uvrstila v polfinale konkurence posameznic in v finale konkurence dvojic. Med posameznicami je v četrtfinalu igrala s 4. nosilko, 20-letno domačinko Lizette CABRERA, 159. igralko lestvice WTA. Igralki sta se že srečali v začetku februarja letos in takrat ji je Jakupovićeva prepustila samo eno igro. Tudi tokrat je bila naša igralka prepričljivo boljša in je zmagala z rezultatom 6-2 6-2 po točno eni uri igre. Ob dobrem servisu, izgubila ga je enkrat, je nasprotnici začetni udarec odvzela petkrat, osvojila pa je kar 26 točk več (60-34). V polfinalu bo igrala z 20-letno Britanko Gabrielo TAYLOR, 178. igralko lestvice WTA. Taylorjeva je v odlični formi saj je od decembra osvojila kar tri turnirje z nagradnim skladom 25.000 $, razmerje zmag in porazov pa je 24-1.

Dalila je pred tem v drugem krogu s 6-0 6-1 po vsega 55 minutah igre premagala 23-letno Japonko Nagi HANATANI (WTA 499) . Dalila je odlično servirala in na svoj servis v srečanju izgubila vsega 8 točk. Nasprotnici je šestkrat odvzela servis, sama ga ni izgubila.



S soigralko Priscillo HON pa je Jakupovićeva osvojila turnir dvojic. Po dveh polfinalih jima je v tretjem poskusu uspelo. V finalu sta v tesnem obračunu s 6-4 4-6 10-6 premagali 1. nosilki, Japonki Miyu KATO in Makoto NINOMIYA.

TUKAJ.

Končuje se prestopno registracijski rok in rok za prijavo ligaških ekip

bm, 23.03.2018

Še nekaj dni nas loči do zaključka spomladanskega prestopno registracijskega roka, ki traja do 25.marca. V tem času lahko igralci in igralke prestopijo iz kluba v klub, teniški klubi pa svojim članom podaljšajo registracije.

25. marca poteče tudi rok za prijavo ligaških ekip za sezono 2018. TUKAJ.

Slab dan za slovenske teniške igralce, Aljaž Bedene izpadel v Miamiju, izgubili tudi vsi trije naši igralci na Futuresu v Opatiji

bm, 22.03.2018

Na ATP turnirju serije Masters 1000 v Miamiju se je Aljaž BEDENE v prvem krogu meril s 27-letnim Rusom Yevgenyem DONSKOYEM, ki je na lestvici ATP uvrščen na 88. mesto, torej štirideset mest za našim igralcem. V zanimivem in kakovostnem obračunu je bil Rus še drugič na medsebojnih srečanjih boljši, Bedene ga je premagal enkrat, in po uri in pol igre slavil s 7-5 6-4. Oba igralca sta dobro servirala, a je bil Donskoy pri servisu še nekoliko bolj zbran kot Bedene, saj svojega začetnega udarca v srečanju ni izgubil, Aljažu pa se je to primerilo dvakrat, po enkrat v vsakem nizu. V prvem nizu je imel sicer Bedene že zaključno žogico za niz, a je ni uspel izkoristiti.

Slab dan pa je tudi za ostalimi našimi igralci, ki bodo v Porotorožu aprila v obračunu s Turčijo predvidoma poleg Bedeneta in Role sestavljali ekipo Slovenije v boju za obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala. Nik RAZBORŠEK, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA so izgubili tekme drugega kroga na Futuresu v Opatiji (15.000 $). Razboršek je s 6-7(1) 3-6 po točno dveh urah igre izgubil s 1. nosilcem, 30-letnim Italijanom Matteom VIOLO (ATP 261). Urbanija je sicer gladko dobil prvi niz proti 26-letnemu Črnogorcu Ljubomiru ČELEBIĆU (634), a v nadaljevanju ni zmogel obdržati prednosti in Čelebić je zmagal z 0-6 6-3 6-2. Kočevar Dešman je igral s 26-letnim Madžarom Petrom NAGYEM (543) in tudi on klonil. Madžar je bil boljši s 6-3 6-2. TUKAJ.

Hitro slovo Polone Hercog v Miamiju

bm, 22.03.2018

Polona HERCOG se je po Melbournu vrnila na teniška igrišča v Miamiju, a njen povratek ni bil uspešen. Kljub relativno ugodnemu žrebu turnir zapušča že po uvodnem nastopu saj jo je po uri igre s 6-2 6-0 presentljivo lahko premagala 30-letna Nemka Andrea PETKOVIC, ki se je v glavni turnir, tako kot Hercogova, uvrstila iz kvalifikacij. Petkoviceva je na lestvici WTA uvrščena na 111. mesto, v medsebojnih srečanjih pa je bila še tretjič boljša. Hercogova jo je doslej premagala enkrat. Hercogova je slabo servirala, ob sedmih dvojnih napakah je imela izkoristek 2. servisa samo 27 %, priigrala si je dve priložnosti za break, ki pa ju ni izkoristila. Petkoviceva je imela skupen izkoristek servisa kar 71 %, od petnajstih break priložnosti jih je izkoristila pet. O razmerju na igrišču kaže tudi število osvojenih točk. Petkoviceva je bila boljša z 58-34. TUKAJ.

Današnji dan uspešen za Dalilo Jakupović, Veroniko Erjavec, Nastjo Kolar ter Nika Razborška, Mika Urbanijo in Toma Kočevarja Dešmana

bm, 21.03.2018

Uspešen dan je za našimi igralci in igralkami na turnirjih serije ITF in Futures.

Dalila JAKUPOVIĆ je v avstralski Canberri na turnirju z nagradnim skladom 60,000 $ v prvem krogu igrala z domačo kvalifikantko, 20-letno Madison INGLIS (564) in brez težav slavila s 6-1 6-2. Uspešna je bila tudi med dvojicami kjer sta v četrtfinalu s soigralko Priscillo HON s 6-2 4-6 10-6 premagali Francozinjo Sherazad REIX in Avstralko Olivio TJANDRAMULIA ter se še na tretjem turnirju zapored uvrstili v polfinale.

V glavnem mestu Bahraina, Manami, se je Nastja KOLAR na ITF turnirju (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V eni uri je s 6-1 6-0 premagala romunsko kvalifikantko, 21-letno Andreio BEBERECHI. V četrtfinalu bo igrala s 17-letno Čehinjo Viktorio MORVAYEVO (WTA 952), katero je v treh nizih že premagala decembra 2017 na turnirju v Cairu.

Brez težav je v drugi krog ITF turnirja v Antalyi (15.000 $) napredovala Veronika ERJAVEC, ki je dvema kvalifikacijskima dodala še prvo zmago v glavnem žrebu. S 6-0 6-0 je po vsega 45 minutah igre premagala 29-letno nerangirano Moldavijko Julio HELBET. V drugem krogu bo igrala s 27-letno nerangirano Romunko Alexandro DAMASCHIN.

Na Futuresu v Opatiji so v prvem krogu glavnega turnirja odlično nastopili vsi trije naši igralci. Tom KOČEVAR DEŠMAN je s 6-3 6-4 premagal 6. nosilca Bruna SANT'ANNO, Nik RAZBORŠEK je bil s 6-3 6-3 boljši od kvalifikanta, Italijana Gabriela TOMMASA, Mike URBANIJA pa je v drugi krog napredoval po zmagi s 6-3 6-4 nad Italijanom Edoardom SARDELLO, ki je tako kot on v glavni turnir prišel skozi kvalifikacije. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Vrsarju v posamični konkurenci v tretji krog samo Živa Falkner, Lun Obrul v tretji krog turnirja TE 14 v Antalyi

bm, 21.03.2018

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju po drugem krogu v konkurenci psameznic ostaja samo Živa FALKNER. 15-letna Novomeščanka, trenutno 206. mladinka sveta, na turnirju deklet pa 16. nosilka, je v drugem dvoboju na turnirju s 7-5 6-2 premagala 17-letno Švicarko Nino GEISSLER (267). V tretjem krogu bo igrala s 4. nosilko, 17-letno Ukrajinko Viktoriio DEMA, 44. igralko mladinske svetovne teniške lestvice.

Vsi ostali naši igralci in igralke so z nastopi v posamični konkurenci že kočali. Pri fantih je kot zadnji izpadel Matic DIMIC, pri deletih so se v drugem krogu poslovile Lian BENEDEJČIČ, Kristina NOVAK, Tjaša KLEVIŠAR in Tina CVETKOVIČ.

Nekaj naših igralcev in igralk bo danes nastopilo še v konkurenci dvojic.

Še naprej v Antalyi na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let dobro igra Lun OBRUL, trenutno 76. igralec lestvice TE do 14 let. V drugem krogu je s 6-2 6-0 odpravil Romuna Bogdana Andreia PRECUPESCA in se bo v tretjem krogu pomeril z Bolgarom Adrianom DZHENEVIM, ki na lestvici TE zaseda 94. mesto. V konkurenci dvojic je moči združil z Romunom Dragosem Nicolaem CAZACUJEM s katerim sta 2. nosilca in sta se uvrstila v četrtfinale. TUKAJ.

Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman v glavni žreb Futuresa v Opatiji, Nastja Kolar v drugi krog Manname, Dalila Jakupovič uspešna v Canberri

bm, 21.03.2018

Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN sta se v Opatiji v glavnem žrebu pridružila Niku RAZBORŠKU potem, ko sta prepričljivo dobila finalna obračuna kvalifikacij. Urbanija je s 6-2 6-0 premagal Nemca Constantina CHRISTA, Kočevar Dešman je bil s 6-2 6-1 boljši od Italijana Horsta RIEDERJA. Finalni obračun je izgubil Anže ARH, katerega je s 6-1 6-2 premagal Italijan Gabrieli TOMASSO.

V prvem krogu glavnega turnirja bo Urbanija igral s kvalifikantom, Italijanom Eduardom SARDELLO, Kočevar Dešman se bo pomeril s 6. nosilcem, Italijanom Brunom SANT'ANNO, Nik RAZBORŠEK pa bo v prvem krogu igral s kvalifikantom Gabrielom TOMASSOM, ki je izločil Arha.

Nastja KOLAR ta teden nastopa v Bahrainu, nastope pa je odprla z zmago. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala 19-letno Čehinjo Barboro MIKLOVO in bo v drugem krogu igrala z 21-letno romunsko kvalifikantko Andreio BEBERECHI (NR).

V Antalyi na prvi nastop v glavnem turnirju še čaka Veronika ERJAVEC, ki se bo v prvem krogu srečala z Moldavko, 29-letno Julio HELBET (NR).

Dalila JAKUPOVIĆ je v avstralski Canberri na turnirju z nagradnim skladom 60,000 $ prvem krogu igrala z domačo kvalifikantko, 20-letno Madison INGLIS (564) in brez težav slavila s 6-1 6-2. Uspešna je bila tudi med dvojicami kjer sta v četrtfinalu s soigralko Priscillo HON s 6-2 4-6 10-6 premagali Francozinjo Sherazad REIX in Avstralko Olivio TJANDRAMULIA ter se še na tretjem turniurju zapored uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Vrsarju uspešen Dimic in pet deklet, konec za Boruta Šraja na Malti, Lun Obrul v Turčiji

bm, 20.03.2018

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju je že v prvem krogu presenetljivo izpadla 2. nosilka Nika RADIŠIČ, 20. mladinka sveta, ki je prejšnji teden odlično igrala na ženskem ITF turnirju v Antalyi. S 6-2 2-6 6-1 jo je premagala Ukrajinka Ielyzaveta SKOROKHODOVA (ITF 546). V drugi krog so se uvrstile Živa FALKNER (206), ki je s 4-6 6-2 6-1 premagala srečno poraženko Katarino TRIVIĆ (ITF 1323) iz BiH, kvalifikantka Tjaša KLEVIŠAR (1421), ki je s 7-6(4) 6-4 premagala hrvaško povabljenko Antonio RUŽIĆ (1974), Tina CVETKOVIČ (475), ki je bila s 6-1 7-6(1) boljša od Milice BOJIĆ (559) iz BiH, slednja je nastopila s posebnim povabilom, kvalifikantka Lian BENEDEJČIČ (1005), s6-3 6-4 je izločila Srbkinjo Eleno GEMOVIĆ (416) in Kristina NOVAK (244), ki je s 6-3 6-2 premagala Hrvatico Saro ZALUKAR (656). Po uvodnem nastopu so se poleg Radišičeve poslovile Marija VIČIČ, Metka KOMAC, Tara GORINŠEK, Pia LOVRIČ, Ema HORVAT in Sheila GLAVAŠ. Slabše je šlo tokrat fantom saj se je v drugi krog uvrstil samo kvalifikant Matic DIMIC (1084), ki je s 6-4 6-2 premagal Slovaka Samuela PUSKARJA (225), ostali trije v glavnem turnirju Filip Jeff PLANINŠEK, Blaž VIDOVIČ in Tin KRSTULOVIČ (LL) pa so izgubili.

Na ITF turnirju 4. ranga na Malti je po uspešno odigranih kvalifikacijah in zmagi v prvem krogu glavnega turnirja v drugem krogu izgubil Borut ŠRAJ. S 6-4 6-0 ga je premagal povabljenec Svyatoslav GULIN iz Rusije. Naša fanta zdaj čaka še nastop v konkurenci dvojic, prihodnji teden pa še en turnir 5. ranga.

