Ta teden še zadnji boji za točke v zimski sezoni

Z nastopi članov in dvanajstletnikov se končuje zimska teniška sezona za igralce in igralke, ki tekmujejo za točke slovenske teniške lestvice. To sta tudi zadnja turnirja pred novo spremembo lestvice, ki bo prvega aprila. Najmlajši v starostni kategoriji 8-11 let bodo zimsko sezono zaključili prihodnji teden.

Člani in članice ob zelo skromni številčni udeležbi igrajo v Mariboru. Tam je pri članicah prijavljenih samo osem igralk, nekoliko bolje je pri članih, kjer je prijavljenih 13 igralcev. Pri članicah sta se v finale uvrstili članici ŽTK Maribor Anja GAL in Moni POTRČ. Galova je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Kim ŽIŽEK (Br-Mb), Potrčeva je bila boljša od Mie KUKOVIČ (ŽtkMb).

Pri fantih so znani polfinalisti. To so Benjamin BELIŠ (Sl.Gradec), Nick CMAGER (ŽtkMb), Jošt PLESTENJAK (Sl-Lj) in Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj).

Veliko boljša je zasedba v A turnirju za dečke do 12 let, ti nastopajo v Ljubljani, kjer sicer manjkata 1. in 3. igralec lestvice do 12 let Žiga Švec in Mak Mikovič, ki sta na turnirju v Vrsarju. Pri deklicah, ki tekmujejo v Krškem ni prve in druge igralke Ele Nale Milić in Tinkare Vraničar, vse ostale pa bodo poskušale izboljšati točkovni zbir.

Dečki so v A turnirju odigrali tekme prvega kroga, izpadla pa sta 4. in 5. nosilec Miha BAJŽELJ, katerega je s 3-6 6-3 6-2 izločil Nal SOK in Luka VIDENOVIČ od katerega je bil boljši Marko RETELJ. V B turnirju so znani četrtinalisti.

Deklice so v A turnirju odigrale tekme prvega kroga, izpadla je 6. nosilka Neža ROGL, katero je s 6-1 6-3 premagala Eva CIKAJLO. V B turnirju so tudi deklice, tako kot dečki, odigrale tekme drugega kroga.

Odlično igra v Mariboru Jošt Plestenjak (na fotografiji)