prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : September 2013

Arhiv novic - september 2013

Polona Hercog v drugi krog WTA turnirja v Pekingu, poraz Katarine Srebotnik v dvojicah

Ljubljana, 30.09.2013

Polona HERCOG je zanesljivo dobila uvodno srečanje glavnega turnirja serije WTA v Pekingu. Njena nasprotnica je bila dve leti mlajša Portoričanka Monica PUIG, 45. igralka lestvice WTA.

Mlada Portoričanka v prvem nizu ni našla odgovora na odlično in predvsem zanesljivo igro Polone HERCOG. Ta ji je prepustila vsega 9 točk, odvzela pa ji je dva začetna udarca. Prvi niz je bil s 6-1 končan v vsega 25-tih minutah.

Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, edino priložnost za break, ki jo v peti igri tudi izkoristila, pa je imela Polona HERCOG. Puigova je zaigrala precej bolje, a še vedno delala številne neprisiljene napake kar je bilo ob odličnem začetnem udarcu Polone HERCOG premalo za resen odpor ali celo preobrat. Drugi niz se je končal v 41-tih minutah, Polona pa ga je dobila s 6-4.

V drugem krogu bo Hercogova igrala s 14. nosilko Ano IVANOVIĆ, ki je v prvem krogu izločila Italijanko Flavio PENETTA.

V konkurenci dvojic je prvo srečanje odigrala Katarina SREBOTNIK. Tudi tokrat je moči združila s srbsko igralko Jeleno JANKOVIĆ. V prvem krogu sta igrali z Rusinjo Vero DUSHEVINO in Španko Arantxo PARRA SANTONJO. V izenačenem srečanju sta prvi niz izgubili s 4-6, drugega dobili s 7-6(4) v super tie-breaku v tretjem nizu pa je bila boljša rusko-španska dvojica, ki je podaljšan tie-break dobila z 10-6.

To je bil tretji skupni nastop Katarine in Jelene letos. Prvi turnir v Torontu sta osvojili, v Tokyu sta izgubili četrtfinalno srečanje, tokrat pa sta se poslovili že v uvodnem nastopu. TUKAJ.

Na najnovejših svetovnih teniških lestvicah le lepotni premiki naših igralk in igralcev

Ljubljana, 30.09.2013

Na najnovejših svetovnih teniških lestvicah slovenski igralci in igralke niso doživeli velikih premikov z izjemo Nastje KOLAR, ki je skočila za 47 mest in se bliža naboljši tristoterici.

Na članski lestvici so ta teden naši igralci uvrščeni na naslednja mesta:

Grega ŽEMLJA (80), Aljaž BEDENE (82), Blaž KAVČIČ (104), Blaž ROLA (206), Janez SEMRAJC (417), Mike URBANIJA (662), Nik RAZBORŠEK (703), Luka GREGORC (774).

Pri članicah je Polona HERCOG pridobila 5 mest in je ta teden na 76. mestu. Ostale igralke ji sledijo na naslednjih mestih: Tadeja MAJERIČ (124), Petra RAMPRE (203), Maša ZEC PEŠKIRIČ (257), Dalila JAKUPOVIĆ (298), Nastja KOLAR (332).

Med mladinci je najvišje uvrščen Matic ŠPEC (262), ki je tudi edini slovenski mladinec med najboljšimi 500 igralci na svetu.

Pri dekletih nam kaže precej bolje, prednjačijo pa naše mladinke, ki so na letošnjem Junior Fed Cupu osvojile 7. mesto na svetu.

Najvišje je tudi ta teden uvrščena Nina POTOČNIK (163), sledijo pa Manca PISLAK (185), Eva ZAGORAC (197), Hana MRAZ (230), Natalija ŠIPEK (386) in Tamara ZIDANŠEK (441).

Naši najmlajši igralci in igralke na evropski mladinski lestvici kar precej zaostajajo za svojimi vrstniki. Razlog tiči tudi v tem, da relativno malo nastopajo na turnirjih serije TE.

Pri dečkih do 14 let je najvišje Anže ARH na 89. mestu, na 183. mestu je Jan VEHOVEC.

Pri deklicah do 14 let je Kristina NOVAK na 241. mestu, na 242. mestu je Anja GAL.

Pri dekletih do 16 let je najvišje Nina POTOČNIK. Z dvema nastopoma je na 50. mestu. Sledita ji Manca PISLAK na 135. mestu in Hana MRAZ na 158. mestu. Vsa tri dekleta že uspešno nastopajo na turnirjih do 18 let.

Pri fantih do 16 let je najvišje uvrščen Amadej GORUČAN, ki je na 268. mestu, Jure FRANK je na 281. mestu. TUKAJ.

Matic Špec, Saša Klaneček, Tim Tekavec in Marija Vičič zmagovalci mastersov do 18 in do 12 let

Ljubljana, 29.09.2013

S polfinalnimi in finalnimi obračuni v kategoriji do 12 in do 18 let sta se danes v Ljubljani in Litiji končala prva mastersa letošnjega zaključka teniške sezone.

V Ljubljani, igralo se je na igriščih TK Max ljubljana, sta oba naslova ostala doma. Osvojila sta ju igralca domačega kluba Tim TEKAVEC in igralka TK Šport plus Marija VIČIČ.

Tim TEKAVEC(MaxLj) je v finalu z rezultatom 6-3 6-3 premagal Filipa Jeffa PLANINŠKA (ŽtkMb). Ta je v polfinalu presenetil 1. nosilca Jana KUPČIČA, Tim TEKAVEC je bil v polfinalu boljši od Tina KRSTULOVIĆA.

Pri deklicah je v srečanju med 1. in 2. igralko lestvice TZS slavila prvopostavljena Marija VIČIČ (Šplus). V finalu je s 7-5 6-4 premagala Živo FALKNER (Otočec). V polfinalu je Marija Vičič s 6-4 6-0 premagala Pio LOVRIČ, Živa FALKNER je bila s 6-0 6-0 boljša od Zoje ŠTRUKELJ.

Na mastersu za fante in dekleta v Litiji, ki je minil v prevladi igralcev in igralk ŽTK Maribor sta slavila Matic ŠPEC (ŽtkMb) in Saša KLANEČEK (ŽtkMb).

Matic ŠPEC je v izjemnem finalnem obračunu po dveh urah in pol zagrizene borbe premagal Nika KRAPEŽA (Ltc). Končni izid se je po treh nizih, v vseh so odločale podaljšane igre, glasil 7-6(8) 6-7(5) 7-6(5). Pri dekletih je v klubskem obračunu igralk ŽTK Maribor Saša KLANEČEK s 6-0 6-0 premagala Zalo DOVNIK.

Matic ŠPEC je bil v polfinalu z 1-6 6-2 6-3 boljši od Aljaža RADINSKEGA, Nik KRAPEŽ pa je s 6-1 2-6 6-4 premagal Roka SITARJA.

Pri dekletih je Zala DOVNIK v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Kajo EMERŠIČ LJUBIČ, Saša KLANEČEK pa je bila s 5-7 6-2 6-3 boljša od Lare VOVK. TUKAJ.

Nov teniški teden se je že začel

Ljubljana, 29.09.2013

Čeprav se proti koncu teniške sezone število nastopov igralcev in igralk počasi zmanjšuje, selijo pa se že tudi v dvorane, igralci in igralke še lovijo zadnje točke za svetovne teniške lestvice.

Prva je z nastopi novega tedna uspešno začela v kvalifikacijah Pekinga Polona HERCOG. V kvalifikacijah Futuresa v Budimpešti (15.000 $) je bil v prvem krogu uspešen Blaž BIZJAK, ki je s 6-3 7-5 premagal domačina Gyorgya AGOSTONA, v drugem krogu pa je s 4-6 6-7(2) izgubil z Ukrajincem Danylom KALENICHENKOM.

V prvem krogu je izgubil Matej LELJAK. S 6-3 6-3 ga je premagal Slovak Matej MARUSCAK

V kvalifikacijah je 1. nosilec Tomislav TERNAR. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa je s 6-2 6-1 premagal Srba Bojana TEMUNOVIĆA. .

Na članskih turnirjih so ta teden prijavljeni še Blaž ROLA v Armeniji, Tom KOČEVAR DEŠMAN v Grčiji in Nik RAZBORŠEK v Italiji.

Na ITF turnirju v Budimpešti za dekleta sta prijavljeni Nastja KOLAR in Dalila JAKUPOVIĆ.

Na ITF turnirju v španskem Vallduxu (25.000 $) je prijavljena Maša ZEC PEŠKIRIČ.

Na ITF turnirju (10.000 $) v hrvaškem Solinu so v glavnem turnirju prijavljene Polona REBERŠAK, Natalija ŠIPEK in Sara DJURDJEVIĆ, v kvalifikacijah pa sta že nastopili Laura Sarah AMBROŽIČ, ki je s 4-6 0-6 izgubila s Hrvatico Nedo KOPRĆINA in Nika KOVAČ, ki je srečanje proti Emiliji CERANIĆ pri izidu 6-2 1-4, predala. TUKAJ.

Anže Arh zmagovalec turnirja TE do 14 let v Umagu, Kristina Novak zmagovalka med dvojicami

Ljubljana, 29.09.2013

Odličen rezultat je ta teden na turnirju Tennis Europe do 14 let v Umagu med posamezniki dosegel Anže ARH. Na turnirju 3. ranga se je povzpel na najvišjo stopničko med posamezniki. Potem, ko je v polfinalu s 6-2 6-0 odpravil 2. nosilca, Hrvata Karla SUEVIĆA, je bil v finalu s 6-3 6-1 boljši še od 5. nosilca, Hrvata Roka SAVINA.

Z dosežkom na turnirju je kljub polfinalnemu porazu lahko zadovoljna tudi Anja GAL. V polfinalu jo je sicer s 6-1 6-1 premagala domačinka, 8. nosilka Petra PUPIĆ.

V konkurenci dvojic sta pri deklicah slavili Kristina NOVAK in Rusinja Daria SOLOVYEVA. V finalu sta s 4-6 7-6(1) [11-9] premagali Veroniko ERJAVEC in igralko iz BiH, Dragano RADIŠIĆ.

V polfinalu pa sta izgubila oba naša para v kokurenci dvojic pri dečkih, Anže ARH in Matic PODLIPNIK ter Nick CMAGER in Jan VEHOVEC. Čestitke vsem igralcem in igralkam ! TUKAJ.

Na mastersih v Litiji in Ljubljani brez presenečenj

, 28.09.2013

V Ljubljani in Litiji so odigrali prvi krog in četrtfinalna srečanja na turnirjih serije masters do 12 in do 18 let.

V ljubljani nastopa najboljših 12 deklic in dečkov lestvice TZS do 12 let.

Tako pri dečkih kot tudi pri deklicah so se v polfinale uvrstili prvi štirje igralci lestvice TZS v obeh konkurencah. Pri dečkih sta polfinalna para Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK ter Tin KRSTUILOVIĆ in Tim TEKAVEC.

V današnjih četrtfinalnih obračunih sta Jan KUPČIČ in Tin KRSTULOVIČ zmagala brez težav, bolj sta se morala za zkmago potruditi Filip Jeff PLANINŠEK, ki je za zmago nad Tilnom POTOČNIKOM potreboval trui nize, Tim TEKAVEC pa je vprašanje zmagovalca rešil v podaljšani igri drugega niza.

Pri deklicah je bilo v četrtfinalih bolj gladko, saj so najboljše štiri igralke oddale le po igro ali dve. V polfinalu bosta igrali Marija VIČIČ in Pia LOVRIČ ter Zoja ŠTRUKELJ in Živa FALKNER. Na turnirju do 18 let, ki se igra v Litiji je zasedba okrnjena, saj manjka nekaj igralk in igralcev najboljše peterice.

Pri dekletih sta Mariborčanki Zala DOVNIK in Saša KLANEČEK izločili 1. in 4. nosilko. Zala DOVNIK je premagala Tjašo JERŠE, Saša KLANEČEK je bila boljša od Stanie RAKOČEVIĆ. V polfinalu sta še Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Lara VOVK, ki svojima nasprotnicama nista oddali niti igre.

Pri fantih so v polfinalu trije nosilci in sicer Matic ŠPEC, Rok SITAR in Aljaž RADINSKI, kot četrti pa je polfinalist Nik KRAPEŽ, ki je četrtfinale dobil brez boja, ker je Rok KRIŽAJ srečanje predal. Polfinalna para sta ŠPEC in RADINSKI ter KRAPEŽ in SITAR.

Polfinalna in finalna srečanja bodo na sporedu v nedeljo.

Nekaj fotografij iz današnjih uvodnih tekem na mastersu do 12 let si lahko ogledate TUKAJ.

Začenjajo se turnirji masters, prvi bodo nastopili fantje in dekleta do 12 in do 18 let

Ljubljana, 28.09.2013

Na domačih teniških prizoriščih se letošnja sezona bliža koncu. Pred igralkami in igralci so le še mastersi v vseh starostnih kategorijah, vključno z najmlajšimi.

Prvi bodo ta konec tedna nastopili dečki in deklice do 12 let, ki bodo igrali na Max tenis klubu v Ljubljani, dekleta in fantje do 18 let pa bodo moči merili v Litiji.

Turnir igralcev in igralk do 12 let je nazivu primerno zaseden, saj bo tako pri dečkih, kot pri deklicah nastopilo po 12 najboljših igralk in igralcev.

Nekoliko je okrnjena zasedba pri fantih do 18 let, a ne pri najboljših, saj bodo igrali prvi štirje igralci iz lestvice TZS do 18 let.

Najslabše je zaseden turnir deklet do 18 let. Manjkata 1. in 2. igralka lestvice do 18 let Eva ZAGORAC in Pija BRGLEZ ter še nekaj igralk uvrščenih od 5. - 10. mesta.

V soboto in nedeljo se torej obetajo odlične teniške predstave, ki si jih velja ogledati. TUKAJ.

Junior Fed cup Slovenija 1 - Brazilija 2

Ljubljana, 28.09.2013

Na Junior Fed cupu v Mehiki naša ekipa po odigranem turnirju round robin, na katerem je v svoji skupini zasedla odlično drugo mesto igra za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Naša dekleta so danes igrala z ekipo Brazilije, ki je bila prav tako druga v svoji skupini in izgubila z 1 - 2.

Tamara ZIDANŠEK je zabeležila še eno zmago in sicer je s 6-3 7-6(2) premagala Luiso STEFANI.

Manca PISLAK je v drugi tekmi posameznic izgubila z Leticio VIDAL z rezultatom 2-6 2-6.

O zmagovalkah je odločala tekma dvojic. Nastopili sta Nina POTOČNIK in Manca PISLAK in izgubili z dvojico VIDAL/GOMIDE z rezultatom 3-6 4-6.

Naša dekleta so po zmagi nad Novo Zelandijo osvojila končno 7. mesto kar je lep dosežek in vzpodbuda za še bolj resno in zavzeto delo v prihodnje. Upamo, da bomo katero izmed njih že prihodnje leto videli tudi na turnirjih za mladinski grand slam. TUKAJ.

Mastersi 2013

Ljubljana, 27.09.2013

Ta konec tedna se s kategorijama do 18 let in do 12 let začenjajo letošnji mastersi, obračuni najboljših dvanajstih igralcev in igralk v posamezni kategoriji lestvice TZS ob koncu sezone.

Med zadnjimi dokumenti so objavljeni seznami igralcev in igralk, ki so uvrščeni v masterse.

V kategoriji do 16 let bo seznam objavljen po končanem nastopu naših deklet na junior Fed cupu v Mehiki. TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir Pekinga, še ena predaja Grege Žemlje

Ljubljana, 27.09.2013

Na WTA turnirju v Pekingu z nagradnim skladom 5.185.000 $ je s kvalifikacijami uspešno opravila Polona HERCOG. Za uvrstitev v glavni turnir je potrebovala dve zmagi in obe je brez težav vknjižila. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala domačinko, ki je nastopila s posebnim povabilom, 21. letno Quiang WANG, 233. igralko lestvice WTA.

V drugem krogu kvalifikacij je igrala z 32. letno Španko Lino DOMINGUEZ LOURDES, 61. igralko sveta in tudi zanjo je bila premočna nasprotnica. Polona je zmagala z rezultatom 6-4 6-3.

V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z 20. letno Portoričanko Monico PUIG, 44. igralko lestvice WTA.

Grega ŽEMLJA se še naprej trudi na azijski turneji, a zdravstvene težave so prehude in tudi tokrat ni uspel dokončati srečanja na kvalifikacijh ATP turnirja serije 500 v Tokiu. V prvem krogu je s 6-3 dobil prvi niz z 21. letnim Američanom Ryanom HARRISONOM, po izgubljenem drugem nizu s 6-7(6) pa je srečanje predal. TUKAJ.

Anja Gal in Anže ARH polfinalista turnirja TE 14 v Umagu, Hana Mraz izgubila polfinale ITF turnirja na Lošinju

Ljubljana, 27.09.2013

Na turnirju TE 14 v Umagu sta se Anže ARH in Anja GAL uvrstila v polfinale.

Anže ARH je s 6-4 6-4 premagal 7. nosilca, Čeha Michaela VRBENSKYA, Anja GAL pa je bila s 6-2 6-2 boljša od igralke BiH, 6. nosilke Dragane RADIŠIĆ.V četrtfinalu sta izgubili Kaja JUVAN, katero je s 6-1 6-3 premagala Anda KARANUŠIĆ in Kristina NOVAK od katere je bila s 6-2 6-3 boljša 4. nosilka, Čehinja Anna KYNCLOVA.

Na ITF turnirju 4. ranga na Lošinju se je Hana MRAZ uvrstila v polfinale in tam zaključila z nastopi med posameznicami.

V četrtfinalu je s 7-5 4-6 6-3 premagala 6. nosilko, Slovakinjo Tamaro KUPKOVO, v polfinalu pa je igrala s 7. nosilko, Čehinjo Karolino NOVOTNO. Čehinja je bila boljša z rezultatom 4-6 7-5 6-2. Čestitke Hani za nov odličen izid.

V konkurenci fantov je v tretjem krogu z nastopi končal Miha OKORN. S 6-3 6-2 ga je izločil 2. nosilec, Hrvat Domagoj BILJEŠKO.

V konkurenci dvojic sta Maša MARC in Hana MRAZ izgubili finalno srečanje s Slovakinjama Tamaro KUPKOVO in Sarloto CESNEKOVO. TUKAJ.

Junior Fed cup, Slovenija 3 - Kolumbija 0 , Slovenke za 5. -8. mesto

Ljubljana, 27.09.2013

Na Junior Fed cupu v Mehiki so danes naša dekleta še drugič zmagala. Njihove nasprotnice so bile igralke Kolumbije, ki so v prvih dveh srečanjih doživele dva poraza.

Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK so si priigrale zmago s 3 - 0, kar je ob porazu Francije z ZDA zadostovalo za drugo mesto.

V prvem srečanju je Tamara ZIDANŠEK s 6-1 6-3 premagala 15. letno Juliano VALERO, 777. mladinko sveta.

Drugo tekmo sta igrali Nina POTOČNIK in Fernanda Maria HERAZO, ki na lestvici ITF zaseda 76. mesto.

Prvi niz je Kolumbijka dobila s 6-0, drugi in tretji pa sta pripadla Nini POTOČNIK, ki je bila boljša s 7-5 in 6-2.

V tekmi dvojic sta za Slovenijo nastopili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. Bili sta uspešni in sta s 7-5 7-6(2) premagali Fernando Mario HERAZO in Lauro Danielo ARCINEGAS in Sloveniji zagotovili še tretjo točko.

V drugem srečanju naše skupine sta bili ekipi ZDA in Francije po igrah posameznic izenačeni. V igri dvojic so bile nato Američanke boljše in zmagale še tretjič. Naše igralke so tako zasedle drugo mesto v skupini in se bodo zdaj borile za uvrstitev od 5. do 8. mesta. Prvo srečanje bodo igrale z ekipo Brazilije.

V boj za 1. mesto so se uvrstile ekipe Rusije, ZDA, Avstralije in Madžarske.

Za uvrstitev od 5. do 8. mesta bodo igrale ekipe Slovenije, Brazilije, Mehike in Nove Zelandije.

Več o Junior Fed cupu in o letošnjih nastopih mladinecev in mladink preberite TUKAJ.

Na turnirju TE 14 zmage za Anjo Gal, Kristino Novak, Kajo Juvan in Anžeta Arha

Ljubljana, 26.09.2013

Na turnirju Tennis Europe do 14 let, ki poteka v Umagu so danes zmage zabeležili Anja GAL, Kaja JUVAN, Kristina NOVAK in Anže ARH. Vsi štirje so se uvrstili v četrtfinale.

Anja GAL je s 6-4 6-1 premagala 2. nosilko Neli ŠUNJIĆ, Kristina NOVAK je bila z 2-6 6-2 6-0 boljša od 5. nosilke, Rusinje Darie NAZARKINE, Kaja JUVAN pa je s 6-2 6-3 izločila domačinko Loreno GAVRIĆ.

Pri dečkih je Anže ARH s 6-4 7-5 premagal Čeha Ondreja STYLERJA.

Danes so izgubili Luka MIKLAVČIČ, Jan VEHOVEC in Mark MESARIČ pri dečkih ter Lara PROSENJAK pri deklicah.

V konkurenci dvojic sta zmagi zabeležili dvojici Anže ARH in Matic PODLIPNIK ter Nick CMAGER in Jan VEHOVEC. Obe dvojici sta se uvrstili v polfinale.

Tudi pri deklicah med dvojicami zaključni boji ne bodo minili brez slovenskih igralk in ena se bo povzpela tudi na zkmagovalno stopničko. V finalu se bosta pomerili dvojici Veronika ERJAVEC/Dragana RADIŠIĆ (BiH) in Kristina NOVAK/Daria SLOVYEVA (Rus). TUKAJ.