Na turnirju Tennis Europe 2. kategorije v starostni kategoriji do 14 let v turški Antalyi nastopa Lun OBRUL. V prvem krogu je kot 7. nosilec s 6-0 6-1 premagal Ukrajinca Oleksya KALYNYUKA. V drugem krogu bo njegov nasprotnik Romun Bogdan Andrei PRECUPESCU. TUKAJ.

Polona Hercog v prvem krogu z Andreo Petkovic, nasprotnice dobili tudi Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v dvojicah

bm, 20.03.2018

Polona HERCOG je bila uspešna tudi v finalu kvalifikacij na WTA turnirju serije Mandatory v Miamiju z nagradnim skladom 8,648,508 $. Z rezultatom 6-4 6-2 je v uri in sedemnajstih minutah premagala Čehinjo, 22-letno Barboro KREJCIKOVO, 138. igralko lestvice WTA. To je bil njun drugi obračun in še druga zmaga Hercogove. Ta je nasprotnici trikrat odvzela začetni udarec, sama ni izgubila nobenega, izkoristek servisa pa je imela odličen. V kar 81 % je izkoristila prvega in v 59 % drugega.

V prvem krogu bo igrala z Nemko Andreo PETKOVIČ, ki se je v glavni turnir prav tako uvrstila skozi kvalifikacije.

V konkurenci dvojic bosta nastopili Katarina SREBOTNIK s soigralko Vanio KING, v prvem krogu se bosta pomerili z Romunko Raluco OLARU in Ukrajinko Olgo SAVCHUK in Andreja KLEPAČ s soigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ, njuni nasprotnici v prvem krogu bosta Avstralka Monique ADAMCZAK in Hrvatica Darija JURAK. TUKAJ.

Blaž Rola brez težav v drugi krog Qujinga, Aljaž Bedene dobil nasprotnika v Miamiju

bm, 20.03.2018

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Qujingu prekinil serijo treh zaporednih porazov v prvih krogih in s 6-3 6-2 premagal domačega povabljenca, 24-letnega Yecong HEJA, 626. igralca lestvice ATP. Za zmago je potreboval samo 52 minut, ob odličnem serviranju, imel je kar 82 % izkoristek servisa, je nasprotniku še trikrat odvzel servis in se sprehodil v drugi krog. Tu ga čaka 25-letni Italijan Salvatore CARUSO, 177. igralec lestvice ATP. Ta se je na turnirju v Shenzhenu prejšnji teden uvrstil v četrtfinale.

Na turnirju serije Masters v Miamiju je nasprotnika v prvem krogu dobil Aljaž BEDENE. Žreb mu je v prvem krogu namenil leto dni mlajšega, 27-letnega Rusa Evgenya DONSKOYA, na lestvici ATP uvrščenega na 88. mesto. Donskoy je letos nastopil na devetih turnirjih in zabeležil 7 zmag in 8 porazov, na zadnjih dveh turnirjih v Dubaju in Indian Wellsu je izgubil v četrtfinalu oz. v drugem krogu. To bo njuno tretje medsebojno srečanje, obe predhodni pa sta odigrala leta 2012, ko sta zmagala vsak po enkrat. TUKAJ.

Anže Arh, Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija v finale kvalifikacij Futuresa v Opatiji, Veronika Erjavec v glavni turnir Antalye, v Vrsarju uspešna dva mladinca in štiri mladinke, Borut Šraj uspešen na Malti

bm, 19.03.2018

Na moškem Futuresu v Opatiji (15.000 $) so se v finale kvalifikacij uvrstili Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v drugem krogu s 6-0 6-1 premagal Avstrijca Gabriela HUBERJA in v tretjem s 6-2 6-0 Avstrijca Marca MOISESA, Mike URBANIJA, ki je bil najprej s 6-2 6-0 boljši od Hrvata Andreja OMERAGIĆA in v tretjem krogu 3-6 6-4 6-2 od Srba Nemanje SUBANOVIĆA ter Anže ARH, ki je v drugem krogu s 5-7 6-2 6-1 premagal Madžara Mateja CSERESZNYESA, v tretjem pa s 6-2 6-1 Avstrijca Philipa BACHMAIERJA. Vsi trije morajo za uvrstitev v glavni turnir zmagati še enkrat.

Izgubili so Rok KOMAC, Luka MIKLAVČIČ in Tino KOVAČIČ.

Na ženskem članskem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) je Veronika ERJAVEC v finalu kvalifikacij s 6-1 6-4 premagala Italijanko Lidio MUGELLI in se uvrstila v glavni žreb.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju so se v glavni turnir skozi kvalifikacije uspeli prebiti Matic DIMIC, Blaž VIDOVIČ, Lian BENEDEJČIČ, Marija VIČIČ, Tara GORINŠEK in Tjaša KLEVIŠAR..

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Malti je Borut ŠRAJ po uspešno opravljenih kvalifikacijah zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-4 6-2 je premagal 11. nosilca, 17-letnega Američana Maksima BOGDANOVICHA, 656. igralca mladinske svetovne teniške lestvice. V drugi krog pa se ni uspel uvrstiti Miha VELIČKI. V uvodnem nastopu je s 1-6 4-6 izgubil z Ircem, 17-letnim Adebolo OBASOTOM (ITF 832). TUKAJ.

Zmagovalci finalnih A in B turnirjev do 12 let so Ana Tara Praček, Zala Bizjak, Mark Iztok Lunder in Nejc Cvetko

bm, 19.03.2018

V Krškem sta se končala finalna A in B turnirja za deklice v starostni kategoriji do 12 let. Svoj prvi A turnir v karieri je osvojila 2. nosilka, sicer pa 4. igralka lestvice TS do 12 let Ana Tara PRAČEK (Koper), ki je na turnirju povsem prevladovala in skupaj nasprostnicam oddala vsega 8 iger. Prepričljiva je bila tudi v finalu, ko je bila s 6-2 6-0 boljša od 4. nosilke Lije MUMLEK (ŽtkMb). Slednja je v polfinalu s 6-3 6-2 izločila 1. nosilko Zalo VNUK (TkTal), Pračkova je bila s 6-3 6-0 boljša od 8. nosilke Pie PETELINŠEK (ŽtkMb).

B turnir deklic je osvojila Zala BIZJAK (Celje). V finalu je igrala s klubsko soigralko Emo KAPUS. Ta je srečanje, po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in pri zaostanku z 0-1 v drugem nizu, predala.

Dečki so igrali v Ljubljani, kjer je prijetno presenetil nepostavljeni Nal SOK (Tc-Lj), ki je na poti do finala izločil tri postavljene igralce, v finalu pa je moral premoč priznati zaenkrat še boljšemu Marku Iztoku LUNDRU (Rafa), trenutno 2. igralcu lestvice do 12 let. V tesnem obračunu je Lunder slavil s 7-6(7) 5-7 6-4, Sok pa z dobrimi predstavami najavil boj za vrh lestvice do 12 let. Lunder je pred tem v polfinalu s 6-1 6-2 izločil še enega nepostavljenega igralca, Marka RETLJA (Otočec), Sok je bil s 6-1 1-0 (predaja) boljši od Marka BERNARDA (Tr-Kr).

B turnir dečkov je osvojil Nejc CVETKO (Bobi), ki je v finalu z 2-6 6-2 6-4 premagal Nereja BENEDIČIČA VIDOVIČA (ŽtkMb).

Na fotografiji finalista A turnirja dečkov. Foto: B. Kreutz TUKAJ.

Na lestvicah ATP in WTA dekleta napredujejo, fantje so nekoliko izgubili, odlične pa uvrstitve mladink

bm, 19.03.2018

Po Indian Wellsu sta ponovno posodobljeni teniški lestvici ATP in WTA. Slovenske igralke so na lestvici nekoliko napredovale, še najbolj Veronika Erjavec, ki je po uspešnih nastopih v Antalyi pridobila 87 mest. Dekleta so ta teden uvrščena takole: Polona HERCOG 86 (+2), Tamara ZIDANŠEK 169 (+8), Dalila JAKUPOVIĆ 171 (-), Nastja KOLAR 411 (+4), Nina POTOČNIK 422 (+1), Kaja JUVAN 518 (-27), Manca PISLAK 783 (+5), Veronika ERJAVEC 890 (+87) in Tadeja MAJERIČ 940 (+2).

Na lestvici ATP so fantje z izjemo Nika RAZBORŠKA, ki je pridobil 2 mesti nazadovali. Njihove trenutne uvrstitve so naslednje: Aljaž BEDENE 48 (-5), Blaž KAVČIČ 127 (-11), Blaž ROLA 215 (-12), Nik RAZBORŠEK 820 (+2), Tom KOČEVAR DEŠMAN 892 (-38), Mike URBANIJA 1019 (-7).

Mladinska lestvica ITF bo ažurirana jutri, pogled nanjo pa pove, da so izjemno uspešne naše mladinke saj jih med prvimi 500 na svetu najdemo kar 10. Na vrhu je na 17. mestu še naprej Kaja JUVAN, ki letos na mladinskih turnirjih sicer zaenkrat ne nastopa, sledijo pa ji: Nika RADIŠIČ 20, Živa FALKNER 209, Kristina NOVAK 283, Maja MAKORIČ 346, Anja GAL 350, Pia LOVRIČ 363, Metka KOMAC 376, Sheila GLAVAŠ 454 in Tina CVETKOVIČ 473. Na lestvico je v nadaljevanju uvrščenih še 9 Slovenk.

Slabše kaže fantom, saj je najvišje Filip Jeff PLANINŠEK na 361. mestu, sledi pa mu na 828. mestu Tin KRSTULOVIČ in na 881. mestu Blaž VIDOVIČ.

TUKAJ.

Polona Hercog v finale kvalifikacij v Miamiju, črna serija Blaža Kavčiča se nadaljuje

bm, 19.03.2018

Na Floridi so se začele kvalifikacije na drugem velikem WTA turnirju serije Mandatory z nagradnim skladom 7,972,535 $. Pri moških bo v glavnem turnirju ATP Mastersa nastopil Aljaž BEDENE, pri ženskah pa si pot v glavni turnir skozi kvalifikacije poskuša utreti Polona HERCOG, ki je 2. nosilka kvalifikacijskega turnirja, nastope pa je začela z zmago. Njena prva nasprotnica je bila 16-letna Kitajka Xiyu WANG, na lestvici WTA uvrščena na 499.mesto, trenutno pa 7. mladinka sveta. Hercogova je dvoboj brez težav dobila z rezultatom 6-4 6-2 po uri in četrt igre. V finalu kvalifikacij bo igrala s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO.

Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta na Kitajskem zamenjala prizorišči in iz Shenzena odpotovasla na nov Atp Challenger z nagradnim skladom 75.000 $ v Qujing. Tokrat sta oba uvrščena neposredno v glavni turnir, Kavčiču, ki je nastopil danes pa je na turnirju pripadlo mesto 2. nosilca. V prvem krogu je igral z 22-letnim Poljakom Kamilom MAJCHRZAKOM, 214. igralcem lestvice ATP, katerega smo spoznali na Davisovem pokalu v Mariboru, ko je za Poljsko odigral dve tekmi in premagal Blaža Rolo ter izgubil z Aljažem Bedenetom. Na naslednjih dveh Challengerjih je izpadel v prvem krogu. Na Kitajskem je bil premočen tudi za Kavčiča in ga v uri in sedemnajstih minutah premagal s 6-3 6-2. V vsakem nizu je Poljak Blažu po dvakrat odvzel začetni udarec, slednjemu je to na srečanju uspelo le enkrat. Blažev izkoristek servisa je bil 56 % in 43 %. Kavčič tako nadaljuje letošnjo črno serijo na začetku sezone saj je bil to letos že njegov deseti poraz v dvanajstih srečanjih. Ta teden je zdrsnil tudi na lestvici ATP saj je izgubil 11 mest in je trenutno na 127. mestu.

TUKAJ.

Na turnirju Fin 12 pri dečkih nekaj presenečenj, pri deklicah nosilke zanesljive

bm, 18.03.2018

V FIN A turnirju za dečke sta prijetno presenetila Nal SOK (Tc-Lj) in Marko RETELJ (Otočec), ki sta se uvrstila v polfinale. Nal je najprej že v prvem krogu izločil 4. nosilca Miho BAJŽLJA, v četrtfinalu pa še sedmopostavljenega Vida MOHARJA. Marko je bil v prvem krogu boljši od 5. nosilca Luke VIDENOVIČA, pot do polfinala pa mu je olajšala pozna odpoved 3. nosilca Maka Mikoviča, tako da je v četrtfinalu igral z nepostavljenim Gabrom Nikijem Boletom in zmagal. Preostala polfinalista sta 2. nosilec Mark Iztok LUNDER (Rafa) in Mark BERNARD (Tr-Kr).

V B turnirju dečkov sta se v finale uvrstila Nejc CVETKO (Bobi) in Nerej BENEDIČIČ VIDOVIČ (ŽtkMb).

V finalnem A turnirju deklic velikih presenečenj ni bilo, morda se je nepričakovano v polfinale uvrstila samo Pia PETELINŠEK (ŽtkMb), ki je v četrtfinalu v izjemno dramatičnem obračunu s 7-6(13) 4-6 6-4 izločila klubsko soigralko in 3. nosilko turnirja Nalo KOVAČIČ. Polfinalistke so še 1. nosilka Zala VNUK (Tk-CC), Lija MUMLEK (ŽtkMb) in Ana Tara PRAČEK (Koper).

