Blaž Kavčič v Šanghaju izgubil srečanje drugega kroga ATP Challengerja

Ljubljana

Še naš zadnji predstavnik na turnirjih serije ATP ta teden je danes končal z nastopi. Na ATP Challengerju v Šanghaju se je v drugem krogu poslovil Blaž KAVČIČ.

S 6-1 6-7(4) 6-3 ga je premagal 21. letni Kitajec Di WU, 269. igralec sveta. WU je v letošnji sezoni aprila dvakrat stal na zmagovalnih stopničkah na ATP Challengerjih, v zadnjem obdobju pa ne blesti. Z Blažem sta se letos enkrat že pomerila in sicer na ATP turnirju v Sydneyu, ko je v treh nizih zmagal Blaž.

V današnjem srečanju, ki je trajalo 2 uri in 15 minut, vmes pa je bilo zaradi dežja tudi prekinjeno, je prvi niz dobil WU s 6-1, potem ko je izkoristil dve od treh break žog. Tri priložnosti za odvzem servisa WU-ju je imel tudi KAVČIČ, a ni izkoristil nobene.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, oba igralca pa sta do prekinitve zanesljivo dobivala svoje začetne udarce.

V nadaljevanju je do prve break priložnosti prišel WU, a se je Blaž obranil, nato pa dobil podaljšano igro in izid izenačil na 1-1.

V tretjem nizu je Blaž izgubil en začetni udarec. Sam je imel štiri priložnosti za break, a nobene ni uspel izkoristiti, tako da je bil izgubljen servis usoden in zmage se je tokrat veselil domačin.Ta je bil na koncu boljši v seštevku točk s 110 - 94.

Blaž bo imel, tako kot ROLA in SEMRAJC, zdaj teden dni časa za priprave na pomembno srečanje Davisovega pokala z JAR, ki bi prihodnji teden v ljubljanskem Tivoliju.