Polona Hercog v drugi krog WTA turnirja v Pekingu, poraz Katarine Srebotnik v dvojicah

Ljubljana

Polona HERCOG je zanesljivo dobila uvodno srečanje glavnega turnirja serije WTA v Pekingu. Njena nasprotnica je bila dve leti mlajša Portoričanka Monica PUIG, 45. igralka lestvice WTA.

Mlada Portoričanka v prvem nizu ni našla odgovora na odlično in predvsem zanesljivo igro Polone HERCOG. Ta ji je prepustila vsega 9 točk, odvzela pa ji je dva začetna udarca. Prvi niz je bil s 6-1 končan v vsega 25-tih minutah.

Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, edino priložnost za break, ki jo v peti igri tudi izkoristila, pa je imela Polona HERCOG. Puigova je zaigrala precej bolje, a še vedno delala številne neprisiljene napake kar je bilo ob odličnem začetnem udarcu Polone HERCOG premalo za resen odpor ali celo preobrat. Drugi niz se je končal v 41-tih minutah, Polona pa ga je dobila s 6-4.

V drugem krogu bo Hercogova igrala s 14. nosilko Ano IVANOVIĆ, ki je v prvem krogu izločila Italijanko Flavio PENETTA.

V konkurenci dvojic je prvo srečanje odigrala Katarina SREBOTNIK. Tudi tokrat je moči združila s srbsko igralko Jeleno JANKOVIĆ. V prvem krogu sta igrali z Rusinjo Vero DUSHEVINO in Španko Arantxo PARRA SANTONJO. V izenačenem srečanju sta prvi niz izgubili s 4-6, drugega dobili s 7-6(4) v super tie-breaku v tretjem nizu pa je bila boljša rusko-španska dvojica, ki je podaljšan tie-break dobila z 10-6.

To je bil tretji skupni nastop Katarine in Jelene letos. Prvi turnir v Torontu sta osvojili, v Tokyu sta izgubili četrtfinalno srečanje, tokrat pa sta se poslovili že v uvodnem nastopu.