V B turnirju so se v polfinale uvrstile Zala BIZJAK (Celje), Taja ŠOLAJA (Kočevje), Špela ARSENOVIČ (Br-Mb) in Ema KAPUS (Celje). TUKAJ.

Benjamin Beliš in Anja Gal zmagovalca zadnjega OP za člane in članice v Mariboru

bm, 18.03.2018

Teniški klub Branik Maribor je gostil zadnje odprto prvenstvo za člane in članice v zimski sezoni 2017/2018. Ob sicer skromni udeležbi, nobena žrebna lista ni bila polna, sta se zadnje zmage v zimski sezoni veselila Benjamin BELIŠ (Sl. Gradec) pri članih in Anja GAL (ŽtkMb) pri članicah.

Beliš, ki je bil v polfinalu s 6-3 7-5 boljši od Nicka CMAGERJA (ŽtkMb) je v finalu s 6-2 5-7 7-5 premagal Jošta PLESTENJAKA (Sl-Lj). Ta je bil v polfinalu s 4-6 6-2 6-3 boljši od Andreja ŠUŠTERŠIČA (MaxLj). Za Beliša, ki na članski lestvici TS zaseda 8. mesto, je to tretja zmaga na članskih turnirjih, prvi dve je dosegel leta 2015, kasneje pa se ni uspel več povzpeti na zmagovalno stopničko. Bil pa je v letih 2016 in 2017 še trikrat finalist. Jošt Plestenjak trenutno zaseda 25. mesto na članski lestvici, uvrstitev v finale pa je njegov doslej najboljši dosežek v članski konkurenci.

Med članicami je po pričakovanjih slavila Anja GAL, ki je v finalu s 6-4 6-2 premagala klubsko soigralko, prav tako članico ŽTK Maribor, Moni POTRČ. Tudi za Galovo, sicer državno člansko prvakinjo leta 2016 je to prva zmaga na članskih odprtih prvenstvih, na katerih pa le redko nastopa, saj se je v preteklosti bolj posvečala nastopom v mladinski konkurenci in nastopom na mednarodnih mladinskih turnirjih ITF. TUKAJ.

12 članov in članic v kvalifikacijah turnirjev ITF, v kvalifikacijah ITF turnirja v Vrsarju 23 mladincev in mladink

bm, 18.03.2018

Tretji turnir serije Futures na Hrvaškem gosti Opatija. Na dosedanjih dveh v Vrsarju in Poreču se razen izkušenim igralcem Razboršku, Urbaniji in Kočevarju Dešmanu v glavni turnir ni uspelo prebiti nobenemu, novo priložnost tako iščejo v Opatiji. Tudi tu jih čaka težko delo, saj bo za uvrstitev v glavni turnir ponovno potrebno zmagati štirikrat. Nastopajo 104 igralci, med njimi 9 Slovencev. Edini, ki si je nastop v glavnem turnirju že zagotovil je Nik Razboršek. V kvalifikacijah nastopajo Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija in Luka Miklavčič, ki so bili v prvem krogu prosti, v drugem pa sta že zmagala Kočevar Dešman in Urbanija ter se kot prva uvrstila v tretji krog. Na nastop še čaka Miklavčič. V prvem krogu so bili uspešni Tino KOVAČIČ, Anže ARH in Rok KOMAC, izgubili pa so Mark Mesarič, David Cepak in Aljaž Fugina.

Nina KOLAR je nastopila v kvalifikacijah turnirja v Sharm El Sheikhu (15.000 $), kjer se je uvrstila v drugi krog, tu pa s 3-6 5-7 izgubila z Avstrijko Nadjo RAMSKOGLER.

Veronika ERJAVEC ostaja v Antalyi (15.000 $), kjer še enkrat nastopa v kvalifikacijah v katerih je tokrat 5. nosilka. V uvodnem nastopu je s 6-3 7-6(6) premagala Rusinjo Ekaterino OVCHARENKO in se uvrstila v finale kvalifikacij.

Prava poplava slovenskih igralcev pa je v Vrsarju. Na močnem ITF turnirju 1. ranga bo v kvalifikacijah nastopilo 23 mladincev in mladink, še devet pa je že uvrščenih v glavni turnir in sicer Filip Jeff Planinšek, Nika Radišič, Živa Falkner, Kristina Novak, Metka Komac, Pia Lovrič, Tina Cvetkovič, Sheila Glavaš in Ema Horvat.

Pri fantih so se v tretji krog kvalifikacij uvrstili Tom AŠIČ KOVAČ, Matic DIMIC in Tin KRSTULOVIČ, na nastop v drugem krogu še čaka Blaž VIDOVIČ.

Pri dekletih so se v tretji krog uvrstile Alja BELINGER, Lana STEFANOVIČ, Anja TRBEŽNIK, Lian BENEDEJČIČ, Marija VIČIČ, Tara GORINŠEK, na nastop pa še čakata Nika STRAŠEK in Tjaša KLEVIŠAR.

Na Malti je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga uspešno opravil s kvalifikacijami Borut ŠRAJ in se v glavnem turnirju pridružil Mihi VELIČKEMU. TUKAJ.

Ela Nala Milić suvereno do osvojitve naslova na TE 12 v Vrsarju, zmagovalni pokal med dvojicami dvignila Žiga Švec in Mak Mikovič

bm, 17.03.2018

Ela Nala MILIĆ, konec februarja je dopolnila 12 let, je suvereno opravila z vsemi nasprotnicami na turnirju Tennis Europe do 12 let v Vrsarju in se povzpela na zmagovalno stopničko, drugič v karieri na turnirjih Tennis Europe. Potem, ko je do finala v petih tekmah nasprotnicam oddala vsega šest iger, tudi v finalu ni bila radodarna. Rusinjo Ekaterino PERELYGINO je premagala s 6-3 6-0. V letošnjem letu tako ostaja neporažena, saj je tudi vsa tri srečanja v kvalifikacijah Winter cupa zmagala.

Zmage, prve v kareiri na turnirjih Tennis Europe, pa se v konkurenci dvojic veselita Žiga ŠVEC in Mak MIKOVIČ. V finalu sta s 7-5 6-3 premagala domačina Duja MARKOVINO in Antonia VOLJAVECA.

Čestitke vsem ! TUKAJ.

Nika Radišič izpustila iz rok zmago v polfinalu Antalye

bm, 17.03.2018

Nika RADIŠIČ je na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) odlično odigrala tudi polfinalno srečanje, a je bila v tesnem obračunu na koncu vendarle boljša favorizirana in precej bolj izkušena 18-letna Rusinja Amina ANSHBA. V srečanju, ki je trajalo kar tri ure in enajst minut in v katerem je Nika v tretjem nizu vodila že s 5-1 je Rusnija na koncu slavila s 4-6 6-2 7-5 in dosegla svojo deveto zaporedno zmago v Antalyi, kjer je prejšnji teden na istem prizorišču že osvojila turnir.

Nika je srečanje odlično začela in prvi niz dobila s 6-4, potem ko je nasprotnici trikrat odvzela servis, sama ga je izgubila dvakrat. V drugem nizu je precej slabše servirala in začetni udarec izgubila štirikrat, izkoristek servisa pa je padel na 40 %. V tretjem nizu je ponovno dvignila nivo igre in z breakom v drugi ter šesti igri povedla s 5-1. Od tu naprej pa je šlo le še navzdol. Na svoj servis je do konca srečanja osvojila le še sedem točk, svoj servis trikrat izgubila, ob tem pa si ni uspela priigrati nobene žoge za zmago v srečanju, saj je nasprotnici na njen servis odvzela skupaj le dve točki. Tretji niz je trajal kar uro in dvajset minut.

Vsekakor zamujena priložnost, a tudi dragocena izkušnja. Nika, ki bo čez dva dni praznovala 18. rojstni dan, je na svojem četrtem profesionalnem turnirju z uvrstitvijo v polfinale dosegla uspeh kariere. TUKAJ.

Ta teden še zadnji boji za točke v zimski sezoni

bm, 17.03.2018

Z nastopi članov in dvanajstletnikov se končuje zimska teniška sezona za igralce in igralke, ki tekmujejo za točke slovenske teniške lestvice. To sta tudi zadnja turnirja pred novo spremembo lestvice, ki bo prvega aprila. Najmlajši v starostni kategoriji 8-11 let bodo zimsko sezono zaključili prihodnji teden.

Člani in članice ob zelo skromni številčni udeležbi igrajo v Mariboru. Tam je pri članicah prijavljenih samo osem igralk, nekoliko bolje je pri članih, kjer je prijavljenih 13 igralcev. Pri članicah sta se v finale uvrstili članici ŽTK Maribor Anja GAL in Moni POTRČ. Galova je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Kim ŽIŽEK (Br-Mb), Potrčeva je bila boljša od Mie KUKOVIČ (ŽtkMb).

Pri fantih so znani polfinalisti. To so Benjamin BELIŠ (Sl.Gradec), Nick CMAGER (ŽtkMb), Jošt PLESTENJAK (Sl-Lj) in Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj).

Veliko boljša je zasedba v A turnirju za dečke do 12 let, ti nastopajo v Ljubljani, kjer sicer manjkata 1. in 3. igralec lestvice do 12 let Žiga Švec in Mak Mikovič, ki sta na turnirju v Vrsarju. Pri deklicah, ki tekmujejo v Krškem ni prve in druge igralke Ele Nale Milić in Tinkare Vraničar, vse ostale pa bodo poskušale izboljšati točkovni zbir.

Dečki so v A turnirju odigrali tekme prvega kroga, izpadla pa sta 4. in 5. nosilec Miha BAJŽELJ, katerega je s 3-6 6-3 6-2 izločil Nal SOK in Luka VIDENOVIČ od katerega je bil boljši Marko RETELJ. V B turnirju so znani četrtinalisti.

Deklice so v A turnirju odigrale tekme prvega kroga, izpadla je 6. nosilka Neža ROGL, katero je s 6-1 6-3 premagala Eva CIKAJLO. V B turnirju so tudi deklice, tako kot dečki, odigrale tekme drugega kroga.

Odlično igra v Mariboru Jošt Plestenjak (na fotografiji) TUKAJ.

Na turnirju TE 12 v Vrsarju Ela Nala Milić nasprotnice premaguje kot za šalo, Mak Mikovič in Žiga Švec v finalu dvojic

bm, 16.03.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ še naprej nasprotnice premaguje kot za šalo. S polfinalno zmago 6-0 6-0 nad Romunko Mario Teodoro STANCESCU se je uvrstila v finale, v dosedanjih petih tekmah pa je nasprotnicam prepustila le 6 iger. Po Kopru 2016, ko je stopila na zmagovalno stopničko, bo to njen drugi finalni nastop na turnirjih TE 12.

Odlično nastopata v konkurenci dvojic Mak MIKOVIČ in Žiga ŠVEC, ki sta se uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-3 6-2 premagala nemško dvojico Mika PETKOVIC in Sergej TOPIC. V finalu se bosta pomerila s Hrvatoma Dujem MARKOVINO in Antoniom VOLJAVCEM. Slednja sta do finala oddala vsega sedem iger. TUKAJ.

Nika Radišič polfinalistka članskega ITF turnirja v Antalyi, Veronika Erjavec poražena v četrtfinalu

bm, 16.03.2018

Nika RADIŠIČ na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Antalyi ne popušča in še naprej niza zmage. V svojem prvem četrtfinalu na članskih profesionalnih turnirjih je po vsega uri igre s 6-0 6-0 domov poslala 18-letno Japonko Takamuro SATSUKI (WTA 681). Nika je tudi tokrat odlično servirala in nasprotnici na svoj servis oddala le 14 točk. Na koncu je bila v skupnem številu osvojenih točk boljša s 56-26, kar najleše pokaže razmerje moči na igrišču.

Zagotovo pa jo veliko težje delo čaka v polfinalu, kjer bo njena nasprotnica leto dni starejša Rusinja, 18-letna Amina ANSHBA, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-0 izločila našo Veroniko ERJAVEC. Ruska levičarka, ki igra na obeh straneh dvoročno, je bila leta 2016 na 6.mestu mladinske svetovne teniške lestvice, zaenkrat pa ji gre odlično tudi v članski konkurenci saj je prejšnji teden osvojila turnir v Antalyi, še teden prej pa je bila na istem prizorišču finalistka. Na zadnjih trinajstih tekmah je zabeležila 12 zmag in le en poraz. Toda tudi Radišičeva ima za sabo odlično serijo z nizom 9-1, pri čemer je pet zmag dosegla v kvalifikacijah, štiri pa v glavnem turnirju. TUKAJ.

Dalila Jakupović v Shenzhenu končala z nastopi

bm, 16.03.2018

Dalila JAKUPOVIĆ se je na ITF turnirju (60.000 $) v Shenzhenu uvrstila v drugi krog, kjer je z nastopi med posameznicami končala.

V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagala uzbekistansko kvalifikantko Sabino SHARIPOVO. Srečanje je trajalo uro in sedemnajst minut.