Konec nastopov med posamezniki na mednarodnih turnirjih, Anja Prislan z lovorko iz telavija

Ljubljana, 26.09.2013

Blaž ROLA je na Futuresu v Agadirju nastope končal v polfinalu. Po zanesljivi četrtfinalni zmagi nad Nemcem Stevenom MONEKEJEM s 6-2 7-5 je v polfinalu izgubil s 4. nosilcem, 28. letnim Alžircem Lamineem OUAHABOM, 315. igralcem lestvice ATP. Alžirec je bil boljši z rezultatom 7-6(4) 3-6 6-1.

Na ITF turnirju v Telaviju (50.000 $) pa v svoji nekdanji formi nastopa Nastja KOLAR. Kot kaže je v zadnjem času ponovno našla igro, ki jo je krasila že v mladinski konkurenci in nasprotnice premaguje kot za šalo. Tokrat je v drugem krogu s 6-1 6-2 premagala 31. letno Italijanko, 5. nosilko turnirja Mario Eleno CAMERIN. CAMERINOVA trenutno na lestvici WTA zaseda 226. mesto, najvišje pa je bila v karieri leta 2004, ko je bila 41. igralka sveta.

V četrtfinalu jeNastja KOLAR igrala s 1. nosilko, 22. letno Romunko Cristino Andreeo MITU, 192. igralko sveta. Ta je v drugem krogu s 6-2 4-6 6-4 izločila Mašo ZEC PEŠKIRIČ, v četrtfinalu pa je bila usodna tudi za Nastjo KOLAR. Romunka je zmagala z rezultatom 6-3 6-3.

V drugem krogu je izgubila tudi Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je 18. letna Rusinja Victoria KAN, ki je slavila s 6-2 6-2.

Bo pa turnir v Telaviju ostal v lepem spominu Anji PRISLAN. Z Italijanko Mario Eleno CAMERIN sta namreč osvojili turnir dvojic. V finalu sta s 7-5 6-2 premagali dvojico Maša ZEC PEŠKIRIČ in Anna ZAJA (Ger). Čestitke ! TUKAJ.

Junior Fed cup, Slovenija 2 - Francija 1, danes s Kolumbijo

Ljubljana, 25.09.2013

V mehiškem San Luis Potosiju se je s tekmami drugega kroga tekmovanja round robin nadaljeval Junior Fed Cup, na katerem nastopa 16 najboljših reprezentanc do 16 let iz vsega sveta, ki so se tja uvrstile preko območnih kvalifikacij.

Naša dekleta Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK so v prvem krogu izgubila z ekipo ZDA z 0-3.

V drugem srečanju so igrala z ekipo Francije in favorizirane nasprotnice (šeste nosilke turnirja) premagala z 2-1.

Za našo reprezantanco sta nastopili Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK.. Nina POTOČNIK je s 4-6 7-5 6-2 premagala Francozinjo Fiono FERRO, 40. igralko mladinske svetovne lestvice ITF.

Drugo srečanje posameznic sta igrali Tamara ZIDANŠEK in Margot YEROLYMOS. Francozinja, ki na mladinski svetovni lestvici zaseda 59. mesto je zmagala z rezultatom 6-3 6-1.

V igri dvojic, ki je odločila o zmagovalkah sta za Slovenijo nastopili Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK, pri Francozinjah je Fiono FERRO nadomestila Apolline RASSAT.

Naši mladinki sta z zmago nad precej višje uvrščenima tekmicama na svetovni lestvici prijetno presenetili. Tamara in Nina sta slavili z rezultatom 6-4 4-6 6-1.

V drugem srečanju skupine C so Američanke še drugič zmagale . Tudi Kolumbijo so premagala s 3-0.

V zadji tekmi RR turnirja bodo naše igralke, ki so zdaj kar zapletle stanje v skupini, igrale z ekipo Kolumbije, ki ne bi smela biti previsoka ovira.

Več o letošnjih nastopih mladincev in mladink najdete TUKAJ.

Na ITF turnirju na Lošinju v drugem krogu potop naših predstavnikov, v igri le še Miha Okorn in Hana Mraz

Ljubljana, 25.09.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju je bil današnji dan uspešen samo za Miho OKORNA in Hano MRAZ.

Miha OKORN je v drugem krogu s 6-3 6-4 premagal 13. nosilca, Slovaka Tomasa PAVLOVSKYA. V tretjem krogu ga čaka drugi nosilec, Hrvat Domagoj BILJEŠKO.

Pri fantih so danes izgubili Nace OGOREVC, Nik KRAPEŽ, Grega BOH, Jernej ZAPLOTNIK in Jan DERNIČ.

Pri dekletih se je v četrtfinale uvrstila Hana MRAZ. Hana še naprej melje nasprotnice. V drugem krogu je s 6-0 6-1 premagala domačo kvalifikantko Emo BARKOVIĆ.

V konkurenci dvojic sta bila v drugem krogu uspešna Grega BOH in Miha OKORN in sta se uvrstila v četrtfinale.

Pri dekletih sta se v četrtfinale uvrstili 3. nosilki, Hana MRAZ in Maša MARC. TUKAJ.

Na turnirju TE 14 v Umagu še naprej dobri nastopi naših igralk in igralcev

Ljubljana, 25.09.2013

Na turnirju TE do 14 let, ki poteka v Umagu so naši igralci in igralke še naprej uspešni.

V drugem krogu je Luka MIKLAVČIČ s 7-5 1-6 7-6(4) izločil 1. nosilca, Grka Alexandrosa SKORILASA, Mark MESARIČ pa je domov poslal 8. nosilca, Srba Kosto PETROVA. Zmagal je z rezultatom 3-6 7-5 6-3. Zmagal je tudi Anže ARH, ki je s 6-3 6-3 premagal Francoza Yannicka VERWATERJA.

V drugem krogu sta z nastopi končala Matic PODLIPNIK, ki s 5-7 3-6 izgubil s 13. nosilcem, Britancem Emilejem HUDDOM, 7. nosilec Čeh Michael VRNENSKY pa je bil s 6-3 7-6(7) boljši od Nicka CMAGERJA.

Pri deklicah je Lara PROSENJAK s 6-2 7-6(4) premagala Čehinjo Barboro CAJTHAMLOVO, Kaja JUVAN pa je s 6-3 6-1 izločila 7. nosilko, Srbkinjo Jovano SAMOĆETO. Uspešna je bila tudi Kristina NOVAK, ki je s 6-4 6-2 premagala Hrvatico Deo LAKO.

Z nastopi sta končali Nika RADIŠIČ, s 6-2 6-1 jo je premagala domačinka Dorotea VRBANEC in Stefany GRLJ, katero je s 6-4 4-6 6-3 premagala 6. nosilka Dragana RADIŠIĆ iz BiH.

TUKAJ.

Tri Slovenke v drugem krogu ITF turnirja v Telaviju, poraz Petre Rampre v Las Vegasu

Ljubljana, 25.09.2013

Na ITF turnirju v Telaviju, Gruzija, so se v drugi krog glavnega turnirja uvrstile tri slovenske igralke. Dalili JAKUPOVIĆ je to spelo že včeraj, danes sta se ji pridružili še Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je v prvem krogu s 7-5 6-1 premagala domačinko, 15. letno Miriam BOLKVADZE, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah z zmagami nadaljuje Nastja KOLAR. V prvem krogu je bila s 7-5 6-2 boljša od 22. letne Ukrajinke Tetyane AREFYEVE, 247. igralke lestvice WTA.

Na ITF turnirju v ameriškem Las Vegasu (50.000 $) je Petra RAMPRE izgubila uvodno srečanje. S 6-2 6-0 jo je premagala Melanie OUDIN in se ji s tem oddolžila za poraz, ki ji ga je Petra zadala prejšnji teden. TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinalu Futuresa v Maroku, poraz Blaža Kavčiča v Braziliji, Tomislava Ternarja v Srbiji in Katerine Srebotnik v Tokiu

Ljubljana, 25.09.2013

Blaž ROLA ta teden igra na Futuresu (15.000 $) v Maroku. V prvem krogu je igral s 17. letnim domačinom Mustapho BELCORO, kateremu je organizator podelil posebno povabilo. Za mladega Maročana je bil to 5. nastop na turnirjih serije Futures in najhujši poraz doslej. Blaž mu je namreč prepustil vsega eno igro in zmagal z rezultatom 6-1 6-0.

Blaž je z dobro igro nadaljeval tudi v drugem krogu, ko je s 6-4 6-2 premagal 19. letnega Poljaka Arkadisza KOCYLO.

V četrtfinalu bo igral z Nemcem, 27. letnim Stevenom MONEKEJEM, ki na lestvici ATP zaseda 382. mesto.

Slabo se je južnoameriška turneja začela za Blaža KAVČIČA. Na prvem turnirju v Porto Alegreju (35.000 $ +H) je kot 2. nosilec že v prvem krogu izgubil. Premagal ga je 25. letni Portugalec, 303. igralec sveta, Pedro SOUSA, ki je bul boljši s 6-3 6-4. Tekma je trajala uro in 41 minut, glavna značuilnost pa je bil slab izkoristek začetnega udarca pri obeh igralcih, saj sta skupaj izgubila kar 13 iger v katerih sta servirala. Blaž je izgubil 8 iger na svoj servis, Sousa pa 5. Pri Souzi je bil izkoristek začetnega udarca 48 %, pri Blažu še nekoliko slabši, le 42 %. Blaž se bo zdaj preselil v Sao Paulo, kjer je prihodnji teden naslednji ATP Challenger.

Na ITF turnirju v srbski Sokobanji je v prvem krogu izgubil Tomislav TERNAR. S 6-0 6-2 ga je premagal Slovak Marko DANIS.

Z nastopi v Tokiu pa je tokrat hitro končala Katarina SREBOTNIK. Z Jeleno JANKOVIĆ tokrat nista bili tako uspešni kot pred tedni v Totontu, ko sta osvojili turnir. Tokio zapuščata že po četrtfinalu, saj sta ju s 6-1 6-2 premagali Američanka Liezel HUBER in Tajka Hao-CHING CHAN. TUKAJ.

Junior Fed cup, Slovenija 0 - ZDA 3, danes s Francijo

Ljubljana, 25.09.2013

Naše mladinke v kategoriji do 16 let Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, vodi jih Goran DJURDJEVIĆ so v petek odpotovale na finale tekmovanja Junior Fed cup (svetovno ekipno prvenstvo do 16 let) v San Luis Potosi v Mehiko.

Gre za odlično generacijo deklet, ki so si nastop na zaključnem turnirju priigrala na finalu Evropskega ekipnega prvenstva v švicarskem Leysinu, kamor so se uvrstila preko kvalifikacijskega turnirju v Hatfieldu, Velika Britanija.

V Hatfieldu je ekipa nastopila v zoni B in zmagala, na finalu v Leysinu pa so po porazu v prvem krogu z ekipo Češke dekleta osvojila končno 6. mesto, kar je zadostovalo za uvrstitev na zaključni turnir.

Ekipna svetovna prvenstva za starostno skupino 16&U potekajo od leta 1985, prvotno pod imenom "World Youth Cup", od leta 2005 pa po zamenjavi sponzorja pod imenom "Junior Fed Cup by BNP Paribas". V prvem letu so nastopale ekipe iz 44-tih držav, z leti pa je tekmovanje postajalo vedno množičnejše in v zadnjih letih se ga udeležeje okrog 100 držav, ki se v predkvalifikacijah in kvalifikacijah v štirih svetovnih skupinah borijo za mesto med 16-timi najboljšimi ekipami sveta.

Gre za eno najmnožičnejših ekipnih tekmovanj in že sama uvrstitev na zaključni turnir, kamor se je iz Evrope usvrstilo 6 reprezentanc, predstavlja izjemen uspeh.

Pri dekletih poleg Slovenije nastopajo ekipe Mehike, Avstralije, Bolivije, Brazilije, Columbije, Češke, Egypta, Francije, Madžarske, Koreje, Namibije, Nove Zelandije, Rusije, Slovaške in ZDA.

Ekipe najprej tekmuje po sistemu raound robin in so razdeljene v štiri skupine. Slovenija je v skupini z ZDA, Francijo in Kolumbijo.Naša dekleta prvo tekmo igrajo z ekipo ZDA. Zmagovalke skupin se uvrstijo v polfinale.

Prvo srečanje je že odigrala Manca PISLAK. Z 2-6 in 0-6 je izgubila s prvo ameriško igralko Michaelo GORDON, ki je julija dopolnila 14 let, na svetovni mladinski lestvici ITF pa že zaseda 78. mesto.

Drugo srečanje je igrala Nina POTOČNIK. Njena nasprotnica je bila Katerina STEWART. Po jakosti na ITF lestvici tretja igralka ameriške ekipe je stara 16 let, na lestvici ITF pa je uvrščena 100 mest za Nino. Prvi niz je dobila Američanka s 6-3, drugega Nina Potočnik s 6-1, v tretjem pa je Nina iz rok izpustila celo zmago. Hitro je namreč povedla s 3-0, nato imela še prednost 5-3, na koncu pa izgubila v podaljšani igri tretjega niza. Končni izid 6-3 1-6 7-6(1) za Američanko STEWART.

V srečanju dvojic sta za Slovenijo nastopili Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, za ZDA pa Katerina STEWART in po moči druga Američanka, 15. letna Kaitlyn MCCARTHY, 174. igralka lestvice ITF

Naši igralki sta pri izidu 1-1 srečanje predali.

Več o letošnjih nastopih mladincev in mladink najdete TUKAJ.

Na ITF turnirju na Lošinju mladinci začeli bolje od mladink, uspešna samo Hana Mraz

Ljubljana, 24.09.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju so odigrali tekme prvega kroga glavnega turnirja pri fantih in nekaj tekem pri dekletih.

Fantje so dobro začeli in v prvem krogu so bili uspešni Nace OGOREVC, ki je z 1-6 7-6(8) 6-2 premagal domačina Karla BOLJATA, Nik KRAPEŽ je bil s 6-3 6-4 boljši od Hrvata Tomislava ANTOLJAKA, Grega BOH je s 6-2 6-2 premagal domačina Frana TONEJCA, Jernej ZAPLOTNIK je bil s 6-2 6-3 boljši do domačina Doriana PURIĆA, Jan DERNIČ je s 7-6(4) 6-1 premagal še enega domačina Leopolda MUŽIĆA, Miha OKORN pa je s 6-1 6-0 odpravil Hrvata Nikolo ČRVELINA.

V prvem krogu sta izgubila Žiga DROBNIČ in Jan Vit ŠUNTAR.

Pri dekletih so nastopile tri naše igralke in vse tri izgubile. Mašo MARC je s 6-4 6-4 premagala Čehinja Tereza KOLAROVA, Sara PALČIČ je izgubila s Slovakinjo Karolino NOVOTNO, Nika KOZAR pa je po zaostanku z 0-5 predala srečanje Hrvatici Petri GRANIĆ.

Pri dekletih si je nastop v drugem krogu kot edina zagotovila 2. nosilka Hana MRAZ, ki je s 6-1 6-0 premagala Hrvatico Petro ROBIĆ.

Na turnirju TE do 14 let v Umagu so danes v prvem krogu zmagali še Mark MESARIČ, Anja GAL in Luka MIKLAVČIČ. Z nastopi je končala Lian BENEDEJČIČ, ki je izgubila uvodno srečanje z Doroteo HANŽEK.

V drugi krog so se pri fantih poleg omenjenih uvrstili še Jan VEHOVEC, Nick CMAGER, Anže ARH, Matic PODLIPNIK.

Pri dekletih bodo poleg Anje GAL v drugem krogu nastopile Nika RADIŠIČ, Kaja JUVAN, Kristina NOVAK, Lara PROSENJAK in Stefany GRLJ. TUKAJ.

Grega Žemlja predal srečanje v Kuala Lumpurju, Katarina Srebotnik, Dalila Jakupović in Nastja Kolar uspešne

Ljubljana, 24.09.2013

Grega ŽEMLJA je v Kuala Lumpurju tekmo prvega kroga ATP turnirja serije 250 z nagradnim skladom 875.000 $ predal.

Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 54. igralec lestvice ATP, 27. letni Španec Pablo ANDUJAR. Igralca sta se doslej pomerila enkrat in sicer je bil letos spomladi na pesku v Barceloni v treh nizih boljši ANDUJAR.

Tokrat sta igrala na trdi podlagi in strah, da Grega ne bo uspel dokončati srečanja, se je potrdil kot upravičen. Grega, ki je zaradi zdravstvenih težav moral izpustiti tudi srečanje Davisovega pokala je danes odigral dva niza. Prvega je dobil s 6-3, drugega izgubil s 5-7, potem pa je srečanje predal.

Na WTA turnirju v Tokiu je bila v prvem krogu konkurence dvojic uspešna Katarina SREBOTNIK. Tokrat ponovno nastopa z Jeleno JANKOVIĆ. V prvem krogu sta imeli po pričakovanju kar precej dela z ameriško dvojico Abigail SPEARS in Raquel KOPS-JONES, saj sta za zmago potrebovali tri nize. Končni izid se je glasil 4-6 6-3 [10-2]. Njuni naslednji nasprotnici bosta izkušena Američanka 37. letna Liezel HUBER in mlada 20. letna Tajka Hao CHING-CHAN.

Na ITF turnirju v gruzijskem Telaviju je Nastja KOLAR z zmago zaključila nsstope v kvalifikacijah. V zadnjem krogu je s 6-2 6-4 premagala Ukrajinko Alono FOMINO. V prvem krogu glavnega turnirja pa je že zmagala Dalila JAKUPOVIĆ, ki je s 7-5 6-3 premagala Ukrajinko Anno SHKUDUN. V glavnem turnirju bo nastopila tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki bo v prvem krogu igrala z domačinko Miriam BOLKVADZE. Ta je za nastop dobila posebno povabilo. TUKAJ.

Rok Jarc, Polona Reberšak, Tim Tekavec in Maruša Plank zmagovalci članskega in turnirja do 14 let

Ljubljana, 23.09.2013

Končani so turnirji trega konca tedna. Na Polzeli so igrali člani in članice. Pri članih je slavil 28. letni Rok JARC (Tr-Kr), ki je v finalu igral z leto starejšim Markom SABOLČKIM (Laško).Tekme nista dokončala, saj je Marko SABOLČKI po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in pri zaostanku 2-4 v drugem nizu srečanje predal.

Turnir članic je zanesljivo osvojila Polona REBERŠAK (Celje), ki je na turnirju oddala vsega 8 iger. V finalu je z rezultatom 6-2 6-2 premagala Laro VOVK (Stražišče).

Na A turnirju do 14 let je v Kranju slavil Tim TEKAVEC (MaxLj). V finalu je s 6-0 6-1 premagal KOMAC Roka (Igor).

B turnir je osvojil Borut ŠRAJ (ŽtkMb). V finalu je bil s 6-1 6-2 boljši od Gašperja OBLAKA (MaxLj).

V ljubljani so igrale deklice. Tu je slavila prva nosilka Maruša PLANK (Ptuj), ki je v finalu s 6-3 6-0 premadala niko ALBREHT (Radovljica). TUKAJ.

Aljaž Bedene na lestvici ATP ujel Grega Žemljo, Rola in Razboršek najvišje v karieri, pri dekletih brez sprememb

Ljubljana, 23.09.2013

Najnovejša ATP lestvica za slovenske igralce ni prinesla bistvenih sprememb.

Grega ŽEMLJA je zdrsnil še za štiri mesta in je sedaj na 81. mestu. Ta teden bo nastopil v Kuala Lumpurju.

Prav toliko mest je pridobil Aljaž BEDENE, ki se mu je tako približal na eno mesto razlike, Aljaž je ta teden na 82. mestu in bo po poškodbi levega zapestja počival.

Blaž KAVČIČ ostaja izven stoterice na 106. mestu, ki ga poskušal izboljšati v Južni ameriki, kamor je odpotoval na tritedensko turnejo. Prvi turnir bo odigral v brazilskem Porto Alegreju.

Blaž ROLA je pridobil 23 mest in je na 202. mestu, kar je njegova najvišja uvrstitev v karieri. Izboljšati jo bo poskušal na Futuresu v Maroku.

Do najvišje uvrstitve v karieri je prišel tudi Nik RAZBORŠEK. Ta teden je pridobil 68 mest in se nahaja na 700. mestu lestvice ATP.

Na lestvici WTA za slovenske igralke ni bistvenih sprememb. Najvišje uvrščena ostaja Polona HERCOG na 81. mestu, ta teden pa je nastope že končala v Tokiu.

Tadeja MAJERIČ, ki je prav tako zaključila z nastopi v Tokiu je na 123. mestu, 11 mest pa je pridobila Petra RAMPRE, ta teden je kot 3. Slovenka na 202. mestu, nastopila pa bo v Las Vegasu.

Med najboljšimi peststo so še naprej Maša ZEC PEŠKIRIČ, Dalila JAKUPOVIĆ in Nastja KOLAR. Vse tri nastopajo ta teden v gruzijskem Telaviju. TUKAJ.

Mladinci uspešni v kvalifikacijah ITF 18 na Lošinju, mladinke ne. V Umagu se je začel glavni turnir TE 14

Ljubljana, 22.09.2013

Ta teden se na Hrvaškem odvijata turnirja ITF do 18 let, tega igrajo na Lošinju, in turnir TE do 14 let v Umagu.

Na obeh turnirjih je tudi precej naših mladih igralk in igralcev, ki so že končali s kvalifikacijskimi nastopi.

Na ITF turnirju 4. ranga na Lošinju so bili v kvalifikacijah uspešni Jan DERNIČ, Grega BOH, Nace OGOREVC, Miha OKORN in Žiga DROBNIČ. V zadnjem krogu je izgubil le Nik KRAPEŽ, ki pa se je uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec. V glavnem turnirju bosta nastopila še Jan Vit ŠUNTAR, ki je bil v turnir uvrščen neposredno in Jernej ZAPLOTNIK, ki je sicer izgubil v drugem krogu, a se je tudi on v glavni turnir uvtrstil kot srečni poraženec.

Pri dekletih je Sara PALČIČ izgubila zadnje srečanje kvalifikacij, a se kot srečna poraženka uvrstila v glavni turnir. V kvalifikacijah so izgubile Lara KRALJ, Zala DOVNIK in Mojca MEJAK.

