Nastja Kolar finalistka ITF turnirja v Bahrainu, Veronika Erjavec obstala v četrtfinalu Antalye

Nastja KOLAR se je uvrstila v finale ženskega ITF turnirja (15.000 $) v Manami. V polfinalu je s 6-3 6-4 premagala 1. nosilko, 26-letno Nizozemko Quirine LEMOINE, 322. igralko lestvice WTA. Kolarjeva je zelo dobro servirala, ob petih asih je imela izkoristek prvega servisa kar 75 %, nasprotnici je trikrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat. Kolarjeva je dosegla deveto zaporedno zmago saj je prišla v Manamo kot zmagovalka ITF turnirja v Sharm El Sheikhu, kjer je naslov osvojila februarja. V Manami se bo borila za šesti naslov na turnirjih ITF, njena nasprotnica pa bo boljša iz srečanja med Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO in Indijko Kaniko VAIDYA.

18-letna Veronika ERJAVEC je na ženskem turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) nastope končala v četrtfinalu. Tu je po uri in pol igre izgubila s 4. nosilko, 23-letno Švedinjo Cornelio LISTER, 436. igralko lestvice WTA. Veronika je tokrat slabše servirala, izkoristek obeh servisov je imela pod 50 %, tako da je začetni udarec izgubila šestkrat, nasprotnici ga je uspela odvzeti dvakrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 67-48 v korist Švedinje.