prijava_e
Seniors : 2018

V Tivoliju so se veterani in veteranke borili za naslove državnih prvakov

24.09.2018  
 
Komar Tone_RVO 2018_525
Tone Komar
 

Minuli konec tedna so se v tenis centru Tivoli za naslove državnih prvakov merili najboljši slovenski rekreativci in veterani. Po zimskem in poletnem državnem prvenstvu v konkurenci parov, so se tokrat merili še med posamezniki.


Največje ime je zagotovo Tone Komar, ki je bil skupaj z Marko Lopatičem prvak pozimi in poleti, tokrat pa je dodal naslov v kategoriji do 55 let, povrhu vsega pa mu je pripadla še glavna nagrada, vstopnica za letošnji zaključni finale (Nitto ATP finals) najboljših teniških igralcev na svetu.


Petdeset igralk in igralcev se je zbralo v rahlo deževnem jutru v tenis centru Tivoli, kjer je bilo že v uvodnih krogih jasno, da je slovenska veteranska falanga oborožena z velikim teniškim znanjem. Pri dekletih (dve kategoriji) sta državni prvakinji postali Maša Koglot in Kristina Vanceta. V najbolj izkušeni moški kategoriji (55+) je najbolj uspešen slovenski veteran Ivo Beliš, sodeč po zmagah na turnirjih ITF, ohranil sloves nedotakljivega in brez večjih težav osvojil naslov državnega prvaka.


Odličen finale sta prikazala v kategoriji do 55 let, prvi nosilec Tone Komar in Ivo Bubnjič, ki sta do finala prišla brez praske. V finalu je Komar vodil s 5:2, a je Bubnjič znižal razliko (5:4), za malenkost bolj natančen pa je bil v deseti igri Komar in tako po dveh naslovih v dvojicah dodal še državni naslov med posamezniki.


Podobno kot Komar je v mlajši kategoriji (do 45 let) brez težav naslov osvojil Marko Škrjanc, ki je v finalu premagal Aleša Mačka.


Odličen tenis so prikazali tudi v rekreativni oziroma odprti kategoriji do 35 let, kjer je v velikem finalu Matej Jarc premagal Filipa Batorja.


Glavna nagrada je po žrebanju med vsemu udeleženci romala v roke Tonetu Komarju, cel kup ostalih presenečenj pa so si razdelili ostali; tudi veliko Gorenjkino čokolado. Kot je dejal eden najbolj hudomušnih slovenskih teniških igralcev med veterani, je bil, ob pričakovanju londonske vstopnice, njihov grižljaj v čokolado prvič v življenju bolj grenak. Saj veste, smeh je pol zdravja.

 

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida    

 

Stanko_Koglot_Korelc_525

Stanko, Koglot in Korelc

 

 

Kadivnik_Maček_Škrjanc_Krušič_525

Kadivnik, Maček, Škrjanc in Krušič

 

Beliš Ivo_525      

Ivo Beliš

   

Igralci TK Branik Maribor zmagovalci veteranske teniške lige 2018

16.9.2018

 

Play off zmagovalci veteranske lige 2018 - TK Bran

Ekipa TK Branik Maribor

 

V finalu veteranskega play offa je v mestnem obračunu ekipa TK Branik Maribor s 5-1 premagala sosede iz ŽTK in se veselila naslova najboljše veteranske ekipe v državi.

 

V polfinalnih obračunih je ŽTK Maribor, ki se je v play off uvrstil kot petouvrščena ekipa namesto veteranov Krškega s 5-4 premagal ekipo veteranov ŠTK Velenje, v drugem polfinalu pa je bila ekipa TK Branik Maribor s 6-3 boljša od ekipe TK Trbovlje.

 

Play off 2018 Finalisti veteranske lige 2018_žtk M

Ekipa ŽTK Maribor

 

Fotografije iz play offa najdete v fotogaleriji.

Udeleženci play offa veteranske lige 2018 so ŠTK Velenje, TK Branik Maribor, TK Krško in TK Trbovlje 

 

V veteranski ligi 2018 so bila odigrana vsa srečanja.V play off so se uvrstile ekipe ŠTK Velenje, TK Krško, TK Trbovlje in TK Branik Maribor.

 

Play off bo 15. in 16.9.2018 v Mariboru.