V glavnem turnirju bodo nastopile še Nika KOZAR, Maša MARC in Hana MRAZ.

Na turnirju TE do 14 let v Umagu, turnir je 3. ranga, se je pri fantih skozi kvalifikacije v glavni turnir prebil Luka MIKLAVČIČ, pri deklicah, nastopilo je šest Slovenk, to ni uspelo nobeni.

Odigranih je bilo tudi že nekaj srečanj glavnega turnirja. Pri dečkih so v prvem krogu v doslej odigranih srečanjih zmagali Jan VEHOVEC, Anže ARH in Matic PODLIPNIK, izgubil je David Lucas AMBROŽIČ.

Pri deklicah so v drugi krog napredovale Nika RADIŠIČ, Kaja JUVAN, Kristina NOVAK, Lara PROSENJAK in Stefany GRLJ. Po prvem krogu turnir zapuščata Veronika ERJAVEC in Nina KNEZ. TUKAJ.

Rok Komac in Tim Tekavec finalista v Kranju, Maruša Plank in Nika Albreht v Ljubljani, na Polzeli znani polfinalisti

Ljubljana, 22.09.2013

Končujejo se tekmovanja tega konca tedna v Kranju, na Polzeli in v Ljubljani.

Na A turnirjev dečkov do 14 let v Kranju sta finalista Rok KOMAC (Igor) in Tim TEKAVEC (MaxLj). Rok KOMAC je v polfinalu s 6-4 7-6(4) premagal Davida Lukasa AMBROŽIČA, Timu TEKAVCU pa je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 in pri zaostanku v drugem z 1-3 srečanje predal Urh JUSTIN, sicer presenetljivi polfinalist.

V B turnirju sta finalista Gašper OBLAK (MaxLj) in Borut ŠRAJ (ŽtkMb).

Deklice igrajo v Ljubljani. Tu večjih presenečenj ni bilo, če ne štejemo polfinalnega izpada 2. nosilke Urške VELEC, katero je za uvrstitev v finale s 6-2 6-4 premagala 3. postavljena Nika ALBREHT (Radovljica). Druga finalistka je 1. nosilka Maruša PLANK (Ptuj). Ta je s 6-0 6-1 premagala Anjo TRBEŽNIK.

Na članskem turnirju na Polzeli je prvega nosilca Aljaža RADINSKEGA že v drugem krogu s 6-3 6-2 izločil nepostavljeni Jakob Aljaž KAPLJA, ki se je v nadaljevanju uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Markom SABOLČKIM. Ta je v drugem četrtfinalu s 6-1 6-2 premagal Janoša ŽIBRATA. Tretji polfinalist je Matej LELJAK, ki je bil v četrtfinalu s 3-6 6-3 6-0 boljši od Tima ŽIBRATA. Za mesto zadnjega polfinalista se borita Rok JARC in Mitja ZAJŠEK.

Pri članicah so polfinalistke Pija BRGLEZ, Lara VOVK, Sara DJURDJEVIĆ in Polona REBERŠAK, ki je s 6-0 6-2 izločila drugo nosilko Tjašo JERŠE.

Na fotografiji Nika Albreht TUKAJ.

Za Polono Hercog v Tokiu še četrtič premočna Lucie Safarova, v dvojicah bo nastopila Katarina Srebotnik

Ljubljana, 22.09.2013

Na WTA turnirju v Tokiu je Polona HERCOG po uspešno odigranih kvalifikacijah z nastopi končala v 1. krogu glavnega turnirja.

Njena nasprotnica je bila 26. letna Čehinja Lucie SAFAROVA, 36. igralka lestvice WTA. Češka levičarka je srečanje dobila po dveh urah in 47-tih minutah igre z rezultatom 6-4 6-7(6) 7-6(2). Zelo izenačeno srečanje so odločile malenkosti in trenutna zbranost igralk, na koncu pa se je z zmago v podaljšani igri tretjega niza uvrstitve v drugi krog turnirja z bogatim nagradnim skladom veselila Lucie SAFAROVA.

SAFAROVA je v srečanju svoj začetni udarec izgubila štirikrat, Polona HERCOG petkrat, v seštevku osvojenih točk pa je bila na koncu boljša SAFAROVA s 117-110. Polona HERCOG je sicer v tretjem nizu že vodila s 6-5 in servirala za zmago, a je nato svoj servis izgubila brez osvojene točke. V podaljšani igri pa je bila Čehinja boljša in je Poloni prepustila samo dve točki.

To je bilo njuno peto medsebojno srečanje. Samo prvega leta 2010 je dobila Polona HERCOG, zadnja štiri, od tega dve letošnji, pa so pripadla Čehinji.

Na turnirju v Tokiu bo nastopila tudi Katarina SREBOTNIK. Po nekoliko ponesrečenem nastopu na OP ZDA, ko ji z Nadio PETROVO ni uspelo priti v zaključne boje, bo tokrat moči ponovno združila z strong>Jeleno JANKOVIĆ. Na turnirju sta tretji nosilki, že v prvem krogu pa ju čakata težki nasprotnici, Američanki Abigail SPEARS in Raquel KOPS JONES. TUKAJ.

Na turnirju 8-11 let v Ljubljani znani vsi zmagovalci in zmagovalke

Ljubljana, 21.09.2013

TC Ljubljana je ta konec tedna gostil naše najmlajše tekmovalce in tekmovalke, ki pridno nabirajo prve tekmovalne izkušnje na turnirjih v kategoriji 8-11 let.

Tekmovali so v MINI in MIDI tenisu ter v tenisu do 10 let in do 11 let. Na najvišjo stopničko so se uvrstili:

MINI tenis dečki: Lovro BOLHAR (Domžale)

MINI tenis deklice: Rima KOČEVAR (TAŽal)

MIDI tenis dečki: Jaka GOLOB (Tr-Kr)

MIDI tenis deklice: Pia REBEC (TC-Lj)

Tenis deklice do 10 let: Pia REBEC (TC-Lj)

Tenis dečki do 10 let: Aleks VINCEK(Koper)

Tenis dečki do 11 let: Gal P. EMERŠIČ (ŽtkMb).

Tenis deklice do 11 let: Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr).

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Končani prvi krogi turnirjev tega konca tedna

Ljubljana, 21.09.2013

Končani so prvi krogi turnirjev, ki se ta konec tedna igrajo v kategorijah članov in članic ter dečkov in deklic do 14 let.

Na A turnirju dečkov do 14 let v četrtfinalu ni štirih nosilcev, ki so se poslovili v prvem ali drugem krogu. V prvem krogu sta izpadla Enej BERGHAUS, premagal ga je Dan TROŠT SLAPNIK s 6-3 5-7 7-6(5) in Gašper BEZJAK, katerega je izločil Luka ROŠA. V drugem krogu sta izpadla Mark PORENTA, boljši je bil Justin URH s 6-1 3-6 in 6-3 in Aleks GRLJ, katerega je izločil Mark ANDREJIČ GOLJAR s 6-3 6-4. Zanesljivi so bili preostali štirje nosilci Rok KOMAC, Lukas David AMBROŽIČ, Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC.

Na B turnirju dečkov do 14 let so do četrtfinala izpadli trije nosilci, nepostavljeni igralci v četrtfinalu pa so Borut ŠRAJ, Matic RAKOVEC in Urban GNILŠEK.

Na A turnirju deklic so se v četrtfinale uvrstile Maruša PLANK, Anja TRBEŽNIK, Urška VELEC, Maja VENGUST, ki je v prvem krogu izločila Tino TAVČAR, Katja HRKAČ, Nika ALBREHT in nepostavljena Petra GOBEC, kateri je pri izidu 0-6 5-1 predala srečanje Tinkara KOVAČ.

Na članskem turnirju na Polzeli so odigrali prvi krog. Pri članih je v prvem krogu presenetljvo izgubil 6. nosilec Domen GOSTINČAR. S 6-7(4) 6-3 in 7-6(7) ga je izločil Marko JURIČIČ.

Pri dekletih nastopa samo 14 igralk. V prvem krogu je izpadla 4. nosilka Lara GLAVIČ. S 6-4 6-4 jo je izločila Sara DJURDJEVIĆ.

TUKAJ.

Aljaž Bedene predal polfinalno srečanje v Trnavi

Ljubljana, 21.09.2013

Aljaž BEDENE je bil tudi ta teden na dobri poti k novemu naslovu na ATP Challengerju v Trnavi, a ga je v polfinalu ustavila poškodba zapestja.

Prvi niz polfinalne tekme je dobil Romun Adrian UNGUR s 7-6(3), nato pa je Aljaž srečanje predal. Upamo samo, da poškodba ni težje narave in da bo kmalu spet nared za naseldnje turnirje. TUKAJ.

Ta konec tedna bodo igrali člani in članice na Polzeli, dečki in deklice do 14 let v Kranju in Ljubljani ter najmlajši v Ljubljani

Ljubljana, 20.09.2013

Ta konec tedna bo pestro na domačih teniških igriščih. Igrajo se zadnji turnirji letošnje sezone, v oktobru najboljše igralce v čakajo le še mastersi. Člani in članice bodo igrali na Polzeli. Pri članih je prvi nosilec turnirja Aljaž RADINSKI, pri članicah to mesto pripada Piji BRGLEZ.

Dečki in deklice do 14 let igrajo v Kranju in Ljubljani. V Kranju bodo igrali na A in B turnirju, v A turnirju je prvi nosilec Rok KOMAC, v B turnirju mesto prvega nosilca zaseda Klemen LAJOVIC.

Deklice igrajo v Ljubljani. Tu je prva nosilka Maruša PLANK.

Še zadnjič pred mastersom se merijo tudi najmlajši v kategoriji 8-11 let. Turnir poteka v Ljubljani, prijavljenih pa je več kot 150 igralk in igralcev. TUKAJ.

Aljaž Bedene polfinalist v Trnavi, poraz Blaža Role v polfinalu Kenitre in Petre Rampre v četrtfinalu Albuquerqu

Ljubljana, 20.09.2013

Aljaž BEDENE se je na ATP Challengerju v Trnavi uvrstil v polfinale.

Tudi četrtfinalno srečanje je bilo zanj precej naporno, saj je tudi tokrat potreboval za zmago tri nize. 25-letnega Hrvata Kristijana MESAROŠA je tokrat premagal šele po dveh urah in pol (prejšnji teden v Banja Luki mu je prepustil vsega tri igre) z rezultatom 4-6 6-4 6-4. Srečanje je bilo zelo izenačeno, Aljaž pa je bil boljši predvsem pri drugem servisu, čeprav sta danes oba igralca servirala dokaj slabo, na kar kaže veliko število izgubljenih iger na njun začetni udarec.

Aljaž je bil na koncu uspešen enkrat več, saj mu je uspel break devetkrat, a imel je kar 25 priložnosti. Mesarošu je uspel odvzem servisa osemkrat iz enajstih priložnosti. Mesaroš je na srečanju napravil kar 10 dvojnih napak, na drugi servis pa je osvojil le 7 od 31 možnih točk. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 102-96. Aljaž bo za svoj deveti finale na ASTP Challengerjih igral z 28. letnim Romunom Adrianom UNGURJEM, 117. igralcem lestvice ATP.

V polfinalu je z nastopi na ATP Challengerju v Maroku končal Blaž ROLA. V uri in pol ga je s 6-4 6-3 premagal 20. letni Avstrijec Dominic THIEM. Ob dobrem izkoristku prvega servisa je Blaž ROLA slabše izkoriščal drugi začetni udarec s katerim je dobil le 42 % možnih točk, nasprotnik pa 63 %. Blaž je nasprotniku odvzel servis enkrat, THIEMU pa je to uspelo trikrat. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 62-53 v korist Avstrijca, ki je na lestvici ATP uvrščen 55 mest višje.

Na ITF turnirju (75.000 $) v Albuquerqu je Petra RAMPRE izgubila četrtfinalno srečanje z Američanko Chieh-Yu HSU. Ta je bila boljša z rezultatom 7-5 6-0. TUKAJ.

Polona Hercog v Tokiu v glavni turnir, poraz Tadeje Majerič

Ljubljana, 20.09.2013

V Tokiu zaključene kvalifikacije WTA turnirja (2.369.000 $). Obe naši najboljši igralki sta tokrat morali v kvalifikacije in bili polovično uspešni.

Polona HERCOG je bila 6. nosilka in je v prvem krogu s 6-1 6-2 premagala domačinko, 19. letno Eri HOZUMI, 224. igralko lestvice WTA.

Za uvrstitev v glavni turnir je potrebovala še eno zmago in jo tudi dosegla. Premagala je 9. nosilko, 26. letno Bolgarko Tsvetano PIRONKOVO s 6-4 6-2.

Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala s 26. letno Čehinjo Lucie SAFAROVO, 36. igralko lestvice WTA.To bo njuno četrto medsebojno srečanje, zadnja tri je dobila SAFAROVA, nazadnje letos v Nurnbergu na pesku, ko je bila boljša v treh nizih.

Že v prvem krogu kvalifikacij pa je nastope v Tokiu končala Tadeja MAJERIČ. 19. letna Japonka Risa OZAKI, 200. igralka lestvice WTA jo je premagala z rezultatom 6-0 6-4. TUKAJ.

Petra Rampre v četrtfinalu ITF turnirja v ZDA, poraz Dalile Jakupović v Batumiju

Ljubljana, 20.09.2013

Petra RAMPRE je prijetno presenetila na močnem ITF turnirju v ameriškem Albuquerqu (75.000 $). V drugem krogu je premagala 6. nosilko, 21. letno Američanko Melanie OUDIN. Petra je bila boljša s 7-5 1-6 6-4.

To je bilo njuno 4. medsebojno srečanje, Petra pa je zmagala prvič. V četrtfinalu se bo Petra pomerila z 21. letno, na Tajskem rojeno Američanko Chieh-Yu HSU, trenutno 272. igralko lestvice WTA.

Petra RAMPRE je nazadnje nastopila v četrtfinalu julija letos, na vseh naslednjih turnirjih pa se je ustavila na drugi stopnički. 33. letna Žirovka je na lestvici WTA trenutno na 213. mestu, najvišje je bila aprila 2012 na 151. mestu.

Na ITF turnirju v Batumiju (25.000 $) je v četrtfinalu izpadla Dalila JAKUPOVIČ. S 6-4 6-3 jo je premagala Rusinja Alexandra PANOVA. TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist ATP Challengerja v Kenitri, Aljaž Bedene četrtfinalist v Trnavi

Ljubljana, 19.09.2013

Tudi danes sta naša teniška igralca Blaž ROLA in Aljaž BEDENE na ATP Challengerjih v Kenitri in Trnavi vknjižila zmagi.

Oba sta se morala kar pošteno spotiti na poti do novega uspeha, saj sta odigrala vsak po tri nize in preživela na igrišču več kot dve uri.

Blaž ROLA je v Maroku igral z 21. letnim Rusom Alexandrom RUMYANTSEVIM, 317. igralcem lestvice ATP. Prvi niz je Blaž dobil brez težav s 6-1, pri čemer je ob svojen odličnem prvem in nekoliko slabšem drugem servisu nasprotniku dvakrat odvzel začetni udarec. V drugem nizu je edini odvzem servisa uspel Rusu in ta je slavil s 6-3. V tretjem nizu pa je bil Blaž ROLA spet suveren, sicer izgubil en svoj začetni udarec, a nasprotniku odvzel tri in slavil s 6-2. Srečanje je trajalo 2 uri in 5 minut. Na koncu je Blaž Rola osvojil 82, Rumyantsev pa 69 točk.

Blaž bo v polfinalu igral z 2. nosilcem, 20. letnim avstrijskim upom Dominicom THIEMOM, 169. igralcem lestvice ATP.

Še težje delo je imel na turnirju v Trnavi Aljaž BEDENE, ki se je boril za četrtfinale z 18-letnim Britancem Kaylom EDMUNDOM, 315. igralcem lestvice ATP.

Za zmago nad mladim Britancem je potreboval 2 uri in pol ter na koncu slavil z rezultatom 3-6 6-3 7-6(1). Igralca sta odlično igrala na svoj začetni udarec in v celotnem srečanju vsak igubila le po dva začetna udarca. Z enim odvzemom servisa je bil v prvem nizu boljši Edmund, v drugem je isto uspelo Aljažu, v tretjem pa sta vsak po enkrat izgubila začetni udarec, tako da je odločala podaljšana igra. V tej je bil Aljaž prepričljivo boljši in je Britancu prepustil vsega 1 točko. V osvojenih točkah je bil Aljaž boljši s 111 -94.

Aljažev četrtfinalni nasprotnik bo 25. letni Hrvat Kristijan MESAROŠ s katerim sta se merila v polfinalu turnirja v banja Luki prejšnji teden. Tam je bil Aljaž prepričljivo boljši s 6-3 6-0.

TUKAJ.

ŽTK Maribor najboljši med dečki in deklicami do 14 let

Ljubljana, 18.09.2013

V Mariboru se je s finalnima obračunoma končala letošnja liga do 14 let. V finale so se uvrstili kar trije mariborski klubi, oba naslova pa sta na koncu prav tako ostala v Mariboru.

pri dečkih je ŽTK Maribor v finalu s 5-1 premagal ekipo TK Triglav Kranj. Za ŽTK so zmage prispevali Jan VEHOVEC, Jan KUPČIČ in Val VIDAKOVIČ v tekmah posameznikov ter dvojici Nick CMAGER in Jan VEHOVEC ter Jan KUPČIČ in Val VIDAKOVIČ. Edino točko je za TK Triglav Kranj priigral Anže ARH.

Pri deklicah je v mestnem obračunu ekipa ŽTK Maribor s 3-1 premagala vrstnice iz drugega brega Drave, ekipo TK Branik Maribor.

Za ŽTK Maribor so zmagale Lara PROSENJAK, nja GAL in Nina KOLAR, za TK Branik je točko osvjila dvojica Iva GABOR in Urška VELEC. Čestitke zmagovalcem! TUKAJ.

Zmage za Blaža Rolo, Aljaža Bedeneta, Dalilo Jakupović in Petro Rampre, poraz Nika Razborška

Ljubljana, 18.09.2013

Potem, ko je v torek program v Trnavi krojilo vreme in je bil uvodni nastop Aljaža BEDENETA prestavljen na sredo, je ta danes uspel odigrati srečanje prvega kroga. Za zmago nad Srbom Nikolo ČAČIĆEM je potreboval 1 uro in 56 minut.

Igralca sta dokaj zanesljivo servirala in v prvem nizu je edino break priložnost izkoristil Nikola ČAĆIČ ter z enim odvzetim servisom prvi niz dobil s 6-3.V drugem nizu je dvakrat odvzel servis nasprotniku Aljaž in niz dobil zanesljivo s 6-2.

V tretjem nizu sta igralca do izida 4-3 dobivala vsak svoj začetni udarec, v osmi igri pa je Aljažu uspel break in vodstvo s 5-3. V deveti igri je Aljaž serviral za zmago. Čeprav je bil dotlej zelo zanesljiv, je v zadnji igri najprej Čačić povedel s 40-15 in si tako priigral dve break žogi. Aljaž je izenačil in prišel do dveh meč žog, a je obe zapravil in ponovno, tokrat že tretjič in nato še četrtič ponudil nasprotniku priložnost za break. No, obe berak žogi je obranil nato pa si priigral tretjo meč žogo in jo izkoristil ter srečanje zaključil z rezultatom 3-6 6-2 6-3.

V Maroku je bil v drugem krogu ATP Challengerja uspešen Blaž ROLA. S 6-3 3-6 in 6-3 je premagal 23. letnega Britanca Alexandra WARDA in se uvrstil v četrtfinale. Blaž je za odtenek bolje serviral, uspelo mu je doseči štiri breake, dva v prvem in dva v tretjem nizu, WARDU le tri. V srečanju, ki je trajalo dve uri je bil Blaž ROLA boljši v osvojenih točkah z 91-76. V četrtfinalu bo igral z 21. letnim Rusom, Alexandrom RUMYANTSEVIM, 317. igralcem lestvice ATP.

Na ITF turnirju v Batumiju (25.000 $) je bila še drugič uspešna Dalila JAKUPOVIĆ. V drugem krogu je s 6-3 5-7 6-2 premagala 26. letno Rusinjo Marino SHAMAYKO in se uvrstila v četrtfinale.

Na močnem ITF turnirju v ameriškem Albuquerque (75.000 $) je v uvodnem nastopu zmagala Petra RAMPRE. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala srečno poraženko, 20. letno domačinko Nicole MELICHAR.

Na Futuresu v Nišu je Nik RAZBORŠEK v prvem krogu izgubil z domačinom Sašo STOJISAVLJEVIĆEM. Ta je zmagal z rezultatom 2-6 6-2 7-6. TUKAJ.

Deklice ŽTK Maribor in TK Branik Maribor ter dečki ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj finalisti lige do 14 let

Ljubljana, 17.09.2013

V Mariboru se je začelo letošnje zadnje dejanje v ligi do 14 let za fante in dekleta. Play off v obeh konkurencah gosti Maribor. Danes se igajo polfinalna srečanja, jutri pa se bodo današnji zmagovalci pomerili za naslov najboljše ekipe do 14 let v državi.

Prve so s polfinalnimi obračuni končale deklice.

V prvem polfinalu je ekipa ŽTK Maribor s 3-0 premagala igralke TK Triglav Kranj.

Za ŽTK so bile uspešne Lara PROSENJAK, Anja GAL in Nina KOLAR.

V drugem polfinalnem srečanju so bile igralke TK Branik Maribor prav tako s 3-0 boljše od ekipe TK Radovljica.

Za ŽTK so zmagale Iva GABOR, Urška VELEC in Žaklin BOKAN.

V finalu bosta jutri igrali ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor.

Prvo polfinalno srečanje so odigrali dečki ŽTK Maribor in TK Morje. Boljši so bili Mariborčani, ki so zmagali s 4-0. Točke so osvojili Nick CMAGER, Jan VEHOVEC, Jan KUPČIČ in Val VIDAKOVIČ.

V drugem polfinalu sta igrali ekipi ŠTK Velenje in TK Triglav Kranj. V izjemno napetem srečanju je na koncu odločalo število osvojenih nizov oz. iger, saj je bil izid tekme neodločen.