V drugem krogu je igrala s 3. nosilko, 19-letno Slovakinjo Viktorijo KUZMOVO, 113. igralko lestvice WTA, ki je srečanje bolje odprla in prvi niz dobila s 6-4. Nato je sledila prekinitev zaradi dežja, v nadaljevanju pa je Jakupovićeva najprej izid izenačila na 1-1, v tretjem nizu pa z breakom povedla z 2-0. Prednosti ni obdržala, saj je že naslednji začetni udarec izgubila , nato pa še enega v peti igri in zaostala z 2-3. Za konec je izgubila še servis v deveti igri in Kuzmova je tretji niz dobila s 6-3. Končni izid se je po dveh urah in pol igre glasil 6-4 5-7 6-3 v korist Slovakinje.

Je pa tako kot prejšnji teden v Zhuhaju tudi ta teden polfinalistka v konkurenci dvojic. S soigralko Priscillo HON sta v četrtfinalu s 6-4 4-6 10-2 premagali Tajko Shu-Ying HSIEH in Kitajko Qiu Yu YE, tudi tokrat pa sta izgubili polfinale. S 6-3 6-4 sta ju premagali Rusinja Anna KALINSKAYA in Slovakinja Viktoria KUZMOVA. TUKAJ.

Blaž Kavčič končal reprezentančno kariero

bm, 15.03.2018

Blaž Kavčič je sporočil, da po 12 letih končuje reprezentančno kariero. Kot ključni razlog je v sporočilu za javnost navedel konstantne poškodbe, ki so ga prisilile, da nastope načrtuje bolj racionalno.

Kavčič je za slovensko reprezentanco v Davisovem pokalu zaigral na 22 dvobojih in odigral 33 tekem, na katerih je dosegel 22 zmag. V zadnjih letih so bili nastopi zaradi poškodb redkejši.

"Ni lahko sprejeti tako pomembne odločitve. Vendar, pred dnevi sem dopolnil 31 let, je seznam poškodb in operacij že zelo dolg. Moram poslušati svoje telo in občutke. Vse želim podrediti temu, da bom ostal nepoškodovan. Upam, da bo telo služilo in da odigram še kakšno sezono v celoti. Tekem za Davisov pokal sicer ni veliko, dve do tri na leto, vendar je temu treba precej prilagajati urnike, potovanja in podlage. Skupaj s pripravami in potem prilagajanjem nazaj na turnejo gre hitro nekaj tednov. V mojem primeru, ko že zadnjih pet let niti ene sezone nisem odigral v celoti, ima to potem viden vpliv. V prihodnjih letih, kolikor mi jih je še namenjeno, da igram tenis na najvišjem nivoju, želim urnik prilagajati samo še svojemu zdravju," je še pojasnil trenutno 116. igralec sveta.
Prvič je Kavčič za reprezentanco nastopil leta 2006, star 19 let, in že na svojem debiju dosegel zmago na tekmi z Alžirijo. Uspešen je bil tudi v svoji zadnji tekmi med posamezniki lani proti Monaku v Mariboru.

Največja želja v Davisovem pokalu se mu ni uresničila, saj si je želel nastop s Slovenijo v svetovni skupini. "Vedno sem si želel, da bi enkrat zaigrali proti eni najmočnejših reprezentanc v polnih Stožicah. Žal se to ni uresničilo. V Davisovem pokalu treba imeti tudi nekaj sreče z žrebom in potem v tistem trenutku zbrati tudi najmočnejšo ekipo. Sem zelo čustven igralec na igrišču in ko igraš za barve svoje države, se pri meni to še potencira. Vedno, brez izjeme, sem dal na igrišču vse od sebe in iskreno sem hvaležen vsem navijačem in partnerjem, ki so to prepoznali, ki so me podpirali in me še vedno podpirajo," še pravi igralec, ki ga v naslednjih tednih čakajo turnirji serije challenger na Kitajskem.

TUKAJ.

Nik Razboršek izločil 1. nosilca v Poreču in se uvrstil v četrtfinale, tu pa tekmo po prvem nizu predal

bm, 15.03.2018

Izvrsten rezultat je na turnirju serije Futures v Poreču (15.000 $) dosegel Nik RAZBORŠEK. Potem, ko se je v glavni turnir prebil iz kvalifikiacij, kjer je v treh tekmah nasprotnikom oddal vsega štiri igre in je v prvem krogu v treh nizih izločil Nemca Sebastiana Prechtela je v drugem krogu s 7-6(6) 6-4 izločil še prvega nosilca turnirja, 21-letnega Čeha Zdeneka KOLARJA, 226. igralca lestvice ATP in se uvrstil v četrtfinale. Srečanje je trajalo dve uri in enajst minut, Nik pa je nasprotniku petkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil štirikrat. Na koncu je bil za enajst točk boljši (92-81).

Kot kaže je težka serija tekem pustila tudi posledice, saj je moral Razboršek četrtfinalno srečanje po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in po štiridesetih minutah igre, zaradi poškodbe aduktorja predati. Kljub temu je nekaj kasneje stisnil zobe in nastopil v polfinalu dvojic, a sta s Tomom KOČEVARJEM DEŠMANOM morala premoč priznati 2. nosilcema Ekvadorcu Gonzalu ESCOBARJU in Brazilcu Brunu SANTANNI. Slednja sta zmagala s 6-3 7-5.

Na istem turnirju je po uspešnih kvalifikacijah, po Kočevarju Dešmanu, izpadel tudi Mike URBANIJA. V drugem krogu ga je s 6-1 6-4 premagal 19-letni Madžar Mate VALKUSZ, leta 2016 prvi mladinec sveta, na lestvici ATP pa trenutno na 735.mestu.

TUKAJ.

Nika Radišič in Veronika Erjavec četrtfinalistki turnirja v Antalyi

bm, 15.03.2018

Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC sta se na ITF turnirju (15.000 $) v Antalyi uvrstili v četrtfinale.

Za Niko je v tretjem nastopu na profesionalnih turnirjih to prvi četrtfinale. V drugem krogu je brez težav, ob odličnem serviranju, s 6-2 6-3 premagala romunsko kvalifikantko, 22-letno Teodoro STINGA (1131). Nika je izgubila en svoj začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela štirikrat. Srečanje je trajalo uro in šest minut, Radišičeva pa je osvojila 21 točk več od nasprotnice. Skupaj je doslej na članskih turnirjih ITF odigrala 13 tekem in zabeležila kar 11 zmag.

Na istem turnirju se je v četrtfinale uvrstila tudi Veronika ERJAVEC, ki je igrala s Švicarko Xenio KNOLL. V tesnem obračunu je za zmago s 4-6 6-4 6-4 potrebovala dve uri in štirideset minut. K zmagi ji je izdatno pogala tudi 25-letna Švicarka, ki je naredila kar 12 dvojnih napak, svoj servis pa izgubila 11 krat. Veronika ga je izgubila enkrat manj. V naslednjem krogu jo čaka težek obračun z 18-letno Rusinjo Amino ANSHBA, lani šesto mladinko sveta, ki je osvojila turnir v Antalyi prejšnji teden, še teden prej pa je bila finalistka. TUKAJ.

Na turnirju TE v Vrsarju Ela Nala Milić v polfinale, poraz Luke Albrehta in Ane Tare Praček

bm, 15.03.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let v Vrsarju se je Ela Nala MILIĆ uvrstila v polfinale. Milićeva je na turnirju zaenkrat razred zase saj je v uvodnih štirih krogih nasprotnicam oddala vsega šest iger. Tudi v četrtfinalu je gladko zmagala. S 6-0 6-1 je premagala Italijanko Beatrice ZUCCA in bo zdaj igrala z Romunko Mario Theodoro STANCESCU.

V četrtfinalu je nastopila tudi Ana Tara PRAČEK, ki je tesno, s 5-7 6-1 2-6 izgubila z Rusinjo Ekaterino PERELYGINO.

Pri dečkih je v tretjem krogu izpadel naš zadnji predstavnik Luka ALBREHT. S 6-1 6-3 ga je izločil Nemec Sergej TOPIC.

Pri deklicah so v tretjem krogu izgubile Zala VNUK, Neža ROGL in Lija MUMLEK, katero je v slovenskem obračunu s 6-0 6-1 izločila Milićeva. Pri dečkih so v drugem krogu z nastopi končali Blaž ŠTEBLAJ, Marko POŽONEC in Marko RETELJ.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstili Ela Nala MILIĆ in Tinkara VRANIČAR, ki sta nato srečanje predali, pri dečkih so bili četrtfinalisti Mak MIKOVIČ in Žiga ŠVEC ter Klemen ŠKORJANC, ki je igral v paru s Ognjenom JAGROVIČEM. Odlično sta zaigrala Mikovič in Švec in se uvrstila v polfinale.

Na fotografiji Ela Nala Milić TUKAJ.

Blaž Kavčič in Blaž Rola nista uspela preskočiti prvega kroga v Shenzhenu

bm, 15.03.2018

V kitajskem Shenzhenu je bila ta teden prava mala slovenska odprava, saj sta na turnirju ATP Challenger nastopila Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA, na ženskem ITF turnirju pa Dalila JAKUPOVIĆ. Žal tokrat Shenzhen ni bilo srečno mesto za naše predstavnike. Vsi trije so se namreč hitro poslovili.

Blaž ROLA je v uvodnem nastopu igral s 5. nosilcem, 28-letnim Nemcem Yannickom MADENOM, 136. igralcem lestvice ATP in po uri in dvajsetih minutah igre izgubil z 2-6 3-6. Blaž ni bil razpoložen za igro, še posebej je imel težave z osvajanjem točk na svoj drugi začetni udarec, katerega izkoristek je imel samo 32 %, kar je Nemec izkoristil in mu kar štirikrat odvzel servis. Blaž si je priigral tri priložnosti za break a ni izkoristil nobene.Končno razmerje osvojenih točk je bilo 59-41.

Blaž KAVČIČ je srečanje s 27-letnim Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM začel v sredo, dokončal pa ga je danes in izgubil.

Tekma je bila v sredo v tretjem nizu pri izidu 3-2 v korist Blaža zaradi dežja prekinjena. Prvi niz je sicer dobil Ignatik s 7-6(3), drugega pa Kavčič s 6-3. V tretjem nizu je Blaž z breakom povedel s 3-1 in serviral za prednost 4-2, ko je bila tekma pri izidu 3-2 in deuce prekinjena. Prekinitev je koristila Ignatiku, ki je bil v sredo v drugem in na začetku tretjega niza izjemno nervozen in nezanesljiv, nadaljeval pa je tako kot je srečanje začel, zelo zanesljivo in Blažu takoj odvzel začetni udarec, v osmi igri pa še naslednjega in s tem srečanje odločil v svojo korist. Končni izid se je po dveh urah in štiriinštiridesetih minutah igre glasil 7-6(3) 3-6 6-3. Blaž je tako izgubil še deseto tekmo od odigranih dvanajstih, na lestvici ATP pa bo izgubil okrog 10 mest, saj je bil lani v Shenzhenu finalist. Naslednjo priložnost bo imel prihodnji teden v Qujingu. TUKAJ.

Nika Radišič in Veronika Erjavec v drugi krog Antalye, Mike Urbanija in Nik Razboršek uspešna v Poreču

bm, 14.03.2018

Naši mladi igralki Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC sta se na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) uvrstili v drugi krog glavnega turnirja.

Radišičeva, ki se je uspešno prebila skozi kvalifikacije je odlično nastopila tudi v prvem krogu glavnega turnirja in s 7-5 6-2 izločila dve leti starejšo, 19-letno Čehinjo Magdaleno PANTUCKOVO, 633. igralko lestvice WTA. Radišičeva je dobro servirala, nasprotnici odvzela servis petkrat, sama ga je izgubila le dvakrat.Po uri in tričetrt igre je bila v osvojenih točkah boljša s 77-60.

Odlično je nastope začela tudi Veronika ERJAVEC, ki je v glavni turnir uvrščena neposredno, saj na lestvici WTA trenutno zaseda 977. mesto. Njena nasprotnica je bila leto dni mlajša, 17-letna igralka iz Srbije Aleksandra STANKOVIĆ, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Erjavčeva je bila izrazito boljša in je zmagala s 6-0 6-1, po dobri uri igre.

Na moškem Futuresu v Poreču )15.000 $) so se trije naši igralci prebili skozi kvalifikacije in se uvrstili v glavni žreb. Mike URBANIJA je uspešne kvalifikacije nadgradil z zmago v prvem krogu glavnega turnirja, kjer je s 7-5 2-6 6-4 premagal 6. nosilca, Hrvata Mateja DELIĆA.

V prvem krogu je bil uspešen tudi Nik RAZBORŠEK, ki se je meri z Nemcem Sebastianom PRECHTLOM in zmagal s 6-1 4-6 6-4.

Ni pa uspela uvrstitev v drugi krog glavnega turnirja Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, katerega je s 6-3 6-3 izločil 5. nosilec, Ekvadorec Gonzalo ESCOBAR.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač nastope v Indian Wellsu končali v četrtfinalu

bm, 14.03.2018

Četrtfinale je bil zadnja postaja na turnirju WTA v Indian Wellsu za obe naši poredstavnici, ki sta nastopali v konkurenci dvojic. Obe sta namreč četrtfinalno srečanje izgubili. Andreja KLEPAČ in Maria Jose MARTINEZ SANCEZ sta imeli v srečanju z Gabrielo DABROWSKI in Yifan XU zmago na dosegu roke, a sta jo izpustili v podaljšani igri tretjega niza, v kateri sta že zaostajali s 5-8, a nato dobili štiri točke zapored in povedli z 9-8 ter imel meč žogo, ki je nista izkoristili, kot tudi ne naslednje pri izidu 10-9. Ponujeno priložnost sta izkoristili nasprotnici, dobili tri točke zapored in slavili s 7-6(7) 5-7 12-10.