 

 

Končne ligaške rezultate in uvrstitev ekip najdete TUKAJ 

Rekreativno-veteransko državno prvenstvo 2018 - razpisane dodatne kategorije

21.8.2018

 

RVDP Ljubljana 23-9-2018_525

 

Tenis Slovenija organizira 23. septembra 2018 v športnem parku Tivoli v Ljubljani Rekreativno-veteransko državno prvenstvo za posameznike in posameznice.

Prvenstvo bo potekalo v moških kategorijah do 35 let, od 36 - 45 let, od 46 - 55 let in od 56 let navzgor ter v ženskih kategorijah do 40 in nad 40 let. Za vse udeležence, ki bodo izpadli v prvem krogu bo organiziran tolažilni turnir.


Organizator bo med vsemi sodelujočimi izžrebal srečneža, ki bo prejel vstopnico za ogled turnirja najboljše osmerice teniških igralcev, Nitto ATP Finals London 2018.

Prijavnina znaša 20 € + poravnana letna članarina TS (10 €), v prijavnino pa so vključeni welcome drink, darilna vrečka, topel obrok, najmanj dve odigrani tekmi in sodelovanje v žrebu za Nitto ATP finals 2018 v Londonu.

Prijavite se lahko po el. pošti na prijave@tenis-slovenija.si.

Tako prijavnino kot članarino lahko poravnate na dan turnirja v Tivoliju. 
 

 

V Ljubljani se je končal veteranski turnir ITF z največjo udeležbo na veteranskih ITF turnirjih v zadnjih letih pri nas

Ljubljana, 19.8.2018

 
Zmagovalci posameznih kategorij Tivoli Open 2018_5
  

V Ljubljani se je končal, po mnenju udeležencev, eden najbolje organiziranih mednarodnih veteranskih turnirjev v Sloveniji in bližnji okolici, kar je v kratkem nagovoru po osvojitvi prvega mesta v kategoriji 85+ poudaril tudi gost iz Avstralije, 88-letni Adrian Alle, ki je leta 2011 zasedal drugo mesto na svetovni veteranski teniški lestvici, trenutno pa je v svoji kategoriji 85+ na tretjem mestu.

 

Že v petek je v kategoriji 35+ naslov osvojil 39-letni Nemec Dieter Weislmaier.

 

Veterani 35+ Maček Alkeš in Weislmaier Dieter

  

V kategoriji 40+ je bil najboljši Aleš Černivec. Drugo mesto je osvojil Madžar Teofil Schultz.

 

V kategoriji 45+ je zmagal Miha Orel, ki je v finalu s 6-4 6-2 premagal Roberta Puriča.

 

Veterani 45+ Orel Miha in Robert Purič

 

V kategoriji 50+ je slavil Florjan Frčej iz Avstralije. V finalu je bil s 6-1 6-2 boljši od Tomaža Lebena.

 

V kategoriji 55+ sta se v finalu pomerila Ivo Beliš in Janez Škrjanec. Srečanje je zanesljivo dobil Škerjanec, ki je slavil z rezultatom 6-3 6-1.

 

Veterani 55+ Škerjanec Janez in Beliš Ivo

 

V kategoriji 60+ je slavil Zmago Tajnšek. V finalu je s 3-6 7-6(5) 6-0 premagal Branka Podgornika. 

 

Veterani 60+ Tajnšek Zmago in Podgornik Branko

 

V kategoriji 65+ je zmagal Marjan Furlan. V finalu je s 6-1 6-1 premagal Jožeta Koleto.

 

Veterani 65+ Furlan Marjan in Koleta Jože

 

V kategoriji 70+ je slavil Italijan Gino Bedrina, v finalu je bil s 6-3 7-5 boljši od Štefana Semeta.

 

Veterani 70+ Bedrina Gino in Seme Štefan

 

V kategoriji 75+ je zmagal Ivo Drenovec. V finalu je s 6-4 6-2 premagal Italijana Fulvia Cressija.

 

Veterani 75+ Drenovec Ivo in Fulvio Cressi

 

V kategoriji nad 85 let je bil najboljši Avstralec Adrian Alle, drugo mesto je osvojil Franc Bahar, tretje pa Peter Suhel.

 

Veterani 85+ Alle Adrian in Bahar Franc

 

Med veterankami je bila v kategoriji 40+ najboljša Tadeja Florjančič Zupančič, ki je v finalu s 7-5 6-2 premagala Ireno Koželj.

 

Veteranke 40+ Tadeja Florjančič Zupančič in Irena

 

V kategoriji 60+ je slavila Vera Pajenk. V finalu je s 6-0 6-3 premagala Vesno Stanko.