Po srečanjih posameznikov je bil izid izenačen 2-2. Za ekipo Triglava sta zmagala Anže ARH in Mark PORENTA, za Velenjčane sta točki osvojila Marko KOVAČEVIĆ in Tin KRSTULOVIĆ O zmagovalcu in udeležencu finala play offa sta odločali igri dvojic, a tudi po tekmah dvojic je ostal rezultat neodločen.

Za Kranjčane sta bila uspešna Anže ARH in Mark PORENTA, ki sta ekipo iz Kranja ponovno popeljala v vodstvo s 3-2, a sta Tin KRSTULOVIĆ in Marko KOVAČEVIĆ izid še enkrat izenačila. O zmagovalcu je tako odločalo večje število osvojenih nizov oz. iger in tu so bili boljši Kranjčani, ki so se tako uvrstili v finale.

Jutri bosta tako za naslov zmagovalca lige igrali ekipi ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj.

Pridružite se nam in povšečkajte našo stran na Facebooku TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog ATP Challengerja v Kenitri, Dalila Jakupović uspešna v Batumiju, poraz Nastje Kolar

Ljubljana, 17.09.2013

Blaž ROLA je iz Ljubljane odpotoval v Maroko, kjer v Kenitri nastopa na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 €.

Na turnirju 7. nosilec, v prvem krogu pa je s 7-5 6-0 premagal 24. letnega Belgijca, 244. igralca sveta, Germaina GIGOUNONA.

Srečanje je trajalo 1 uro in 21 minut. Blaž je v prvem nizu izgubil en začetni udarec, Belgijec dva. V nadaljevanju pa je bil na igrišču praktično samo še Blaž ROLA, ki je v drugem nizu nasprotniku prepustil vsega 10 točk, s tremi breaki in 28-timi osvojenimi točkami pa drugi niz dobil s 6-0.

Danes popoldne bi moral v Tranavi, kjer turnir ovira dež, nastopiti Aljaž BEDENE, a je bilo srečanje prestavljeno na sredo.

Na ITF turnirju (25.000 $) v Batumiju je v prvem krogu glavnega turnirja zmagala Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-1 6-3 je premagala 20. letno Akiko OMAE, 419. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala s 26. letno Rusinjo Marino SHAMAYKO.

Na ITF turnirju v bolgarskem Dobrichu je po odlično odigranih kvalifikacijah Nastja KOLAR v prvem krogu glavnega turnirja naletela na pretežko oviro. Igrala je s 3. nosilko turnirja, Romunko Cristino DINU in izgubila z rezultatom 3-6 3-6.

Na ITF turnirju v Budvi (10.000 $) je po uspešno odigranih kvalifikacijah Pia ČUK srečanje prvega kroga glavnega turnirja predala brez boja. TUKAJ.

Ta teden med drugimi nastopajo Aljaž Bedene, Blaž Rola, Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman in Nastja Kolar

Ljubljana, 17.09.2013

Odigrane so bile kvalifikacije turnirjev tega tedna in začenjajo se glavni turnirji.

V kvalifikacijah WTA turnirja v Guanghzhoju je izpadla Tadeja MAJERIČ, Anja PRISLAN pa je izgubila v kvalifikacijah turnirja v Batumiju.

Uspešno sta kvalifikacije odigrali Pia ČUK in Nastja KOLAR.

Pia ČUK igra v Budvi (10.000 $), kjer je za uvrstitev v glavni turnir potrebovala eno zmago in to je dosegla proti domačinki Ivani KLAĆ, katero je premagala 6-2 6-0.

Na močnejšem turnirju v Brasovu (25.000 $) je morala za uvrstitev v glavni turnir dvakrat zmagati Nastja KOLAR. Nastja nadaljuje z odličnimi igrami in tokrat je nasprotnicama v kvalifikacijah oddala 8 iger ter se uvrstila v glavni turnir. Tu bo v 1. krogu igrala s 3. nosilko, Romunko Cristino DINU.

V glavnih turnirjih novega tedna je prvi, na ATP Challengerju v Trnavi, kjer bo v glavnem turnirju igral tudi Aljaž BEDENE, z nastopi končal Mike URBANIJA. V prvem krogu ga je premagal Slovak Norbert GOMBOS s 6-3 6-1.

Aljaž BEDENE bo v prvem krogu v torek igral s Srbom Nikolo ČAČIĆEM.

V Maroku na ATP Challengerju jutri čaka nastop Blaža ROLO. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo Nemec Germain GIOGUNON.

Na ITF turnirju v Alberquerqueu (75.000 $) bo nastopila Petra RAMPRE.

Nastop v Batumiju (25.000 $) čaka na ITF turnirju Dalilo JAKUPOVIĆ. V prvem krogu bo igrala z Japonko Akiko OMAE.

Na turnirjih serije Futures ta teden nastopata Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Nik RAZBORŠEK bo v Nišu v prvem krogu igral s Srbom Sašo STOJISAVLJEVIĆEM.

Tom KOČEVAR DEŠMAN se je odpravil na tri turnirje na Švedsko. Prvega je igral v Štokholmu. V prvem krogu se je pomeri z domačinom Milošem SEKULIĆEM in izgubil z rezultatom 7-6(5) 1-6 5-7. TUKAJ.

Grega Kokalj in Manca Pislak najboljša na OP 16, Jan Kupčič, Živa Falkner, Timotej Š. Maček in Tara Gorinšek na FIN 12 na Ptuju

Ljubljana, 16.09.2013

Končani so turnirji do 16 let, turnirja sta se igrala v Ljubljani in Litiji, ter turnirji FIN 12, katere je gostil TK Ptuj.

Na OP Litije za fante do 16 let je zmago vpisal domačin Grega KOKALJ (AsLit). V finalu je s 6-1 6-3 premagal Nika KRAPEŽA (Ltc) in tako najavil uspešen povratek na igrišča, po težavah s poškodbami, ki so ga spremljale v zadnjem letu.

Na OP Ljubljane za dekleta do 16 let sta se v finalu merili 1. in 2. nosilka. Tudi v Ljubljani je slavila članica domačega teniškega kluba, Manca PISLAK (Tc-Lj). V finalu je bila s 6-4 2-6 6-1 boljša od 1. nosilke in prve igralke lestvice TZS v kategoriji deklet do 16 let, Nike KOZAR(Tr-Kr).

Manca PISLAK bo ta mesec Slovenijo zastopala na ekipnem svetovnem prvenstvu igralk do 16 let v Mehiki.

Na Ptuju pa so podelili pokale za najboljše na finalnem turnirju do 12 let "Ta mali svet".

Pri dečkih je v A turnirju slavil 2. nosilec Jan KUPČIČ (ŽtkMb). V finalu je s 6-4 6-0 premagal 1. nosilca in trenutno prvega igralca lestvice TZS do 12 let, Tima TEKAVCA (MaxLj). V B turnirju dečkov je zmagovalec Timotej Š. MAČEK (Br-Mb), ki je v finalu s 6-3 7-5 premagal Nikolo PERIĆA (Celje).

Pri deklicah je v A turnirju slavila Živa FALKNER (Otočec). V finalu je s 6-4 6-1 premagala Pio LOVRIČ (Domžale).

V B turnirju je prvo mesto osvojila Tara GORINŠEK (Sl-Ko). V finalu je s 6-4 6-3 premagala Lizo KUHELJ (Jaki) TUKAJ.

Slovenija odlično opravila nalogo v Ljubljani, zdaj v lov za svetovno skupino

Ljubljana, 16.09.2013

Slovenska teniška reprezentanca je z odliko opravila nalogo v ljubljanskem Tivoliju, ko je konec tedna v I. Evroafriški skupini Davisovega pokala s 4-1 premagala ekipo JAR.

S tem si je zagotovila obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala in se bo v naslednjem ciklusu tekmovanja ponovno podala v boj za svetovno skupino.

Kljub temu, da je naša ekipa zaradi zdravstvenih težav Grege ŽEMLJE in odsotnosti Aljaža BEDENETA igrala v oslabljeni postavi, so Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA in Janez SEMRAJC prikazali odlične igre in nasprotnikom v odigranih tekmah niso prepustili niti niza.

Zdaj bodo nestrpno čakali žreb, ki je v sredo in ki nam bo prinesel nasprotnika v novem ciklusu tekmovanja, v katerem se optimistično oziramo proti svetovni skupini.

Z nastopi naših igralcev je bil zelo zadovoljen tudi kapetan reprezentance Blaž TRUPEJ, ki je v intervjuju za STA med drugim povedal:"Mislim, da smo lahko zadovoljni z igro obeh Blažev ta konec tedna, še bolj pa me veseli dejstvo, da smo ta dvoboj opravili z odliko. Igralci so pokazali, da si zaslužijo obstanek v tej skupini. Na igrišču so zmagovali suvereno in zadovoljen sem, da smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali. Želeli smo zmago, da se izognemo morebitnemu oktobrskemu 'popravnemu izpitu' proti Rusiji, saj bi proti Rusom težje zmagali." .

Trupej je zadovoljen s celotno sezono v Davisovem pokalu: "Naš cilj ob začetku sezone je bil obstanek v I. evro-afriški skupini. Žreb je odigral veliko vlogo v tej sezoni Davisovega pokala in mislim, da smo lahko glede na žreb in zdravstveno stanje Grege Žemlje zadovoljni. Glede na to, da smo imeli v 1. krogu zelo neugodnega nasprotnika, gostovanje na Poljskem, mislim, da smo iztržili to, kar smo realno lahko pričakovali. Naša usoda je bila po tem februarskem porazu tako in tako na nek način zapečatena in glede tega nimam česa dodati. Mislim, da smo dosegli to, kar si ta ekipa v tem trenutku zasluži."

A kapetan je prepričan, da ta reprezentanca lahko doseže še več. "Jaz sem vedno trdil, da ima ta ekipa potencial za uvrstitev v svetovno skupino. A za kaj takšnega je potrebno tudi veliko sreče z žrebom, veliko je odvisno tudi od tega, kdo nastopa za posamezno ekipo. Kot sem povedal že pred leti, mislim, da je le še vprašanje časa, kdaj se bodo ti fantje uvrstili v svetovno skupino. Morda naslednje leto, morda čez tri, štiri leta. Fantje imajo potencial, standardni ekipi se je zdaj pridružil še Blaž Rola, tudi Janez Semrajc je navdušil z ravnjo svoje igre. Vesel sem, da imamo širok repertoar igralcev, na katere lahko računamo, in to je naša prihodnost. V prihodnje se lahko nadejamo še boljših rezultatov," je za STA dejal Trupej.

Več o slovenskih nastopih v Davisovem pokalu v letošnjem letu, fotografije iz obračuna v Ljubljani in vse rezultate ter izjave najdete TUKAJ.

Aljaž Bedene se je vrnil v stoterico, večji skok tudi za Mikea Urbanijo, Nika Razborška in Dalilo Jakupović

Ljubljana, 16.09.2013

Na najnovejši moški teniški lestvici ATP zaradi tekem v Davisovem pokalu velikih sprememnb ni, so pa napredovali igralci, ki so se prejšnji teden udeležili nižje rangiranih turnirjev.

Med našimi igralci je z zmago na ATP Challengerju v Banja Luki na lestvici kar 21 mest pridobil Aljaž BEDENE, ki se vrača med najboljših sto igralcev na svetu in je ta teden na 86. mestu. Grega ŽEMLJA je ob tri mesta in je teden na še vedno visokem 77. mestu, Blaž ROLA pa je zdrsnil za 17 mest in je na 225. mestu. 39 mest je pridobil Mike URBANIJA, ki je ta teden na 658. mestu, za 37. mest, na 768. mesto pa je napredoval tudi Nik RAZBORŠEK.

Na ženski teniški lestvici WTA je Polona HERCOG pridobila 5 mest in je ta teden na 82. mestu, Dalila JAKUPOVIĆ pa je napredovala za 48 mest in je ta teden na 311. mestu. Med najboljšimi petsto igralkami so še naprej Tadeja MAJERIČ (122), Petra RAMPRE (213), Maša ZEC PEŠKIRIČ (255) in Nastja KOLAR (375). TUKAJ.

Janez Semrajc Rik De Voest 6-2 6-4

Ljubljana, 16.09.2013

Končalo se je četrto srečanje tekme Davisovega pokala med Slovenijo in JAR. Igrala sta Janez SEMRAJC in Rik De VOEST.

Ker je bila tekma že odločena sta igralca igrala na dva dobljena niza.Janez SEMRAJC je silovito začel in prvi niz brez težav dobil s 6-2.

Na začetku drugega niza je Rik De VOEST popravil začetni udarec in igralca sta bila izenačena do izida 4-4. V deveti igri je serviral De Voest in Janez je izkoristil prvo priložnost za break, ki se mu je v tej igri ponudila in povedel s 5-4.

V zadnji igri je nato samo še enkrat zanesljivo odserviral, njegovi servisi so leteli s hitrostjo preko 200 km/h, igro dobil brez izgubljene točke in povedel Slovenijo v vodstvo s 4-0.

Janez SEMRAJC je 251 mest višje uvrščenemu igralcu svetovne teniške lestvice, predvsem v prvem nizu, pripravil pravo lekcijo tenisa.

Čestitke Janez!

Južnoafričani tako tudi po četrti tekmi ostajajo brez dobjenega niza.

V zadnji tekmi bosta nastopila Blaž ROLA in Nikala SCHOLTZ. TUKAJ.

Znani finalisti in finalistke na turnirjih do 16 let in do 12 let

Ljubljana, 15.09.2013

Na OP do 16 let za dekleta, ki se igra v TC Ljubljana, se bosta v finalu pomerili 1. in 2. nosilka, Nika KOZAR in Manca PISLAK.

Nika KOZAR je s 7-6(5) 6-0 premagala Veroniko ERJAVEC, Manca PISLAK pa je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 premagala Zalo DOVNIK.

Pri fantih, ti igrajo na turnirju v Litiji, sta finalista domačin Grega KOKALJ in Ljubljančan Nik KRAPEŽ.

Grega KOKALJ je v polfinalu s 6-1 6-3 premagal Jureta FRANKA, Nik KRAPEŽ pa je bil s 4-6 7-6(4) 6-0 boljši od Anžeta ARHA.

Na turnirju do 12 let na Ptuju so se pri dečkih v polfinale uvrstili Tim TEKAVEC, Tin KRSTULOVIČ, Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ.

V polfinalnih obračunih je nato Tim TEKAVEC s 7-5 6-2 premagal Tina KRSTULOVIĆA, Jan KUPČIČ pa je bil s 6-1 6-1 boljši od Filipa Jeffa PLANINŠKA.

Pri deklicah so bile polfinalistke Marija VIČIČ, Pia LOVRIČ, Zoja ŠTRUKELJ in Živa FALKNER.

Za zmago se bosta pomerili Pia LOVRIČ in Živa FALKNER. Pia LOVRIČ je s 6-3 3-6 6-0 izločila prvo nosilko Marijo VIČIČ, Živa FALKNER pa je bila s 6-4 6-4 v drugem polfinalu boljša od Zoje ŠTRUKELJ. TUKAJ.

Grega Žemlja in Marko Tkalec prejela priznanje ITF za 20 in več reprezentančnih nastopov v Davisovem pokalu

Ljubljana, 15.09.2013

Ob robu srečanj zadnjega dne obračuna v Davisovem pokalu med Slovenijo in JAR je pred pričetkom današnjega prvega obračuna vrhovni sodnik Gerry ARMSTRONG podelil priznanje "ITF Commitment award" našima dologoletnima Davis cup reprezentantoma Gregu ŽEMLJI in Marku TKALCU.

Nagrado podeljuje ITF igralcem, ki so več let zastopali svoje države v prestižnem Davisovem pokalu. Nagrado lahko prejme igralec, ki je odigral najmanj dvajset srečanj za svojo reprezentanco.

Nagrada je bila prvič podeljena leta 2012 ob 100 finalu Davisovega pokala.

Marko TKALEC, 36. letni Mariborčan, je za Slovenijo v Davisovem pokalu nastopil 22 krat med leti 1998 in 2008. Odigral je 41 srečanj med posamezniki in v dvojicah. V tekmah posameznikov je zabeležil 25 zmag in 9 porazov, v tekmah dvojic je vknjižil tri zmage in 4 poraze.

Grega ŽEMLJA, 27. letni Kranjčan, v zgodovini najvišje uvrščen Slovenec na lestvici ATP, ki trenutno zaseda 74. mesto na svetu, je za Slovenijo nastopil na 20-tih dvobojih. Odigral je 47 tekem med posamezniki in v konkurenci dvojic. Med posamezniki je zabeležil 18 zmag in 10 porazov, v konkurenci dvojic je zmagal 11 krat in bil 8 krat poražen. Za Slovenijo nastopa od leta 2005.

Iskrene čestitke obema za prejeti priznanji. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Banja Luki osvojil svoj sedmi ATP Challeneger v karieri

Ljubljana, 15.09.2013

Na ATP turnirju v Banja Luki je Aljaž BEDENE osvojil svoj sedmi turnir serije ATP Challenger. V današnjem finalu je s 6-3 6-4 premagal 21. letnega Argentinca Diega Sebastiana SCHWARTZMANA.

24. letni Ljubljačan je sedmi naslov osvojil v osmem finalnem nastopu, to pa je njegov drugi naslov letos.

Po treh porazih v prvih krogih turnirjev ATP serije je današnja zmaga odlična napoved za nadaljevanje sezone in vrnitev med najboljših 100 igralcev na svetu. TUKAJ.

Blaž Rola - Nikala Scholtz 3-2 (predaja)

Ljubljana, 15.09.2013

Zadnjo tekmo srečanja med Slovenijo in JAR v I. EA skupini Davisovega pokala sta odigrala Blaž ROLA in Nikala SCHOLTZ.

Slovenija je vodila s 4-0, gostje pa do zadnje tekme našim igralcem niso odvzeli niti niza.

Vprašanje je tako bilo samo ali bodo gostje domov odšli z ničlo ali pa bo Nikala SCHOLTZ vendarle presenetil Blaža ROLO.

Dilema je bila rešena po petih odigranih igrah, saj je moral Blaž ROLA zaradi slabega počutja pri vodstvu s 3-2 v prvem nizu, srečanje predati.

Končni izid srečanja med Slovenijo in JAR je 4-1. Naša ekipa si je z zmago zagotovila obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala.

Prihodnji teden bo opravljen žreb za naslednjo sezono, naši fantje pa bodo ponovno začeli pot proti svetovni skupini. TUKAJ.

Zadnji dan srečanja med Slovenijo in JAR v Tivoliju ovira dež - naslednja informacija ob 13. uri

Ljubljana, 15.09.2013

Pred nami je še zadnji dan srečanja med reprezentancama Slovenije in JAR v I. Evroafriški skupini.

Naši fantje so si že zagotovili obstanek v skupini in skupno zmago, saj po prvih dveh dneh vodijo z neulovljivih 3 -0, pri čemer gostom niso oddali niti enega niza.

Barve Slovenije bosta danes branila Janez SEMRAJC in Blaž ROLA. Njuna nasprotnika bosta Rik De VOEST in Nikala SCHOLTZ.

Obetata se zanimivi srečanji, zato tudi danes vabljeni v Tenis center Tivoli !

Začetek srečanja je prestavljen, a marljivi vzdrževalci že pripravljajo igrišča in pričakujemo, da se bo prvo srečanje začelo okrog 13. ure.

Več o Davisovem pokalu s fotografijami in izjavami igralcev po tekmah pa najdete na uradni strani www.slo-daviscup.si in TUKAJ.

Blaž Kavčič in Blaž Rola - Raven Klaasen in Nikala Scholtz 7-5 6-1 7-6(4)

Ljubljana, 15.09.2013

Tudi tretja tekma srečanja Davisovega pokala med Slovenijo in JAR je zanesljivo pripadla domačinom. Zaradi zdravstvenih težav nekaterih igralcev sta morala kapetana premešati najvaljeni dvojici. Za Slovenijo tako igrata Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA, v ekipi JAR pa je Ruana ROELOFSEJA zamenjal Nikala SCHOLTZ.

Prvi niz je bil zelo izenačen. Prvi so prišli do breaka gostje v peti igri, a ssta naša igralca že v naslednji igri prednost z re-breakom izničili. Pri izidu 6-5 se je našima Blažema ponudila naslednja priložnost za break in takoj sta jo izkoristila ter prvi niz dobila s 7-5.

V drugem nizu sta naša igralca prišla do breaka v tretji in sedmi igri in niz zanesljivo dobila s 6-1.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem sta naša igralca na koncu vedarle pokazala, da sta kakovostnejša in sta zasluženo slavila s 7-5 6-1 7-6(4).Južnoafričani tako v prvih treh tekmah našim igralcem niso odvzeli niti niza.

Slovenija si je zagotovila obstanek v I. Evroafriški slupini in bo zdaj počakala žreb in nasprotnika s katerim bo ponovno naskakovala kvalifikacije za nastop v svetovni skupini, ki je vedno bližja.

Vabljeni v Tivoli tudi jutri, ko se bosta zadnji srečanji posameznikov začeli ob 11. uri, obe tekmi pa se bosta igrali na dva dobljena niza.

Več o srečanju Slovenija - JAR in nekaj fotoutrinkov prvega in drugega dne pa si oglejte TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila v drugem krogu kvalifikacij v Guangzhoju

Ljubljana, 14.09.2013

Na WTA turnirju v Guangzhoju (500.000 $) je v drugem krogu kvalifikacij Tadeja MAJERIČ, 6. nosilka turnirja, izgubila z 9. postavjeno Srbkinjo Jovano JAKŠIĆ.

19. letna, 161. igralka lestvice WTA je slavila z rezultatom 4-6 6-2 7-6(4).

Na ITF turnirju v gruzijskem Batumiju (25.000 $) nastopa Anja PRISLAN. Kvalifikacije je začela z zmago nad domačinko Kleopatro QUARUMASHVILI s 6-0 6-0. V drugem krogu bo igrala z Ukrajinko Antonio LYSAKOVO.

