Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Blaž Rola v glavni turnir Shenzhena, na Kitajskem tudi Kavčič in Jakupovićeva

bm, 12.3.2018

Blaž ROLA je v kvalifikacijah Shenzhena (75.000+H) dosegel še tretjo zmago in se uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-3 6-4 premagal 22-letnega Italijana Gianluigija QUINZIJA. Blaž je odlično serviral, izkoristek prvega servisa je imel 85, drugega pa 67 % tako da je z lahkoto zadržal svoj začetni udarec, nasprotnik pa si je v srečanju priigral le eno priložnost za break.

Blaž se je v glavnem turnirju pridružil Blažu KAVČIČU, ki bo v prvem krogu igral s 27-letnim Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM, 190. igralcem lestvice ATP. Kavčič in Ignatik sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2015, ko je bil v Prostejovu v treh nizih boljši Belorus.

Nasprotnik Blaža ROLE v prvem krogu bo 5. nosilec, 28-letni Nemec Yannick MADEN, 136. igralec lestvice ATP. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Leta 2016 je v Perrugi slavil Rola.

V Shenzhenu bo na ženskem turnirju ITF (60.000 $) nastopila tudi Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu se bo pomerila s 23-letno Uzbekistanko Sabino SHARIPOVO, 223. igralko lestvice WTA, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. To bo njuno tretje medsebojno srečanje. V letu 2017 sta se pomerili dvakrat, obakrat pa je bila boljša Jakupovićeva.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.