 

Veteranke 60+ Vera Pajenk in Vesna Stanko

 

Zelo dobro zasedena je bila tudi konkurenca dvojic, saj je v vseh kategorijah nastopilo kar 29 dvojic.

 

V najmlajši moški konkurenci 35+ sta slavila Nejc Kapelj in Uroš Klučar, ki sta v tekmi za prvo mesto s 6-3 6-4 premagala Samota Amona in Elvina Omanovića.

 

Veterani 35+ dvojice moški

 

V moški konkurenci 60+ sta bila najboljša Anton Prešeren in Igor Rakun, ki sta bila v odločilni tekmi s 6-3 6-2 boljša od Italijana Gina Bedrine in Romuna Petra-Sorina Moiseja.

 

V soboto je bil končan še turnir mešanih dvojic 50+. Zmagala sta Tone Prešeren in Irena Koželj, ki sta v finalu s 6-2 7-6(8) premagala Vero Pajenk in Iva Beliša.

 

V kategoriji mešanih dvojic 35+ sta zmagala Tadeja Florjančič Zupančič in Miha Orel. V finalu sta s 6-4 6-0 premagala Kim Remškar in Samota Amona.

 

V kategoriji moških 50+ sta slavila Matjaž Frece in Marjan Žižek. V finalu sta s 6-3 6-3 premagala Aleksandra Svojška in Saša Šiftarja.

 

Veterani 50+ dvojice moški

 

Pri veterankah sta v konkurenci ženskih dvojic naslov osvojili Kim Remškar in Tadeja Florjančič Zupančič, drugo mesto pa sta osvojili Polona Palčič in Irena Koželj.          

 
Veterani 40+ dvojice ženske
    

Več fotografij si oglejte v fotogaleriji       

   

V Ljubljani so na mednarodnem veteranskem turnirju Tivoli Open 2018 na sporedu zaključni obračuni

 
 
 
17.8.2018

 

Maček Aleš in Weislmaier Dieter finalista M35+525_

 

V ljubljanskem športnem parku Tivoli se je odvil tretji dan mednarodnega veteranskega turnirja Tivoli Open 2018. Turnir je tudi letos odlično organiziran, pa tudi udeležba igralcev in igralk je presegla pričakovanja, saj jih je v žrebnih listah kar 120 iz Slovenije in tujine.

V petek so bili na sporedu polfinalni obračuni, ob 17. uri pa smo spremljali prvi finalni obračun turnirja v kategoriji 35+ za veterane. Pomerila sta se Nemec Dieter Weislmaier in Aleš Maček. V zelo kvalitetnem obračunu naš igralec ni našel protiorožja učinkovitemu Nemcu in Weislmaier je slavil s 6-2 6-4.
 
V soboto se bodo tekme začele ob 10. uri, ko bo na sporedu večina finalnih obračunov v posamični konkurenci, nadaljevalo pa se bo tudi tekmovanje ženskih in moških dvojic ter mešanih dvojic.
 
Petkov delovni dan pa so veterani in veteranke zaključili ob živi glasbi, pokušnji šampanjcev in dobri hrani na t.i. players partyu.
 
Kaj se je dogajalo v Tivoliju pa si lahko ogledate tudi v fotogaleriji             

 

 

15.8.2018

 

ITF turnir Tivoli Open 2018_525

 

Na teniških igriščih v ljubljanskem športnem parku Tivoli so se začeli obračuni v vseh starostnih kategorijah na 2. ITF turnirju Tivoli Open, ki ga organizira ŠD Tivoli.

 

Več kot 100 igralk in igralcev je v žrebnih listah posamičnih kategorij, nastopajoči prvega dne turnirja pa so prikazali dopadljiv veteranski tenis. Spremljali smo tudi nekaj izenačenih obračunov, kot je bil domači derbi v kategoriji 45+ med Mihom Orlom in Igorjem Božičnikom, dobil ga je Orel s  5-7 7-6(3) 6-3, pa obračun v kategoriji 60+ med Romanom Medveškom in Bolgarom Ivanom Zaprianovim, ki ga je dobil slednji s 6-3 7-5.

 

Izenačeni so bili tudi obračuni v kategoriji 75+, kjer je Zdravko Sirk s 6-2 4-6 6-7(3) klonil proti Italijanu Fulviu Cressiju, Ivo Drenovec pa je bil s 7-6(3) 6-4 boljši od Pavleta Žerjava. Tudi v kategoriji 60+ smo spremljali tri nize v obračunu, ki sta ga igrala Tomaž Štrukelj in Romun Petre Sorin Moise. Boljši je bil Štrukelj, ki je zmagal s 4-6 6-1 6-4. 