Na ITF turnirju v Budvi bo v kvalifikacijah ITF turnirja (10.000 $) igrala Pia ČUK.

V kvalifikacijah ITF turnirja v bolgarskem Dobrichu bo nastopila Nastja KOLAR. Je prva nosilka kvalifikacij in bo v drugem krogu igrala z Bolgarko Gebrielo MIHAYLOVO. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Blaž Rola - Raven Klassen in Nikala Scholtz 7-5 6-1 7-6(4)

Ljubljana, 14.09.2013

Danes ob 14. uri ste ponovno vabljeni v športni park Tivoli, kjer se bosta v tretji tekmi srečanja I. Evroafriške skupine Davisovega pokala pomerili domači in gostujoči dvojici.

Kdo bo danes zaigral še ni jasno, saj lahko oba kapetana spremembe najavita 1 uro pred začetkom srečanja.

Za Slovenijo sta bila napovedana Grega ŽEMLJA in Janez SEMRAJC, a je po včerajšnjem treningu, ki ga je opravil Grega že več ali manj jasno, da danes ne bo mogel nastopiti. Za koga se bo odločil Blaž TRUPEJ bomo torej videli ob 14. uri.

Sprememba se sicer obeta tudi v ekipi JAR, saj je na včerajšnji tekmi bolečine v nogi začutil tudi Ruan ROELOFSE. Tako se lahko zgodi, da bo ob specialistu za igro dvojic Ravenu KLAASNU nastopil eden izmed preostalih igralcev gostujoče ekipe.

Ne glede na postavi pa se nam obeta še ena lepa teniška predstava, v kateri si naši fantje že lahko zagotovijo obstanek v I. Evroafriški skupini in s tem ponoven naskok na kvalifikacije za svetovno skupino Davisovega pokala. Vabljeni v čimvečjem številu v športni park Tivoli, kjer bo po tekmi dvojic za prijetno vzdušje s krajšim koncertom poskrbel Andrej ŠIFRER.

Več o Davisovem pokalu pa preberite TUKAJ.

Poloni Hercog v Quebecu ni uspela uvrstitev v polfinale, Tadeja Majerič zmagala v prvem krogu kvalifikacij v Guangzhou

Ljubljana, 14.09.2013

Polona HERCOG je po dveh urah in 25-tih minutah igre izgubila četrtfinalno srečanje na WTA turnirju v Quebecu, kjer je v prvih dveh krogih zelo suvereno premagala obe nasprotnici.

Tudi četrtfinalni obračun je začela odlično in prvi niz z Američanko, 21. letno Christino McHALE, 84. igralko sveta dobila s 6-1. Izgubila je samo tri začetne udarce od petnajstih, medtem ko je imela nasprotnica veliko težav s servisom, dobila je samo 11 od 17-tih mogočih točk. Polona HERCOG je dobila tri igre na servis nasprotnice.

Drugi niz je bil zelo izenačen, vsaka igralka pa je po dvakrat izgubila servis. Polona HERCOG je dobila le še 54 % točk na svoj sesrvis, medtem ko je nasprotnica odstotek servisa iz prvega niza, ko je znašal 40 % dvignila na 60 %. O zmagovalki drugega niza je odločala podaljšana igra, to pa je dobila Američanka na 4.

Tudi v tretjem nizu Polona ni servirala najbolje, dobila je samo 9 od 19-tih točk na prvi servis in šest od desetih na drugi servis, kar je skupaj znašalo 51 %. Američanka je tudi v tretjem nizu servirala zelo solidno in osvojila 65 % mogočih točk na svoj začetni udarec. Polona HERCOG je v odločilnem nizu izgubila dva, Christnina McHALE pa le en servis. Skupno razmerje osvojenih točk je bilo na koncu 100 - 99 v korist Hercogove, a je bila to le slaba tolažba. Christina McHale je tako še drugič v karieri premagala Polono HERCOG, prvič je zmagala leta 2009.

Polona HERCOG sedaj odhaja na azijsko turnejo.

Tam pa je na prvem trunirju serije WTA z nagradnim skladom 500.000 $ v Guangzhuou v prvem krogu kvalifikacij že zmagala Tadeja MAJERIČ. Tadeja si je po nastopu na OP ZDA privoščila daljši odmor, zdaj pa bo z nastopi nadaljevala na turnirjih v Aziji.

V 1. krogu kvalifikacij ugnala 20. letno Kitajko Zhao DI, 530. igralko lestvice WTA, s 6:4, 3:6, 7:5.

V drugem krogu bo igrala z zmagovalko dvoboja med Srbkinjo Jovano JAKŠIĆ in Kitajko Liu CHANG. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirja do 12 in do 16 let

Ljubljana, 13.09.2013

Ta konec tedna je pozornost ljubiteljev tenisa namenjena tekmi Davisovega pokala, veliko naših mladih igralcev in igralk pa igra na finalnem turnirju do 12 let na Ptuju in na OP Litije oz. Ljubljane do 16 let.Turnirja v obeh starostnih kategorijah sta zelo dobro zasedena.

Pri dekletih do 16 let v Ljubljani nastopa 48 igralk, med njimi tudi vodilna igralka lestvice do 16 let Nika KOZAR in naša druga mladinka s svetovne mladinske teniške lestvice Manca PISLAK.Obe sta se uvrstili v četrtfinale, izpadle pa so tri nosilke. Silvijo PEROŠA je s 6-3 6-7(2) 7-5 premagala Tinkara KOVAČ, Sara SIRŠE je po zaostanku z 0-1 srečanje Veroniki ERJAVEC predala, Stefany GRLJ pa je s 6-4 6-0 pre,magala Evgenijo BURGER.

Na OP 16 za fante v Litiji nastopa kar 73 igralcev. Med njimi z izjemo 1. in 3. igralca lestvice TZS tudi vsi drugi najboljši v tej kategoriji.Prvi nosilec je Filip Jakob ZUPANČIČ, ki pa je imel že v uvodnem nastopu težko delo, ko je s 6-4 3-6 6-2 premagal Nejca LAVRENČIČA. V drugem krogu je v doslej odigranih srečanjih izpadel 6. nosilec Amadej GORUČAN, katerega je s 6-2 6-2 izločil domačin Grega KOKALJ

Na Ptuju poteka turnir Ta mali svet v kategioriji do 12 let. Dečki in deklice igrajo na A in B turnirjih.

Nastopajo vsi najboljši dvanajstletniki. Pri dečkih je prvi nosilec Tim TEKAVEC, pri deklicah Marija VIČIČ. V prvem krogu pri dečkih ni bilo presenečenj, še največ dela je imel Tilen POTOČNIK, ki je potreboval tri nize za zmago nad Danom TROŠT SLAPNIK.

Pri deklicah nosilke v prvem krogu v doslej odigranih srečanjih niso imele težav. TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil polfinale Futuresa v Subotici, poraz Dalile Jakupović v polfinalu Trabzona

Ljubljana, 13.09.2013

Nik RAZBORŠEK se je na Futuresu v Subotici poslovil v polfinalu. Polfinalno srečanje s 3. nosilcem, Čehom Marekom MICHALICKIM je izgubil s 6-7(2) 2-6.

Kljub porazu je bil to še en odličen nastop mladega, obetavnega Litijana.

Včerja je v četrtfinalu s 6-2 6-4 premagal Srba Dejana KATIĆA.

Polfinalni nastop pa je bil zadnji na ITF turnirju v Trabzonu (50.000 $) za Dalilo JAKUPOVIĆ. Po odličnih predstavah v prvih treh krogih je tudi danes igrala dobro, a je bila na koncu za malenkost prekratka v srečanju z Nemko Anno Leno FRIEDSAM, 19. letnico iz nemškega Neuwieda. Nemka na lestvici zaseda 175. mesto, v mladinski konkurenci pa je spadala med najboljše svetovne mladinke. Dalila je srečanje izgubila s 5-7 6-7(2).

TUKAJ.

Aljaž Bedene finalist ATP Challengerja v Banja Luki, kjer lovi 7. naslov na ATP Challengerjih

Ljubljana, 13.09.2013

Aljaž BEDENE je v polfinalu ATP Challengerja v Banja Luki s 6-3 6-0 premagal 25. letnega Hrvata Kristjana MESAROŠA, 233. igralca lestvice ATP in se uvrstil v finale.

Aljaž je za zmago potreboval vsega eno uro, z odličnim servisom je zanesljivo dobival svoje igre, nasprotniku pa je v prvem nizu odvzel enega, v drugem nizu pa tri začetne udarce.

V svojem osmem finalu na ATP Challengerjih se bo za sedmi naslov boril z 21. letnim Argentincem Diegom Sebastianom SCHWARTZMANOM. Argentinec je trenutno na ATP lestvici uvrščen 30 mest za Aljažem, to pa bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Včeraj je Aljaž v četrtfinalu zanesljivo dobil tudi srečanje s 23. letnim Slovakom, Norbertom GOMBOSEM, ki na lestvici ATP zaseda 245. mesto. V prvem nizu , ki se je končal z izidom 6-4 je Aljaž izgubil en, nasprotnik pa dva začetna udarca. V drugem nizu sta igralca servirala še nekoliko slabše, saj je Aljaž izgubil dva, Gombos pa tri začetne udarce, izid pa se je končal prav tako s 6-4. Kljub težavan pa je bil Aljaž BEDENE na koncu boljši tudi v osvojenih točkah s 77-62.

V polfinalu bo igral s 25. letnim Hrvatom Kristjanom MESAROŠEM, 233. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Blaž Kavčič - Ruan Roelofse 6-1 6-3 6-4

Ljubljana, 13.09.2013

V drugem srečanju prvega dne obračuna Davisovega pokala med Slovenijo in JAR igrata naš 1. igralec v igri posameznikov Blaž KAVČIČ in drugi Južnoafričan Ruan ROEFLOSE. Razlika med igralcema na svetovni teniški lestvici je 400 mest.

V prvem nizu je bil Blaž prepričljivo boljši in ga je z dvema breakoma dobil s 6-1. Blaž je izgubil samo tri točke na svoj servis, za zmago pa je potreboval vsega 23 minut.

Podobno zgodbo smo gledali v drugem nizu, ko je Blažu za zmago zadostoval en odvzem servisa nasprotniku in zmaga v drugem nizu s 6-3.

V tretjem nizu je igralec JAR sploh prvič danes odvzel servis našemu igralcu, no Blaž je to v tretjem nizu storil dvakrat in ga dobil s 6-4. Srečanje je trajalo 1 uro in 47 minut, Blaž KAVČIČ pa je bil prepričljivo boljši tudi v številu osvojenih točk. Izid je bil 89-57 v korist našega igralca.

Slovenija tako odhaja v drugi dan srečanja, ko bo na sporedu srečanje dvojic zvelikim vodstvom 2-0. Bravo fanta !

"Vesel sem, da Slovenija po prvem dnevu vodi z 2:0. Ne bom rekel, da sem igral zelo dobro, igral sem toliko, kot je bilo treba. Vedeli smo,da bo Roelofse zaigral zelo agresivno, saj ima na tej podlagi tako edino možnost, da me premaga. Dobro je serviral in do tistih iger sem težko prihajal, a čakal sem svoje priložnosti in jih dobro izkoristil. Morda je škoda za tisti 'nesrečni break', ko so se tekmecu ravno vsi udarci poklopili in je bilo tako malo bolj napeto, kot bi lahko bilo. A to zdaj ni pomembno, vesel sem, da sem zmagal, da sem osvojil točko za Slovenijo," je po zmagi za 2:0 za STA dejal Kavčič.

"Po prvem dnevu smo lahko maksimalno zadovoljni, želeli smo si takšen rezultat. Če sem iskren, je Rola danes definitivno presenetil z ravnjo svoje igre, mislim, da je presenetil tudi Južnoafričane. Imami rezultat, ki obeta ugoden razplet. Jaz bom že danes skušal fante maksimalno motivirati za jutri, da bomo dobili tudi igro dvojic in si priigrali odločilno tretjo točko, čeravno so Južnoafričani v dvojicah nekako papirnati favoriti. Skušali bomo presenetiti in že jutri končati ta dvoboj," je napovedal kapetan slovenske vrste Blaž TRUPEJ, ki bo najverjetneje zamenjal oba prijavljena slovenska igralca - Grego Žemljo in Janeza Semrajca - za igro dvojic z junakoma današnjega dne.

"Kot veste, sta za dvojice prijavljena Žemlja in Semrajc, a v Davisovem pokalu imam možnost, da spremenim postavo eno uro pred tekmo. Mislim, da glede fizične priprave Role in Kavčiča ne bo težav, ampak bomo videli, kdo bo igral," je dejal Trupej in dodal, da je velika verjetnost za menjave: "Žemlja je včeraj sicer opravil prvi težji trening, vendar ima danes bolečine v nogah, tako da ne bo pripravljen za igro.".

Srečanje dvojic se bo v Tivoliju v soboto začelo ob 14. uri, nekaj fotografij prvega dne pa si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Rola - Rik De Voest 6-1 6-4 6-4

Ljubljana, 13.09.2013

Začel se je dvoboj I. Evroafriške skupine Davisovega pokala med Slovenijo in JAR.

Začela sta Blaž ROLA in Rik De VOEST.

Blaž ROLA je odlično odprl srečanje s 1. igralcem JAR. Prvi niz je v vsega 29. minutah dobil s 6-1, nasprotniku pa je dvakrat odvzel servis. Razmerje v točkah je bilo 28-14 v korist Blaža .

Drugi niz je bil bolj izenačen, a še vedno ga je Blaž povsem kontroliral. En break v tretji igri je zadostoval za zmago s 6-4. Blaž je še naprej odlično serviral in nasprotniku ni ponudil nobene možnosti za break, sam pa je imel izkoristek prvega servisa 88 %, drugega pa 60 %. Tudi v osvojenih točkah je bil boljši s 34-27.

Blaž ROLA je z odlično igro nadaljeval tudi v tretjem nizu. V sedmi igri je prišel do breaka in ta je zadostoval za še eno zmago s 6-4.

Tudi v tretjem nizu je Blaž odlično serviral, izgubil vsega 4 točke na svoj začetni udarec, od sedmih priložnosti za break pa je izkoristil eno, a ta je bila na koncu odločilna. Končno razmerje točk med igralcema je bilo 100-70 v korist Blaža ROLE, ki je tako več kot sduvereno opravil z najboljšim igralcem ekipe JAR.

Po eni uri in 58. minutah je Blaž tako Slovenijo popeljal v vodstvo z 1-0.

"Danes sem se pred dvobojem počutil boljše, kot sem lahko upal. Obisk psihologinje in nasveti kapetana Blaža Trupeja ter Žige Janškovca so mi pomagali dojeti, da se nimam česa bati, da gre za tekmo, v kateri jaz nisem favorit, zato ni treba, da si nalagam dodaten pritisk," je uvodoma za STA po dvoboju povedal 22-letnik in priznal, da je malo treme vseeno bilo.

"Ko sem danes prišel na igrišče, je malo treme bilo. A glede na to, kakšno tremo sem imel cel teden, ko sem čutil velik pritisk, sem na teren prišel bolj sproščen kot pričakovano. Tudi to mi je pomagalo do uspeha," je razkril Rola, ki niti v sanjah ni pričakoval takšnega razpleta, ko tekmecu niti enkrat ni dopustil, da mu odvzame servis.

"Res nisem pričakoval, da bo šlo tako gladko, prej obratno, saj je bil tekmec velik favorit. A takoj, ko sem stopil na igrišče, sem se počutil super in vedel, da imam možnosti - če že ne za zmago, pa vsaj, da pripravim napeto tekmo," je dejal mladi igralec: "Da pa mi je uspelo zmagati v treh nizih, si niti pred tekmo in tudi ne med tekmo nisem mogel misliti. Še zdaj težko verjamem, kaj mi je uspelo. Super, lahko sem več kot zadovoljen!", je še za STA dodal Blaž ROLA.

Vsa srečanja v Davisovem pokalu se igrajo na tri dobljene nize.

Na posebej pripravljenih tribunah je prostora za okrog 1200 gledalcev, vstopnice po 3 € pa bodo naprodaj pri igriščih v športnem parku Tivoli.

Vabljeni v Tivoli, kjer boste zagotovo lahko uživali v odličnih teniških predstavah.

Še več o srečanju Slovenije in JAR pa preberite TUKAJ.

V petek bosta srečanje Davisovega pokala odprla Blaž Rola in Rik De Voest

Ljubljana, 12.09.2013

V ljubljanski Mestni hiši je bil opravljen žreb vrstnega reda nastopov igralcev na srečanju Davisovega pokala med Slovenijo in JAR.

Dobili smo tudi težko pričakovan odgovor na vprašanje ali bo lahko Sloveniji pomagal Grega ŽEMLJA. Bo, a samo dvojicah.

Med posamezniki bosta barve Slovenije branila Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.

Srečanje bosta v petek ob 11. uri v športnem paku Tivoli odprla drugi slovenski igralec Blaž ROLA in prvi Južnoafričan Rik De VOEST. V drugi tekmi bosta nastopila Blaž KAVČIČ in Ruan ROELOFSE.

V soboto bosta, z začetkom tekme ob 14. uri, točko Sloveniji poskušala priboriti Grega ŽEMLJA in Janez SEMRAJC. Nasproti jima bosta stala Raven KLAASEN in Ruan ROELOFSE.

V nedeljo pa bosta, ponovno z začetkom ob 11. uri, še srečanji med Blažem KAVČIČEM in Rikom De VOESTOM ter Blažem ROLO in Ruanom ROELOFSEJEM.

Vsa srečanja se igrajo na tri dobljene nize.

"Čeprav smo dolgo upali, da bo Grega Žemlja lahko zaigral in pomagal ekipi, so zadnji treningi pokazali, da zaradi zdravstvenih težav ne bo zmogel igrati na tri dobljene nize. Tako sem se za drugega igralca odločal med Rolo in Semrajcem in tokrat sem se odločil za Rolo. Sicer doslej nihče od njiju v Davisovem pokalu še ni igral 'meča', ki bi o čem odločal, a upam, da se bo Rola dobro znašel proti De Voestu. Dejstvo je, da proti njemu nima česa izgubiti, lahko igra povsem sproščeno in upam, da bo pokazal, kar zna. Dobro je igral na sredozemskih igrah in na challengerjih, tako da ob zavzeti predstavi lahko po prvem dnevu računamo na maksimalen izkupiček," je za STA dejal kapetan slovenske vrste, ki je za igranje dvojic prijavil Žemljo in Semrajca. A v isti sapi poudaril, da je to gola formalnost in da lahko z uradno prijavo odlaša do ure pred začetkom sobotnega dvoboja "Vse je odprto za igro dvojic," je še povedal Blaž Trupej.

Preberite tudi TUKAJ.

Polona Hercog v Quebecu "povozila" še Julie Coin

Ljubljana, 12.09.2013

Polona HERCOGna WTA turnirju v Qubicu ne popušča in še naprej nasprotnicam ne da dihati. V drugem krogu je oddala samo dve igri in se po zmagi 6-2 6-0 nad 30. letno Francozinjo Julie COIN, 166. igralko sveta, uvrstila v četrtfinale. Za zmago je potrebovala dobro uro, tudi tokrat pa je odlično srvirala, saj tudi v drugem srečanju nasprotnica ni imela niti ene priložnosti za odvzem servisa.

Čeprav ji žreb v uvodnem nastopu ni bil naklonjen, je po odlični predstavi in zmagi nad 1. nosilko očitno dobilo dodatno dozo samozavesti.

Spomnimo, da je v prvem krogu s 6-3 6-1 gladko porazila prvo nosilko, sicer 14. igralko sveta , Belgijko Kirsten FLIPKENS

Polona HERCOG je za zmago potrebovala vsega 54. minut, nasprotnici pa v srečanju, v katerem je odlično servirala ni ponudila niti ene priložnosti za odvzem servisa. S prvim servisom je osvojila 25 od 29 mogočih točk, z drugim servisom pa 7 od devetih. Skupaj je na svoj servis izgubila vsega 6 točk.

Polona bo v četrtfinalu igrala z 21. letno Američanko Christino MCHALE, 84. igralko lestvice WTA. Doslej sta se pomerili enkrat in sicer leta 2009, ko je bila Američanka boljša s 6-3 6-1. TUKAJ.

Aljaž Bedene po hudi borbi v četrtfinale ATP Challengerja v Banja Luki

Ljubljana, 11.09.2013

Kar tri ure je danes na igrišču preživel Aljaž BEDENE, ko se je v drugem krogu ATP Challengerja v Banja Luki meril s trdoživim Italijanom Simonejem VAGNOZZIJEM. 30. letni, 263. igralec lestvice ATP je bil, na lestvici 156. mest višje uvrščenemu Bedenetu, enakovreden nasprotnik, tako da so v srečanju odločale malenkosti. O tem priča tudi končni izid 6-4 6-7(5) 7-6 (3) in razmerje v točkah, ki je na koncu pripadlo Bedenetu s 130-123. V srečanju je Aljaž začetni udarec izgubil štirikrat, le enkrat več pa njegov nasprotnik.

Jutri bo imel Aljaž BEDENE dan počitka, v petek pa ga čaka četrtfinalni obračun s 23. letnim Slovakom, Norbertom GOMBOSEM, ki na lestvici ATP zaseda 245. mesto. TUKAJ.

TD Slovan Ljubljana zmagovalec 1. članske teniške lige

Ljubljana, 11.09.2013

Z današnjim finalnim obračunom se je končala letošnja 1. moška članska teniška liga.

Naslov ostaja na Kodeljevem v Ljubljani, saj je ekipa TD Slovan iz Ljubljane tudi letos zmagala. Zamenjal se je le finalist. Letos si je finale priborila ekipa ŽTK Maribor.

V današnjem finalnem obračunu, ki so ga odigrali na pokritih teniških igriščih na Dolgem mostu v Ljubljani, so bili gostitelji, ekipa TD Slovan Ljubljana, boljši z rezultatom 6-3.

Igralci Slovana so bili v tekmah posameznikov prepričljivo boljši in so jih dobili s 5 - 1.