Manj možnosti sta imeli Katarina SREBOTNIK in Vania KING, ki sta samo na začetku srečanja držali stik s Su- Wei HSIEH in Barboro STRYCOVO. Slednji sta od izida 4-4 izgubili le še eno igro in zanesljivo slavili s 6-4 6-1. Četrtfinalistke so v žep pospravile po 27.000 $ in 215 WTA točk. Naslednja postaja bo Miami priohodnji teden. TUKAJ.

Mladi slovenski igralci in igralke na turnirju Tennis Europe v Vrsarju

bm, 13.03.2018

Potem, ko so z nastopi na moškem Futuresu v Vrsarju končali moški, so igrišča zasedli mladi igralci in igralke na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let.

Dečki so odigrali tekme prvega in dve srečanji drugega kroga, dvakrat pa je bil uspešen Luka ALBREHT, ki se je uvrstil v tretji krog. V drugem je s 6-3 6-1 premagal Italijana Alessandra MEA. V prvem krogu je Marko RETELJ s 6-1 6-1 premagal Italijana Daniila GANUSEVYCHA GOTTARDA, Marko POŽONEC je s 6-4 6-2 izločil Italijana Andreo ZANINIJA, Blaž ŠTEBLAJ pa s 6-2 6-0 Francoza Teva ARDILLONA. Izgubili so Klemen ŠKORJANC, Žiga ŠVEC, Matic HRIBAR in Mak MIKOVIČ.

Pri deklicah so odigrali tekme prvega in drugega kroga, v tretji krog pa so napredovale Ela Nala MILIĆ, ki je s 6-1 6-2 premagala Rusinjo Nairo GEVORKIAN, Lija MUMLEK je bila s 6-0 6-2 boljša od Italijanke Chiare BARTOLI, Zala VNUK je s 6-4 4-6 6-3 premagala Italijanko Isabello ORONI, Ana Tara PRAČEK pa z 2-6 6-1 6-4 Italijanko Anastasio BERTACCHI. Izpadle so Maribel KRIŽAJ, Neža ROGL, Ana THALER, Tinkara VRANIČAR, Katarina Stefanija MRVAR in Nika PERIČ. TUKAJ.

Nika Radišič v glavni turnir v Antalyi, Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija in Nik Razboršek v glavni turnir v Poreču, poraz Anžeta Arha v Hammametu

bm, 13.03.2018

Nika RADIŠIČ se je tudi na drugem ženskem turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ v Antalyi uvrstila v glavni turnir. V prvem krogu je najprej s 6-1 6-3 premagala romunsko vrstnico Andreeo VELCEA, v drugem krogu pa je bila s 6-3 6-2 boljša od 17-letne Ukrajinke ViktorIie DEMA, trenutno 42. mladinke sveta za katero je to prav tako drugi nastop v Antalyi in še drugi poraz v kvalifikacijah. Nika je za uvrstitev v glavni turnir igrala s 16-letno Turkinjo Ilay YORUK in brez težav zmagala s 6-1 6-4.

Na dobri poti proti glavnemu turnirju so tudi naši fantje na Futuresu v Poreču (15.000 $). V finale kvalifikacij so se uvrstili Mike URBANIJA, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK. Vsi trije so se do finala kvalifikacij prebili brez težav in brez izgubljenega niza.

V tretjem krogu je izgubil Aljaž FUGINA, že v drugem pa Matic ZAPLOTNIK.

Naši fantje so bili uspešni tudi v finalu kvalifikacij in so se vsi trije uvrstili v glavni žreb. V zadnjem krogu je Tom s 6-3 3-6 6-4 premagal Hrvata Denija ŽMAKA, Urbanija je bil s 6-3 6-0 boljši od Nemca Flemminga PETERSA, Razboršek pa je s 6-0 6-0 odpravil Italijana Tommasa DAL SANTA. Še največ dela je v kvalifikacijah imel Kočevar Dešman, Razboršek je nasprotnikom oddal vsega 4 igre, Urbanija pa le 8 iger.

Na moškem Futuresu (15.000 $) v Hammametu je s posebnim povabilom nastopil Anže ARH. Žal priložnosti ni izkoristil saj je moral v prvem krogu premoč priznati nemškemu kvalifikantu, 23-letnemu Nicu MERTENSU. TUKAJ.

Blaž Rola v glavni turnir Shenzhena, na Kitajskem tudi Kavčič in Jakupovićeva

bm, 12.03.2018

Blaž ROLA je v kvalifikacijah Shenzhena (75.000+H) dosegel še tretjo zmago in se uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-3 6-4 premagal 22-letnega Italijana Gianluigija QUINZIJA. Blaž je odlično serviral, izkoristek prvega servisa je imel 85, drugega pa 67 % tako da je z lahkoto zadržal svoj začetni udarec, nasprotnik pa si je v srečanju priigral le eno priložnost za break.

Blaž se je v glavnem turnirju pridružil Blažu KAVČIČU, ki bo v prvem krogu igral s 27-letnim Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM, 190. igralcem lestvice ATP. Kavčič in Ignatik sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2015, ko je bil v Prostejovu v treh nizih boljši Belorus.

Nasprotnik Blaža ROLE v prvem krogu bo 5. nosilec, 28-letni Nemec Yannick MADEN, 136. igralec lestvice ATP. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Leta 2016 je v Perrugi slavil Rola.

V Shenzhenu bo na ženskem turnirju ITF (60.000 $) nastopila tudi Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu se bo pomerila s 23-letno Uzbekistanko Sabino SHARIPOVO, 223. igralko lestvice WTA, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. To bo njuno tretje medsebojno srečanje. V letu 2017 sta se pomerili dvakrat, obakrat pa je bila boljša Jakupovićeva. TUKAJ.

Najmlajši so ta konec tedna izkušnje nabirali v Ljubljani

bm, 12.03.2018

V Ljubljani so nastopili najmlajši igralci in igralke, ki so se merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 let. V soboto so zmagali: mini tenis deklice - Nika MATEVŽIČ BAŠELJ (Maja), mini tenis dečki - Aljaž ŠTOR (ŠD_LOK), midi tenis deklice - Maja STOPAR (Ol-Lj), midi tenis dečki - Mihael KUŠAR (MaxLj), tenis do 10 let dečki - Maksim DESPOTOVIČ (Tk-CC), tenis do 10 let deklice - Zala BIZJAK (Celje), tenis do 11 let dečki - Svit SULJIČ (Tabre), tenis do 11 let deklice - Eva ŠIFRER (Medvode). TUKAJ.

Zmagovalci OP 14A Lun Obrul, Petja Drame in 14 B Noel Gajič Srimac

bm, 12.03.2018

Na OP do 14 let v Celju sta se v A turnirju v finale uvrstila domačin 1. nosilec Lun OBRUL (Celje) in 3. nosilec Aljaž KIRBIŠ (Radomlje). Obrul je v polfinalu s 6-0 6-1 premagal 4. nosilca Matica KRIŽNIKA (Tk-CC), Kirbiš je bil v drugem polfinalu s 6-0 6-3 boljši od Joba JAPLJA (TkMed).

V finalu je Obrul potrdil mesto prvega nosilca turnirja in trenutno 1. igralca lestvice TS do 14 let ter zanesljivo zmagal z rezultatom 6-3 6-2.

B turnir je v Mariboru osvojil Noel GAJIČ SRIMAC (MaxLj). V finalu je s 6-0 6-0 premagal Jureta BOŽIČA (ŽtkMb).

Na turnirju deklic sta bili finalistki 1. nosilka Petja DRAME (ŽtkMb), ki je bila na turnirju razred zase saj je nasprotnicam skupaj oddala vsega šest iger in 2. nosilka Ana LANIŠEK (Radom). Drametova je v polfinalu brez izgubljene igre s 6-0 6-0 premagala Ulo JAMAR (Tc-Lj), v spodnji polovici žreba pa je zanesljivo prišla do finala Laniškova, ki je s 6-3 6-2 premagala Lano EGART (Tr-Kr), edino nepostavljeno polfinalistko.

V finalu je Drametova premagala Laniškovo s 6-1 6-3. S tem nadaljuje izjemno rezultatsko serijo saj je osvojila zadnja štiri odprta prvenstva v starostnih kategorijah do 14 in 16 let na katerih je nastopila. TUKAJ.

Ema Horvat zmagovalka OP 18 v Ljubljani, v Mengšu najboljši Tim Tekavec

bm, 12.03.2018

Na OP 18 za fante v Mengšu so v nedeljo odigrali četrtfinalna in polfinalna srečanja, danes pa je bil na sporedu finalni obračun med Timom TEKAVCEM in Enejem BERGHAUSOM. V izenačenem srečanju je bil s 5-7 7-6(5) 6-0 boljši Tekavec.

Tudi v nedeljo smo spremljali napete obračune in dober tenis, v polfinale pa so se uvrstili 1. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v četrtfinalu s 6-1 7-6(5) premagal 8. nosilca Dana TROŠTA SLAPNIKA (Maja), 7. nosilec Tristan Lukas NICKEL KOŽELJ (Radom) je bil s 6-7(1) 7-5 6-0 boljši od Simona JAVORŠKA (Maja), nepostavljeni Nik JURJEVČIČ (Ltc) je s 4-6 6-3 7-6(6) premagal 4. nosilca Davida CEPAKA (Koper), še z najmanj težavami pa je v polfinale napredoval Enej BERGHAUS (ŽtkMb), ki je s 6-4 6-2 izločil 6. nosilca Jovana ILIĆA (Ltc).

V polfinalu je nato Tekavec s 6-3 6-3 izločil Koželja Nickla, Berghaus pa s 6-3 6-3 Jurjevčiča.

Na turnirju deklet sta se v finalu pomerili 1. nosilka Ema HORVAT (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 4-6 6-0 6-0 premagala Zojo ŠTRUKELJ (ŠtkVe), in 4. nosilka Alja BELINGER (Tr-Kr), ki je bila v drugem polfinalu s 3-6 6-2 7-6(4) boljša od nepostavljene Zale ULE (Koper).

V finalu je s 6-2 6-2 slavila Ema HORVAT.

Belingerjeva je v četrtfinalu s 6-1 6-4 premagala Mio KUKOVIČ (ŽtkMb), Zuletova je bila s 6-4 6-1 boljša od Mete MARENK (TkMed).

Nekaj fotografij iz turnirja v Mengšu si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Rola v finale kvalifikacij Shenzhena, tri slovenske zmage tudi v kvalifikacijah Futuresa v Poreču, Nika Radišič uspešna v kvalifikacijah Antalye

bm, 11.03.2018

Blaž ROLA in Blaž KAVČIČ ta teden nastopata na ATP Challengerju v Shenzhenu (75.000 $+H). Kavčič je uvrščen v glavni turnir, v katerem je 3. nosilec in se bo v prvem krogu pomeril z Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM.

Rola je moral v kvalifikacije v katerih je prav tako 3. nosilec, začel pa jih je z zmagama. V prvem krogu je s 7-5 6-2 premagal 20-letnega Italijana Andreo PELLEGRINA (ATP 353), v drugem krogu je bil boljši tudi od 23-letnega Latvijca Martinas PODZUSA. Srečanje je dobil po dveh urah igre z rezultatom 7-5 7-6(4). V drugem nizu je zaostajal z 2-4 a je prednost nasprotnika izničil in v podaljšani igri zanesljivo slavil. Na koncu je bil boljši za 10 točk, nekaj težav pa je imel z drugim servisom, ki ga je izkoristil v samo 34 %, a je bil odličen prvi servis (80 %) tokrat dovolj za zmago. V finalu kvalifikacij bo njegov nasprotnik 22-letni Italijan Gianluigi QUINZI, 280. igralec lestvice ATP, tako kot Rola levičar, kateremu pa prehod iz mladinske konkurence v člansko ni najbolje uspel. Quinzi je bil namreč odličen mladinec, leta 2013 prvi mladinec sveta, tudi zmagovalec Wimbledona, v članski konkurenci pa se ne znajde in še ni osvojil pomembnejšega turnirja. Doslej se lahko pohvali le z 11. zmagami na turnirjih najnižjega ranga, Futuresih.

V Poreču se je s kvalifikacijami začel naslednji iz serije moških Futuresov, ki vsako leto v tem delu Evrope naznanjajo začetek peščene sezone. Rovinjski našim igralcem ni prinesel veliko veselja, rezultate bodo zdaj poskušali izboljšati v Poreču. V kvalifikacijah nastopa 114 igralcev, za uvrstitev v glavni turnir, kamor napreduje 8 igralcev, pa potrebujejo kar štiri zmage. Od Slovencev so v žrebu na mestu prvih treh nosilcev Nik RAZBORŠEK, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA, ki so bili v prvem krogu prosti, Urbanija pa je že odigral tekmo drugega kroga in s 6-4 6-0 premagal Italijana Andreo FIORENTINIJA ter se uvrstil v tretji krog. V prvem krogu sta zmagala Aljaž FUGINA in Matic ZAPLOTNIK, previsoka ovira pa je bil prvi krog za Grego BOHA, Roka KOMCA in Miho OKORNA.