 

V ženski konkurenci sta največ iger odigrali Italijanka Maria Paola Galante in Milena Dolčič. Z 2-6 6-4 6-2 je bila boljša Italijanka.


Turnir se nadaljuje v četrtek ob 10. uri, ko bodo nastopili še nekateri igralci, ki danes niso prišli na vrsto, ostali pa bodo odigrali tekme naslednjih krogov.

 

Vabljeni v Tivoli, kjer se je prvi dan turnirja zbralo tudi lepo število gledalcev, ki bi ga bili veseli tudi močnejši turnirji.          

   

Od srede do nedelje v ljubljanskem Tivoliju na mednarodnem veteranskem turnirju ITF 120 igralcev in igralk

13.08.2018  
 
Veterans ITF Ljubljana Tivoli Open 2017-čertrtek_5
 

V ljubljanskem Tivoliju je vse pripravljeno za začetek drugega mednarodnega veteranskega turnirja "Tivoli Open 2018".


Odlično organiziran turnir v letu 2017 je letos v ljubljanski športni park privabil 120 veteranov in veterank iz vsega sveta, kar je izjemna številka za turnir petega ranga.


Direktor turnirja Štefan Seme si je skozi leto pri ITF prizadeval za dvig ranga turnirja, vendar mu to letos ni uspelo, saj ITF v letu 2018 ni dovoljeval dviga rangov turnirjev, ker naj bi v krovni svetovni teniški veteranski organizaciji pripravljali spremembe pri organizaciji veteranskih turnirjev in določili natančnejše kriterije organizatorjem pri izvedbi tekmovanj.

 

Turnir se v Tivoliju začne v sredo, ko bo ob 18.30 uri tudi otvoritev turnirja oz. t.i. WELCOME PARTY.


Za četrtek je organizator za udeležence pripravil izlet z ladjico po Ljubljanici ob 20. uri.

 

V petek pa prav tako ob 20. uri PLAYERS PARTY.


V Tivoliju se nam tako od srede do nedelje obeta izvrstno teniško dogajanje, ki ga ne smete zamuditi.

 

Vabljeni !

 

Razpored igranja za sredo in četrtek najdete  v desnem meniju.     

   
 

Tivoli Open 2018 - prijave še do 30. julija

 

 

ŠD Tivoli tudi letos organizira mednarodni veteranski turnir Tivoli Open 2018.

 

Turnir je 5. ranga, letošnja njegova druga izvedba bo na sporedu od 15. - 19. avgusta. Turnirja, ki je bil odlično organiziran, se je v lanskem letu udeležilo več kot 90 igralcev in igralk, organizator pa je poskrbel za lepe nagrade za najboljše.


Tudi letos organizator pripravlja izvrsten turnir z bogatimi nagradami.

 

Prijavite se lahko še do 30. julija do 14 ure, prijava pa bo mogoča tudi na dan začetka turnirja v Tivoliju.

 

Podrobnosti najdete na spletni strani ITF Tivoli Open 2018 in na vabilu na turnir.

 

Vabljeni !

Rekreativno veteransko državno prvenstvo dvojic - razpis

10.07.2018   

 

RVO_avgust_slider_TS_525x300

 

Tenis Slovenija razpisuje Rekreativno-veteransko državno prvenstvo dvojic, ki bo v soboto 4. avgusta 2018 s pričetkom ob 10:00 uri v SR Marina Portorož.
Prvenstvo bo potekalo v štirih  kategorijah in sicer moški do 85 let, 86 – 105 let, nad 105  let ter ženske absolutno.


V vsaki kategoriji bo največ 12 parov, igralo pa se bo na izpadanje, po pravilu no ad do 6 gemov, pri 6:6 tie break. V primeru poraza v prvem kolu se igra tolažilna tekma, v kateri se zmagovalec uvrsti v drugi krog glavnega dela turnirja. Vsak par minimalno odigra dve srečanji.


Prijavnina znaša 20 €/osebo, v kar je vključena darilna vrečka, igranje tenisa, topli obrok (vrednost 5 €), penina Medot ter večerna zabava. Prav tako bodo vsi sodelujoči prejeli vstopnico za ogled finala ATP Challengerja v Portorožu (vrednost 5 €).