Za Slovan so točke priigrali Miha MLAKAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Mike URBANIJA, Tilen ŽITNIK in Aleš ŠVIGELJ. Edino točko je za ŽTK osvojil Anže KAPUN.

V tekmah dvojic so Mariborčani le omilili poraz.

Letošnje ligaško tekmovanje je bilo zanimivo, saj se do predzadnjega kroga ni moglo predvideti, kateri ekipi se bosta uvrstili v play off. Potem, ko so se igralci ŽTK Maribor v drugem krogu presenetili mestnega rivala TK Branik, so se po porazu s TD Slovan v četrtem krogu že nekako sprijaznili s tem, da tudi ta prestižna zmaga ne bo zadostovala za finale. No vse skupaj so na glavo obrnili igralci TK Avtoplus Koper, ki so v četrtem krogu na domačem igrišču presenetili favorzirano ekipo TK Branik in jih izločili iz borbe za drugo mesto.

Igralci ŽTK so tako poželi sadove izjemne borbenosti, ki so jo prikazali na tekmi proti Braniku in so se zasluženo uvrstili v finale. TUKAJ.

Dalila Jakupović izgubila v polfinalu ITF turnirja v Trabzonu, Nik Razboršek v četrfinalu v Subotici

Ljubljana, 11.09.2013

Dalila JAKUPOVIĆ je odlično nastopila igra na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v turškem Trabzonu. Po zmagi nad 4. nosilko Magdo LINETTE v prvem krogu, je v drugem krogu s 6-0 6-0 odpravila 15. letno domačinko Oyku BOZ, ki je nastopila s posebnim povabilom.

V četrtfinalu je bila s 6-4 7-6(0) boljša od 19. letne Belgijke An Sophie MESTACH, 147. igralke sveta, pred dvema letoma pa št. 1 na svetovni mladinski lestvici.

V polfinalu je Dalila igrala z Nemko Anno Leno FRIEDSAM, prav tako 19. letnico iz nemškega Neuwieda. Nemka na lestvici zaseda 175. mesto, v mladinski konkurenci pa je prav tako spadala med najboljše svetovne mladinke. Dalila je srečanje izgubila s 5-7 6-7.

V Subotici pa je na odlični poti Nik RAZBORŠEK. V drugem krogu je s 6-4 6-4 izločil 1. nosilca, 21. letnega Kevina KRAWIETZA, 434. igralca sveta. Četrtfinalnega nasprotnika še čaka.

Ni pa uvrstitev v četrtfinale uspela Maši ZEC PEŠKIRIČ. Na ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) jo je v drugem krogu s 6-3 6-4 premagala Madžarka Agnes BUKTA. Se je pa Maša ZEC PEŠKIRIČ uvrstila v polfinale dvojic. TUKAJ.

Na novinarski konferenci sta se predstavili ekipi Slovenije in JAR

Ljubljana, 11.09.2013

V Ljubljani so se v Hiši športa na novinarski konferenci predstavili akteriji obračuna za Davisov pokal med Slovenijo in Južno-afriško Republiko, ki se bo začel v petek, 13.9.2013 ob 11. uri v športnem parku Tivoli v Ljubljani. Na slovenski strani so bili pristoni selektor Blaž TRUPEJ, njegov pomočnik Žiga JANŠKOVEC ter igralci Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA, Janez SEMRJAC in Blaž BIZJAK, ki bo sodeloval samo na pripravah.

Slovenska reprezentanca se na dvoboj Davisovega pokala z JAR že pripravlja. V ekipi manjka Aljaž BEDENE, ki se ni odzval povabilu selektorja in ta teden igra na ATP Challengerju v Banja Luki, pod vprašanjem pa je zaradi zdravstvenih težav še vedno tudi nastop Grege ŽEMLJE.

Zmagovalec dvoboja si bo že zagotovil obstanek v prvi evroafriški skupini, poraženca pa v nadaljevanju čaka izbrana vrsta Rusije.

" Izbrali smo peščeno podlago in smo favoriti. Naš cilj je obstanek v tej skupini in poskušali ga bomo doseči za vsako ceno. Grega ŽEMLJA ima zdravstvene težave, tako da bo odločitev o tem, ali bo nastopil ali ne, padla pred žrebom v četrtek. Preostali so v redu. KAVČIČ je še v fazi prilagoditve po azijski turneji na betonu, ROLA in SEMRAJC pa že nekaj časa igrata na pesku in bosta ob morebitnem nenastopanju Žemlje nosila breme osvojitve, morda odločilne točke," je povedal kapetan Blaž TRUPEJ.

Blaž TRUPEJ je optimist, a kot vedno tudi tokrat opozarja, da igralcev iz Južne Afrike ne smemo podcenjevati. Čeprav so na svetovni jakostni lestvici uvrščeni za našima najboljšima igralcema in jim igranje na pesku najbolj ne odgovarja (raje igrajo na trdi podlagi, na kateri so lani slovensko izbrano vrsto doma v Johannesburgu odpravili kar s 5:0) se lahko v tekmah za Davisov pokal hitro kaj zalomi, če pride do nepremišljenega podcenjevanja.

Grega ŽEMLJA ima že dalj časa zdravstvene težave, zato si je po OP ZDA vzel daljši premor. Loteva se ga namreč hitra utrujenost. Če na napore ne bo pripravljen (ti so v Davisovem pokalu toliko večji, ker se igrajo dvoboji na tri dobljene nize), bo njegovo odsotnost zapolnil Blaž ROLA oziroma Janez SEMRAJC. Odločitev o tem, kateri od obeh bo nastopil, bo selektor sprejel tik pred žrebom. Oba igralca sta v dobri formi.

Če ne bo nastopil Grega ŽEMLJA, bo mesto prvega slovenskega igralca pripadlo Blažu KAVČIČU. Ta je po vrnitvi iz Azije na pesku opravil le dva treninga, a čuti, da je vsak dan bolje pripravljen, zato je pred petkovim nastopom optimistično razpoložen.

"Park Tivoli je že sam po sebi odlično prizorišče, zato se nadejamo dobrih rezultatov in lepega vremena. Igrišče je pripravljeno po željah igralcev in kapetana, je povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor KRUŠIČ, ki pričakuje dober obisk ljubiteljev tenisa.

Preberite tudi TUKAJ.

Danes žrebanje vrstnega reda nastopov igralcev na tekmi Davisovega pokala

Ljubljana, 10.09.2013

Smo tik pre začetkom srečanja I. Evro-afriške skupine Davisovega pokala med Slovenijo in JAR.

Danes bo v ljubljanski Mestni hiši opravljen žreb vrstnega reda nastopov igralcev, jasno pa bo tudi ali bo zaigral Grega Žemlja in kdo ga bo nadometil, če ne bo.



Čeprav smo sporočili, da bo srečanje mogoče spremljati v live streamingu, je v zadnjem trenutku prišlo do odpovedi prenosa, ki ga tako ne bo.

Srečanje se bo začelo v petek ob 11. uri na igrišču št. 5 v športnem parku Tivoli, ob katerem bodo postavljene tribune za 1200 gledalcev.

Slovenija bo nastopila v postavi Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA in Janez SEMRAJC. Ekipo bo vodil Blaž TRUPEJ.

Ekipa JAR bo nastopila v postavi Rik DE VOEST, Ruan ROELOFSE, Dean O'BRIEN in Nikala SCHOLTZ. Ekipo bo vodil John Laffnie DE JAGER.

V petek bosta z začetkom ob 11. uri na sporedu prvi srečanji posameznikov. Žreb vrstnega reda nastopajočih bo opravljen v četrtek. V soboto bo z začetkom ob 14. uri tekma dvojic, v nedeljo pa prav tako z začetkom ob 11. uri še preostali tekmi posameznikov. Tekme se igrajo na tri dobljene nize.

Na prireditvenem prostoru boste v kotičkih sponzorjev našli tudi igre za otroke in odrasle, v soboto po tekmi dvojic pa bo gledalce s krajšim nastopom razveselil velik ljubitelj tenisa, Andrej ŠIFRER.

V nedeljo bo predsatvnik ITF-a v odmoru med obema srečanjema podelil nagrado “Commitment award” igralcema Marku Tkalcu in Gregu Žemlji, ki sta za Slovenijo zbrala več kot 20 nastopov.

Konec tedna se nam torej v Tivoliju obeta teniški praznik, ki ga ne smete zamuditi.Še več o vseh dogajanjih pa na spletni strani turnirja www.slo-daviscup.si, na naši facebook strani in TUKAJ.

Nina Potočnik in Hana Mraz ITF turnir v Novem Sadu končali v drugem krogu

Ljubljana, 09.09.2013

Na mladinskem ITF turnirju v Novem Sadu smo imeli v glavnem turnirju dve mladinki. Hana MRAZ, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije je nastope v glavnem turnirju je začela z zmago, v nadaljevanju pa je izgubila. V prvem krogu je s 6-3 3-2 (predaja) izločila domačo vrstnico Nikolino JOVIĆ, 298. mladinko sveta, ki je nastopila s posebnim povabilom. V drugem krogu je s 3-6 4-6 izgubila z vrstnico iz Romunije, 15.letno Jaqueline Adino CRISTIAN, ki se na mladinski svetovni lestvici uvršča že na 131. mesto.

Nastope je z zmago začela tudi Nina POTOČNIK, a je tudi ona v drugem krogu izgubila. V prvem krogu je Nina s 7-5 7-6(5) premagala leto dni mlajšo Britanko Maio LUMSDEN, 225. igralko lestvice ITF. V drugem krogu pa je morala premoč priznati igralki iz Litve , 4. nosilki, 17. letni Justini MIKULSKYTE. 72. igralka mladinske svetovne lestvice je zmagala s 6-1 6-4.

V konkurenci dvojic se je Matic ŠPEC uvrstil v četrtfinale. Igra s Poljakom Hubertom HURKACZEM.

V četrtfinalu bo pri dekletih nastopila tudi Nina POTOČNIK, ki igra s soigralko Bianko BEKEFI iz Madžarske.

V prvem krogu sta izgubili Manca PISLAK in Hana MRAZ. S 6-2 6-2 sta bili boljši 4. nosilki, Madžarki Anna BONDAR in Fanny STOLLAR . TUKAJ.

Aljaž Bedene, Nik Razboršek, Dalila Jakupović in Maša Zec Peškirič zmagala v uvodnih srečanjih, poraz za Mikea Urbanijo

Ljubljana, 09.09.2013

Na ATP Challengerju v Banja Luki je v prvem krogu glavnega turnirja Aljaž BEDENE z rezultatom 6-1 7-6(6) premagal 18. letnega Srba Lasla DJEREJA.

S posebnim povabilom je v glavnem turnirju nastopil Mike URBANIJA. Že v prvem krogu pa je bil zanj premočan 25. letni Italijan Andrea ARNABOLDI, 209. igralec sveta. Italijan v uri in dvajsetih minutah zmagal s 6-3 6-3.

Na Futuresu v Subotici je Nik RAZBORŠEK turnir začel z zmago. V prvem krogu je s 6-0 6-0 odpravil 19. letnega Madžara Andrasa KETYIA ki je nastopil s posebnim povabilom.

Z zmago je začela na stope v Trabzonu (50.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-4 1-6 6-3 premagala Poljakinjo Magdo LINETTE.

Na ITF turnirju v Vrnjački banji je Eva ZAGORAC izgubila uvodno srečanje glavnega turnirja, na katerega se je uvrstila iz kvalifikacij. Po dobrem začetku je slabše nadaljevala in Srbkinja Dejana RADANOVIĆ je zmagala z 2-6 6-1 7-5.

Na ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) so včeraj nastopile tri naše igralke. V slovenskem obračunu je Maša ZEC PEŠKIRIČ, na turnirju je 5. nosilka, s 6-4 6-4 premagala Pio ČUK, ki je nastopila s posebnim povabilom.

S posebnim povabilom je nastopila tudi Maša MARC, a se je tudi ona poslovila že v prvem krogu. S 6-2 6-1 je bila boljša avstrijska kvalifikantka Yvonne NEUWIRTH. TUKAJ.

Miha Okorn in Sara Palčič zmagovalca OP Velenja do 18 let

Ljubljana, 09.09.2013

Na OP Velenja do 18 let smo dobili zmagovalca pri fantih in dekletih. V obeh kategorijah sta zmagala nepostavljena igralca.

Pri fantih je bil najboljši bil Miha OKORN (MaxLj), ki je v finalu s 6-4 6-0 premagal Anžeta LOVIŠČKA (Tabre).

Pri dekletih je zmagovalni pokal osvojila nepostavljena Sara PALČIČ(Talos), ki se po daljši odsotnosti vrača na teniška igrišča in to zelo uspešno. V finalu je s 6-3 6-2 premagala 3. nosilko Sašo KLANEČEK(ŽtkMb).

Foto: Anton Grosman TUKAJ.

Blaž Kavčič pridobil 20, Janez Semrajc 80 mest na lestvici ATP, Nastja Kolar pridobila 204 mesta na lestvici WTA

Ljubljani, 09.09.2013

Dobri nastopi naših igralcev v zadnjem času se poznajo tudi na najnovejši lestvici ATP.

Naš prvi igralec še naprej ostaja Grega ŽEMLJA, ki je po hitrem slovesu na OP ZDA sicer zdrsnil za 12 mest, a je še vedno trdno zasidran v prvi stoterici, ta teden na 74. mestu.

Na drugo mesto med slovenskimi igralci na lestvici ATP se ta teden ponovno uvršča Blaž KAVČIČ, ki je z dobrim nastopom na ATP Challengerju v Šanghaju napredoval za 20 mest in je ta teden na 105. mestu. Aljaž BEDENE je izgubil eno mesto in je na 107. mestu. Napredovala sta tudi Blaž ROLA, ki je pridobil pridobil 9 mest in je ta teden na 208. mestu ter Janez SEMRAJC, ki je z dobrim nastopom v genovi pridobil kar 80 mest in je ta teden na 413. mestu lestivce ATP.

Na lestvici WTA je Polona HERCOG pridobila 2 mesti in je ta teden 87. igralka sveta. Največji skok je ta teden uspel Nastji KOLAR, ki je s finalom v Mestrah pridobila kar 204 mesta in je na lestvici WTA napredovala na 377. mesto. Ostale naše igralke se niso bistveno premaknile.

Na zadnji ITF lestvici (2.9.2013) je Matic ŠPEC dosegel uvrstitev kariere. Po četrfinalu v Pančevu se je prebil med 300. najboljših mladincev na svetu in je trenutno na 295. mestu.

Pri dekletih ostaja najvišje uvrščena Nina POTOČNIK, ki je na 169. mestu. TUKAJ.

Znani letošnji veteranski državni prvaki

Ljubljana, 08.09.2013

V teniškem centru Ten-Ten v Domžalah se je končalo letošnje veteransko državno prvenstvo. Naslove državnih prvakov po posameznih kategorijah so osvojili:

Moški +35 - Marko ŠKRJANC

Moški +40 - Sebastijan LEBER

Moški +45 - Iztok ŠKOF

Moški +50 - Matjaž FRECE

Moški +55 - Brane DOLČIČ

Moški +65 - Dane ULČAR

Moški +70 - Ernest SAGADINJ

Ženske +40 - Marjana VOLF

Ženske +55 - Vesna ŠTROZAK.

Preberite tudi TUKAJ.

Saša Klaneček, Sara Palčič, Anže Lovišček in Miha Okorn finalisti OP 18 v Velenju

Ljubljana, 08.09.2013

Na OP Velenja so odigrali četrtfinalne in polfinalne obračune v konkurenci posameznikov in posameznic.

Pri fantih sta finalista 4. nosilec Anže LOVIŠČEK (Tabre) in Miha OKORN (MaxLj).

Anže LOVIŠČEK je v polfinalu s 6-3 6-3 premagal Naceta OGOREVCA (Benč), nepostavljeni Miha OKORN pa je drugo polfinalno srečanje dobil po predaji Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA (Otočec). Ta je srečanje predal potem, ko je izgubil prvi niz z 2-6 in v drugem zaostajal z 1-3.

Pri dekletih sta se v finale uvrstili nepostavljena Sara PALČIČ (Talos), ki je bila s 6-4 6-2 boljša od 1. nosilke Tjaše JERŠE (Tc-Lj) in 3. nosilka Saša KLANEČEK (ŽtkMb). Ta je s 6-4 6-2 premagala 7. postavljeno Tino Kristino GODEC (AsLit). TUKAJ.

V torek prva novinarska konferenca pred srečanjem Slovenija - JAR, ki se začne v petek v športnem parku Tivoli v Ljubljani

Ljubljana, 08.09.2013

Organizator tekmovanja za Davisov pokal, Teniška zveza Slovenije (TZS), Vas prijazno vabi na novinarsko konferenco, kjer bodo predstavljene vse novice v povezavi z najstarejšim moštvenim tekmovanjem – Davisovim pokalom.

Novinarska konferenca bo v torek, 10.9.2013 ob 13 uri, v Hiši športa (Breg 2, 1000 Ljubljana).

Na novinarski konferenci bosta predvidoma prisotni obe ekipi in kapetana.

TUKAJ.

Dober nastop Eve Zagorac v Vrnjački Banji, Petra Rampre, Anja Prislan in Tjaša Šrimpf izgubile v kvalifikacijskih turnirjih

Ljubljana, 08.09.2013

Medtem, ko moški prihodnji teden nastopajo v Davisovem pokaluin na ATP touru, razen Challengerjev ni turnirjev, ženske nadaljujejo nastope na WTA touru.

Na ATP Challengerju v Banja Luki bosta tako nastopila Aljaž BEDENE in Mike URBANIJA.

Na turnirju v kanadskem Quebecu bo v glavnem turnirju nastopila Polona HERCOG. Že v prvem krogu jo čaka težko delo saj bo igrala s 1. nosilko, 27. letno Belgijko Kirsten FLIPKENS, 14. igralko sveta.

Naša druga predstavnica na turnirju Petra RAMPRE pa je morala v kvalifikacije, kjer je začela z zmago. V prvem krogu je s 6-4 7-6(7) premagala 22. letno Američanko Asio MUHAMMAD, 321. igralko sveta.

V drugem krogu je igrala s 5. nosilko, Bolgarko Sesil KARTANTCHEVO, ki je bila boljša s 6-2 6-4.

Na ITF turnirju v Trabzonu (50.000 $) bo v glavnem turnirju nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, v kvalifikacijah pa je igrala Anja PRISLAN. Slednja je v prvem krogu zmagala. Boljša je bila od Ukrajinke Oleksandre KORASHVILI s 7-6(2) 6-3. V drugem krogu pa ni bila uspešna. S 7-5 6-4 jo je izločila Ukrajinka Ekaterina GORGODZE

Na ITF turnirju v Vrnjački Banji (10.000 $) je bila v kvalifikacijah uspešna Eva ZAGORAC.. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je srečanje dobila po predaji Srbkinje Sare KOSTIĆ, v zadnjem krogu pa je s 6-4 6-0 premagala še domačinko Emilijo DANČETOVIĆ.

Na ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) so v glavnem turnirju prijavljene Maša ZEC PEŠKIRIČ, Pia ČUK in Maša MARC. V kvalifikacijah je nastopila Tjaša ŠRIMPF, ki je srečanje drugega kroga igralki iz BiH Dei HERDZELAŠ pri zaostanku 0-6 0-3, predala. TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila v finalu ITF turnirja v Mestrah

Ljubljana, 08.09.2013

Na ITF turnirju v Mestrah (50.000 $) je Nastja KOLAR v osmem srečanju zabeležila prvi poraz in to v srečanju, ki je dločalo o zmagovalki turnirja.

V finalu jo je s 6-1 7-6(2) premagala tretja nosilka, 27. letna Francozinja Claire FEUERSTEIN, 147. igralka sveta.

Po letošnjem slabem začetku sezone je na zadnjih dveh turnirjih Nastja KOLAR zaigrala odlično in dvakrat izgubila v finalu. Njeno razmerje zmag in porazov je 13-2.

19. letna Nastja se trenutno nahaja na 581. mestu lestvice WTA. Spomnimo, da je bila leta 2011 že na 232. mestu, a je nato prišlo do večje krize v njeni karieri, ki se sedaj, kot kaže, končno vendarle končuje.

Sicer pa je Kolarjeva v četrtfinalu s 6-3 6-2 premagala 210. igralko sveta, 20. letno Poljakinjo Paulo KANIO, v polfinalu pa je bila s 3-6 6-2 7-6(2) boljša še od 24. letne Španke Beatriz GARCIA-VIDAGANY, 213. igralke sveta. TUKAJ.

Hana Mraz skozi kvalifikacije na ITF turnirju do 18 let v Novem Sadu, Matic Špec in Manca Pislak izgubila

Ljubljana, 07.09.2013

Mladi igralci in igralke, ki nastopajo na turnirjih serije ITF do 18 let so se iz Pančeva preselili v Novi Sad, kjer so danes že začeli s kvalifikacijskimi obračuni. Turnir je še nekoliko močnejši kot prejšnji v Pančevu, tako da je neposredno v glavni turnir uvrščena samo Nina POTOČNIK.

V tekmah prvega in drugega kroga kvalifikacij so bili uspešni Matic ŠPEC, Manca PISLAK in Hana MRAZ. Izpadla sta Maks TEKAVEC in Rok SITAR.

Matic ŠPEC je bil v prvem krogu prost, v drugem krogu je s 6-1 6-0 premagal Srba Stefana MILIČEVIĆA, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je moral premoč priznati Italijanu Nicoli TURCHETTIJU, ki je zmagal s 3-6 7-5 6-3.

V prvem krogu je izgubil Maks TEKAVEC. S 7-6(2) 6-2 ga je izločil domačin Srdjan JAKOVLJEVIĆ. Prav tako v prvem krogu je z nastopi končal Rok SITAR, ki je srečanje Ukrajincu Vitaliyu SACHKU pri vodstvu s 6-3 1-1, predal.

