Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Na OP ZALA 16 znani finalistki in finalistke, B turnir osvojil Nik Gmajnar

bm, 4.3.2018

Končuje se OP ZALA v starostni katergoriji do 16 let. V A turnirju fantov sta se v finale uvrstila 1. nosilec Lazar MILIČEVIĆ (Ltc) in nepostavljeni Patrik KUMER ŠPEGEL (ŠtkVe). Miličević je v polfinlu s 6-1 6-3 izločil klubskega soigralca Nika JURJEVČIČA, Kumer Špegel pa je bil najprej v četrtfinalu s 6-2 1-6 6-3 boljši od 4. nosilca Sebastiana DOMINKA (ŽtkMb), v polfinalu pa je z 2-6 6-2 6-3 premagal prav tako nepostavljenega Žigo LEPINA (Ltc).

Pri dekletih je presenetljiva finalistka nepostavljena Petja DRAME (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-4 6-3 izločila še eno nepostavljeno igralko, sicer pa vodilno igralko lestvice TS do 14 let Pio Marijo REBEC (Tc-Lj). V spodnjem delu žreba je finalistka Maša VIRIANT (Radomlje), ki se je v finale glede na zadnje rezultate in prikazane igre uvrstila pričakovano, je pa v polfinalu izločila 2. nosilko, Hano BEČIROVIČ NOVAK (TK_SB). Viriantova je na poti do finala nasprotnicam oddala vsega šest iger.

So pa B turnir že končali fantje. Zmagovalec je Nik GMAJNAR (TK Maja), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal Jerneja STONIČA (ŽtkMb).

Na fotografiji: David Ljubisavljević, Nik Gmajnar in Jernej Stonič, foto: M. Plejič

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.