Tudi tokrat pa bodo pri našem sponzorju Diners Club vsem, ki se bodo ta dan odločili naročiti njihovo kartico Diners Club Tenis Slovenija, subvencionirali celotno prijavnino (20 € ) !
POMEMBNO:


Vsi sodelujoči igralci morajo biti člani Rekreativno - veteranske organizacije Tenis Slovenije za leto 2018. Članarina 10€/os. se lahko poravna preko sistema www.tzsinfosys.si ali ob plačilu prijavnine pred pričetkom tekmovanja.


Ker gre za Državno prvenstvo se tekmovanje igra na izpadanje.


Vodja turnirja in moderator programa bo Gašper Bolhar – Gapi.

 

Prijavo, v kateri zapišete imein  priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov, lahko pošljete do zapolnitve mest oziroma najkasneje do ponedeljka 30. julija 2018, na prijave@tenis-slovenija.si.

 

Z malo sreče na zaključni ATP turnir v London!
Vsi se strinjamo, da je lepo zmagati, a menimo tudi, da je še pomembneje sodelovati in igro vzljubiti. Zato smo se odločili, da tokrat med vsemi prijavljenimi pari izžrebamo enega, ki bo prejel vstopnici za ogled zaključnega turnirja najboljše osmerice Nitto ATP Finals London 2018!

 

Ni kaj, splača se sodelovati

V Kopru se je končal mednarodni veteranski ITF turnir

18.06.2018   

 

ITF Koper veterani 2018_525

 

V Kopru se je končal mednarodni veteranski ITF turnir na katerem je nastopilo 56 igralk in igralcev, med njimi tudi igralec Avstrije, ZDA, Italije, Avstralije, Madžarske, Izraela, Rusije in Srbije.

 

Slovenski igralci v močni mednarodni zasedbi tokrat niso posegali po  najvišjih mestih, med zmagovalce se je tako v kategoriji M35 vpisal Goran Beloševič, v kategoriji M60 pa Zmago Tajnšek.

 

 

Med veterankami je v konkurenci Ž50 med slovenskimi igralkami slavila Marjana Volf, đe eno zmago za slovenske predstavnike pa sta v konkurenci ženskih dvojic prinesli Vera Pajenk in Vesna Stanko.          

   

Rekreativno veteranski turnir ekipnih dvojic

04.06.2018   

 

RVO_sliderTS_525

 

Tenis Slovenija ljubitelje tenisa vabi na rekreativno-veteranski turnir ekipnih dvojic v Tenis center Tivoli – Šport Ljubljana. Turnir bo v soboto 16. junija 2018 z začetkom ob 10. uri.

 

Prijave sprejemamo na: prijave@tenis-slovenija.si do srede, 13. junija 2018 do 16:00 ure.

 

Format: ekipne dvojiceY; ekipo sestavljajo 4 igralci/-ke (lahko mešano). Igralo se bo po Davis cup formatu: en set - prva dvojica proti prvi dvojici nasprotne ekipe in istočasno na sosednjem igrišču en set druga dvojica proti drugi dvojici nasprotne ekipe. Zmaga ekipa z večjim številom dobljenih gemov. V primeru izenačenja se igra odločilni tie-break do 7 točk, v katerem lahko nastopita najboljša tekmovalca/-ki.

 

Tekmovanje bo potekalo po RR sistemu (4 ekipe v skupini, finale).

 

Prijavnina znaša 20 € na osebo (welcome drink, topli obrok, darilna vrečka, pokali in nagrade, družabni večer)

 

Glavna nagrada: brezplačna prijavnina za RVO Portorož (4.8.2018) in VIP vabilo na "ATP TOP 100" - VIP dogodek za 100 povabljenih gostov, ko bo 11.8.2018, na dan finala ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenija open 2018.

 

Vodja turnirja: Gašper Bolhar in ekipa Tenis Slovenije

 

Vse informacije najdete v priponki, v primeru dodatnih vprašanj pa vam je na voljo Gašper Bolhar na gasper.bolhar@tenis-slovenija.si ali 041 721 350.

 

Vabljeni v rekreativno-veteransko, sproščeno, teniško družbo! 

 

Tenis Slovenija

ITF je objavil razpis ekipnega svetovnega prvenstva mlajših veteranov 2018

Ljubljana, 5.5.2018

 

ITF je objavil razpis ekipnega Svetovnega prvenstva mlajših veteranov v starostnih kategorijah 35 - 45 let, ki bo potekalo od 21.oktobra - 3. novembra 2018 v Miami Beachu na Floridi.