Pri dekletih je bila Manca PISLAK, v kvalifikacijah je bila 1. nosilka, v prvem krogu prosta, v drugem krogu je s 6-3 6-7(2) 6-2 premagala Ukrajinko Bianko VELEHAN, v tretjem krogu pa je s 4-6 1-6 izgubila z odlično Rusinjo, 14. letno Evgenyo LEVASHOVO, za katero je to šele tretji nastop na turnirjih ITF. Na prejnjših dveh 3. ranga se je na prvem uvrstila v polfinale, na drugem pa je zmagala.

Uspešna pa je bila Hana MRAZ, 2. nosilka kvalifikacij. Hana je bila v prvem krogu prosta, v drugem je bila s 6-0 6-4 boljša od Avstralke Andjele RELJIC, v finalu kvalifikacij pa je s 6-7(5) 6-3 6-4 premagala 8. nosilko kvalifikacij, domačinko Milico NOVAKOVIĆ. TUKAJ.

Na OP Velenja do 18 let kar nekaj presenečenj pri fantih

Ljubljana, 07.09.2013

Na OP do 18 let v Velenju so odigrali dvoboje prvega in drugega kroga.

Pri fantih smo videli nekaj presenetljivih izidov in posledično izpad štirih nosilcev, med njimi prvo in drugo postavljenega igralca.

Že v prvem krogu se je poslovil 2. nosilec Primož VOVK. S 3-6 6-4 6-3 ga je izločil kvalifikant Amadej GORUČAN. Ta je v nadaljevanju s 6-4 1-6 0-6 izgubil z Borom SCHWEIGERJEM MUŽARJEM. Prav tako v prvem krogu je izgubil Vid FUGINA od katerega je bil s 6-1 6-1 boljši Žiga DROBNIČ, ki se je v nadaljevanju uvrstil v četrtfinale.

V drugem krogu se je poslovil naslednji nosilec, to je Mitja KAC. S 6-2 6-1 ga je premagal Miha OKORN.

Prav tako se je v drugem krogu poslovil še en nosilec in to prvi. Peter KERŠIČ je namreč s 6-4 6-4 izločil prvo postavljenega Jana Vita ŠUNTARJA,.

Pri dekletih se je v četrtfinale uvrstilo sedem nosilk. Edina, ki je doživela poraz je Sara SIRŠE. To je s 6-0 6-0 izločila Sara PALČIČ. TUKAJ.

Anže Arh izgubil finale TE 14 v Kopru, Kristina Novak zmagovalka v konkurenci dvojic

Ljubljana, 07.09.2013

V Kopru se je s finalnimi obračuni končal mednarodni mladinski turnir TE do 14 let. V zaključnih bojih smo imeli Anžeta ARHA v konkurenci posameznikov pri dečkih ter Kristino NOVAK, Lian BENEDEJČIČ in Anjo GAL v konkurenci dvojic.

Anže ARH je moral v današnjem finalnem nastopu priznati premoč 1. nosilcu turnirja, Nemcu Patricku SCHMITTU. Ta je bil boljši v treh nizih s 6-3 4-6 6-1.

Za Anžeta ARHA je bil to drugi letošnji finale na turnirjih TE do 14 let.

Pri deklicah v finalnem obračunu nismo imeli svoje predstavnice. Naslov je osvojila 2. nosilka, Rusinja Daria SOLOVYEVA, ki je s 6-4 6-0 premagala 1. postavljeno Švicarko Sino ZUGER.

V konkurenci dvojic so pri fantih naši igralci z nastopi končali v četrtfinalu, zelo uspešno pa so nastopile deklice.

V današnjem finalnem obračunu se je na zmagovalno stopničko povzpela Kristina NOVAK. Ta je igrala v paru z Rusinjo Dario SOLOVYEVO, zmagovalko med posameznicami. V finalnem obračunu sta bili s 6-3 6-3 boljši od naše dvojice Anja GAL in Lian BENEDEJČIČ.

Preberite tudi TUKAJ.

Ta konec tedna OP 18 v Velenju, turnirji RR do 12 let in zaključek moške lige in lige do 14 let

Ljubljana, 07.09.2013

Še nekaj turnirjev v septembru, mastersi v oktobru ter zaključek 1. moške članske teniške lige in lige do 14 let in letošnje teniške sezone bo konec.

Ta konec tedna ŠTK Velenje gosti igralce in igralke do 18 let, v Kopru, Celju, Kranju in Ljubljani se odvijajo RR turnirji do 12 let, jutri se bo z zadnjim krogom končal redni del 1. članske moške lige, odigrana bodo tudi zaostala srečanja lige do 14 let, v Kopru se bo s finalnimi obračuni končal mednarodni turnir TE do 14 let, veterani pa se bodo v Domžalah merili za naslove državnih prvakov.

V Velnju bodo danes začeli s tekmami glavnega turnirja fantov in deklet do 18 let. Nastopa 55 igralcev in 19 igralk. Pri fantih je prvi nosilec Jan Vit ŠUNTAR, pri dekletih Tjaša JERŠE. TUKAJ.

Odigran 4. krog prve moške članske teniške lige, veliko presenečenje v Kopru

Ljubljana, 06.09.2013

Danes je bil odigran 4. krog v 1. članski moški teniški ligi. V Ljubljani in Kopru smo spremljali zanimivi srečanji, še bolj od ljubljanskega je bilo napeto v Kopru. Tu je namreč Branik potreboval zmago, če je še želel v play off, a se to ni zgodilo. Domačini so Mariborčane presenetili in jih izločili iz boja za play off.

Krog pred koncem je tako že jasno, da se bosta za naslov najboljšega v državi borili ekipi ŠD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor.

Do velikega presenečenja je torej danes prišlo v Kopru, kjer je ekipa TK Avtoplus Koper premagala favorizirano ekipo TK Branik Maribor.

Srečanje v Kopru je bilo po igrah posameznikov izenačeno na 3-3, tako da so o zmagovalcu odločale igre dvojic. Tomislav TERNAR in Janoš ŽIBRAT sta priigrala Braniku vodstvo s 4-3, a sta nato Marko LAZIĆ in Rok JARC izid izenačila na 4-4. O zmagovalcu je odločalo zadnje, deveto srečanje.

Za Avtoplus Koper sta nastopila Luka KUKULIĆ in Jani TOMULIĆ, za Branik pa sta igrala Sašo BENDE in Daniel ŠANTL. Da je bilo vse še bolj napeto je o zmagovalcu odločal tretji niz, ki pa se igra kot super tie-break do 10. Tako kot drugi niz, ki sta ga v normalni podaljšani igri dobila domačina, sta tudi tretji niz z [10-6] dobila KUKULIĆ in TOMULIĆ.

V Ljubljani sta se pomerila ekipi ŠD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor. Slovan je nastopil v najmočnejši postavi z Janezom Semrajcem na čelu. Mariborčani so se tako kot vsako tekmo srčno borili, a že po tekmah posameznikov zaostajali z 2-4. Slovan sta z gladkima zmagama v vodstvo z 2-0 popeljala Janez SEMRAJC in Andraž BEDENE. Nekaj upanja na morebitno presenečenje sta z zmagama vlila Anže KAPUN, ki je premagal Miho MLAKARJA in Aleš GERMIČ, ki je bil boljši od Žige PAPEŽA. Slovanu je novo vodstvo priigral Tom KOČEVAR DEŠMAN. Upanje na izenačenje je z vodstvom 3-1 v prvem nizu Mariborčanom ponovno prinesel Rok GALUN, a je v nadaljevanju Tilen ŽITNIK preprečil presenečenje in niz ter srečanje dobil ter Slovanu priigral vodstvo 4-2. V igrah dvojic sta nato točko Mariborčanom priigrala Anže KAPUN in Aleš GERMIČ, drugi Slovanovi dvojic pa sta bila za Mariborčana premočni. Slovan je tako na koncu slavil s 6-3.

Zadnji krog v nedeljo tako ostaja le še formalnost.

Nekaj fotografij iz današnjega obračuna med Slovanom in ŽTK Maribor si lahko pogledate TUKAJ.

Anže Arh finalist turnirja TE 14, Banka Koper Junior Slovenia Open 2013

Ljubljana, 06.09.2013

V Kopru gre h koncu mladinski teniški turnir Tennis Europe do 14 let. Turnir je tretje kategorije in šteje za evropsko mladinsko teniško lestvico.

Naši mladi igralci in igralke so bili na turnirju dokaj uspešni, saj so se v polfinale uvrstili štirje, imamo pa tudi finalista.

To je v konkurenci posameznikov Kranjčan Anže ARH, trenutno 182. igralec lestvice TE do 14 let. V polfinalu je s 7-6(4) 6-1 premagal 2. nosilca, Avstrijca Gabriela HUBERJA, trenutno 75. igralca Evrope v kategoriji do 14 let.

Anže bo v finalu igral s 1. nosilcem turnirja, Nemcem Patrickom SCHMITTOM, 59. igralcem Evrope do 14 let. SCHMITT je v prvem krogu s 6-0 in 6-3 izločil Tima TEKAVCA, v polfinalu pa s 6-0 6-1 Jana VEHOVCA.

Za Anžeta ARHA bo to drugi finale letos, potem ko je junija izgubil finale v Mostarju.

Pri deklicah smo ostali brez finalistke. Obe naši igralki sta izgubili polfinalni srečanji.

Laro PROSENJAK je s 6-2 6-4 premagala 1. nosilka, 39. Evropejka Sina ZUGER iz Švice, od Anje GAL je bila s 6-1 6-3 boljša 2. nosilka, 53. igralka evropske lestvice, Rusinja Daria SOLOVYEVA.

V konkurenci dvojic so se pri dečkih Jan VEHOVEC, Nick CMAGER in Jan KUPČIČ poslovili v četrtfinalu.

Uspešnejše so bile deklice. V finale se je uvrstila Kristina NOVAK, ki igra v paru z Rusinjo Dario SOLOVYEVO. V polfinalu sta izločili naši igralki Stefany GRLJ in Niko ALBRECHT.

Drugi finalistki sta Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL, ki sta s 6-2 6-7(1) [10-2] premagali Tino CVETKOVIČ in Niko RADIŠIČ TUKAJ.

V Domžalah vrata po 13-tih letih ponovno odpira teniški center Ten-Ten

Ljubljana, 06.09.2013

V petek, 6. septembra 2013 se bo v Domžalah začelo letošnje državno prvenstvo za veterane in veteranke. Po 13-tih letih bodo tako zadnje tri dni tega tedna ponovno oživela štiri teniška igrišča v teniškem centru Ten-Ten, kjer je na osrednjem igrišču, na katerem se bodo tudi igrale tekme, pred leti nastopal, za nekatere najboljši igralec sveta, Roger FEDERER.

Za osvežitev spomina. FEDERER je v Domžalah nastopil leta 1999, takrat star nepolnih 18 let. Na poti do polfinala, kjer je z nastopi končal, pa je v kvalifikacijah v prvem krogu s 6-3 7-5 premagal domačega vrstnika Igorja OGRINCA, v drugem krogu pa s 6-3 6-7 6-3 še današnjega selektorja slovenske Davis cup reprezentance Blaža TRUPEJA.

Uradna otvoritev prvenstva bo v petek ob 18. uri, ko bo za udeležence organiziran tudi piknik.

Prvenstvo se bo zaključilo s finalnimi obračuni v nedeljo.

Veterani bodo tako obudili spomin na največji moški teniški turnir na slovenskih tleh.

Preberite tudi TUKAJ.

Končan tretji krog 1. moške članske lige, za play off še vse odprto

Ljubljana, 05.09.2013

S tekmama tretjega kroga se je danes nadaljevala 1. moška članska teniška liga.

Videli smo še dve prepričljivi zmagi ekip, ki se poleg Branika borita za nastop v play offu in s tem za naslov državnega prvaka.

Danes je v Kopru ekipa TD Slovan Ljubljana z 8-1 premagala domačo ekipo TK Avtoplus Koper.

ŽTK Maribor je na domačem igrišču brez oddane točke slavil priti ekipi TK Kamnik.

Pred zadnjima krogoma je glede nastopa v play offu še vse odprto, možnosti za uvrstitev na prvi dve mesti imajo še ekipe ŽTK Maribor, TK Branik Maribor in TD Slovan Ljubljana.

Več bo znanega že jutri, ko se bosta v predzadnjem krogu v derbiju pomerili ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor. V primeru jutrišnje zmage Branika in Slovana, bo o udeležencih play offa odločalo zadnje srečanje med Branikom in Slovanom v nedeljo. TUKAJ.

Mike Urbanija polfinalist v Trstu, Nastja Kolar v četrtfinalu v Mestrah, poraz Tadeje Majerič in Tjaše Šrimpf

Ljubljana, 05.09.2013

Mike URBANIJA nadaljuje z dobrimi nastopi na turnirjih serije Futures. Tokrat se je na turnirju v Trstu (10.000 $) uvrstil v polfinale. Danes je v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagal 22. letnega Italijana Marca BARTOLOTTIJA.

V zadnjem srečanju dneva med našimi igralci in igralkami danes je Nik RAZBORŠEK izgubil v drugem krogu turnirja v Trstu. S 6-4 6-4 ga je premagal Madžar Gergely MADARASZ.

Na ITF turnirju v Mestrah (50.000 $) Nastja KOLAR nadaljuje zmagoviti niz. V petem zaporednem srečanju je petič zmagala. Tokrat je s 6-4 6-4 premagala 22. letno Slovakinjo Zuzano LUKNAROVO, 390. igralko lestvice WTA. Da se ponovno vrača v formo je pokazala že na ITF turnirju v Porečah (10.000 $), kjer se je ustavila v finalu. No tokrat gre za precej močnejši turnir in tri zmage v kvalifikacijah ter nadaljnji dve v glavnem turnirju so odličen obet za nadaljevanje turnirja, na katerem se bo v četrtfinalu pomerila z 20. letno Poljakinjo Paulo KANIO, 210. igralko lestvice WTA.

Manj uspešni sta bili danes Tadeja MAJERIČ in Tjaša ŠRIMPF, saj sta obe gladko izgubili.

Na ITF turnirju v Trabzonu je Tadeja MAJERIČ, ki je bila na turnirju 3. nosilka, z 1-6 2-6 izgubila s 25. letno Britanko Samantho MURRAY, 189. igralko lestvice WTA.

Tjaša ŠRIMPF se je poslovila v drugem krogu ITF turnirja (15.000 $) v Sarajevu. V drugem krogu jo je s 6-1 6-1 izločila 1. nosilka, 22. letna Avstrijka Maria Lisa MOSER, 382. igralka sveta. TUKAJ.

Na TE 14 v Kopru v polfinalu Anže Arh, Jan Vehovec, Lara Prosenjak in Anja Gal

Ljubljana, 05.09.2013

Na mladinskem turnirju TE 14, Banka Koper Junior Slovenia Open 2013 bodo v polfinalu med posamezniki in posameznicami nastopili štirje slovenski predstavniki.

Pri dečkih sta polfinalista Anže ARH in Jan VEHOVEC, pri deklicah pa se bosta za finale borili Lara PROSENJAK in Anja GAL.

Anže ARH je v četrtfinalu s 6-4 6-0 premagal 4. nosilca, Hrvata Franeta NINČEVIĆA.

Jan VEHOVEC je bil s 6-2 6-1 boljši od srečnega poraženca, Hrvata Andreja OMERAGIĆA.

Med deklicami je Lara PROSENJAK s 6-3 7-6(3) premagala 3. nosilko, Rusinjo Anastasio ABRAMYAN.

Druga slovenska polfinalistka je Anja GAL, ki je bila v domačem obračunu s 3-6 6-4 6-1 boljša od Tine CVETKOVIČ.

V četrtfinalu je z nastopi končala Kaja JUVAN. Z 1-6 6-4 6-0 jo je premagala 2. nosilka, Rusinja Daria SOLOVYEVA.

V Kopru bodo danes odigrali še četrtfinalna srečanja v konkurenci dvojic.

Na fotografiji Jan Vehovec TUKAJ.

Matic Špec in Nina Potočnik poražena v četrtfinalu ITF turnirja v Pančevu

Ljubljana, 05.09.2013

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu sta se Nina POTOČNIK in Matic ŠPEC uvrstila v četrtfinale.

Nina POTOČNIK, januarja bo dopolnila 17 let, ki se na mladinski svetovni teniški lestvici nahaja na 169. mestu in je trenutno naša najboljša mladinka je s 6-3 6-4 premagala 15. letno Belgijko Margaux BOVY, 229. mladinko sveta.

Nina je v četrtfinalu igrala z mladim bosanskim upom, 15. letno Katarino JOKIĆ, ki je v zadnjih devetih nastopih zabeležila 9 zmag in med drugim osvojila mladinski turnir 3. ranga v Budimpešti.

Premočna je bila tudi za Nino, ki je tako končala z nastopi v četrtfinalu. Mlada igralka iz BiH je slavila z rezultatom 6-2 6-3 in se v nadaljevanju turnirja tudi že uvrstila v finale.

Naš trenutno najboljši mladinec na svetovni mladinski teniški lestvici, 18. letni Matic ŠPEC, trenutno se nahaja na 295. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, je v drugem krogu s 6-4 6-2 premagal 17. letnega Belgijca Simona STEVENSA, 323. igralca lestvice ITF.

V četrtfinalu je igral s prvim nosilcem, 17. letnim Špancem Ferannom CALVOM EMANOM, ki se trenutno nahaja na 88. mestu svetovne mladinske teniške lestvice.

Španec je bil tokrat za našega igralca premočan nasprotnik in je kljub dobremu odporu Matica slavil z rezultatom 6-3 2-6 6-1.

V konkurenci dvojic se je Nina POTOČNIK, ki je igrala z Madžarko Bianko BEKEFI uvrstila v polfinale. Tu sta s 3-6 7-6(5) [7-10] izgubili s 4. nosilkama, belgijsko-rusko navezo Britt GEUKENS in Ksenia LASKUTOVA.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pragi je v drugem krogu konkurence posameznikov izpadel Maks TEKAVEC. S 6-1 7-6(6) ga je premagal 4. nosilec, Britanec Julian CASH 126. mladinec sveta. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Šanghaju izgubil srečanje drugega kroga ATP Challengerja

Ljubljana, 05.09.2013

Še naš zadnji predstavnik na turnirjih serije ATP ta teden je danes končal z nastopi. Na ATP Challengerju v Šanghaju se je v drugem krogu poslovil Blaž KAVČIČ.

S 6-1 6-7(4) 6-3 ga je premagal 21. letni Kitajec Di WU, 269. igralec sveta. WU je v letošnji sezoni aprila dvakrat stal na zmagovalnih stopničkah na ATP Challengerjih, v zadnjem obdobju pa ne blesti. Z Blažem sta se letos enkrat že pomerila in sicer na ATP turnirju v Sydneyu, ko je v treh nizih zmagal Blaž.

V današnjem srečanju, ki je trajalo 2 uri in 15 minut, vmes pa je bilo zaradi dežja tudi prekinjeno, je prvi niz dobil WU s 6-1, potem ko je izkoristil dve od treh break žog. Tri priložnosti za odvzem servisa WU-ju je imel tudi KAVČIČ, a ni izkoristil nobene.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, oba igralca pa sta do prekinitve zanesljivo dobivala svoje začetne udarce.

V nadaljevanju je do prve break priložnosti prišel WU, a se je Blaž obranil, nato pa dobil podaljšano igro in izid izenačil na 1-1.

V tretjem nizu je Blaž izgubil en začetni udarec. Sam je imel štiri priložnosti za break, a nobene ni uspel izkoristiti, tako da je bil izgubljen servis usoden in zmage se je tokrat veselil domačin.Ta je bil na koncu boljši v seštevku točk s 110 - 94.

Blaž bo imel, tako kot ROLA in SEMRAJC, zdaj teden dni časa za priprave na pomembno srečanje Davisovega pokala z JAR, ki bi prihodnji teden v ljubljanskem Tivoliju. TUKAJ.

Katarina Srebotnik končala z nastopi na OP ZDA, danes je izgubila četrtfinale konkurence dvojic

Ljubljana, 04.09.2013

Na OP ZDA je konec slovenskih nastopov. Zadnja se je danes poslovila Katarina SREBOTNIK, ki je z Nadio PETROVO izgubila četrtfinalno srečanje konkurence dvojic.

Dve uri in 38 minut je trajalo srečanje s 5. nosilkama turnirja Čehinjama Andreo HLAVACKOVO in Lucie HRADECKO. Zelo izenačeno srečanje se je končalo z izidom 4-6 6-4 7-5 v korist Čehinj. Čehinji sta dobili štiri servise svojih nasprotnic, Katarina in Nadia samo tri. Odločitev je padla v tretjem nizu pri izidu 5-5, ko je servirala Katarina in svoj servis izgubila. Čehinji sta v naslednji, 12. igri prišli do dveh zaključnih žog in drugo tudi izkoristili. To je bil tudi edini break v tretjem, odločilnem nizu. TUKAJ.

Na turnirju TE do 14 let v Kopru šest slovenskih četrtfinalistov

Ljubljana, 04.09.2013

Na turnirju TE do 14 let v Kopru, Banka Koper Junior Slovenia Open 2013, bo v četrtfinalu nastopilo 6 slovenskih igralk in igralcev.

Pri dečkih sta zmagi v tretjem krogu zabeležila Anže ARH in Jan VEHOVEC, pri deklicah so bile uspešene Kaja JUVAN, Lara PROSENJAK, Anja GAL in Tina CVETKOVIČ.

Anže ARH je v tretjem krogu s 6-4 6-2 premagal 10. nosilca Rusa Gleba MITYURINA, odlično pa je odigral tudi Jan VEHOVEC, ki je s 6-4 6-3 izločil 5. nosilca, Hrvata Karla SUEVICHA.

Pri dekletih smo videli tudi dva slovenska obračuna. Ponovno je presenetila Kaja JUVAN, ki je s 6-4 6-3 izločila 10. nosilko Kristino NOVAK. V drugem slovenskem dvoboju je bila Anja GAL s 6-3 7-6(5) boljša od domačinke iz obale Stefany GRLJ.

Zagotovo pa je najbolj prijetno v dosedanjem poteku turnirja presenetila Tina CVETKOVIČ, ki je s 6-4 6-3 premagala 4. nosilko, Avstrijko Anno-Leno NEUWIRTH. Uspešna je bila še Lara PROSENJAK z zmago s 6-1 6-4 nad Hrvaško igralko Karlo KILIĆ. TUKAJ.