Na žensakem ITF turnirju v Antalyi še drugi teden nastopa Nika RADIŠIČ. Tudi tokrat začenja v kvalifikacijah in z zmago. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-3 premagala 17-letno Romunko Andreoo VELCEA, solidno mladinko (ITF 181), ki tako kot Radišičeva lovi točke na prvih profesionalnih turnirjih. TUKAJ.

Andreja Klepač in Katarina Srebotnik v četrtfinalu turnirja dvojic v Indian Wellsu

bm, 11.03.2018

Andreja KLEPAČin Katarina SREBOTNIK sta se uvrstil v četrtfinale WTA turnirja dvojic v Indian Wellsu. Klepačeva in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ sta v uvodnem nastopu s 6-4 6-0 premagali Belgijko Kirsten FLIPKENS in Srbkinjo Nino STOJANOVIĆ. V drugem krogu sta igrali z Američanko Raquel ATAWO in Nemko Anno Leno GROENEFELD in tudi to srečanje dobili. Zmagali sta v manj kot uri igre s 6-0 6-3. V četrtfinalu bosta igrali s tretjima nosilkama Kanadčanko Gabrielo DABROWSKI in Kitajko Yifan XU.

V četrtfinale se je danes uvrstila tudi Katarina SREBOTNIK, ki tokrat igra z Američanko Vanio KING. V prvem krogu sta bili s 6-3 4-6 14-12 boljši od Lyudmyle KICHENOK in Alle KUDRYAVTSEVE, v drugem pa sta z manj težav opravili s 6. nosilkama Barboro KREJCIKOVO in Katerino SINIAKOVO. Zmagali sta s 6-3 7-5. Četrtfinalni nasprotnici še čakata. TUKAJ.

Na OP 14 za dečke in deklice kar nekaj presenečenj, v Ljubljani so nastopili tudi najmlajši

bm, 10.03.2018

V Mariboru in Celju poteka OP do 14 let za dečke in deklice. Dečki nastopajo v Celju, kjer so se v četrttfinale uvrstili 1. nosilec Lun OBRUL, Franc Jakob KAVŠEK, ki je v drugem krogu s 6-3 7-5 izločil 8. nosilca Mika MIKOVIČA, Matic KRIŽNIK, Tim KUŠTER, ki je bil z 2-6 6-1 6-2 boljši od 7. nosilca Janija RETLJA, Jaka GOLOB, Aljaž KIRBIŠ, Job JAPELJ in David ČERNE, ki je pripravil največje presenečenje in s 6-2 6-2 domov poslal 2. nosilca Maja PREMZLA.

Na B turnirju dečkov so se v polfinale uvrstili Noel GAJIČ SRIMAC (MaxLj), Marek GROŠELJ SISAN (Tk Net), Jure BOŽIČ (ŽtkMb) in Nejc VRABL(ŽtkMb).

Pri deklicah so četrtfinalistke 1. nosilka Petja DRAME, ki tako kot 2. nosilka Ana LANIŠEK v uvodnih dveh krogih ni oddala nobene igre, Ivona AHČAN, ki je v najtesnejšem obračunu prvega kroga s 6-0 4-6 6-4 premagala Špelo SEDEJ, Eva UHAN MULLER, Ula JAMAR, Katarina JANKOVIČ, ki je s 6-2 6-2 izločila 8. nosilko Rebeko GNEZDA, Lana EGART, ki je s 6-3 6-7(5) 6-3 premagala 4. nosilko Anamari ŽNUDERL in Monika KAVČIČ.

TUKAJ.

Na OP 18 za fante in dekleta znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 10.03.2018

V Menšu in Ljubljani poteka OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

V Ljubljani so se pri dekletih v četrtfinale uvrstile Ema HORVAT, Gaja Katerina TURK, Zoja ŠTRUKELJ, Lana STEFANOVIČ, Mia KUKOVIČ, Alja BELINGER Meta MARENK in Zala ULE.

Izjemno zanimive in izenačene obračune smo spremljali pri fantih, ki nastopajo v Mengšu. V četrtfinale so se uvrstili 1. nosilec Tim TEKAVEC, ki je s 7-5 3-6 in 6-4 v kakovostnem srečanju premagal Mariborčana Boruta ŠRAJA, Simon JAVORŠEK, ki je s 7-5 6-1 izločil 3. nosilca Klemna TAŠNERJA, Lukas-Tristan NICKEL KOŽELJ, ki je po dveh urah in dvajsteih minutah v še enem izenačenem obračunu s 7-5 7-6(7) strl odpor Patrika KUMRA ŠPEGLA, Nik JURJEVČIČ je v dveh podaljšanih nizih s 7-6(3) 7-6(3) premagal 5. nosilca Jošta PLESTENJAKA, manj težav pa so z napredovanjem imeli David CEPAK, Jovan ILIĆ in Enej BERGHAUS. TUKAJ.

Ta konec tedna pestro na domačih igriščih

bm, 09.03.2018

Ta konec tedna bo pestro na domačih teniških igriščih saj bomo spremljali OP do 14 in do 18 let, skupaj bo nastopilo 171 igralcev in igralk ter nastope najmlajših v kategoriji 8-11 let.

Najmlajši bodo tekmovali v Ljubljani, nekoliko starejše gostita Maribor in Celje, najstarejši pa bodo moči merili v Mengšu (fantje) in v Ljubljani (dekleta).

Z nastopi so v kvalifikacijah OP do 18 let v Mengšu opravili fantje.Nastopilo je 24 igralcev, uspešni pa so bili Aljaž JERAN, TomažMOLE, Jaka ŽAKELJ PROTIČ, Gašar TURKOVIČ-ŽIMBREK, Luka PLANINC, Fran-Gordan MILEUSNIČ, Simon JAVORŠEK in Žiga BRADAŠKA. Sicer je na turnir prijavljenih 48 igralcev, najvišje uvrščen prijavljen igralec je Tim TEKAVEC, ki zaseda 6. mesto. Kako pridete do dvorane v Mengšu poglejte TUKAJ

Pri dekletih je prijavljenih 28 igralk. Najvišje uvrščena igralka na lestvici TS je Ema HORVAT, ki zaseda 7. mesto

Na A turnirju dečkov v Celju je prijavljenih 46 igralcev, turnir pa je zelo močno zaseden saj bodo z izjemo dveh nastopili vsi preostali iz prve deseterice lestvice TS na čelu s 1. igralcem Lunom OBRULOM. Dečki so v petek odigrali kvalifikacije, v glavni turnir pa so se uvrstili Nejc ŠKORJANC, Miha BAJŽELJ, Leon MIKLAUŽIČ, Benjamin BORLINI, Kal GORNIK, Daniil SYDORCHUK, Mak MIKOVIČ in Mark BOLE. Na B turnirju je prijavljenih 11 igralcev.

Deklice nastopajo v Mariboru, tudi tu bodo na igriščih razen prvih dveh vse ostale najboljše slovenske igralke v tej starostni kategoriji na čelu z domačinko Petjo DRAME.

Rezultate iz turnirja do 14 let lahko spremljate v živo TUKAJ.

Dalila Jakupović in Nika Radišič končali z nastopi

bm, 09.03.2018

Dalila JAKUPOVIĆ je nastope med posameznicami na ITF turnirju v Zhuhaju (60.000 $) končala v četrtfinalu. Igrala je s 15-letno Marto KOSTYUK, Ukrajinko, ki kreira vrh mladinskega svetovnega tenisa, letos se je na OP Avstralije uvrstila v tretji krog, v Burnieju je osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 60.000 $, na letvici WTA pa zaseda visoko 175. mesto in izgubila s 3-6 5-7. Srečanje je trajalo uro in pet minut, Kostyukova je dosegla pet, Jakupovićeva tri breake, v končnem seštevku pa je Ukrajinka osvojila 15 točk več od Jakupovićeve (71-56).

Jakupovićeva je nastopila še v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralko Priscillo HON v polfinalu pomerili z Japonko Nao HIBINO in Črnogorko Danko KOVINIĆ. Slednji sta bili boljši z rezultatom 5-7 6-2 10-5.

Nika RADIŠIČ na profesionalnih teniških turnirjih ostaja pri eni zmagi v glavnem žrebu. Na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) je v drugem krogu morala premoč priznati 1. nosilki, 23-letni Turkinji Basak ERAYDIN, 172. igralki lestvice WTA. Domačinka je bila boljša s 6-2 6-2 . Srečanje je trajalo uro in pol, za Niko pa je bil usoden slabši servis, saj ga je izgubila petkrat, izkoristek prvega servisa je imela 39 in drugega 44 %, Turkinja pa je odlično servirala z izkoristkom prvega servisa 76 % in drugega 53 %. Začetni udarec je izgubila samo enkrat. Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 66-38. TUKAJ.

Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman izgubila v prvem krogu Futuresa v Rovinju

bm, 09.03.2018

V Rovinju so organizatorji po težavah z vremenom le uspeli spraviti pod streho kvalifikacije, danes pa so začeli s tekmami glavnega žreba na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $. Uvrstitev v glavni turnir sta si priigrala Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK, v finalu kvalifikacij se je poslovil Anže ARH.

Oba naša igralca sta že nastopila in nista bila uspešna.

Razboršek je igral skvalifikantom Pavelom NEJEDLYEM iz Češke in po uri in pol izgubil s 5-7 2-6.

Kočevar Dešman je igral z 8. nosilcem, Romunom Dragosem DIMO in tudi on se je moral sprijaznit s porazom. Romun je bil boljši s 7-6 (3) 6-3.

Nik RAZBORŠEK je nastopil še v polfinalu konkrence dvojic. Njegov partner je bil Madžar Peter NAGY, nasprotnika pa Španec Javier BARRANCO COSANO in Italijan Marco BORTOLOTTI. Slednja sta polfinalno srečanje dobila s 6-3 6-3. TUKAJ.

Konec posamičnih nastopov na turnirjih TE na Slovaškem in v Izraelu, Glavaševa v polfinalu konkurence dvojic

bm, 08.03.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Trnavi na Slovaškem je Miha VELIČKI izgubil srečanje tretjega kroga. S 6-4 6-7(4) 6-3 ga je premagal 11. nosilec, 15-letni Romun Sebastian GIMA (ITF 443). Med dekleti je v drugem krogu izpadla Sheila GLAVAŠ od katere je bila s 7-5 6-3 boljša 16-letna Romunka Reka ZADORI, 3. nosilka turnirja deklet.

V konkurenci dvojic ostaja v igri Sheila, ki se je s soigralko Katarino KUZMOVO, s katero sta 4. nosilki, uvrstila v četrtfinale. Igrali sta z Rusinjo Mayyo GORBUNOVO in Bolgarko Eleno TRENCHEVO ter zmagali s 6-1 6-4. V polfinalu se bosta pomerili s 1. nosilkama Milico BOJIĆ iz Bih in Čehinjo Vaneso NIKOLOVOVO.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Tel Avivu je v četrtfinalu izpadel Tristan FLANDER. S 6-0 6-1 ga je izločil domačin, 29. igralec lestvice Tennis Europe in 1. nosilec turnirja, Ron ELLOUCK. V konkurenci dvojic pa se je Tristan s soigralcem Jonahom GETHINOM iz Hong Konga uvrstil v finale. V polfinalu sta s 6-4 6-3 izločila druga nosilca, Romuna Dragosa Nicolaa CAZACUJA in Roberta GUNO. TUKAJ.

Dalila Jakupović v četrtfinale Zhuhaja, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v Indian Wellsu

bm, 08.03.2018

Dalila JAKUPOVIĆ nastopa na ženskem turnirju ITF v Zhuhaju (60.000 $). Danes je odigrala tekmo drugega kroga z Italijanko Jasmine PAOLINI in zmagala s 6-4 7-5 ter se uvrstila v četrtfinale. Srečanje, ki je bilo prekinjeno zaradi dežja, je trajalo uro in 50 minut, Jakupovićeva pa je zelo dobro servirala, ob šestih asih je imela izkoristek prvega začetnega udarca 62 in drugega 56 %. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat. Na koncu je bila boljša za 12 točk (87-75).

V četrtfinalu bo igrala s 15-letno Marto KOSTYUK, Ukrajinko, ki kreira vrh mladinskega svetovnega tenisa, letos se je na OP Avstralije uvrstila v tretji krog, v Burnieju je osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 60.000 $, na letvici WTA pa zaseda visoko 175. mesto.

Na letošnjem turnirju serije masters v Indian Wellsu v posamični konkurenci nimamo predstavnikov, v konkurenci dvojic pa nastopata Katarina SREBOTNIK, ki igrala v paru z Američanko Vanio KING in Andreja KLEPAČ, ki tudi tokrat nastopa s Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ s katero sta osmi nosilki turnirja dvojic.

Turnir z bogatim nagradnim skladom, ki zmagovalkama v konkurenci dvojic skupaj namenja kar 440.000 $ sta Katarina in Vania začeli z zmago. V prvem krogu sta s 6-3 4-6 14-12 premagali Lyudmylo KICHENOK in Allo KUDRYAVTSEVO. TUKAJ.

