Veronika Erjavec v glavni turnir v Antalyi, jutri v boj za glavni turnir tudi Kaja Juvan

Na mednarodnih članskih turnirjih je Veronika ERJAVEC uspešno prebrodila kvalifikacije v Antalyi (15.000 $) in se uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-4 6-4 premagala Romunko Arino Gabrielo VASILESCU. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z 19-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA, 407. igralko lestvice WTA. V Antalyi bo nastopila tudi Nina POTOČNIK. Njena prva nasprotnica bo argentinska kvalifikantka Melany Solange KRYWOJ.

V glavni turnir pa se v Sharm El Sheikhu (15.000 $) ni uspela uvrstiti Nina KOLAR. V zadnjem krogu kvalifikacij jo je s 6-2 6-2 premagala 17-letna Danka Olga HELMI. Sicer pa je 1. nosilka turnirja v Egiptu naša Nastja KOLAR, ki se je v Egipt preselila iz Maname, kjer je osvojila ITF turnir prejšnji teden. V Sharm El Sheikhu bo v prvem krogu igrala z 18-letno Britanko Emilie LINDH GALLAGHER, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Heraklionu (15.000 $) je nastopila Anja GAL, a je izgubila uvodno srečanje kvalifikacij.

Na ITF turnirju na Sardiniji (25.000 $) bo v kvalifikacijah nastopila Kaja JUVAN. Njena prva nasprotnica bo v torek 25-letna Romunka Cristina DINU, 353. igralka lestvice WTA. V glavni turnir je že uvrščena Tamara ZIDANŠEK, kateri pripada mesto 5. nosilke, v prvem krogu pa se bo pomerila z domačinko, 24-letno levičarko Martino TREVISAN, 200. igralko lestvice WTA.