Lun Obrul polfinalist na TE 14 v Antalyi, Nika Radišič finalistka konkurence dvojic v Vrsarju

Lun OBRUL še naprej odlično igra na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, ki se ta teden odvija v turški Antalyi. Zmagal je še četrtič zapored in se uvrstil v polfinale. Potem, ko je v tretjem krogu je s 6-2 6-4 premagal 9. nosilca, Bolgara Adriana ZHENEVA, je v četrtfinalu igral s 16. nosilcem, domačinom Efejem Boranom GULERJEM. Lun je bil prepričljivo boljši in je zmagal s 6-0 6-1. V polfinalu bo igral s 6. nosilcem, Romunom Alinom Mihaiom FATUJEM, 69. igralcem lestvice TE do 14 let

V konkurenci dvojic sta se s soigralcem Dragosem Nicolaem CAZACUJEM po zmagi 3-6 7-5 10-4 nad Turkoma Mertom CEVIKOM in Ardo Edizom GULOM uvrstila v polfinale, tu pa izgubila izenačen dvoboj s Turkoma Erdenom EROM in Mellissom YAKUPOM POURJEM. Turka sta zmagala z 1-6 6-2 10-6.

Brez predstavnikov v posamični konkurenci pa smo ostali na mladinskem ITF turnirju v Vrsarju. Naša zadnja predstavnica v konkurenci posameznic Živa FALKNER je v tretjem krogu s 6-7(5) 3-6 izgubila s 4. nosilko, 44. mladinko sveta, 17-letno Ukrajinko Viktoriio DEMA.

Nika RADIŠIČ in Živa FALKNER sta vsaka s svojo soigralko nastopili še v četrtfinalu konkurence dvojic. To je bil medsebojni obračun v katerem sta 1. nosilki Radišičeva in Italijanka Elisabetta COCCIARETTO s 6-7(4) 6-4 10-4 premagali 7. nosilki Živo in Rusinjo Dario FRAYMAN, nato pa v polfinalu s 6-2 7-6(6) še 3. nosilki, Poljakinjo Anio HERTEL in Madžarko AdrienN NAGY. V finalu bosta igrali s 6. nosilkama Romunko Andreeo PRISACARIU in Italijanko Isabello TCHERKES ZADE.