Dalila Jakupović v drugi krog Zhuhaja, Nika Radišič v drugi krog Antalye, na Futuresu v Rovinju v igri za uvrstitev v glavni turnir še štirje naši igralci

bm, 07.03.2018

Dalila JAKUPOVIĆ, na lestvici WTA je trenutno kot druga Slovenka uvrščena na 171. mesto, je z zmago začela nastope na ITF turnirju (60.000 $) v kitajskem Zhuhaju. V prvem krogu je bila njena nasprotnica 27-letna Romunka Alexandra CADANTU (WTA170). Po nekaj manj kot dveh urah in pol igre je pri izidu 3-6 7-6(5) 3-0 v korist Jakupovićeve Romunka srečanje predala. Jakupovićeva se bo v drugem krogu pomerila z 22-letno Italijanko Jasmine PAOLINI (WTA 151). Slednja se je v zadnjem obdobju neuspešno preizkušala na turnirjih serije WTA, saj letos v štirih poskusih ni uspela preskočiti prvega kroga, tako da se je vrnila na turnirje serije ITF.

Jakupovićeva, ki je postala tudi uspešna igralka dvojic, na lestvici WTA v tej konkurenci zaseda 55. mesto, je s soigralko Priscillo HON iz Avstralije v prvem krogu s 6-4 6-4 premagala kitajsko dvojico GAO/XUN in se uvrstila v četrtfinale. Tu sta bili njuni nasprotnici Kitajki in sicer Yanni LIU in Meiling WANG. Jakupovićeva in Hon sta zmagali s 6-0 6-0 in se uvrstiuli v polfinale.

Še tretjo zmago je na turnirju ITF (15.000 $) v Antalyi dosegla Nika RADIŠIČ. Po dveh kvalifikacjskih zmagah je v prvem krogu glavnega turnirja v vsega 54 minutah s 6-2 6-2 premagala 19-letno ukrajinsko kvalifikantko Vlado FILINSKAYO, ki tako kot Nika še nima uvrstitve na člansko svetovno teniško lestvico. Za Niko je to drugi nastop na članskih turnirjih in prva zmaga v glavnem turnirju. Nika je nasprotnici sedemkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila trikrat, v osvojenih točkah pa je bila boljša s 54-27.

Težave z vremenom pa imajo v Rovinju, kjer še niso uspeli do konca izpeljati kvalifikacij na moškem Futuresu (15.000 $). Nastopa več kot 100 igralcev, tako da je zauvrstitev v glavni turnir potrebno zmagati štirikrat. Tekmi drugaga kroga sta danes uspešno odigrala Nik RAZBORŠEK in Aljaž FUGINA, ki bi morala danes nastopiti še enkrat v tretjem krogu. Tekmo je začel Fugina, a je bila prekinjena, tako da bosta oba nastopila v četrtek, ko nastop v tretjem krogu čaka tudi Toma KOČEVARJA DEŠMANA. Tri zmage pa je vknjižil Anže ARH in se z današnjo zmago 7-5 6-1 nad Nemcem Kaiem LASTRO uvrstil v finale kvalifikacij. Edini ki v današnjih obračunih ni bil uspešen je Tom AŠIČ KOVAČ, ki je izgubil tekmo tretjega kroga. TUKAJ.

Miha Velički v tretji krog na Slovaškem, Luka Lopatič Talan po prve izkušnje v Francijo, Tristan Flander četrtfinalist v Izraelu

bm, 07.03.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v slovaški Trnavi je v 1. krogu glavnega turnirja Miha VELIČKI s 6-3 5-7 6-1 premagal domačega povabljenca Filipa ZILKAYA. V drugem krogu je igral s 5. nosilcem, Madžarom Danielom KHINOM in tudi v drugo je bil uspešen. Zmagal je s 7-6(6) 6-0. Z zmago je nastope začela tudi Sheila GLAVAŠ, ki je s 6-7(3) 6-3 6-3 premagala domačo povabljenko, 15-letni Inez Mario KOTLIKOVO, tekmo drugega kroga pa bo igrala v četrtek. Nastopil bo tudi Velički, ki bo igral z Romunom Sebastianom GIMO, 11. nosilcem turnirja.

Uvrstitev v drugi krog ni uspela Tinu KRSTULOVIČU. V prvem krogu ga je s 7-6(7) 6-4 premagal domačin Adam ARBET. V kvalifikacijah je po predaji v prvem krogu izpadel Maj TOMAC.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v francoskem Sainte-Genevieve-Des-Bois, turnir je 1. ranga in sodi med bolj priznane turnirje v tej kategoriji, je Bor ARTNAK, ki se je v Francijo preselil iz Švedske, v prvem krogu s 6-3 6-1 premagal domačina Pierra LIEUTAUDA. V drugem krogu pa je bil zanj premočen 2. nosilec Rus Konstantin ZHZHENOV, 13. igralec Evrope, ki je bil boljši s 6-1 6-4. V kvalifikacijah sta pri dekletih nastopili Ula JAMAR in Eva MULLER UHAN in obe izgubili uvodno srečanje.

Prve turnirske izkušnje na uradnih tekmovanjih pa v Franciji nabira 10-letni Luka TALAN LOPATIČ, ki sicer trenira v Španiji. Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let tretje kategorije v Arayu je za nastop prejel posebno povabilo in ga dobro izkoristil. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagal Francoza Bastiena DANICHERJA in tako vknjižil prvo zmago na turnirjih tega ranga tekmovanja. V drugem krogu je nato izgubil. S 6-1 6-2 ga je premagal Rus Dmitry BESSONOV. Uspešen je bil tudi v prvem krogu konkurence dvojic, tudi v tej konkurenci pa je izpadel v drugem krogu.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Tel Avivu, , turnir je 2. ranga, uspešno igra Tristan FLANDER. Med posamezniki se je z dvema zmagama, v prvem krogu je s 6-2 6-1 premagal 6. nosilca Rusa Andreya KOZLOVA, v drugem pa s 6-4 6-4 domačega kvalifikanta Asafa SCHWARTZA, uvrstil v četrtfinale. Tu bo njegov nasprotnik 1. nosilec, domačin Ron ELLOUCK, 24. igralec lestvice do 14 let. Tristan je uspešen tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem Johanom GETHINOM uvrstil v polfinale.

Na fotografiji Tristan in partner v dvojicah Johan Gethin iz Hong Konga. TUKAJ.

Tudi Tamara Zidanšek prejemnica donacije s strani ITF

bm, 05.03.2018

Tudi Tamara ZIDANŠEK je na predlog TZS, tako kot Juvanova, prejela donacijo s strani mednarodne teniške organizacije ITF, a iz drugega fonda. Gre za t.i. Grand Slam Development fund, ki ga v sklad za razvoj tenisa v znesku okrog 500.000 $ vsako leto prispevajo organizatorji turnirjev za Grand Slam. Od ustanovitve v letu 1986 so tako organizatorji največjih teniških turnirjev v sklad prispevali več kot 50 mio $.

Sklad med drugim tudi z neposredno finančno pomaga igralcem in igralkam pri pokrivanju stroškov za trenerje oz. potovanja na turnirje.

Tama ZIDANŠEK je tako prejela donacijo v višini 25.000 $ z obvezo, da mora 25 % doniranih sredstev vrniti v sklad, ko oz. če se uvrsti med 100 igralk na lestvici WTA.

Sredstva so namenjena kot pomoč pri nadaljevanju razvoja profesionalne teniške igralke in za pokrivanje stroškov pri realizaciji letnega tekmovalnega programa.

Med prejemniki sredstev iz tega sklada so bili v preteklosti med drugimi tudi Simona Halep, Guga Kuerten, Grigor Dimitrov, Li Na in drugi.

TUKAJ.

Petja Drame, Lazar Miličević in Nik Gmajnar zmagovalci turnirjev OP ZALA 16 A in B

bm, 05.03.2018

V Mariboru se je končalo OP ZALA 16 za dekleta in OP ZALA 16 B za fante, v Ljubljani pa OP ZALA 16 A za fante.

Pri dekletih je vse nasprotnice pokorila in nekoliko presenetljivo turnir osvojila odlična igralka domačega teniškega kluba ŽTK Maribor, 13-letna Petja DRAME. V finalu je brez oddane igre s 6-0 6-0 premagala 8. nosilko, nekaj mesecev mlajšo Mašo VIRIANT (Radomlje). Finalistki sta na letvici TS do 14 let uvrščeni druga za drugo, Petja na tretje in Maša na četrto mesto. Na lestvici TS do 16 let pa sta zaenkrat še nizko, Viriantova na 22. mestu, Drametova pa na 64.mestu. Na turnirju sta pokazali odlične predstave, pri čemer se je Mariborčanka v četrtfinalu precej namučila s klubsko soigralko Anniko PLANINŠEK, medtem ko je Viriantova do finala nasprotnicam oddala vsega pet iger. Za Petjo, letošnjo finalistko državnega prvenstva do 14 let je bil to šele drugi nastop v starostni kategoriji do 16 let in seveda prva zmaga. Virinatova se je na turnirjih do 16 let že izkazala, pred mesecem dni je bila na istih igriščih namreč finalistka turnirja do 16 let, pred tem pa ima v tej starostni kategoriji na kontu še en četretfinale in en polfinale.

Fantje so v A turnirju nastopali v Ljubljani. Tu velikega presenečenja ni bilo, saj je turnir zanesljivo osvojil 1. nosilec in trenutno 2. igralec lestvice do 16 let Lazar MILIĆEVIĆ (Ltc). V finalu je s 6-0 6-2 premagal nepostavljenega Patrika KUMRA ŠPEGLA(ŠtkVe), 19. igralca lestvice TS, ki je na slovenskih turnirjih začel nastopati šele v zadnejm letu, pred tem pa je živel in treniral v tujini. Tudi zato njegova uvrstitev na lestvici TS, kjer je na 19. mestu, ni povsem realna in tudi njegova uvrstitev v finale ni popolno presenečenje. Miličević, ki sicer prihaja iz Srbije, trenira in živi pa v Ljubljani, zato ga na državnih prvenstvih ni bilo, zdaj na prvem mestu resno ogroža doslej vodilnega igralca Blaža VIDOVIČA, tudi Kumer Špegel pa se hitro bliža najboljši deseterici igralcev na lestvici TS. Za Miličevića je to prva zmaga na OP Tenis Slovenije.

B turnir fantov je že v nedeljo v Mariboru osvojil Nik GMAJNAR (TK Maja), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal domačina Jerneja STONIČA (ŽtkMb). TUKAJ.

Blaž Rola v Zhuhaju ni uspel priti čez prvi krog, Nika Radišič v glavni turnir v Antalyi

bm, 05.03.2018

S kvalifikacijskimi obračuni in obračuni prvega kroga glavnih turnirjev so se začele tekme na mednarodnih turnirjih tega tedna, na njih pa nastopa tudi vrsta naših predstavnikov.

Blaž ROLA je zjutraj nastopil na ATP Challengerju v Zhuhaju (75.000 $). V prvem krogu glavnega turnirja je bil njegov nasprotnik 25-letni Nemec Mats MORAING, 158. igralec lestvice ATP. Ta je sezono 2018 odlično začel saj je bil na petih Challengerjih enkrat zmagovalec, enkrat finalist, dvakrat polfinalist , enkrat pa je nastope končal v drugem krogu. Blaž je letos nastopil samo na dveh turnirjih. Na prvem v januarju se je uvrstil v polfinale, na drugem v februarju je končal v prvem krogu. Zadnja dva meseca je sicer imel pripravljalno obdobje, turnirji na Kitajskem pa bodo pokazali kako ga je izkorstil oz. kako dobro se je uspel pripraviti. Začetek sicer ni obetaven, saj je uvodno srečanje izgubil s6-7(4) 1-6. Tesen obračun v prvem nizu je po dveh breakih, po enem na vsaki strani, v podaljšani igri dobil Moraing. Oba igralca sta sicer odlično servirala (izkoristek servisa sta imela preko 70 %), a je v podaljšani igri Blaž enkrat izgubil servis, kar je bilo odločilno. Po prvem nizu je Blaž vzel t.i. toilet break, a mu tudi to ni koristilo. Zaigral je precej bolj nezanesljivo, slabše serviral, dobil je vsega šest točk na svoj servis, in naredil preveč neprisiljenih napak, da bi lahko bil uspešen. Niz je po dveh izgubljenih servisih izgubil z 1-6. Srečanje je trajalo uro in pol.

Na ženskem ITF turnirju v Zhuhaju (60.000 $) je prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ. Žreb še ni bil opravljen.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Nika RADIŠIČ in se z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir. Za 17-letno Koprčanko je to drugi nastop na profesionalnem turnirju, na prvem, prav tako v Antalyi oktobra lani, se je uspešno prebila skozi kvalifikacije in nato izgubila v prvem krogu.Tokrat je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagala 20-letno Romunko Andro Mario NITESCU (WTA 1245), v finalu kvalifikacij pa s 6-0 6-0 še Japonko Hitomi YOKOKAWA.

Številna slovenska zasedba je na moškem ITF Futuresu v Rovinju (15.000 $), a zaenkrat v glavnem turnirju še nimamo predstavnika. Vsi fantje so morali v kvalifikacije. V tretji krog so se že uvrstili Anže ARH, Tom AŠIČ KOVAČ in Tom KOČEVAR DEŠMAN, v drugem bosta nastopila še Nik RAZBORŠEK in Aljaž FUGINA..

V prvem krogu sta izpadla Luka MIKLAVČIČ in Mark MESARIČ, v drugem pa Grega BOH. Za uvrstitev v glavni turnir so potrebne štiri zmage.

TUKAJ.

