Na lestvicah ATP in WTA dekleta napredujejo, fantje so nekoliko izgubili, odlične pa uvrstitve mladink

Po Indian Wellsu sta ponovno posodobljeni teniški lestvici ATP in WTA. Slovenske igralke so na lestvici nekoliko napredovale, še najbolj Veronika Erjavec, ki je po uspešnih nastopih v Antalyi pridobila 87 mest. Dekleta so ta teden uvrščena takole: Polona HERCOG 86 (+2), Tamara ZIDANŠEK 169 (+8), Dalila JAKUPOVIĆ 171 (-), Nastja KOLAR 411 (+4), Nina POTOČNIK 422 (+1), Kaja JUVAN 518 (-27), Manca PISLAK 783 (+5), Veronika ERJAVEC 890 (+87) in Tadeja MAJERIČ 940 (+2).

Na lestvici ATP so fantje z izjemo Nika RAZBORŠKA, ki je pridobil 2 mesti nazadovali. Njihove trenutne uvrstitve so naslednje: Aljaž BEDENE 48 (-5), Blaž KAVČIČ 127 (-11), Blaž ROLA 215 (-12), Nik RAZBORŠEK 820 (+2), Tom KOČEVAR DEŠMAN 892 (-38), Mike URBANIJA 1019 (-7).

Mladinska lestvica ITF bo ažurirana jutri, pogled nanjo pa pove, da so izjemno uspešne naše mladinke saj jih med prvimi 500 na svetu najdemo kar 10. Na vrhu je na 17. mestu še naprej Kaja JUVAN, ki letos na mladinskih turnirjih sicer zaenkrat ne nastopa, sledijo pa ji: Nika RADIŠIČ 20, Živa FALKNER 209, Kristina NOVAK 283, Maja MAKORIČ 346, Anja GAL 350, Pia LOVRIČ 363, Metka KOMAC 376, Sheila GLAVAŠ 454 in Tina CVETKOVIČ 473. Na lestvico je v nadaljevanju uvrščenih še 9 Slovenk.

Slabše kaže fantom, saj je najvišje Filip Jeff PLANINŠEK na 361. mestu, sledi pa mu na 828. mestu Tin KRSTULOVIČ in na 881. mestu Blaž VIDOVIČ.