Nika Radišič polfinalistka članskega ITF turnirja v Antalyi, Veronika Erjavec poražena v četrtfinalu

Nika RADIŠIČ na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Antalyi ne popušča in še naprej niza zmage. V svojem prvem četrtfinalu na članskih profesionalnih turnirjih je po vsega uri igre s 6-0 6-0 domov poslala 18-letno Japonko Takamuro SATSUKI (WTA 681). Nika je tudi tokrat odlično servirala in nasprotnici na svoj servis oddala le 14 točk. Na koncu je bila v skupnem številu osvojenih točk boljša s 56-26, kar najleše pokaže razmerje moči na igrišču.

Zagotovo pa jo veliko težje delo čaka v polfinalu, kjer bo njena nasprotnica leto dni starejša Rusinja, 18-letna Amina ANSHBA, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-0 izločila našo Veroniko ERJAVEC. Ruska levičarka, ki igra na obeh straneh dvoročno, je bila leta 2016 na 6.mestu mladinske svetovne teniške lestvice, zaenkrat pa ji gre odlično tudi v članski konkurenci saj je prejšnji teden osvojila turnir v Antalyi, še teden prej pa je bila na istem prizorišču finalistka. Na zadnjih trinajstih tekmah je zabeležila 12 zmag in le en poraz. Toda tudi Radišičeva ima za sabo odlično serijo z nizom 9-1, pri čemer je pet zmag dosegla v kvalifikacijah, štiri pa v glavnem turnirju.