 

Rok za prijavo ekip je 30.julij 2018.

 

Ostale podrobnosti in prijavni obrazec najdete TUKAJ.

 

 

ITF je objavil razpisa ekipnega svetovnega prvenstva starejših veteranov 2018 in posamičnega svetovnega prvenstva 50-60 let

Ljubljana, 5.5.2018

 

ITF je objavil razpis ekipnega Svetovnega prvenstva starejših veteranov v starostnih kategorijah 65 - 85 let, ki bo potekalo od 16. - 22. septembra 2018 v Umagu

 

Rok za prijavo ekip je 25.junij 2018, poimenski seznam nastopajočih pa je potrebno poslati do 6. avgusta 2018.

 

Ostale podrobnosti in prijavni obrazec najdete TUKAJ.

 

Prav tako je objavljen razpis svetovnega veteranskega prvenstva za posameznike v starostnih kategorijah 50, 55 in 60 let, ki bo v nemškem Ulmu od 18 do 25. avgusta 2018.
 
Ostale podrobnosti najdete v dokumentu TUKAJ.

Objavili smo razpored tekem v veteranski ligi 2018

20.4.2018

 

V zavihku RVO - veteranska liga 2018 smo objavili razpored tekem in sestave ekip, ki bodo sodelovale v letošnji veteranski ligi.

 

Podatke najdete TUKAJ.

Odprte prijave za Evropsko veteransko prvenstvo 2018 v Antalyi 

17.4.2018

 
ITF obvešča, da so odprte prijave za Evropsko veteransko prvenstvo, ki bo potekalo v Antalyi od 11. do 16. junija 2018.

Podrobnosti najdete TUKAJ

V Ljubljani so se na državnem prvenstvu merili rekreativci in veterani

24.03.2018   

 

Športni center Millenium v BTC-ju je bil prizorišče državnega prvenstva rekreativnih dvojic, kjer je nastopilo 90 teniških igralk in igralcev z vseh koncev Slovenije.


Organizator Tenis Slovenija je v sodelovanju s ŠC Millenium pripravil klasičen turnirski sistem, hkrati pa vse sodelujoče obdaril z darilnimi paketi. Poseben motiv so bile glavne nagrade, ki jih je ob koncu tekmovanja izžrebal predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger. Poleg odličnih nagrad Petrola, Telemacha in Diners cluba Slovenije, je bila še posebej vznemirljiv paket dveh vstopnic za ogled zaključnega mastersa Nitto Atp Finals najboljših osmih igralcev sveta, ki bo letos novembra v Londonu.


V enotni ženski kategoriji sta naslov državnih prvakinj osvojili Nastja Glebov in Petra Dragšič, ki sta imeli največ dela v 2. krogu ko sta z 9:5 premagali Barbaro Volk in Jano Lovše. V finalu sta Nastja in Petra brez večjih težav opravili s Kristino Vanceta in Mašo Koglot.

 

Dragšič Petra in Nastja Glebov_525_vp


Izjemne boje so številni gledalci in tudi navijači, med katerimi je bil tudi eden najboljših slovenskih igralcev vseh časov Blaž Kavčič, proti koncu je teniško družbo prišel pozdraviti tudi reprezentant Tom Kočevar Dešman, spremljali v vseh treh moških kategorijah. Med najbolj izkušenimi igralci sta naslov državnih prvakov zasluženo osvojila, redna udeleženca veteranskih turnirjev, Sašo Štiftar in Metod Tratnik, ki sta v finalu premogla več moči in vzdržljivosti od nasprotnikov Mira Mikuša in Marjana Valentičiča, sicer obeh, poleg teniških, tudi košarkarskih zanesenjakov.

 

Štiftar Sašo in Metod Tratnik ter Marjan Valentinč


Srednja moška kategorija do 105 let je postregla z najbolj izenačenim finalom med vsemi razpisanimi kategorijami. Precej težko delo sta do finala imela Marko Lopatič in Tone Komar, ki sta v polfinalu naletela na odlična Matjaža Končana in Zakija Zakeršnika ter ju premagala v tie breaku, nato pa v finalu proti Alešu Pogačniku in Boštjanu Teliču že izgubljala z 0:3, a vseeno našla dovolj znanja in moči za tesno zmago z 9:7. Za teniška borca je bila pot do naslova državnih prvakov trnova, na koncu pa pošteno poplačana, saj jima je srečna roka predsednika Tenis Slovenije, prinesla glavno nagrado, vstop na zaključni turnir Nitto ATP Finals. Radosti in veselja seveda pri obeh izjemnih rekreativcih ni manjkalo.

