Zmagovalci finalnih A in B turnirjev do 12 let so Ana Tara Praček, Zala Bizjak, Mark Iztok Lunder in Nejc Cvetko

V Krškem sta se končala finalna A in B turnirja za deklice v starostni kategoriji do 12 let. Svoj prvi A turnir v karieri je osvojila 2. nosilka, sicer pa 4. igralka lestvice TS do 12 let Ana Tara PRAČEK (Koper), ki je na turnirju povsem prevladovala in skupaj nasprostnicam oddala vsega 8 iger. Prepričljiva je bila tudi v finalu, ko je bila s 6-2 6-0 boljša od 4. nosilke Lije MUMLEK (ŽtkMb). Slednja je v polfinalu s 6-3 6-2 izločila 1. nosilko Zalo VNUK (TkTal), Pračkova je bila s 6-3 6-0 boljša od 8. nosilke Pie PETELINŠEK (ŽtkMb).

B turnir deklic je osvojila Zala BIZJAK (Celje). V finalu je igrala s klubsko soigralko Emo KAPUS. Ta je srečanje, po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in pri zaostanku z 0-1 v drugem nizu, predala.

Dečki so igrali v Ljubljani, kjer je prijetno presenetil nepostavljeni Nal SOK (Tc-Lj), ki je na poti do finala izločil tri postavljene igralce, v finalu pa je moral premoč priznati zaenkrat še boljšemu Marku Iztoku LUNDRU (Rafa), trenutno 2. igralcu lestvice do 12 let. V tesnem obračunu je Lunder slavil s 7-6(7) 5-7 6-4, Sok pa z dobrimi predstavami najavil boj za vrh lestvice do 12 let. Lunder je pred tem v polfinalu s 6-1 6-2 izločil še enega nepostavljenega igralca, Marka RETLJA (Otočec), Sok je bil s 6-1 1-0 (predaja) boljši od Marka BERNARDA (Tr-Kr).

B turnir dečkov je osvojil Nejc CVETKO (Bobi), ki je v finalu z 2-6 6-2 6-4 premagal Nereja BENEDIČIČA VIDOVIČA (ŽtkMb).

Na fotografiji finalista A turnirja dečkov. Foto: B. Kreutz