Na OP 14 za dečke in deklice kar nekaj presenečenj, v Ljubljani so nastopili tudi najmlajši

V Mariboru in Celju poteka OP do 14 let za dečke in deklice. Dečki nastopajo v Celju, kjer so se v četrttfinale uvrstili 1. nosilec Lun OBRUL, Franc Jakob KAVŠEK, ki je v drugem krogu s 6-3 7-5 izločil 8. nosilca Mika MIKOVIČA, Matic KRIŽNIK, Tim KUŠTER, ki je bil z 2-6 6-1 6-2 boljši od 7. nosilca Janija RETLJA, Jaka GOLOB, Aljaž KIRBIŠ, Job JAPELJ in David ČERNE, ki je pripravil največje presenečenje in s 6-2 6-2 domov poslal 2. nosilca Maja PREMZLA.

Na B turnirju dečkov so se v polfinale uvrstili Noel GAJIČ SRIMAC (MaxLj), Marek GROŠELJ SISAN (Tk Net), Jure BOŽIČ (ŽtkMb) in Nejc VRABL(ŽtkMb).

Pri deklicah so četrtfinalistke 1. nosilka Petja DRAME, ki tako kot 2. nosilka Ana LANIŠEK v uvodnih dveh krogih ni oddala nobene igre, Ivona AHČAN, ki je v najtesnejšem obračunu prvega kroga s 6-0 4-6 6-4 premagala Špelo SEDEJ, Eva UHAN MULLER, Ula JAMAR, Katarina JANKOVIČ, ki je s 6-2 6-2 izločila 8. nosilko Rebeko GNEZDA, Lana EGART, ki je s 6-3 6-7(5) 6-3 premagala 4. nosilko Anamari ŽNUDERL in Monika KAVČIČ.