 

Komar Tone in Marko Lopatič_525_vp


V najmlajši moški kategoriji, kjer je Tenis Slovenija pošteno odprla vrata pri prijavah za turnir, sta povsem pričakovano zmagala nekdanja reprezentanta Janez Semrajc in Tilen Žitnik, ki sta na poti do zmage premagala praktično vse najboljše dvojice na turnirju: Aleša Mačka in Klemna Kadivnika, Marina Kegla in Gregorja Krušiča ter v finalu še Matjaža Jurmana in Marka Škrjanca.     

   

Semrajc IN Žitnik DP RVO 2018_525_vp 
 
Fografije iz turnirja si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja.

 

Konec tedna v Milleniumu za naslove rekreativno-veteranskih državnih prvakov 42 parov

23.3.2018

 

V soboto in nedeljo, 24. ion 25.3 2018 se bo v ljubljanskem športnem centru Millenium odvijalo RV državno prvenstvo dvojic. V štirih kategorijah je prijavljenih 42 parov.

 

Ker je v zadnjem trenutku prišlo do nekaterih odpovedi smo bili primorani preoblikovati pare in sam razpored tekmovanja. Najpomembnejše spremembe razporeda igranja so:
 
 
Popovič – Smole / Jereb – Ornik                  ZAČETEK OB 10:45
Krušič – Kegl / Breskvar – Lalič                   ZAČETK OB 10:45
Mulej – Umberger / Pohar – Bulatovič          ZAČETEK OB 11:30
Frece – Konjar                                           n.p. 13:00
Štiftar – Tratnik                                         n.p. 13:00
Končan – Zakršnik                                     n.p. 13:00

 

Popravljen žreb in razpored igranja za soboto najdete v desnem meniju.

 

Rekreativno veteransko državno prvenstvo dvojic 2018

9.3.2018

 

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa,
  
Sporočamo vam, da so mesta za kategorijo +105 letošnjega  Rekreativno - veteranskega državnega prvenstva Slovenije v dvojicah, ki bo 24. marca 2018, s pričetkom ob 10:00 uri v Športnem centru Millenium, BTC Lj., že popolnjena.
 
Dobra novica pa je, da je še nekaj prostih mest v kategorijah moški do 85 let in moški 86 – 105 let, ter ženske absolutnotako da se splača pohiteti s prijavami, ki so odprte do 15. marca.
 
Več o samih pravilih in pogojih sodelovanja si lahko preberete TUKAJ,  spomnimo pa, da bodo imeli najuspešnejši pari, zmagovalci v svoji kategoriji, poleg večne slave tokrat tudi priložnost, da si z malo sreče prislužijo ogled zaključnega turnirja najboljše osmerice Nitto ATP Finals London 2018, kjer si bodo lahko v živo ogledali največje svetovne zvezde tenisa. Splača se potruditi! 
 
 
Se vidimo v Milleniumu! 
 
Teniški pozdrav 

 

 

 

Rekreativni teniški turnir BTC Medot - zadnje informacije in žrebne liste

09.01.2018   

 

Spoštovani!

 

Veseli smo vaše prijave na, »BTC – Medot rekreativni teniški turnir dvojic«, ki ga v sodelovanju z družbo BTC City in Domačijo Medot, organizira Tenis Slovenija (TS).

 

Turnir bo v soboto, 13. januarja 2018 v ŠC Millenium, BTC-Ljubljana, s pričetkom ob 11:00 uri. Vašo potrditev prihoda na mestu dogodka pričakujemo ob 10.30 uri.

 

Predvidena podelitev in s tem zaključek teniškega dela je ob 19 uri, ki pa se nadaljuje z druženjem in zabavo pozno v noč.

 

Pri moških so kategorije v seštevku do 85 let, do 105 let, nad 105 let ter pri ženskah v enotni kategoriji.

 

Turnir bo potekal po sistemu dveh round-robin skupin, s po pet parov v vsaki izmed skupin. Posamezna tekma se bo igrala po pravilu no-ad, do 7 dobljenih gemov in pri morebitnem rezultatu 6:6 tie-break. Tako bo vsak par odigral minimalno štiri tekme dvojic. Najuspešnejši pari posamezne kategorije se bodo pomerili še v finalu.