Nastja Kolar še četrtič zmagala v Mestrah, Nik Razboršek in Mike Urbanija že v četrtfinalu, zmaga tudi za Tjašo Šrimpf

Ljubljana, 04.09.2013

Po svetu se nadaljujejo teniški turnirji nižjih rangov.

V Mestrah na turnirju ITF (50.000 $) še naprej odlično igra Nastja KOLAR. Po treh zmagah v kvalifikacijah je bila uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 7-5 6-4 je premagala 4. nosilko, 23. letno Avstrijko Melanie KLAFFNER, 179. igralko sveta in se uvrstila v drugi krog.

To pa ni uspelo Maši ZEC PEŠKIRIČ. Maša je v prvem krogu s 5-7 2-6 izgubila s 6. nosilko, 26. letno Nemko Anne SCHAEFER, 200. igralko lestvice WTA.

Na ITF turnirju v Sarajevu (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja Tjaša ŠRIMPF s 6-4 7-6(2) premagala Rusinjo Nelli PONOMAREVO.

Eva ZAGORAC je na istem turnirju igrala z Deo HERDZELAS iz BiH in izgubila z rezultatom 3-6 5-7.

Na Futuresu v Trstu je v drugem krogu Nik RAZBOŠEK 1-6 6-0 5-1 (predaja) izločil Francoza Samuela BENSSOUANA, Mike URBANIJA pa je bil s 6-4 6-4 boljši od Italijana Marca SPERONELLA. Oba sta tako že v v četrtfinalu.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pragi je v drugem krogu konkurence posameznikov izpadel Maks TEKAVEC. S 6-1 7-6(6) ga je premagal 4. nosilec, Britanec Julian CASH 126. mladinec sveta. TUKAJ.

Tadeja Majerič, Nastja Kolar, Matic Špec in Nina Potočnik turnirje začeli z zmagami

, 04.09.2013

Na ITF turnirju v Trabzonu (50.000 $) je Tadeja MAJERIČ, na turnirju je tretja nosilka, v prvem krogu s 6-2 7-6(4) premagala 29. letno Britanko Emily WEBLEY-SMITH (GBR). V drugem krogu bo igrala s še eno Britanko, Samantho MURRAY.

Na ITF turnirju v Mestrah z enakim nagradnim skladom kot v Trabzonu je bila v tretjem krogu kvalifikacij uspešna Nastja KOLAR, ki se je tako uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-4 6-7(8) 7-6(5) premagala 6. nosilko, leto dni mlajšo, 18. letno Rusinjo Ekaterino ALEXANDROVO, 472. igralko lestvice WTA.

Nastja KOLAR bo v prvem krogu glavnega turnija igrala s 4. nosilko, Avstrijko Melanie KLAFFNER.

Na istem turnirju nastopa tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki se bo v prvem krogu pomerila z Nemko, 6. nosilko, Anne SCHAEFER.

Na ITF turnirju v Sarajevu (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja Sara DJURDJEVIĆ izgubila z 1-6 in 0-6 s tretjo nosilko, 26. letno Italijanko Alice BALDUCCI.

Jutri bosta nastopili še Tjaša ŠRIMPF in Eva ZAGORAC.

Naši mladinci pa ta teden nastopajo na turnirjih 2. kategorije v Pančevu in v Pragi.

Na mladinskem ITF turnirju v Pančevu sta danes zmagala Matic ŠPEC in Nina POTOČNIK.

Matic ŠPEC je s 4-6 6-4 7-5 premagal 14. letnega Šveda Mikaela YMERA, Nina POTOČNIK pa je v uvodnem srečanju s 7-5 6-2 premagala Srbkinjo Milico NOVAKOVIC.

Pri dekletih je v drugem krogu kvalifikacij izgubila Natalija ŠIPEK, v prvem krogu glavnega turnirja pa z nastopi med posameznicami končala Manca PISLAK. S 6-4 6-4 jo je premagala 15. letna Britanka Maia LUMSDEN, 228. mladinka sveta.

Prav tako 2. kategorije je mladinski ITF turnir, ki se igra v Pragi. Tu nastopa Maks TEKAVEC in tudi on je v uvodnem srečanju zmagal. S 6-0 4-6 6-4 je premagal 15. letnega domačina Alessandra RICCIJA. TUKAJ.

Odigran drugi krog 1. moške članske teniške lige

Ljubljana, 04.09.2013

Danes se je z obračuni 2. kroga nadaljevala 1. moška članska teniška liga.

Derbi drugega kroga je bil v Mariboru, kjer sta moči merila domačin TK Branik Maribor in gostujoča ekipa ŽTK Maribor.

Po pričakovanju je bilo srečanje izjemno izenačeno, o zmagovalcu pa je pri izidu 4-4 odločalo srečanje dvojic. Odločilno točko sta ekipi ŽTK Maribor priigrala Aljaž RADINSKI in Mitja ZAJŠEK, ki sta s 6-4 3-6 [10-8] premagala Janoša ŽIBRATA in Martina RMUŠA.

V tekmah posameznikov so bili za ŽTK uspešni Rok SITAR, Anže KAPUN, ki je premagal Sašo BENDETA in Jure FRANK, za ekipo TK Branik pa so točke priigrali Tomislav TERNAR, Janoš ŽIBRAT in Martin RMUŠ. Po tekmah posameznikov je bil izid 3-3. ŽTK sta nato v vodstvo povedla Anže KAPUN in Jure FRANK, ki sta premagala Tima ŽIBRATA in Nika MORAUSA. Na 4-4 sta izenačila Tomislav TERNAR in Sašo BENDE z zmago nad Matejem LELJAKOM in Rokom SITARJEM.

V drugem srečanju drugega kroga je ekipa TD Slovan Ljubljana z 8-1 premagala ekipo TK Kamnik. Edino točko je Kamničanom priigral Nejc LEMIČ.

Prosta je bila ekipa TK Avtoplus Koper.

V ligi sicer nastopa pet ekip in sicer TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Branik Maribor, TK Kamnik in TK Avtoplus Koper.

V ekipah so z izjemo naših prvih treh igralcev prijavljeni vsi drugi naši najboljši teniški igralci.

V prvem krogu je ekipa TK Branik Maribor z 8-1 premagala ekipo TK Kamnik. Za ekipo TK Branik so zaigrali tudi igralci, ki sicer nastopajo na turnirjih serije Futures. Točke v nastopih posameznikov so domačinom prinesli Tomislav TERNAR, Sašo BENDE, Martin RMUŠ, Tim ŽIBRAT in Janoš ŽIBRAT. Edino točko za TK Kamnik je osvojil Urban ČEVKA.

V drugem današnjem srečanju je ekipa ŽTK Maribor s 7-2 premagala ekipo Avtoplus Koper. Za Mariborčane so bili v tekmah posameznikov uspešni Aljaž RADINSKI, Matej LELJAK, Anže KAPUN, Mitja ZAJŠEK in Jure FRANK. Za Avtoplus Koper je točko osvojil Enej BONIN.

V prvem krogu je bila prosta ekipa TD Slovan Ljubljana. TUKAJ.

Na turnirju TE do 14 let v Kopru deklice še naprej dokaj uspešne, pri dečkih le še Anže Arh in Jan Vehovec

Ljubljana, 03.09.2013

Na turnirju TE do 14 let, ki se odvija v Kopru, Banka Koper Junior Slovenia Open 2013 so danes odigrali tekme drugega kroga glavnega turnirja.

V tretji krog sta se pri dečkih uvrstila samo Anže ARH in Jan VEHOVEC.

Anže ARH, na turnirju je 8. nosilec, je s 6-4 6-0 premagal Srba Karima BENDJAMAA.

9. nosilec Jan VEHOVEC je bil s 6-2 6-4 boljši od Avstrijca KEUSCHNIGA.

Pri deklicah bomo v tretjem krogu videli 7 Slovenk. V drugem krogu so v petih tekmah igrale naše igralke med sabo.

Edini, ki sta zabeležili zmago nad tujima igralkama sta bili Kaja JUVAN, ki je s 6-3 6-4 presenetila 7. nosilko, Švicarko Joanne ZUGER in Lian BENEDEJČIČ, ki je s 6-1 6-1 premagala Avstrrijko Selino PICHLER. Tekmo drugega kroga mora odigrati še Tina CVETKOVIČ.

Na fotografiji je Kaja JUVAN.

Preberite tudi TUKAJ.

Slovenija v tekmo z JAR brez Aljaža Bedeneta, a z Gregom Žemljo, Blažem Kavčičem, Blažem Rolo in Janezom Semrajcem

Ljubljana, 03.09.2013

Kot velevajo pravila Davisovega pokala sta danes, 10 dni pred začetkom srečanja med Slovenijo in JAR , oba selektorja objavila seznama igralcev, ki bodo od 13. do 15. septembra v Tivoliju branili barve svojih držav.

Blaž TRUPEJ je v reprezentanco povabil vse naše najboljše igralce, povabilu pa so se odzvali Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA in Janez SEMRAJC. Aljaž BEDENE se je odločil, da ne bo nastopil, ker bo v tednu, ko se igra Davisov pokal nastopil na ATP Challengerju in lovil točke, ki bi ga ponovno pripeljale med najboljših 100 igralcev na svetu.

John Laffnie DE JAGER, selektor JAR bo v Ljubljano pripeljal 162. igralca sveta, 33. letnega Rika DE VOESTA, 513. igralca lestvice ATP, 24. letnega Ruana ROELOFSA, 577. igralca lestvice ATP, 23. letnega Deana O'BRIENA in 22. letnega Nikalo SCHOLTZA, 639. igralca svta.

Selektor JAR ne more računati na najboljšega igralca Kevina ANDERSONA, ki se nastopu tokrat odpovedal.Grega ŽEMLJA je kljub temu, da je prijavljen za nastop še vprašljiv, saj ima že dalj časa zdravstvene težave. "Uradno smo prijavili ekipo v postavi Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Blaž Rola in Janez Semrajc, medtem ko se je Aljaž Bedene odločil, da bo igral na profesionalnih turnirjih, saj si želi izboljšati uvrstitev na lestvici ATP," je pojasnil direktor Teniške zveze Slovenije (TZS) Gregor Krušič. "Ni skrivnost, da ima Grega Žemlja zdravstvene težave, zato trenutno počiva. Kako bo z njegovim nastopom, bo znano do same tekme. A v ekipi je prijavljen in upamo, da bo lahko nastopil," je za STA še povedal Krušič TUKAJ.

Blaž Kavčič do zmage v Šanghaju, poraz Blaža Role v Brasovu in Janeza Semrajca v Genovi

Ljubljana, 03.09.2013

Nastope v glavnem turnirju ATP Challengerjev v Šanghaju Brasovu in Genovi so Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA in janez SEMRAJC začelI z zmago oz. porazoma.

Blaž KAVČIČ je bil v Šanghaju s 6-4 6-3 boljši od 20. letnega Avstralca Alexa BOLTA. Za zmago je potreboval uro in šestnajst minut. Nasprotniku je odvzel pet začetnih udarcev, sam je izgubil dva.

V drugem krogu bo igral z 21. letnim Kitajcem Di WUJEM, 269. igralcem lestvice ATP.

V prvem krogu pa je tokrat spodrsnilo Blažu ROLI in Janezu SEMRAJCU. Na ATP Challengerju v romunskem Brasovu je Blaža ROLO v prvem krogu premagal 5. nosilec, 26. letni Rus Oleksandr NEDOVYESOV, 153. igralec lestvice ATP. Rus je bil boljši z rezultatom 7-6(4) 6-4.

V Genovi je Janez SEMRAJC igral z Italijanom, 31. letnim Filippom VOLANDRIJEM, ki je v Genovi 6. nosilec.

Semrajc je srečanje odlično začel in s tremi odvzemi servisa, enega pa je izgubil tudi sam, prišel do prvega niza s 6-3. V drugem nizu je močno popustil, osvojil je samo 8 točk od 22-tih na svoj servis, kar je izkušeni Italijan izkoristil in niz odločil v svojo korist s 6-1. Tretji niz je bil do konca napet. V zaključku pa je bil bolj zbran VOLANDRI in pri vodstvu 6-5 je še drugič v tretjem nizu odvzel servis Semrajcu in niz dobil s 7-5.

Oba naša igralca sta tako zaključila nastope na Challengerjih, prihodnji teden pa bosta v ekipi Slovenije nastopila na srečanju Davisovega pokala proti JAR.

TUKAJ.

Danes bodo med drugimi nastopili Blaž Kavčič, Blaž Rola, Janez Semrajc ( slednja v live streamingu) in Tadeja Majerič

Ljubljana, 03.09.2013

Medtem, ko najboljši še nastopajo na OP ZDA, med njimi v konkurenci ostaja Katarina SREBOTNIK, so se drugi že preselili na turnirje serije ATP Challenger, Futures in turnirje serije ITF.Danes bomo lahko spremljali nastope Blaža KAVČIČA, ki bo okrog 09.30 ure igral v Šanhghaju, Blaža ROLE, ki bo v Brašovu nastopil okrog 13.30 ure (livescore hunter) in Janeza SEMRAJCA, ki bo Genovi igral okrog 17.30 ure (e-tv). Danes bo prvič nastopila tudi Tadeja MAJERIČ na turnirju v Trabzonu.

Janez SEMRAJC se je na ATP Challengerju v Genovi (85.000 $) s tremi zmagami uvrstil v glavni turnir.

Nastja KOLAR je na ITF turnirju v Mestrah (50.000 $) še drugič zmagala v kvalifikacijah in za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago.

Na Futuresu v Trstu sta z zmago začela nastope Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA.

Nik RAZBORŠEK je v prvem krogu s 6-0 7-6(7) premagal domačina Omarja GIACALONEJA. Mike URBANIJA je bil s 6-2 7-6(6) boljši od domačina ederica TEODORIJA.

Ob zmagah pa pridejo tudi porazi. Z nastopi je tako že končal Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v Trstu v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubil z Italijanom Marcom SPERONELLOM.

Na ITF turnrju v Trabzonu (50.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-1 6-4 jo je premagala Rusinja Ekaterina BYCHKOVA.

Srečanje Blaža ROLE lahko v živo spremljate TUKAJ.

Polona Hercog ostala brez četrtfinala v New Yorku

Ljubljana, 03.09.2013

OP ZDA v tenisu se je nagnilo v drugo polovico. Da ima Slovenija še zastopnike v drugem tednu sta poskrbeli Katarina SREBOTNIK in Polona HERCOG.

V New Yorku smo upali na slovensko četrtfinale, do katerega pa ne bo prišlo.

Polono HERCOG in Američanko Liso RAYMOND sta v tretjem krogu ženskih dvojic izločili Čehinja Andrea HLAVACKOVA in Lucie HRADECKA. Čehinji, ki sta na turnirju 5. nosilki, sta zmagali z rezultatom 6-3 7-6(4) in bosta tako četrtfinalni nasprotnici Katarine SREBOTNIK in Nadie PETROVE.

Slednji sta na turnirju tretji nosilki in sta v tretjem krogu s 4:6, 6:2 in 6:3 izločili 14. nosilki, Francozinjo Kristino MLADENOVIC in Kazahstanko Galino VOSKOBOJEVO.

TUKAJ.

Na turnirju TE Banka Koper Junior Slovenia Open 2013 v prvem krogu več uspeha za deklice

Ljubljana, 02.09.2013

V Kopru so danes odigrali srečanja prvega kroga na mladinskem turnirju TE do 14 let, Banka Koper Junior Slovenia Open 2013.

V prvem krogu so nekaj več uspeha kot fantje imele deklice. V drugi krog se je uvrstilo 5 dečkov in 16 deklic.

Pri dečkih velja izpostaviti zmago Jana KUPČIČA, ki je izločil 3. nosilca, Švicarja Nikolaja TALIMAA, 88. igralca lestvice TE do 14 let.

Pri deklicah presenečenj ni bilo.

Danes je bila tudi svečana otvoritev turnirja, na katerem nastopa več kot 200 mladih teniških upov.

Turnir se z drugim krogom nadaljuje v torek. TUKAJ.

Matic Špec zmagovalec ITF turnirja Radenska Open 2013 v Mariboru, Hana Mraz izgubila finale

Ljubljana, 02.09.2013

Odlična rezultata sta na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru dosegla naš vodilni mladinec na lestvici ITF, Matic ŠPEC in 4. Slovenka na mladinski svetovni lestvici Hana MRAZ.

Matic ŠPEC je na turnirju v Mariboru nastopal v vlogi drugega nosilca turnirja. Vlogo je več kot opravičil, saj se je na koncu povzpel na najvišjo stopničko, potem ko je v finalu brez težav odpravil prvega nosilca, Nemca Sebastiana PRECHTELA s 6-1 6-4.

Hana MRAZ je še drug teden zapored dosegla izvrsten rezultat, tokrat z uvrstitvijo v finale, potem ko je prejšnji teden nastope v Kranju končala v polfinalu. Danes je v finalu izgubila z leto dni strejšo Čehinjo Nino HOLANOVO, ki je slavila z rezultatom 5-7 6-4 6-1.

Naša 15. letna Kranjčanka, trenutno 317. igralka mladinske svetovne lestvice je z uvrstitvijo v finale dosegla najboljšo uvrstitev na turnirjih ITF 4. ranga. Ob tem spomnimo, da je avgusta zmagala na turnirju ITF 5. ranga. Z uvrstitvijo v finale je osvojila novih 30 točk za svetovno mladinsko lestvico, kar jo bo potisnilo med najboljših 300 mladink na svetu. Njena naslednja postaja bo ITF turnir 2. ranga v Pančevu, kjer sta prijavljeni tudi Nina POTOČNIK in Manca PISLAK pri dekletih ter Matic ŠPEC pri fantih.

Uspešen slovenski teden v Mariboru so dopolnili Maks TEKAVEC, ki je slavil v konkurenci moških dvojic ter Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, ki sta bili najboljši v konkurenci ženskih dvojic.

Več fotografij najdete TUKAJ.

V ligi do 14 let še dve neznanki za play off

Ljubljana, 02.09.2013

Odigranih je bilo vseh pet krogov lige do 14 let.

Pri dečkih sta v skupini A udeleženca play offa ŽTK Maribor in ŠTK Velenje. Ekipe morajo odigrati še tri zaostala srečanja, a njihovi izidi na končni vrstni red na prvih dveh mestih ne bodo vplivali.

V skupini B bo o udeležencu play offa odločala tekma med TK Domžale in TK Triglav Kranj. Kranjčanom zadostuje za uvrstitev v play off neodločen izid, Domžalčani morajo za napredovanje zmagati.

Iz skupine C je udeleženec play offa ekipa TK Morje, ki je nastope končala brez poraza. V skupini morajo odigrati še dve preloženi srečanji.

Pri deklicah je vse jasno v skupini A iz katere sta v play off že napredovali ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor. V skupini morajo odigrati le še eno prestavljeno srečanje.

V skupini B je zanesljiva deleženka play offa ekipa TK Radovljica, ki je že osvojila prvo mesto, za drugo mesto v skupini oz. četrtega udeleženca play offa pa se borijo ekipe TK Triglav Kranj, TK Krka Otočec in TK Max Ljubljana.



Liga je načrtovana tako, da jo otroci odigrajo v času šolskih počitnic, v enem tednu, s play offom sredi septembra. Tudi prva kroga sta bila zaradi slabega vremena nepopolna, saj je bilo kar nekaj tekmih preloženih.

Ekipe so pri dečkih razdeljene v tri skupine, skupaj pa v ligi nastopa 16 ekip. V skupini A nastopa šest ekip, v play off pa se uvrstita prvo in drugo uvrščena ekipa. Iz ostalih dveh skupin napredujeta samo prvouvrščeni ekipi.

Pri deklicah nastopa 10 ekip v dveh skupinah, v play off napredujeta po dve ekipi iz vsake skupine.

Play off bo na sporedu 17. in 18.9. 2013.

Zmagovalci lig v letu 2012 so bile deklice ŽTK Maribor in dečki TK Branik Maribor.

Na fotografiji ekipa ŽTK Maribor

Rezultate odigranih srečanj vseh petih krogov lige, trenutno stanje na lestvicah ter nekaj fotografij iz srečanja deklic TK Šport Plus in TK Radovljica najdete TUKAJ.

V Kopru se začenja turnir TE do 14 let Banka Koper Junior Slovenia Open 2013, švicarske upe vodi Patty Schnyder

Ljubljana, 01.09.2013

Na igriščih TK Koper so končali s kvalifikacijskimi obračuni, jutri pa se začenja glavni turnir TE do 14 let, Banka Koper Junior Slovenia Open 2013.

Pri dečkih je v kvalifikacija nastopilo 16 Slovencev, s tremi zmagami pa se je v glavni turnir uspelo uvrstiti Filipu Jeffu PLANINŠKU, kot srečni poraženec pa je v glavni turnir napredoval še Luka ROŠA. V glavnem turnirju bo poleg PLANINŠKA in ROŠE nastopilo še 21 domačih igralcev, med njimi vsi najboljši.

Pri deklicah je v kvalifikacijah nastopilo 20 Slovenk, v glavni turnir so se z dvema oz. tremi zmagami uvrstile Katja ŠKETA, Petra GOBEC, Anja TRBEŽNIK in Katja HRKAČ, kot srečni poraženki pa še Irina PEŠUT in Taya TOŠIĆ. Poleg kvalifikantk bo v glavnem turnirju nastopilo še 23 deklic iz Slovenije in tudi tukaj bodo igrale vse naše najboljše igralke.

V Kopru bodo naši mladi igralci in igralke lahko spoznali eno najboljših teniških igralk, ki je leta 2011 zaključila profesionalno kariero, tokrat pa je na turnir pripeljala mlade švicarske upe, Patty SCHNYDER. Patty je bila leta 2005 sedma (7.) igralka sveta, v karieri pa je osvojila 11 turnirjev serije WTA.

Na fotografiji Patty Schnyder z mladima igralcema TK Koper. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.