Na OP ZALA 16 znani finalistki in finalistke, B turnir osvojil Nik Gmajnar

bm, 04.03.2018

Končuje se OP ZALA v starostni katergoriji do 16 let. V A turnirju fantov sta se v finale uvrstila 1. nosilec Lazar MILIČEVIĆ (Ltc) in nepostavljeni Patrik KUMER ŠPEGEL (ŠtkVe). Miličević je v polfinlu s 6-1 6-3 izločil klubskega soigralca Nika JURJEVČIČA, Kumer Špegel pa je bil najprej v četrtfinalu s 6-2 1-6 6-3 boljši od 4. nosilca Sebastiana DOMINKA (ŽtkMb), v polfinalu pa je z 2-6 6-2 6-3 premagal prav tako nepostavljenega Žigo LEPINA (Ltc).

Pri dekletih je presenetljiva finalistka nepostavljena Petja DRAME (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-4 6-3 izločila še eno nepostavljeno igralko, sicer pa vodilno igralko lestvice TS do 14 let Pio Marijo REBEC (Tc-Lj). V spodnjem delu žreba je finalistka Maša VIRIANT (Radomlje), ki se je v finale glede na zadnje rezultate in prikazane igre uvrstila pričakovano, je pa v polfinalu izločila 2. nosilko, Hano BEČIROVIČ NOVAK (TK_SB). Viriantova je na poti do finala nasprotnicam oddala vsega šest iger.

So pa B turnir že končali fantje. Zmagovalec je Nik GMAJNAR (TK Maja), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal Jerneja STONIČA (ŽtkMb).

Na fotografiji: David Ljubisavljević, Nik Gmajnar in Jernej Stonič, foto: M. Plejič TUKAJ.

Odlična nastopa Tamare Zidanšek v Braziliji in Veronike Erjavec v Hammametu

bm, 03.03.2018

Tamare ZIDANŠEK je izvrstno odigrala tudi drugi turnir v Braziliji. Tokrat ji v Sao Paulu (25.000 $) sicer ni uspelo osvojiti naslova, a je tudi uvrstitev v finale lep dosežek, ki ji bo na lestvici WTA prinesel viden napredek.

Njena finalna nasprotnica je bila 6. nosilka, 21-letna Avstrijka Julia GRABHER, 251. igralka lestvice WTA. Prejšnji teden sta se igralki pomerili v polfinalu turnirja v Curitibi, s 5-7 7-6(5) 6-4 je takrat slavila Zidanškova, tokrat pa se ji je Grabherjeva oddolžila za poraz in po uri in tričetrt igre zmagala s 6-4 3-6 6-2 ter osvojila prvi naslov letos in šestega v karieri. Ob zelo dobrem prvem servisu (62% izkoristek) je Tamara slabše izkoriščala drugi servis (32 %), tako da je Grabherjevi ponudila 11 priložnosti za break in Avstrijka jih je izkoristila pet. Zidanškova si je priigrala šet priložnbosti in tri tudi izkoristila. V tretjem nizu je Tamara slabo ssrvirala in na svoj servis osvojila samo 9 točk. Prvič je servis brez osvojene točke izgubila v četrti igri, v peti igri prednost z re-breakom eliminirala, a že v naslednji ponovno svoj servis izgubila brez dobljene točke in Grabherjeva je imela prednost s 4-2. Tudi v osmi igri Tamara svojega servisa ni uspela osvojiti, Avstrijka pa je izkoristila prvo break žogo in dobila igro, niz ter srečanje. Tamara je na lestvici WTA pridobila 28 mest in se je s 177. mestom tako ponovno približala naši drugi igralki na tej lestvici Dalili Jakupović, ki je trenutno na 171. mestu.

Tamara je v polfinalu igrala z Mariano DUQUE MARINO, 28-letno Kolumbijko, 1. nosilko turnirja in trenutno 114. igralko sveta. Za zmago s 5-7 7-5 6-2 je potrebovala uro in sedemnajst minut. V izenačenem srečanju je bilo kar 16 breakov, devet jih je dosegla Zidanškova, sedem njena nasprotnica, slednja je imela izkoristek drugega začetnega udarca samo 36 %. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 139-126 v korist Zidanškove.

Veroniki ERJAVEC se na ženskem turnirju ITF (15.000 $) v tunizijskem Hammametu ni uspelo uvrstiti v finale. V polfinalu je morala premoč po uri in tričetrt igre priznati 18-letni vrstnici iz Romunije Amaliji Andreei ROSCA, ki je na lestvici WTA uvrščena na 467. mesto, torej 511 mest pred našo igralko. V izenačenem obračunu je bila Romunka boljša s 4-6 6-2 6-1. Veronika je sicer dobro začela in v prvem nizu nasprotnici štirikrat odvzela servis, svojega pa osvojila dvakrat. V nadaljevanju je servirala slabše in do konca srečanja, v preostalih dveh nizih, uspela osvojiti samo še dva svoja servisa. Na koncu je Romunka osvojila 16 točk več.

Erjavčeva je kljub temu dosegla odličen izid in svoj drugi polfinale na članskih turnirjih ITF, doslej jih je odigrala vsega osem, kar jo bo na teniški lestvici pomaknilo še nekoliko višje, obenem pa pomeni vzpodbudo za nadaljevanje sezone.

TUKAJ.

Kaja Juvan prejela donacijo ITF za kritje stroškov treningov in potovanj, ta teden na Norveškem

bm, 03.03.2018

ITF je razglasil prejemnike donacij v mladinski konkurenci, ki so bili s strani te mednarodne teniške organizacije izbrani v letu 2018.

Med petnajstimi izbranimi igralci in igralkami je tudi naša Kaja JUVAN, ki je bila kot največji mladi up slovenskega tenisa za donacijo predlagana s strani Teniške zveze Slovenije.

Nov program ITF v letu 2018 zagotavlja izbranim igralcem in igralkam iz vsega sveta skupni znesek v višini 325.000 $ kot prispevek k njihovim s tekmovanji povezanimi stroški in s tem pomoč pri lažjem prehodu iz mladinske v profesionalno konkurenco.

ITF je podelil nepovratna sredstva igralcem in igralkam, ki izpolnjujejo določene kriterije povezane s starostjo, uvrstitvijo na lestvici in regionalno raporeditvijo ter izkazujejo izjemen potencial. Pet igralcev in šest igralk, med njimi tudi Kaja JUVAN, je prejelo 25.000 $ nepovratnih sredstev. Še štirje so prejeli po 12.500 $, tako da je ITF med prejemnike zajel vseh šest svetovnih regij.

Kot je povedal predsednik ITF David Hagerrty se ITF zavzema za razvoj tenisa po vsem svetu in s temi donacijami bodo pomagali nekaterim od najboljših svetovnih mladincev iz držav, ki imajo za razvoj igralcev na razpolago omejena sredstva. Prehod iz mladinskega v profesionalni tenis je velik izziv in donacije mladim igralcem so eden izmed mnogih načinov s katerimi želi ITF podpreti talentirane mlade igralce pri uveljavljanju na teniški turneji.

Juvanova se s trenerjem ta teden mudi na Norveškem v Teniški akademiji nekdanje št. 2 svetovnega moškega tenisa Magnusa NORMANA. TUKAJ.

Ta konec tedna OP ZALA 16 in RR do 12 let

bm, 03.03.2018

Ta konec tedna potekajo turnirji round robin v starostni kategoriji do 12 let ter OP ZALA za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Mlajši igrajo v Ljubljani, Radovljici in Mariboru, turnir deklet in B turnir fantov do 16 let poteka v Mariboru. Fantje v A turnirju nastopajo v Ljubljani. Slednji so v petek opravili kvalifikacije, danes pa se začenjajo tekme glavnega žreba. Pri fantih je A turnir dobro zaseden, prvi nosilec pa je 2. igralec lestvice TS do 16 let Lazar MILIĆEVIĆ. V četrtfinale so se poleg njega uvrstili Taj DOLENC, Nik JURJEVČIČ, Simon JAVORŠEK, Patrik KUMER ŠPEGEL, Sebastian DOMINKO, Max KLEP in Žiga LEPIN, ki je izločil 2. nosilca Aljaža JERANA.

V B turnirju fantov so že znani polfinalisti. To so Jernej STONIČ (ŽtkMb), Martin TOPIČ (Tk-CC), David LJUBISAVLJEVIĆ (Tk Maja) in Nik GMAJNAR (Tk Maja).

Pri dekletih je udeležba skromnejša saj nastopa samo 27 igralk, prva nosilka je Lina BOŽIČNIK. Iz ozadja bosta najvišja mesta napadali tudi Maša VIRIANT in Pia Marija REBEC, ki sta se poleg prve nosilke uvrstili v četrtfinale, kjer bodo nastopile še Petja DRAME, Annika PLANINŠEK, Natalija URH, Meta MARENK in Hana BEČIROVIČ NOVAK.

TUKAJ.

Veronika Erjavec polfinalistka turnirja ITF v Hammametu, Tamara Zidanšek v polfinalu ITF turnirja v Sao Paulu

bm, 03.03.2018

Veronika ERJAVEC se je na turnirju ITF (15.000 $) v Hammametu uvrstila v polfinale, svoj drugi v karieri. V četrtfinalu je še enkrat več, že petič, zanesljivo zmagala. S 6-2 6-0 je v uri in četrt domov poslala Bolgarko, 24-letno Julijo STAMATOVO, 673. igralko lestvice WTA. Veronika je tokrat odlično izkoriščala prvi servis, uspešna je bila kar v 71 %, le enkrat ga je izgubila, nasprotnici pa je servis odvzela kar šestkrat. V osvojenih točkah je bila boljša s 70-44.

V polfinalu bo za svoj prvi finale v karieri igrala z 18-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA, 467. igralko lestvice WTA, ki je letošnjo sezono odlično začela in osvojila dva IZF turnirja z nagradnim skladom 15.000 $, prejšnji teden je bila finalistka v Hammametu, še enkrat pa je nastopila v četrtfinalu. Letošnje razmerje zmag in porazov pa ima zavidljivih 19-2. Veroniko torej čaka težko dele za preboj v finale.

V Sao Paulu je v četrtfinalu turnirja ITF (25.000 $) nastopila Tamara ZIDANŠEK. Njena nasprotnica je bila 27-letna Švicarka Conny PERRIN, 182. igralka lestvice WTA. Tamara je tudi tokrat opravičila vlogo favoritinje in Švicarko premagala s 3-6 7-5 6-2. Zaradi dežja je bilo srečanje v prvem nizu pri vodstvu Perrinove prekinjeno, odmor pa je bolje izkoristila Tamara, ki je očitno našla recept kako se zoperstaviti izkušeni Perrinovi. Srečanje je trajalo 2 uri in pol, Zidanškova poa je ob nekoliko slabšem drugem servisu (42 %) izkoristila sedem ob štirinajstih ponujenih break priložnosti. Nasprotnici je uspel en odvzem servisa manj, Tamara pa je bila na koncu boljša s 107-91 v številu osvojenih točk.

V polfinalu bo igrala Mariano DUQUE MARINO, 28-letno Kolumbijko, ki je 1. nosilka turnirja saj na lestvici WTA zaseda 114. mesto. V Curitibi prejšnji teden je bila polfinalistka, tam pa jo je izločila Tamarina nasprotnica v finalu Fiona Ferro. TUKAJ.

Bor Artnak finalist dvojic v Stockholmu, Gal Emeršič Potočnik izgubil četrtfinale v Rotterdamu

bm, 03.03.2018

Na turnirju TE do 14 let v Stockholmu se je Bor ARTNAK po odličnem nastopu med posamezniki, kjer je izgubil v četrtfinalu, izkazal tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s se srbskim soigralcem Luko JOVANOVIĆEM uvrstila v finale.

V četrtfinalu sta s 6-1 7-6(3) premagala Finca Oliverja BYSKATA in Lucasa FORSSTROMA, v polfinalu pa sta bila z 2-6 6-1 10-6 od belgijsko-nemške kombinacije Alexsandra BLOCKXA in Marca MAJDZANDZICA. V finalu sta igrala s Hrvatoma Luko MIKRUTOM in Bartolom BORSEJEM in izgubila z 2-6 2-6.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Rotterdamu se je Gal EMERŠIČ POTOČNIK uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-2 7-5 izločil 11. nosilca, Italijana Belita MASSACRIJA. Za uvrstitev v polfinale se je boril z domačinom Luco VAN DEN BERGOM, ki je v tretjem krogu s 6-1 6-3 premagal Sebastiana DOMINKA. Žal tudi Galu ni uspelo zlomiti Nizozemca, ki je bil boljši s 6-2 6-2. Kljub porazu je lahko s še drugim četrtfinalom v zadnjih štirinajstih dneh zadovoljen.

Na fotografiji finalisti konkurence dvojic - Bor Artnak (skrajno levo) TUKAJ.

Slovenski sodniki na mednarodnih turnirjih

bm, 02.03.2018

Slovenski sodniki so skozi vse leto aktivni tudi na največjih mednarodnih turnirjih. Prejšnji mesec so pomagali pravico deliti na ATP turnirju v Rotterdamu, ta teden pa so na turnirju v mehiškem Acapulcu.

Tam je tam teden nastopila tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je med posameznicami poslovila v kvalifikacijah, med dvojicami pa je v paru z Nizozemko Arantxo RUS s 4-6 3-6 izgubila četrtfinalno srečanje z dvojico Monica PUIG in Sloane STEPHENS. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.