 

Na turnirju bodo lahko nastopili člani/-ce Rekreativno – veteranske organizacije (RVO) TS, s poravnano članarino 10€ za tekoče leto 2018. Slednja jim omogoča nastopanje na vseh nacionalnih turnirjih TS, veteranskem ligaškem prvenstvu in »After job Tie-break«. Plača se lahko preko sistema www.tzsinfosys.si ali na dan tekmovanja ob prijavnini.

 

POZOR - Diners Club Tenis Slovenija vam ob naročilu plačilne kartice, omogoča brezplačno članarino za l.2018 v RVO (10€), kakor tudi Diners Club plačilno kartico (28€).

 

Prijavnina za turnir BTC – Medot znaša 20€/osebo, v kar je vključena bogata darilna vrečka, družinska vstopnica za Vodno mesto Atlantis, igranje tenisa, topli obrok, penina Medot, večerna zabava, … Najuspešnejši bodo prejeli pokale in bogate nagrade.Vodja turnirja in kontaktna oseba je Sašo Svoljšak - Svole, 070 400 723, program pa bo moderiral Gašper Bolhar – Gapi.

 

Tudi letos bo turnir v znamenju dobre igre, prijetnega druženja ob pogostitvi s penino Medot ter večerne zabave. Udeleženci turnirja bodo predstavniki iz sveta športa, sponzorji in partnerji Tenis Slovenije ter zvesti rekreativni igralci tenisa.

 

Žrebne liste najdete v dokumentu v desnem zavihku.

 

EKIPA TENIS SLOVENIJE         

   

Vabilo na rekreativni teniški turnir dvojic BTC - Medot 

Ljubljana, 7.12.2017

 

Spoštovani ljubitelji rekreativnega tenisa!


Vabljeni k udeležbi na »BTC – Medot rekreativni teniški turnir dvojic«, ki ga v sodelovanju z družbo BTC City in Domačijo Medot, organizira Tenis Slovenija (TS).

Turnir bo v soboto, 13. januarja 2018 v ŠC Millenium, BTC-Ljubljana, s pričetkom ob 10:00 uri

 

Število mest je omejeno na 32 parov. Sprejeti bodo prvih sem prijavljenih parov na posamezno kategorijo. Pri moških bodo kategorije v seštevku do 85 let, do 105 let, nad 105 let ter pri ženskah v enotni kategoriji.

 

Turnir bo potekal po sistemu »round-robin«, na 9 dobljenih gemov. Vsak par bo odigral minimalno tri tekme dvojic. Najuspešnejši pari posamezne kategorije pa se bodo pomerili v polfinalu in finalu.

 

Na turnirju bodo lahko nastopili člani/-ce Rekreativno – veteranske organizacije (RVO) TS, s poravnano članarino za tekoče leto. Slednja jim omogoča nastopanje na vseh nacionalnih turnirjih TS, veteranskemu ligaškemu prvenstvu in »After job Tie-break«, vse za l.2018. Celoletna članarina, ki znaša 10€, se lahko plača preko sistema www.tzsinfosys.si ali na dan tekmovanja ob plačilu prijavnine.

 

POZOR - Diners Club Tenis Slovenije, vam ob naročilu njihove plačilne kartice, omogoča brezplačno članarino za l.2018 v RVO (10€), kakor tudi Diners Club plačilno kartico (28€).

 

Prijavnina za turnir BTC – Medot znaša 20€/osebo, v kar je vključena bogata darilna vrečka, družinska vstopnica za Vodno mesto Atlantis, igranje tenisa, topli obrok, penina Medot, večerna zabava, … Najuspešnejši bodo prejeli pokale in bogate nagrade.

 

Vodja turnirja in kontaktna oseba je Sašo Svoljšak - Svole, 070 400 723, program pa bo moderiral Gašper Bolhar – Gapi.

 

Prijavo, v kateri zapišete ime in priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov, lahko pošljete do najkasneje 10. januarja 2018, na prijave@tenis-slovenija.si.

 

Tudi letos bo turnir v znamenju dobre igre, prijetnega druženja ob pogostitvi s penino Medot ter večerne zabave.

 

Udeleženci turnirja bodo predstavniki iz sveta športa, sponzorji in partnerji Tenis Slovenije ter zvesti rekreativni igralci tenisa.



Teniški pozdrav!

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.